Találatok a következő kifejezésre: Egy hete ki a (411 db)

Kb. egy hete voltam a barátommal szexuális kapcsolatban és nem vagyok benne biztos, hogy a gumi nem lyukadt ki. Terhes lettem?

másnap reggel szédultem , és megijedtem. elég gyakran fáj a hasam... és tobbet eszem.. !szoval megszeretném toletek kérdezni h. ebben az esetben terhes e lehetek , vagy mik a mellékhatások? és mikor mutattkoznak ki? légszi irjatok... koszonom..

Legjobb válasz: Szia! 1. ha a gumi kilyukad, akkor nem úgy lyukad ki, hogy azt nem veszitek észre. Olyan, mint a lufi. Ha felfújt állapotban kilyukasztod, hiába csak egy tût nyomsz bele, szakad az egész. Ha te nem is, a srác tuti észrevette volna. 2. ha terhes lettél, a tünetek az eset után 5-6 héttel jelentkeznek elõször. Persze elõtte is lehet, hogy elmarad a menzesz. De a hányinger/több kaja nem az elsõ tünetek közé sorolandóak, tehát ezek késõbb, 6-8. héten észrevehetõk. 3. ha elmaradt a menzeszed, csinálj tesztet. Az megmondja legtöbbször biztosra, hogy terhes vagy-e vagy sem. 4. reggeli hányinger sok mindentõl lehet. De aktus után pár héttel nem terhességre utal. Lehetsz éhes, lehet valami olyat ettél, amit a gyomrod nem szeret, lehet csak pszichésen bebeszéled magadnak. (Én nagyon sok reggel hányingerre ébredek, azért mert annyira éhes vagyok, hogy már marja a gyomromat az üresség :))

Szia! 1. ha a gumi kilyukad, akkor nem úgy lyukad ki, hogy azt nem veszitek észre. Olyan, mint a lufi. Ha felfújt állapotban kilyukasztod, hiába csak egy tût nyomsz bele, szakad az egész. Ha te nem is, a srác tuti észrevette volna. 2. ha terhes lettél, a tünetek az eset után 5-6 héttel jelentkeznek elõször. Persze elõtte is lehet, hogy elmarad a menzesz. De a hányinger/több kaja nem az elsõ tünetek közé sorolandóak, tehát ezek késõbb, 6-8. héten észrevehetõk. 3. ha elmaradt a menzeszed, csinálj tesztet. Az megmondja legtöbbször biztosra, hogy terhes vagy-e vagy sem. 4. reggeli hányinger sok mindentõl lehet. De aktus után pár héttel nem terhességre utal. Lehetsz éhes, lehet valami olyat ettél, amit a gyomrod nem szeret, lehet csak pszichésen bebeszéled magadnak. (Én nagyon sok reggel hányingerre ébredek, azért mert annyira éhes vagyok, hogy már marja a gyomromat az üresség :) )
Jó a helyesírásod...a lyuk szó LY-ossal irandó (általános 2. osztály), az "-e " betû pedig az ige után áll...a többit nem is merem mondani. Válasz: Másnap még nem érzed, hogy terhes vagy e vagy sem, kell azért egy hét kb.Szerintem nincs bajod de ha egy hete volt, akkor már simán vehetsz tesztet mert elég pontos eredményt fog adni. Kb 600ft. 22/f
A gumit még akkor megkellett volna "vizsgálni", hogy lyukas, vagy sem. Nincs benne tapasztalatom, de úgy gondolom, hogy egyetlen mellékhatás, ami ilyen hamar jelentkezik, az, ha nem jön meg a menstruációd. A többi mellékhatás valószínü, csak pár hónaposan jelentkezik. Ajánlom: 1. Csinálj tesztet. 2. Menj el dokihoz.
mikor mensiztél elõtte? lehetsz terhes, de nem hiszem, nincs ilyen hamar tünet, szerintem csak idegeskedsz, hogy mi van veled, se nyugi nem lesz semmi baj, a teszt nem árt, megnyugtat, csinálnék egyet most (=holnap reggeli vizeletbõl) és ha negatív egy hét múlva megismételném, és ha is nega, vagy megjön addig, akkor leereszthetsz, mert nincs baba.

Úgy látom, sokan a tízórait váltják ki gyümölccsel. Értem én, hogy azért nem az uzsonnát, h. ne fájjon a baba hasa. De egy hétig kóstoltatjuk a gyümölcsöt, nem?

Vida Ági az uzsonnával kezdi, végül is van értelme, mert reggel délelőtt van tej bőven. Nem így logikus?

Legjobb válasz: Kinek hogy logikus. Ha neked úgy, hogy az uzsonnával kezded, akkor csináld úgy. Egyébként hogy érted, hogy egy hétig kóstoltatjuk a gyümölcsöt? Én személy szerint elsõ nap egy-két kanálkával adtam, másnap kicsit többet, és ha nem volt gond, harmadik nap rendes adagot, negyedik nap meg akár már új íz is jöhetett.

Kinek hogy logikus. Ha neked úgy, hogy az uzsonnával kezded, akkor csináld úgy. Egyébként hogy érted, hogy egy hétig kóstoltatjuk a gyümölcsöt? Én személy szerint elsõ nap egy-két kanálkával adtam, másnap kicsit többet, és ha nem volt gond, harmadik nap rendes adagot, negyedik nap meg akár már új íz is jöhetett.
4. vagyok. Én pont így csináltam anno, mint ahogy Te leírtad kedves Utolsó.
nekem érthetõ, mit kérdez a kérdezõ, mert valahol én is erre lennék kíváncsi...de arra jutottam, hogy: új ízt kóstoltatni délelõtt adnék (mi ettünk már pár kanál barackot, almát), viszont az uzsonnával kezdeném a kiváltást, hiszen reggel, délelõtt nincs gond egyáltalán a tejjel. Arra gondoltam én is, hogy ha tízóraival kezdek, akkor esetleg sokkal gyorsabban fogyna el a tejem. Vida Ágit szeretem, mert rengeteg jó tanácsa volt eddig is, ez sem lehet hülyeség, csak lehet h éppen nem írta le konkrétan ezt a vonzatát. Szóval nekem így logikus :) Tehát, ha mondjuk kiváltjuk az uzsit, akkor utána ha mondjuk sütõtököt akarnék vele kóstoltatni, akkor azt délelõtt tenném, ha nincs gond, akkor mehet mondjuk a következõ kiváltás: ebédre sütõtök, uzsira meg a megszokott íz
Kérdezõ, nem akarok undok lenni, de nagyon kötözködésszagú a kérdésed, illetve a kommentjeid. Már több soron ellentmondtál saját magadnak, és egyikünk válasza sem megfelelõ számodra. Senki nem mondta, hogy nem lehet elõször az uzsonnát kiváltani, csak jószándékkal javasolták neked többen is, hogy azért célszerûbb inkább délelõtt kóstoltatni, nehogy éjszaka legyen gond az új ízbõl, és úgy látom, mindenki egyetértett abban is, hogy lényegtelen, hogy ezek után melyik étkezést váltod ki elõször... Jó neked, hogy így ráérsz, hogy ilyesmivel szórakoztasd magad - és személy szerint engem is. :) Elsõ válaszoló voltam egyébként...
Én is uzsival kezdtem. Aztán ebéd, tízórai, reggeli, és legvégül a vacsi. Millióegy módja van a hozzátáplálásnak, nyilván mindegyiknek megvan a maga elõnye. Szerencsére a többség tud választani az ajánlott módszerek közül olyat, amelyik neki a legszimpatikusabb, leglogikusabb.
A kérdező hozzászólása: Délután kevesebb a tej, ezért tûnt logikusnak a délutáni gyümölcsevés, de lehet, hogy rosszul gondolom.
Mint írtam, én is az uzsonnát váltottam ki elõször, de õszintén szólva teljesen mindegy, hogy mi lesz az elsõ kiváltott étkezés. A kóstoltatást pedig azért írtuk többen is, mert Te is kóstoltatásról írtál. Mellesleg nem értem mi az összefüggés aközött, hogy meddig kóstoltatsz egy ízt és aközött, hogy melyik étkezést váltod ki elõször. Szerintem semmi.
A kérdező hozzászólása: Itt nem a délutáni kóstoltatásról van szó, hanem az uzsonna kiváltásáról...
Nekem azért mondák, hogy délelõtt kóstoltassam, mert ha bármire érzékeny lenne, akkor az délutánra kijön. Ha délután kóstoltatom, akkor éjjelre jön ki. Szerencsére egyik gyerekem sem volt érzékeny semmire, de így biztosabbnak tûnt nekem.
Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de az kellett volna csak, hogy éjszakára jöjjön elõ a hasfájás (soha semmitõl nem jött szerencsére, de ezt nem lehet tudni). Ezért jobb délelõtt kóstoltatni. Egyébként én is az uzsonnát váltottam ki elõször, de SOHA nem adtam új ételt délután a fiamnak.
Mindenki úgy teszi, ahogy õ jónak látja, meg ahogy a baba el szeretné fogadni a dolgokat. Én hetente sem tudtam új gyümölcsöket bevezetni, sõt 1-1 étkezés kiváltása is hónapokig tartott, van akinél ez sokkal hamarabb megy.
A kérdező hozzászólása: Rosszul fogalmaztam, ÉN egy hétig szeretném kóstoltatni a gyümölcsöt, de 5 napig biztosan. Nem szeretném elsietni.
A kérdező hozzászólása: Na, ez nekem is szimpatikus. Valahogy így is gondoltam, hisz délután kevesebb a tej, délelõtt pedig sok van.

A nemvártig még van egy hetem, leszakad a derekam, a méhem is feszül, mintha megakarna jönni. Ma teszteltem, mert már nem bírtam ki, tudom, hogy túl korai volt, és - lett Szerintetek lehet, hogy mégis van "bent" valaki?

Legjobb válasz: Ezek a tünetek utalhatnak terhességre, de kezdõdõ menzeszre is. Egy héttel elõbb tesztelni tényleg túlzás, persze hogy negatív lett. Nagyon korai peteérés és fogantatás esetén mutatná ki ilyenkor a teszt, ha babás lennél. Nyilván van esély babára, de pár napot még muszáj lesz kibírni. Drukkolok!

Ezek a tünetek utalhatnak terhességre, de kezdõdõ menzeszre is. Egy héttel elõbb tesztelni tényleg túlzás, persze hogy negatív lett. Nagyon korai peteérés és fogantatás esetén mutatná ki ilyenkor a teszt, ha babás lennél. Nyilván van esély babára, de pár napot még muszáj lesz kibírni. Drukkolok!
Szia! Nemvárt elõtt sajnos semmi tuti jel nincsen, hiszen a szervezetedben még nem is történt semmi változás. Nem véletlen, hogy csak nemvárt napja körül, de inkább kicsivel utána tudja a teszt is kimutatni a babát, addig nincs semmiféle változás! A HCG csak kb 2-3 nappal elõtte kezd el termelõdni, és mensi idejére emelkedik olyan szintre, amire már azt lehet mondani, hogy baba okozza. A tünetekért viszont a többi hormon a felelõs, amik akkor is jelen vannak a szervezetben, ha nincs baba. Ezért nem is lehet a tünetekre alapozni. :-( Türelem, ha ilyenkor tesztelsz, az teljesen felesleges, és csak idegesíted magad vele. Gondolj arra, hogy a dolog már eldõlt, és idõben meg fogod tudni az eredményt, siettetni nem lehet a dolgot. :-)
A kérdező hozzászólása: Nahhh...Így estére történt még valami!Egészen kevés barna folyásom volt, ahogy olvasom a tapasztalatokat, utalhat mensesre, és babára is.Megint nem lettem okosabb... :(
A kérdező hozzászólása: Mekkora igazságot mondtál Kedves Manka68!A helyzet már eldõlt!Szerintem megfog jönni, egyre jobban kezd pirosasba fordulni a folyásom!
A kérdező hozzászólása: Eldõlt a helyzet!Ma megjött!Valószínû, hogy a tüneteket pszihésen produkáltam...
igazán sajnálom!

Kell útlevél a kutyának ha egy hétre ki akarom vinni Ausztriába?

Legjobb válasz: xDDDDDD Síííírok :DDDD

xDDDDDD Síííírok :DDDD
Kell a kutyának állatútlevél, igen, ezt az állatorvosod állítja ki. Én is sírok az ilyen komolytalan válaszok láttán. xD A microchip azonosító számát teszik bele fénykép helyett :P
Ha külföldre bárhová viszed, kell!!Sõt az útlevélen túl még a veszettség elleni oltás sem mindegy.. mármint a dátuma-de állatorvos tudja(elvileg).Fontos az is, hogy biztonságosan szállítsd (min. biztonsági övvel bekötve-ez spéci hám), mert ismerek olyat, akit ezért megbüntettek a rendõrök ottkint.És ajánlom még, hogy legyen nálatok szájkosár (neylon is jó), mert van, ahova csak azzal mehettek-pl némely felvonó! Amúgy rengeteg helyre vihetõ, de póráz kötelezõ, -természetvédelmi területeken kiemelten.
Únión belül nem kell útlevél, az oltási könyve elegendõ, de azt sem szokták kérni. Jó utat!
Igen és õt is ugyan úgy beültetik a székbe és csinálnak róla egy fényképet.
A kérdező hozzászólása: Kocsival mennénk.
Bármelyik határ átlépéséhez kell. Gyakorlatban nagyon ritka, hogy elkérik, de neadjisten.. :)
Angliában már nincs karantén. és arra figyelj még légyszi, hogy az utlevélben a veszettség elleni oltásnál legyen hologram is, mert csak azzal együtt érvényes.
A kérdező hozzászólása: Persze, az a biztos ha van papírja, nem hiszem hogy megállítanának, de soha nem lehet tudni.
Nekünk sem kérték el, de mikor kimentünk, akkor az állatorvos is mondta, hogy kell. A kutya nem ember, nem úgy vonatkoznak rá az uniós szabályok, mint ránk - pl Angliába karanténban vannak a kutyák, minket nem zárnak be :P. Szóval kell, enyémre rá is van írva, hogy az Unión belül jó. Rengeteg olyan információ lehet benne, amit külföldön az oltási könyvbõl nem tudnak kinézni.
A kérdező hozzászólása: Én is elkezdtem nevetni az elsõ két válaszon....:D oKé, holnap elviszem dokihoz, mert chip is kell neki, köszönöm :)
Az Európai Unió elõírásai szerint a kutyának, macskának, a vadászgörénynek kisállatútlevélre van szüksége. Tehát amennyiben az utas az említett házi kedvencekkel kívánja átlépni a határt, ún. állatútlevéllel (pet passport) köteles rendelkezni. Mindezek miatt az utazás elõtt mindenképpen javasolt megkeresni a lakóhely szerint illetékes állatorvost. Unión kívüli országba utazáskor érdeklõdjön az adott ország külképviseletén. Bemásoltam Neked, de ettõl függetlenül elfogadják a sima oltási könyvet is, feltéve, hogy kérnek bármit. Nem szoktak.De persze az a legjobb, ha minden szabályos .
hogy feküdj le vele
hát ez az idõ tényleg kevés, még várj egy kicsit..ha nem megy .. nem megy ..
A döntés a tied, a te kezedben a kulcs, és csak válaszoltam a kérésre.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de én nem tudok ellenállni az ilyen kísértésnek..kívánom õt nagyon. :/
A helyedben én nem feküdnék le vele ilyen rövid idõ után. Ha komoly kapcsolatot akar veled akkor fog várni a szexért ha viszont nem akkor ne pazarold az idõd. Vannak normális pasik is a világon.
A kérdező hozzászólása: Értem..viszont félek attól, hogy õ is csak átver és megint pofára esek.
Amit érzel az az a szikra amitõl majd berobban a motor. :) Ha érted mit mondok.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom.Miért?
Nem tudom. Mit ettél?
A kérdező hozzászólása: Az lehet, de akkor is annyi ideje ismerem..és én úgy érzem, hogy szeretem.De ha nem, akkor mit érzek? :)
Az irtó kevés :/
A kérdező hozzászólása: 3-4 hete ismerem.
Elõzõ kommentelõnek igaza van. :/
Mennyi ideje ismeritek egymást? Ha csak 1-3 hete akkor nem szeretheted te sem és õ sem téged, hidd el. És szerintem is arra gondolt hogy rakd szét neki a lábaid....:P (22/F)
A kérdező hozzászólása: Pedig én szeretem..tudom, engem egyszer már vertek át így.
Ha egy hete jársz valakivel, még nem szeretheted. Nekem egy pasim az elsõ randin azt mondta, hogy szeret. Ott is hagytam. Csak azt bántam meg, hogy egyáltalán foglalkoztam vele.
A kérdező hozzászólása: Oké..köszi a válaszokat!

2, 5 hetes babámnak egy hete leesett a köldökcsonkja de ma valami véres trutymós valami jött ki a köldökéből. Ez még a köldökcsonk miatt lehet? Lehet hogy még nem gyógyult be teljesen?

Legjobb válasz: Igen, ez a seb ami a csonk leesése után maradt, még egy pár napig kell kezelni ugyanúgy mint eddig-mert ugye ez egy seb aztán már ha nem vérzik, akkor csak alkohollal töröld ki fürdéskor-nem kell minden tisztázáskor.

Igen, ez a seb ami a csonk leesése után maradt, még egy pár napig kell kezelni ugyanúgy mint eddig-mert ugye ez egy seb aztán már ha nem vérzik, akkor csak alkohollal töröld ki fürdéskor-nem kell minden tisztázáskor.
Próbáld úgy pelenkázni, hogy a köldöke alatt maradjon a pelenka, szabadon maradhasson a seb, hagy gyógyuljon. A lányomnak is váladékozott, és csak így múlt el. A pelenka mindig kidörzsölte, nem tudott varasodni. Pár nap alatt rendbejött, és lehetett rendesen tisztába tenni.
Az én kislányomnak is ilyen gondja volt.A gyerekorvos írt neki fel Hydrogen peroxyd 3%-os oldatot.Ezzel kellett kipezsegtetni a köldökét.Kicsit ilyesztõ de egyáltalán nem fáj neki.Pár nap alatt helyrejött.Megpróbálhatod lehet hogy recept nélkül is kapható.

Hogy írassam ki magam egy hét betegszabadságra a háziorvosommal?

Olyan ürügy kéne, ami elég súlyos az egy héthez, viszont tünetei nincsenek.. Tudom, nem hangzik túl fairnek ez az egész, de úgy döntöttem, egy hetet megérdemlek. 26 éves vagyok, 2 éve dolgozom, még soha nem voltam betegszabadságon, a felnőtt háziorvosommal még nem is találkoztam. A családom szerint rendes, de mivel tényleg nem ismerem, nem hiszem, hogy őszintén még merem mondani neki, nem bírom tovább a munkahelyemen szünet nélkül. Augusztus elsején új helyen kezdek a cégemen belül, de a főnököm nem enged előtte el szabadságra.

Legjobb válasz: Mivel a házi orvosokat is ellenõrzik, nem hiszem, hogy tud tünet nélkül felvenni. Hacsak egy adag ricinust be nem veszel, és hasmenés miatt fel nem vesz betegállományba.

Mivel a házi orvosokat is ellenõrzik, nem hiszem, hogy tud tünet nélkül felvenni. Hacsak egy adag ricinust be nem veszel, és hasmenés miatt fel nem vesz betegállományba.
Szia.Egyszerû .mond hogy megemelted megad.Huzd és sántíts valamelyik végtagodra, mondván becsípõdtél.

A félév aktivizálása után egy héttel ki lehet úgy lépni az egyetemről hogy azt a félévet még ne számolják?

Legjobb válasz: Van, ahol van utólagos passzivizálás. Ha nálatok van ilyen, még valószínûleg nem csúsztál ki az idõbõl. Olvasd el a Tanulmányi Szabályzatot vagy kérdezd meg a TO-n, ott tudnak csak biztosat mondani. Esetleg beadhatsz dékáni méltányossági kérelmet is, ha nincs más lehetõség.

Van, ahol van utólagos passzivizálás. Ha nálatok van ilyen, még valószínûleg nem csúsztál ki az idõbõl. Olvasd el a Tanulmányi Szabályzatot vagy kérdezd meg a TO-n, ott tudnak csak biztosat mondani. Esetleg beadhatsz dékáni méltányossági kérelmet is, ha nincs más lehetõség.

Korábban írtam már, hogy 11 hetesen elvetéltem. Ma egy hete történt a dolog. Nagyon rossz, szinte újra élem azt a napot. A baba elhalt volt. Nem tudjuk mi volt a baj. Mit kellett volna másképp csinálnom? Ki hogyan tudta ezt feldolgozni?

Van egy 2 éves kislányom,aki nagyon sokat segít a "gyógyulásban".

Legjobb válasz: Szia! Nekem kb. 1,5 éve halt meg a kisbabám a terhesség 36. hetében. Úgy hogy teljesen egészséges volt (valószínû a köldökzsinór miatt). Még most is sokszor eszembe jut a szülés, s nem igazán tudom elfelejteni a babámat. Pedig azóta már 6 hónapos a pici fiam, s rajta kívül még van 3 gyerekem. De! a fájdalom nem igazán enyhült, még mindig napi szinten gondolunk rá. Azon ne gondolkodj, hogy mit kellett volna másképp csinálni, sajnos ez nem rajtunk múlik. Kívánok Neked egészséges babát!

Szia! Nekem kb. 1, 5 éve halt meg a kisbabám a terhesség 36. hetében. Úgy hogy teljesen egészséges volt (valószínû a köldökzsinór miatt). Még most is sokszor eszembe jut a szülés, s nem igazán tudom elfelejteni a babámat. Pedig azóta már 6 hónapos a pici fiam, s rajta kívül még van 3 gyerekem. De! a fájdalom nem igazán enyhült, még mindig napi szinten gondolunk rá. Azon ne gondolkodj, hogy mit kellett volna másképp csinálni, sajnos ez nem rajtunk múlik. Kívánok Neked egészséges babát!
A fájdalom idõvel enyhül, de elfelejteni sosem fogod. Magadat okolni viszont nem szabad. Semmit sem kellett volna másképp tenned, hidd el! Ez így volt "megírva", vagy nevezd ahogy akarod. Jobb így, mint mondjuk 30 hetesen megszülni egy életképtelen babát (persze igazából sehogy nem jó). Legközelebb sem tudsz többet tenni, csak pihenni, vitamint szedni, meg Utrogestant (vagy amit majd a dokid ír). A legjobb gyógyír egy kisbaba lesz majd, de nem fogod elfelejteni ezt a picikét soha. 8, 5 hónapos a kislányom, az egész terhességemet rettegéssel töltöttem, bár igyekeztem pozitívan gondolkodni. Nem nagyon sikerült. 4 baba hagyott el az elmúlt években, elsõre ikreim lettek volna (már 5 évesek lennének, a kistesó pedig 3). Sokat gondolok rájuk. Viszont úgy látszik, ez a baba (a kislányom) engem választott, mert velem maradt, egészségesen megszületett, sok nehézség után. Talán a tesók segítették odaátról. Õ az én boldogságom. Az idõ segít majd. Ne felejts el gyászolni, gyertyát gyújtani, emlékezz a babádra! DE ne felejts el pozitívan gondolkodni, ne okold magad, és nyiss "új lapot"! Idõvel menni fog. Sok erõt kívánok, jó egészséget, mielõbbi lelki gyógyulást!
Nagyon sajnálom, tudom mit érzel. Én két babát vesztettem el 1 év alatt, mindkettõ 7 hetes volt. Azóta újra próbálkozunk, nem adjuk fel! Te se add fel, próbálj meg mindig elõre nézni, tudom hogy nagyon nehéz, nekem is minden nap eszembe jutnak a babáim, és ha egyszer sikerülni fog akkor õ lesz a harmadik babám, mert az elsõ kettõt soha nem fogom elfelejteni. A fájdalom az idõ múlásával majd enyhül, a kicsi gyermeked sok erõt ad neked!És tiszta szívembõl kívánom hogy minél elõbb sikerüljön nektek!!
Második vagyok.Nagyon sajnálom....én teljes mértékben ismerem az érzésedet és meg tudom érteni.nagyon fájdalmas.Kitartást kívánok ....nagyon de nagyon sokat! Ennyit tudok mondani.És mihamarabbi babavárást....és ha terhes leszel zárd ki az agyadból hogy mi lenne ha megint....nem szabad, tudom hogy nehéz meg nekem is épp úgy bennem lesz mikor megyek AFP-re...de muszáj a legkevesebbet gondolni arra hogy jaj nehogy megint baj legyen mert akkor csak idegeskedsz és az nagyon nem jó a babának sem és neked sem...nehéz és magam sem tudom hogy nekem sikerülne e de meg kell próbálni, a ti érdeketekben.Sajnálom!De nagyon szurkolok is hogy hamar legyen babátok!
Én tavaly szeptemberben vesztettem el a kisfiunkat 19 hetes terhesen. Egy rémálom volt, meg kellett szülni a babát. Soha nem fogom elfelejteni. Teljesen padlóra kerültem, számoltam tovább a heteket, és azon a nap amikor meg kellett volna születnie, hát nagyon nehéz volt..., de írtam neki egy "levelet" amiben minden fájdalmamat leírtam amit az elvesztése okozott, és hogy mennyire szeretjük , nekünk mindíg õ lesz az elsõ kisbabánk. A mai napig gondolok rá, ha egy régi ismerõs, vagy ritkán látott rokon megkérdezi hogy van e gyerek én mindíg azt válaszolom hogy van egy Angyalkánk. Most próbálkozunk újra egyenlõre sikertelenül, és hát bevallom hogy félek, mégegyszer nem tudnám átélni ezt a borzalmat, sokszor sírok miatta én is.Nehéz dolgok ezek és csak az érti meg aki már átélte.Nagyon tudok haragudni arra aki okoskodik hogy "majd lesz másik".Ez nem ilyen egyszerû.Na most be is fejezem mert már megint elszorult a torkom. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!
Második vagyok....köszönöm, rendes tõled....és nagyon bízok benne hogy jön a baba nekünk is, bár még nem vagyok terhes de mivel csak szeptemberben lesz itthon a párom akkor tudunk valamit tenni az érdekében....eddig védekeztünk pedig nagyon szeretnénk babát csak úgy döntöttünk hogy elõsször megteremtjük neki hogy legyen hol laknia kényelmesen a saját házunkban tudjuk felnevelni.Én azt mondom hogy az hogy azt a kisbabánkat elvette a az élet tõlünk az egy jel volt, arra hogy még nem volt itt az ideje 20éves voltam võlegényem volt de anyuéknál laktunk egy fillérünk nem volt és nem is kerestük agyon magunkat.szóval elég szûkösen éltünk volna...de inkább nem ettem volna csak hogy a kislányunkat el tartsuk.Nekem is másfél héttel az esküvõ elõtt volt hogy meg kellett szülnöm a picit, Iszonyat volt.Most már úgy érzem jöhet a baba...házasok vagyunk épül a házunk a férjem külföldön dolgozik és jól keres..szerintem már minden meg van....!
Nekem a 21.héten derült ki hogy a babának velöcsözárodási rendellenessége van...másfél éve történ.Nekem sajna azóta nincs gyermekem de már szeretnénk.Sajnos én még azt sem tudom hogy tényleg volt e gond a kisbabámmal mert AFP során derült ki a baj és gondolni sem szeretek rá hogy ez mennyire nem megbízható vizsgálat.Én sem dolgoztam még fel...a mai napig sokat sírok ha rágondolok...szerintem egy gyermek elvesztését nem is lehet feldolgozni...csak max idõvel könnyebb.Még meg van a pici 12 hetes ultrahangja...ez az egyetlen képem róla...de amit szerettünk volna neki nevet adni azt adtuk is...ha nekünk lesz babánk és kislány lesz akkor az a név kilõve mert az az elsõ kislányomé...aki sajnos nem volt egészséges.Feldolgozhatatlan....de könnyebb lesz hidd el és egy idõ után úgy gondolsz rá mintha lenne pedig tudod hogy nincs de mégis ..jó érzés lesz rá gondolni mert lehet szeretni még így is.Én mikor nézem a képét mindig elmondom hogy szeretlek kislányom. Téged pedig nagyon sajnállak ..kitartás Ne haragudjatok hogy ennyit írtam de jó volt kiírni magamból.... 22/L
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak: Nekem nem volt róla kép, de emlékszem az Uh-ra, ahogy dobog a kis szive......egyetértek veled, hogy olyan mintha lenne. Én gyászolom magamban ezt a kis halált.Neked pedig az nyújtson némi vigaszt, hogy beteg lett volna kisbabád. Én még nem tudom azt okát. De haragszom a testemre kicsit, ha miattam volt......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Sajnos neked sem lehetett könnyû. Élményekben gazdag babázást neked!
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak, üzenem, hogy tényleg próbáljon csak pozitívan gondolkodni. A 7. válaszolónak, aki 2 kisbabát is elvesztett 7 hetesen, a lehetõ legjobbakat kívánom, és dicséretes , hogy ilyen erõs vagy! Kívánom, hogy sikerüljön! Én is úgy érzem, hogy mindig élni fog bennem az emléke!Nagyon nehéz, de köszi mindenkinek! Én is gyújtok majd gyertyát érte!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak , olyan mintha én írtam volna a soraid. Én is aznap tudtam sírni, azóta nem megy. A családom szerintem nem is veszi észre rajtam. Elég egy illat, egy gondolat és rám tör a fájdalom. De nem tudok mit tenni, csak gyászolni csöndesen......Köszi, minden jót neked is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!