Találatok a következő kifejezésre: Egy hetes kislányom (102 db)

Egy hetes kislányom akár egy óráig is képes szopizni. Nem sok ez egy kicsit? Lehet valami negatív következménye?

Legjobb válasz: Nem sok egyáltalán, nincs semmi negatív következménye. Ha nagyobb lesz ügyesedik, nem fog ennyi ideig tartani. Az én kisfiam ennyi idõs korában másfél órát is szopizott. Fokozatosan csökken az idõ. Most 8,5 hós és pár perc alatt kiszívja.

Nem sok egyáltalán, nincs semmi negatív következménye. Ha nagyobb lesz ügyesedik, nem fog ennyi ideig tartani. Az én kisfiam ennyi idõs korában másfél órát is szopizott. Fokozatosan csökken az idõ. Most 8, 5 hós és pár perc alatt kiszívja.
Tanulja még, hogy a leghatékonyabb, bár az is igaz, hogy sok baba szeret cumizni is a cicin, közben szinte semmit nem is eszik. Az elsõ hetekben nekem is nagyon soknak tûnt. A legjobb, amit tehetsz, hogy kényelmesen hátradõlsz, szoptatópárnát használsz és amíg õ nyammog, addig olvasgatsz, pihensz kicsit te is. Arra viszont vigyázni kell, hogy azért ez ne húzódjon ki egyre jobban, mert ismerek gyerekeket, akik egész nap képesek cicin lenni.
Utolsó! Ne haragudj de ez nem segítség a kérdezõnek, nem kell ilyenek miatt elvenni a gyerektõl a szopizással járni pozítiv dolgokat. Hagy ne soroljam mennyi jótékony hatása van ha egy baba szopizik. Az , hogy a nõvérek össze vissza mondták... az anyai megérzésekre kell hallgatni nem másra, vagy elõtte utánaolvasni. A babák sokat tudnak cicin lenni, mert egyben jelenti az ételt, italt, melegséget, biztonságot..... Nem sok , hogy ennyit cicizik. Ha úgy látod hamar elalszik és úgy érzed nem evett eleget (ilyenkor még hamar kifáradnak a szopizásba azért alszanak el közben) akkor próbáld felébreszteni. Simogasd az arcát , nyakát ha nem ébred fel akkor vedd ki a cicit a szájából és tedd le a babát. Ha felébred akkor megint adhatsz neki cicit, vagy ha úgy látod már sokat evett és csak cumizna akkor adj neki cumit. A negatív következménye ha sokat van fent? Te elfáradsz, a mellbimbód felázhat , ezáltal megsérülhet a bõrfelszín és így a bacik hamar bejuthatnak és gyulladást okozhatnak. Késõbb nem lesz idõd a házimunkára vagy mi egy másra. Ha nem szeretne cicizni, vagy esetleg cumizavaros lesz akkor nyúlj Végsõ ! esetben a cumisüveghez.
Ez teljesen normàlis, majd egyre rövidebb ideig fog. Nàlunk is így volt.

Az egy hetes kislányunk mindkét mellében csomót találtam, mi lehet ez?

Legjobb válasz: Kisfiúknak is nõ. Teljesen normális. Majd elmúlik (ne ijedj meg, több hétbe is telhet)

Kisfiúknak is nõ. Teljesen normális. Majd elmúlik (ne ijedj meg, több hétbe is telhet)
Az enyémnek még tejszerû váladék is csöpögött a mellébõl, azt hittem agyvérzést kapok este 10-kor:) )) Azonnal hívtam a védõnõt(persze Ö meg tõlem kapott agyvérzést:DDD) , de megnyugtatott hogy teljesen normális!!!
Semmi gond.1 hetes még csak. Szüléskor neki is kerültek hormonok a szervezetébe.Majd elmúlik, nyugi.
Védõnõ elõre felkészített, hogy ne csodálkozzak, ne ijedjek meg, ha: - dudort érzek a cicijében - fehér váladék jön belõle - "folyása" van Elmúlik!!!!!! Ne aggódj miatta.
Az én lánykámnak is volt, a hormonoktól van.Ettõl lesz kislány:) Pár hét max és eltûnik neki, engem már a kórházban felkészítettek:) 8 hós múlt a lányom
Nekünk is volt, elmúlt! :) Sõt, míg kórházban voltunk, pici mensije is volt... :S még jó, hogy szóltak elõre.
Bennük is tombolnak már a hormonok rögtön a születés után, ezért duzzad meg a mellbimbó. Nálunk is ez volt! :)
Az én kislányomnak is volt, kb 4 nap alatt múlt el
A Te hormonjaid még nem ürültek ki teljesen belõle. El fog múlni, ne aggódj.

Kislányom egy hetes, de még nem esett le a köldökcsonkja viszont elléggé kifele dudorodik ez baj? Aggódom

Legjobb válasz: Ne aggódj az én kislányomnak 4 hetesen esett le, leszárad, alkohollal fertõtlenítsd, hintõporozd és fürdésnél vigyázz el ne ázzon, nem lesz vele gond, 11 hós kislány anyucija:)

Ne aggódj az én kislányomnak 4 hetesen esett le, leszárad, alkohollal fertõtlenítsd, hintõporozd és fürdésnél vigyázz el ne ázzon, nem lesz vele gond, 11 hós kislány anyucija:)
Ez nem baj. Lényeg, hogy ápolgasd, ahogy az elsõ válaszoló is leírta. Csak az nem jó, ha váladékozik, de akkor sem kell megijedni, alkohol és hintõpor! Nemsokára leesik :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Szia! A kislányom 17 npos volt mikor leesett neki!Én is aggódtam, de az is változó, szépen kezelgesd, majd csak leszárad! :)
Második vagyok, még annyi, hogy nálunk is teljesen kifelé állt, amíg rajta volt a csonk. Amikor az leesett, akkor a köldöke is szépen "befordult"! A doktornéni külön meg is dícsérte :-) Szóval csak azért írtam le, ha dudorodik is kifelé, az még azt sem jelentik, hogy kiálló lesz!

Adjak sapkát 7 hetes kislányom fejére, ha elmegyek vele egy bevásárlóközpontba, ami légkondícionált?

Egyáltalán hogyan öltöztessem, hiszen kint és a kocsiban nagyon meleg van, a bevásárlóközpontban meg ahoz képest jóval h?vösebb?

Legjobb válasz: Elõször is, próbáld kerülni az ilyen helyeket. azon kívül, hogy a hõingadozás nem tesz jót a babának, a légkondi igencsak jól terjeszti a légúti betegségeket. Szerintem 7 hetes babának még semmi keresni valója ilyen helyen, ha esetleg máshogy is meg lehetne oldani az ottlétet. Mi kb. 3 hós koráig nem vittük ilyen helyre a gyerekünket, mindig akkor mentem bevásárolni, mikor apa vigyázott rá. Nem volt nagy élvezet, és hát a szoptatás miatt sietnem is kellett mindig, de rettenetesnek találom, hogy tele vannak a plázák bébikkel, pár hetesekkel, ami a legszörnyûbb, hogy még este 8kor is. Ezt persze ne vedd magadra!! Szerintem ha elkerülheted ne vidd, ha nem tudod elkerülni akkor bent tégy a buksijára egy vékony sapit, a kis testét pedig takard be textil pelenkával.az a legrosszabb, hogy egyes helyeken ahol fújják a levegõt nagyon hideg van, ha véletlenül az alatt van a pici gyorsan megfázhat.

Elõször is, próbáld kerülni az ilyen helyeket. azon kívül, hogy a hõingadozás nem tesz jót a babának, a légkondi igencsak jól terjeszti a légúti betegségeket. Szerintem 7 hetes babának még semmi keresni valója ilyen helyen, ha esetleg máshogy is meg lehetne oldani az ottlétet. Mi kb. 3 hós koráig nem vittük ilyen helyre a gyerekünket, mindig akkor mentem bevásárolni, mikor apa vigyázott rá. Nem volt nagy élvezet, és hát a szoptatás miatt sietnem is kellett mindig, de rettenetesnek találom, hogy tele vannak a plázák bébikkel, pár hetesekkel, ami a legszörnyûbb, hogy még este 8kor is. Ezt persze ne vedd magadra!! Szerintem ha elkerülheted ne vidd, ha nem tudod elkerülni akkor bent tégy a buksijára egy vékony sapit, a kis testét pedig takard be textil pelenkával.az a legrosszabb, hogy egyes helyeken ahol fújják a levegõt nagyon hideg van, ha véletlenül az alatt van a pici gyorsan megfázhat.
Egy takarót tegyél rá és természetesen sapkát hiszen õ még nagyon kicsi hogy a légkondit fedetlen fejjel viselje.
Mondjuk én is várnék pár hetet míg ilyen helyre viszem de amúgy nem baj haszokja a nyüzsgést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval, és hidd el nem vinném ha nem lehetne másképp megoldani.De ahogy mondani szokták: "a muszáj nagy úr". És ha már így alakult, mindenképpen azt szeretném hogy ne legyen semmi baja a csöppségnek.

3 hetes kislányunkat elvihetjük a velencei tóhoz egy hétvégére?

Haveri társasággal mennénk.

Legjobb válasz: Elvihetni miért ne vihetnétek? Ti vagytok a szülei és azt csináltok, amit akartok. De azért azt végig gondolnám a helyedben, hogy egy 3 hetes gyerekrõl van szó és nem egy 3 évesrõl. Nagyon gyenge még az immunrendszere, nagyon melegek lesznek a következõ napokban is és hogy neked kikapcsolódás lenne-e? Nem hiszem. Egy ilyen pici babát megviselheti az utazás, a nagy meleg, egy csomó idegen ember, az idegen hely, éri majd egy csomó inger, aztán meg majd nem tudod miért sír fel félóránként a gyerek álmából.

Elvihetitek, mert a tiétek. Én nem vinném a helyedben, de az én vagyok. Most a baba érdekeit kéne nézni, nem pedig azt, hogy haverozzatok... De lelked rajta, menjetek.
Én megkérdezném a gyerekorvostól is, mit mond. Egyébként nyilván te tudod mit bírsz, és mit bír a babucid is. Én biztos, hogy nem mennék a helyedben, mert nekem nem a haveri társaság lenne most az elsõ, hanem a baba, és én magam. Én betartottam a 6 hetet- de ez nem azt jelenti, hogy neked is ezt kell csinálni. Egyébként én sem azt mondom, hogy ne vidd sehova, mi most pl 3gyerekkel voltunk egy hétig nyaralni, 4, 2évesek és 5hónapos- szóval lehet velük mocorogni- csak a 3 hetet tartom még korainak. De ez is csak az én véleményem! :) Ettõl persze csináld azt, amit te jónak látsz.
Basszus! A hétvégére már "csak" 20-25 fokot mond
Ha gyereket vállat akkor onnantól fogva ne a saját érdekeit tartsa szem elõtt hanem a babáét, majd ha a gyerek nagyobbacska lesz akkor jöhetnek a saját igények is.
De ha õ érez magában erõt, kedvet akkor miért kell lehurrogni elvenni a kedvét?
nem nem mennék, ekkor még örültem hogy élek 3 hetes babával igazán sehova nem tudsz menni, napra nem ajánlatos kivinni, vízbe még csak nem kéne belemenni vele, éjszaka se nagyon tudsz dorbézolni, mert neki a nyugalom kell Nekem tavaly augusztusban született a lányom eszünkbe se jutott mászkálgatni vele
Elvihetni miért ne vihetnétek? Ti vagytok a szülei és azt csináltok, amit akartok. De azért azt végig gondolnám a helyedben, hogy egy 3 hetes gyerekrõl van szó és nem egy 3 évesrõl. Nagyon gyenge még az immunrendszere, nagyon melegek lesznek a következõ napokban is és hogy neked kikapcsolódás lenne-e? Nem hiszem. Egy ilyen pici babát megviselheti az utazás, a nagy meleg, egy csomó idegen ember, az idegen hely, éri majd egy csomó inger, aztán meg majd nem tudod miért sír fel félóránként a gyerek álmából.
Én biztos nem vinném és nem is vittem a lányomat ilyen helyre, mondjuk még most se. (14 hónapos) Neked se lesz kikapcsolódás, a babának pedig ilyen idõs korban nyugalom kell. Ez egy ilyen idõszak, jövõ nyáron már mehettek, mert akkor a baba is már élvezni fogja, Te mondjuk még akkor sem, mert akkor meg rohanhatsz utána egyfolytában hacsak nincsen segítséged ott. Most a baba a legfontosabb szerintem és az, hogy neki mi a legjobb. Jó babázást!
3 hetest? hát, te tudod. házat bérelnétek ki? összkomfortos? mondjuk én 3 hetes babámmal nem mentem volna, 2, 5 óránként szopizott 3/4 órát, majd büfiztettem 20 percet, tisztába tettem, fejtem és volt fél-egy órám pihenni míg aludt. a gátseb fájdalomról nem is beszélve, de ettõl függetlenül ha nektek most haverozni van kedvetek, akkor tegyétek azt. majd írd meg, hogy élveztétek-e
5ös attól mert az anyuka jól érzi magát még nem biztos hogy egy 3 hetes baba is a szaladgálásra vágyik Egy ekkora gyereknek még az a dolga, hogy egyen, kakáljon és aludjon.
Hajrá! Menjél nyugodtan. Nincs ezzel semmi gond. Te érzed, hogy képes vagy-e rá. ha úgy gondolod, hogy igen, akkor hajrá! Érezzétek jól magatokat. Olyan sok olyan anyukát láttam, aki nem csinált semmibõl nagy ügyet. Na õk nem is lettek depisek, befordultak savanyúak. Félreértés ne essék, nem attól, hogy jöttek mentek, hanem attól hogy azt tették, amit akartak.
Az anya érdeke a babáé is és fordítva szintén. Így gondolom. Nem vitázom. Ha az anya jól érzi magát, akkor az jelentõsen hat a baba kedély állapotára is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Igen én már naon jól vok, a gátam sem fáj egyáltalán, bár sztem igazatok van, nem kéne menni :)
Egy napra igen, de ottalvásos buliba azért nem mennék bele. A haverjaid nem biztos hogy a babához akarnak alkalmazkodni, te meg a baba meg nem biztos hogy a haverokhoz.
én nem vinném nagy társaságba, meg vízbe sem. mi 6 hetesen vittük elõször Balaton mellé, de fönt voltunk a házban vele 3asban.
6 hetes szülés utáni kontroll elõtt nem mehetsz bele élõvízbe..
Basszus egy felnõtt ember majd megdöglik ebben a melegben, hát akkor egy tehetetlen kisbaba aki csak feküdni tud.
Nem is csak a baba, de TE jól vagy szülés után 3 héttel? Én nem bírtam volna elmenni, ömlött a tejem, állandóan fejni kellett, izzadtam mint a ló (engedtem ki a terhesség alatt felgyülemlett vizet), állandóan fáradt voltam (hormonváltozástól). A babám miatt el lehetett volna menni, de magam miatt tuti nem.
Nem vinném. Nekem mindkét babámnál nehézségeim voltak a szoptatásnál, szoptattam-fejtem, pelenkáztam, kb ez volt a napi program, mert amint a végére értem, kezdhettem elõlrõl. Igaz a baba evett meg aludt, de ha valamiért mégis elkezdett sírni, istennek nem tudtuk megnyugtatni semmivel, ezért állandóan rettegtem, mikor ébred fel. Ja és az alvás is cicivel a szájában, mert amint letettem, felébredt. Persze ennek lehet hogy örültek volna a haverjaim, én kevésbé...

1 hetes kislányom nem nagyon tud büfizni, csak egy jó idö után, ezért csak oldalra fektetve merem aludni hagyni váltva az oldalt. Igy nem fog eldeformálodni, oldalt ellaposodni a kis feje?

Legjobb válasz: Az én kicsim 3 hetes, és mi is így vagyunk :-). A nõvérkéje ugyanígy volt anno, és nem deformálódott el a feje :-) Az jó, hogy váltogatod az oldalt!!! Esetleg próbáld meg ugyanezt hason- ha szereti! Büfiztetéskor próbáltad már, hogy sétálsz vele úgy, hogy a válladon "fekszik" és picit paskolod a popóját finoman? Ez is segíthet a büfizésben. Légy türelmes, szerintem egyre ügyesebb lesz, és belejön a büfizésbe, hidd el!!!!!! Üdv, egy másik anyuka :-)

Az én kicsim 3 hetes, és mi is így vagyunk :-). A nõvérkéje ugyanígy volt anno, és nem deformálódott el a feje :-) Az jó, hogy váltogatod az oldalt!!! Esetleg próbáld meg ugyanezt hason- ha szereti! Büfiztetéskor próbáltad már, hogy sétálsz vele úgy, hogy a válladon "fekszik" és picit paskolod a popóját finoman? Ez is segíthet a büfizésben. Légy türelmes, szerintem egyre ügyesebb lesz, és belejön a büfizésbe, hidd el!!!!!! Üdv, egy másik anyuka :-)
az enyem harom honapos lesz nemsoka, o oldalt fekve alszik, hiaba teszem le hanyatt. ha hetente valtod az oldalat, nem fog eldeformalodni (de ha nem, akkor se, en nem hiszek benne legalabbis, nekem hanyatt fekudt eddig a babam, oldalt volt a feje, mindig jobb oldalt, mert picit merev volt a baloldalon a nyakizma, hiaba tettem bal oldalra jatekokat), semmi gond nincs, nagyon helyre kis kölyök lett. amugy az enyem meg mindig nem tud bufizni, nem tudom mikor lesz mar ennek vege :( 15 perc kaja, 45 perc bufiztetes, és meg igy se bufog, ellenben fáj a pocakja :((

4 hetes kislányomnak a punijában az ajkak között ha széthúzom egy csomó fehéres váladék van, gondolom születése óta, ki szabad azt onnan tisztítani?

Legjobb válasz: Szia! Persze, nemhogy ki szabad, ki kell. Én textilpelussal szoktam óvatosan fürdés után. 1 éves kislány anyukája

Szia! Persze, nemhogy ki szabad, ki kell. Én textilpelussal szoktam óvatosan fürdés után. 1 éves kislány anyukája
Gondolom használsz popsi kenõcsõt, ez bele mehetett, persze ki kell tisztítani, de csak tiszta zsepivel, ne a popsi törlõvel.
Szia! Nekem a védõnõ azt mondta, hogy kamillateával törölgessem ki. Ezt párszor megcsináltam, amikor tisztába tettem, néha csak langyos vízzel, és azóta nincs semmi váladék.

5 hetes kislányom 6-8 órát is alszik két etetés között. Nem sok ez egy picit? Tápszeresek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Én nappal 3 óránként adok neki tápot (elõtte szopik is), mondjuk napközben nem nagyon alszik 1 óránál többet 2 étkezés közt. Viszont éjjel 5-7 órát szokott aludni, akkor én se keltem fel, így egy nap kb 5-6-szor eszik. 5 hetes kisfiú anyukája

Szia! Én nappal 3 óránként adok neki tápot (elõtte szopik is), mondjuk napközben nem nagyon alszik 1 óránál többet 2 étkezés közt. Viszont éjjel 5-7 órát szokott aludni, akkor én se keltem fel, így egy nap kb 5-6-szor eszik. 5 hetes kisfiú anyukája
Ha éjszaka alszik ennyit, akkor szerencsés vagy. Vacsora után én sem keltettem fel éjszaka azért hogy egyen, úgyis "szól" ha éhes. Napközben viszont 3-4 óránként azért kéne ennie.
Nekem a védõnõ és a doki is azt mondta hogy ebben a korban max. négy órát szabad kaja nélkül hagyni. Az én kislányom is tápeszeres. Ezért mi felébresztettük, pontosabban úgynevezett álometetést alkalmaztunk. Mindíg gond nélkül vissza aludt, vagy magát az etetést is átaludta. Éjszaka viszont nem keltettük fel. Szépen beállt a négy óránkénti evésre. Ma már fél éves és gyönyörû formás egészséges kisbaba. Sok sikert és boldogságot.

Milyenek ezek a méretek egy 36 hetes kislánynak, bpd:92mm, thq:96mm?

Legjobb válasz: Magzat fejlõdése ,Terhesség hétrõl-hétre 36. hét –a magzat bõre már kisimult és világos rózsaszín. A legtöbb kisbaba fejét már fél centis haj borítja. Mivel a mama pocakja már kellõen megnagyobbodott, hogy a baba elférjen odabent, ezért a külvilágtól elválasztó réteg is vékonyabb lett. Ezen az erõs fény könnyebben átdereng, így a baba is kezdi kialakítani az ébrenlét és alvás napszakokhoz kötõdõ ritmusát. Szívritmusa 120-160 percenként. Hossza 43.5 cm, súlya 2600 gramm. 36 hetes magzat méretei (Hadlock féle számítás): BPD: 9 cm; AC: 32 cm; HC: 32,1 cm; FL: 7,1 cm

Magzat fejlõdése , Terhesség hétrõl-hétre 36. hét –a magzat bõre már kisimult és világos rózsaszín. A legtöbb kisbaba fejét már fél centis haj borítja. Mivel a mama pocakja már kellõen megnagyobbodott, hogy a baba elférjen odabent, ezért a külvilágtól elválasztó réteg is vékonyabb lett. Ezen az erõs fény könnyebben átdereng, így a baba is kezdi kialakítani az ébrenlét és alvás napszakokhoz kötõdõ ritmusát. Szívritmusa 120-160 percenként. Hossza 43.5 cm, súlya 2600 gramm. 36 hetes magzat méretei (Hadlock féle számítás): BPD: 9 cm; AC: 32 cm; HC: 32, 1 cm; FL: 7, 1 cm

Tudnatok valamit mondani a cocker spanelekrol sajat tapasztalatok? Muivel jovoheten kapok egy fekete 5 hetes kislany cockert

furdetni mikortol lehet mivel hazban akarom tartani meg ijenek elore is koszi szepen

Legjobb válasz: 5 hetesen még az anyakutya mellett lenne a helye!

5 hetesen még az anyakutya mellett lenne a helye!
A kérdező hozzászólása: en nem is azt mondtam hogy hulye vagy csak nem az volt a kerdesem de mindegy akkor varok meg vele es kesobb hozom el es bocsanat a modoromert
Na látod, mégsem én vagyok a hülye... (elsõ válaszoló). Szegény kiskutya.
A kérdező hozzászólása: na koszonom a valaszokat nem szukseges tobbet irni koszike
Igen, aki neked oda ad egy 5 hetes kölyköt, az nem tenyésztõ! Az tudatlan! 5 hetesen még javában az anyja mellett a helye, majd 8 hetes kora körül lehet elvinni...
5 hetesen? Atyaég... Minimum 8 hetes koráig az anyja mellett kéne lennie. Ez az idõ nagyon fontos a szocializáció, a viselkedési formák elsajátítása miatt! Ha ezt nem kapja meg a kutya, rengeteg viselkedési problémája lehet. Mellesleg 6 hetes koráig még bõven szüksége van az anyatejre! Egy hét rengeteget számít a kiskutyáknál... Aki neked akarja adni, az nem tenyésztõ, hanem lelketlen, pénzéhes szaporító!
A tenyészõ igen, de a tenyésztõ megvárja minimum a 8 hetes kort. A szaporító nem...
nem én is tenyésztõ vagyok és 5 hetesen még szopnak a kicsik 6 hetesen lehet õket leghamarabb eladni de aki 8 hetes kor elõtt eladja az nem tenyésztõ hanem szaporító. Én speciel 12 hetes kor elõtt oda se adom a kicsiket. Tudod mennyi viselkedési rendellenessége lesz ha az anyja nem neveli 8 hetes korig? pár hét múlva itt fogsz sírni, hogy harap, morog és nem hallgat senkire...gratulálok...
A kérdező hozzászólása: es kulonben a tenyeszto jobban tudja mint te hogy a kutyust mikor adhatja ide nem de?
A kérdező hozzászólása: azt kerdeztem hogy az anya kutya mellet van a helye vagy nem
Olyantól semmiképp se vegyél kutyát, aki már 5 hetesen le akarja passzolni. Spórolj egy kicsit és vegyél rendes tenyésztõtõl! Mert ha egy szaporítótól veszel az is lehet, hogy olyan kutyád lesz, ami se külsõre, de fõleg belsõre nem fog hasonlítani egy igazi spánielhez.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!