Találatok a következő kifejezésre: Egy hete és nem (1559 db)

Olyan problémám van, hogy egy fiatal leopárd gekkót vettem közel egy hete, és nem eszik. Mit tegyek?

Lisztkukacot adok neki, els? két nap még csipeszb?l el is fogadta, de azóta ha beleteszem a szájába (kijátszom a kis hamist, hogy kinyissa a száját és csipeszb?l beleejtem) ki is köpi. Mit lehet ilyenkor csinálni?Azt mondták az állatkereskedésben,hogy tücsköt még ne adjak neki,mert az túl nagy falat lenne.

Legjobb válasz: hány centis az állatka mert amúgy lehet kapni 5 milis tücsköt amit szerintem még az is meg tud enni amelyik nagyon pici. Én ismerek egy olyan beszoktató technikát amit vadon befogott vagy frissen beszerzett állatkánál alkalmazok h a lisztkukacot csipesszel megfogom és szétnyomom valamin és a kifolyó levét óvatosan rákenem a szája szélére ahonnan le fogja nyalogatni és nekem attól rászokott kapni az evésre. ha semmi módon nem tudod rá venni az evésre akkor állatorvost is megpróbálhatod hátha ad neki egy étvágygerjesztõ szurit:) sok szerencsét az etetéshez remélem hasznos lesz az infóm...:)

hány centis az állatka mert amúgy lehet kapni 5 milis tücsköt amit szerintem még az is meg tud enni amelyik nagyon pici. Én ismerek egy olyan beszoktató technikát amit vadon befogott vagy frissen beszerzett állatkánál alkalmazok h a lisztkukacot csipesszel megfogom és szétnyomom valamin és a kifolyó levét óvatosan rákenem a szája szélére ahonnan le fogja nyalogatni és nekem attól rászokott kapni az evésre. ha semmi módon nem tudod rá venni az evésre akkor állatorvost is megpróbálhatod hátha ad neki egy étvágygerjesztõ szurit:) sok szerencsét az etetéshez remélem hasznos lesz az infóm...:)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszi a segítséget, egyébként még kicsi, fiatalka :)
Mi az, amit eddig próbáltál?
Szia! Mióta egyszer vesemedence-gyulladásom volt, rendszeresen felfázom, de amint érzékelem, hogy valami nincs rendben, eszméletlen mennyiségû vizet kezdek el inni. Napi 5-6 liter...addig idd, amíg rosszul nem leszel. Nekem ezzel a módszerrel nagyjából 2 nap alatt teljesen elmúlik. És mellé hasznos vörösáfonyát is szedni. De a legfontosabb igyál igyál igyál és igyál!
Kiegészítésként: ha már 1 hete tart a felfázás, lehet, hogy nem lesz olyan gyors a hatása, de kisebb valószínûséggel alakul ki vesemedence-gyulladás, ami nem egy utolsó szempont... Kitartás! Tudom, milyen idegesítõ :/
grapefruit csepp :) nekem 2 nap alatt segített :)

A papagájok (főleg hullámos) hogy viselik, ha mondjuk egy évben kb 5x elutazunk egy hétre és nem megvalósítható, hogy magunkkal vigyük?

Enni és inni kapnának csak ilyenkor sokat lennének egyedül.Melyik faj bírja jobban ezt? Esetleg pinty,kanári? Párban lennének mindenképp.

Legjobb válasz: a papagáj társas lény. de ha párban vannak akkor néha nem akkora gáz ha magukra vannak hagyva.

a papagáj társas lény. de ha párban vannak akkor néha nem akkora gáz ha magukra vannak hagyva.
mármint milyen telószám? vezetékes vagy mobil?
Rendeljetek Roaming csomagot a szolgáltatótól
jajj de hülyeséget kérdeztem bocsi:D miért nem tudod hívni? mit jelez a telefon?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért nem tudom hívni : a hívott fél nem fogad hívásokat ezt mondja
A kérdező hozzászólása: hogy tudnám azt megrendelni ?:)
a mobilszolgáltatód átlehet, hogy jó lenne felhívnod, és ott elmondanád a problémádat, és megkérdeznéd, hogy mit tehetnél:) nem tudom 30-as vagy milyen vagy, de ha nem találod megpróbálok segíteni megkeresni a neten:) ahová ment, annak a helynek, háznak a számát nem tudod?
A kérdező hozzászólása: 30-as vagyok ..sajnos nem ismerem én õket csak anyukám és a nevelõapukám :) most megpróbálom felhívni a tmobile-t :) köszönöm a segítséged !

15 hetes kismama vagyok és kb. egy hete abszolúlt nem fáj a mellem. Ez normális. Ez nem jelenti azt, hogy elvetéltem, igaz?

Legjobb válasz: Nem, egyáltalán nem jelenti azt. A tünetek jönnek-mennek végig a 40 hét alatt, nyugi! Nekem egyik héten van hányingerem, a másikon meg nincsen. A mellem sosem fájt. A szagundor nálam nagyon erõs, de van, hogy az is megkímél egy-egy napra! Szerintem semmiképp se aggódj!

Nem, egyáltalán nem jelenti azt. A tünetek jönnek-mennek végig a 40 hét alatt, nyugi! Nekem egyik héten van hányingerem, a másikon meg nincsen. A mellem sosem fájt. A szagundor nálam nagyon erõs, de van, hogy az is megkímél egy-egy napra! Szerintem semmiképp se aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Szia Én 14 hetes vagyok. Már nekem sem fáj a mellem, de ez bármikor jöhet. Ne gondolj rosszra, biztosan jól érzi magát a babód.Inkább gondolj arra h bármikor megmozdulhat már! (persze ha eddig még nem tette) Jóbabavárást 14 hetes kismama
Szia!Ne aggódj semmi gond, nekem 12 hetesen eltüntek a terhes tünetek:) Most leszek 30 hetes pocakos, és jól vagyok.Csak hát itt fáj, meg ott izültek nagyon kikészülnek terhesség végére!Szép baba várást!Üdv:Zsuzsa

Ivartalanitott nösteny macskám a mütét után nem evett egy hétig mire nagynehezen elkezdett enni mindent kihány már eltelt megin egy hét és még mindig evés után pár perc mulva kihánnya mitöl lehet ez?

van hogy ugyanaz az étel egyik nap benne marad a másik nap ha megeszi kihánya.

Legjobb válasz: Esetleg vidd vissza a dokihoz, de sürgõsen... 3 hete nem jut semmi tápanyaghoz te meg nézed? Csoda, hogy nem száradt ki szegény.

Esetleg vidd vissza a dokihoz, de sürgõsen... 3 hete nem jut semmi tápanyaghoz te meg nézed? Csoda, hogy nem száradt ki szegény.
És amikor visszavitted a macskát az állatorvoshoz a mûtétet követõ héten, és utána varratszedésre, akkor õ mit mondott, mi lehet a baj? És milyen gyógyszereket adott?
Csoda, hogy még él. Sürgõsen vidd vissza az orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: nem 3 hét telt el csak 2 de még az sem telt le mert hétfön viszem varratkiszedésre, amugy nem éhezik mert van amikor benne marad meg inni iszik rendesen az is benne marad.
Ha a mûtét elõtt nem voltak ilyen problémái, akkor már hamarabb vissza kellett volna menni vele az állatorvoshoz, hogy BAJ van. Nem megvárni a varratszedést. És nyilvánvalóan Te is észrevetted, hogy ez így nincs rendben, különben nem kérdeznéd itt. Hogy mi a baja, azt meg mi nem tudjuk a számítógép mögül megmondani. Nem tudjuk innen sem fizikálisan megvizsgálni, sem vért venni tõle.
A kérdező hozzászólása: Elvittem orvoshoz adott neki infuziot meg majd holnap is de hogy mi a baja nem tugya, akkor mit gyogyit rajta ezt nem èrtem.

Ha rendszertelen a ciklusom, (most peldaul megint kesett egy hetet) Es azelött egy hettel voltunk egütt, hogy meg kellett volna jönni, de bar nem vedekeztünk, nem ment el bennem lehetek terhes?

Igazabol azt sem tudom, hogy ez most menszi -e, mert csak barnas pirosas pecseteles van, es itt azt olvastam, hogy ez beagyazodas jele is lehet

Legjobb válasz: Technikailag lehetsz, bár kicsi az esély mivel tüszõrepedés után 1 héttel szexeltetek. Biztos ami biztos vegyél egy tesztet hogy megnyugodhass!

Technikailag lehetsz, bár kicsi az esély mivel tüszõrepedés után 1 héttel szexeltetek. Biztos ami biztos vegyél egy tesztet hogy megnyugodhass!
ha szkott késni akkior nem vagy terhes mert még peteérésed sincs
Na szóvál, lehet, hogy neked mivel késik a mensid és renszertelen, össze-vissza van peteérésed, vagyis lehetsz terhes, de a nem védekezés esetén nem csak az a fontos, hogy hol ment el, hanem, hogy bent volt-e. elõváladék ugyanis okoz terhességet. Vegyél egy tesztet, hogy biztos legyen, mert egy korai vetélésnek is ilyenek a tüneteei. Késik és barna. Ha pozítívat tesztelsz menj orvoshoz.

Ha fogamzásgátlót akarok szedni (mirabella) akkor azon az egy héten, amíg nem szedem, mikor épp megjön, addig ha szeretnék szeretkezni a párommal, akkor kell gumit használnunk? És mi a véleményetek a mirabelláról?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.

Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.
Nekem nicsen véleményem, de amúgy miért nem olvasod el a tâjékoztatót amit adtak a fogamzásgátlóhoz?
A kérdező hozzászólása: Ma szeretném megvenni, el is fogom olvasni, csak kíváncsi vagyok véleményekre.
Az egész héten nem kell ha a szünet után is rendesen szedni fogod, mert akkor a szünet alatt is véd. Viszont mikor konkrétan megvan, akkor nem árt az óvszer, mert ilyenkor fokozott a fertõzésveszély és nem a gyerek elkerülése hanem a saját egészséged érdekében javasolt. (már ha a barátod vagy te nem undorodtok attól, hogy épp akkor legyetek együtt mindent összekenve.. :) )
Jah, akkor elnézést kérek. Azt hittem már megvetted. :) Én kis buta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Már voltam nõgyógyásznál, vérvételen, megvizsgáltak stb..elolvastam a tájékoztatót is, épp most vettem meg és ezt nem találtam meg benne, hogy azalatt a 7nap alatt kell e máshogy is védekezni.Ezért gondoltam itt is megkérdezem, hátha valaki okosabb már nálam, mert még én ebben kezdõ vagyok.
Száz százalék, hogy benne van a betegtájékoztatóban! Akkor olvasd el még egyszer!
A kérdező hozzászólása: Úgylesz

Ha volt már egy császárom és nem indul meg a 40. hét végéig a szülés mire számítsak? Indítanak, engedik túlhordani, vagy újabb császár?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ is császár volt és most pár hete a második is. 41. héten született a második babám (várnak vele picit) hátha megindul, ha nem túl kevés idõ telt el a 2 terhesség között. Indítani csak burok repesztéssel tudnak, oxitocint nem kaphatsz, mert szétrepedne a méhed tõle. Ha nem indul el magától akkor nagy valószínûséggel császár újra. Nekem az volt! Viszont sokkalta könnyebben viseltem, mint az elsõt. Másnap szinte már a mini maratont is lefutottam volna! :)

Nekem az elsõ is császár volt és most pár hete a második is. 41. héten született a második babám (várnak vele picit) hátha megindul, ha nem túl kevés idõ telt el a 2 terhesség között. Indítani csak burok repesztéssel tudnak, oxitocint nem kaphatsz, mert szétrepedne a méhed tõle. Ha nem indul el magától akkor nagy valószínûséggel császár újra. Nekem az volt! Viszont sokkalta könnyebben viseltem, mint az elsõt. Másnap szinte már a mini maratont is lefutottam volna! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Neked mennyi idõ volt a két baba között? Nekem 2 év 3 hónap lesz.
A 2 gyerkõc között szinte ugyanennyi idõ van, mint nálatok lesz. Nálunk 2 év 7 hónap. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok! :)
Szia nekem 4 év lesz a két császár között, pont a héten beszéltem az orvosommal és nekem azt mondta ha magától nem indul be a 38. legkésõbb a 39.hétig akkor ismét császármetszés lesz. Nekem az elsõ baba 4350 gramm volt és ettõl fél a legjobban az orvosom hogy ismét ilyen nagy lesz a baba. Ahány kórház annyi szokás. 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm. Én Gyõrben szülök, remélem, ott sem engedik túlhordani. Kicsit magas a cukrom, ahogy az elsõ terhességnél is. Azt egyébként 10 nappal hordtam túl, és oxitocinnal sem sikerült megindítani. Ja, és betöltöttem a 35-öt.

Ha a barna folyás nem a mensi helyett jelentkezik, hanem a nem várt mensi előtt egy héttel és el is tart a nem vártig, akkor az nem babát jelent már?

Nekem a 20. ciklusnapom kezd?dött, nagyon kevés, krémes folyás, egy napra a 24-en semmi nem volt, most megint van, nagyon kevés, krémes még mindig. Még 2 nap a nem vártig, ez akkor már biztosan mensi lesz? Egyébként a pé-m a 16. napon volt, tehát 10 napja. A teszt már kimutatná? Beágyazódik már ilyenkor? Bocs, ha negyon sokmindent kérdeztem és nem túl érthet?, de már olyan izgalomban vagyok és elkeserít ez a barnázgatás.

Legjobb válasz: Én hasonlóan voltam, s most 30 hetes terhes vagyok. Nálam a beágyazódás ideje alatt (kb. egy hét, 10 nap mensi elõtt) már barnázgattam, s ez nem maradt abba az elmaradt mensi napján sem, csak akkor nem egy csepp, hanem 3-4 csepp volt. Fájt is a hasam, azt hittem megjön, de csak nem jött meg, csak nem jött meg. Pár napra az elmaradt mensi után már teszteltem és pozitív lett. Szóval, minden jel arra utal, hogy kisbabád érkezik. Vigyázz magadra nagyon! :)

Én hasonlóan voltam, s most 30 hetes terhes vagyok. Nálam a beágyazódás ideje alatt (kb. egy hét, 10 nap mensi elõtt) már barnázgattam, s ez nem maradt abba az elmaradt mensi napján sem, csak akkor nem egy csepp, hanem 3-4 csepp volt. Fájt is a hasam, azt hittem megjön, de csak nem jött meg, csak nem jött meg. Pár napra az elmaradt mensi után már teszteltem és pozitív lett. Szóval, minden jel arra utal, hogy kisbabád érkezik. Vigyázz magadra nagyon! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod, remélem neked lesz igazad, már nagy izgalomban vagyok, tegnap óta megint nagyon kevés van, csak pár csepp. Holnap majd kiderül, ha nem jön meg, akkor tesztelek majd hétfõn. Egyébként nekem is nagyon mensisen görcsöl a hasam, a ciciim égnek, és leszakad a derekam. Remélem nem mensi lesz. Neked gratula, további jó babavárást, minden jót és könnyû szülést kívánok. A teszt eredményét megírom , ha esetleg megnézed még.
Tudom, nagyon régen volt, de sikerült??? :) ) Én válaszoltam neked anno.
A kérdező hozzászólása: Szia! ha esetleg olvasod, még nem jött meg, ma kellett volna. Szerintem holnap tesztelek egyet, addig meg izgulok nagyon!
A kérdező hozzászólása: Köszi az érdeklödést, igen, pozitiv lett akkor a tesztem, de sajna 7 hetesen elvetéltem.A következõ próbálkozásra viszont újra sikerült, márciusban megszületett a kisfiam, 7, 5 hónapos nagy baba és még mindig sokat szopizik, amire nagyon büszke vagyok.Nálad mizu, ti hogy vagytok, mikor szültél?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!