Találatok a következő kifejezésre: Egy hete és nem elég a (43 db)

Egy hete szültem és nem elég a babómnak kell mellé tápszert is adnom. Mit tegyek hogy több tejem legyen?

Legjobb válasz: Adj neki tápszert még mellé.Szopizás után pedig fejd még a cicid és vegyél a patikában laktoherb teát ez elõsegíti a tej termelést!!Nekem is csak 2. hétre volt elegendõ tejem, bár én császáros voltam.Sok sikert!

Adj neki tápszert még mellé.Szopizás után pedig fejd még a cicid és vegyél a patikában laktoherb teát ez elõsegíti a tej termelést!!Nekem is csak 2. hétre volt elegendõ tejem, bár én császáros voltam.Sok sikert!
Én is így voltam. Fejjél minden szopi után, kb 10 prcet cicinként, akkor is ha nincs csak pár csepp. Az beindítja. Tartsd minél tovább cicin, õ is dolgozhat, azzal is szaporodik. de ha kevés, ne hagyd éhezni, adjál neki tápszert. Nekem 3 hetes korára már volt elég tejem. Kitartás.
Ha nem elég neki a tejcsi, szoptasd gyakrabban és hacsak lehet, ne adj tápszert. Ha a baba kitartóan dolgozik rendszeresen a ciciden, lesz elég tejed, csak tarts ki!
Szia, azt nem írtad mibõl gondolod hogy kevés neki a tej(a méricskélés a védõnõm szerint fölösleges hacsak nem kis, 3 kg alatti súllyal születetta pici), de a tápszert én se ajánlom, nálunk is volt olyan idõszak hogy többször kellett mellre tenni, akár másfél óránként nappal, de ettõl újra sok tej termelõdött, jó a Naturland tejserkentõ teája is.
Elvilegh minél többször teszed mellre a picit annál több tejed lessz.A babának is jobb, hogyha nem egyszerre üli meg a gyomrát.A tápszert kerülném a helyedben amennyiben nem feltétlen kell.
1 hét nem elég, hogy beálljon a kereslet-kínálat, 2-3 hét is kell, míg a sok szopási ingertõl, ami a melledet éri (akár 1, 5-2 óránként) több tej termelõdjék. A 2. babámnál az Urtica Urens 5CH homeopátiás bogyó segített, a 3.-nál a More Milk kapszula.(www.boldogmama.hu-n találsz infó-t). Az elsõnél infók hiányában én is korán elkezdtem tápszerezni a babust már a 3. héttõl, azóta is bánom...
URTICA URENS kapható a patikában... :)

Egy hete diétázom, ha súlyzós edzésnél nem tapasztalok erőcsökkenést az jelentheti azt, hogy nincs nagyobb izoveszteség? Elég sokat fogytam az első héten és félek, hogy a nagy része izom volt!?

Legjobb válasz: Ne félj, annak a nagy része víz és glikogén. Ha megvan a 2-3g/tskg fehérje és a súlyzós edzés, akkor nem lesz túl nagy az izomveszteség.

Ne félj, annak a nagy része víz és glikogén. Ha megvan a 2-3g/tskg fehérje és a súlyzós edzés, akkor nem lesz túl nagy az izomveszteség.
A kérdező hozzászólása: A 3tskg fehérje megvan, sõt még több is. Csak a ch-t egybõl vettem 2tskg-ra vissza és egy hét alatt 2, 5 kiló ugrott le rólam. S a "nagykönyv" 0, 5-1kg-ot mondd, ami még normális, ehhez képest a 2, 5kg elég brutál. Mondjuk iszonyat gyors az anyagcserém, lehet emiatt is.
De az elsõ hétben ez normális, leürülnek a raktáraid, mivel ezelõtt többet és szarabbakat ettél. Ezután belassul, szóval ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: bocsánat: 44 cm-es a baba!
En a 36ik hetben szultem 2504grammmal es 44cmrel suuletett a kisfiam.
Én a 35.héten szültem ikreket! 2440gr és 2460gr-osak voltak, mindketten 50cm-esek. Õk nagynak számítottak. Nem csak mint ikrek, de még egy babának is nagy. A 1900gr teljesen normális.
Az egyik barátnõm 2 hete szült 34 hetesen. 1700 gramm és 35 cm a pici. Inkubátorban van jelenleg is a kislány. Szépen fejlõdik azóta.
Nekem a 36.heti ultrahangon 2650gramm volt a kisbabám. Most vagyok a 38.héten, és azt mondta a doki hogy olyan 3300 gramm körüli babára számítsak. A cm-t nem tudom sajnos.
Szia! Lehet benne valami, hogy tényleg így volt. Bár azt nem tudom, hogy a 35 hetesen mekkora súlyúnak kell lennie a babának. Én alig értem el a 7 hónapot amikor megszülettem és én is csak 1.9 kg voltam, ezelõtt 34 évvel.Remélem az én kisfiam benn marad még áprilisig ;) 22 km
Szerintem semmi gond a babával a méretei alapján, egy ismerõsõm mindkét babáját 40. hétre szülte és 2kg-osak voltak egészségesek, a cm-t nemtudom
Én a 34. hétre szültem a fiamat, ezekkel a paraméterekkel. Ekkorának kell lennie egy ilyen korú babának, az utolsõ hetekben, rohamos a hízás, heti 200 gramm.
simán lehet.
Ezek az adatok a valóságnak megfelelnek!Egy 35 hetes magzat kb 43-44 cm a súlya pedig 2 és 2.5 kiló között lehet!
Az én kislányom is 35. hétre született és csak 1720 gramm volt, meg 42 cm.

6. napja nem jön meg, egyébként múlt hónapban is késett egy hetet és csak két napig tartott. Ma reggel csináltam első vizeletből clearblue tesztet és negatív lett. Most akkor nem vagyok terhes vagy nem elég jó ez a teszt?

Legjobb válasz: Szerintem ne vagy terhes, a Clearblue 6 nap késés után már biztosan kimutatná, ha baba lenne. De biztos, ami biztos, holnap reggel csinálj egy másik fajtát, a kettõ együtt már biztosan nem hazudik.

Szerintem ne vagy terhes, a Clearblue 6 nap késés után már biztosan kimutatná, ha baba lenne. De biztos, ami biztos, holnap reggel csinálj egy másik fajtát, a kettõ együtt már biztosan nem hazudik.
A kérdező hozzászólása: egy csomó kismama azt írja pedig, hogy csak 5 hetesen mutatott ki nekik halvány csíkot a teszt és 5 tesztbõl csak 2 mutatta ki a terhességüket, akkor ez hogy van?
Nem tudom, hogy hogy van, nekem már a mensi elõtt 2 nappal kimutatta a babát. Szerintem talán akkor lehetséges, hogy nem mutatja ki, ha nem félidõben fogant, hanem késõbb. Ha pontosan tudod, hogy mikor volt a peteérésed, akkor onnantól számítva 14-15 nap múlva szerintem tuti ki kell, hogy mutassa akármilyen teszt (hacsak nem selejtes). A HCG a beágyazódástól termelõdik (ez kb. a fogantatástól számítva 7-9 nap) és kétnaponta duplázódik. Legtöbb teszt, pedig 25-ös érzékenységû, tehát viszonylag alacsony hormoszintet is képesek kimutatni.
Szia! nem akarlak elszomorítani, de ennek a tesztnek már ki kellene mutatni a babát ennyi késés után! Nekem egy nappal a nem várt mensi elõtt pozitívat mutatott! Azért fel a fejjel!
Nekem is késett, két nap után nega lett a clearblue és egy hét késéssel meg is jött sajna.Ez a teszt már tuti kimutatta volna, de ne keseredj el, majd legközelebb összejön!Amúgy bármi miatt késhet, én pl. vizsgáztam, de amiatt is késhet, h most emiatt izgulsz.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, el vagyok keseredve(
De ha elõzõ hónapban is késett neki egy hetet, akkor lehet hogy most is késik, akkor még csak holnap kell megjönnie. Akkor pedig lehet hogy még nem mutatja ki, nem? Mert én is így vagyok, hogy múlt hónapban is késett egy hetet, most pedig eddig 5 napot, és még semmi.
A kérdező hozzászólása: gondolod, hogy még van remény?
Hát sztem van, mert akkor elvileg még nem is késett semmit, mert még meg sem kellett volna jönnie, most remélem nem írok hülyeségeket, de ha a ciklusod 35 napos, mint múlt hónapban, akkor még nincs késés, nem? Én csak így gondolom, nálam is ez a helyzet. akkor a peteérésed sem a 14. napon volt, hanem a 21.-en, tehát még nem is telt el 14 nap...Szerintetek jól látom?

Kisfiam egy éves múlt 2 hete, és úgy elkapta a nátha, hogy nem bír kikeveredni belőle! Orvos nem mondta külön, hogy valami vitamint adjak neki! Ti adnátok neki, vagy elég a gyümi, amit megeszik?

3-4 hete náthás, szerencse más baja nincs, a foga is jön! Volt piros a torka, de az elmúlt szerencsére! Most a füle piros egy kicsit, vagyis azt mondta a doki, hogy nem fényes (nem tudom, ez mit jelent)! De nem mond semmit, hogy adjak neki valami vitamint! Én meg elfelejtettem megkérdezni! De viszont van itthon Cebion-om, azt lehet neki adni?

Legjobb válasz: Cebiont mindenképp adj! Nálunk sokat segít nátha idején.

Cebiont mindenképp adj! Nálunk sokat segít nátha idején.
2X10 cseppet rakjál az italába reggel-este. Plussz én még bérescseppet is adok mellé 10-10 cseppet... Ja de most nézem, hogy neked még csak 1 éves a kisfiad...nekem már 2 éves múlt a kislányom, úgy adok annyit... Szerintem nézd a tájékoztatót hogy mennyit szabad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!

Szoptatós anyukák! Hét hónapos a kisfiam éjszaka egyre többet van fent. Nem elég a tej próbáltunk tápszert de nem fogadja el. Most kezdett el enni. (tejpép, gyümölcs, főzelék). Mit eszik a babátok napközben és este? Átalussza az éjszakát?

Legjobb válasz: Szia 27 hetes a kislányom!reggel szopik délelött szopik délben fõzelék és bébideszert délután bébideszert este füri után ha van tejem szopi ha kevesebb Sinlac pép!Ez receptes nem tápszer a kislányom soha nem kapott tápszert és elfogadta!Allergizálni nem allergizál viszont teliti a pocit!Sokminden jót tudnék róla irni de keress rá és Te is fogod látni!Egyébként átalussza az éjjszakát ugy este fél 10 tõl reggel fél 9 ig!Nem lehet hogy a foga jön a kisfiadnak és azér talszik nyugtalanul?

Szia 27 hetes a kislányom!reggel szopik délelött szopik délben fõzelék és bébideszert délután bébideszert este füri után ha van tejem szopi ha kevesebb Sinlac pép!Ez receptes nem tápszer a kislányom soha nem kapott tápszert és elfogadta!Allergizálni nem allergizál viszont teliti a pocit!Sokminden jót tudnék róla irni de keress rá és Te is fogod látni!Egyébként átalussza az éjjszakát ugy este fél 10 tõl reggel fél 9 ig!Nem lehet hogy a foga jön a kisfiadnak és azér talszik nyugtalanul?
9 hónapos a fiam és reggel szopik aztán tízórai gyümölcs, ebéd az fõzelék, uzsonna tejpép-gyümölccsel vagy simán gyümölcs.Este fekvés elõtt szopik.Éjjel egyszer kel fel, de amikor fogzik van, hogy többször ébred.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. A tápszert azért szerettük volna, hogy hátha így éjszaka nyugodtabban alszik, de a kaja marad csak , mert nem fogadja el egyeltalán. Nappal sem. Nem akarom eröltetni. Megpróbálom a tejpépet amit írtál. Elsõtõl kérdezném, hogy cicin alszik el este a babád? Mikortól kezdted a hozzá táplálást? Nekem mindenki azt mondja, hogy ha nem kezdem el leszoktatni a cicrõl még három évesen sem fog éjszaka aludni. Én nem akarom elvenni a cicit, én szeretem, hogy szopik, mi csak azt szeretnénk ha éjszaka aludna. (van rajta kívül másik két gyerkõc, Õk nem szopiztak)

Nemrég vettem a kis hullámos papagájomat, kb 2 hete, és találtunk ma a kis "mellkasán" egy elég csúnya sebet, nem nyílt, de csípkedi magának, mitől csípheti ki saját magán a bőrét?

Aggódom, tudnátok írni példát hogy ha tudtok hasonló esetről, vagy mitől lehet ez? Köszönöm előre is.

Legjobb válasz: Konkrétan a bõre sebed, vagy a tollait tépte ki, és annak a "vara" látszik, amit továbbra is piszkál? Ha a bõre sebes, nekem valamiféle élõsködõ jutna eszembe. Ha a tolla hiányzik, lehet, hogy tolltépés okozza, lelki problémára utal, és vérzik, ahogy kitépkedi magának. De én ilyennel még nem találkoztam, úgyhogy nem akarlak félrevezetni.

Konkrétan a bõre sebed, vagy a tollait tépte ki, és annak a "vara" látszik, amit továbbra is piszkál? Ha a bõre sebes, nekem valamiféle élõsködõ jutna eszembe. Ha a tolla hiányzik, lehet, hogy tolltépés okozza, lelki problémára utal, és vérzik, ahogy kitépkedi magának. De én ilyennel még nem találkoztam, úgyhogy nem akarlak félrevezetni.
A kérdező hozzászólása: hát a tolla azon a kis részen hiányzik, de igazából nem tépkedi magának, és rendesen sebes igen, azt néztük meg nem e nyílt a seb, de hál' isten nem az, viszont aggódom mi lesz így, orvoshoz pl holnap nem tudunk menni, nem szeretném hogy komolyabbra forduljon a dolog. Élõsködõknek meg utánajártam de nem találtam semmi ehhez hasonló példát, egyikre se írta az ilyen tüneteket. Étvágya mint a farkasé, és eleven, csak ez a baj, de aggódom, nehogy elfajuljon.
Én úgy tudom, a mellkason kezdi tépkedni, ha elkezdi. Ennyi idõsen (ha tényleg ez lenne a baj) még nem szokhatott rá, állítólag figyelemeltereléssel el lehet vele felejtetni, hogy babrálja azt a területet, ha az sem hasnál, aloekeserût javasolnak rá. Én is olvastam még más/egyéb tüneteket az élõsködõ-betegségekhez, ha az lenne, és te is utánanéztél, biztosan megtaláltad volna, úgyhogy szerintem egyszerû tolltépéses problémája lesz, ha pedig igen, akkor nem kell aggódni emiatt az egy-két nap miatt, ami vissza van az orvosig.
Az lemaradt, hogy az, hogy elõttetek, vagy látványosan nem tépi, az egy dolog. Lehet, hogy még, mielõtt megvettétek, unalmában, akármiért nekiállt, de fájt neki, azóta pedig a helyét piszkálja. És ez fajult addig, hogy tiszta seb és nem bírja abbahagyni a matatását. Ez is lehet egyfajta függõség, de szerintem egy vasárnap alatt még nem fog komolyabbra fordulni a dolog. Utána pedig csak javasol rá valamit az orvos és lekezeli a sebét.
Egy hét késés után már tesztelni kellene, és orvoshoz menni, ha ezek után sem jön meg! Minél hamarabb!
Mennyi idõs vagy és mennyire van beállva a mensid? Mióta élsz nemi életet összességében, és mióta a mostani barátoddal? Ha vigyáztatok, nem volt gond óvszerrel, nem nyúlt hozzád spermás kézzel vagy élvezett a nemi szerved környékére, akkor nem hinném, hogy terhes volnál. Mindenesetre egy tesztet nyugodtan megcsinálhatsz, utána egyrézt okosabb leszel, másrészt ha negatív, megnyugszol kicsit.

Hányszor és mennyi tésztát adtok a gyerkőcötöknek mondjuk egy héten? 16 hónapos a lányom, mostanában elég rosszul eszik, de a tésztás kajákat mindig megeszi, de nyilván nem ehet mindennap, ezért érdekel, más kisgyermekek mennyi tésztát esznek.

Legjobb válasz: a lányom is lassan 16 hónapos lesz. tlag egyszer eszik tésztát egy héten de Õ viszont hust hussal minden nap. szerintem ha egy héten 5x tésztázik nem gáz (fõleg ha nem eszik mást).

a lányom is lassan 16 hónapos lesz. tlag egyszer eszik tésztát egy héten de Õ viszont hust hussal minden nap. szerintem ha egy héten 5x tésztázik nem gáz (fõleg ha nem eszik mást).
Ebben a korban a gyerekek már érzik, hogy mire van szüksége a szervezetüknek. Ezt annak idején az orvos is mondta.A lányod is ezért akar mindig tésztát enni.Adj neki nyugodtan, amennyi akar.Persze azért adj neki mást is.Lesz még olyan idõszak, amikor csak a zöldséget vagy csak a húst akarja megenni.Tapasztalatból mondom, nemcsak a gyerekeimnél, hanem az unokáimnál is ez volt a helyzet.Pedig egyikük sem volt válogatós, és jó étvágyúak is voltak.
kb. egyszer egy héten teszek a zöldséghez, amit turmixolok neki. ezen kívül a mi tésztás kajáinkból pár falat. nyugodtan adj neki, amennyit kér.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!