Találatok a következő kifejezésre: Egy hete és nem elég (52 db)

Egy hete szültem és nem elég a babómnak kell mellé tápszert is adnom. Mit tegyek hogy több tejem legyen?

Legjobb válasz: Adj neki tápszert még mellé.Szopizás után pedig fejd még a cicid és vegyél a patikában laktoherb teát ez elõsegíti a tej termelést!!Nekem is csak 2. hétre volt elegendõ tejem, bár én császáros voltam.Sok sikert!

Adj neki tápszert még mellé.Szopizás után pedig fejd még a cicid és vegyél a patikában laktoherb teát ez elõsegíti a tej termelést!!Nekem is csak 2. hétre volt elegendõ tejem, bár én császáros voltam.Sok sikert!
Én is így voltam. Fejjél minden szopi után, kb 10 prcet cicinként, akkor is ha nincs csak pár csepp. Az beindítja. Tartsd minél tovább cicin, õ is dolgozhat, azzal is szaporodik. de ha kevés, ne hagyd éhezni, adjál neki tápszert. Nekem 3 hetes korára már volt elég tejem. Kitartás.
Ha nem elég neki a tejcsi, szoptasd gyakrabban és hacsak lehet, ne adj tápszert. Ha a baba kitartóan dolgozik rendszeresen a ciciden, lesz elég tejed, csak tarts ki!
Szia, azt nem írtad mibõl gondolod hogy kevés neki a tej(a méricskélés a védõnõm szerint fölösleges hacsak nem kis, 3 kg alatti súllyal születetta pici), de a tápszert én se ajánlom, nálunk is volt olyan idõszak hogy többször kellett mellre tenni, akár másfél óránként nappal, de ettõl újra sok tej termelõdött, jó a Naturland tejserkentõ teája is.
Elvilegh minél többször teszed mellre a picit annál több tejed lessz.A babának is jobb, hogyha nem egyszerre üli meg a gyomrát.A tápszert kerülném a helyedben amennyiben nem feltétlen kell.
1 hét nem elég, hogy beálljon a kereslet-kínálat, 2-3 hét is kell, míg a sok szopási ingertõl, ami a melledet éri (akár 1, 5-2 óránként) több tej termelõdjék. A 2. babámnál az Urtica Urens 5CH homeopátiás bogyó segített, a 3.-nál a More Milk kapszula.(www.boldogmama.hu-n találsz infó-t). Az elsõnél infók hiányában én is korán elkezdtem tápszerezni a babust már a 3. héttõl, azóta is bánom...
URTICA URENS kapható a patikában... :)
A kérdező hozzászólása: bocsánat: 44 cm-es a baba!
En a 36ik hetben szultem 2504grammmal es 44cmrel suuletett a kisfiam.
Én a 35.héten szültem ikreket! 2440gr és 2460gr-osak voltak, mindketten 50cm-esek. Õk nagynak számítottak. Nem csak mint ikrek, de még egy babának is nagy. A 1900gr teljesen normális.
Az egyik barátnõm 2 hete szült 34 hetesen. 1700 gramm és 35 cm a pici. Inkubátorban van jelenleg is a kislány. Szépen fejlõdik azóta.
Nekem a 36.heti ultrahangon 2650gramm volt a kisbabám. Most vagyok a 38.héten, és azt mondta a doki hogy olyan 3300 gramm körüli babára számítsak. A cm-t nem tudom sajnos.
Szia! Lehet benne valami, hogy tényleg így volt. Bár azt nem tudom, hogy a 35 hetesen mekkora súlyúnak kell lennie a babának. Én alig értem el a 7 hónapot amikor megszülettem és én is csak 1.9 kg voltam, ezelõtt 34 évvel.Remélem az én kisfiam benn marad még áprilisig ;) 22 km
Szerintem semmi gond a babával a méretei alapján, egy ismerõsõm mindkét babáját 40. hétre szülte és 2kg-osak voltak egészségesek, a cm-t nemtudom
Én a 34. hétre szültem a fiamat, ezekkel a paraméterekkel. Ekkorának kell lennie egy ilyen korú babának, az utolsõ hetekben, rohamos a hízás, heti 200 gramm.
simán lehet.
Ezek az adatok a valóságnak megfelelnek!Egy 35 hetes magzat kb 43-44 cm a súlya pedig 2 és 2.5 kiló között lehet!
Az én kislányom is 35. hétre született és csak 1720 gramm volt, meg 42 cm.

6. napja nem jön meg, egyébként múlt hónapban is késett egy hetet és csak két napig tartott. Ma reggel csináltam első vizeletből clearblue tesztet és negatív lett. Most akkor nem vagyok terhes vagy nem elég jó ez a teszt?

Legjobb válasz: Szerintem ne vagy terhes, a Clearblue 6 nap késés után már biztosan kimutatná, ha baba lenne. De biztos, ami biztos, holnap reggel csinálj egy másik fajtát, a kettõ együtt már biztosan nem hazudik.

Szerintem ne vagy terhes, a Clearblue 6 nap késés után már biztosan kimutatná, ha baba lenne. De biztos, ami biztos, holnap reggel csinálj egy másik fajtát, a kettõ együtt már biztosan nem hazudik.
A kérdező hozzászólása: egy csomó kismama azt írja pedig, hogy csak 5 hetesen mutatott ki nekik halvány csíkot a teszt és 5 tesztbõl csak 2 mutatta ki a terhességüket, akkor ez hogy van?
Nem tudom, hogy hogy van, nekem már a mensi elõtt 2 nappal kimutatta a babát. Szerintem talán akkor lehetséges, hogy nem mutatja ki, ha nem félidõben fogant, hanem késõbb. Ha pontosan tudod, hogy mikor volt a peteérésed, akkor onnantól számítva 14-15 nap múlva szerintem tuti ki kell, hogy mutassa akármilyen teszt (hacsak nem selejtes). A HCG a beágyazódástól termelõdik (ez kb. a fogantatástól számítva 7-9 nap) és kétnaponta duplázódik. Legtöbb teszt, pedig 25-ös érzékenységû, tehát viszonylag alacsony hormoszintet is képesek kimutatni.
Szia! nem akarlak elszomorítani, de ennek a tesztnek már ki kellene mutatni a babát ennyi késés után! Nekem egy nappal a nem várt mensi elõtt pozitívat mutatott! Azért fel a fejjel!
Nekem is késett, két nap után nega lett a clearblue és egy hét késéssel meg is jött sajna.Ez a teszt már tuti kimutatta volna, de ne keseredj el, majd legközelebb összejön!Amúgy bármi miatt késhet, én pl. vizsgáztam, de amiatt is késhet, h most emiatt izgulsz.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, el vagyok keseredve(
De ha elõzõ hónapban is késett neki egy hetet, akkor lehet hogy most is késik, akkor még csak holnap kell megjönnie. Akkor pedig lehet hogy még nem mutatja ki, nem? Mert én is így vagyok, hogy múlt hónapban is késett egy hetet, most pedig eddig 5 napot, és még semmi.
A kérdező hozzászólása: gondolod, hogy még van remény?
Hát sztem van, mert akkor elvileg még nem is késett semmit, mert még meg sem kellett volna jönnie, most remélem nem írok hülyeségeket, de ha a ciklusod 35 napos, mint múlt hónapban, akkor még nincs késés, nem? Én csak így gondolom, nálam is ez a helyzet. akkor a peteérésed sem a 14. napon volt, hanem a 21.-en, tehát még nem is telt el 14 nap...Szerintetek jól látom?
Egy hét késés után már tesztelni kellene, és orvoshoz menni, ha ezek után sem jön meg! Minél hamarabb!
Mennyi idõs vagy és mennyire van beállva a mensid? Mióta élsz nemi életet összességében, és mióta a mostani barátoddal? Ha vigyáztatok, nem volt gond óvszerrel, nem nyúlt hozzád spermás kézzel vagy élvezett a nemi szerved környékére, akkor nem hinném, hogy terhes volnál. Mindenesetre egy tesztet nyugodtan megcsinálhatsz, utána egyrézt okosabb leszel, másrészt ha negatív, megnyugszol kicsit.

Hányszor és mennyi tésztát adtok a gyerkőcötöknek mondjuk egy héten? 16 hónapos a lányom, mostanában elég rosszul eszik, de a tésztás kajákat mindig megeszi, de nyilván nem ehet mindennap, ezért érdekel, más kisgyermekek mennyi tésztát esznek.

Legjobb válasz: a lányom is lassan 16 hónapos lesz. tlag egyszer eszik tésztát egy héten de Õ viszont hust hussal minden nap. szerintem ha egy héten 5x tésztázik nem gáz (fõleg ha nem eszik mást).

a lányom is lassan 16 hónapos lesz. tlag egyszer eszik tésztát egy héten de Õ viszont hust hussal minden nap. szerintem ha egy héten 5x tésztázik nem gáz (fõleg ha nem eszik mást).
Ebben a korban a gyerekek már érzik, hogy mire van szüksége a szervezetüknek. Ezt annak idején az orvos is mondta.A lányod is ezért akar mindig tésztát enni.Adj neki nyugodtan, amennyi akar.Persze azért adj neki mást is.Lesz még olyan idõszak, amikor csak a zöldséget vagy csak a húst akarja megenni.Tapasztalatból mondom, nemcsak a gyerekeimnél, hanem az unokáimnál is ez volt a helyzet.Pedig egyikük sem volt válogatós, és jó étvágyúak is voltak.
kb. egyszer egy héten teszek a zöldséghez, amit turmixolok neki. ezen kívül a mi tésztás kajáinkból pár falat. nyugodtan adj neki, amennyit kér.
pontosan mire kell neked tanács?
A kérdező hozzászólása: amit a kérdés alapján tudsz tanácsolni pölö hogy tudnék közeledni mert már vagy 2 éve nem voltam szerelmes és animébe folytottam a bánatom és nem vagyok teljesen komplett...
elsõ vagyok. animét nézel? nembaj mert én is :D am meg lehet h csak te azt szeretnéd h veled foglalkozzon többet, és ezért az agyad úgy állítja be magát, hogy te ezt kívülrõl úgy érzékeled mintha többet foglalkozna veled. am meg keresd a társaságát, és kérdezd meg h nem akar e elmenni vele meginni vmit vagy ilyesmi. am meg én még soha nem voltam szerelmes, és én sem vagyok teljesen komplett :D 18/F
veled*

Egy hete diétázom, ha súlyzós edzésnél nem tapasztalok erőcsökkenést az jelentheti azt, hogy nincs nagyobb izoveszteség? Elég sokat fogytam az első héten és félek, hogy a nagy része izom volt!?

Legjobb válasz: Ne félj, annak a nagy része víz és glikogén. Ha megvan a 2-3g/tskg fehérje és a súlyzós edzés, akkor nem lesz túl nagy az izomveszteség.

Ne félj, annak a nagy része víz és glikogén. Ha megvan a 2-3g/tskg fehérje és a súlyzós edzés, akkor nem lesz túl nagy az izomveszteség.
A kérdező hozzászólása: A 3tskg fehérje megvan, sõt még több is. Csak a ch-t egybõl vettem 2tskg-ra vissza és egy hét alatt 2, 5 kiló ugrott le rólam. S a "nagykönyv" 0, 5-1kg-ot mondd, ami még normális, ehhez képest a 2, 5kg elég brutál. Mondjuk iszonyat gyors az anyagcserém, lehet emiatt is.
De az elsõ hétben ez normális, leürülnek a raktáraid, mivel ezelõtt többet és szarabbakat ettél. Ezután belassul, szóval ne aggódj.

Megharagudott rám a cicám, mert egy hétig a nagyimnál voltam. És a cicám nem fogta fel hogy miért tüntem, el. Mit tegyek? Még maradtam volna, csak a cicám miatt jöttem haza. Elég ha 3 naponta hazajövök?

Legjobb válasz: Én a görimmel voltam így. Egy hétig voltam oda. De ahogy kapott két simogatást, egybõl szaladt, és "puszit" adott. Ne aggódj, a cicák nagyon szeretetigényes állatkák, megbékél hamar:)

Én a görimmel voltam így. Egy hétig voltam oda. De ahogy kapott két simogatást, egybõl szaladt, és "puszit" adott. Ne aggódj, a cicák nagyon szeretetigényes állatkák, megbékél hamar:)
Az állatok olyanok mint a gyerekek:) Nyugi megbékél elõbb-utóbb. Kicsit kényeztesd:)
az én bébim is ilyen..3 napot nélküle vagyok, és kiborul. Szerencsére már leszokott róla, de ha 3 napig nem voltam otthon, akkor a 3naptól kezdve az ágyamba pisilt...:( pedig kijárós cica...gy De azóta valahogy megszokta hogy néha el kell mennem, és tudja hogyha hazajövök akkor addig kényeztetem amíg el nem küld a sunyiba. :) MOndjuk az én cicóm azért is ennyire ragaszkodó, mert 3hetes kora óta neveltem és nem váltunk el egy percre sem. :) Megbékél veled hajrá! :)
hehe, szerintem kérdezd meg a szüleidet. Amugy az állatok nem haragtartóak. Nekemis van két macskám és egy hétig nem voltam otthon. Nem lett bajuk. kibírták
megbékél 2-3 napon belül sztem :) kutyám is ha valami nem úgy van ahpgy akarja megsértõdik és engesztelnem kell :)
Nyalizz neki sokat egy pár napig, és megbékél!
beszéld meg a macskával...
A kérdező hozzászólása: kibékültünk!!! egy kis párizsi, és egyéb finomság megoldódott a probléma :)
Jajj de aranyosan mondtad! "Kibékültünk" :) Igazi állatbarát lehetsz! :)

4 hetes cicáim vannak, akikkel az anyjuk nem törődik több mint egy hete. Az egyiknek nagyon megy a hasa és elég puffadt, már a végbélnyílása is kivan szegénykémnek. Hogy segíthetnék rajta?

Laktózmentes tápszerrel etetem ?ket és alutasakos Wiskas juniorral.Szörnyen néznek ki szegénykéim,mivel nincs aki mosdassa ?ket,tiszta ragacsok stb,megfürdethetem ?ket?

Legjobb válasz: Szegénykék :( Elég picikék még, sajnos nem sok reményem van, hogy túlélik így. A legfõbb gond az anyahiány, a törödés, nemis a tápolás. Megfürdeti szerintem ne is próbáld, mert annál rosszabb lesz neki, inkább nedves vattával törölgesd le õket! Az anyahiány ellen odarakhatnál valamilyen plüssállatkát, akihez oda tudnak fújni, meg egy melegvizes flakont, hogy érezzék a meleget, mintha az anyjuk lenne.

Szegénykék :( Elég picikék még, sajnos nem sok reményem van, hogy túlélik így. A legfõbb gond az anyahiány, a törödés, nemis a tápolás. Megfürdeti szerintem ne is próbáld, mert annál rosszabb lesz neki, inkább nedves vattával törölgesd le õket! Az anyahiány ellen odarakhatnál valamilyen plüssállatkát, akihez oda tudnak fújni, meg egy melegvizes flakont, hogy érezzék a meleget, mintha az anyjuk lenne.
ennek igazán örülök:DDD!♥☺☺
Örülök, hogy jobban vannak :) (az elsõ válaszoló)
Nyugodtan fürdesd meg õket, több alomnyi elhagyott kismacska felnevelésében segédkeztem már, úgyhogy hidd el, langyos vízzel lemoshatod õket, sõt, le is kell, mert elég piszkosak tudnak lenni kaja után meg egyébként is. Lehet kapni kifejezetten anyátlan kismacskák felnevelésére szolgáló tejport, azzal etesd inkább õket. Amelyik beteg, azt vidd dokihoz!!! Õ egyébként is rengeteg jótanáccsal szolgálhat.
De igen, én írtam fentebb, hogy 5 hetes koruk körül már önállóan mosakodnak. Az alomhasználat 2-3 nap hozzászoktatással jár (amikor kaparásznak, rá kell tenni õket az alomra), de néhány ilyen alkalom után már önállóan belemásznak a ládába. (és utána megmosakszanak.) Én azért mindenképpen javaslom az állatorvosi látogatást, nem viztos hogy te megfelelõen kikezeled a bélfergességet (vagy akár mást).
szia! az én cicámnak sem volt anyukája mégis nagyon jól van, mosdik is magától... Nálam az vált be hogy kecsketejet adtam neki ilyen kis cumiszerûben. igaz most azt hiszi hogy én vok az anyukája és gyakran szopja az ujjam. De mégérte mert látom rajta hogy jól van.
Szia. Sajnálom a cicáidat, de ha az anya nem törõdik velük az egy ösztön, és minden valószínûséggel életképtelnnek vannak ítélve. Próbáld meg, hátha a szomszéd macska, vagy állatorvosnál valamelyik befogadja, anya nálkül tényleg nem fognak fölnõni. A hasmenés azt jelenti, hogy fostosak lettek, ami pici cicák halálos ellensége, orvos sem biztos, hogy tud segíteni, de mindenképp vidd el, hátha van valamilyen antibiotikum, ami még használ...
Az, amit te úgy látsz, hogy a végbélnyílása van kinn, az valószínûleg bélférgesség, attól lehet a hasmenés, a puffadás és az általános rossz állapot. Ez féreghajtó kezelést igényel, orvos által. 4 hetes cicákat egyébként már gond nélkül fel lehet nevelni cicamama nélkül, feltéve ha egészségesek, úgyhogy elsõként mindenképpen állatorvos! Ha kikezelte õket, akkor a többit már házilag meg lehet oldani. Speciális cicatejet adhatsz nekik, de már a junior szószos kaja is mehet. Nedves ronggyal nyugodtan megtörölgetheted õket, sõt, evés után kell is a pocijukat és a popsijukat azzal simizni az emésztés beindítására. Az én cicám is 4 hetes korában került hozzám, amíg cumizott, õ is maszatos volt, úgyhogy törölgetni kellett, de néhány nap múlva már önállóan mosakodott és wc-zett! Megjegyzem, már majdnem 7 kiló... Úgyhogy kitartás!
Nekem is voltak így kis cicáim, vidd el oket orvoshoz !
Ja ez kimaradt: és ne mennyen víz a fülükbe! fontos!:)
az én cicám is volt így...hasmenése volt elég sokáig...de szerintem ez azért volt mert más a kaja mint "otthon" vagy a te esetedben az annyuknál, vagy éppen a tej másabb...szerintem nem kell aggódnod csak + kellene szokniuk az étrendet és nem lessz semmi baj... A fürdetésröl annyit hogy ha úgy döntesz h +fürdeted csakis nagyon meleg helyiségben és ne túl hideg vagy forró vizzel! jobbulást a cicáknak!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat.Az elõzmény egyébként ami az anyukájukat illeti, betegség volt, 3 hetesek voltak amikor beteg lett, azóta már jól van de nem gondozza õket.Jó ötleteket írtatok az anyapótlásra, megróbálom õket.Ma veszek nekik féregtelenítõ tablettát is.Az étvágyuk nagyon nagy, a kis hasmenõsnek is.Szegénynek a kis farka olyan mint egy drót, rávan tapadva a szõr, legalább azt megpróbálom valahogy rendbeszedni.Egyébként anya nélkül nem fogják maguktól megtanulni hogy mosakodni kell?:)
Az egyik cicám is ilyen állapotban került hozzám, rögtön orvoshoz vittem kapott féreghajtót, bélflóra helyreállító gyógyszert, stb, helyre jött, igaz 2 hétig karanténba kellett lennie.És ne adj neki semmi macska eledelt, a legjobb kaja ilyenkor a sima fõtt darálthús(csirke vagy pulyka) és rizs.abban semmi trutyi nincs amit a bolti kajákba beleraknak, és a tiszta vizen kívül semmire sincs szükségük. Mindenképp orvosi ellátásra szorulnak! az én cicám csodaszép tigrissé cseperedett 4kg:)
ohh már látom elkéstem a válasszal, örülök, hogy rendbe jöttek!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Képzeljétek mióta írtam, azóta tök jól vannak a cicák.Olyan boldog vagyok, nincs már hasmenés, haspuffadás stb.A tápszerben van hasfogó, kaptak féregtelenítõt már 2 nap és még ma fognak, a popójukat kamillával törölgettem, az is rendbe jött.Már elkezdtek játszani is, elevenek mint az egészséges kicsicicák és úgy esznek mint a sáska.Ja és a kabalás dolog is bejött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!