Találatok a következő kifejezésre: Egy hete varratokat (17 db)

Egy hete szültem, hüvelyemben fura viszkető érzést érzek, így szívódnak fel a belső varratok, vagy összeszedtem valami fertőzést?

Vérzésem ugyanolyan mint eddig, nincs szaga meg semmi.

Legjobb válasz: Szia! Én császárrral szültem de nekem is volt ilyen érzésem, nem hiszem hogy a varrattól lenne. Féltem,hogy elkaptam valamit,de szerencsére csak átmeneti állapot volt és egy hét alatt elmúlt. Nekem segített a sok folyadék és hogy gyakran jártam pisilni. Viszont hogyha nem múlik el azért szólj a dokidnak.

Szia! Én császárrral szültem de nekem is volt ilyen érzésem, nem hiszem hogy a varrattól lenne. Féltem, hogy elkaptam valamit, de szerencsére csak átmeneti állapot volt és egy hét alatt elmúlt. Nekem segített a sok folyadék és hogy gyakran jártam pisilni. Viszont hogyha nem múlik el azért szólj a dokidnak.
Szia! Én 6 hete szültem, és többször volt viszketõ érzésem. Én is fertõzésre gyanakodtam, de aztán ahogy jött, úgy el is múlt. Nekem szülés közben végigrepedt a hüvelyem, ezért sokat kellet varrni bennt is. Az ötödik hét környékén aztán egyszer csak elkezdtek belõlem jönni varratdarabkák, na akkoriban nagyon sokat viszketett. Nem idegesítettem magam miatta, merta sógornõm is akkor szült, mikor én, és neki is jöttek ilyen darabkák, pedig õ nem is repedt végig. Ma megyek dokihoz 6 hetes kontrollra, majd meglátjuk mit mond! Minden jót!

17-én volt laporoszkópiás ciszta műtétem. Ma egy hete vették ki a varratokat. A hétvégén lehetünk már együtt a párommal vagy még legalább 1 hetet várjunk?

Legjobb válasz: Csak finoman....úgy is érzed,ha fájdogál,szurkál közben. De nem hinném,hogy gond lenne....

Csak finoman....úgy is érzed, ha fájdogál, szurkál közben. De nem hinném, hogy gond lenne....
nekem a doki azt mondta (tavaly volt ilyen), hogy várjak a következõ ciklusig.
Ha nem fáj, akkor simán! Mi kb 20 nap múlva voltunk együtt, mert a mesim megjött , de mehetett volna hamarabb is! Szerintem azért te irányíts ...;).

Jó estét! Egy hete műtöttek lágyéksérvel, altattak és hálót nem helyeztek be. Tegnap kiszedték a varratot. És mikor lehet önkielégítenem? 15/Fiú

Legjobb válasz: Kedves Imcso, édesapám mûtötték lágyéksérvvel, és megmutattam neki a kérdésed. A válasza: B*zdmeg, én örültem hogy élek azon a héten amikor mûtöttek, ez meg már fojtogatná a kígyót két marokra :D

Kedves Imcso, édesapám mûtötték lágyéksérvvel, és megmutattam neki a kérdésed. A válasza: B*zdmeg, én örültem hogy élek azon a héten amikor mûtöttek, ez meg már fojtogatná a kígyót két marokra :D
menj biztosra, 2-3 hét után, szerintem...e hogy aztán baj legyen belõle.

Holnap lesz egy hete, hogy megcsászároztak, ma szedték ki a varratokat. A hasam kicsit rálóg a vágásra, mivel fedhetném be, hogy ne fertőzzön el?

Legjobb válasz: Nem fog elfertõzõdni, de a hasszorítót szokták ajánlani. Én mondjuk nem használtam semmit, semmi bajom sem lett, 7 hete császároztak.

Nem fog elfertõzõdni, de a hasszorítót szokták ajánlani. Én mondjuk nem használtam semmit, semmi bajom sem lett, 7 hete császároztak.
szerintem sem fog elfertõzõdni, nekem is rálógott az elején, nem lett baj. viszont én a hasszorítót nem ajánlanám császár után. Én próbáltam, de utána csak jobban fájt a seb.
Szia!Esetleg 1 réteg gézzel beboríthatod, hogy tudjon levegõzni is a seb.Ha esetleg bele is ragadna vízzel kiázik.Vizes vattával beecseteled ahol beleragadt és kész.
Szia! 6 hete szültem császárral, nem tettem a se bre semmit sem, haskötõt sem használtam. Amikor a var kezdett lepotyogni, akkor kentem be zuhanyzás után körömvirág krémmel. Szerintem a haskötõnél sokkal jobb a szoptatás. Nekem már nagyon szépen visszahúzódott a hasam, pedig szülés után olyan nagy volt, mint 5 hónaposan!
Igen, normális, és enyhülni fog, kitartás!
Ugyanez nekem az elsõ szülésnél 2 hétig, a másodiknál 3 hétig tartott. Már azt hittem sose múlik el. De kitartás, elmúlik! Elõbb utóbb!
Ugyan ez volt nekem is.Enyhülni fog nyugi.Nekem 3-4 héten enyhült és kezdet a varrat kipotyogni.Kitartás!
Nekem is ilyen volt, volt hogy sirtam is nyugomben, iszonyat fajt.Ha pisilni mentem nedves lett ugye aztan meg szurt a micsodamba, ahogy szaradt a cerna.Kitartas!Nekem megint kezdodik elolrol, hacsak nem gatvedelemmel sikerul a szules...Kotve hiszem, mert engem plasztikaztak a mehszajamnal, es megint szakadni fogok... 39 hetes kismami

Egy hete volt fitymafék mûtétem, most bevan gyulladva végig a varratok mentén élénk vörös, viszket és csíp, mit csináljak?

Csak holnap délelõtt tudok kontrollra menni, de addig megdöglök... Pedig kamillázom is meg kentem mindig Neogranomonnal, betadinnal...

Legjobb válasz: Bepanthen+ gyulladásra esetleg?

Bepanthen+ gyulladásra esetleg?
pici ecettel próbáld fertõtleníteni
Keresd fel azt az orvost, aki a mûtétet végezte. Adjon tanácsot vagy tegye rendbe, ha esetleg teendõt igényel. Nem akarok találgatni, nem vagyok orvos, egy rossz tanáccsal árthatnék is neked!

Egy hete szültem, varratokat doki elcsipte, kiszedte. Most ugy érzem mintha szétnyilt volna a gátsebem. Elképzelhető? Fáj és csip. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia ha tudsz menj el az orvosodhoz hogy nézzen rá ennél okosabbat sajnos nem tudok tanácsolni

Szia ha tudsz menj el az orvosodhoz hogy nézzen rá ennél okosabbat sajnos nem tudok tanácsolni
Én tuti megnézném tükörrel mondjuk óvatosan..vagy a férjemmel megnézetném addig nem rohangálnék, mert lehet, hogy csak felületi sérülés..de menj el dokihoz ha úgy érzed, hogy kell az a biztos.

2 hete szültem, és ma vettem észre hogy egy varratot benthagytak. Hova menjek hogy szedjék ki?

Legjobb válasz: NEMFELSZÍVODO VARRATOD VAN?ÉN 6 HETE SZÜLLTEM ÉS A 4HÉTEN TUSOLÁSKOR JÖTTEK KI A VARRATOK.ÉN AZT HITTEM MAJD FELSZÍVODIK DE A DOKI MEGNYUGTATOTT,HOGY KIESIK MAGÁTOL.

NEMFELSZÍVODO VARRATOD VAN?ÉN 6 HETE SZÜLLTEM ÉS A 4HÉTEN TUSOLÁSKOR JÖTTEK KI A VARRATOK.ÉN AZT HITTEM MAJD FELSZÍVODIK DE A DOKI MEGNYUGTATOTT, HOGY KIESIK MAGÁTOL.
Szerintem is felszívódó varrat.Legalábbis a legtöbb helyen már ezt használják.Nekem még 3 hét után is varrat amit éreztem.pedig keveset vartak.
Ne nyúlj hozzá, ha nem hivtak vissza varratszedésre. Majd a 6 hetes kontrollra kiesik, ami meg nem, azt a doki kiszedi.
A kérdező hozzászólása: nem felszívódó varratom volt. Amikor hazajöttünk volt varratszedés, de egyet nem szedtek ki. Mit csináljak?
nem lesz baja haaddig bent hagyod mig a dokidhoz el nem jutsz.. vagy ha nem ér rá, menj el másik dokihoz a korházba ezzel ne menj maszekhoz mert elcsippenti olloval aztán ott hagysz 5000 ft.t. nincs egészségügyis ismerösöd? én kiszedném simán pikk pakk 32
Nem tudom nálatok, hogy van de nálunk Kecskeméten is "varratszedés" van a hazautazás napján, de csak õk hívják így. Itt is felszívódó varratokkal dolgoznak. Csak azt a kis csonkot vágják le, amit te is használsz ruhavarrás után. Amivel elkötöd a cérnát. Levágják, hogy könnyebben ki tudjon esni. Ezt nevezik õk varratszedésnek. Egy szülésznõ mondta tegnap a szülésfelkészítõn.

Szülés után 4 héttel az egyik varratom duzzadt és genny ürült belőle. Volt valakinek hasonló?

Legjobb válasz: Nekem nem volt ilyenem,de a férjemet mûtötték és a hasán volt egy heg,na neki váladékozott így,el kell menni vele orvoshoz minnél elöbb mert ez nem normális reakció,de amúgy nem szedték még ki a varratot?Nekem mondjuk császárom volt de 1hét múlva szedték ki.

Nekem nem volt ilyenem, de a férjemet mûtötték és a hasán volt egy heg, na neki váladékozott így, el kell menni vele orvoshoz minnél elöbb mert ez nem normális reakció, de amúgy nem szedték még ki a varratot?Nekem mondjuk császárom volt de 1hét múlva szedték ki.
Valszeg kisipolyozott, dokihoz kell menni vele.
Szerintem begyulladt..menj el vele orvoshoz, vagy próbáld meg kamilla teával borogatni..a patikában tudsz venni kamillát, az jó minden ilyen gyulladásra.Meg kamillás hintõport is megpróbálhatod, az is gyulladáscsökkentõ meg bõrnyugtató hatású.

2 és fél hete szűltem, az erős vérzés elmúlt, volt egy pici barnázás, de mostmár inkább áttetszős rózsaszínű folyásom van ami rossz szagú. Lehet a belső varratnak a lebomlásától ilyen kellemetlen szagú folyásom?

Legjobb válasz: Azt sajna nem tudom, hogy mitol, de nekem is igy volt mind a ket szules utan. Az elsonel fel is hivtam a dokimat, mert megijedtem, O azt mondta ne aggodja, ez tobbnyire igy van, ez a tisztulasi folyamat. Szerintem ne aggodj, 1-2 het es teljesen elmulik.

Azt sajna nem tudom, hogy mitol, de nekem is igy volt mind a ket szules utan. Az elsonel fel is hivtam a dokimat, mert megijedtem, O azt mondta ne aggodja, ez tobbnyire igy van, ez a tisztulasi folyamat. Szerintem ne aggodj, 1-2 het es teljesen elmulik.
Én 8 hete szültem, nekem is szagos volt, úgy tudom ez szülés után normális. Majd elmúlik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!