Találatok a következő kifejezésre: Egy hete ki a terhességem, és (8 db)

Egy hete derült ki a terhességem, és hiába nem akarok, arra kelek fel éjszakánként, hogy hason alszok! Nagy baj, hogy hason alszok?

Legjobb válasz: Dehogy baj! Én 12 hetes leszek csütörtökön és még mindig hason alszom! De ahogy olvasgattam, itt nagyon sokan alszanak még idõsebb terhességgel is hason! Azt szokták mondani, amíg jól esik, nyugodtan! Úgyis érezni fogod, ahogy kényelmetlen lesz, nem fogsz hason aludni! Gratulálok a Babádhoz! :)

Dehogy baj! Én 12 hetes leszek csütörtökön és még mindig hason alszom! De ahogy olvasgattam, itt nagyon sokan alszanak még idõsebb terhességgel is hason! Azt szokták mondani, amíg jól esik, nyugodtan! Úgyis érezni fogod, ahogy kényelmetlen lesz, nem fogsz hason aludni! Gratulálok a Babádhoz! :)
Én is sokat alszom hason, de kitámasztom magam az egyik lábammal, úgy, hogy azt oldalra felhúzom, és így a hasam is kifelé van, nincs rajta akkora nyomás. 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! és gratulálok nektek!
/ hónapja szültem és makk egészséges a kislányom, pedig jó pár hónapig hason aludtam:) Dia
Szabad hason aludni amíg még nem akkora a hasad, hogy ezt ne tudnánd megtenni. Én is sokáig aludtam hason, aztán persze egy idõ után már baromi kényelmetlen volt, de amíg nem volt pocakom, addig vígan aludtam hason.
Szia! Nyugodtan. De legközelebb mielõtt felteszed a kérdést érdemes rá keresni, mert ilyen kérdés a napokban már volt több. elõbb megnyugodtál volna:) )) Jó baba várást!

Valaki volt már ilyen helyzetben? Egy hete voltam a Nőgyógyásznál és nem látott nálam terhességet és ki írta nekem a Norculut gyógyszer amitől megjön a menzeszem.

Én be is szettem aztán tegnap vettem egy tesztet mert úgy éreztem hogy terhes vagyok mert nekem van már egy 1,5 éves kislányom és tudom milyen az amikor terhes az ember. Szóval vele is ugyan ilyen tüneteim voltak . És a tegnapi teszt pozitív lett aztán csináltam még egy tesztet és az is pozitív lett. Na ma elmentem a dokihoz és megint nem látott nálam terhességet de csináltatott velem még egy tesztet ott előtte megcsináltam és az is pozitív lett. Azt mondta hogy vagy méhen kívüli terhes vagyok vagy annyira kicsi még a baba hogy nem látszódik az ultrahangon . Most az a kérdésem hogy Most én honnan tudjam aszt hogy méhen kívüli vagyok vagy nem ? Ki volt már ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Mielõbb keress egy másik dokit, akinek jobb uh gépe van meg van annyi esze, hogy akkor elküld vérvételre.

Mielõbb keress egy másik dokit, akinek jobb uh gépe van meg van annyi esze, hogy akkor elküld vérvételre.
Persze, hogy kicsi. 6 hetesen már lesz petezsák, s jobb esetben szívhang (nekem 6 hét 2 naposan volt szívhang). de van, kinek 7 hetesen látják csak a dobogó szívecskét. Próbálj megnyugodni, nincs görcsöd, nincs vérzésed, higgy abban, hogy igenis minden rendben van odabent!
A kérdező hozzászólása: Szia köszi a választ . Voltam már másik dokinál de az sem csinált nekem vérvételt csak vizeletet és az is pozitív lett. Nem tudom mit csináljak egy doki sem mondta aszt hogy csináljunk vérvételt.
Azért nem küldenek vérvételre, mert a terhesség ténye már bizonyított, és azt a vérvételbõl sem fogják megtudni, hogy méhen kívüli e a baba. Egyébként szerintem valószínû, hogy csak nagyon kicsi, bár már 4, 5-5 hetesen a petezsákot és szikhólyagot látnia kellene.
Én bemennék valami fals indokkal az ügyeletre! A kórházakban ilyenkor alaposabbak! Nekem tavaly nyáron volt egy terhességem (sajnos vetélés lett a vége), és akkor vettek rögtön vért hogy hormon szintet nézzenek, alaposan meg uh-ztak! Ha méhen kívüli is, azért az nem olyan veszélytelen dolog!
szia! Nyugodj meg, a méhenkívülinek azért vannak jelei .kétszer voltam méhenkívüli, és mindkettõ kürtepedéssel járt, nincsenek már petevezetékeim. Mondjuk annak durva tünetei voltak nálam, igaz már a betöltött 6.héten! Éles fájdalom, végbéltáji fájdalom, barnázás, vérzés, gyengeség. DE: igenis a vizeletteszt pozitivítása mellett szükséges a vérvétel. Ugyanis a hcg normál esetben másnaponta duplázódik, méhenkívüli esetében, vagy felszívódó, nem fejlõdõ terhességnél meg nem. Ezért a diagnózis felállítása két lépés, a hüvelyuh.kontrollálása, és a vérvétel, majd a hcg eredményét követõen két napra rá újabb vérvétel, s hüvelyuh. ami a diagnózis felállítását már megkönnyíti. Nálam mindkétszer nagyon is komolyan vették az orvosok. Bízzunk benne, hogy nálad csak még nem mutatja magát a pici, lehet késõbb fogant, de akkor is, egy vérvételt kierõszakolnék, már csupán megnyugtatásképp .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek az írását. Ma vettem egy olyan tesztet ami kimutatja hogy hanyadik hétben járok és 4-5 hetet mutatott az szerintetek nagyon kicsi még hogy lássák az ultrahangon?
A kérdező hozzászólása: Köszi és remélem semmi gond nem lessz. De miest a dokihoz megyek megírom hogy mit mondot vagy hogy halatszot e a szívhang vagy látszot e valami.

Egy hölggyel a menstruációjának utolsó napján voltam együtt. Nem védekeztünk. Nagy esély van a terhességre? És ha terhes, azt egy hétre rá már ki lehet mutatni?

Legjobb válasz: Két hétre rá már ki kell tudni mutatni, ugyanis akkor már beágyazódott a sejt. De nem hiyzem, hogy nagy esély lenne a terhességre, általában a ciklus 12-16. napján szokott peteérés lenni. De persze hallottunk már olyan hölgyrõl akinek a menstruáció alatt volt peteérése.

Két hétre rá már ki kell tudni mutatni, ugyanis akkor már beágyazódott a sejt. De nem hiyzem, hogy nagy esély lenne a terhességre, általában a ciklus 12-16. napján szokott peteérés lenni. De persze hallottunk már olyan hölgyrõl akinek a menstruáció alatt volt peteérése.
A ciklus felénél van kb. a peteérés, az 28 napos ciklusnál a 14. nap. Aztán ha a pete megtermékenyül, kb.7 nap mire levándorol a méhbe, ott még általában 4 napig lebeg, majd beágyazódik. Ha ezt összeszámolod, akkor eddig a 25. napnál tartunk. A teszt legkorábban a beágyazódástól számított 3. napon mutat eredményt általában, tehát az elmaradt menszesz elsõ napján, mivel elértünk a 28. naphoz. (kivéve iker, és méhen kívüli terhesség) Ezeknél elõbb. Remélem tudtam segíteni :)
Szia! Elvileg a menstruáció utolsó napján már teherbe eshet, úgy tudom. De az esély nem olyan nagy. Ha mégis terhes lenne, vannak olyan tesztek, amelyek már a 3 napos terhességet is kimutatják. Reggeli vizelettel próbáljátok.
Igen reklámozzák a 3 napos teszteket, de a dobozra rá van írva, az elmaradt menstruáció után 3 nappal mutatható ki a terhesség.

Most derült ki, hogy terhes vagyok. Több mint egy hete vírusos torokgyulladásom van és nagyon köhögtet, befolyásolhatja ez a terhességem megmaradását?

Legjobb válasz: Jó lenne, ha válaszolna valaki, mert énis köhögtem mostanában. Kedves kérdezõ. Próbállj meg ágyban maradni és minnél több teát inni sok mézzel és citrommal. Nekem segitett valamelyest. Kitartást!

Jó lenne, ha válaszolna valaki, mert énis köhögtem mostanában. Kedves kérdezõ. Próbállj meg ágyban maradni és minnél több teát inni sok mézzel és citrommal. Nekem segitett valamelyest. Kitartást!
en nem voltam de szerintem ha gyogyszert is szedtel akkor mindenkeppen keresd fel az orvosod....az elso hetekben eleg nem jo olyan gyogyszert szedni ami nem megengedett.
szia (sztok), Én tavaj novemberben kezdtem a terhességemet, úgyhogy sajna 2x is beleestem köhögös, megfázós idõszakokba. A BIOPAROX nevû vény nélkül kapható gyógyszer nagyon hatásos antibiotikum ilyen esetekre és mivel helyileg hat nem jut el a babához. És nyugi nem lesz semmi baja a babának a köhögéstõl. Én is úgy köhögtem, hogy majd kiszakadt a hasfalam. Kellemes babavárást kívánok. Egy 2, 5 hónapos kicsilány anyukája.
Azért kell várni, hogy a megfelelö HCGhormo szint annyi legyen, hogy a teszt kimutassa a reális eredme´nyt.
így van. Hozzátenném, hogy nem mindenkinél egyforma intezzitású a hormontermelés, így a menstruáció elmaradásakor sokkal biztosabb eredményt mutat a teszt.
A beágyazódás nem 3 hanem 7-12 napig tart!!!!!!
sajnos kialakulhat bármikor. Sztem egy pozitiv tesztet nem tud befolyásolni.
Hüvelygomba az bármikor kialakulhat, nem válogat idõben-de ez nem túl meglepõ, mert számos baktériumfaj él a hüvelyben, ezek ökológiai egyensúlya biztosítja, hogy a különbözõ baktériumok ne okozzanak fertõzést.Ez idõnként felborul, túlszaporodik-és a nõk többsége többször is szenved ettõl. A tesztrõl nem tudom pontosan, befolyásolja e, de az biztos, hogy vizeletbõl orvosilag kimutatható.

Ha egy hete akcióztunk ugye még a héten nem mutatna ki semmit a terhességi teszt? Jövő héten kellene menstruálnom. Melyik a legmegbízhatóbb teszt és mikor teszteljek?

Legjobb válasz: amelyik napon nem jön meg azutáni reggelen bármelyik teszt jó. Nem kell 2000ft-ost venni. Lily 600ft, one step kb ugyanennyi, de az utóbbin nekem jobban látszódott.

amelyik napon nem jön meg azutáni reggelen bármelyik teszt jó. Nem kell 2000ft-ost venni. Lily 600ft, one step kb ugyanennyi, de az utóbbin nekem jobban látszódott.
szerintem felesleges akkor, mert nem biztos hogy kimutatja még, olyan alacsony hcg szint ha terhes is vagy. mondjuk ha elmarad onnantol 5 nap. mert a beágyazódás közvetlen a menstruáció elött van és jó pár nap meddigre a hcg szinted akkora hogy egy érzékeny teszt is kimutatja. felesleges pénzkidobás ha az elsö nem mutat kis emmit, aztán másnap már halvány a csík, aztán meg 4 nap már mutatja.
a beágyazódás az konkrétan a peteérés után 8 nappal van, ami után egy hét lenne a mensiig nagyjából addigra felmegy ahcg úgy hogy kimutassa 29 napos ciklusomon 30. napon mutatta, mert nem jött meg. Nem vita, mert lehet másnál eltér, de a tesztek nagy százaléka az elmaradt mensi utáni napon 99%-os biztonsággal ad eredményt.
Nulla az esélye annak, hogy terhes legyél. 35+6 hetes kismami
szerinted?ne kérdezz már hülyeséget.
:)
Kb annyi az esélyed így a terhességre, mint Máriának. :-)
Hé, Mária megfogant...igaz a Szentlélektõl!:) Kedves kérdezõ, nem vagy terhes!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!