Találatok a következő kifejezésre: Egy hetes hány ml-t kell (6 db)

6 hetes babának hány ml-t kell szopiznia és egy nap hányszor? Hogy kell kiszámolni, hogy mennyit egyen?

3300 gr-al született és most 5kg.A doktorn? azt mondta, hogy sokat eszik és 4 óránként etessem, elötte meg azt mondta, hogy akkor rakjam cicire mikor kér.MÁR nem értem az egészet! Szegény babám nagyon sokat sír.

Legjobb válasz: Azt senki nem tudja,mennyit kell.Teljesen a baba szabja meg.Próbáld meg betartani a 4órát.Azért is sírhat sokat ha gyorsan eszik,vagy sokat.Sopizás közben is büfiztesd meg 1-2szer.Nálunk ez is segített.Bár akkor a babának nem fog tetszeni,de könnyebb lesz a pocijának.Az enyémek is nagyok és jóevõk voltak,volt mikor 1 szopizás kimaradt annyira jóllaktak.5naposan szpiztak,100-110ml-t.Ez folyamatosan nõtt.nálatok most még a150 is normális,ha sikerül betartani az idõt. Remélem segítettem.

Azt senki nem tudja, mennyit kell.Teljesen a baba szabja meg.Próbáld meg betartani a 4órát.Azért is sírhat sokat ha gyorsan eszik, vagy sokat.Sopizás közben is büfiztesd meg 1-2szer.Nálunk ez is segített.Bár akkor a babának nem fog tetszeni, de könnyebb lesz a pocijának.Az enyémek is nagyok és jóevõk voltak, volt mikor 1 szopizás kimaradt annyira jóllaktak.5naposan szpiztak, 100-110ml-t.Ez folyamatosan nõtt.nálatok most még a150 is normális, ha sikerül betartani az idõt. Remélem segítettem.
Javaslom a következõ oldalt: http://www.lll.hu És szerintem szopizással kapcsolatos tanácsot érdemes szoptatási szakértõtõl kérni itt: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=.. Én ezekben a kérdésekben jobban adok az õ véleményére, mint az orvoséra, mert az orvos sokszor csak a tankönyvek betûihez ragaszkodik, a szoptatás pedig nem tankönyvbõl megtanulható dolog. Az én saját véleményem az, hogy adj neki cicit, ahányszor kéri, õ még a természetes ösztönei szerint eszik, és az biztosan jó. Az én fiam is ilyen gyorsan hízott, 2 hónaposan 6 kg volt, pedig 3050g-mal született. Anyatejjel nem lehet túltáplálni, akármit mondanak is a RÉGI tankönyvek. Ma egy 16 hós örökmozgóm van, ma már lemozogja, amit megeszik és átlagos alkata van. Hallgass az ösztöneidre, és ne félj azalapján cselekedni!
A lényeg, hogy szerintem akkor tedd mellre, amikor éhes. Lehet, hogy másért sír, nem? Az lehetséges, hogy egyszerre sokat eszik, és amiatt fáj a kis pocakja. Nekem is össze-vissza beszélt mindenki.Aztán volt, hogy már óránként kérte a cicit, ördögi kör lett, de szép lassan visszaálltunk a 3-4 óránkénti szopira. Olyan szerintem nincs, hogy egy baba sokat eszik.
Az én lányom 4 hetesen +1kg, mal volt több, mint amennivel született. Nekem is ezt mondta a dokim, de én maradtam a 3 órás szoptatásnál. Mondjuk õ hasfájós is volt, persze fõleg éjjel, infakolt kapott.

Hány ml-t kell alkalmanként szopiznia egy 1, 5 hetes babának?

Koraszülött, de jó súlyú, 2700 gramm, 3-4 óránként eszik, mérlegeljük, de mi a jó ml arány? Mennyi a normális, mennyit kell ennie?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem felejtsd el a mérleget, mert csak stresszelsz tõle, ha igény szerint szoptatod akkor sem az órát sem a mérleget nem kell figyelni, nem mindig eszik a baba ugyanannyit és az is lehet, hogy csak szomjas és a mérleg olyankor nagyon keveset mutat. Szerintem inkább csak hetente mérd meg evés után ugyanabban az idõpontban és ha gyarapodást mutat akkor nincs gond. üdv. Csilla (2 gyerekes anyuka, aki jelenleg is szoptat)

Szia! Szerintem felejtsd el a mérleget, mert csak stresszelsz tõle, ha igény szerint szoptatod akkor sem az órát sem a mérleget nem kell figyelni, nem mindig eszik a baba ugyanannyit és az is lehet, hogy csak szomjas és a mérleg olyankor nagyon keveset mutat. Szerintem inkább csak hetente mérd meg evés után ugyanabban az idõpontban és ha gyarapodást mutat akkor nincs gond. üdv. Csilla (2 gyerekes anyuka, aki jelenleg is szoptat)
A kérdésedre a válasz: 50-100 ml/ evés. De ha több az sem baj. Múgy csak az elõs pár napban vagy az elsõ két hétben méregesd utánna már elég hetente egyszer.
Szia! A testsúlyát oszd el 6-tal és az eredményt a napi étkezések számával, akkor jön ki az eredmény. Tehát 2700:6= 450 ml (ez egy napi adag) Ezt oszd el az étkezések számával. Gyermekorvosom mondta.

Egy hetes babának hány ml-t kell ennie?

3 óránként eszik, egyet kihagy éjszaka. És napról napra, hogy növekszik a ml? Szopizik..

Legjobb válasz: szia, Ne aggodalmaskodj ilyeneken. Az a lényeg, hogy szopizzon rendesen, ha kell akkor tedd többször cicire. Eszik Õ annyit, amennyi kell neki. Ha jókedvû, jól alszik, és megvan a heti 200 g gyarapodás akkor nincs semmi gond. 10-14 naposan eléri születési súlyát. Ne izgulj ezen, ha megiszol napi 2-2,5 liter folyadékot és a kajcsira is figyelsz, akkor lesz annyi, ls olyan minõségû tejed amivel a baba normális fejlõdese biztosítható. Sok sikert, jó babázást kívánok!

szia, Ne aggodalmaskodj ilyeneken. Az a lényeg, hogy szopizzon rendesen, ha kell akkor tedd többször cicire. Eszik Õ annyit, amennyi kell neki. Ha jókedvû, jól alszik, és megvan a heti 200 g gyarapodás akkor nincs semmi gond. 10-14 naposan eléri születési súlyát. Ne izgulj ezen, ha megiszol napi 2-2, 5 liter folyadékot és a kajcsira is figyelsz, akkor lesz annyi, ls olyan minõségû tejed amivel a baba normális fejlõdese biztosítható. Sok sikert, jó babázást kívánok!
szia. Biztos eleget eszik és nem éhes, különben állandóan sírna. Ha egyet kihagy éjszaka, az jó jel. Jól eszik, jól is lakik és jó baba. Nekem elõször egyet hagyott ki éjszaka, két nap múlva már át is aludta az éjszakákat, és azóta is. Persze nappal három-négy óránként szopizott.


Mennyi az ideális mennyiség egy 7 hetes babának? Mennyit kell ennie, hány ml-t?

Felesben szopik és kap tápszert. Cicib?l nem nagyon jön, ezért kell kiegészíteni, de van, hogy csak tápot kap. El?fordult, hogy180 ml-t benyomott simán. Orvos azt mondta, hogy az rengeteg. Tényleg? De hát ha éhes, és ennyi kell, neki hogy jóllakjon.

Legjobb válasz: Az én babámnak is jó étvágya volt 150 ml evett 2 óránként. Igaz nem tápszert hanem csak anyatejet de jó tápláló volt mert 2 hónapos korára majdnem megduplázta a születési súlyát. A védõnõ is ájuldozott de hát ha ennyit eszik akkor ennyit eszik. Szerintem nem gond rosszabb lenne ha nem akarna enni.

Az én babámnak is jó étvágya volt 150 ml evett 2 óránként. Igaz nem tápszert hanem csak anyatejet de jó tápláló volt mert 2 hónapos korára majdnem megduplázta a születési súlyát. A védõnõ is ájuldozott de hát ha ennyit eszik akkor ennyit eszik. Szerintem nem gond rosszabb lenne ha nem akarna enni.
A kérdező hozzászólása: Hát én nem tudom mit csináljak, mert ez a 180 ml körüli mennyiség tényleg kicsit soknak tûnik, nem szeretnék ártani a picinek, de hát csak nem enné meg ha nem akarná, ha nem lenne éhes.... Félek, hogy a korával ez a nagy adag még nagyobb lesz.... nem sajnálom én tõle, csak hát inkább anyatejcibõl tudna ennyit enni. :(
A kérdező hozzászólása: Ja, még igen annyi, hogy holnap lesz 8 hetes, és szerintem épp eléri a 6 kg-ot. 3090-nem hoztam haza a kórházból.....

Egy hetesek múltunk, kislányomnak megugrott az étvágya látványosan többet eszik. Mennyit "kell" ilyen korban ennie? Hány ml-t naponta kb?

36 hétre született babó.

Legjobb válasz: Az átlag, amibõl ki tudsz indulni testsúlykilogramm szorozva 150 ml-vel és ezt osztod az etetések számával. De ha szopik, akkor ez nehézkes. A mienk tápszeres, így én ebbõl ki tudtam indulni.

Az átlag, amibõl ki tudsz indulni testsúlykilogramm szorozva 150 ml-vel és ezt osztod az etetések számával. De ha szopik, akkor ez nehézkes. A mienk tápszeres, így én ebbõl ki tudtam indulni.
Testkgmonként 120-180 ml között kell enniük. Ha anyatejes, mérleggel tudod ellenõrizni. Gondolom, ezt Te is tudod. :) Tudják a babák, hogy mennyi kell nekik! Amennyit kér, annyit adj neki!!!! Jó babázást!
Szia! Nekm 10 naposan evett összesen napi 600 grammot. 1 hónaposan volt, hogy 180-at is megette alkalmanként. Ne aggódj, én is annyit adtam neki amennyit kért és annyiszor ahányszor akart. Ne keltsd fel ha alszik, ez egy rossz orvosi tanács. Most 6 hónapos a lányom és telesen jó súlyban van, de már csak 150-eket eszik. Kb 3-4 hónapos kora körül ette a legtöbbet, volt, hogy 250-t is szopizott:) Ha kérdésed van, írj emailt4 Dia

Mennyit kell ennie egy 6-7 hetes kisbabának? Úgy értem kb hány ml-t? Mitől lehet több a tejem?

Remélem van olyan,aki tudja...

Legjobb válasz: szia! A leghatasosabb dolog a tejnovelesere, ha minel gyakrabban teszed cicire a babad. Ezzel jelzed a szervezetednek, h meg tejre van szukseg. Lehet, h csak megnott a babad tejigenye, nem a tejed kevesebb. Gyakori cicire tetel mellett is kell 3-4 nap mig megno a tejed mennyisege. Igyal 0.5-0.8 dl tobbet mint altalaban, taplalkozz valtozatosan. Nalam a szenhidrat tartalmu kajak nagyon megnoveltek a tej mennyiseget. Egyel meg vacsira egy nagy adag spagettit:-) Sose szedtem semmifele "varazsszert" megis mindig volt tejem.

szia! A leghatasosabb dolog a tejnovelesere, ha minel gyakrabban teszed cicire a babad. Ezzel jelzed a szervezetednek, h meg tejre van szukseg. Lehet, h csak megnott a babad tejigenye, nem a tejed kevesebb. Gyakori cicire tetel mellett is kell 3-4 nap mig megno a tejed mennyisege. Igyal 0.5-0.8 dl tobbet mint altalaban, taplalkozz valtozatosan. Nalam a szenhidrat tartalmu kajak nagyon megnoveltek a tej mennyiseget. Egyel meg vacsira egy nagy adag spagettit:-) Sose szedtem semmifele "varazsszert" megis mindig volt tejem.
Szánj a More Milk Plusz-ra egy kis pénzt. Igaz 6000 Ft, de garantált. Szedd a max adagot egy nap és 24 óra múlva jelentõs a változás. Akár 1, 5 - 2 óránként szoptass, de akkor NE fejj!EGYÉL, EGYÉL, IGYÁL!! Mint, ahogy az elsõ írta: spagetti, tejbegríz, szénhidráthegyek, párolt zöldség, sör, víz! MAjd késõbb fogyózol. Egyébként meg ne aggódj, mert 6. hét körül van a növekedési ugrás. Néhány nap alatt átáll a tejtermelés. Kb ilyenkor változik a hormonális termelésõl a kereslet-kínálat termelésre, ezért jól teszed, hogy nem pótolsz. Ha eddig szoptattál, ezután is menni fog! Sok sikert!
Egyet értek az elsõ válaszolóval, 3liter mentes víz ebédre 1 dobozos alkohol mentes sör nagyon beválik.Bár a sört nem szeretem 2 hétig ittam! Nagyon sok tejcim volt van4 5 hónapos a babám!
Ezt elfelejtettem: Sajnos a mennyiseget en sose mertem. Mindig annyit evett a babam, amennyi neki jol esett. A havi merlegeleseknel mindig szepen fejlodott. az elso voltam
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm :)
Szia! Az én kisbabám tegnap volt 7 hetes, és sajnos nekünk pótolni kell a kezdetektõl tápszerrel. Általában 80-100 ml körül eszik egy alkalommal. Neked mennyit eszik a babád?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!