Találatok a következő kifejezésre: Egy hete a munkahelyem! Most (5 db)

Hosszú munkanélküliség után a párom otthagyott egy munkahelyet egy hét után, majd most 3 hét után a másikat is ott akarja hagyni, jól gondolom, hogy ez elfogadhatatlan?

Arra hivatkozik,hogy túl sok a munka,bunkó a főnök,meg előbb-utóbb úgyis elküldenék . Hiába kérelem,hogy tartson ki,mert nagy bajban vagyunk anyagilag,kevés az én bérem .

Legjobb válasz: Én azt mondanám, hogy amíg nem talál jobban ne mondjon fel. Munka közben is kereshet jobbat, de ha nincs akkor is legalább van pénze.

mond meg neki hogy addig is van fizetése. közben is kereshet munkát, másnem ha annyira nem tetzsik neki akkor a próba idõ utolsó napján felmondási idõ nélkül ott hagyja õket...
Az ember belefuthat egy-két rossz munkahelybe ahonnan jobb menekülni - na de a párodnál így egymás után és hogy ilyen hamar le akar lépni, az már gyanús, hogy nem a munkaadókban van a hiba... Együtt éltek? Te tartod el? Ha a semmi munkával eddig is elvolt, mert te kisegítetted, akkor csak lusta... Adj ultimátumot, hogy ha nem keres pénzt te nem tartod el.
Férjed/feleséged? Mióta volt munkanélküli? Te tartod el? És nem, nem fogadnám el! Tartson ki, a meló nem egy buli, de valamibõl élni kell. Ha nem házasok vagytok, akkor talán külön is költöznék egy idõre.
Én azt mondanám, hogy amíg nem talál jobban ne mondjon fel. Munka közben is kereshet jobbat, de ha nincs akkor is legalább van pénze.
Jól gondolod.
Nem akarásnak nyögés a vége, ennél többet nem is lehet erre mondani.
Igen, ez elfogathatatlan. Miért tartod el?
nõ vagy férfi?
nem.rosszul gondolod.nagyon helyesen cselekszik
lusta dolgozni, az van
Akkor én is kérdeznék: miért nem rúgod ki??? A volt férjem dolgozott, de abból semmit nem látott a család, csak a hisztis számítógépezõ apucit. Az ilyen nem férfi, nem társ, nem apa... nincs mit tisztelni rajta. Jobban jársz ha kiteszed.
Ki lenne penderítve, de te vagy a bolond, hogy eltûröd!
Nézd, nehéz úgy válaszolni, hogy fél óránként beszúrsz egy tõmondatot és a fontosabb információk nagy részérõl fogalmunk sincs.
A kérdező hozzászólása: Ha itthon van morcos , ideges , kötõdzködik .
És nem dolgozik? Akkor gondolom az összes házimunkát õ végzi, hogy legalább azzal ne legyen bajod...
A kérdező hozzászólása: Férjem, 2 gyerek van .
férjed? gyerek van? miért tartod el?
miért dolgozna, ha egyszer (gondolom) eddig is csurrant neki a te fizetésedbõl? :(
A kérdező hozzászólása: Férfi
Jól hiszed, elfogadhatatlan. Miért kell NEKED eltartanod?
Megszoksz vagy megszöksz.
A fõnökség problémákkal jár. Ezt neked kell magadban megoldanod. Ha nem sikerül, belebuksz. De csak nyugiba csináld. Ne akard megváltani a világot. Gondold végig, amikor még csak melós voltál, hogy mentek a dolgok, és te akkor mit csináltál volna másképp. Legyél kedves, és megértõ.
Hozzáedzõdsz. Megoldod.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Egy hete megszünt a munkahelyem! Most úgy néz ki, hogy tehes vagyok /orvosnál nem voltam de minden jel arra utal/ Ha most elmegyek dolgozni, megmondjam? Vagy titkoljam a próba idő alatt! Ha nem tudok elhelyezkedni, akkor jár nekem valami szülés után?

Legjobb válasz: Mindenképp jelentkezz be a munkaügyi központban, nehogy biztosítás nélkül maradj. S ha veszélyeztetett vagy a minimálbér után kapsz táppénzt. S ott tudnak pontos infót is adni. Ha netán sikerül munkát találnod amíg bírod és nem látszik ne szólj. Én már hallottam olyat, hogy azért nem alkalmaztak vkit, mert terhes volt. Én azért nem találtam hónapokig mert gyerekem van. Szóval ez ilyen gáz.

Mindenképp jelentkezz be a munkaügyi központban, nehogy biztosítás nélkül maradj. S ha veszélyeztetett vagy a minimálbér után kapsz táppénzt. S ott tudnak pontos infót is adni. Ha netán sikerül munkát találnod amíg bírod és nem látszik ne szólj. Én már hallottam olyat, hogy azért nem alkalmaztak vkit, mert terhes volt. Én azért nem találtam hónapokig mert gyerekem van. Szóval ez ilyen gáz.
Nem mentél passzív táppénzre? Sajnos, ha munkanélkülin vagy, az ettõl az évtõl kezdve nem számít biztosított jogviszonynak!! Ha találsz munkahelyet, ne mond el, hogy terhes vagy!! Tapasztalat mutatja, hogy saját érdekedben nem szabad elmondani.:(
Velem ugyan ez volt.6hetes voltam mikor kirúgtak az új munkahelyemrõl.szerencsére volt talonban egy hels ahova én nem szóltam vissza.felhívtam és közöltem mi a helyzet, hogy babás vagyok..mondtam én magamba én addig el sem indulok.A lényeg, hogy határozottidõre felvettek és igy 32hetes koromig tudtam dolgozni.De mikor kirúgtak és mikor lejárt a szerzõdésem mindkét alkalommal passzív táppénzre mentem.Utánne meg az egyik ismerõsön jelentett be egy pár nap miatt, hogy el tudjak menni szülés szanira.Én megmondanám újra ha ilyen helyzetben lennék és kérném legalább határozott idõre vegyenek fel, nem fogok hiányozni stb...nekem bejött így, de lehet ez is munkahely függõ dolog. Munkanélkülire ne menj nem mész vele semmira csak tgyást kapsz max, gyedet nem-jan 1tõl lett ez a jogszabály.Mindenképpen kell valami bejelentettség neked , mert csak így kapsz meg minden támogatást.16napos baba mamája, szólj ha kérdésed van még, hátha tudok segíteni:)


17hetes terhes vagyok, nagyon szerettük volna a kisbabát. Eddig, illetve a terhességem elejéig dolgoztam folyamatossan. Most kb egy hete nagyon hiányzik a munkahelyem, és a munkatársaim. Mit tudok csinálni ilyenkor?

Legjobb válasz: köszönöm a válaszokat!!!megprobálok valamennyit megfogadni...hál'istennek csak "veszélyeztet",de amugy azért vagyok itthon,mert gyárba szalag munkán,/ami hát nem gyengén fizikai/voltam és elég nehezen viselem a terhességet,én is szerettem volna dolgozni,de állando ájulás és rosszulléteim vannak...ezért vagyok itthon...köszi mégegyszer a válaszokat....

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!!megprobálok valamennyit megfogadni...hál'istennek csak "veszélyeztet", de amugy azért vagyok itthon, mert gyárba szalag munkán, /ami hát nem gyengén fizikai/voltam és elég nehezen viselem a terhességet, én is szerettem volna dolgozni, de állando ájulás és rosszulléteim vannak...ezért vagyok itthon...köszi mégegyszer a válaszokat....
Érthetõ, hogy hiányzik, hiszen még nincs veled a baba, tehát úgymond unatkozol. Menj be, látogasd meg õket, beszélgess velük kicsit. Majd szépen lassan élvezni fogod az otthonlétet és a készülõdést az anyaságra és nem fogsz unatkozni.
Néha látogasd meg õket a munkahelyen. Akár süthetsz, fõzhetsz is nekik valamit :)
Belenyugszol, és elfogadod, hogy mostantól más lesz az életed. Ez is egy áldozat a babáért. Ha van barátnõd, akkor próbálj vele, vagy velük több idõt tölteni, keress magadnak valami hasznos elfoglaltságot!
Milyen munkát végeztél? Veszélyeztetett terhes vagy, hogy nem dolgozol már, vagy fizikai munkát végeztél? Nálunk a legtöbb kismama legkorábban a 7. hónapban iratja ki magát, mondjuk ülõ munkát végzünk, szóval bírjuk, akkor nem jönnek már, amikor nem fér el a hasuk az asztalnál :D. Ha nincs gond, és normális a fõnököd, lehet megengedné, hogy visszamenj. Sajna még nálunk sem mûködik a 4 órás munkarend.
Miért maradtál otthon? veszélyeztetett vagy?

A hugom másfél éve dolgozik egy sörözöben. Pár hete táppénzre ment és most a fönöke kéri az elözö munkahelyi papirjait, hogy az kell a táppénzhez. Ez valoban igy van? Mert az is furcsa, hogy tavaly is volt táppénzen pár napot és akkor nem kérte.

Legjobb válasz: Már a munkaviszony létesítésekor szüksége lett volna a fõnöknek az elõzõ munkahely kilépõpapírjaira... Ha annyira nem kérdezte, akkor jó eséllyel csak valamikor mostanában jelenthette be a húgod, eddig lehet, hogy feketézett!

Már a munkaviszony létesítésekor szüksége lett volna a fõnöknek az elõzõ munkahely kilépõpapírjaira... Ha annyira nem kérdezte, akkor jó eséllyel csak valamikor mostanában jelenthette be a húgod, eddig lehet, hogy feketézett!
A "multis hr"-es vagyok. Valóban, a nagy cégek, nem sumákolják el úgy a dolgokat, mint a kisvállalkozások. Pont ezért írtam a végére zárójelbe, hogy ez persze nem jelenti azt, hogy nem sumák a munkáltatója nevezett kérdezõ húgának. Inkább próbáltam elmagyarázni, hogy mi lehet ennek az oka. De pofon egyszerû, irány a TB és megmondják be van-e jelentve!
A "multi-HR"-esnek:lehet, hogy Ti általában korrektek vagytok, bár volt rá példa (term.multicégnél), hogy egy fél brigád TB-jének a befizetése úgy el lett felejtve, mint a sicc, de tévedni emberi dolog.Egy maszek azonban nem mamutvállalat, ha meg akar élni valaki, bizony, nem árt egy kis rafkózás, egy kis:"Jut is, de fõleg marad is /Nekem/"-effektus. "To Seek the Wolf in Thyself!"(My favourite song)
Csak olyankor gáz, mikor hirtelen jön egy baleset/rosszullét, és akkor derül ki a dolog.Minden hónapban mégse kilincselhet az ember a TB-nél.Bár, ha belegondolok...
Tavaly táppénzen volt, vagy pedig betegszabadságon? Ha táppénzen akkor viszont be volt jelentve.
Szerintem inkább a Tb-hez menj be, lekérni az adatokat, mert valószínû, hogy az eddigi napok el lettek sumákolva, az pedig nem túl jó.
iagaza van az elsö hozzászólónak. és a tb rózsaszin kiskönyvet ie lekellett volna adnia mikor belépett.
Utolsó vagyok. Tavaly betegszabin lehetett, ha nem kérték ezeket a papírokat.
Szerintem meg nyugi, nem lett elsumákolva semmi. Én egy multinál vagyok munkaügyes. Amikor felveszünk valakit valóban le kéne adnia a munkavállalónak a kézzel írott jövedelemigazolását. Ha nincs leadva, akkor kell utólag bekérni, mert a táppénzt az elõzõ év alapján számolják. Azért kérik, hogy tudják, mi lesz a táppénz alapja a húgodnak! Nyugi (persze ez nem zárja ki, hogy tényleg nincs bejelentve)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Az f.sza, ha nem volt bejelentve...Hétfön bemegy a munkaügyibe és utána érdeklõdik...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!