Találatok a következő kifejezésre: Egy hete abba a (100 db)

Ha egy nő nem pont az ovoláció idején, tehát menstruáció után 2. héten lesz babás, hanem tegyük fel rá egy hétre, tehát a következő menstruáció előtt egy- másfél- két héttel, megjön még neki abban a hónapban?

Annak ellenére hogy csak a 2.hétben van,amit ? még csak nem is sejthet,és talán a hcg se kezd el még termel?dni?!(normális beállt 28 napos ciklusos menstruációnál!) feltevés,csak érdekel!:) mert ugye én ugy tudom nem csak ovuláció idején lehet 'teherbe' esni(jaj de nem szeretem ez a szót!)

Legjobb válasz: ha nem középidõben esik teherbe, hanem mondjuk 1 héttel késõbb, akkor nagy valószínûséggel már nem jön meg a köv. menzesze. A menzesz nem a hcg miatt marad ki, hanem a progeszteron termelõdése miatt. Ha a terhesség létrejön, a megérett tüszõ helyén visszamradt sárgatest továbbra is progeszteront termel, ezért nem lökõdik le a méh nyálkahártya és nem jön meg a menzesz.

ha nem középidõben esik teherbe, hanem mondjuk 1 héttel késõbb, akkor nagy valószínûséggel már nem jön meg a köv. menzesze. A menzesz nem a hcg miatt marad ki, hanem a progeszteron termelõdése miatt. Ha a terhesség létrejön, a megérett tüszõ helyén visszamradt sárgatest továbbra is progeszteront termel, ezért nem lökõdik le a méh nyálkahártya és nem jön meg a menzesz.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
A lutealis fayis majdnem mindig ugyanolyan hosszu. Tehat ha az egyik honapban kesobb van peteeres, akkor ha nincs megtermekenyules, akkor a menszi is eltolodik. Ha van megtermekenyules, akkor az esetek nagy szazalekaban nincs menszi.

Tisztelt Doktor Úr! Másfél hete hagytam abba a Gracial szedését. Normális, hogy majd egy hete faj a fejem? Az abbahagyástól lehet? Köszönettel: Kitti

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Erre így nem tudok választ adni, egyelőre várakozást javaslok. Amennyiben a fejfájás fájdalomcsillapítókra nem szűnik, vagy nagyon fokozódik, mindenképpen javaslok egy szakorvosi vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Erre így nem tudok választ adni,  egyelőre várakozást javaslok. Amennyiben a fejfájás fájdalomcsillapítókra nem szűnik, vagy nagyon fokozódik, mindenképpen javaslok egy szakorvosi vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Másfél hete hagytam abba a Gracial szedését. Normális, hogy majd egy hete faj a fejem? Az abbahagyástól lehet? Köszönettel: Kitti

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Erre így nem tudok választ adni, egyelőre várakozást javaslok. Amennyiben a fejfájás fájdalomcsillapítókra nem szűnik, vagy nagyon fokozódik, mindenképpen javaslok egy szakorvosi vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Erre így nem tudok választ adni,  egyelőre várakozást javaslok. Amennyiben a fejfájás fájdalomcsillapítókra nem szűnik, vagy nagyon fokozódik, mindenképpen javaslok egy szakorvosi vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Május elején volt missed ab -m elhalt magzat miatt és most már egy hetet késett a menstruációm lehetséges hogy terhes lettem vagy vajon csak késik nem szeretném magam nagyon beleélni csináljak tesztet vagy ne?

Legjobb válasz: Kicsi a valószínûsége hogy máris megfogant a kisbaba, miután normális peteérésed sem lehetett ha a mûtét óta nem jött még meg a vérzésed. Nekem tavaly volt szintén májusban és én a mûtét után 28 napra mensiztem, de sokakat ismerek akik 5-6 hét után mensiztek elõször a befejezés után. Ha megnyugtat, akkor tesztelj egyet. Fel a fejjel, ne keseredj el, én azóta már szültem egy egészséges kisfiút. Várj két ciklust és utána bártan próbálkozzatok.

Kicsi a valószínûsége hogy máris megfogant a kisbaba, miután normális peteérésed sem lehetett ha a mûtét óta nem jött még meg a vérzésed. Nekem tavaly volt szintén májusban és én a mûtét után 28 napra mensiztem, de sokakat ismerek akik 5-6 hét után mensiztek elõször a befejezés után. Ha megnyugtat, akkor tesztelj egyet. Fel a fejjel, ne keseredj el, én azóta már szültem egy egészséges kisfiút. Várj két ciklust és utána bártan próbálkozzatok.

Egy hétre abba lehet hagyni a diétát?

Legjobb válasz: Hát az hogy abbahagyod az a te döntésed!De tudd, ezzel megszakad az a folyamat ami a 90 napos lényege, ami 90 napig tart.Mivel leállsz így a szervezeted visszaáll azelõzõ emésztéshez és így a visszahízás sem kizárt!!Szóval szerintem ne hagyd abba, vagy ha mégis kicsit figyelj oda a táplálkozásodra!

Hát az hogy abbahagyod az a te döntésed!De tudd, ezzel megszakad az a folyamat ami a 90 napos lényege, ami 90 napig tart.Mivel leállsz így a szervezeted visszaáll azelõzõ emésztéshez és így a visszahízás sem kizárt!!Szóval szerintem ne hagyd abba, vagy ha mégis kicsit figyelj oda a táplálkozásodra!
Biztosan mindenkinek másképpen reagál a szervezete a szünetre. Én 22 nap után 10 napra hagytam abba, mert nem volt lehetõségem a diéta szerint étkezni, nekem azonban egy deka sem jött vissza az elõzõleg leadott 4 kilóból. Viszont, azt gondolom, ha nem muszáj, ne add fel!
Ha abbahagyod, akkor az újrakezdés teljes újrakezdés lesz, hisz a szervezetnek újra meg kell szoknia ezt a diétát. Így 90 napot számolj.. De ha már elkezdted, ne hagyd abba! Hisz fenn áll a veszélye a visszahízásnak!
7. vagyok. Engem ugyan nem vizsgáltak ki, de a kislányommal a 30. hétig Astrix-ot kellett szednem ami egy enyhe véralvadásgátló. Valószínûleg nálam is alvadási problémák álltak a háttérben.
Küzdenék érte.
A meglevõ babád is bizonyítja, hogy nem lehetetlen, ha igazán akarsz valamit! Ha vágysz babára, én a helyedben nem adnám fel! El sem tudom képzelni, hogy mennyire megterhelõ lehetett ez neked akkor, én "csak egyszer" veszítettem el babát, a 7. héten, de épp elég sokk volt. De nem adtad fel akkor sem, erõs vagy és kitartó! Szerintem most se tedd! Megkérdezhetem, hogy mi a biológiai oka annak, hogy ez történt? Mert azért ez nem egy természetes dolog, komoly problémának kell a háttérben állnia, vagy valaminek, amit nem kezelnek megfelelõen... (ne haragudj a kérdésért, csak a baba után engem is kivizsgáltak, két helyen rosszul kezeltek, és a harmadik helyen találtam meg azt, amire igazán szükségem volt. Felmerült bennem, hogy talán te sem a megfelelõ helyen keresed a megoldást.)
Én eddig sem bírtam volna. A 21 hetes baba elvesztése nagyon megviselt volna. De ez én vagyok. Ha belevágsz remélem sikerül!
Ne háborodjatok fel, a 9-es csak saját magáról beszél! Sajnos beteg szegény és így vezeti le... Én kérdeztem rá a problémádra. Nekem is PCOS-m van, de nincs mellette pajzsmirigy és genetikai betegség (egyelõre legalábbis nem tudok róla). KÍvánok neked minden jót és sok erõt, kitartást és végül sikeres várandósságot! Ignorálj minden negatív hatást! Menni fog! Aki ennyit képes küzdeni egy babáért, nagyon megérdemli, hogy anya legyen!
Én bevállalnám. Nekem így alakult: egy vetélés 10 hetesen, egy méhen kívüli, egy egészséges kisfiú, utána több kémiai terhesség, amit nem kellett mûteni, majd egy vetélés 8 hetesen. Rá két hónapra megint terhes lettem és egészséges kislányom született. Nemsokára 1 éves lesz. A szívemmel vágyom egy harmadikra is, de azt már nem merem bevállalni.
Én is mindent megtennék a tesóért. Van egy 2évesem, de a tesó szerintem mindennél fontosabb lenne majd neki.
kerdezdd meg az orvost...
A kérdező hozzászólása: Nagyon cuki muki vagy Huhuuuuu :) :) Vannak dolgok amikrõl az emberek nem tehetnek. Lehet hogy majd egyszer te is fogod látni az ultrahangon a saját gyereked csökevényesedett végtagokkal, és nem fogsz tudni tenni semmit, csak bõgni és üvölteni. És utána nagyon nagyon remélem nem fogsz több gyereket bevállalni, pont az általad leírtak szerint. Ez egy dolgot jelent. Empátiából megbuktál! Gyávaságból jeles! Ez meg az én véleményem. Errõl ennyit.
A kérdező hozzászólása: Hogy lehetne megmenteni több babát? Nem értelek. Tudod küzdök, azért küzdök, mert nem akarom hogy a kisfiam felnõtt korára egyedül maradjon mint a kisújjam. Testvérem nekem nincs, a férjem testvére már idõs a családalapításhoz, nincs esély ott sem, hogy legyen legalább egy unokatestvére a fiamnak. Kihalulnk szépen sorra mellõle, és teljesen egyedül fog maradni. Ezt nem szeretném. Neked van testvéred? Lesz kire számítanod majd 30-40 éves korodban? Ez nem az EGO-ról szól. Messze nem. Nem az eltartottak pénzébõl kezeltetem magam nyugi, magánrendelésre kell járnom, mivel amiért a TB-t fizetem 5 perc alatt elintéznek, és min.2-3hónap a várakozási idõ, mire idõpontot kapok. Igen, sajnos találkoztam olyan emberekkel is, akik azt mondták, hogy hagyjam el a férjem, mert egy genetikai hulladék, hogy csak beteg gyereket tud nekem csinálni.....tehát kaptam már tõled durvábbat is. Nem haragszom, csak nem értelek. A másik válaszolónak üzenem: nekem 3, 6 volt a TSH. A tied tökéletes. Most az enyém 0, 01, doki szerint igaz túlmûködök, de ez még tökéletes a babához. Inzulinom szutyok. A két órás cukorterheléses vizsgálat félig sikerül, az idõ lejárta elõtt 10 percel kihánytam az anyagot, így nem vették le a másodikat. Újra kell majd mennem. Az éhgyomri inzulinom 12, 6 lett. Ez magas.
Kedves kötekedõ válaszoló. Mielõtt nagyon belelovalod magad, nézz már utána mirõl van szó. A Leiden mutáció egy véralvadási zavar, ami a népesség 10%-ánál elõfordul, magyarul minden 10. embernél. A kérdezõnek ennek egy enyhébb változata áll fenn.
ne haragudj kerdezo, nem akartalak megbantani... csak azt nem ertem hogy ha tudod, hogy meghalhat a baba...az miert jo??? annyi babat meglehetne menteni vele...es raadasul TUDOD hogy beteg lesz :O
18-as. Állj le, senki nem kíváncsi rád! Aki szerint szeretni valakit minden hibája ellenére egoista dolog, az nem normális. Nem akkor lehet csak szeretni valakit, ha tökéletes, mert olyan nem létezik! Hidd el, te is beteg vagy valahol, csak nem tudsz róla, vagy nem tartod olyan fontos betegségnek! Szállj le a magas lóról, és ne oszd itt az észt!
Lehet mi egoisták(?, pff) vagyunk, de te meg egy agybeteg, érzéketlen hülye ember.Gratulálok!Még nem akarsz valamit írni?Süllyedjél még mélyebbre!
Kérdezõ, neked mennyi a tsh-d? 7-es válaszoló vagyok. Nekem pont azelõtti hónapban nézték amikor terhes lettem a kislányommal és 2, 5 volt. Elméletileg ez is kicsit magas a teherbeeséshez, de nekem így is sikerült.
Tõlem kérdeztél: Belgyógyász kezel PCOS-sel, nem nõgyógyász, csináltatott mindenféle hormon vizsgálatot (nõi hormon, tesztoszteron, pajzsmirigy) és cukor-inzulin terhelést is, és úgy határozta meg a kezelést. A TSH-m 1, 060 mlU/L lett (A referencia szerint ennek 0, 4 -4 között kell lennie, azt mondta, hogy ez több, mint rendben van nálam, szerencsére.) Te mit gondolsz? Neked mennyi volt? És a terheléses inzulinod?
Ne foglalkozz vele kedves kérdezõ! Csak provokálni akar. Már jelentettem a modiknak. Az ilyen felfogás szerint senki nem vállalhatna gyereket, akinek a családjában bármilyen betegség elõfordult. Õ bizonyára alapos családfakutatás után dönt majd a gyerekvállalásról, bár biztos talál majd a felmenõi között legalább egy szívbeteget, így inkább gyermektelen marad, mint hogy egy tökéletlen utódot hozzon a világra. Röhejes. Tiszta Gattaca.
A 9-es hozzászólásról megvan a véleményem! Az ÉLET nagy igazságosztó! Én nem rég engedtem el a 2. kisbabámat genetikai beteg volt; az elsõ pedig megszületett, mert az orvosok nem vették észre, hogy beteg! Szörnyû, hogy valaki ilyet tud írni! Csak ír és ír meggondolatlanul, és fogalma sincs arról, hogy nem csak a társadalom tartja el, és hogy ez mivel jár egy családnak......!Sõt! Az ÁLLAM mellette sincs a beteg gyereket nevelõ családoknak!!!! Mi a mai napig küzdünk egy egészséges babáért. A CÉLT kell nézni, nem a mindennapokat elõsorban!
Kérdezõ! A genny "emberek" mindenhol ott vannak. Gondolj csak bele milyen savanyú élete lehet ha ilyen kommentekben leli örömét? Drukkolok nektek!
A kérdező hozzászólása: :) :) Köszönöm..:) Nagyon jó esik a bátorítás! :) ..és szükségem is van rá :) Megkérdezhetem tõled, hogy pajzsmirigyedet nézték-e? Mennyi lett a TSH-d? Azért kérdezem, mert több orvos is azt mondta az én eredményemre, hogy jó, normál tartományon belül van. Mikor az endokrinológus meglátta, rögtön mondta, hogy ilyen értékkel nem sikerül a baba. A babához túl magas attól független hogy a referenciatartományon belül van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ babám (kisfiú volt) beteg volt. Csontfejlõdési rendellenesség, nem volt mese, meg kellett szülnöm. Utána még három vetélésem volt. Közben orvosról orvosra jártunk. Genetikai intézet, kiskatonavizsgálat stb.. Ekkor derült ki, hogy a pajzsmirigyemmel is gond van, arra kaptam gyógyszert, illetve PCO-t diagnosztizáltak nálam, és közölték, ne is tervezzük a babát, és kár védekezni legalább fél évig, mert kizárt hogy teherbe essek. Két hét múlva pozitív lett a tesztem mindezek ellenére. Komplikált volt a babavárás, és necces, de ennek ellenére a 42-ik héten bújt ki a fiam, pedig azon imádkoztunk, hogy a 35-ik hétig bírja ki a pocakban. Tavaly már ismét a babaváráson gondolkodtunk, azt hittük, mivel a problémám már kiderült, szedek gyógyszert, probléma már nem lehet. Ennek ellenére tavaly novemberben volt egy missad ab 11 héten, és egy idén márciusban. Ismét orvos (endokrinológus). Ismételten vérvétel. Most lett meg az eredmény. Homozigóta mutáns génem van. Sajnos pontosan most nem tudom leírni mi a pontos neve, mivel nem otthonról netezek, de a doki annyit mondott, hogy nem olyan durva mint a LEIDEN mutáció, a folsavfelszívódáshoz is köze van, de amint pozitív lesz a tesztem azonnal el kell kezdenem magam szúrni. Már fel is írta a receptet, otthon van a szuri a fiókban. Már csak arra kell várnunk hogy legyen egy pozitív tesztem.
Én megpróbálnám. Nekem Leidenem van (igaz semmi más) és egy egészséges 3, 5 éves fiam. 13 hetesen anno elkezdtem vele vérezni, s önhatalmúlag leállítottam a véralvadásgátlót. Most várjuk a kistesót, s mikor mindez szóba került, annyit mondott az orvos, hogy ahhoz képest, hogy nem kaptam a szurikat, egész jól nézek ki. Szóval kitartást és küzdjetek.

Anyatejes 2hónapos babámnak egy hete adom a köménymagos teát, abba szeretném hagyni, nem lesz baj ha már nem adom csak szopizik?

Bocsi ha hülyeséget kérdeztem csak hátha hozzászokott és kell neki már,azért kérdezem.

Legjobb válasz: ha nem adtál neki sokat a teából, akkor elég lesz csak az anyatej. ha úgy érzed kevés lenne, szoptasd sûrûbben, hogy több tej termelõdjön.

ha nem adtál neki sokat a teából, akkor elég lesz csak az anyatej. ha úgy érzed kevés lenne, szoptasd sûrûbben, hogy több tej termelõdjön.
Mi baj lenne? Hagyd el nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat egy nap kb olyan 120ml-t adtam összesen

Akinek volt missed ab-ja, az azt követő terhessége hogy alakult? Nekem egy hete volt a műtét a 10hetes babám elhalt. Borzasztóan megvisel. Pozitív példák kicsit megnyugtatnának.

akinek volt missed ab-ja,az azt követ? terhessége hogy alakult?nekem egy hete volt a m?tét a 10hetes babám elhalt.borzasztóan megvisel.pozitív példák kicsit megnyugtatnának.

Legjobb válasz: ne szomorkodj tudom ez nagyon nehéz de késõbb lehet baba ,de ezt a nõ gyógyász is mondta , a tesóm utána még szült vagy négyet és gond nélkül.

ne szomorkodj tudom ez nagyon nehéz de késõbb lehet baba , de ezt a nõ gyógyász is mondta , a tesóm utána még szült vagy négyet és gond nélkül.
Nekem 20 hetesen volt missed-em. Meg kellett szülnöm a babát.A 3.hónapban megint pozit teszteltem, a kisfiam probléma mentes terhesség után, 40+2-re született.Azóta már eleven másfél éves.:) Fel a fejjel! Nekem a dokim azt mondta annak idején, ez egy másik terhesség, nincs köze az elõzõhöz. Ezt ismételgettem, amikor rám tört a "mivanhamegintbajlesz". Nem mondom, hogy nem izgultam végig a 9 hónapot, de megérte! Neked is lesz még babád, csak higgy benne!
10 hetesen volt missed ab nálunk is. Utána 7 hónappal lettem terhes ismét (kivártunk 4 hónapot, és a 3. próbálkozós ciklusban megfogant). Nem volt problémamentes a terhességem, de ennek semmi köze a missed ab-hoz, viszont gyönyörû, egészséges kislányom született, most 7 hós. Szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok!:)

Mindkét bokacsontom eltört, fekvőgipszbe van a lábam, de még egy hétig abban is lesz. De nagyon lötyög már a lábamon. Ez baj?

Legjobb válasz: Biztosan nagyon be volt dagadva a lábad amikor felrakták a gipszet, most meg az ödéma lehúzódott. Nem baj, csak ne mozgasd a lábadat a gipsz alatt

Biztosan nagyon be volt dagadva a lábad amikor felrakták a gipszet, most meg az ödéma lehúzódott. Nem baj, csak ne mozgasd a lábadat a gipsz alatt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)
Erre itt nem fogsz választ kapni!Menj orvoshoz!
Nekem is ugyanez. Még mindig vérzek, 7 hete szültem.
nekem most három hónapos a kislányom. kb 4 hétig véreztem a szülés után, utána egy hétig semmi, utána egy hétig véreztem, majd megint kimaradt egy hét és utána ismét egy hétig véreztem. azóta pedig egyáltalán nem. úgy tudom, normális, ha a szoptatás alatt nem rendszeres a vérzés.
A kérdező hozzászólása: Most egy kicsit megnyugodta remélem nekem is hamarosan elmulik és helyre áll minden köszönöm a válaszokat :) És gratulálok a Kislányodhoz sok egészséget nektek. Nekem kisfiam van. További szép napot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!