Találatok a következő kifejezésre: Egy hetes hány (225 db)

Miből lehet megállapítani, hogy egy kiskutyus hány hetes? ( kb )

Legjobb válasz: 2 hetesen kinyílik a szemük. 3 hetesen a fülük is. 4-5 hetesen már nõ a tejfoguk, sétálnak, bukdácsolnak. Egy 6 hetes kiskutya már "kutya-formájú", még csetlik-botlik, de játszik, morog, ugat, szaladgál. 8 hetesen már szebben mozog, teljesen kifejlett tejfogazattal. Ahogy idõsödik a kutya, 4 hónapos koráig még tejfoga van, de pl. egy 3-3,5 hónapos kutyánál úgy látod, hogy a fogai "kicsik" hozzá, nagy köztük a távolság (fõleg nagyobb testû fajtáknál), nem érnek össze rendesen. 4 hónaposan váltják a fogaikat.

2 hetesen kinyílik a szemük. 3 hetesen a fülük is. 4-5 hetesen már nõ a tejfoguk, sétálnak, bukdácsolnak. Egy 6 hetes kiskutya már "kutya-formájú", még csetlik-botlik, de játszik, morog, ugat, szaladgál. 8 hetesen már szebben mozog, teljesen kifejlett tejfogazattal. Ahogy idõsödik a kutya, 4 hónapos koráig még tejfoga van, de pl. egy 3-3, 5 hónapos kutyánál úgy látod, hogy a fogai "kicsik" hozzá, nagy köztük a távolság (fõleg nagyobb testû fajtáknál), nem érnek össze rendesen. 4 hónaposan váltják a fogaikat.
A méretébõl, szemébõl, fogaiból, mozgásából.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a részletes és nagyon hasznos válaszokat nektek!!

3 hetes tápszeres babátok mennyit eszik egy nap? Hány óránként adtok neki és hány ml-t egy alkalommal.

Legjobb válasz: A mi babánk 3 hetesen 60-70ml tápszert evett,és 4 óránként volt rá igénye.Érdekes most 10 hetes 3 órát se bir ki kaja nélkül:-)

A mi babánk 3 hetesen 60-70ml tápszert evett, és 4 óránként volt rá igénye.Érdekes most 10 hetes 3 órát se bir ki kaja nélkül:-)
Nekünk az elején 2 óránként szopizott, talán még 3 hetesen is, aztán alakult ki a 3 óránkénti evés, persze általában 3 óra, de van hogy 2, 5 és 3, 5. Annyit adj neki, amennyit megeszik, én sokat idegeskedtem, mert keveset evett, de így is szép nagy baba, illetve hosszú, nem hurkás.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a választ.Kisfiam egyszerre 90 ml eszik, de van, hogy 1, 5 óra múlva követeli. Nem szeretném túletetni, de nem tudom mit csináljak.
Elsõ vagyok.Mondjuk a baba súlyától is függ mennyit eszik.Az én kislányom 3000gr volt mikor megszületett, 2, 7kg mikor hazahoztuk.Szóval õ kicsi baba volt, igy volt ennyi az igénye.A súlyát szorozd meg 150el, és oszd el az etetések számával, igy megkapod kb mennyit kell ennie.
A kérdező hozzászólása: 2500 g-mal született, most kb 3000 g lehet, majd szerdán megyünk védõnõhöz így pontosan nem tudom.Akkor elvileg 450-et ehet egy nap, de többet kér ezért aggódom.Lehet, hogy a meleg miatt. A vizet próbáltam adni neki forralva, lehûtve, de nem issza. Megkóstolja és ha nem tápi már prüszköl is tõle.
2. vagyok. Még nagyon pici, nyugodtan adj neki akkor és annyit, amennyit kér! Majd idõvel szépen beáll a 3 óránkénti evés. Írtam, hogy én is agyon aggódtam magam, de õk ösztönbõl tudják, hogy mikor és mennyi kajára van szükségük és hát látod, azonnal jelzi sírással. Majd a napirend is idõvel kialakul. Evés-játék-alvás. És akkor majd tudod Te is, hogy épp mi baja lehet a "forgatókönyv" szerint. Bár kivételek mindig is lesznek. Én a múltkor nem tudtam eltalálni, hogy mi baja lehet, hogy sírt, nyûgösködött, végül adtam neki enni, és éhes volt, de csak 2 óra telt el. Ha nem éhes, úgysem eszi meg. A vizet ilyen melegben néha kínálhatod neki. Nálunk elõször csak pár kortyokat ivott, szerencsére szereti a babám.
2. vagyok, elõször gyorsabb ütemben gyarapodnak, úgy hogy még akkor se aggódj, ha eleinte gyorsabban nõ a súlya. És nem fog egyforma adagokat sem enni, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy mi is.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi szépen, hogy megnyugtattál. Akkor megpróbálok nem aggodalmaskodni ezen.Csak nagyon izgultam nehogy baj legyen. Mégegyszer köszi.

Hány olyan hétjegyű szám van amelyben nincs hetes és hány olyan szám van amelyben legalább egy hetes van?

Kombinatorika , levezetéssel kérném.

Legjobb válasz: Amibe nincs 7-es: 2 számjegye van. Az elsõ 8 féle lehet: 1,2,...,6,8,9 (nem lehet az elsõ számjegy 0 vagy 7.) A második számjegy 9 féle lehet 0,1,2,...,6,8,9 Összeszen 8*9=72. Mivel összeszen 90db kétjegyû szám van, ezért a maradék 18-ban mindenképp lesz legalább egy 7-es.

Amibe nincs 7-es: 2 számjegye van. Az elsõ 8 féle lehet: 1, 2, ..., 6, 8, 9 (nem lehet az elsõ számjegy 0 vagy 7.) A második számjegy 9 féle lehet 0, 1, 2, ..., 6, 8, 9 Összeszen 8*9=72. Mivel összeszen 90db kétjegyû szám van, ezért a maradék 18-ban mindenképp lesz legalább egy 7-es.
A kérdező hozzászólása: Nos ez jó , de HÉTjegyû számokról van szó az nincs hetes és a legalább egy hetes kérdésre vonatkozólag is.
JA bocs, hétjegyûre ugyanez. 7 számjegy Az elsõ lehet 8 féle a másik 9 féle a harmadik megint 9 féle stb. 8*9*9*9*9*9*9 Összesen 9*10*10*10*10*10*10 7-jegyû szám van Tehát amiben lesz hetes az úgy jön ki, hogy az összesbõl levonod azt, amiben nincs.


1 hetes babánál hogy néz ki egy napotok? Hány óránként eszik a baba, mennyit van fel, éjjel is felkeltitek megetetni?

Legjobb válasz: hát, amennyire emlékszem nálunk az egy hetes babám tulajdonképpen végigaludta a napot. evett, aludt, evett, aludt. talán evés után fél órácskát ha fent volt, és pihent tovább. aztán 2-3 hetesen már többet volt fent, akkor már 1-másfél órát fent volt a két alvás között. 2-3 óránként evett.

hát, amennyire emlékszem nálunk az egy hetes babám tulajdonképpen végigaludta a napot. evett, aludt, evett, aludt. talán evés után fél órácskát ha fent volt, és pihent tovább. aztán 2-3 hetesen már többet volt fent, akkor már 1-másfél órát fent volt a két alvás között. 2-3 óránként evett.
ha kicsi a sulya és hosszu ideig alszik csak akkor szokták fel kelteni , de lehet ugy is pár napig még ök sokszor esznek nem telik el több óra de van ugy hogy jó alvo és 3-4kg akkor nem gond ha hosszukat alszik ugy fejlödik van hogy 4 órát is v. többet alszanak. szoval ha nagybaba nem kell keltegetni
Anyatejes vagy tápszeres a babád? Nem mindegy.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes
Az én lányom 1 hetesen vagy cicin lógott, vagy aludt... Még nem nagyon érdekelte a külvilág. Anya kellett, cici kellett, ennyi. Majd pár hét múlva már jobban nézelõdött. Igény szerinti szopi volt, az elsõ héten kb. óránként szopott. Sose keltettem fel, ébredt õ magától is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Egy kölyökkutyának hány hetes kortól lehet hozzászoktatni a száraztápra? Igaz, hogy be kell áztatni?

Legjobb válasz: 8 hetes kortól már biztosan eheti szárazon, mivel nálunk már úgy ette, mikor elhoztuk a tenyésztõtõl, de úgy tudom, hogy már náluk is úgy ették kb. 7 hetes kortól. De nem értek hozzá teljesen :/ Van, amelyik kutya jobban szereti beáztatva egyébként.

8 hetes kortól már biztosan eheti szárazon, mivel nálunk már úgy ette, mikor elhoztuk a tenyésztõtõl, de úgy tudom, hogy már náluk is úgy ették kb. 7 hetes kortól. De nem értek hozzá teljesen :/ Van, amelyik kutya jobban szereti beáztatva egyébként.
Az enyém, már 6hetes korában ette . A junior tápokra rá van írva hogy mennyi idõs kortól lehet adni azt a tápot. Az elején lehet beáztatni egy kicsit, de a széklete, és a fogai miatt is jó, ha inkább szárazon eszi :)
3 hetes kortól kell etetni az anyja mellett. Be lehet áztatni ha nem bírja megenni a kölyöktápot szárazon, de csak amíg muszáj, mert a puha étel nem jó fogaknak.
Én azt mondom hogy 9 hetesen kezdd el! Úgy csináltam (eleinte tejet ivott) teszek a tejbe egy kis száraz tápot és 2 naponta kevesebb mennyiségû tejet teszek bele. Így fokozatosan rászokik a kutya.

Mennyi ételt kell adni egy macskának? Hány gramm nedves és hány gramm száraz tápra van szüksége egy 10 hetes kismacskának és egy felnõttnek?

Természetesen a legjobb minõségûbõl gondolom.

Legjobb válasz: Valahol azt olvastam, hogy egy kismacskának 100gr nedves és 30 gr száraz táp kell egy felnõttnek pedig 100gr nedves és 130 gr száraz. Ez így jó?

A kérdező hozzászólása: Valahol azt olvastam, hogy egy kismacskának 100gr nedves és 30 gr száraz táp kell egy felnõttnek pedig 100gr nedves és 130 gr száraz. Ez így jó?
A macska "önetetõ", azaz amíg nem látod úgy hogy nagyon hízik kirakod nekia száraztápot, és naponta max. egyszer adsz neki mást is, ami egy sima házimacska esetében kb. 1 konzerv mennyiség.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kicsiknek én sosem számoltam még ki. Idén vettünk egy kismacskát, Royal Canin kittennel kezdtem etetni és igény szerint kapott. Amúgy a csomagoláson rajta van ezeknél a szuper tápoknál, hogy mennyit kell neki adni belõle, de én sosem mértem. Meg sem állt egésznap, nem csoda, ha hatalmas adagokat vágott be, mostmár ki van herélve, már hat hónapos, én most keztem el tartani az adagolást, hogy ne hízzon el. Aki szerint önetetõ a macska, azzal csak az a baj, hogy a szuper prémiumok összetevõi nem értéktelen hulladékok nagy részben, ezért, ha túl sokat hagysz neki enni belõle, akkor el fog hízni. Az olyan tápot ha megnézed elve kevesebb kell neki, és ha megfogod, összehasonlítod, kisebbnek tûnõ anyag nehezebb, mint a gagyi tápból. Tehát nem biztos, hogy a macskának jó, ha mindig annyit eszik, mint amennyi belefér, mert jobban meghízna tõle. Sokat kijárósnál, persze más, de egy (többnyire) benti macskát komoly hízásra ítélsz ha igény szerint ehet. Fogyasztani nehezebb és mivel mindennap mindig látod nem biztos, hogy azonnal feltûnik, hogy kezd hízogatni.
Sacc / kb leraksz elé valamennyit, ha még éhes akkor ugy is kümlõdni fog ha nem akkir meg legfeljebb otthagyja. Hülyeség számolgatni , nem gépek õk.
A kérdező hozzászólása: Hát jelenleg 1 alutasakosat adok neki reggel, délutánra pedig kap szárazat. De a száraz tápot nem nagyon akarja megenni, csak eszeget belõle. A Kitekathoz hozzá se nyúlt, ezért vettem neki Royal Canint, de az sem tetszik neki. Megpróbáltam feláztatni, hátha úgy jobb, de az sem mûködik. Alutasakosból szerintem 5-öt is megenne. De ha majd felnõtt lesz, 6-7 kg, akkor abból vagy 20-at kéne neki adnom, hogy jóllakjon. Az napi több ezer forint lenne.. Egy 10 hetes macska, hogy lehet ennyire válogatós?
Pedig ilyen kis korban még nagyon lehet az ízlévilágát alakítani. Én fél éves koráig reggel-este adtam neki 1-1 marék prémium minõségû száraz tápot és ugyanígy konzervet (100-100 gr.) Miután ivartalanítva lett felnõtt tápot kap reggel 1, 5 marékkal és 50-50 gr. alutasakosat. Emellett mindennap jól kifuttatom, lefárasztom agyilag is és nincs elhízva.
Ne hagyd, hogy õ dirigáljon. Ha nem eszi meg a kaját, akkor így járt, ne adj neki mást. Majd megtanulja, hogy azt is meg lehet enni és nem is olyan rossz. Ha lesed minden kívánságát, akkor válogatós lesz és ki fog harcolni minden finom és drága falatot. Egyébként nyers húst is adhatsz neki, az olcsóbb és annál természetesebb nincs.
Inkább nedves táp-konzerv ill nyers hús, mint száraztáp!! A nedvest viszont nem hagyhatod elöl egész nap, mert "elmászik". A kölyök naponta többször egyen, de felnõtt cicák is minimum 2-3szor.Jellemzõ rájuk, hogy többször keveset esznek inkább. Az adagolás pedig a tápokon rajta van, de módosítunk, ha túl kevés-vagy ha túl sok.
Kaja adagolás: [link]

Hány grammot szopik naponta egy egy hetes baba?

Legjobb válasz: Mi is egy hetesek vagyunk.3300gr-al jöttünk ki a kórházból,átlagban 60-90 közt eszik. Betartja a 3 órát,bár van h 4órába belecsúszunk,de elõfordúlt párszor,h 1.5-2 óra elteltével evett. Ja,és kislány:) Ti mekkorák vagytok,mennnyit szopiztok?

Mi is egy hetesek vagyunk.3300gr-al jöttünk ki a kórházból, átlagban 60-90 közt eszik. Betartja a 3 órát, bár van h 4órába belecsúszunk, de elõfordúlt párszor, h 1.5-2 óra elteltével evett. Ja, és kislány:) Ti mekkorák vagytok, mennnyit szopiztok?
Így kell kiszámolni: Testsúly kg-ban, szorozva 150ml-el. Ez az egy napi adag. Oszd el a napi étkezések számával, és így kapod meg az egy étkezésre jutó adagot.
A kérdező hozzászólása: Mi is 3300grammal jöttünk haza pénteken, eléggé össze-vissza eszik, de szeret 4 órákat is aludni és max 50gr eszik egyszerre de van, hogy csak 10-et, és ha keltem akkor elalszik a cicin. Mit tegyek?
Szia! Miért kell szegény Manócskát méregetni evés után? Olyankor már pihenni szeretne. Úgy is annyit eszik, amennyi jólesik neki. Van, hogy többet, van, hogy csak pár kortyot. Úgy is "szól", ha éhes. A méricskélés csak a szülõk idegesítésére való... Én soha nem mértem, 11 hónapig szopott, gyönyörûen fejlõdött.(már 15 éves...)

Egy kutyát hány hetes korától taníthatom, vagy vihetem futni?

Rhodéziai Ridgeback

Legjobb válasz: tanítani már simán 8 hetes kortól lehet amikor elhozod.. de erõltetett mozgást csak 1 éves kora után végezhet addig játsszon a kertben, el lehet vinni sétálni vagy futkosni egy rétre de csak annyit amennyit õ akar

tanítani már simán 8 hetes kortól lehet amikor elhozod.. de erõltetett mozgást csak 1 éves kora után végezhet addig játsszon a kertben, el lehet vinni sétálni vagy futkosni egy rétre de csak annyit amennyit õ akar
Én is úgy tudom, hogy az ízületei, csontjai védelmében csak egy éves kor után szabad vele aktívan sportolni, frizbizni, ilyesmi. Viszont tanítani...passz:) ismerõsömék befogadtak most egy 6 hetes golden retrievert és már tud ülni. 3X mutatták meg neki, szerintem szenzációsan okos lesz:)
A tanítást sosincs korán kezdeni, szóval mikor hazaviszed.A futás dolgot szerintem kérdezd meg az állatorvostól, habár a tesóm úgy emlékszem 5 hónaposan vitte elõször hosszútávfutásra a haverjaival.Nekem most dobim van és szerintem inkább kérdezd meg.
Futni ha nem betondzsungel akkor szerintem ilyen 3-4 honapos korátol biztosan. Tanitani meg mindig lehet:) Kutyasuli ovik már ien 3 honapos kortol indulnak, a tanfolyamokat 7 honapos kortol ajánlottak.
A kérdező hozzászólása: Hány éves korátol szabad elvinni? :)
A kérdező hozzászólása: Meg találtam egy oldalt kutyatrükkökkel ***** szerintetek ez jó* Automatikusan eltávolított tartalom.

6 hetes és 5 és fél kg-os babának egy etetéskor hány ml kéne megennie, és naponta hányszor?

4 és fél kg-al született.

Legjobb válasz: Szia hát akkor biztos van étvágya. Az én lányom 3500-al született és mi kb 50 nel kezdtük. 6 hetes korára már a 90-et itta meg volt még tejem kb 20 mili.

Szia hát akkor biztos van étvágya. Az én lányom 3500-al született és mi kb 50 nel kezdtük. 6 hetes korára már a 90-et itta meg volt még tejem kb 20 mili.
Ja és azt nem írtam hogy mennyiszer evett, 2- 2, 5 óránként de mikor hogy. Ez napijában volt 6-7 alakol azthiszem de már másfél éves. Jó egészséget nektek! :-)
Szoptatod vagy tápszeres?
A kérdező hozzászólása: Tápszeres.

2 hetes babátok hány g-ot eszik egy nap? Hány alkalommal? Az alvással hogy megy, no és az éjszaka?

Legjobb válasz: Napi 6-szor kb 90 gr-ot. Este 8-kor alszik el, kb. 2-3 óra körül kel fel enni. Alszik reggel 8-ig. Nap közben viszont nagyon nehéz elaltatni, ezért szinte egész nap nyûdös. Csak babakocsiban megy.

Napi 6-szor kb 90 gr-ot. Este 8-kor alszik el, kb. 2-3 óra körül kel fel enni. Alszik reggel 8-ig. Nap közben viszont nagyon nehéz elaltatni, ezért szinte egész nap nyûdös. Csak babakocsiban megy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!