Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapos esetén (31 db)

Egy hónapos terhesség esetén normális dolog, ha görcsöl a hasam?

2001. évben Stevens Johnson Syndromát állapítottak meg nálam. Most 1 hónapos terhes vagyok és iszonyatosan görcsöl a hasam.

Legjobb válasz: Ez velem is elõfordult! Jelezd a nõgyógyászodnak. Az enyém B-vitamint javasolt és segített is.

Ez velem is elõfordult! Jelezd a nõgyógyászodnak. Az enyém B-vitamint javasolt és segített is.

Otthon készített ételek esetén mit és hogyan (elkészítési mód) lehet adni egy 6 hónapos babának?

anyatejes

Legjobb válasz: Vegyél egy kézi botmixert, amihez van az a magas pohár amiben turmixoni kell.Nekem orion van sparban 3000ft. Elõször sparban lehet kapni felezett fagyasztott barackot, reggel kiveszel egy felet délre kiolvad és leturmixolod. 3 nap múlva ugyan úgy a félhez még egy fél almát teszel és turmixolod, majd barackot banánnal, majd banánt barackot banánt, majd almát banánt, utánna babakekszet is tehetsz bele, majd jöhet a körte magában ill. ezekkel kombinálva. Így 50 ft-ból kijön egy adag míg az üveges 250-350ft. Délután adhatsz tejpépet ha gondolod, a hippes és a mildibé nagyon finom. Fõzelék. EGy kis fazékot befogsz neki, egy burgonyát meghámozol négybe vágod és bele dobod egy hámozott cikkezett almával. Felöntöd vízzel 15 percig fõzöd turmixolod és kész. 1 répát meghozol félbe vágod fõzöd kb. fél órát, de fél idõnél egy burgonyát is mellé dobsz, turmixolod és kész, 5 hónaposan már fehér répát is tehetsz bele. 1 burgonyát megfõzöl közben egy paradicsomot leforrázol héját lehúzod magjait kiszeded és nyersen a fõtt krumplival turmixolod. Kis vízben ami épp ellepi a fagyasztott gyalult tököt megfõzöl 1 szeletelt kruplival,leszûröd szûrön majd turmixolod, esetleg ehez is tehetsz paradicsomot úgy finomabb. 2 kg céklát meghámozol felszelsz fõzöd 2 órán át, majd leszûröd hagyod kihûlni, és folpackba 1-1 kis maréknyit fagyasztassz, mikor ezt akarsz készíteni reggel kiveszed, délben 1 burgonyát megfõzöl és turmixolod, ez nagy kedvenc finom édes! 1 kis olajon 1 apróra szelt hagymát megsütsz majd ráteszel 1 mirelit spenótot, kis lánr teszed lefede néha mekavarod, s miután felforrd még 15 percig fõzöd, közben 3 krumplit megfõzöl majd a spenóttal turmixolod. Ez több adag, ha kihûlt mûanyag poharakban fagyaszthatod. 1 burgonyát almával megfõzöl, majd 10 szem fagyasztott meggyel nem kell bele fõzni, sparban kapni mirelit natúr gesztenyepürét abból faragsz hozzá keveset ezt sem kell fõzni, nem baj ha fagyos a forró krumplitól mire össze turmixolod felenged. Ezekhez mindig van itthon hozzá való, egészséges friss, gyorsan megvan mert csak egy fazékba kell bele tenni megfõzni turmixolni és kész. Késõbb ehez egy egy kocka csirkemellett kell fõzni azt is csak bele dobom. 1 csirkemellet 8 kockára vágok folpackba csomagolva fagyasztom és mikor fõzök csak úgy fagyosan a krumplival odateszem fõni. Mindig frisset készítek, ha sok akkor fagyasztom. Késõbb burgonyát brokkolival karfiollal zöldbabbal borsóbal zeller gumóval karalábéval hússal adhatod 8 hónapos kortól. Remélem segítettem.

Vegyél egy kézi botmixert, amihez van az a magas pohár amiben turmixoni kell.Nekem orion van sparban 3000ft. Elõször sparban lehet kapni felezett fagyasztott barackot, reggel kiveszel egy felet délre kiolvad és leturmixolod. 3 nap múlva ugyan úgy a félhez még egy fél almát teszel és turmixolod, majd barackot banánnal, majd banánt barackot banánt, majd almát banánt, utánna babakekszet is tehetsz bele, majd jöhet a körte magában ill. ezekkel kombinálva. Így 50 ft-ból kijön egy adag míg az üveges 250-350ft. Délután adhatsz tejpépet ha gondolod, a hippes és a mildibé nagyon finom. Fõzelék. EGy kis fazékot befogsz neki, egy burgonyát meghámozol négybe vágod és bele dobod egy hámozott cikkezett almával. Felöntöd vízzel 15 percig fõzöd turmixolod és kész. 1 répát meghozol félbe vágod fõzöd kb. fél órát, de fél idõnél egy burgonyát is mellé dobsz, turmixolod és kész, 5 hónaposan már fehér répát is tehetsz bele. 1 burgonyát megfõzöl közben egy paradicsomot leforrázol héját lehúzod magjait kiszeded és nyersen a fõtt krumplival turmixolod. Kis vízben ami épp ellepi a fagyasztott gyalult tököt megfõzöl 1 szeletelt kruplival, leszûröd szûrön majd turmixolod, esetleg ehez is tehetsz paradicsomot úgy finomabb. 2 kg céklát meghámozol felszelsz fõzöd 2 órán át, majd leszûröd hagyod kihûlni, és folpackba 1-1 kis maréknyit fagyasztassz, mikor ezt akarsz készíteni reggel kiveszed, délben 1 burgonyát megfõzöl és turmixolod, ez nagy kedvenc finom édes! 1 kis olajon 1 apróra szelt hagymát megsütsz majd ráteszel 1 mirelit spenótot, kis lánr teszed lefede néha mekavarod, s miután felforrd még 15 percig fõzöd, közben 3 krumplit megfõzöl majd a spenóttal turmixolod. Ez több adag, ha kihûlt mûanyag poharakban fagyaszthatod. 1 burgonyát almával megfõzöl, majd 10 szem fagyasztott meggyel nem kell bele fõzni, sparban kapni mirelit natúr gesztenyepürét abból faragsz hozzá keveset ezt sem kell fõzni, nem baj ha fagyos a forró krumplitól mire össze turmixolod felenged. Ezekhez mindig van itthon hozzá való, egészséges friss, gyorsan megvan mert csak egy fazékba kell bele tenni megfõzni turmixolni és kész. Késõbb ehez egy egy kocka csirkemellett kell fõzni azt is csak bele dobom. 1 csirkemellet 8 kockára vágok folpackba csomagolva fagyasztom és mikor fõzök csak úgy fagyosan a krumplival odateszem fõni. Mindig frisset készítek, ha sok akkor fagyasztom. Késõbb burgonyát brokkolival karfiollal zöldbabbal borsóbal zeller gumóval karalábéval hússal adhatod 8 hónapos kortól. Remélem segítettem.
Ha most kezded a hozzátáplálást, alma, õszibarack levével kezd, majd mehetnek a rostok is. Az õszibaracknak most nincs szezonja, így azt üvegeset veszek (bébiétel). Késöbb mikor már a fõzelékeket adhatod neki, lehet alma-krumpli, cékla-krumpli, sárgarépa-krumpli, saláta-krumpli, sütõtök-krumpli(késõbb már több féle zöldséget, gyümölcsöt használhatsz). Ezeket kevés vízben megfõzöd, vagy párolod, és összeturmixolod kevés fõzõlével, egy picurka sót is kell bele tenni. ha már a fõzelékkel kiváltottál egy étkezést már kb két hete, akkor keverj bele 1 mokkás kanál olajat is. 7.5-8 hós korában már kell keverni a fõzelékekbe szárnyashúst.

Ideális esetben hányszor és mennyi ideig alszik egy 10 hónapos baba napközben? írjátok le légyszi a saját babátok alvási szokásait.

El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Pont 10 hós a lányom. Az utóbbi 1-2 hétben azt figyeltem meg nála, hogy elég neki már egyszer aludni. Nem igényli már a délelõtti alvást, max. negyed órát szundikál szopi közben. Délután viszont alszik 1,5-2 órát (ideális esetben, persze van, hogy elõbb ébred, de akkor este nyûgösebb). Este 8 körül elalszik, de reggel 6-kor már ébren van. 10 óra tájban aludt régebben, most csak egy kis cicin szundikálás van, majd délután 2 körül alszik egy nagyot.

Szia! Pont 10 hós a lányom. Az utóbbi 1-2 hétben azt figyeltem meg nála, hogy elég neki már egyszer aludni. Nem igényli már a délelõtti alvást, max. negyed órát szundikál szopi közben. Délután viszont alszik 1, 5-2 órát (ideális esetben, persze van, hogy elõbb ébred, de akkor este nyûgösebb). Este 8 körül elalszik, de reggel 6-kor már ébren van. 10 óra tájban aludt régebben, most csak egy kis cicin szundikálás van, majd délután 2 körül alszik egy nagyot.
Max 4szer de csak 20 perceket. :( 7-8-kor ébred 12 körül 20 perc 2 körül 20 max 30 perc Néha 4-5 körül 20 perc és ennyi. Ha az utolsó kimarad akkor 7 körül alszik akár egy órát (kint babakocsiban) 10-11 körül elalszik, általában végig reggel 7-8-ig.
Az én tündérem a napokban kezdte el azt, hogy 11-tõl du. 2-ig alszik és slussz. Eddig de. 10-12-ig illetve 15-17-ig aludt.


Milyen kellékek szükségesek egy 8 hónapos kutya esetében?

Acana tápot fog kapni, amíg bírjuk anyagilag:) Emellé milyen vitamint szedhet még a kicsi? Gondoltam fültisztítóra, fogápoló rágcsálnivalóra, fés?re, és persze játékokra. De ezek mellett még mi fontos és mi ajánlott?

Legjobb válasz: Szia! A legfontosabb:Póráz, nyakörv! Vitamin az Acana mellé nem kell! Fekvõhely, ami lehet egy megunt pokróc is akár, olyan helyen, ahol lehetõleg nyugisabb, se Ti nem zavarjátok a kutyust, sem Õbelé nem botlotok állandóan, hogy nyugodtan pihenhessen. 8 hónaposan nem olyan kicsi ám már, majdnem felnõtt méret! Lehetnek kialakult szokásai, amit majd gondosan írjatok fel. Pl.Mikor szokott enni, sétálni, pisi, kaki mennyiszer, mikor nyugodtabb, mikor izgágább, kedvenc foglalatossága, ilyesmik, ami fontos lehet. Alegfontosabb pedíg:rengeteg szeretet Tõletek! Üdv.

Szia! A legfontosabb:Póráz, nyakörv! Vitamin az Acana mellé nem kell! Fekvõhely, ami lehet egy megunt pokróc is akár, olyan helyen, ahol lehetõleg nyugisabb, se Ti nem zavarjátok a kutyust, sem Õbelé nem botlotok állandóan, hogy nyugodtan pihenhessen. 8 hónaposan nem olyan kicsi ám már, majdnem felnõtt méret! Lehetnek kialakult szokásai, amit majd gondosan írjatok fel. Pl.Mikor szokott enni, sétálni, pisi, kaki mennyiszer, mikor nyugodtabb, mikor izgágább, kedvenc foglalatossága, ilyesmik, ami fontos lehet. Alegfontosabb pedíg:rengeteg szeretet Tõletek! Üdv.
O.K. Látom már! 8 hetes! Kutyapelus, vagy sok-sok újságpapír a szobatisztaságra való szoktatáshoz. A szokásait, evés, pisi-kaki azért megkérdezendõ így is. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Chippeltetve lesz, biléta is. Én azt olvastam h nagytestû kutyáknál elõnyösebb a nyakörv, mert a hám eldeformálhatja a csontjait, vagy vmi ilyesmi. De a fogápoló rágcsa az nem káros neki igaz? De láncot vagy bõrt vegyek? Úgyis kifogja nõni, nem?Sétáltatni mikortól vihetem?(falun lakunk).
A kérdező hozzászólása: Ja és persze nyakörv, póráz. Melyik a jobb nagytestû kutya esetében, a hám vagy a nyakörv? bõr legyen vagy lánc? Kiskutyának még nem lehet bolhanyakörvet adni, igaz?Kiskutyán folyamatosan rajta legyen majd a nyakörve?
Mindenképpen bõr nyakörv, vagy textil maximum. Napközben szerintem ne hagyd rajta! A hámot nem ajánlom, tapasztalt kutyásként. Nem sokkal kénylmesebb, mint egy nyakörv, és tele van hátrányokkal. A kutyus megtanulja, hogy nem kell figyelnie a gazdira(persze a pórázon keresztül), és húzni fog, mint a fene, nagykorában majd szöges kell rá(tapasztalat, második kutyámat én is itt rontottam el, 55 kilós rottweiler volt. Hámot semmiképp! Pórázból minnél hosszabb, fõleg, ha falun laktok. Létezik egy 3 méteres kiképzõpóráz, tiszta bõr, azt ajánlom, nagyon jó.
8 hetesen még nincs szüksége kullancs elleni védelemre, ha mégis akkor cseppet. (vagy a Frontline-nak van kifejezetten kölyköknek való spray) Bör nyakörv mindenképp. A fojtónyakörvet elsõsorban kiképzés közben érdemes használni.
A kérdező hozzászólása: Ja és rottweilerrõl van szó, és a csontbetegségek, ízületi betegségek sajnos igen gyakoriak(diszplázia), ugyhogy ezért gondoltam a kálciumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kimerítõ választ:)
Jaj bocsi, látom 8 hetes, akkor igen általában 3 hónapos kortól viheted az oltásokkal sétálni. És ilyen kicsi kutyának mindenképpen bõrnyakörv. És felnõtt korában se azzal próbáld meg leállítani, hanem adj neki jó nevelést. :)
A kérdező hozzászólása: Ja és akkor semmilyen vitamint ne szedessünk vele az Acana mellett? Calciumot azért kell, nem?
A kérdező hozzászólása: Ja és bocs, nem 8 hónapos, hanem 8 hetes:)
A diszplázia és egyéb örökletes betegségek nem attól alakulnak ki, hogy mennyi kalciumot kap a kutya. Egy jó minõségû táp mellé egyáltalán nincs szükség vitaminokra, mert a túladagolás is veszélyes lehet. Nyakörvbõl egy kiskutyára egy olcsó textil vagy bõrnyakörvet vennék, mert pár hónap múlva úgyis kinövi. A hám egyáltalán nem jó az ilyen nagytestû kutyáknak, a rottweiler hámban nagyon rángatni fog, a nyakörvvel sokkal könnyebb irányítani. Vegyél neki rágcsálható játékokat vagy mûcsontot, a fogápolósat azt hiszem csak 6 hónapos kor után lehet adni. A rotinak olyan fésût vegyél , ami ilyen kesztyû és az egyik oldalán gumi tüskék vannak.

14 hónapos kisfiam egy ideje nem akar szilárd ételt enni. Ha lefektetem aludni fetreng, olyan mintha fájna a hasa, sokszor rá is ébred. Amúgy nagyon aktív kisfiú, ezt leszámítva kutya baja. Volt már valakinek ilyen gondja? Mit tettetek ilyen esetben?

Az étkezésekkel szépen haladtunk, evett rendesen, nem volt gond sose ezzel.Most ott tartunk, hogy jóformán tejen él, kifújja a rendes kaját pár falat után. Széklete rendszeresen van és közepes állagú.Pici korában hasfájós baba volt.

Legjobb válasz: Nem lehet a foga? Az én lányom is 14 hónapos, idõközönként nyugtalanul alszik, gyakran megfordul álmában, van mikor nyöszörög is. Én úgy vettem észre hogy ez a fogzásos idõszakban gyakoribb, amikor nappal is nyûgösebb, meg folyik a nyála, stb.

Nem lehet a foga? Az én lányom is 14 hónapos, idõközönként nyugtalanul alszik, gyakran megfordul álmában, van mikor nyöszörög is. Én úgy vettem észre hogy ez a fogzásos idõszakban gyakoribb, amikor nappal is nyûgösebb, meg folyik a nyála, stb.
A kérdező hozzászólása: Remélem hogy csak a foga, ma már reggel ment a hasa, délután pedig nyálkás volt a széklete, remélem rosszabb nem lesz. Köszönöm szépen válaszod!

A feleségemmel most válunk és eddig egy háztartásba éltünk, egy lakcimünk volt. Van egy 5 és fél honapos kisfiunk. Köteles vagyok-e ilyen esetben gyerektartást fizetni ha egy háztartásba élünk és a válást még nem mondta ki a biróság?

A feleségem ma kijelentkezett a lakásbol és a szülei lakcimére jelentkezett be.De elköltözi nem akar.Tehát még mindig egy háztartásba élünk. És gyerektartást követel, holott a biróság még nem itélt meg semmilyen összeget.

Legjobb válasz: A kérdezõ sehol nem írja, hogy a feleségének semmi köze a lakáshoz, és azt sem, hogy ne lenne jövedelme. Egyáltalán nem biztos, hogy az asszony csak gyestt kap, kaphat éppen tgyás-t, vagy gyedet is. No, meg azt sem írja, hogy neki - mármint a kérdezõnek - van-e egyáltalán jövedelme. Egyébként a válóper kimondása elõtt is bármikor elmehet az asszony egy panasznapon a bíróságra, és kérheti a gyermektartást, amit, ha jogos, soron kívül megítélnek. A körülményeket tekintve lényegtelen, hogy kinek mi a bejelentett lakcíme. - többek között családjoggal is foglalkozó jogász -

A kérdezõ sehol nem írja, hogy a feleségének semmi köze a lakáshoz, és azt sem, hogy ne lenne jövedelme. Egyáltalán nem biztos, hogy az asszony csak gyestt kap, kaphat éppen tgyás-t, vagy gyedet is. No, meg azt sem írja, hogy neki - mármint a kérdezõnek - van-e egyáltalán jövedelme. Egyébként a válóper kimondása elõtt is bármikor elmehet az asszony egy panasznapon a bíróságra, és kérheti a gyermektartást, amit, ha jogos, soron kívül megítélnek. A körülményeket tekintve lényegtelen, hogy kinek mi a bejelentett lakcíme. - többek között családjoggal is foglalkozó jogász -
mert magadtól nem adsz a baba ellátására pénzt?!
Én másik oldalon vagyok, ergo nekem kellene kapni gyerektartást. De itt most nem értek egyet, mert addig, amíg nincs jogerõs bírói végzés gyerektartásra, addig nem kell fizetni. Tehát teljesen mindegy ki hol és hogyan él, bemondásra nem jár gyerektartás.
Az, hogy egy lakásban éltek, nem jelenti azt, hogy egy háztartásban is. Mivel folyamatban van a válás, megszakadt köztetek a vagyonközösség. Igen, köteles vagy gyerektartást fizetni. Jogosan "követeli", ha már magadtól nem jutott eszedbe, hogy adnod kellene.
Szerintem a kérdezö itt ara akar kilyukadni, hogy mindent ugyan úgy fizetnek közösen vagy akár egyedül a férj, mert anya gyesen van, ö fizeti a rezsit stb... és az anya még plussz gyerektartást követel. Elég egy számító a kedves feleség. Te meg követeld a gyereket. Ha a te lakásod (gondolom, mert ezért jelentkezett ki a lakásból) akkor ezek szerint neki nincs sajátja. Vagy mond neki hogy huzza el a csikot az anyjához ha már kijelentkezett. Kötelezni nem tudnak a gyerektartásra, míg bírói ítélet nincsen. Èn a helyedbe egy fillért nem adnék, neki fizetném tovább ahogy eddig (ha tényleg te fizettél mindent) pl rezsi, gyerek dolgai kaja, (a legjobb ha ezeket mind átutalással fizeted így nyoma is marad) és ha a bíróságnak kérdése lenne, te tudod bizonyítani hogy gyerektartást külön nem de minden egyebet fizettél.
igen köteles vagy gyerektartást és rezsit is fizetni, , , attól, hogy 1 házban laktok a háztartás már nem közös, , , ha viszont még közösen gazdálkodtok akkor nem is választanak el, , , tapasztalat, mi is 1 fedél alatt élünk még, , ,
Jah és ezt a nõként mondtam még mielõtt valaki férfinek néz.
Amennyiben közösen nevelitek még a gyereket, ergo egy fedél alatt éltek, te is ugyanúgy veszel ennivalót, ruhát, meg mi egymást a gyereknek, akkor mégis mire kérne gyerektartást? Ha külön lennétek az más, de ez így nagyon nem igazság. Fizeted mindenét a gyereknek és még pluszt akar? Mert elvileg az lenne a gyereknek, amit most te fizetsz alapból, mert még együtt éltek.
Az elõz hsz vagyok. Pontosítanék.Nekem nem bírói paprom volt, mert nem voltunk összeházasodva, hanm egy ügyvéd által ellenjegyzett megállapodás, hogy a keresetének a 20%-át kellett volna kapnom.Hiába volt ezen más dátum egy bizonyos dátum, nem innentõl kaptam az államilag megelõlegezett gyerektartást, hanem egy bírói ítélet után. De ezt nem javaslom az apukának, mert a volt párom most kamatostul fizeti az államnak. És mint írtam én nem kapok semmit.
Bocs, mínusz egy "t" betû. :) (Elõzõ voltam.)
Nem kell fizetni visszamenõleg egy összegben.Max fél évet ítélhetnek meg visszamenõleg, de ez nagyon hosszadalmas.(ebben a cipõben járok én is)
Igen, és õ is köteles fizetni a fele rezsit! Ha a ház a tied, akkor albérletet is. együtt esztek?
Szia, ha tudok valamiben segíteni írj nekem emailt egy rövid leírással és egy telefonszámot! Üdv!

Mi a jobb a két testvérnek szükség esetén? Ha együtt vigyáz rájuk a nagyszülő, vagy egyik mama az egyikre, másik mama a másikra? 3év körüli és pár hónapos baba.

Még csak elméleti a kérdésem. A "nagy" fiú hetente van egy délután anyósomnál, illetve amíg a terhesgondozásra megyek, bármilyen vizsgálatra, addig anyukám vigyáz rá. Szerencsések vagyunk, mindketten nyugdíjasok, mindketten imádnak az unokával lenni, és várják a picit is nagyon. Viszont a férjemnek nem vmi jó a testvérével a kapcsolata (szerintem anyós hibája f?leg). Nekem 2húgom van, nagyon jó tesók vagyunk, sose volt féltékenykedés köztünk. Ha nagyik vigyáznának a gyerk?cökre, mi a jobb nekik?

Legjobb válasz: Együtt. Mármint egyszer egyik mama mindkettõre, máskor másik mama mindkettõre.

Együtt. Mármint egyszer egyik mama mindkettõre, máskor másik mama mindkettõre.
Szerintem az a normális és helyénvaló, ha együtt van a két gyerek. Testvérek. Ezt tudatosítani kell mindkettõben. Szerintem nem értenék meg, hogy miért külön külön vannak a nagyiknál.
Szerintem is az a jó ha együtt, amennyiben a nagyik tudják vállalni, hogy a naggyal is továbbra is foglalkoznak annyit, és nem éreztetik vele, hogy most a kicsi az elsõ. Természetesen fontos a kicsi, és ezt a nagy is meg fogja tanulni, csak ugye õ ne szoruljon háttérbe. Hisz így is azt fogja érzeni, hogy eddig a mama délután csak vele játszott, most pedig a kicsit pelenkázza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Várok még :-), más is írhat, illetve tapasztalatokat is írhattok!
A kérdező hozzászólása: Attól tartok kicsit, hogy anyósom saját gyerekeinél valamit elrontott a testvérkapcsolatban.
Ugye nem azt várod el anyósodtól, hogy ö nevleje a gyerekeidet? mert most úgy hangzik, hogy ö fogja nevelni öket, és félsz hogy elront valamit velük. Ha te neveled öket és heti 1-2 alkalommal náluk van, akkor semmit nem tud elronteni. lehet ott más szabályok lesznek, mint pl ott lehet csokit enni stb... de ez normális, az ovodában is más szabájok vannak. Èn azt mondom, ahogy a nagyik képesek elvállalni ezt. Ha nem képesek egyben akkor külön külön. Ha kepesek akkor egyben. Nálunk pl apam már ezerszer kijelentette hogy a tesóm 2 gyereke egyszerre nem mehet hozzájuk mert mint az ördögök. Külön külön mint angyalok. DE meglapö mert 86 éves dédinél meg együt is angyalok. Habár apámék bevállják együtt öket, de tudom, hogy nehéz nekik.
Gyerekkoromban mindig együtt voltunk a nagyszülõknél az öcsémmel. Egy alkalommal az egyik nagymamám közölte, hogy Öcsémet most nem vinné, csak engem. Na abból lett a testvérféltékenység... Végül anyukám azt mondta, hogy ha mindkettõ nem mehet, akkor egyik sem. Mi igazságosnak éreztük így a tesómmal, külön-külön nem is akartunk menni. Véleményem, és tapasztalataim szerint azzal teszel jót, ha õket együtt viszed a nagyszülõkhöz, hiszen mostantól lesz testvére a nagyfiadnak, és a tesó az éelet része lesz. Anyósod semmit sem fog elrontani, az unokák teljesen más kategória, mint a gyerekek, hidd el! Egyébként pedig úgyis idõben észreveszed, ha gond van, és le tudtok ülni megbeszélni, ha valami idõközben rossz irányba mozdulna...
A kérdező hozzászólása: Nem várom el, hogy anyós nevelje a gyerekeimet! Sõt, anyós ragaszkodik hozzà, hogy nála lehessen heti 1szer, én meglennék nélküle. De örülök, ha ennyivel nem lehet elrontani!
Nekem 4, 5 évesem és 21 hónaposom van. Ha napközben kell vigyázni rájuk, akkor együtt vannak valamelyik mamánál, ha éjszakára kell a megõrzés akkor a nagy anyukámnál, a kicsi anyósomnál. Azért így alakult, mert a nagyfiam nagyon szeret anyuéknál lenni, de õk bent laknak a városban, mi meg falun. A kicsi pedig állandó gyógyszeres, így este még én beadom a gyógyszereit a többit már tudja anyós rendezni, aki itt lakik a szomszédban. Ezt nem bízom senkire, csak én gyógyszerezhetem.

Nekem egy 4 hónapos kapcsolatom van a barátommal, és már szó esett az eljegyzésről, nem korai?

Kb mikor ajánlatos erre igent mondani?

Legjobb válasz: Szia! Csak azt tudom tanácsolni, hogy várjatok még az eljegyzéssel és az esküvõvel is. Igaz az a mondás, hogy lakva ismeri meg egymást az ember. Az elsõ hónapokban még nagy és vak a szerelem, de ez a késõbbiekben enyhülni fog, átalakul egy kicsit mássá. Szerintem is min. egy év EGYÜTTÉLÉS-nek el kell telnie ahhoz, hogy tényleg el tudjátok dönteni, egymáshoz illetek-e. Ha jóban-rosszban megvagytok, átvészeltetek együtt egy-két gondot, nem csak szeretõként, hanem igaz barátként is tekintetek egymásra, akkor nem lehet gond, de érdemes még várni. Sok boldogságot!

De szerintem nagyon korai . Várjatok még pár évet.
Egyéne válogatja. Nekem tuti korai lenne, mi 2 éve vagyunk együtt de még szóba se került. És nem is szeretném még vagy 26 éves koromig. (5 év) Aztán 28 évesen össze lehet költözni, és ha az müködik akkor jöhet az esküvõ. Kortól is függ mennyire korai. Pl 30 évesen vagy afölött nekem sem lenne korai, mert akkor már ideje megházasodni, de pl most még iszonyú korai. Bár egyéni. Ismerõsömék fél éve vannak együtt, 17 a lány, 25 a csaj és már megvolt az eljegyzés.
Szia! Mi 5 hónapja voltunk együtt a párommal, amikor megkérte a kezem. Igent mondtam! Rá 7 hónapra összeházasodtunk. Már az elején éreztem, hogy Õ olyan ember, akivel le tudnám élni az életem, el tudtam képzelni gyermekeim apjának. És lám, azóta is nagyon boldog házasságban élünk! Szóval, ha Te úgy érzed korai, akkor ezek szerint még nem vagy biztos a dolgodban. Mindenképpen várd meg azt az idõt, amikor már felkészültél rá, és tudod, hogy Õ az igazi!
Szerintem akkor amikor már szereted a hibáit is és már éltél vele hosszabb ideig(pár hónapig)...:)
Szerintem nagyon korai meg 4 honap utan, hiszen meg mindent rozsaszinben lattok a szerelemtol. Majd amikor egy kicsit csillapodik a szerelem, akkor erdemes komolyabbra gondolni. De, talan az eljegyzesnel is fontosabb, hogy egyutt lakj a paroddal, mert szerintem lakva ismeri meg az ember a masikat. Vagyis megismeri, es kiismeri.
Az eljegyzés nem jogi kategória, semmit nem jelent, és semmire nem kötelez. Ha most úgy érzed, akkor mondj igen, tartsátok meg. Persze remélem nem 16 éves vagy, mert akkor az úgysem életre szóló lesz. Késõbb sem biztos. Ha az a helyzet, hogy te vele akarod leélni az életed, akkor mindenképpen csak huzamos együttélés után szabadna eljegyezgetni meg házasodni, nem feltétlen egy év, néhány hónap alatt is kedürlhet, hogy megy e a mindennapi rutin, megszokás, vagy nem.
Az mindeképp jó szerintem hogy szó esett, látszik hogy komolyan veszitek egymást. Na de az igaz, hogy szerintem még nem ismeritek 100 százalékosan egymást...lehet soha nem is fiogod, de ennél jobban még tuti fogod ismerni. Ismered a bogarait? láttad fáradtnak? veszekedtetetek? zsörtölõdtetek? volt már közös karácsony szilveszter...voltatok már problémás helyzetben? megtudtátok oldani? ezeregy ilyen kérdés van amire Te kell tudd a választ. Ha semmi de semmi nem érdekel csak hozzá mennél, tedd meg, hallgass a szivedre! Én már egy éve beszélgetek eljegyzésrõl a barátommal, de még fiatalok vagyunk ehhez, úgy érzem úgyh majd kicsit késõbb...amúgy másfél év után is olyan cseli vannak hogy eskü csodálkozom:D na de sok boldogságot:)
Nem korai. èn pl 5 évig éltem együtt a férjemmel a házaság elött és egy év után elváltunk. Miért? mert együtt éltünk megszokásbol. azért házasodtunk mert már ideje 5 év után. erre 1 év után rájöttem nem is ö a nagy ö nekem. a nagy övel élek hozzá már elsö nap hozzá mentem volna, most 2 év után is bármikor. szóval most érzem. most kéne, de elég gáz hogy ennyi esküvöm legyen.
Szia! Csak azt tudom tanácsolni, hogy várjatok még az eljegyzéssel és az esküvõvel is. Igaz az a mondás, hogy lakva ismeri meg egymást az ember. Az elsõ hónapokban még nagy és vak a szerelem, de ez a késõbbiekben enyhülni fog, átalakul egy kicsit mássá. Szerintem is min. egy év EGYÜTTÉLÉS-nek el kell telnie ahhoz, hogy tényleg el tudjátok dönteni, egymáshoz illetek-e. Ha jóban-rosszban megvagytok, átvészeltetek együtt egy-két gondot, nem csak szeretõként, hanem igaz barátként is tekintetek egymásra, akkor nem lehet gond, de érdemes még várni. Sok boldogságot!
Szerintem az eljegyzés idõpontja nem köthetõ idõtartamhoz. Belülrõl érzi az ember, kihez kell hozzámennie, azaz kinek szülne gyerekeket, kivel öregedne meg, stb. Ehhez azonban nem elég az együttjárás, együtt is kell lakni, hogy még jobban megismerjétek egymást. Az én férjem 3 hónap együttlakás után kérte meg a kezemet, bár már az elsõ pillanattól tudtuk, hogy ebbõl komoly kapcsolat lesz. Ha egy picit is úgy érzed, hogy még korai, halasszátok késõbbre, ez egy komoly döntés, nem kell elkapkodni. Ha igazán szeretitek egymást, és összetartoztok, úgyis eljön a ti idõtök!
a párom bátyja 3 hét utánkérte meg a mostanra már felesége kezét! 7 éve élnek boldog házasságban!
a pasi 25 bocsi!
Szia! Egy embert teljes rigolyáival együtt 1 év alatt ismered meg. Télen a depisebb fáradtabb énje , nyáron a boldogabb vidámabb énje kerül felszínre! Ezt lehet tagadni de sok értelme nincs. ergo 1 év az mialatt kiismered és megszokod a párod!
Uppsz, most látom milyen régi kérdés! Remélem igent mondtál!
Mi 4 hónapja voltunk együtt, mikor összeköltöztünk.Elõtte nem ismertük egy mást, csak kb 2 hónapja.(fõnököm volt). Összeköltözésünk után 2 hónappal megtudtuk, hogy babánk lesz. Ez már jó sok éve volt. Bár mi nem házasodtunk össze, de még mindig nagyon boldogok vagyunk! Szerintem, nyugodtan mondj IGENt, ha szereted és úgy érzed õ életed párja!
Nem az számít, hogy mennyi ideje vagytok együtt, hiszen az egy hatalmas dolog és nagyszerû érzés, ha most úgy gondoljátok, egymásnak teremtett titeket az Ég! Az eljegyzés viszont régen sem véletlenül tartott 1-2 évig. Innen még lehet visszakozni, még ha nem is szép dolog... Egybõl a házasságba ugrani sokkal merészebb ötlet lenne! Szóval az eljegyzést pont ilyen esetekre "találták ki"! :) Nagyon drukkolok, és én is várok.... türelmesen.... :)
Az 1 évrõl annyit, hogy nálunk 3 év után borult ki a bili, mert addig a párom fantasztikus színjátékot játszott, hogy milyen törõdõ stb...Az eljegyzész nem kötelez semmire, bármikor fel lehet bontani!Neked kell érezni, hogy mikor esedékes igent mondani!
Akkor, amikor úgy is érzed, hogy hozzámennél!De amúgy nem korai, az eljegyzés még nem olyan komoly dolog, inkább egy szép gesztus, amivel kifejezi, hogy mennyire szeret!:)

Szüksége van-e a golden retriever-nek (8 hónapos) kutyaólra, vagy egy kis fedett helyre, ahol eső, hó, hideg idő esetén meghúzódhat, vagy vízivadász lévén szereti az esőt, havat (hideget) és nem szükséges neki ilyen hely?

Legjobb válasz: lehet, hogy szereti a havat esõt STB de azért jól jön neki egy fedeett vvédett hely ahol tudja,hogy biztonságban van nem csak azért kell neki ha esik a hó vagy valami hanem ha valamitõl megijed vagy valami ott tudja biztonságban van. Ezért jó ha van egy ól az én kutyám kiyssé fázós és én nekem cserepes a kutyaólés belülrõl kibéleltem a házar valami bundás dologgal és ahova lefekszik odatetem valamit , hogy puháb legyen bár ha a kutyát szeret szaggatni akkor nem érdemes kibélelni de azért jól jön neki egy ól vagy ha villámlik és fél odais meghuzódik Pl szilveszter rakéta tüzijáték STB attól fél a kutya. ott meg tud húzodni. remélem tudtam seíteni. Majd írj ,h hogy sikerült

lehet, hogy szereti a havat esõt STB de azért jól jön neki egy fedeett vvédett hely ahol tudja, hogy biztonságban van nem csak azért kell neki ha esik a hó vagy valami hanem ha valamitõl megijed vagy valami ott tudja biztonságban van. Ezért jó ha van egy ól az én kutyám kiyssé fázós és én nekem cserepes a kutyaólés belülrõl kibéleltem a házar valami bundás dologgal és ahova lefekszik odatetem valamit , hogy puháb legyen bár ha a kutyát szeret szaggatni akkor nem érdemes kibélelni de azért jól jön neki egy ól vagy ha villámlik és fél odais meghuzódik Pl szilveszter rakéta tüzijáték STB attól fél a kutya. ott meg tud húzodni. remélem tudtam seíteni. Majd írj , h hogy sikerült
Bar eredendoen "vizivadasz", te megsem e celbol tartod. Szerintem mindenkepp legyen egy kis zuga, ami esotol es szeltol vedett. Nekem legalabbis megszakadna a szivem, ha a jo meleg lakasbol kinezve egy azo-fazo kutyat latnek (akiert en vagyok felelos), vadaszoszton ide vagy oda.
Szerintem állatkínzás kivágni egy kutyát az udvarra ugy hogy sehova nem tud behúzódni.Attól hogy Golden Retriever és vizivadász még neki is kell ugyanugy egy kutyaól mint minden más kutyának hogy ne ázzon szerencsétlen kutya az esõben meg a vihar elõl is védve legyen, és ott van nyár is.A kutyák könnyen kaphatnap napszúrást.Csomószor halottam hogy a kuyának nem volt nyáron ólja nem tudott sehovase behúzódni és napszúrást, hõgutát kapott hogy ott pusztult el.
Egy kutyusnak, legyen az bármilyen fajta, mindig kell kutyaól, egy fedett hely ahova el tud bújni hideg, meleg, zajok, bármi elõl, ennyi jár minimum.
Szia! Biztos szereti a vizet meg a havat, de azért õ is megunhatja!Ráadásképpen mandulagyulladást is kaphat(az én kutyám kapott!)Fiatal, így jól bírja, de azért mindig legyen egy kis zug ahol meghúzhatja magát!
Minden állatnak szüksége van menedékre. Attól, hogy sok-sok generációval ezelõtt vadászkutyának tartották a fajtát, nem fogja imádni azt, hogy éjjel-nappal ki van téve az elemeknek. A vadászó állatoknak is van hol lepihenniük, a kölyköket õk is kifejezetten védik, a kutya meg ráadásul nagyon régóta az ember mellett él, tehát hiába viszik néha vadászni vagy egyéb helyekre, hozzá van szokva bizonyos fokú "ellátáshoz". A testük ugyanúgy érzékeny a környezeti változásokra, mint akármilyen más élõlényé.

9 honapos babanak alvaszavar es fogzas eseten adhato a chamomilla es a sedatif pc homeopatias szerek egyidoben? A valaszt elore is koszonom!

Legjobb válasz: Igen! Én is adtam, de õszintén mondom semmit nem ért...Azért Te próbáld meg. Van egy kúp is, amit ilyenkor szoktak javasolni, azt hiszem Viburcol a neve. A patikában tudnak segíteni! Kitartás! :)

Igen! Én is adtam, de õszintén mondom semmit nem ért...Azért Te próbáld meg. Van egy kúp is, amit ilyenkor szoktak javasolni, azt hiszem Viburcol a neve. A patikában tudnak segíteni! Kitartás! :)
igen adhatod!Alvászavarra(óránként kelt éjszaka)nagyon bevált a sedatif pc :http://www.kismamablog.hu/baba-alvas/baba-altato-tabletta
Én is pont a napokban kezdtem el adni kislányomnak. Tudja vki, hogy ezt mennyi ideig kaphatja? Egy idõ után esetleg ne adjam? Vagy kaphatja sokáig? Én este elalvás elõtt adok neki egyet.
Elõzõ vagyok: sedatif pc-t kérdezném.
A kérdező hozzászólása: megkerdezhetem hogyan adtad a babanak, az enyem is orankent ebred???
A kérdező hozzászólása: a tabletta beadasa elott es utan nem ehet egy orat . ezt alkalmaztad?
A kérdező hozzászólása: a sedatif pc-t este lefekves elott, es reggel- rogton felkeles utan kell beadni. en ugy tudom , hogy elotte es utana nem ehet egy fel orat. kiveve viz fogyaszthato. Esetleg mas alternativat tud valaki?
sziasztok! 2-es vagyok! Én úgy adom a babámnak, hogy este de lefekvéskor és reggel felkeléskor 1-1 szem egy kortynyi vízben felolda!Elõtte utánna fél-fél óráig nem lehet enni inni(én úgy tudom még vízet sem) más alternatíva?? Coffea tosta 15 ch 2x5 golyó (az egyik adag du 5 körül a másik adag este lefekvéskor) Nekünk a kettõ együtt hat:AZÓTA ÁTALUSSZA AZ ÉJSZAKÁT! Ennek már 1 hónapja de még nem merem abbahagyni!Volt már olyan, hogy a reggeli sedatif pc-t nem adtam, gondoltam kipróbáljuk de akkor mindíg rosszul alszik nappal is!Szóval én még adom tovább, ártani nem ártok vele!
utolsó vagyok, itt még tudtok szemezgetni:http://www.doktorneni.hu/index.php?doki=25


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!