Találatok a következő kifejezésre: Egy hetes lehet (904 db)

Egy hetes várandósságot mennyire lehet valósnak venni?

Jó id?ben, kor voltunk együtt a férjemmel. Rá pár napra enyhe hasszurkát éreztem. Most csináltam egy tesztet, ami pozitív lett. Elvileg most hétvégén nem kéne megjönnie, de nem bírtam várni. Hihetek a tesztnek? Vagy azért várjak h ne jöjjön meg és csináljak még egyet?

Legjobb válasz: a + teszt az várandósságot jelent. bár kijavítanálak picit mert akkor már nem egy hetes várandós vagy hanem 4-5 hetes. az egyhetes terhesség nem létezik kéthetes várandósnak számítasz fogantatáskor 4-5 hetesnek az elmaradt vérzéskor. Gratulálok . két hétmúlva se jön meg a vérzésed és a teszt még mindig erõs pozitív akkor menj el az orvoshoz és ultrahangon már láthatod a kisbaba szívmüködését ez 6-7 hetes magzati korban látható. szv. érdemes lassan idõpontot kérni a nyári szabadságolások miatt fõleg ha van fogadott orvosod.

a + teszt az várandósságot jelent. bár kijavítanálak picit mert akkor már nem egy hetes várandós vagy hanem 4-5 hetes. az egyhetes terhesség nem létezik kéthetes várandósnak számítasz fogantatáskor 4-5 hetesnek az elmaradt vérzéskor. Gratulálok . két hétmúlva se jön meg a vérzésed és a teszt még mindig erõs pozitív akkor menj el az orvoshoz és ultrahangon már láthatod a kisbaba szívmüködését ez 6-7 hetes magzati korban látható. szv. érdemes lassan idõpontot kérni a nyári szabadságolások miatt fõleg ha van fogadott orvosod.
Szia! Gratulálok a pozitiv teszthez! Amúgy te hol érezted a méh szurkálást?
Persze hogy igaz lehet!az utolsó mensid elsô napjától kell számolni a terhességet, de kb. 4-5 hetes lehetsz.csinálj egy másfajta tesztet is ha is pozi akkor tuti!:) gratulálok!
Hát ez nem kicsit pozitív! :) Gratulálok, Kismama! D
Hûûû de csini teszt! Gratulálok!!!!!
Szia! A heteket az utolsõ menstruáció elsõ napjától számolják. Tehát ha kb 28 napos ciklussal számolunk és 10- re nem várod, akkor olyan 4 hetes terhes leszel. Itt ki tudod számolni: http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator Nekem 2 tesztem lett pozitív a nemvárt elõtt 5 nappal, szóval bármi lehetséges. A pozi teszt ritkán téved, bár nincs két egyforma terhesség, sem eredmény, se semmi. Én komolyan venném a heyedben. Szerintem is várj még, tesztelj, ha nem jön meg és csak utána kérj idõpontot. Gratulálok Nektek! D
Ha tényleg május 21-én volt ovud, akkor pont ma lenne esedékes a menzeszed, mert a luteális fázis átlag 14 napos. Szóval így nézve 4 hetes vagy kb. Gratulálok!
Gratulálok! Szerintem is pozitív!
Ez pozi:) Gratulálok!Szurkolok a többieknek is!!!Majd írjatok!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm. Zsófinak meg aki pozi tesztre vágyik szorítok. :)
akkor nem 10-re, hanem most szerdára nem várod. teljesen valósnak lehet venni, gratula :)
Zsófinak is megy a drukk! :)
óóóó, mennyire irigyellek!!! 18-án én is ilyen szép két csíkot szeretnék látni az én pisilésem után is!!! drukkoljatok!!! neked pedig kellemes babavárást, jó egészséget! zsófi :)
A kérdező hozzászólása: Jajj, de nagyon örülök!! El se hiszitek! :D Egy hét múlva csinálok még egyet! Nagyon remélem nem fog megjönni és valóban megfogant a pocaklakó! Jajj, de nagyon jóóóóó! :D Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: http://www.kepfeltoltes.hu/view/120604/2012-06-04_12.01.27_w.. Ez a kép a tesztrõl. Remélem nem csak az én szemem káprázik. Hogy hol éreztem a hasszurkát? Hát azon kívül hogy a méhemnél, konkrétabban nem tudom meghatározni.
A kérdező hozzászólása: Akkor rosszul fogalmaztam, bocsi. Május 21én volt elvileg ovulációm. Akkor együtt is voltunk. A hét végén (múlt hét szombaton) a méhemnél enyhe szurkálást éreztem egy ideig. Most hétvégén (10én) nem kéne megjönnie. Ma csináltam egy tesztet és pozitív lett. Akkor ha valóban van egy kezdõdõ élet odabent, akkor most mennyi idõs? És lehet igaz a pozitív teszt?
4es vagyok: Gratulálok ez pozitív bizony, nekem is ilyen volt februárban most meg itt bökdös bentrôl!:) Szurkolok minden babáravágyónak!:)

Hány hetesen lehet kivinni egy újszülött babát, mármint sétákra?

Most még kismami vagyok 35+4 hetes, és nov.10-re vagyok kiírva, és szeretném tapasztalt anyukáktól kérdezni, hogy már hány hetesen lehet kivinni ujszülött babácskát sétákra? Mert én születése után 2 hétig nem tervezem kivinni a hidegre, de ha doki enged mindennap 1-2 órácskára kivinném! Szerintetek? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nagyban függ attól hogy /Te hogy vagy/ hogy megoldott-e az étel beszerzés. -a férjem nem tud egyedül vásárolni úgyhogy mi 6 naposan vittük boltba- Ha nem fáj semmid akkor nyugodtan lehet jót fog tenni. Egy két hetesen amikor már ki vagy pihenve akkor nyugodtan.

Nagyban függ attól hogy /Te hogy vagy/ hogy megoldott-e az étel beszerzés. -a férjem nem tud egyedül vásárolni úgyhogy mi 6 naposan vittük boltba- Ha nem fáj semmid akkor nyugodtan lehet jót fog tenni. Egy két hetesen amikor már ki vagy pihenve akkor nyugodtan.
Szia! Én tavaly november 6-án szültem. Elég hideg volt már akkor, és én is 2 hetesen vittem ki elõször a babát a levegõre. Elõször csak 5, majd 10 percre, fokozatosan, de utána már tovább is kint lehet vele maradni. Ne aggódj, a doki nem fogja megtiltani, hogy kividd a babát, mivel a friss levegõ igen jót tesz a picinek.
Elõször csak az ablakot szabad rányitni, tehát a szobában szellõztök. Én 10 naposan tuti elkezdeném kivinni, 10 perccel kezdeném, majd lassan növelném. Na most írok egy példát.Én a 3-4 hetes babámmal járkáltam bevásárolni, soha nem sterilizáltam semmit, soha nem szóltam senkire, nyugodtam fogdoshatták akár a kezét is.Soha semmi baja nem volt. Ismerõsöm 10 hónaposan kezdte magával hordani, allergiás minden [email protected] Szóval nem szabad túlfélteni õket.Ez egy jó tanács.
5 naposan már hazaviszed, azaz találkozik a szabad levegõvel... A harmadik válaaszolóval tökéletesen egyetértek: elõbb nyitott ablaknál levegõztetni, aztán fokozatosan egyre több idõt lehettek a szabadban.
Én is tavaly nov.6-án szültem, mint egy másik válaszadó, kb 1, 5 hetesen vittük ki, aznap kicsit melegebb volt az átlagnál.

Lehet hogy méhen kívüli terhességem van. A doki azt mondta vegyek egy tesztet, de kb egy hetes lehetek. Ezt már kimutatja a teszt?

Talált valami szürke foltot az egyik petefészkem mellett,többek közt terhességre is gyanakszik,de alig egy hetes lehetek...ezt egy teszt már kimutatná??

Legjobb válasz: hát, ez elég fura... ha egy hetes lehetsz, akkor szerintem, azt még nem is látná UH-val sem...Szóval, lehet, hogy "idõsebb" vagy már... De egy teszttel nem veszítesz semmit. Szerintem, tesztelj! Egyébként terveztek babát? Vagy késik, hogy dokihoz mentél?

hát, ez elég fura... ha egy hetes lehetsz, akkor szerintem, azt még nem is látná UH-val sem...Szóval, lehet, hogy "idõsebb" vagy már... De egy teszttel nem veszítesz semmit. Szerintem, tesztelj! Egyébként terveztek babát? Vagy késik, hogy dokihoz mentél?
A kérdező hozzászólása: Hamarosan szeretnénk babát, ez most csak egy rutin vizsgálat volt.... azért köszi

Kb egy hetes kis cicám vannak, pl az normális hogy 2 kis cicát ellet? Mert mindig 4-5 ellet, mikor lehet öket szét választani az anyátol?

Legjobb válasz: Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?

Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?
Igen, lehetséges. Off. Szegény cicus. Remélem tisztában vagy vele, hogy tönkreteszed szerencsétlent a folyamatos elletéssel. Mit csináltok a rengeteg kiscicával????
Ivartalanítani kellene, te idióta.
A kérdező hozzászólása: 2 nõstény van , és nincsenek ivartalanitva , (de azért nem akartam még mert annyira szereti a kis cicáit hogy egész nap velük van

Hány hetesen lehet elszakítani egy yorkiet az anyától?

Legjobb válasz: kiegészíteném: minimum 8 hetes kortól. az se baj, ha 12-15 hetesen hozod el. addig is tanul anyutól.

kiegészíteném: minimum 8 hetes kortól. az se baj, ha 12-15 hetesen hozod el. addig is tanul anyutól.
Mint minden kutyát 8 hetesen és chippel, oltással ellátva kell tovább adni.
Legalább 8 hetesen lehet elválasztani a kölyköt. Addigra chippeltetésen, 2 oltáson és 4 féreg kezelésen túl kell lennie a kölyöknek.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek..:)

Barátnőmről kiderült, hogy 6 hetes terhes. 3 napja ivott egy Neocitránt, aminek csak most nézte meg a tájékoztatóját, miszerint a terhesség első 3 hónapjában nem szedhető. Ettől az egy adagtól lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: Én is szedtem gyógyszert náthára,ráadásul cataflant stb. mert még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Ne aggódjatok még nagyon picike a baba,nem lehet baja.Most már azonban figyeljen oda ezekre a dolgokra. A neo citrán nem hiszem, hogy olyan erõs gyógyszer leen ami bajt okozhat. Sok sikert és gratulálok:) 7 hetes kismami

Én is szedtem gyógyszert náthára, ráadásul cataflant stb. mert még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Ne aggódjatok még nagyon picike a baba, nem lehet baja.Most már azonban figyeljen oda ezekre a dolgokra. A neo citrán nem hiszem, hogy olyan erõs gyógyszer leen ami bajt okozhat. Sok sikert és gratulálok:) 7 hetes kismami
ÉN IS AMIKOR MÉG NEM TUDTAM, HOGY TERHES VAGYOK NEOCITRÁNT ITTAM, NEM IS KEVESET, MEG FORRO FÜRDÖT VETTEM UTÁNA, MA MÁR 18 HETES TERHES LESZEK.SEMMI BAJ.
Szia.Ebben a korai szakaszban még nincsen kifejlödve a köldökzsinór.Ne aggódj, az embriónak nem esett baja.Ezután akár fejfa´jás, akár nátha lessz, próba´lja kerülni a gyógyszereket. 36hetes kismama.
Ha rá van írva, akkor nem véletlenül van ráírva, az elsõ harmadban nagyon sérülékenyek a kicsik. De szerintem 1-tõl nem lesz baja a kicsinek. Amúgy sem sérülésre kell gondolni, hanem arra, hogy elmegy a kicsi.

Szülës utän mi a leghamarabbi idöpont amikor utazhatok a picivel is egy hetesen mär lehet vinni repülön? Kell neki utlevél? Nem dugul be a füle vagy ilyesmi?

Hazamegyek szülni Magyarországra és mivel szeretném hogy az apukája lässa mihamarabb jönnék is vissza amint lehet.Olvastam hogy van akire külföldön ,,jött rá" a szülés ök meddig vártak ott ,hogy oldották meg?

Legjobb válasz: Útlevél kell neki. Azt nem tudom, mi a legkorábban ajánlott idõpont az utazásra, de egy pár hetes baba még nagyon védtelen. egy repülõ belsejében meg rengeteg baci és miegymás keringhet...A babák immunrendszere még nagyon fejletlen. Még társaságba se ajánlott vinni 2 hónapos kora elõtt... Az apuka nem tud ideutazni hozzátok???

Útlevél kell neki. Azt nem tudom, mi a legkorábban ajánlott idõpont az utazásra, de egy pár hetes baba még nagyon védtelen. egy repülõ belsejében meg rengeteg baci és miegymás keringhet...A babák immunrendszere még nagyon fejletlen. Még társaságba se ajánlott vinni 2 hónapos kora elõtt... Az apuka nem tud ideutazni hozzátok???
A légitársaságok nem vállalnak utolsó hónapos terheseket, és csecsemõket sem, de a kor változó társaságonként.Eleve ki sem viheted pár hétig a lakásból, csak ablaknál levegõzhet.
Egy hetesen repülõn? Normális vagy? Nem nagyon... Így van, utolsó idõben repülni sem jó, nem is engedik a légitársaságok-és a dokik sem. A felnõttnek is dugul a füle, nem hogy egy csecsemõnek... Szülj inkább kint, miért olyan fontos itthon szülni, ha eddig kint voltál? Nem vagy komplett-már bocs. MAradj ott, ahol vagy, és szülj ott apával.
Egyetértek, felelõtlenség a babával szemben, a hülye járvány pedig csak fokozza ezt. Azt tenném még hozzá, hogy Neked is vigyázni kell magadra, szülés után ne pattogj egy ideig! Gyermekágyas idõszak minimum 2 hét, de 6 kellene igazából... Vedd komolyan, hiszen még sok-sok évig NÕ szeretnél maradni, ugye?
Kérdezd meg a gyerekorvost, orvosodat, házidokit, védõnõt, és ha áldását adja akkor fontold meg. De ha úgy gondolod akkor mennye, de nehéz lesz, és fárasztó. Én 6 hetes voltak az ikreim amikor hazamentünk. 16 óra 3 átszállás, tápszerek, pelenkák tömege, légörvényben. Ez volt 3 hónapja. Szinte végig aludták.
A kérdező hozzászólása: Nem azért utaznék hamar mert annyira felelötlen vagyok, hanem mert minden nap számít hogy az apja láthassa a miután megszületik.Mivel a kölfüldön dolgozik nem repülhet csak ugy el.De ha el is jöhetne sajnos nincs szalonképes rokon akinél elszállásolhatnám..Ugyhogy nem tudom mi legyen:S Köszönöm a válszokat
szia ! 3 hónaposan lehetett elõször repülõvel utaznom a kisfiamnak ! a párom sem látta addig mert õ is külföldön dogozott ! ha az apuka meg te nem vagytok össze házasodva akkor ugye szüléshez kell az apasági nyilatkozat ! az útlevélhez szintén kell az aláírása és beleegyezése ! megteheti a külföldi magyar nagykövetségen a beleegyezõ nyilatkozatot ! azt haza postázza hivatalosan és utána lehet csak elkezdeni az útlevél ügyintézést ! ugye várni kell az anyakönyvi kivonatra is ami ( vidéken ) kb 3-4 hét volt nekünk . úgyhogy egyszerûbb ha az apuka el tud szabadulni legalább egy hétvégére hogy lássa a picit ! ha van kérdésed még válaszolok !
A kérdező hozzászólása: Jajj de jó hogy az utolsó ilyen informált:) ..Ez tényleg eléggé kacifántos..Igazäból a pënzt megigényelni mentem volna haza a pici után szülni..Mivel itt nem jár nekem semmi(Spanyolo.)Otthon sem sok de ha összegzem akkor repjegyek 2 minimum.Meg ez a papir ami kell a szüléshez az is drága lenne mert nálunk itt a konzulátos mindenért pénzt kér minden papírért mint aboltba.(ha nem tudsz fizetni nincs segítség)Nevetséges na mindeggy:S..és akkor plussz az utlevél ugytudom 10000 körül van..és mindenre várnom kell heteket és ki tudja még miröl nem tudok..Nem tudom hogy megérné-e..Nagyon köszönöm a választ..

Hány hetesen lehet érezni egy picit is a poci növekedését? 2-3hetesen vmi változás észrevehető?

Legjobb válasz: 2-3 hetes "terhesen" látható e vmi? Hát nem! A puffadáson kivül kizárt hogy bármi is látható legyen a pocidon! Látható a 12. hét körül lesz, de nekem csak a 16.hétig azt hitték hogy csak simán híztam a hasamra egy keveset. "Terhes" has a 20.héttõl volt nálam.

2-3 hetes "terhesen" látható e vmi? Hát nem! A puffadáson kivül kizárt hogy bármi is látható legyen a pocidon! Látható a 12. hét körül lesz, de nekem csak a 16.hétig azt hitték hogy csak simán híztam a hasamra egy keveset. "Terhes" has a 20.héttõl volt nálam.
Én már az elmaradt havim körül éreztem, hogy "nehézkes" a hasam. Puffadtabb is volt már picit. (persze még nem a babától) A baba a 11. hét körül kezdett el látszani, azt hiszem. :)
Szia! Nekem a 20.héttõl kezdett valami hasam látszani, bár a régi nadrágjaimat már egy ideje nem tudtam felvenni. Ez testalkattól is nagyon függ.
Szóval már csak 18 hetet kell várnod. :)
2-3 hetesen még nem is tudod, hogy terhes vagy. Akkor még a ciklusod tart. Amikor már tudod, legalább 4 hetes terhes vagy. Nekem pont úgy kezdõdött mintha menstruálnék, csak nem véreztem. Ezek a tünetek meg is maradtak még néhány hétig. Folyamatosan fáj a hasam, de ez normális. Egyébként ha nem tudnám az agyammal nem is gondolnék rá, hogy terhes vagyok. Ami a legnagyobb változást jelentette nálam, az az, hogy azóta a világot is másképp látom. Csak egy fontos van a baba. Õrá pedig úgy tudsz vigyázni, ha magadra vigyázol.
Max. puffadhatsz, de terhesség miatt nem. Hisz a kicsi ekkor még csak egy tûfejnyi nagyságú. Sõt, akkor még csak max. megtermékenyített petesejt. Nekem a 17. héten kezdett el nõni, de még mindig nem látványos, sokan észre sem veszik, hogy terhes vagyok, pedig lassan már 19 hetesek leszünk.
A 2. 3.héten még csak a peteérés van a terhesség a onnantól kezdõdik, aztán a 4. héten derül ki, hogy valószínû nemjön meg, de a poci 12-15 hétig csak puffadt aztán már lehet a baba miatt is nagyobb.

Egy hetes babát lehet már babakocsiba elvinni sétálni ilyen időben?

Legjobb válasz: Szeintem kiviheted.Nekem téli születésû babám van én 2 hetesen vittem ki elõször.De ha félsz még, hogy valami baja lesz, akkor csak állj ki vele egy kicsit a teraszra, neked is jól fog esni a levegõ.Remélem segítettem!:)

Szeintem kiviheted.Nekem téli születésû babám van én 2 hetesen vittem ki elõször.De ha félsz még, hogy valami baja lesz, akkor csak állj ki vele egy kicsit a teraszra, neked is jól fog esni a levegõ.Remélem segítettem!:)
Szerintem egy hetet várj még vele.Fokozatosan szoktasd a levegõhöz. Mi 5 hetesek vagyunk és a védõnõ azt javasolta, hogy legalább 8 hetes koráig ne vigyem ki az utcára. Bár ez hülyeség, mert koraszülött és már háromszor kellett visszavinni a kórházba kontrollra. Ott szerintem több fertõzésnek voltunk kitéve mintha sétálni mennénk babakocsival.
Szia! Nyugodtan kiviheted. Az én fiam is nyáron született és 1 hetesen már kivittem. Igaz elõszõr csak fél órára, de utánna fokozatosan növeltem az idõt. Az orvos is mondta, meg a védõnõ is, hogy nyugodtan vihetem.
Nekünk a drnõ azt javasolta, hogy a második héten már vigyem ki a szabadba. De! Tartsak fokozatosságot, elõször 5-10 perc, majd 5 percenként emeljem naponta az idõtartamot. Így tettem, a kisfiam imádja a szabad levegõt, jókat alszik. Egy hét alatt elérheted a fél órát, ami most még neki is, neked is elég. Arra viszont figyelj, hogy a hõségben ne menjetek sehová, nehezen viselik.
Háát én biztos ki fogom vinni már egy hetesen.van egy kutyám is akit le kell vigyek és kendõben sztem ha 5-10percre lemegyünk nem lesz semmi baja.az sem jó ha csak a lakásban van, nálunk pl sokkal melegebb van itt a alkásban mint lennt sokszor.

Egy hetes köldök piercingel lehet intenziv edzés csinálni?

-nem lesz ett?l baja? -

Legjobb válasz: 1 hetessel még nem szabad! Nem szabad túlzottan feszülnie a bõrnek azon a területen, mert kiszakadhat a pearcing. Minimum 2 hetet várj, de csak ha tökéletesen begyógyult és már az érintése sem fájdalmas vagy kellemetlen.

1 hetessel még nem szabad! Nem szabad túlzottan feszülnie a bõrnek azon a területen, mert kiszakadhat a pearcing. Minimum 2 hetet várj, de csak ha tökéletesen begyógyult és már az érintése sem fájdalmas vagy kellemetlen.
én 3 nap után mentem, leragasztottam és nem volt vele semmi baj :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!