Találatok a következő kifejezésre: Egy hetes kislányom és (36 db)

Jogosan veszi igénybe a kislányom ugye a bölcsõdét, ha én most vagyok 6 hetes várandós és jövõ héten kezdjük a beszoktást, egy hete vagyok táppénzen, de a munkáltatóit már egy hónapja leadtam?

Úgy ítélem nagyon kell neki a kortárs közösség, én már kevés vagyok neki. A vizsgálatokra szeretnék nyugodtan eljárni, a gyereknek sem jó ha állandóan anyával jár a szülészhez.

Legjobb válasz: Én amikor beírattam kislányom, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Augusztus közepén a szülõi értekezleten szóltam, hogy mivel otthon vagyok, nem muszáj , hogy menjen és szívesen átadom helyet annak akinek szüksége van rá! Én így éreztem korrektnek. Végülis jár, mert nem volt várólistás gyerek, sõt még most is van hely a bölcsiben. De ha lett volna olyan, akinek nagyobb szüksége lett volna bölcsibe, akkor szó nélkül átadtam volna a helyet.

Én amikor beírattam kislányom, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Augusztus közepén a szülõi értekezleten szóltam, hogy mivel otthon vagyok, nem muszáj , hogy menjen és szívesen átadom helyet annak akinek szüksége van rá! Én így éreztem korrektnek. Végülis jár, mert nem volt várólistás gyerek, sõt még most is van hely a bölcsiben. De ha lett volna olyan, akinek nagyobb szüksége lett volna bölcsibe, akkor szó nélkül átadtam volna a helyet.
Attól függ, van-e hely a bölcsiben. Ha nincs, tehát így valakinek a gyerekét nem veszik be aki emiatt nem tud dolgozni, akkor nem jogosan.
Én februárra vagyok kiirva, igaz dolgozom, miota bolcsis a lányom. Ha megszületik a pici, akkor sem veszem ki a nagyot a bolcsibol. Nalunk annyi a kikötés, h 3kor elkell hozni a bolcsibol, aki otthon van. Igaz, nalunk mar a beratkozaskor tudtak, h terhes vaagyok. Elmondtam, de igy is felvettek, mivel jeleztem, hogy a semmire nem fogok otthon ulni tp-n. Persze más ha valakinek tenyleg szukseges otthon ulnie.
Jár, de nem azért, mert már leadtad a munkáltatóit, hanem azért mert veszélyeztetett terhes vagy (nyilván azért vagy táppénzen).

Ma 3 hetes a kislányom, és csípő ultrahangon voltunk, azt mondta a doki, hogy nem elég fejlett, és nagyon laza az egyik oldal. Létezik az, hogy egy 3 hetes gyereknek gumi-rugit kell hordani egy hónapig?

Nem túl korai ezt még így kijelenteni? Mármint a doki részér?l.

Legjobb válasz: A tesómék babájánál is ugyanígy volt, bár õ már elmúlt 2 hónapos mikor ajánlották a gumi-rugit. Szia

A tesómék babájánál is ugyanígy volt, bár õ már elmúlt 2 hónapos mikor ajánlották a gumi-rugit. Szia
A veleszületett csípõ problémák már a születéskor jelen vannak.3 hetesen fõleg UH-val már jól észrevehetõek.Minél elõb kezelik annál nagyobb a gyógyulás esélye.

6 es fel hetes a kislanyom es meg mindig egy kicsit sarga. Normális, hogy ennyire elhuzozdott ez a sargasag?

Legjobb válasz: Az én lányom pont 6 hetes volt amikor elhúzódó sárgaság miatt került kórházba.Kérdezz rá a gyerekorvosnál.

Az én lányom pont 6 hetes volt amikor elhúzódó sárgaság miatt került kórházba.Kérdezz rá a gyerekorvosnál.
A kérdező hozzászólása: Mar latta gyerekorvos es azt mondta hogy nem oyan veszes es nemsokara el kellene muljon. Csak aggodom nehogy baj legyen belole hogy ennyire elhuzodott.
Nálunk is nagyon sokáig tartott:( Nekem a doktornõ a napozást javasolta, nem a legnagyobb melegben, és nem is a tûzõ napon. Szûrt fény teljesen jó erre a célra, én pl. 5-6 órakkor toltam ki egy kicsit a napra (pl. amikor aludt v. sétáltunk .....)
Szia! ne aggódj! az én lányom 3 hónapos koráig volt sárga.A gyerekgyógyász azt mondta, hogy azért mert amíg terhes voltam egy rakás gyógyszert kellett szednem, és a csöppség mája ezt nem tolerálta.Nem kellett kórházba mennünk, mert evett és nõtt rendesen.Te is szedtél valami gyógyszert?


5 hónapos a kislányom, és 7 hetes terhes vagyok. Volt már valaki így? Nehéz volt a kicsi mellett még egy pici?

Minden tapasztalat érdekelne.

Legjobb válasz: Hát,nehéz.3 hónapos volt a kisfiam,amikor teljesen véletlenül teherbe estem a lányommal.Egy éve volt a kisfiam,amikor megszületett a lányom.Hát nagyon nehéz volt.Költséges.....A nagyobbnak ugye már 4-es pelus kellett,a bébinek pedig 1-es.2-es.Az ablakon már is röpült egy tizes.Ugye a kicsi eszik,iszik,alszik.A nagyobb már egy kicsit elevenebb.Hát igen csak nehéz volt.A költségekhez még hozzájárult,hogy ugye nem egynemûek.Így a kisfiam ne adhatott ruhát a lányomnak.De mindegy,nem bánom.Jobb,mint a tesóméknál.15 volt a keresztlányom,amikor született a húga.Na hát jól van,ennyi.Nagyon nehéz,költséges,de megéri!:))

Hát, nehéz.3 hónapos volt a kisfiam, amikor teljesen véletlenül teherbe estem a lányommal.Egy éve volt a kisfiam, amikor megszületett a lányom.Hát nagyon nehéz volt.Költséges.....A nagyobbnak ugye már 4-es pelus kellett, a bébinek pedig 1-es.2-es.Az ablakon már is röpült egy tizes.Ugye a kicsi eszik, iszik, alszik.A nagyobb már egy kicsit elevenebb.Hát igen csak nehéz volt.A költségekhez még hozzájárult, hogy ugye nem egynemûek.Így a kisfiam ne adhatott ruhát a lányomnak.De mindegy, nem bánom.Jobb, mint a tesóméknál.15 volt a keresztlányom, amikor született a húga.Na hát jól van, ennyi.Nagyon nehéz, költséges, de megéri!:) )
Hát két picivel egyedül nagyon nehéz.(ugyértem hogy egyedül hogy a párod nyilván dolgozik). De nehéz még az is piszkosul hogy ott egy pici és eközben vagy terhes, a várandós "nyûglödések" miatt.De ne félj valószínû hogy az anyai ösztönök átsegítenek a nehézségeken. Sok sikert
nálunk egy picit több, 17 hónap van köztük. Az elsõ 6 hónap egyszerû volt, a kicsi állandóan csak aludt, simán tudtam a naggyal is foglalkozni, aztán a kicsi már csak napi 2x aludt, a másodiknál raktam le a nagyot is, a délelõtti alvásnál pedig csak a naggyal foglalkoztam, hagytam minden házimunkát a fenébe. Nem féltékenyek egymásra, a kicsi már 2, 5 éves, legnehezebb a 6-12 hóig terjedõ idõszak volt, amikor mindketten már aktívan igényeltek engem. A nagyot mindenbe bevontam, õ választotta a kicsinek a bodyt az adott napra, adta a kezembe a pelust stb. Így nem érezte magát kirekesztve és bár minden lassabban ment, mintha egyedül csináltam volna, nem bántam. A párom reggel 8 körül indult dolgozni és este 8-9 között ért haza, tehát gyakorlatilag egyedül voltam velük egész nap. Kitartás, nem azt mondom, hogy könnyû lesz, de én bonyolultabbnak gondoltam elõször.
Nalunk 14 honap a korkulonbseg, mi igy terveztuk. Nem tudom, lehet a tervezes miatt, de nem tunt brutalisnak a dolog. Koltsegesnek sem. Az elejen az volt nehez, ha valahoga idopontra kellett menni, mert valamelyik mindig evett, vagy aludt, vagy epp pelenkaztam es altalaban felvaltva csinaltak. Utana az volt nehez, hogy a kicsi rossz alvo volt, nehezen fogzott, keveset aludtam, napkozben nagyon aktivak voltak. Utana viszont mar tobb alvas is volt es egyseges napirend. Szepen osszenottek.

Kislányom egy hetes, és éjjel még nehezen alszik. Néha azt veszem észre, hogy elfogy a türelmem és erőteljesebben veszem fel, mert fáradt vagyok. Viszont reggel lelkiismeretfurdalásom van. Rossz anya vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Õ még nagyon picike, kell neki egy kis idõ, amíg megtanulja, hogy éjjel aludni kell, meg hát õk még éjjel is legalább egyszer felébrednek enni. Valószínû Te sem Vagy kipihent, kell egy pár hét, amíg beleszoktok, elég nehéz ez az elsõ idõszak, de túl lesztek rajta. :)Ha hirtelen indulatos leszel, vegyél 3 mély nagy levegõt és úgy vedd ki az ágyikójából.

Szia! Õ még nagyon picike, kell neki egy kis idõ, amíg megtanulja, hogy éjjel aludni kell, meg hát õk még éjjel is legalább egyszer felébrednek enni. Valószínû Te sem Vagy kipihent, kell egy pár hét, amíg beleszoktok, elég nehéz ez az elsõ idõszak, de túl lesztek rajta. :) Ha hirtelen indulatos leszel, vegyél 3 mély nagy levegõt és úgy vedd ki az ágyikójából.
A kérdező hozzászólása: a kedves hozzászólásokat köszönöm, jól esett megnyugtatott!A többiek meg nem érdekelnek!
Még nem váltál anyává, most tanulod. Nagyon legyél magaddal szigorú, hogy nem veheted föl erõsebben, nem rázhatod meg stb. amikor az ember ideges és hullafáradt, néha legszívesebben ledobná, rávágna a seggére, és kiszaladna a világból. Még nagyon sok van elõttetek, még nem is ismered... ne feledd: a baba vendég a háznál! És fog aludni, mindig jól alakul!
Nem kell azért megenni szerencsétlent, fáradt, ami azért elég sokszor elõfordul. Persze lehet más miatt idegesebb és nem a babán kell levezetni, ez tény, de csak õ ismerheti a helyzetét. Szerintem gondolg végig hol lehet a hiba, kezd el renberakni, mert az igaz jönnek még keményebb éjjelek is. Próbálj nappal is lefeküdni kicsit, ha tudsz, csak pihenni nem muszály aludni, kérj segítséget. NEM VAGY ROSSZ ANYA.
Õ nem tud még "könnyen" aludni, egy hete még benned ringatózott békésen a csupasz kis teste, összegömbölyödve. Sosem volt éhes, sosem volt egyedül, most meg ruhában, pelenkában, számára hûvösben, néha éhesen kell léteznie, néha nagyon egyedül van... próbáld elképzelni, hatalmas váltás, meg kell szoknia a kinti létet. Ez talán ad egy kis türelmet felé.
Amikor szültem, volt a szobában egy csaj, aki azalatt a 3 nap alatt is egy csomót türelmetlenkedett a babájával, míg bent voltunk. Nem mondom, hogy kiabált vele, mert láthatólag visszafogta magát miattunk, de nagyon rossz volt végignézni, hallgatni, amilyen stílusban beszélt azzal a pici 1-2-3 napos babával. Hát igen, elég sírós volt szegényke, de nem is csoda. "Nem igaz, hogy nem bírod abbahagyni a sírást!!! Na jól van, akkor sírjál, sírjál hangosabban!!!"
Hááát.... nekem elég gáz, amit írsz! Most született a babád és már képes vagy vele türlmetlen lenni? Mi lesz késõbb??? Amikor - ahogy elõttem is írták - jön a hasfájás, fogzás, szeparációs szorongás, esetleg betegségek, megfázás, éjjeli orrszívás, stb. ? Egy hetes babám mellett gyakran azon kaptam magam, hogy éjjel is csak nézem õt és próbálok betelni az érzéssel, hogy õ az enyém.... Amúgy elég szánalmas állóképességed lehet, ha egy hét után kidõlsz. :-(
Egy hetes, és már elfogyott a türelmed?? Elég hamar, mi lesz veled késõbb, amikor jönnek a hisztik, a hasfájás, a fogak? Szerintem túlságosan türelmetlen vagy, gondold át, nincs-e ennek valami egyéb oka. Mármint a feszültségnek, ami benned van. Általában az egy hetes babát az ember úgy fogja, mint egy törékeny kis valamit, nem erõteljesebben. Vigyázz, mert szerintem ez késõbb, amikor több probléma lesz vele, agresszióhoz vezethet. Meg kell keresni a feszültség okát, mert az nem a valódi ok, hogy egy hetesen még nem alszik el könnyen...
Nem vagy rossz anya.Nem is szabad ilyenre gondolni. Inkább csak fáradt és kimerült.Próbáld meg, hogy amikor alszik, ha teheted te is aludj egy picit.Pihentebben másképp látod a helyzetet meglátod.Nyugodtabb leszel.Ha viszont ingerült lennél sokat segít, ha kicsit szippantasz egyet-kettõt a jó levegõbõl az ablaknál, erkélyen.
Dehogy is vagy rossz anya, csak fáradt vagy még, mert nem szoktad meg ezt az uj helyzetet, majd belejössz a dologba hidd el, kell még egy kis idö azért, hiszen még csak egy hét telt el!Ne legyen lelkiismeret fordulásod, hiszen jó anya vagy, csak fáradt te is, de meg lehet szokni!:) Boldog babázást neked! És nem vagy rossz anya, igen is te vagy a babád világ legjobb anyukája!:)
Kérj segítséget, mert egy hét után azért nem egy jó jel hogy ennyire türelmetlen vagy vele...:( Tudom mit beszélek mert nekem is nehéz volt az elsõ pár hét/hónap az elsõ gyerekemmel.

Férjnél vagyok és van egy 2 hetes kislányom. Beleszerettem egy férfibe aki ráadásul a nőgyogyászom és ugy érzem én sem vagyok neki közömbös. Mit tegyek? Felejtsem el?

Neki is van egy 6 hós kisfia. Nincs együtt a csajal.Félek kezdeményezni és ennél sokkal jobban féltem a kislányom. Segítsééééég.

Legjobb válasz: õszintén? felejtsd el. orvos-beteg kapcsolat szerintem csak érzelemmentesen létezik.lehet hogy õ eleve ilyen kedves, lehet hogy bírja a fejed, de szerintem nem szerelmes. és te se legyél. foglalkozz a lányoddal, akkora szeretetet úgysem kapsz mástól, mint a picitõl. szülés után érzelmileg labilis lehet az ifi anyuka. nekem 2 éves lányom van, és 6 hónapos fiam. az orvosom egy igazi angyal, imádjuk egymást, de csak barátilag. maradj te is ennél.

sûrgõsen keress másik nõgyógyászt. Elsõ a család, és már nem léphetsz félre, mert gyereked van. Eddig se lenne tisztességes, de igy már végképp nem.
õszintén? felejtsd el. orvos-beteg kapcsolat szerintem csak érzelemmentesen létezik.lehet hogy õ eleve ilyen kedves, lehet hogy bírja a fejed, de szerintem nem szerelmes. és te se legyél. foglalkozz a lányoddal, akkora szeretetet úgysem kapsz mástól, mint a picitõl. szülés után érzelmileg labilis lehet az ifi anyuka. nekem 2 éves lányom van, és 6 hónapos fiam. az orvosom egy igazi angyal, imádjuk egymást, de csak barátilag. maradj te is ennél.
És szerinted a doki azt szeretné, hogy szétszedjen egy eddig harmónikus családot? Nemhiszem, ugyhogy szerintem risszul vetted a lapot. Felejcsd el az a dokit. Nemlehet, hogy a terhesség kavart fel? Van egy (gondolom:) ) Gyönyörû kislányos és egy szeretõ férjed. Velük kéne foglalkoznod. Ha a doki egy újdonsült anyát el akar szekítani a gyermeke apjától, akkor (bocsi, hogy ijet mondok) Én személy szerint felakasztanám. A kérdésedre a válasz: IGEN, felejcsd el. vagy egy családod. Egy idõ után várható hogy a szerelem elmúlik, de otmarad az egymás iránt érzett szeretet, és az fontosabb mármijen kis flörtnél.
Felejcsd el!Koncentráj a kisbabádra a családodra!
Mindenképpen várj, majd ha nem lesz ilyen zavaros a helyzet, mindenképpen logikusabban fogsz majd dönteni!
Szia! Én is hasonló cipõben jártam, csak azzal a különbséggel, hogy nekem nincs gyerekem, csak barátom, és én a plasztikai sebészembe zúgtam bele rendesen...:) Nekem is úgy tûnt hogy nem vagyok közömbös számára, mert bókolt meg minden, de mégsem kezdeményezett...én meg vártam 1 ideig , aztán úgy döntöttem hagyom a francba...szerintem a mûtét során kapott érzéstelenitõ meg altató kavarja fel az embert, mert én ezzel egyidejûleg a mûtössrácba is belezúgtam!! :DDD Sztem összekeverjük a szerelmet a hálával, amit az orvos iránt árzünk, meg az ember ott annyira kiszolgáltatott hogy valahogy rohadtul jól tud esni hogy egy helyes pasi törõdik velünk és figyel ránk...legalábbis sztem én ezektõl olvadtam el... Viszont amiért nem kezdeményeztem: tudod, nem voltam valami vonzó látvány mûtét közben és folyton arra gondoltam h engem egy pasi , akitõl akarok is vmit, ne lásson ilyen kiábránditó állapotban, mert tuti nem tud ezek után belémszeretni...nekem meg nem lenne pofám nyomulni...ráadásul tudta h barátom van és nem is kezdeményezett, szal elég hülyén vette volna ki magát ha én kezdek ki vele sztem...:( Bocs, ha hosszú voltam, de ez a személyes tapasztalatom... Lehet a Te eseted más, de én azt javaslom, hogy próbálj a gyermekedre koncentrálni, ezek az idõk hamar elszállnak, örülj minden percnek! A szülés utáni hormonális változások miatt lehet hullámzó a kedved, akár depis is lehetsz, ez mind normális! Ne keseredj el!! De a szipmi a doki továbbra is, akkor próbáld megismerni, barátként! Beszélgess vele stb. De szigorúan csak ezt! És igy egyrészt a szándékairól is tudomást szerzel, másrészt, lehet h akkor már nem fog annyira kelleni, mert elérhetõbb...:) Azt hogy nem vagy szerelmes a férjedbe, hogy érted? Nem kivánod? Vagy csak szinte testvéri a kapcsolat?
A kérdező hozzászólása: A férjem is nagyon kedves velem és próbál mindent megtenni de egyszerûen nem birok szerelmes lenni belé. Pedig egy pár hete szerelmes voltam még. Nem értem magam. A terhességem alatt végig nagyon szimpi volt a doki. Amikor a végén a borítékot akartam neki adni nem fogadta el. Azt mondta , hogy töllem nem. Alig várom , hogy ujra láthassam.Próbálok nem gondolni rá de nem megy. Mindent meg szeretnék tenni a kislányomnak és nem szeretném , hogy csonka családban nöljön fel.Félek.
Nálam is valami hasonló van/volt. Igaz nekem még nincs férjem csak élettársam, és gyerekem sem. Engem tavaly mûtött a dokim, nagyon rosszul voltam, ki voltam borulva, a mûtét után bejött és elkezdett vígasztalni. Végig bámult, mondta, h gyönyörûek a szemeim és ne sírjak, mert ha mosolygok az jobban áll. És tök gyengéden beszélt hozzám. Tök jól esett. Aztán idén sokat jártam hozzá, és azt vettem észre, hogy néha mikor ülök elõtte a vizsgálat után csak néz. Néz és nem szól semmit. Aztán kapcsol és mondja, h mikor menjek kontrollra. Ez kb 5esetbõl 3szor így volt. De nagyon sármos a doki. A barátnõm volt nála, amikor az övé szabin volt, és utána közölte velem, hogy hozzá többet nem megy, mert annyira jól néz ki, annyira sármos, hogy csak ránéz és benedvesedik:-) Mondjuk nekem eszembe nem jutna elhagyni miatta a párom. Úgy gondolom mivel körül vannak véve nõkkel elõfordul, h a páciens tetszik nekik, hiszen õk is férfiak. De nem hiszem, hogy ez olyan vonzalom, ami miatt fel kellene rúgni egy családot. Lehet ez egy fellángolás, majd elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy kire gondolsz kedves válaszoló, de én ezt a kérdést elösször tettem fel. Gondoltam én is rá , hogy megmondom neki , de nem merem. Mi van ha kinevet? Félek kimutatni az érzéseim. Valószínûleg jobb is. Még 4 hét , hogy visszamenjek ellenörzésre. Lehet , hogy addigra már minden visszaáll a régi kerékvágásba , de akkor tuti megint fellángolok a doki iránt. Jajj nekem:-(
Kedves " 1 férj" ! :D Igaz, lehet hogy nem volt jó ötlet azt tanácsolnom hogy barátkozzon össze a dokival, de magamat ismerve abban az állapotomban mikor halálosan bele voltam zúgva a dokiba, le is csaptam volna azt aki azt tanácsolja h felejtsem el...már bocs...nem olyan könnyû azt... Viszont én nem mondtam azt hogy csalja meg a férjét, de igazat adok, lehet hogy ez sem a legjobb megoldás...mármint a beszélgetés...mert visszafelé sülhet el... Azon gondolkodom, kedves Kérdezõ, hogy mit tudnék Neked tanácsolni: hülye 1 helyzet...és mi lenne ha azt csinálnád hogy õszintén elmondanád a dokinak hogy milyen érzések keritettek hatalmukba...és hogy segitsen, mit tehetnél?Szerintem találkozott már nem egy ilyen esettel... Mert az is lehet hogy a doki nem is akar tõled semmit...csak kedves meg minden...lehet hogy a válasza kiábránditana és igy már könnyebben elfelejtenéd...hmm? De ez is csak abban az esetben mûködik ha az a válasz negativ...
Kamuuuuu...jajj de nagy kamu. Harmadjára teszed fel ezt a kérdést. Találj ki valami újat.
Ezt hívják Stockholm-szindrómának. A lényege, hogy erõsen függesz a dokitól (szinte rajta múlt az életed) - és ráadásul gondolom idõs, férfias... ez megtéveszti a tudattalanodat. Mielõbb kerülj minél messzebbre tõle, akkor helyrejössz!
A kérdező hozzászólása: Nagyon remélem , hogy csak egy fellángolás mert , nem szeretném, hogy széthulljon a családom.
Nem értek azzal az elõttem szólóval, aki azt tanácsolta, hogy beszélgess a dokival barátként. Egy nagy túrót, az kész katasztrófa lenne, mert csak abba az irányba vinne, hogy hozzá közelebb kerülsz. Szerintem is most meg vagy kavarodva egy kicsit, mert nagyon sok minden történt veled. Szülni egy gyereket nem kis dolog. Vannak olyan idõszakok, amikor egy házaspár között nincsenek olyan nagy kitörõ szikrák, de ez idõleges. Ha egyébként szereted a férjed és tiszteled mint embert akkor én garantálom neked, hogy leszel még a házasságotok során nem egyszer nagyon szerelmes belé! És ezért tenni is lehet! Amikor egy baba megszületik, akkor a feleség nagyon könnyen elhanyagolhatja a férjét, ha csak a babával foglalkozik. Ilyenkor a férfi könnyen "kizárva" érezheti magát, mintha õ már nem is lenne az. Foglalkozz a férjeddel sokat (minden értelemben, érzelmileg és szexuálisan is, még akkor is, ha a hagyományos szeretkezés lehet hogy szülés után még egy darabig kizárva) és ketten együtt meg foglalkozzatok nagyon sokat a babával. Becsüld meg a családodat, hihetetlenül nagy ajándéka az Istennek! A dokit meg kerüld el, és tudatosan mondj nemet a kísértésre. Ha gondolkozol, rájössz, hogy életed nagy szerelme a férjed --> pont ezért mentél hozzá, és ha akár csak egy pár hónap múlva egy picit hátralépve végig fogod gondolni ezt a dokis dolgot, látni fogod, hogy csak egy fellángolás volt 1 férj
A kérdező hozzászólása: Szeretem mint a gyerekem apukáját.De most , hogy belegondolok nekem is nagyon tetszett a mûtõs srác. Engem is mûtöttek mert császáros lett a baba. Lehet , hogy csak tényleg hálás vagyok a dokinak? Nem hinném. Ha nem a kislányommal foglakozok akkor mindig rá gondolok. Be vagyok kattanva teljesen. Megbolondultam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a segítséget. Igazatok van! Felejtenem kell! Az elsõ a családom. Nagyon köszi még 1-zer!!!
ebben nem vagyok "gyakorlott", de szülés után gyakori az érzelmi labilitás, szerintem ezzel állsz szemben. és akkor még ott van az is, hogy az orvosodnak rengeteget köszönhetsz, hiszen õ segtette világra a babádat, nála voltál vizsgálatokon, gondolom sokat beszélgettetek. egy szóval nagyon közel került hozzád, és nem kétlem hogy jó orvos, ne feledd, hogy ez a szakmája része! ne vedd túl komolyan ezt az egészet! az a véleményem, hogy érzelmileg meginogtál, de ezért nem szabad felrúgnod a családod. nyilván továbbra is számthatsz rá, de Neked ott van a kislányod és a férjed, akik nagyon szeretnek téged. szerintem ne hamarkodj el semmit.

Nem lenne baj ha egy 1 éves kan és egy 9 hetes kislány kutyus együtt élne?

Szeretnék egy kislány kutyust, csak félek hogy majd a Charlie(kan kutya) bántani fogja.Segítsetek!

Legjobb válasz: Normális körülmények között tartott, és nevelt kutya nem bánt kölyköt. Csak majd ivartalaníttatni ne felejtsd el valamelyiket.

Normális körülmények között tartott, és nevelt kutya nem bánt kölyköt. Csak majd ivartalaníttatni ne felejtsd el valamelyiket.
A kérdező hozzászólása: Hát a kan az már ivartalanítva van. Szóval ez azt jelenti hogy ha tüzel a kicsi(egyáltalán a picsik tüzelnek?)akkor ha párosulni akar vele a kan akkor nem lesznek kölykök?
A kérdező hozzászólása: *picik
Ha ivartalanítva van, akkor logikusan nem csinálhat kölyköket. Mi másért lenne IVARtalanítva???
A kérdező hozzászólása: Oksa, köszi! Valamiért éreztem hogy ilyen hülyeséget fogok írni.XD
:D
alányt sem ártana ivartalanítani, ha nem akarsz éjszaka szerenádot az ablakod alatt és nem akarod, hogy lelépjen
Ha nem rontjátok el nagyon az összeszoktatást, akkor nem lesz gáz. De tényleg ivartalaníttasd a lányt is, megéri.

5 hetes a kislányom, és pár napja egyszerűen képtelen egy egészségeset aludni.10-15 perc nyugtalan alvás után rendszerint fölébred, és onnantól sír. Mi lehet ennek az oka?

Látszólag annyira fáradt. Csak anyatejet eszik, és a születési súlyához képest már 1300 gr-al többet nyom, tehát éhezni biztosan nem éhezik.

Legjobb válasz: A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..

A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..
Ugyanigy vagyunk mi is az 5 hetes kisfiammal, õ s több mint 1 kg-ot hizott. Én is keresem a sirás okát. Néha a hasa fáj.
Nekem már 5 hos a babám, de volt ilyen problémánk.Mérd meg mennyit eszik a babád.Lehet nem tud eleget vagy nem laktato ami van a cicibe.Nálunk így derült ki.Amíg nem mértem meg nem is gondoltam rá, mert kínálgattam a babám de nem kért, majd mikor a védönm tanácsára megmértem kiderült tényleg kevés amit eszik.Én éreztem, hogy lenne még böven amit ki tudna szopizni, de nehezebben jött és õ a fáradságtól nem tudta kiszívni.Kiprobáltam a tápszer két napig csak evett és aludt azóta nincs ilyen problémánk.Mérd meg azzal nem vesztes semmit hátha nektek is ez a baj.
Azt elfelejtettem, hogy az én babám is hízott 20-25 dekát hetente.Amikor kiderült hogy éhségtõl nem tud aludni 23 dekát hízott
Az én babám is ezt csinálta és megfigyeltem, hogy saját magát ébreszti fel az akaratlan kézmozgásaival, amikor még nincs a mély álom periódusában. Pont itt javasolta egy anyuka / hála neki érte /, hogy bugyoláljam be. Azóta úgy altatom, hogy egy puha babaplédbe "bepólyázom", az ölembe veszem, pár percig ringatom és mikor elaludt visszateszem a kiságyba. Így a kezecskéivel nem tud kapálózni és 3-4 órát is alszik. Egyébként azt gondoltam, hogy az én babám biztos nem tûri, hogy így bebugyolálják, de nem..., már elsõ alkalommal szó nélkül tûrte, sõt tetszett neki. Ha nálatok is ez a gond nagyon tudom ajánlani ezt a módszert.

6 hetes kislanyom mostanaban 5 percet tolt egy cicin, aztan vergodni kezd, fejet rangatja es bufi utan sem hajlando megnyugodni. Lehetseges hogy jollakik ennyi ido alatt, vagy lusta kiszivni a hatso tejet? Esetleg zumizavaros?

Amugy az 5 perces etkezes utan kicsit nyugos aztan hamar megnyuszik, ugyhogy gondolom ehes nem maradhatott.

Legjobb válasz: Biztosan nem marad éhes, valószínûleg jól lakik, azért rángatja a fejét. Ne aggódj, ha éhes, úgy is jelezni fogja! :) Nem hinném, hogy ez cumizavar, cumizavarnál általában olyan keveset esznek, hogy nem laknak jól és csak szenvednek, mert nem tudják kiszívni. De mivel a te babád utána megnyugszik, nem hiszem, hogy ez a helyzet. (Bár azért ha nem muszáj, én nem adnék neki cumit, de az én vagyok.)

Biztosan nem marad éhes, valószínûleg jól lakik, azért rángatja a fejét. Ne aggódj, ha éhes, úgy is jelezni fogja! :) Nem hinném, hogy ez cumizavar, cumizavarnál általában olyan keveset esznek, hogy nem laknak jól és csak szenvednek, mert nem tudják kiszívni. De mivel a te babád utána megnyugszik, nem hiszem, hogy ez a helyzet. (Bár azért ha nem muszáj, én nem adnék neki cumit, de az én vagyok.)
Lehet, hogy szomjas volt, és elég volt neki az a vizes tej, ami az elején jön. Ha a másik cicit felkínálod neki, elfogadja? Ha igen, lehet, hogy tényleg lusta kiszívni.

5 hetes a kislányom és megvagyok fázva. De sajnos egyedül vagyok nem tudom senkire sem rábízni még nem gyógyulok meg! Mit tudok csinálni? Ez veszélyes rá?

Legjobb válasz: használj szájmaszkot, lehet kapni olyan kézfertõtlenítõt, amivel moshatod a kezed. elméletileg 6 hétig nem nagyon van a kicsiknek immunrendszere, így nagyon kell figyelned, nehogy lázas legyen, vagy náthás. Viszont jó hír ha szoptatsz, az anyatej megvédi a betegségtõl, amit tõled kaphatna el. vigyázz magatokra, és próbálj minél hamarabb meggyógyulni.

használj szájmaszkot, lehet kapni olyan kézfertõtlenítõt, amivel moshatod a kezed. elméletileg 6 hétig nem nagyon van a kicsiknek immunrendszere, így nagyon kell figyelned, nehogy lázas legyen, vagy náthás. Viszont jó hír ha szoptatsz, az anyatej megvédi a betegségtõl, amit tõled kaphatna el. vigyázz magatokra, és próbálj minél hamarabb meggyógyulni.
Én is azt ajánlom amit az elsõ írt.
Sajnos én is félek ettõl. Én babám 16 hetes, és meg vagyok fázva...gyakori kézmosás.maszk.
Én is meg voltam fázva az elsõ egy-két hónapban, már nem emlékszem pontosan (most 7 hós). Szoptattam, és se akkor, se azóta nem volt beteg, szerencsére. Olyan volt, hogy nagyon kicsit folyt az orra, vagy köhécselt, de arra az orvos is azt mondta, hogy hideg idõben természetes, és nem kell vele kezdeni semmit. Nem használtam szájmaszkot, de nagyon gyakran mostam kezet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!