Találatok a következő kifejezésre: Egy hete ki (573 db)

Öt hete edzek rendszeresen, de betegségem miatt egy hetet ki kell hagynom nagy gond?

Már látszata is van, de ki kell hogy hagyjak egy hetet ez azt jelenti hogy majd előlről kezdődik minden?

Legjobb válasz: Nem igazán van mit újra kezdeni Te kis Mr. Olympia, szal ne aggódj. Majd ha már évek óta edzel és egy komoly betegségnek köszönhetõen másfél hét alatt ledobsz 8 kilót, na ott lehet izgulni. De nem egy hónap után:D

Nem igazán van mit újra kezdeni Te kis Mr. Olympia, szal ne aggódj. Majd ha már évek óta edzel és egy komoly betegségnek köszönhetõen másfél hét alatt ledobsz 8 kilót, na ott lehet izgulni. De nem egy hónap után:D
Betegen me menj edzeni mert 1. Immunrendszered csak még gyengébb lenne és mondjuk nem 3 napot feküdnél otthon hanem 2 hetet 2. Másokat is lefertõzöl De ha tartod a kajádat nem lesz gond, és (gondolom) nem a mr olympiára készülsz rövid távon, úgyhogy nem lesz baj :) )

A félév aktivizálása után egy héttel ki lehet úgy lépni az egyetemről hogy azt a félévet még ne számolják?

Legjobb válasz: Van, ahol van utólagos passzivizálás. Ha nálatok van ilyen, még valószínûleg nem csúsztál ki az idõbõl. Olvasd el a Tanulmányi Szabályzatot vagy kérdezd meg a TO-n, ott tudnak csak biztosat mondani. Esetleg beadhatsz dékáni méltányossági kérelmet is, ha nincs más lehetõség.

Van, ahol van utólagos passzivizálás. Ha nálatok van ilyen, még valószínûleg nem csúsztál ki az idõbõl. Olvasd el a Tanulmányi Szabályzatot vagy kérdezd meg a TO-n, ott tudnak csak biztosat mondani. Esetleg beadhatsz dékáni méltányossági kérelmet is, ha nincs más lehetõség.

Egy spanyol nyaralást egy hétre ki lehet hozni 350-400 ezer ft-ból, 5 fõnek, tengerparti, normális szállással, kajával, mindennel együtt?

2 felnõtt, 3 gyerek.

Legjobb válasz: Ez csakis attól függ, mikor szeretnél menni, és milyen igényeid vannak. Ha te magad veszed a repülõjegyet, te szervezed a szállást, nem akarsz minden étkezést magad megoldani, ja és nem a július végi, augusztus eleji csúcsszezonban mész, akkor még haza is hozhatsz pénzt. Spanyolország egy nagyon kellemes hely, nehéz melléfogni vele.

Ez csakis attól függ, mikor szeretnél menni, és milyen igényeid vannak. Ha te magad veszed a repülõjegyet, te szervezed a szállást, nem akarsz minden étkezést magad megoldani, ja és nem a július végi, augusztus eleji csúcsszezonban mész, akkor még haza is hozhatsz pénzt. Spanyolország egy nagyon kellemes hely, nehéz melléfogni vele.
Csak azt nem értem, hogy ha ez az oldal arra való hogy mások kérdéseit megválaszoljuk, akkor neked miért kell testvérezni és az én kommentemre reagálni? Keress repjegyet, keress szállást, és írd le amit találtál. Amit én találtam, azt leírtam. És mivel minden évben járok nyaralni, van kis tapasztalatom is. Tény hogy én nem low cost nyaralásokra szoktam járni, de ettõl függetlenül van tapasztalatom. Szóval ha nem a kérdésre válaszolsz, hanem azokat szapulod akik ezt megteszik, akkor te egy irdatlan nagy türhõ lehetsz, barátom!
#7 testvérem, köszönjük hogy megosztottad tapasztalataidat. Valamit nagyon elnéztél. De nem baj, ülj le, menj haza, és gondolkozz.
Nem azt írtam, hogy 400-ból nem tudnak elmenni stoppal, sátrazni, és guberálni. Azt kérdezte hogy rendes szállással, rendes nyaralás. Egyébként sem gondolnám hogy mirelit kaját zabálni és csapvizet inni egy hideg tengerparton nagy nyaralás lenne. Június-szeptember között van elfogadható hõmérséklet a tengerparti nyaraláshoz. Júni és szpet 22 fok az átlaghõmérséklet a tengerparton. Júli, aug 26-27. Szeptemberre egy Budapest-Malaga retúr jegy a wizznél 75 ezer forint. Tehát a költségvetés már itt megborult. A legolcsóbb szállás amit találtam erre az idõszakra, egy hétre 375 euró (nem malagán hanem egy faluban). És ebben még nincsen semmi kaja. Tehát kaja nélkül, utószezonban, a repjegy és a szállás alsóhangon 90/fõ. De például ha olyan helyre mennek ahova nem megy repülõ, még meg kell oldaniuk a transzfert is. Meg lehet kell enni valami ételt is egy hét alatt.
4: Azért attól függ, hogy hová és mikor mennek. Pl. Spanyolországban ha nem Marbella forgalmasabb részére mennek, hanem pl. tengerparti faluba, ahol nincs élénk társasági élet hanem csak a tengerpart, akkor találhatnak olcsó szállást. Ahol mi laktunk egy évig, az a lakópark csak július-augusztusban volt tele, ha pl. júni közepe-vége felé mennek, akkor már olcsóbb. 10 hónapig meg kongott az ürességtõl, úgyhogy szezonon kívül biztos lehet találni elfogadható áron. Ahol elõször laktunk, ott evõeszközök, étkészlet, kenyérpirító és néhány edény is volt. Ha nem járnak étterembe, csak megveszik a Lidl-ben vagy a Mercadonában a kaját, akkor is spórolhatnak. Én erre a hétre 60 eurót költöttem (1 felnõtt 2 gyerek), volt benne vécépapír, mosogató, kaja (krumpli, kenyér, felvágott, mirelit pizzalap, paradicsomszósz, reszelt sajt, stb...). Spórolunk, de eszünk rendesen. Persze 5 fõre többet kell számolni és én tudok akciósan vásárolni, tehát pl. meg tudom venni a nagyobb adag tésztát, nekik a rövidebb idõre több költségük lesz, de ha ügyesen szervezik, akkor ki lehet belõle jönni. Annyi a kérdés, hogy ahol apartmant bérel
Azért jó ez az oldal, mert sokszínûek a válaszok. Például elhangzik a másik oldal véleménye is, azoké, akiknek fogalma nincsen róla, hogyan kell olcsón összeszervezni az utat. És ettõl magabiztossá válnak. Szerintem a helyes kérdés az, hogyan LEHET megcsinálni. Mert simán meg lehet. :)
70 ezer ft egy hétre per fõ? Kizárt. A repjegy, még ha meg is ússzátok 30-40 ezer forintból, akkor marad 30 ezer egy hét szállásra és kajára?? :) Teljességgel lehetetlen. Ennyibõl még Budapest sem jönne ki. Én voltam pár éve egy egyetemi bolgár nyaraláson. 24 órás busz út, plusz 3 csillagos apartman. Kajával együtt 130-ba került. Én a helyedben dupla ennyivel számolnék. Ha a gyerekek nagyon kicsik, és kaptok rájuk 50%-ot, akkor egy fokkal jobb a helyzet, de 400ból kizárt.
Fapadossal ugy kiszamolva, hogy a legolcsobb napokon utazzatok es apartmanban lakjatok ahol tudsz fozni, ugy szerintem igen. De a fizetos programok, pl allatkertek, vizishow, stb felejtos. A tengerparti lazulashoz szerintem eleg.
Bocsi, elírtam, ... ha nem akarsz minden étkezést étteremben megoldani lett volna...
7: " Egyébként sem gondolnám hogy mirelit kaját zabálni és csapvizet inni egy hideg tengerparton nagy nyaralás lenne. " Nem vagyunk egyformák. Én nem járok nagyon étterembe, se kávézókba, de ha nyaralok akkor szeretem ha kiszolgálnak, fõzök én elég kávét magamnak az évben. De más meg azt mondja, hogy mindegy milyen körülmények között, de neki tenger meg homok kell, inkább eszik egy hétig vajas kenyeret.


Egy kutyát tényleg egy hétre ki kell közösíteni, ha rosszat csinál?

Én nem tudom, még nem próbáltam, csak olvastam. Például, ha odakap a gazdájához, vagy megharapja, akkor egy hétig zárjuk ki a "falkából", tehát ne simogassuk, ne beszéljünk hozzá, hanem nézzük levegőnek. Ami lehet, hogy hasznos, de egy hétig? Nem sok idő az egy kicsit? Mire letelt a bünti, én is elfelejtem, hogy egyáltalán miért zártam ki :D Szóval tényleg kell ez az egész egy hétig? Nem elég egy nap mondjuk? Mert olyan volt nálunk is, hogy rosszat csinált, és estére nem engedtük be, de akkor ezek szerint egy hétig kellett volna?

Legjobb válasz: 3.: Már ne is haragudj, de mi az hogy egy kutya bocsánatot kér? Az hogy odamegy nagy bociszemekkel a gazdihoz, próbálja magára vonni a figyelmet, a gazdi meg "jaaaj cuncimunci kutyuli semmi baj nem haragszok gyere keblemre"? Mert ez egetverõ ökörség. Nem a kutya kénye-kedve szerint kell cselekedni, hanem nekünk kell "irányítani", ha bünti van akkor bünti van, nincsen meghatódás meg megsajnálást, mert késõbb ebbõl még komolyabb gondok lesznek, fõleg ha a kutya már oda is kap a gazdinak.

3.: Már ne is haragudj, de mi az hogy egy kutya bocsánatot kér? Az hogy odamegy nagy bociszemekkel a gazdihoz, próbálja magára vonni a figyelmet, a gazdi meg "jaaaj cuncimunci kutyuli semmi baj nem haragszok gyere keblemre"? Mert ez egetverõ ökörség. Nem a kutya kénye-kedve szerint kell cselekedni, hanem nekünk kell "irányítani", ha bünti van akkor bünti van, nincsen meghatódás meg megsajnálást, mert késõbb ebbõl még komolyabb gondok lesznek, fõleg ha a kutya már oda is kap a gazdinak.
Na, hát neked most nem kellett volna megszólalni! Inkább az olyan agyhalottakat kéne altatni, akik ilyeneket találnak ki.
Szerintem 1 hétig felesleges kizárni a kutya is megutál. 1 napig bõven elég büntibe küldeni.
Nem a napok száma a lényeg, hanem az hogy került a kontaktust a kutyával. Nyilván az hogy meddig tart a bünti, attól függ hogy ez mennyire volt rossz dolog a te részedrõl. Lényegében azt kell tenni amit mi, lányok szoktunk ha bevágjuk a durcát a fiúkra :P
Ez barbárság és baromság..
Ennek semmi értelme, mert így a kutya csak megutálja a gazdáját. ha valami rosszat csinál, akkor az orrára kell csapni, vagy ráordítani, hogy nem szabad. a lényeg, hogy tudatára kell adni, hogy itt nem õ a falkavezér. Semmiképp sem szabad megijedni és ½behódolni½ neki, mert akkor folytatni fogja ezt a viselkedést. de nem is szabad kizárni, vagy éheztetni, mert azzal csak jobban elvadítanád. és a kutya csak úgy nem bántja azt, aki otthont és ételt ad neki, szóval biztos van valami, ami zavarja. meg kell figyelni, hogy mikor viselkedik ellenségesen, és változtatni.
Az már gáz ha odakap, de ha megteszi oda kell neki csapni párszor és leordítani a fejét, hogy mit képzel magáról.. Ha meg rosszat csinál, akkor le kell szidni utána úgy is bocsánatot kér de kb 2-3óra után már azt sem tudja mit csinált.. Esetleg ha emlékeztetitek hogy RONDA KUTYA v ROSSZ KUTYA akkor eszébejut és újra bocsánatot kér, de ez hülyeség, hogy 1 hétig ki kell közösíteni.... Nemtudom hol olvastad, de az illetõnek szerintem még kutyája sem volt.. A kutya nagyon hûséges és gazdiszeretõ állat...
Hát én még ilyet életemben nem hallottam, hogy egy kutyát büntiképpen kizárunk. Abban mi a büntetés?! Szerintem semmi. Nyüszít egy darabig, aztán meg jól elvan magának kint. A kutya alapból is kint érzi magát jól... Elfordulunk tõle, vagy levegõnek nézzük?! Elvadul tõle teljesen. Õ azt nem fogja megérteni, hogy azért fordulunk el tõle, mert rosszat csinált. Még lehet, hogy játéknak is fogja venni. Vagy pont majd akkor fog elkezdeni rombolni. Mivel unatkozni fog, mert senki nem foglalkozik vele, aztán majd jól megrág mindent, vagy elkezd kaparni és csak a további bonyodalom lesz belõle. Kapjon egyet az orrára, vagy erélyesebben kell rászólni, ha rosszat csinált, és a hanglejtésbõl fogja tudni, hogy azt nem szabad.
A kérdező hozzászólása: Félre értés ne essék, mikor én szó szerint zártam ki, akkor nem ezt a falkából kizárást csináltam. Egyszerûen csak olyan helyet kerestem, ahol nincs ablak. 3 terasz van, és mindegyiken ugatott. Legelõször anyunál volt kint a hálóban, már épp hogy elaludtunk, és nekikezd az ugatásnak. Hiába hívtuk be, lefeküdt és öt perc után megint rákezdett. Akkor anyu nem engedte be a hálóba, csak a nappaliba és az én szobámba tudott menni. Nappaliban ugyan ezt csinálta, áthívtam hozzám, kitalálhatjátok, hogy mi volt. Ezért esett végül a döntés az elõszobára. Illetve az ablakot kinyitottam neki, hogy ne legyen olyan meleg, de erkély nincs és nem tudott kimenni. Nem tudom miért csinálta és nem is nagyon érdekel már, mert szerencsére több ilyen azóta nem volt. Igen akumi, elolvastam a cikket többször is, és érzem a kettõ közt a különbséget. Épp ezért írtam, hogy ez a kizárás nem az a kizárás volt.
Igen hanyagolni kell, és attól is függ, hogy mi az a rossz amit csinált. Az is baj, hogy nagyon sokan amikor a kutya kölyök még és rosszat tesz akkor nevetnek rajta, nem veszik komolyan ráhagyják azt, hogy a kutya rosszat tett. Ezt még a kölyök kutya is látja és azt hiszi az a jó mert a gazdinak tetszik. Egyszer a kölyökbõl felnõtt lesz és a kutya által hitt vicces dolgoknak már a gazdi nem örül. Ekkor szoktak kezdõdni a bajok. Igenis a gazda elfelejti azt, hogy ennek a rossznak örült akkor mikor a kutya még kicsi volt. Aztán kétségbeesve írogatnak ide meg oda, hogy hogyan lehet ezeket a rossz szokásokat orvosolni. Hiszen õk jól nevelték a kutyát és éppen csak magától lett rossz.
Mellesleg a verés annyit is érne, mint halottnak a csók. A kutyáknak sokkal nagyobb a fájdalomküszöbük. Egy olyan maflást, amitõl te hanyatt esnél, azt megérzik, de az ilyen "ejnye benye ingyom bingyom kis seggrepacsit" meg se érzik, vagy játéknak fogják fel, apró kis "csipkodásnak".
ma 21:45 Ahhoz, hogy egy kutya odáig eljusson, hogy valóban beleharapjon a gazdájába, ahhoz igen sok munka kell a gazda részérõl. Mármint így elrontani egy kutyát. A kutyának az ember az ISTEN. Az, akihez tartozni akar. Akit minden porcikájával figyel, követ. Aki képes az ember által felállított szabályokat betartani, megtanulni, mert a gazdájának az az elvárása.Ha egy kutya eljut addig, hogy harapjon egyet a gazdájába, ott nagyon el lett rontva valami. És ez felnõtt kutyáról szól. Mert kölyök még nem HARAP, hanem kutya módra játszik. És ott kezdõdik a NEVELÉS, hogy megtanítani a kölyöknek haraphat, vagy sem. Ha sikerül, akkor nincs szükség semmiféle odacsapásra, sem böködésre késõbb.
Te mondd, elolvastad azt a cikket, vagy csak a címszavakat? A FALKÁBÓL zárod ki, nem a szobából, meg nem a házból... Le van írva részletesen, hogy hogyan kell csinálni, és semmiféle fizikai elkülönítésrõl nincs szó. Olvasd el rendesen, ha érdekel...
Illetve persze a harapás is azt jelenti, hogy ne pofázz, na, de talán értitek, mire gondolok. (Elõzõ vagyok)
A kizárás az, amit ignorálásnak is nevezünk, igaz? Annak pedig megvan a maga helye, mégpedig akkor, ha figyelemfelkeltésbõl rosszalkodik vagy csinál valamit. Nyilván nem egy hétrõl van szó ilyenkor. Addig tart, míg rá nem jön, hogy nálam ugyan ezzel nem ér el semmit. Akkor elmegy, lefekszik, mittomén, néhány perc múlva pedig magamhoz hívom. Ennyi. Sose harapott még meg, de akkor se így reagálnék. Én még nem hallottam olyanról, hogy az egyik domináns egyednek odakap a másik, és akkor emez elsétál, mint ha mi se történt volna, mert büntibõl épp ignorálja... Bár javítsatok ki, ha ti tudtok ilyenrõl. Akkor szokták ignorálni a falkavezért, ha le akarják váltani, nem pedig mikor harapásról van szó.
Az amerikai mûkezes dolog egy szemenszedett baromság.Évente 9 millió(!!!)felesleges kutyát ölnek le annak ellenére, hogy ott állítólag fejlett az állatvédelem.Na most még ezek is tudják, hogy a mûkezes baromkodásra a kutyák jó része odakapással, harapással reagál, ez jó ok nekik kimagyarázni, miért ítélik halálra az adott állatot. Elõször is a kutya ki lett rángatva a környezetébõl.Idegen helyen, kennelbe zárva van már hosszabb ideje, amitõl még a tök nyugodt kutyák egy jelentõs részénél megtörténik a viselkedésváltozás.Kiszedik a kennelbõl, ahol már hellyel-közzel biztonságban érzi magát, megint egy idegen hely, majd jön a mûkezes bohóckodás. Elárulom, hogy a családban élõ, életükben problémát nem okozó kutyák jó része elbukna egy ilyen teszten hasonló körülmények között.
Ja és soha egy újjal se nyúltam hozzá. Szerintem nagyobb gáz egy kutyát büntetni meg "terrorban" tartani mint elaltatni. Ha nem tudod kezelni a kutyádat akkor az vagy neked vagy az állatnak szenvedés. De inkább mindkettõtöknek.
Mellesleg ezt nem én találtam ki.. :) De szerintem nagyobb agyhalott az aki emberek elaltatásáról beszél mint az aki az állatokéról. Amúgy van kutyám, jól tartom van neki nagy kert viszem futni, jóba vagyok vele pedig elég domináns. Rottweiler keverék. De ha megharpna könnyes búcsút intejnék neki mert az minimum kéztörés vagy valami súlyos 8 napon túl gyógyuló dolog lenne. Persze ez meg sem fordul a fejébe. Jóba vagyunk. Elaltatni nem altatnám el még akkor se ha megharpna csak más gazdit keresnék neki, aki esetleg tudja kezelni. Ha odakapna azt természetesen megbocsájtanám neki mert szeretem. De nehogy már egy kutya legyen a házba a góré.
Hát ha megharapja a gazdáját akkor elvileg nem altatni kéne? Szerintem az veszélyes. Kiszökik azt legközelebb egy gyereket fog bántani. Már bocs de én jobban szeretem a gyerekeket mint a kutyákat.
ma 21:02 Van neked egyáltalán kutyád? Nagyon sarkalatosan veszed a dolgokat. Miért kellene azonnal elaltatni egy kutyát, ha a rossz nevelés miatt netán odakap a gazdájának? Ha egy kutya netán valamiért harapott, akkor a te olvasatodban már az következne, hogy kiront az utcára és megcsócsálja az összes arra járó gyereket? Érdekes ismereteid vannak a kutyáról.
A kérdező hozzászólása: 6! Ha egy kutya oda kap, akkor ott valamit elcsesztek. Most akkor a gazdi hibájáért bûnhõdjön egy kutya? Mi akkor zártuk ki a fürdõbe, mikor nagyon ugatott egész este. Pedig senki nem járt arra. Fogalmam sincs miért ugatott. Emeleten lakunk, és az erkély nyitva volt, különben megfulladtunk volna. Hiába hívtuk be mindig, mikor lefeküdtünk újra kiment és ugatott, és nem akartunk, hogy a szomszédok se tudjanak aludni, vagy hogy följöjjenek szólni és kizártuk az elõszobába. Reggel mikor anyu kelt, õ beengedte. Különben így szólt a szöveg: " A kizárás ideje nagyon változó lehet a probléma fajtájától és mélységétõl függõen. Agresszió esetén minimum 1 hetes idõtartammal kell számolnunk, ....." http://www.cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_conte..
Nekünk is ezt javasolták öntörvényû.extra domináns kamasz bullterrierünk észre térítésére. 1 napig bírtam.Jött utánam(ez a fajta betegesen ragaszkodik a gazdájához)és nézett rám a gomb szemeivel, hogy most ugyan mi a frász bajom van vele?Pocaksimit is kért, hízelgett.Elröhögtem magam és hagytam az egészet.Nem kellett volna.Engem pont hülyére vesz azóta(is), csak a férjem a tekintély.
37%-ban hasznos a válaszom? :) Hát akkor olvassatok utána, odacsapni a kutyának nembûn, fõleg amiatt, hogy megharapja a gazdáját..Neked kell lenni a falkavezérnek akkor biztos nem harap meg.. jó tudom ezt a kategóriát olyan nõk olvassák akik cipõt adnak a kutyára, hogy ne legyen latyakos a lábuk meg többször viszik fodrászhoz mint amúgy õk járnak, nade.. Õk ugye nem csapnának oda a kutyának mi? És most nem verésrõl van szó, hanem olyanról ami nem is fáj nekik csak példaértékû.. Ha a kutyára ráhagyják, hogy megharapja a gazdiját akkor az késõbb is meg fogja, mert nem tekint falkavezérnek. Ezt egy kutyába bele kell nevelni, és ha nem sikerül (jele hogy megharap) akkor bizony oda kell csapni, hogy érezze ki a fõnök.. Le lehet szavazni de ez akkor is így van, kérdezzetek meg akárkit kutyaszakértõket stb.. Nem egy olyanról hallani, hogy a kutya szétszedte a családot csakmert megzavarták táplálkozás közbe....
Kérdezõ! Arra nem gondoltatok, hogy egy sünit ugat meg? Elég gyakori jelenség, hogy a kutya ugat egész éjjel holott sehol semmi, és akkor ha jobban körülnéz az ember hát mégis ott lapul egy süni amit a kutya ugat.. Aki amúgy befosik a kutyaugatástól és mint 1 kõ ottmarad.. El kell kergetni a sünt és kész, nem a kutyát büntetni aki amúgy tette a dolgát.. Szerencsétlen kutya..
Ja, gondoltam, hogy egybõl rámtámad valaki. Elõször is csak kérdeztem. De támadott már meg kutya gyereket... Meg néztem dokumentumfilmet amcsiba a menhejen az volt a teszt hogy mûkézzeel hozzányúltak evés közben azt ha odaharapott bizony elaltatták. Félreértések elkerülése végett olyan kutyáról beszélek ami képes végezni egy emberrel vagy súlyosan megsebesíteni, nem tacskóról. Engem támadott már meg kiskoromban kutya aztán kb 2 méterre elõttem megállt. De nem kívánom egy gyereknek se azt a félelmet amit akkor éreztem amikor rohant felém egy olyan állat ami csettintésre tudna végezni velem.
A kérdező hozzászólása: Oké, én aláírom, hogy nem a legjobb módszer volt, én ilyet nem is mondtam. Viszont azért ne állíts be egy állatkínzónak, mert eleve kint van a fekhelye, szóval ha hiszed ha nem, olyan embertelen körülmények nem uralkodnak az elõszobámban. Biztos lett volna más megoldás, nekem hirtelen nem jutott más az eszembe...
"Mert olyan volt nálunk is, hogy rosszat csinált, és estére nem engedtük be, de akkor ezek szerint egy hétig kellett volna?" Ebbõl gondoltam, hogy félreérthetted.

Találtam egy telefont Sony Xperia P-t. Egy hétig ki volt kapcsolva. Szoftver frissitést csináltam rajta utána vissza állítotam a gyári beállításokat. Így be lehet mérni?

Én vissza adtam volna, de nem volt benne sim kártya és éppen nyaraláson voltunk amikor találtam, és nem akartam minden emberhez oda menni hogy az övé-e.

Legjobb válasz: Be lehet. De azzal senki nem fog foglakozni. Ha a tulaj veszi a fáradságot akkor letiltja és kész.

Be lehet. De azzal senki nem fog foglakozni. Ha a tulaj veszi a fáradságot akkor letiltja és kész.

Egy 51 eves ferfi hanyszor tud sexelni egy heten, ki tudja?

az en elettarsam aval alt elem,hogy mar nem birja mindennap a sexet,kb.2-3-szor egy heten meg elmegy

Legjobb válasz: 3x

3x
51 évesen majd annak fogok örülni, ha élek, sz'al ne várj tõle túl sokat.

5000 ftból egy hétig ki lehet húzni? 2 ember étkezésére gondolok!

Legjobb válasz: Na lássuk: spagetti, grízes tészta, prézlis tészta, túrós gombóc, császármorzsa, fõzelékek, ha von esetleg otthon sajt (tehát már nem kell rá költeni) akkor rántott sajt, fõtt (csöves)kukorica, ha van hozzá alapanyag akkor pizza, levesnek valami gyümölcs levest (úgyis nagy a meleg most). Ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni! :)

Na lássuk: spagetti, grízes tészta, prézlis tészta, túrós gombóc, császármorzsa, fõzelékek, ha von esetleg otthon sajt (tehát már nem kell rá költeni) akkor rántott sajt, fõtt (csöves)kukorica, ha van hozzá alapanyag akkor pizza, levesnek valami gyümölcs levest (úgyis nagy a meleg most). Ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni! :)
Ki lehet, én ezen a héten 2000 Ft-ot költöttem ételre, úgy, hogy voltak benne zöldségek (sõt, szinte csak az volt, hús alig). Tepsis fûszeres sült krumpli, zöldséges rizs, rántotta, paprikás krumpli, rántott párizsi, egyszerûbb észtaételek, pl. cukkinis tésza, krumplis tészta, sajtos tejfölös tészta Reggelire/vacsorára meg májkrémes kenyér, párizsis kenyér, vajas kenyér, ezek mellé paradicsom, paprika
Megoldható! lecsószezon van, ha nem is az a régi olcsó, de elérhetõ. lecsókolbász, tojás. tészta, rizs, krumpli. sok olcsó, de jó parizer van (lidl, penny, aldi) kenõmájasok. gyümölcslevesek, utána rizskoch, vagy császarmorzsa. tejfölös tészta egy kis sajttal, esetleg egy pár deka sonkával, csak az íz kedvéért. paradicsomoskáposzta, krumplifõzelék, sült lecsókolbásszal. töltöttpaprika, kevés darálthúsból. kenyér a tescóban a legolcsóbb, de azért találni ott mást is. Szóval nem reménytelen.
Na hogy boldogultál? :)
A kérdező hozzászólása: És tudtok adni ötleteket, hogy miket fõzzek? Mára és holnapra már van ebéd, keddtõl hétfõig kell kibírni ennyibõl.
Szerintem bõven. Nézz körül mi van otthon és igazítsd ahhoz. De az ételek alapja legyen krumpli, tészta, risz el olcsó és laktató.
Fõzelékek sült virslivel Virslis tarhonya Lebencsleves Fasírt krumplival Tészta:mákos, diós, kakaós, túrós, kruplis, káposztás Krumplilángos
mik vannak még otthon?

Kell útlevél a kutyának ha egy hétre ki akarom vinni Ausztriába?

Legjobb válasz: xDDDDDD Síííírok :DDDD

xDDDDDD Síííírok :DDDD
Kell a kutyának állatútlevél, igen, ezt az állatorvosod állítja ki. Én is sírok az ilyen komolytalan válaszok láttán. xD A microchip azonosító számát teszik bele fénykép helyett :P
Ha külföldre bárhová viszed, kell!!Sõt az útlevélen túl még a veszettség elleni oltás sem mindegy.. mármint a dátuma-de állatorvos tudja(elvileg).Fontos az is, hogy biztonságosan szállítsd (min. biztonsági övvel bekötve-ez spéci hám), mert ismerek olyat, akit ezért megbüntettek a rendõrök ottkint.És ajánlom még, hogy legyen nálatok szájkosár (neylon is jó), mert van, ahova csak azzal mehettek-pl némely felvonó! Amúgy rengeteg helyre vihetõ, de póráz kötelezõ, -természetvédelmi területeken kiemelten.
Únión belül nem kell útlevél, az oltási könyve elegendõ, de azt sem szokták kérni. Jó utat!
Igen és õt is ugyan úgy beültetik a székbe és csinálnak róla egy fényképet.
A kérdező hozzászólása: Kocsival mennénk.
Bármelyik határ átlépéséhez kell. Gyakorlatban nagyon ritka, hogy elkérik, de neadjisten.. :)
Angliában már nincs karantén. és arra figyelj még légyszi, hogy az utlevélben a veszettség elleni oltásnál legyen hologram is, mert csak azzal együtt érvényes.
A kérdező hozzászólása: Persze, az a biztos ha van papírja, nem hiszem hogy megállítanának, de soha nem lehet tudni.
Nekünk sem kérték el, de mikor kimentünk, akkor az állatorvos is mondta, hogy kell. A kutya nem ember, nem úgy vonatkoznak rá az uniós szabályok, mint ránk - pl Angliába karanténban vannak a kutyák, minket nem zárnak be :P. Szóval kell, enyémre rá is van írva, hogy az Unión belül jó. Rengeteg olyan információ lehet benne, amit külföldön az oltási könyvbõl nem tudnak kinézni.
A kérdező hozzászólása: Én is elkezdtem nevetni az elsõ két válaszon....:D oKé, holnap elviszem dokihoz, mert chip is kell neki, köszönöm :)
Az Európai Unió elõírásai szerint a kutyának, macskának, a vadászgörénynek kisállatútlevélre van szüksége. Tehát amennyiben az utas az említett házi kedvencekkel kívánja átlépni a határt, ún. állatútlevéllel (pet passport) köteles rendelkezni. Mindezek miatt az utazás elõtt mindenképpen javasolt megkeresni a lakóhely szerint illetékes állatorvost. Unión kívüli országba utazáskor érdeklõdjön az adott ország külképviseletén. Bemásoltam Neked, de ettõl függetlenül elfogadják a sima oltási könyvet is, feltéve, hogy kérnek bármit. Nem szoktak.De persze az a legjobb, ha minden szabályos .
80 % ha jól tudom..
Pozitiv 100%, negatv az nem 100-as, kevesebb, azt erdemes megismetelni (pontos %ot nem tok)
amugy kell 2-3 hét
2 hét minimum kell, ha tényleg pontos eredményt akarsz..

Sony Xperia U! Hogy lehet takarékos üzemmódba tenni? Ha egy hétig töltő nélkül leszek, mi meríti jobban, ha ki-be kapcsolgatom éjjelre, vagy ha bekapcsolva hagyom? Kibírhatja egyáltalán egy hétig semmi utánpótlás nélkül?

SONY Xperia U alsó világító izéjét ki lehet kapcsolni? Hogyan? Hogy lehet takarékos üzemmódba tenni? Ha egy hétig töltő nélkül leszek, mi meríti jobban, ha ki-be kapcsolgatom éjjelre, vagy ha bekapcsolva hagyom? Kibírhatja egyáltalán egy hétig semmi utánpótlás nélkül? Persze ha egyáltalán nem használom?!

Legjobb válasz: Szerezz egy régi még nem okostelefont a telefonáláshoz, a többit meg felejtsd el. Nem bírja ki egyik okostelefon sem töltõ nélkül egy hétig, bármit csinálsz vele. Kikapcsolva kibírja, de úgy meg semmi értelme.

Szerezz egy régi még nem okostelefont a telefonáláshoz, a többit meg felejtsd el. Nem bírja ki egyik okostelefon sem töltõ nélkül egy hétig, bármit csinálsz vele. Kikapcsolva kibírja, de úgy meg semmi értelme.
Bekapcsolod és közben lefelé nyomogatod a halkítás gombot!Csökkentett üzemmódban indul!
Ha nagyon-nagyon nem használod az U-t ( csak zsebórának xd) akkor kb. 4 napig bírja, teszteltem! Egy hétig semmiképpen sem! Ha meg használod (néha-néha telefonálsz is), akkor maximum 2 nap...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!