Találatok a következő kifejezésre: Egy hetes kislányom és már (9 db)

Egy hetes a kislányom és már nem kell fejni. Létezik, hogy ilyen hamar beáll?

Vagy próbálkozzak el ne apadjon? Úgy érzem, ha nem fáj a cicim minek... Vagy nincs igazam?

Legjobb válasz: Ha igény szerint eteted, beáll a kereslet-kínálat, és egyáltalán nem kell fejni.

Ha igény szerint eteted, beáll a kereslet-kínálat, és egyáltalán nem kell fejni.

Jogosan veszi igénybe a kislányom ugye a bölcsõdét, ha én most vagyok 6 hetes várandós és jövõ héten kezdjük a beszoktást, egy hete vagyok táppénzen, de a munkáltatóit már egy hónapja leadtam?

Úgy ítélem nagyon kell neki a kortárs közösség, én már kevés vagyok neki. A vizsgálatokra szeretnék nyugodtan eljárni, a gyereknek sem jó ha állandóan anyával jár a szülészhez.

Legjobb válasz: Én amikor beírattam kislányom, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Augusztus közepén a szülõi értekezleten szóltam, hogy mivel otthon vagyok, nem muszáj , hogy menjen és szívesen átadom helyet annak akinek szüksége van rá! Én így éreztem korrektnek. Végülis jár, mert nem volt várólistás gyerek, sõt még most is van hely a bölcsiben. De ha lett volna olyan, akinek nagyobb szüksége lett volna bölcsibe, akkor szó nélkül átadtam volna a helyet.

Én amikor beírattam kislányom, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Augusztus közepén a szülõi értekezleten szóltam, hogy mivel otthon vagyok, nem muszáj , hogy menjen és szívesen átadom helyet annak akinek szüksége van rá! Én így éreztem korrektnek. Végülis jár, mert nem volt várólistás gyerek, sõt még most is van hely a bölcsiben. De ha lett volna olyan, akinek nagyobb szüksége lett volna bölcsibe, akkor szó nélkül átadtam volna a helyet.
Attól függ, van-e hely a bölcsiben. Ha nincs, tehát így valakinek a gyerekét nem veszik be aki emiatt nem tud dolgozni, akkor nem jogosan.
Én februárra vagyok kiirva, igaz dolgozom, miota bolcsis a lányom. Ha megszületik a pici, akkor sem veszem ki a nagyot a bolcsibol. Nalunk annyi a kikötés, h 3kor elkell hozni a bolcsibol, aki otthon van. Igaz, nalunk mar a beratkozaskor tudtak, h terhes vaagyok. Elmondtam, de igy is felvettek, mivel jeleztem, hogy a semmire nem fogok otthon ulni tp-n. Persze más ha valakinek tenyleg szukseges otthon ulnie.
Jár, de nem azért, mert már leadtad a munkáltatóit, hanem azért mert veszélyeztetett terhes vagy (nyilván azért vagy táppénzen).

5 hónapos a kislányom, és 7 hetes terhes vagyok. Volt már valaki így? Nehéz volt a kicsi mellett még egy pici?

Minden tapasztalat érdekelne.

Legjobb válasz: Hát,nehéz.3 hónapos volt a kisfiam,amikor teljesen véletlenül teherbe estem a lányommal.Egy éve volt a kisfiam,amikor megszületett a lányom.Hát nagyon nehéz volt.Költséges.....A nagyobbnak ugye már 4-es pelus kellett,a bébinek pedig 1-es.2-es.Az ablakon már is röpült egy tizes.Ugye a kicsi eszik,iszik,alszik.A nagyobb már egy kicsit elevenebb.Hát igen csak nehéz volt.A költségekhez még hozzájárult,hogy ugye nem egynemûek.Így a kisfiam ne adhatott ruhát a lányomnak.De mindegy,nem bánom.Jobb,mint a tesóméknál.15 volt a keresztlányom,amikor született a húga.Na hát jól van,ennyi.Nagyon nehéz,költséges,de megéri!:))

Hát, nehéz.3 hónapos volt a kisfiam, amikor teljesen véletlenül teherbe estem a lányommal.Egy éve volt a kisfiam, amikor megszületett a lányom.Hát nagyon nehéz volt.Költséges.....A nagyobbnak ugye már 4-es pelus kellett, a bébinek pedig 1-es.2-es.Az ablakon már is röpült egy tizes.Ugye a kicsi eszik, iszik, alszik.A nagyobb már egy kicsit elevenebb.Hát igen csak nehéz volt.A költségekhez még hozzájárult, hogy ugye nem egynemûek.Így a kisfiam ne adhatott ruhát a lányomnak.De mindegy, nem bánom.Jobb, mint a tesóméknál.15 volt a keresztlányom, amikor született a húga.Na hát jól van, ennyi.Nagyon nehéz, költséges, de megéri!:) )
Hát két picivel egyedül nagyon nehéz.(ugyértem hogy egyedül hogy a párod nyilván dolgozik). De nehéz még az is piszkosul hogy ott egy pici és eközben vagy terhes, a várandós "nyûglödések" miatt.De ne félj valószínû hogy az anyai ösztönök átsegítenek a nehézségeken. Sok sikert
nálunk egy picit több, 17 hónap van köztük. Az elsõ 6 hónap egyszerû volt, a kicsi állandóan csak aludt, simán tudtam a naggyal is foglalkozni, aztán a kicsi már csak napi 2x aludt, a másodiknál raktam le a nagyot is, a délelõtti alvásnál pedig csak a naggyal foglalkoztam, hagytam minden házimunkát a fenébe. Nem féltékenyek egymásra, a kicsi már 2, 5 éves, legnehezebb a 6-12 hóig terjedõ idõszak volt, amikor mindketten már aktívan igényeltek engem. A nagyot mindenbe bevontam, õ választotta a kicsinek a bodyt az adott napra, adta a kezembe a pelust stb. Így nem érezte magát kirekesztve és bár minden lassabban ment, mintha egyedül csináltam volna, nem bántam. A párom reggel 8 körül indult dolgozni és este 8-9 között ért haza, tehát gyakorlatilag egyedül voltam velük egész nap. Kitartás, nem azt mondom, hogy könnyû lesz, de én bonyolultabbnak gondoltam elõször.
Nalunk 14 honap a korkulonbseg, mi igy terveztuk. Nem tudom, lehet a tervezes miatt, de nem tunt brutalisnak a dolog. Koltsegesnek sem. Az elejen az volt nehez, ha valahoga idopontra kellett menni, mert valamelyik mindig evett, vagy aludt, vagy epp pelenkaztam es altalaban felvaltva csinaltak. Utana az volt nehez, hogy a kicsi rossz alvo volt, nehezen fogzott, keveset aludtam, napkozben nagyon aktivak voltak. Utana viszont mar tobb alvas is volt es egyseges napirend. Szepen osszenottek.


Az én fiam 2 éves, és nagyon hisztis. Le fekszik a földre, síkítozik, sír. Van egy 5 hetes kislányom is és kevesebb időm jut a nagyobbra. Hogyan kezeljem a hisztijét? Rá szoktam hagyni de 1 óra után már teljesen fel idegesít.

Legjobb válasz: Próbáld meg bevonni a pici gondozásába! Õ még nagyon kicsi és megviseli, hogy az a figyelem, törõdés amit õ eddig kapott, már nem csak neki szól. Tipikus testvér féltékenységi szitu a tiétek. Én úgy csináltam, hogy megkértem, adja nekem a tiszta pelust, törlõkendõt, õ is mellém bújt, amikor a pici szopizott, az ölébe adtam a picurt, persze én is tartottam stb. Ha vendégek jöttek, mindig megkértem õket, hogy elõször a naggyal foglalkozzanak. Fontos volt, hogy semmiképpen ne érezze magát kirekesztettnek. Nálunk így csak nagyon enyhén jelentkezett a féltékenység. Próbáld ki, hátha bejön! 4 gyerekes anyuka

Próbáld meg bevonni a pici gondozásába! Õ még nagyon kicsi és megviseli, hogy az a figyelem, törõdés amit õ eddig kapott, már nem csak neki szól. Tipikus testvér féltékenységi szitu a tiétek. Én úgy csináltam, hogy megkértem, adja nekem a tiszta pelust, törlõkendõt, õ is mellém bújt, amikor a pici szopizott, az ölébe adtam a picurt, persze én is tartottam stb. Ha vendégek jöttek, mindig megkértem õket, hogy elõször a naggyal foglalkozzanak. Fontos volt, hogy semmiképpen ne érezze magát kirekesztettnek. Nálunk így csak nagyon enyhén jelentkezett a féltékenység. Próbáld ki, hátha bejön! 4 gyerekes anyuka
ülj le vele beszélgetni.ha nem ismeri ugy a szavakat mond te helyette 2 éves kisgyerek nagyon értelmes .biztos féltékeny
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már, de olyankor üt , vág, nem lehet vele beszélni.Amugy elég ügyes, megért mindent, de olyankor kész van.

3 hetes kislanyom amiota megszuletett szopizik ahanyszor keri csak mar a mellbimboim nagyon fajnak, erzekenyek. Minden etetes egy kin mar szamomra. Mit tehetnek hogy ne fajjon es kellemes legyen a szoptatas?

Legjobb válasz: szia sztem meg kéne szüntetni a komfort szopit.ha nem koraszülött,v nagyon picurka,akkor indokolatlan az állandó szopi-te is ki leszel-a kis gyomra pedig megfájdul.olvasd el a suttogót-abban leirják hogyan kell megoldani.én sosem engedtem órákig szopizni-bár a fiam max 10 perc alatt teleette magát

szia sztem meg kéne szüntetni a komfort szopit.ha nem koraszülött, v nagyon picurka, akkor indokolatlan az állandó szopi-te is ki leszel-a kis gyomra pedig megfájdul.olvasd el a suttogót-abban leirják hogyan kell megoldani.én sosem engedtem órákig szopizni-bár a fiam max 10 perc alatt teleette magát
A suttogóról megoszlanak a vélemények, én nem vagyok katona és nem is azzá szeretném nevelni a lányomat. Nekem kissé túlzó a módszer. Én a bimbóvédõt javasolnám és persze tényleg addig hagyd mellen, amíg eszik, utána vedd el tõle a melled!
kend be anyatejjel. én azzal kentem a mellbimbómat, ami már majd "eszakadt", a teteje meg volt nyílva (nekem is nagyon fájt). bekentem minden szopi után anyatejjel (kinyomkodtam és bekentem vele) és hamar helyrehozta. Kicsit pihentesd a fájó melled. fejjél ki és add oda üvegbõl (ha szoktad üvegbõl etetni). minden jót. 3 hós kisfiú anyukája
Légyszi ne olvasd el a suttogót! Szoptasd amikor csak kéri és tarts ki, mert a mellbimbód is hozzászokik majd és nem fog fájni. Mi most vagyunk 2 hónaposak. Az elsõ hónapban szinte óránként evett és fájt a mellbimbóm, de mostanra már szépen beállt magától és már a mellbimbóm sem fáj. Kitartást és örömteli szoptatást kívánok!!!
Én is így voltam 1 hét után.Sebes volt mindkét bimbóm és szinte a könnyim jöttek mikor elkezdett szopizni.Az egyik mellemet garmastan kenõccsel kentem, míg a másikat befújtam aloe vera first-tel.2-3 nap alatt mindkettõ meggyógyúlt.Nem volt különbség, ugyanolyan jó volt rá mindkét szer.(Dirrekt azért kezeltem másként a kettõt, hogy megtudjam melyik a jobb.)
Igen a suttogót valóban értelmezni kell megtanulni, de ha az anyatejjel való kenegetés nem segít akkor van egy szuper jó krém amit bármelyik patikában meg tudsz venni, a neve Panthenol mast. Ez nem káros a babára viszont nagyon gyorsan helyrehozza a bimbódat. Nekem ez vállt be. És addig is használj bimbóvédõt, és amennyire lehet pihentesd a melledet. De a krémet tényleg jó szívvel ajánlom. Boldog babázást.
AVENT bimbóvédõ krém!!!

11 hetes kislányom még mindig napi 8-szor eszik, egy evésre 90-110 körül. Normális ez? Szopi után még marad tejci, de nem kéri. Mikor kell kevesebb étkezésre átállnunk? És hogyan?

Legjobb válasz: Teljesen normális, nagypn jól eszik! Nem "kell" átállnotok sehová sem. Igény szerinti szopinál akkor eszik a baba, ammikor éhes. Idõvel magától ritkulni fognak a szopik, légy türelmes.

Teljesen normális, nagypn jól eszik! Nem "kell" átállnotok sehová sem. Igény szerinti szopinál akkor eszik a baba, ammikor éhes. Idõvel magától ritkulni fognak a szopik, légy türelmes.
Szerintem is akkor etesd mikor éhes, az a legjobb megoldás neked is és neki is. Egyszer majd magától kevesebbet fog kérni. Nem biztos, hogy mindig éhes, lehet azért kéri mert szomjas. Jól van ez így teljesen, nem eszik sokszor, ennyi idõsen a lányom is evett ilyen sûrûn.

21 hetes terhes vagyok és a köldökömnél fáj a hasam mintha a hasizmo fájna létezik terhesség alatt hasizom fájás? Másképp rugdos egy kisfiu és egy kislány? A fiam ennyi idösen már kirugta a hasam oldalát most a kislányom visszafogottabban mocizik.

Legjobb válasz: Szia Hasonlóan érzetem én is néha magamat, mintha izomlázam lett volna... A dokim azt mondta, lehet hogy a szövetek nyúlása okozza, vagy ahogy a méh és a hasfal izomzata tartja a magzatot - lehet benne valami, mert én általában a nap végén éreztem így. A pocakfoci intenzitása szerintem max annyit mutat meg, hogy mennyire agilis a baba, de nem gondolom, hogy ez a nemétõl függne . Lehet hogy egyszerûen lustácskább mint a fiad :) Boldog babavárást

Szia Hasonlóan érzetem én is néha magamat, mintha izomlázam lett volna... A dokim azt mondta, lehet hogy a szövetek nyúlása okozza, vagy ahogy a méh és a hasfal izomzata tartja a magzatot - lehet benne valami, mert én általában a nap végén éreztem így. A pocakfoci intenzitása szerintem max annyit mutat meg, hogy mennyire agilis a baba, de nem gondolom, hogy ez a nemétõl függne . Lehet hogy egyszerûen lustácskább mint a fiad :) Boldog babavárást

Most 2 hetes és egy napos a kislányunk, ugye nem baj, ha kiviszem már a levegőre?

1,5 hetes kora óta fokozatosan szoktatjuk a leveg?höz. Álltunk vele ablak alatt, tegnap meg jó beöltöztetve kivittem a déli órákban, amikor egész jó id? volt. Anyósom meg jól leoltott, hogy a babát 2 hós koráig nem szabad kivinni. Anyum szerint meg igenis kell a leveg? a picinek, csak mindig fokozatosan kell hozzászoktatni. Ti mit gondoltok err?l?

Legjobb válasz: 2 hetes kortól lehet a téli babákat kivinni, sõt kell is, kell neki a friss levegõ a nyári babákat hamarabb ki lehet tolni jól csináljátok, megvolt a szoktatás, ne aggódj, nem lesz semmi baja

2 hetes kortól lehet a téli babákat kivinni, sõt kell is, kell neki a friss levegõ a nyári babákat hamarabb ki lehet tolni jól csináljátok, megvolt a szoktatás, ne aggódj, nem lesz semmi baja
Szia! Vidd ki nyugodtan. Gondolom neked is jót tesz, ha nem csak a négy fal közt vagy. Persze, ha esik a hó vagy az esõ akkor ne, de szerintem akkor amúgy sem vinnéd ki. 1 hónapos és 3 napos kislány anyukája
Nekem is úgy mondta a védõnõ, hogy 2 hetesen lehet kivinni. Mi is elõtte kezdtük levegõztetni ablaknál, erkélyen. Mondjuk én még szívem szerint lehet, hogy vártam volna vele, de van egy 4 évesem is és miatta szerettem volna minél hamarabb "mobil" lenni. Mondjuk nekem 2 hetesen október közepén volt a babám, akkor ragyogó napsütés, kellemes õsz volt, de már mondták a hideget és féltem, hogy mire kivihetem már nagyon elromlik az idõ.
Szerintem is kiviheted, de e kint töltött idõt is fokozatosan növeld.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor megnyugodtam, már annyi helyen néztem, annyi embert kérdeztem és mindenki mást mond. Természetesen fokozatosan fogom az idõt növelni és a picurkát jól beöltöztetem! Boldog babázást mindenkinek!

én moost vasárnap kapok egy kis havanese kislányt majdnem 7 hetesen hogy kezdjek belle a szobatisztaság nevelésébe már vettem kutyapelenkát helyhezszoktató sprayt, mi kertes házben lakunk és a szobámban fog lakni KIRA?

az lenne a másik kérdésem hogy ha elhozom és sirni fog a kicsikém mit tegyek hogy enyhitsem a hiányát?hallottam már több módszert de nem jutottam ell?re?

Legjobb válasz: biztos sírni fog...egy üvegbe tegyél viozet és melegítsd fel és lefekvése elött azt a meleg üveget rakd be a paplan alá hogy érezze a meleget és emlékeztesse az alom melegére.. ( a cicámnak ez hatott ).Sok szerencsét

biztos sírni fog...egy üvegbe tegyél viozet és melegítsd fel és lefekvése elött azt a meleg üveget rakd be a paplan alá hogy érezze a meleget és emlékeztesse az alom melegére.. ( a cicámnak ez hatott ).Sok szerencsét
nálunk a kutyus kapott egy büdös zoknit, de nem ovlt leég jó neki, gyûjtött még párat, úgy jól érezte magát. XD
Majdnem 7 hetesen tenyésztõ nem ad ki kutyát, minimum 8 hetesnek kell lennie.
Nagyon fiatal, sok kutya dolgot 7-8 hetes korban és akár kicsit ez után is tanít meg neki az anyukája, és az immunrendszerének se jó, ha ilyen korán elhozzátok.
Ne hozd el 8 hetes kora elõtt. Aki 8 hetesnél hamarabb odaadja a kutyust, az pedig szaporító.
Az a "helyhezszoktató spray" semmit nem használ.:) Legalábbis nekünk semmit nem használt. Két kutyus nõtt fel vele, vagyis inkább nélküle. Mindig kitettük kutya pelenkákat, a házban 3 helyre is, csöppentettünk rá abból a löttybõl, de soha nem pisiltek-kakiltak rá. Na jó, talán egyszer-kétszer, nagy véletlen. Ha bepisil, bekakil, miután elvégezte a dolgát, vidd oda a pisihez-kakihoz, dugd bele az orrát, vagy csak szagoltad meg vele, és csapj a seggére egy újsággal. Hidd el, menni fog. Meg fogja tanulni.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!