Találatok a következő kifejezésre: Egy hete meg (2291 db)

20 hetes kisfiam 4 hét alatt 20 dkg-ot hízott! Doki, védőnő azt mondta, egy hetet még várjunk. El vagyok keseredve. (csak anyatejes) Másnál volt így? Van még remény, hogy helyreáll a gyarapodás, vagy tuti tápszer lesz ebből?

:(

Legjobb válasz: Nekünk 3.5hósan volt ugyanez. A védõnõ visszarendelt 1 hét múlva, és akkor már 150g-ot hízott. Azt mondta, hogy nincs gond, mert a picik szervezete a növekedésben eléggé meg van terhelve, és valszeg most pihent egy picit. Azóta hízogatunk rendesen. Úgyhogy ne aggódj:-)

Nekünk 3.5hósan volt ugyanez. A védõnõ visszarendelt 1 hét múlva, és akkor már 150g-ot hízott. Azt mondta, hogy nincs gond, mert a picik szervezete a növekedésben eléggé meg van terhelve, és valszeg most pihent egy picit. Azóta hízogatunk rendesen. Úgyhogy ne aggódj:-)
A kérdező hozzászólása: 1 hónapig tartott Nálatok is? Jaj, de jó lenne, ha mi is így lennénk! KÖSZI!
Az elõzõ vagyok. Nálunk ez 2és fél hétig tartott, és ez idõ alatt hízott csak 6 dekát, és utána indult be.
Szia! Az én lánykám sem hízott a 4.hónapról az 5-re egy gr-mot sem.Õ is anyatejes. Nekem javasolta a doktornõ, hogy adjak neki gyümölcsöt. Nem tudom, hogy a gyümitõl -e, de elkezdett gyarapodni a súlya, igaz nem sokat csak 30dkg-ot, de ez már jó :) Ja, és a doktornõ azt is mondt, hogy nem ír fel tápszert, mertszép nagy baba, nincs rá szüksége. A védõnõm azt mondta, hogy nem kell megijedni, mert nem mindig fejlõdnek, híznak ugyanolyan ütemben. Igaza lett:) Ne aggódj, nincs semmi baj. boldog babázást:)

Hogy lehet hogy egy hete még megfelelő mennyiségü volt a magzatviz? És egy héttel késöbb már az átlagosnál kevesebb?

36 hetes vagyok.Terhességi cukor miatt hetente járok vizsgálatra.Hova tünik a viz?Miért nem termelödik?

Legjobb válasz: A magzatvíz naponta cserélõdik. Kortyol belõle a baba, majd bele is pisil.:) Igyál sokat! Nekem is volt olyan, hogy a 30. hét után mondták, hogy kevesebb az átlagosnál. Sokat kellett innom, és a következõ vizsgálatnál már normális mennyiségû volt.

A magzatvíz naponta cserélõdik. Kortyol belõle a baba, majd bele is pisil.:) Igyál sokat! Nekem is volt olyan, hogy a 30. hét után mondták, hogy kevesebb az átlagosnál. Sokat kellett innom, és a következõ vizsgálatnál már normális mennyiségû volt.
Így igaz. Nekem azt mondta a szonográfus, hogy ez a vége felé már normális. Nekem már elég meszes volt a lepény is, állítólag azért nem termelõdött sok.
szia, a magzatvíz mennyisége a 36-37. héten van a csúcson, akkortól normálisan csökken. a magzatvized rendszeresen lecserélõdik, és ezáltal a mennyisége sem állandó. tehát a mennyiségének normálistól való eltérése lehet átmeneti, hiszen folyamatosan változik. ha hetente ellenõriznek, ki fog derülni, de ez normális. az sem mindegy, hogy mindig ugyanaz méri-e, vagy valaki más. az átlagosnál kevesebb amúgy sem jelent igazán semmit, az értéke a fontos: AFI 5 cm alatt, az már kóros, de attól is lehet a baba tökéletesen egészséges.
A végefé tényleg kevesebb lesz. Hát gondolj bele , ott egy kifejlõdött baba, még gyûjti a zsírt magára, folyamatosan "szorítja" ki a vizet. Bajt az jelezhet, ha "Az átlagostól JÓVAL kevesebb" a megnevezés. Az átlagostól kevesebb normális.

Ez már hőemelkedés? Egy hete meg van fázva a babám, voltunk már dokinál de még nem írt antibiotikumot, hátha anélkül is meggyógyul. Nem nagyon javult, még mindig tele van az orra. Ma reggel melegnek éreztem, popsiban mérve 37.6 volt. Ez hőemelkedés?

ja ez nem a levont érték...

Legjobb válasz: Ez hõemelkedés. Fél fokot kell levonni. Még jó, hogy nem írt antibiotikumot, örülj neki, ugyanis tönkreteszi a babát. Az én fiam egyszer kapott, két hétig minden kifolyt belõle alul amit megevett, tönkrevágta teljesen a kis bélrendszerét. Egyébként sem túl hasznos antibiotikummal kezelni az ilyen kicsi babákat, sokkal erõsebb az immunrendszerük, mint hinnénk. Rengeteget kibírnak, és pont az a lényeg, hogy gyógyszer nélkül küzdjenek le betegségeket, attól is erõsödnek. Egy megfázás éppen az a katergória, amit ennyivel el is lehet intézni. 38 fokig még lázcsillapítás sem javasolt, mert egészséges hõemelkedés kiirtja a bacikat.

Ez hõemelkedés. Fél fokot kell levonni. Még jó, hogy nem írt antibiotikumot, örülj neki, ugyanis tönkreteszi a babát. Az én fiam egyszer kapott, két hétig minden kifolyt belõle alul amit megevett, tönkrevágta teljesen a kis bélrendszerét. Egyébként sem túl hasznos antibiotikummal kezelni az ilyen kicsi babákat, sokkal erõsebb az immunrendszerük, mint hinnénk. Rengeteget kibírnak, és pont az a lényeg, hogy gyógyszer nélkül küzdjenek le betegségeket, attól is erõsödnek. Egy megfázás éppen az a katergória, amit ennyivel el is lehet intézni. 38 fokig még lázcsillapítás sem javasolt, mert egészséges hõemelkedés kiirtja a bacikat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ:-))remélem nem megy feljebb...

Fogamzásgátlót szedek de a 3ik hét elején nem szedtem be egy szemet viszont 12 óra után amint észrevettem beszedtem, ezután végig szedtem a tablettákat mert még volt egy hét. Meg is jött a menstruációm és szeretkeztem a párommal. Teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Szerintem nem, én már többször jártam így, mióta szedem a bogyót (már 13 éve lassan), úgyhogy no para, de ha bizonytalan vagy, inkább csinálj egy tesztet.

Szerintem nem, én már többször jártam így, mióta szedem a bogyót (már 13 éve lassan), úgyhogy no para, de ha bizonytalan vagy, inkább csinálj egy tesztet.

Mit adjak egyéves kislányomnak ha már egy hete meg van fázva de az antibiotikumot nem akarom beadni?

Az antibiotikumtól mindkét gyerekem hányik, hiába kapnak normaflort mellé. Azután hetekig nem emészt rendesena gyomruk. A gyerekorvoshoz nem mehetek vissza, hogy nem adtam be amit felírt. HÁroméves fiam egy hét alatt rendbejött, a kicsi t?le kapta el, de ma telt le az egy hét és még mindig lázas. Homeopata orvos nincs a környéken, sem homeopata gyógyszerek. kap otrivin orrcseppet, nurofent és panadolt lázcsillapításként, és feny?rügy megy egyéb növényi kivonatot tartalmazó valamit köhögésre. Mézet nem adhatok mert én pollenallergiás vagyok. Van ötletetek? Nagy baj lesz, amiért nem adtam be az antibiotikumot?

Legjobb válasz: szerintem is kezdd az antibiotikumot!!!ha ennyi ido után nincs jobban nékule, akkor nem is lesz. az Ongyogyítást 4-5 napra ajánlják, tovább nincs értelme, foleg ilyen kicsi gyerekeknél. gyogyszerész létemre én magam sem vagyok antibiotikum párti, igyekszem kerulni, de ha a láza sem bír lemenni, ez már nem játék.kulonosen nem ebben a járványidoszakban. ismeroseim, felnottek korében is sok ilyen van mostanában, hogy 1-másfél hétig tarto, alig lekuzdheto láz, és ez már sok, benne van a gyulladás. az orrcseppeket használd, de folyamatsan max. 1 hétig lehet, mivel tonkreteszik az orr nyálkahártyáját, és az ujra eldugul. a sooldatos spray-eket lehet tovább használni.

szerintem is kezdd az antibiotikumot!!!ha ennyi ido után nincs jobban nékule, akkor nem is lesz. az Ongyogyítást 4-5 napra ajánlják, tovább nincs értelme, foleg ilyen kicsi gyerekeknél. gyogyszerész létemre én magam sem vagyok antibiotikum párti, igyekszem kerulni, de ha a láza sem bír lemenni, ez már nem játék.kulonosen nem ebben a járványidoszakban. ismeroseim, felnottek korében is sok ilyen van mostanában, hogy 1-másfél hétig tarto, alig lekuzdheto láz, és ez már sok, benne van a gyulladás. az orrcseppeket használd, de folyamatsan max. 1 hétig lehet, mivel tonkreteszik az orr nyálkahártyáját, és az ujra eldugul. a sooldatos spray-eket lehet tovább használni.
amig csak hoemelkedés van, az erositi az immunrendszert, de ha már napok ota tarto láz, ott már komoly a fertozés vagy gyulladás, megterheli a szervezetet jobban, mint az esetleges antibiotikum. az elso hozzászoloval értek egyet. és valami attol még hogy novényi, nem teljesen ártalmatlan, ahogy a "szintetikus" gyogyszerek sem feltétlenul mérgek...és van, amikor igenis kell az az antibiotikum. egyen elotte kicsit, h ne menjen éhgyomorra...jobbulást kívánok. (utolso hozzászolo voltam)
Tévedés a priznic azt jelenti, hogy vizes lepedõbe tekered.
szia mi soha nem adtunk antibiotikumot a lányoknak és ne mis volt semmi bajuk adj neki stodalt vagy prospant nagoyn nagoyn jók
Bocsi elsõ hozzászólótól kérdem mi az "prizniceljed" ? Én adnám az antibiotikumot mert lehet nagy baj nagyon nagy!
A kérdező hozzászólása: A priznicelés magyarul hûtõfürdõ. testmeleg vízbe teszed a gyereket és lassanként hûtöd.
elmész orvoshoz. Amúgy mi a panasz?
A kérdező hozzászólása: Barnázok. Ezzel kapcsolatban voltam dokinál, írt fel gyógyszert. De nem múlt el a barnázás. Más panaszom nincs.
Hívd fel és szólj neki errõl mihamarabb, mert a barnázásnak el kell múlnia!

Missed után egy héttel még mindíg érzékeny a mellem. Így kell ennek lennie? Mennyi idő után tisztul ki a szervezetből a HCG?

Legjobb válasz: Kell akár 2 hét is! Nekem anno úgy emlékszem a következõ ciklusig megvoltak a tünetek. :( Sajnálom!

Kell akár 2 hét is! Nekem anno úgy emlékszem a következõ ciklusig megvoltak a tünetek. :( Sajnálom!

Mitől késhet egy hetet? Még nem teszteltem, mert nem merek. Mennyi az esélye hogy nem baba van a dolgban? Tüneteim: mellbimbó érzékenység, hányinger, mindjárt megjön érzés

Legjobb válasz: Szia, vegyél gyorsan egy tesztet, mert biztiosan terhes vagy! Ha mégsem írd meg a címed, küldök egy doboz bonbont vigasztalásul. Én nem szoktam tévedni, 100%-ig biztos vagyok a terhességedben. Vedd meg hamar a tesztet és írd meg gyosan az öröteli eseményt.

Szia, vegyél gyorsan egy tesztet, mert biztiosan terhes vagy! Ha mégsem írd meg a címed, küldök egy doboz bonbont vigasztalásul. Én nem szoktam tévedni, 100%-ig biztos vagyok a terhességedben. Vedd meg hamar a tesztet és írd meg gyosan az öröteli eseményt.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nagyon szeretnék babát csak félek hogy most sem sikerült, tudom a teszt megmutatná csak nem is tudom és mi van ha negatív akkor miért nem jön meg?
Szia! Nyugodtan vegyél egy tesztet, ha esetleg negatív, akkor is tudnod kell, hamarabb jutsz el orvoshoz.Egyébként tényleg sokminden miatt késhet, stressz, felfázás is lehet.Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.Ha egyébblént pontos a mensesed, szerintem bébi lesz a dologban:) )
Ha késik egy hetet, úgy gondolom hogy meg kéne nõnie a bátorságnak. Vagy minden reggel azt nézed hogy megjött-e? Ez így nem jó. Bizonyosodj meg. Bármi történjék is, a legrosszabb a bizonytalanság.
A kérdező hozzászólása: Sikerült + a teszt :)
Gratulálok! Na végre bizonyos vagy benne! Juhhuj!
Gratulálok! Vigyázz magadra!
Látod?!Tényleg nem kellett volna félned.Gratulálok!!!

Mi lehet most, hogy a terhességi teszt negatív lett, de a menstruációnak meg már egy hete meg kellett volna jönnie?

Legjobb válasz: Még megjohet , mivel nem írtál konkrétumokat-lehet, hogy felfáztál , lehet , hogy sokat idegeskedtél de lehet , hogy terhes vagy..Ha nem jon meg , csinálj még egy tesztet..

Még megjohet , mivel nem írtál konkrétumokat-lehet, hogy felfáztál , lehet , hogy sokat idegeskedtél de lehet , hogy terhes vagy..Ha nem jon meg , csinálj még egy tesztet..
Szia...ez sok mindenre utalhat...lehet egyszeruen csak kesik de lehetsz terhes is csak meg nem mutatja ki a teszt...varj meg s tesztelj ujra.
Nekem a két lányom nem létezik a tesztek szerint, mégis itt vannak:) De valóban sok más oka is lehet a késésnek. Néhány nap múlva ismételd meg ha még nem jött meg, de ha negatív akkor is érdemes meglátogatni a dokit.
Szia! 4x2 terhességi teszt, mind negatív lett. 4 lányom van. Ne aggódj, attól még lehetsz terhes hogy negatív a teszt . Lehet hogy alacsony a hcg szinted.
Biztos életképtelek voltak, mennyi született?
A kérdező hozzászólása: 7 szuletett, nem nagyon kis furgek voltak elso par napban meg meg volt mind a 7...
Elsõ vagyok, akkor nem tudom, sajnálom, de gratula a többihez :D
Hát valamiért megette, most már mindegy. Valószínûleg így volt a legjobb. Az is lehet, hogy maguktól pusztultak el, és õ csak eltakarította õket.
Én is így jártam, 8 kölyökbõl 1 hét alatt egy sem maradt. Az összeset megrágták. Olvastam valahol, hogy a természetben a kicsinyek tetemét megeszik a szülõk, mert az fehérje. Érdemes óvatosan minden nap átnézni õket.Nem nagy öröm a megrágott tetemeket eltakarítani.
Nem csak azért eszik meg, mert fehérje. Képzeld el, ha nem ennék meg, és ott rohadna a fészekben az egészséges kölykök mellett... Önmagában sem egészséges, és még a ragadozókat is odavonzza. Ezért van az, hogy még a nyulak is megeszik a tetemeket, pedig õk aztán kicsit se húsevõk.
Lehet, hogy az anyuka nem volt elég fejlett és megette a kicsiket, hogy ne szenvedjenek!:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!