Találatok a következő kifejezésre: Egy hete ki a terhességem, (23 db)

Ma voltam uh-on 2.7*4.2petezsáknak impolálható képlet látható.Azt mondta a doki lehet egy héttel korábbi a terhesség, 1.5 múlva ujabb uh.vizsgálatKét teszt is pozitív volt menszesz elmaradt.Ki járt még igy ahogy én, aggodom kicsit. Valaki?

Legjobb válasz: nem tudta megállapitani a doki 1.5hét mulva ujabb uh-ra kell mennem.Mert valószinûleg picike,nem annyi idõs mint gondoltam én 5 hetesnek hittem magam,de valószinûleg a megtermékenyülés 1hétel késõbb történt.Aggodom mi van ha nem lesz terhesség?:(:(

A kérdező hozzászólása: nem tudta megállapitani a doki 1.5hét mulva ujabb uh-ra kell mennem.Mert valószinûleg picike, nem annyi idõs mint gondoltam én 5 hetesnek hittem magam, de valószinûleg a megtermékenyülés 1hétel késõbb történt.Aggodom mi van ha nem lesz terhesség?:(:(
Szia, 4hetes terhes voltam, csak a petezsákot láttuk, közölte Ha terhes vagyok akkor az az 2pozitív teszt után, mennyek vissza 2hét múlva, két héttel késõbb volt baba szívverés minden ami kell, 6 hetesen és utána is visszarendelt, mert szerinte picike volt a pici... azután persze átirányított a terhesgondozóba... Ha nem telt el 2hét a menszi elmaradása után akkor teljesen normális az eredményed. Nyugalom.
Szia! ez tök normális fõ a nyugalom. Mennyi idõs terhes vagy? szia
2. vgayok. Nyugodj meg. Szeritnem midnen oké lesz. szia

Tisztelt doktor úr! 28 éves vagyok, már több mint egy hete késik a menstruációm. Vettem terhességi tesztet, ami azt mutatta ki, hogy nem vagyok terhes, de mégsem értem mitől lehet ez. Egy 10 éves kislányom van.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a terhességi vizeletteszt negatív, akkor a várandósság nagy valószínűséggel kizárható. Amennyiben a menstruációja továbbra sem jelentkezik, javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a terhességi vizeletteszt negatív, akkor a várandósság nagy valószínűséggel kizárható. Amennyiben a menstruációja továbbra sem jelentkezik, javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! 28 éves vagyok, már több mint egy hete késik a menstruációm. Vettem terhességi tesztet, ami azt mutatta ki, hogy nem vagyok terhes, de mégsem értem mitől lehet ez. Egy 10 éves kislányom van.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a terhességi vizeletteszt negatív, akkor a várandósság nagy valószínűséggel kizárható. Amennyiben a menstruációja továbbra sem jelentkezik, javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a terhességi vizeletteszt negatív, akkor a várandósság nagy valószínűséggel kizárható. Amennyiben a menstruációja továbbra sem jelentkezik, javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Egy hete derült ki a terhességem, és hiába nem akarok, arra kelek fel éjszakánként, hogy hason alszok! Nagy baj, hogy hason alszok?

Legjobb válasz: Dehogy baj! Én 12 hetes leszek csütörtökön és még mindig hason alszom! De ahogy olvasgattam, itt nagyon sokan alszanak még idõsebb terhességgel is hason! Azt szokták mondani, amíg jól esik, nyugodtan! Úgyis érezni fogod, ahogy kényelmetlen lesz, nem fogsz hason aludni! Gratulálok a Babádhoz! :)

Dehogy baj! Én 12 hetes leszek csütörtökön és még mindig hason alszom! De ahogy olvasgattam, itt nagyon sokan alszanak még idõsebb terhességgel is hason! Azt szokták mondani, amíg jól esik, nyugodtan! Úgyis érezni fogod, ahogy kényelmetlen lesz, nem fogsz hason aludni! Gratulálok a Babádhoz! :)
Én is sokat alszom hason, de kitámasztom magam az egyik lábammal, úgy, hogy azt oldalra felhúzom, és így a hasam is kifelé van, nincs rajta akkora nyomás. 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! és gratulálok nektek!
/ hónapja szültem és makk egészséges a kislányom, pedig jó pár hónapig hason aludtam:) Dia
Szabad hason aludni amíg még nem akkora a hasad, hogy ezt ne tudnánd megtenni. Én is sokáig aludtam hason, aztán persze egy idõ után már baromi kényelmetlen volt, de amíg nem volt pocakom, addig vígan aludtam hason.
Szia! Nyugodtan. De legközelebb mielõtt felteszed a kérdést érdemes rá keresni, mert ilyen kérdés a napokban már volt több. elõbb megnyugodtál volna:) )) Jó baba várást!
Tankönyv szerint a terhesség 40 hetes, ami kilenc naptári és 10 holdhónapot jelent.
Én nem a heteket nézem, hanem a hónapokat. Pontosabban mindkettõt külön számolom, egymástól függetlenül. A heteket ugye egyszerû, de a hónapokat is, ha nem a hetekbõl indulsz ki, hanem az utolsó mensi elsõ napjából. Csak egy hetet kell elcsalni, én ezt az elsõ 7 hónapra osztottam el. Pl: Utolsó mensi: január 31. Március 1. = elsõ betöltött hónap Április 2. = 2. betöltött hónap Május 3.= 3. Június 4. = 4. Július 5. = 5. Augusztus 6. = 6. Szeptember 7. = 7. Október 7. = 8. November 7. = 9. betöltött hónap= szülés napja. 28+3 hkm a (betöltött 6 hónapos, a hetedik hónapban)
Ez azért van, mert egy hónap nem négy hétbõl áll... hanem 30, 31 napból. Egyedül a február 28 napos(tehát pontosan négy hetes, de csak, ha nincs szökõév). Ezért a kettõ független egymástól. Attól, hogy a 20. héten tartasz még nem leszel 5 hónapos terhes. Tehát mi hónapjainkban mérve 9 hónap a terhesség, ami 40 hetet ölel át. Szerintem egyszerû :)
Én úgy tudom hogy igy van:1-4=1 5-8=2 9-13=3 14-17=4 18-21=5 22-26=6 27-30=7 31-35=8 36-40=9
2 hónap nagyjából 9 hét
A kérdező hozzászólása: Oké, ezt mondjuk értem is. De melyik heteken van a váltás, ha kérdeznék, hogy hány hónapos vagyok?

Négyes tesztet javasolt az orvosom, mivel eléggé későn derült ki a terhességem, a 14. héten, így jópár vizsgálatról lemaradtam. Mennyibe kerülhet egy ilyen vizsgálat?

Persze mindenképpen megcsináltatjuk, de azért kb. jó lenne tudni az árfekvést. A Mátyásföld Klinikára megyek, ?ket kérdeztem telefonon, de épp helyettesítés volt, és nem tudta megmondani a hölgy, akivel beszéltem...

Legjobb válasz: Nem tudom milyen vizsgálatról maradhattál le... Az integrált teszt meg hasonlók nem kötelezõ vizsgálatok. Nekem a 13.héten derült ki hogy terhes vok és nem kellett semmit csinálnom. Elmentem vérvételre, megmérte a doki a nyakiredõt meg a védõnõnél kellett jelentkeznem. Ennyi. Most 20 hetes vok és minden rendben.

Nem tudom milyen vizsgálatról maradhattál le... Az integrált teszt meg hasonlók nem kötelezõ vizsgálatok. Nekem a 13.héten derült ki hogy terhes vok és nem kellett semmit csinálnom. Elmentem vérvételre, megmérte a doki a nyakiredõt meg a védõnõnél kellett jelentkeznem. Ennyi. Most 20 hetes vok és minden rendben.
Szerintem sem kell azintegrált teszt.Vagyis, ha szeretnéd a lelked megnyugtatására mindenképpen.De nekem addig volt egy vérvétel, meg 2 uh.Az egyiken megállapították, hogy baba van, a másik meg a genetikai, amit a 13. héten végeztek el. Persze kérdéses dolog lehet a korod és a kórtörténeti elõzmények, amit ugye nem tudunk, de csak azért, mert a 14. héten derült ki, szerintem sem kell.
Szia! Én is csináltattam négyes tesztet de nekem azért kellett mert a 16.heti afp-m alacsony lett.Az én orvosom az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központot ajánlotta, ott 20.000Ft egy ilyen teszt és kb 2nap alatt megvan az eredmény!De a neten is utána tudsz nézni!
Hogy-hogy csak a 14. héten derült ki, hogy baba van? Nem maradt el a mensid? Ugyanúgy megjött mint szokott?

Milyen gyakran fordul elö, hogy valakinek, csak a menszi kimaradasa utan egy hettel, vagy meg kesöbb mutatja ki a terhessegi teszt a terhesseget?

Van ezzel kapcsolatban valami statisztika?Nincs vlamilyen oldal ahol erröl irnak?

Legjobb válasz: nem statisztikai adat, de lehet hogy neked a ciklus végén volt a peteérésed és késõbb volt a beágyazódás,így késõbb emelkedett meg a hcg-d is ..Lehet ilyen!!

nem statisztikai adat, de lehet hogy neked a ciklus végén volt a peteérésed és késõbb volt a beágyazódás, így késõbb emelkedett meg a hcg-d is ..Lehet ilyen!!
Szia! Nekem pont 1 héttel mensi kimaradása után mutatott egy nagyon halvány csíkot.
Nekem pont így volt! Éreztem, hogy "lehet valami", teszteltem, és most járok az 5. hónap végén :D Szóval lehetséges!

Valaki volt már ilyen helyzetben? Egy hete voltam a Nőgyógyásznál és nem látott nálam terhességet és ki írta nekem a Norculut gyógyszer amitől megjön a menzeszem.

Én be is szettem aztán tegnap vettem egy tesztet mert úgy éreztem hogy terhes vagyok mert nekem van már egy 1,5 éves kislányom és tudom milyen az amikor terhes az ember. Szóval vele is ugyan ilyen tüneteim voltak . És a tegnapi teszt pozitív lett aztán csináltam még egy tesztet és az is pozitív lett. Na ma elmentem a dokihoz és megint nem látott nálam terhességet de csináltatott velem még egy tesztet ott előtte megcsináltam és az is pozitív lett. Azt mondta hogy vagy méhen kívüli terhes vagyok vagy annyira kicsi még a baba hogy nem látszódik az ultrahangon . Most az a kérdésem hogy Most én honnan tudjam aszt hogy méhen kívüli vagyok vagy nem ? Ki volt már ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Mielõbb keress egy másik dokit, akinek jobb uh gépe van meg van annyi esze, hogy akkor elküld vérvételre.

Mielõbb keress egy másik dokit, akinek jobb uh gépe van meg van annyi esze, hogy akkor elküld vérvételre.
Persze, hogy kicsi. 6 hetesen már lesz petezsák, s jobb esetben szívhang (nekem 6 hét 2 naposan volt szívhang). de van, kinek 7 hetesen látják csak a dobogó szívecskét. Próbálj megnyugodni, nincs görcsöd, nincs vérzésed, higgy abban, hogy igenis minden rendben van odabent!
A kérdező hozzászólása: Szia köszi a választ . Voltam már másik dokinál de az sem csinált nekem vérvételt csak vizeletet és az is pozitív lett. Nem tudom mit csináljak egy doki sem mondta aszt hogy csináljunk vérvételt.
Azért nem küldenek vérvételre, mert a terhesség ténye már bizonyított, és azt a vérvételbõl sem fogják megtudni, hogy méhen kívüli e a baba. Egyébként szerintem valószínû, hogy csak nagyon kicsi, bár már 4, 5-5 hetesen a petezsákot és szikhólyagot látnia kellene.
Én bemennék valami fals indokkal az ügyeletre! A kórházakban ilyenkor alaposabbak! Nekem tavaly nyáron volt egy terhességem (sajnos vetélés lett a vége), és akkor vettek rögtön vért hogy hormon szintet nézzenek, alaposan meg uh-ztak! Ha méhen kívüli is, azért az nem olyan veszélytelen dolog!
szia! Nyugodj meg, a méhenkívülinek azért vannak jelei .kétszer voltam méhenkívüli, és mindkettõ kürtepedéssel járt, nincsenek már petevezetékeim. Mondjuk annak durva tünetei voltak nálam, igaz már a betöltött 6.héten! Éles fájdalom, végbéltáji fájdalom, barnázás, vérzés, gyengeség. DE: igenis a vizeletteszt pozitivítása mellett szükséges a vérvétel. Ugyanis a hcg normál esetben másnaponta duplázódik, méhenkívüli esetében, vagy felszívódó, nem fejlõdõ terhességnél meg nem. Ezért a diagnózis felállítása két lépés, a hüvelyuh.kontrollálása, és a vérvétel, majd a hcg eredményét követõen két napra rá újabb vérvétel, s hüvelyuh. ami a diagnózis felállítását már megkönnyíti. Nálam mindkétszer nagyon is komolyan vették az orvosok. Bízzunk benne, hogy nálad csak még nem mutatja magát a pici, lehet késõbb fogant, de akkor is, egy vérvételt kierõszakolnék, már csupán megnyugtatásképp .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek az írását. Ma vettem egy olyan tesztet ami kimutatja hogy hanyadik hétben járok és 4-5 hetet mutatott az szerintetek nagyon kicsi még hogy lássák az ultrahangon?
A kérdező hozzászólása: Köszi és remélem semmi gond nem lessz. De miest a dokihoz megyek megírom hogy mit mondot vagy hogy halatszot e a szívhang vagy látszot e valami.
80 % ha jól tudom..
Pozitiv 100%, negatv az nem 100-as, kevesebb, azt erdemes megismetelni (pontos %ot nem tok)
amugy kell 2-3 hét
2 hét minimum kell, ha tényleg pontos eredményt akarsz..

Kávé helyett mit? Sziasztok. Minden reggel ittam kávét (egy gyengét), amíg nem derült ki a terhesség. Mostmár 3 hete nem ittam, a fejfájás elmúlt, kicsit fáradékonyabb lettem.

ami aggaszt,hogy a bélm?ködésem szépen be volt állva,minden reggel tudtam menni a wc-re.most nem,csak nagyon kinlódva.mi az ami erre jó?esetleg valami tea?

Legjobb válasz: Terhesen is kavezhatsz nyugodtan. En minden reggel iszok egy tejeskavet es kutya baja nem lett a fiamnak. Most a masodikat varom es nyugodt szivvel fogyasztom.

Terhesen is kavezhatsz nyugodtan. En minden reggel iszok egy tejeskavet es kutya baja nem lett a fiamnak. Most a masodikat varom es nyugodt szivvel fogyasztom.
Elsõnek igaza van. Napi egy kávé simán belefér. Én az utolsó harmadban magas vérnyomásos lettem, és azt mondta a doki, hogy nyugodtan igyam meg a napi egy kávémat, nem ettõl a mennyiségtõl megy fel a vérnyomás.
Én is kávéztam, de sajnos , hogy terhes lettem nem tudtam meginni, mert öklendeztem tõle. Ha úgy döntöttél nem szeretnél kávézni talán a 3 az 1-ben vagy capuchino talán segithet a problémádon. Reggelente ezt iszom és félóra múlva már rohannom kell a wc-re.Próbád ki hátha segit.
Masodik vagyok, en is a 3 az 1-bent iszom es garantalt a siker utana... :)
vagyis elso vagyok, meg mar hule is :)
Ha aggódsz a kávé miatt, lehet kapni az omniától (kék zacskós) koffeinmentes kávét. Én csak ezt iszon - tehát csak az íze miatt. Amúgy meg aszalt szilva, minestrone-leves (keress rá fõzõcskés oldalakon), tamarin lekvár nagyon jó természetes hashajtó. Gratula a babához! :)
Én a kávé helyett minden reggel Actimelt ittam és, segített, ugyanúgy tudtam wc-ni, mint mikor kávéztam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!