Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapom a szülésig, (55 db)

Létezik olyan, hogy a terhesség időszakában azt mondják egy várandós nőnek, hogy annyira tágul a medencecsontja, hogy azt a szülés után esetleg műtéti úton kell helyreállítani? Ezzel együtt egy bő hónappal a szülés időpontja előtt is dolgozhat?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszod. Magam is így tudom, és soha nem hallottam még a környezetemben vagy történetként bárhol ilyet, hogy mûteni kellett volna. Biztosan nem mindenki tudja visszanyerni csípõben a régi alakját, de ennyire szélsõséges esetet még nem hallottam...egészen addig míg most leendõ gyermekem anyukája nem állt elõ... Azt gondolom, ha valami túlzott rendellenesség lenne ennek kapcsán akkor nem dolgozhatna.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Magam is így tudom, és soha nem hallottam még a környezetemben vagy történetként bárhol ilyet, hogy mûteni kellett volna. Biztosan nem mindenki tudja visszanyerni csípõben a régi alakját, de ennyire szélsõséges esetet még nem hallottam...egészen addig míg most leendõ gyermekem anyukája nem állt elõ... Azt gondolom, ha valami túlzott rendellenesség lenne ennek kapcsán akkor nem dolgozhatna.
Én ilyet még nem hallottam. Azt igen, hogy jóval szélesebb marad utána, sõtt azt is, hogy akinek terhesség elõtt medencecsont törése volt császározni kellett. Én beszélnék a dokijával mert kamu szaga van :) De ilyet miért találna ki valaki? Logikátlan..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a reagálásod... magam is azt gondolom, ha ilyen valaha is megesett volna, egyik vagy másik ismerõs - bárki hallott volna már ilyenrõl. Ezért tettem fel a kérdést, mert nekem érzelmi zsarolás íze van, ami az elõzményeket tekintve kissé fars is... Kimaradt a kérdésfeltevésemnél az elõzmény : http://apalennek.blogspot.hu/p/blog-page.html

Még van másfél hónap a szülésig, de nem vettem még semmit. Döntésképtelen vagyok. Hogyan lehet hatékonyabbá tennem magam? ( lehet, hogy egy kicsit a babona is közrejátszik ebben)

Még van másfél hónap a szülésig, de nem vettem még semmit. Döntésképtelen vagyok. Hogyan lehet hatékonyabbá tennem magam? ( lehet, hogy egy kicsit a babona is közrejátszik ebben)

Legjobb válasz: Szia! Szerintem minnéll hamarabb kezd el a vásárlást!! Mert mi van ha hamarabb jön a baba!!! Én már 3 hónapja folyamatosan vásároltam! Biztos ami biztos! Én sem tudtam mit vegyek, bementem a bababoltba és amit jónak láttam mindent megvettem! Sok olyan oldal van, ahol nagyjából felsorolják mire van szüksége a picinek! De ha gondolod én is segitek szivesen! 37 hetes kismama

Szia! Szerintem minnéll hamarabb kezd el a vásárlást!! Mert mi van ha hamarabb jön a baba!!! Én már 3 hónapja folyamatosan vásároltam! Biztos ami biztos! Én sem tudtam mit vegyek, bementem a bababoltba és amit jónak láttam mindent megvettem! Sok olyan oldal van, ahol nagyjából felsorolják mire van szüksége a picinek! De ha gondolod én is segitek szivesen! 37 hetes kismama
Nos, én nekiláttam és kiválasztottam, amit szeretnék.Az utolsó simításokat me végezzük el a babaholmin.Egy olcsó tippet tudok adni: http://babaholmiolcson.hu/index.php Amúgy a kiságyat pelenkázóstól, meg a babakocsit használtan vettük meg, mindkettõ alig volt fél évet használatban, így egy 75-80 ezer forintos tételbõl lett 40, és annyi a kül, hogy a babakocsi bevásárlókosarán van 1-2 sárfolt..Jajj, jajj most mi lesz!Szóval szerintem nézz körül, hátha valaki pont egy olyantól akar megszabadulni, ami neked kellene.Találkoztam olyan hírdetésekkel is, amik csak 1-2 hét használat után, esetleg még ki sem csomagolva, a dolgaikat.Egyszerûen csak akkor lesz meg a babaholmi, ha nekiállsz, és azt mondod, hogy nem szarakodsz tovább vele.Mi is nézegettük eddig csak a férjemmel, mert mindent szeretnénk a lehetõ legjobb áron megvenni, és csak semmi fölösleges dolgot. Én is május közepére vagyok kiírva.
Már csak azért is kezdj el vásárolni, mert egyre fársztóbb lesz.Hidd el nagy élvezet, nézegetni a csöpp kis rucikat, babakocsit, vagy ágynemûket. Boldog babavárást!
Én is amondó vagyok hogy mostmár itt az idõ, és ki kell nyitni a pénztárcát. Miért lenne baj?? a doki szerint a 30. hét után már nagy az esélye, hogy teljesen egészséges baba fog születni ha hamarabb is jön. uncsim 34 hétre szült, csak a kilon látszott a ülönbség. Makk egészséges a kisfia. Én 30 hetes vagyok, de 5 hete kezdtem komolyabban vásárolni. és a legfontosabbakat. Bébihordó, hogy legyen mibe hazahozni, ruha, cumisüvegkészlet. A babakocsit, és a kiságyat nem mi vesszük. kapjuk, de ha szólok jön azonnal! :) Szóval, szerintem láss neki. Igaza van az elõttem szólónak, hogy mi van ha jön a bébi, és nincs ssemmi, még az hagyján, hogy az apának kell mindenért rohanni, de mi van ha szegény írtó drágát vesz és nem megfelelõt, az meg csak feszültségforrás. Most menjetek együtt így közös döntés lesz! És ne félj!!! Boldog babvárást, és sikeres költekezést!
Én is féltem egy kicsit az elején-fõleg, hogy véreztem... Apa nem engedte, hogy vásároljak. Én titokban vásárolgattam, elõször kisruhákat, aztán láttam olcsóbban ágyat-szóltam neki, rájött, hogy elég sokat lehet fogni ezen a dolgon. Aztán babakocsi..., végül feladta az elveit, és együtt vettük meg a többi cuccot. Mostmár 36 hetes leszek, szinte minden megvan. És igaz az elõttem szólók véleménye, miszerint egyre nehezebb lesz. Mostmár én is hamar elfáradok, unom a boltok járását.... Örülök, hogy nem most kell kapkodnom. Vásárolj nyugodtan, baj már nem lehet. (és én úgy gondolom, ha mégis történik valami-az ettõl függetlenül is megtörténne).
Szerintem hívd fel a városodban az okmányirodát, vagy az önkormányzatot, ahol kell intézni az apasági nyilatkozatot. Ugye az anykönyvvezetõ intézi, én most beszéltem Szegeden az anyakönyvvezetõvel, azt mondta, hogy itt nálunk nem kérnek semmi mást, mint tavaly. Probléma van a törvénnyel! Szóval nyugi!
Szia! 22 hetes voltam mikor megcsináltattuk. Önkormányzathoz kellett bemenni apával íratokkal terhességi igazolással amit a doki ad + kisköny és az én írtamaim és az új törvény szerint egy olyan papír ami a nyilvántartásukban van és a családi állapot igazolásáról szól. Azt is az önkormányzatnál adják ki. Mindegy mikor csináltatod meg. de inkább áljon készen minden papír...
Kérdezz rá a kórházban, mert van ahol megszabják, hogy mit fogadnak el, barátnõmnél pl. 30 napon belülit kértek, nem is értettük, de a kórház ragaszkodott hozzá. Nem kell hitelesíttetni, ugyanúgy zajlik a dolog, mint eddig. Hitelesíttetni az élettársi kapcsolatot kell, mert a törvény változásával a bejegyzett élettársi kapcsolatot apaság szempontjából ugyanúgy kezelik, mint a házasságot.


Létezik olyan hogy meg szűnik a táppénz jogosultságom? Mosat még két hónap lenne a szülésig és azt mondta a házi orvosom hogy meg szűnik még egy hónapig kapok táppénzt

Legjobb válasz: Szia! Alapvetõen két dolog miatt szûnhet meg a táppénz: 1.) valamiért fizetést kapsz, vagyis nem vagy keresõképtelen 2.) nem áll fenn a "betegség" +1 megszûnik a munkáltató, bár ekkor átváltozik passzív táppénzzé, aminek van idõbeli határa és az 45 nap. Szerintem a dokid arra gondolt, hogy a szülés elõtt 28 nappal menj el tgyás-ra, de ez azért hülyeség, mert attól még jogosult vagy táppénzre, max. csak nem veszed igénybe. És a tgyás-ra sem kötelezõ a szülés elõtt 28 nappal elmenni, táppénzen lehetsz a szülés napjáig is akár. Én csak ezekre tudok gondolni.

Szia! Alapvetõen két dolog miatt szûnhet meg a táppénz: 1.) valamiért fizetést kapsz, vagyis nem vagy keresõképtelen 2.) nem áll fenn a "betegség" +1 megszûnik a munkáltató, bár ekkor átváltozik passzív táppénzzé, aminek van idõbeli határa és az 45 nap. Szerintem a dokid arra gondolt, hogy a szülés elõtt 28 nappal menj el tgyás-ra, de ez azért hülyeség, mert attól még jogosult vagy táppénzre, max. csak nem veszed igénybe. És a tgyás-ra sem kötelezõ a szülés elõtt 28 nappal elmenni, táppénzen lehetsz a szülés napjáig is akár. Én csak ezekre tudok gondolni.
Szia! Nem tudom mióta vagy táppénzen, de úgy tudom, max. 1 évig jár a táppénz. Lehet, hogy ez jár le neked, bár nem tudom ezt mennyire figyeli egy orvos... Hirtelen ezt találtam, itt elég részletesen leírják: http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=253&alrovat=254&cikkid..
Szia! A táppénzjogosultság akkoris megszûnhet, ha elõtte kevesebbet dolgoztál, mint amennyi idõre táppénzre mentél volna. Ha pl. 180 napot melóztál, 180 nap tp jár... De, ha még 2 hónapod van a szülésig, és csak 1 hónap tp jár neked, utána megkezdheted a tgyást/szülési szabit. De a doki honnan tudja, meddig jár neked a tp? Ezt a munkáltató szokta figyelni, és õ figyelmeztet téged és dokit is.
Úgy tudom, a tgyás-t már szülés elõtt egy hónappal igényelheted, kérdezz meg errõl szakembert!
nem szükséges, mert az összes járandóságod az utolsó két év alatt összesen ledolgozott 180 nap után számolják ki, tehát ha 2006 december óta van 180 biztosításban töltött napod, akkor mindent ugyanúgy megkapsz, mintha dolgoznál, annyi lesz a különbség, hogy minden papírodat amit a munkáltató kiad neked kellvinned az államkincstárhozés az oep-hez, hogy megigényelhetsd a járandóságokat.Esetleg azt megteheted, hogy a munkaviszony megszünésekor bejelentkezel egy munkaügyi központba...ott is tudnak segíteni, ha nem tudod egyedül megoldani, deez egy kihagyható lépés.....ha decemberben szûnik meg a munka viszonyod arra figyelj, hogy a bentmaradt szabadságaidat ki kell adják, vagy ki kell fizessék.!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat.Remélem, nem változik addig a törvény.Szép nyarat Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál, illetve a segítséged is, de nem Budapest közelében élek.

A szülési szabadságot el kell kezdeni kivenni a szülés előtt egy hónappal? Munkahelyemen így szokás, de most azt hallottam, ki lehet venni a szülés napjától kezdve is.

Ki mit tud err?l?

Legjobb válasz: Lehet, de nem kell. A legtöbb kismama a szülés napjáig táppénzen van, a szülés napjától pedig szülési szabadságon.

Lehet, de nem kell. A legtöbb kismama a szülés napjáig táppénzen van, a szülés napjától pedig szülési szabadságon.
Nem kell, sõt ha lehet ne vedd ki csak a szülés napján. Így onnantól számítva 168 nap tgyás és csak utána gyed. anyagilag jobb, fõleg ha jó volt a fizud.
elõz Szülás elõtt 5 hétig nem dolgoztam csak, azalatt szabin, betegszabin voltam és csak 1 hét volt táppénz. A betegsazi meg ugyanúgy 100% pénz, mint a szab Bár most ezt is megcsapoják, mármint a betegszabit.
A betegszabi csak néhány kiemelt helyen 100%, a legtöbb munkahelyen az átlag 70%-os betegszabi jár.
19:59! A szabadság nagy részével a munkáltató rendelkezik, ha õ nem engedi el sima szabadságra a kismamát, akkor nem tudja kivenni. A betegszabadság pedig 15 nap és a fizetés 70%-a.
Nem érdemes, inkább a szüléstõl kezdve, én is így teszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
maradj táppénzen a szülésig, utána igényeld a szülési szab.-ot. jobban jársz!
szia! :) nekem is azt tanácsolta a munkáltatónál a pénzügyes, hogy ne kezdjem meg a szülési szabit szülés elõtt, mert nem járok vele jól. hiszek neki, profi a szakmájában :) . üdv 27 hetes mami :)

Ha most otthon vagyok másfél éves kisfiammal, és most fogok szülni egy hónap múlva, akkor jár a szülési szabadság? Mit és hol kell kitölteni? Jól járok így?

Legjobb válasz: Ha még megvan a munkaviszonyod, akkor igen, jár, a szülés várható idõpontja elõtt legfeljebb 28 nappal kezdheted meg. Az OEP honlapján van nyomtatvány "Igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre" a neve. Kitöltöd, és leadod a munkahelyedre. Igazából teljesen mindegy, mikor kezded a tgyást, mivel a gyeded (hacsak nem emeltek közben fizetést) ugyanannyi lesz a tesóval is, vagyis a döntés, hogy mikor legyen több pénzed csak annyi, hogy szülés elõtt, vagy szülés után.

Ha még megvan a munkaviszonyod, akkor igen, jár, a szülés várható idõpontja elõtt legfeljebb 28 nappal kezdheted meg. Az OEP honlapján van nyomtatvány "Igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre" a neve. Kitöltöd, és leadod a munkahelyedre. Igazából teljesen mindegy, mikor kezded a tgyást, mivel a gyeded (hacsak nem emeltek közben fizetést) ugyanannyi lesz a tesóval is, vagyis a döntés, hogy mikor legyen több pénzed csak annyi, hogy szülés elõtt, vagy szülés után.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, igyekszem értelmesen kitölteni!

Ha a szülési szabadságot már a szülés előtt 28 nappal (február 8. -án) igénybeveszem, és igényelem a TGYÁST, akkor márciusban számíthatok már pénzre vagy csak akkor ha megszületik a kicsim rá egy hónapra?

A munkahely a TB kifizet?hely.

Legjobb válasz: Szia! A Kérdezõtõl kérdeznék, ha nem haragszol. Az én munkahelyem is kifizetõhely. Március 15-re vagyok kiírva, és én is szeretném szülés elõtt 4 héttel kivenni a szülési szabit. Mi kell, hozzá? Milyen papírok? A Személyüggyel-bérszámfejtõkkel kell intézni? Lehet telefonon is, vagy esetleg levélben? Pesten van a személyügyünk, és baranyai vagyok. Ne haragudj a kérdésekért, de tudnál segíteni?

Szia! A Kérdezõtõl kérdeznék, ha nem haragszol. Az én munkahelyem is kifizetõhely. Március 15-re vagyok kiírva, és én is szeretném szülés elõtt 4 héttel kivenni a szülési szabit. Mi kell, hozzá? Milyen papírok? A Személyüggyel-bérszámfejtõkkel kell intézni? Lehet telefonon is, vagy esetleg levélben? Pesten van a személyügyünk, és baranyai vagyok. Ne haragudj a kérdésekért, de tudnál segíteni?
Szia! Igen, márciusban már számíthatsz pénzre, mert az jár, de azért beszélj a bérszámfejtõddel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Azt gondoltam, hogy addig nem folyósítanak, amíg a kicsi meg nem születik és meg nem lesz a TAj kártya stb.az ügyek intézéséhez.
Sziasztok! Ez engem is érdekelne! Én is szeretném igénybe venni 4 héttel elõtte, csak nem tudom mi a folyamata.
Nekem azt mondta a bérelszámoló, hogy a születés napjától kérjem a szülési szabadságot. Én addig betegállományban voltam a 6. hónaptól. A szül.szabi alatt több pénzt kaptam, mint a GYED. Gondolom, hogy ezért ajánlotta, nem tudom, másnál hogy van.
A kérdező hozzászólása: Ezeknek a dolgoknak még nekem is utána kell érdeklõdnöm.De ha jól tudom terhesállományba való vételrõl szóló igazolást kell kérni a háziorvostól, és ha a munkahelyed a TB kifizetõhely, akkor nekik kell odaadni, és utána õk intézkednek.(Ha 28 nappal elõtte igényeled meg a TGYÁS-t) Sajnos nekem muszáj 28 nappal elõtte igényelnem, mert valószínûleg költözünk a családdal, és közös megegyezéssel megszûnik a munkaviszonyom.De ha jól tudom, akkor ha febr.8.-án megigényelem, és mondjuk március 5-tel megszûnik a munkaviszonyom(tehát a TGYÁS folyósítása alatt, de még pár nap van a szülésig), akkor jogosult leszek GYED-re is.Ebben tud vki segíteni? De megérdeklõdöm a bérszámfejtõtöl, hogy milyen papírok kellenek, és amint megtudok vmit, írok. Üdv:34 hetes kismama

Gyed kérdés. Ha Tgyás szülés előtt 28 nappal igényeltem, akkor a Gyed kevesebb lesz egy hónappal, vagy addig jár amíg be tölti a 2évet a gyerek?

Legjobb válasz: Akkor lesz kevesebb, ha nem volt meg az 590 biztosításban töltött nap szülésig. Hiszen ha szüléstõl kezded a tgyást, akkor 562 nap kell ahhoz, hogy a gyed 2 éves koráig járjon, de ha pl. neked csak ennyi napod van, és hamarabb kezdted a tgyást, akkor a gyed 28 nappal hamarabb lejár, mint a kicsi 2 éves kora. De ha megvolt 590 nap, akkor végig fog járni.

Akkor lesz kevesebb, ha nem volt meg az 590 biztosításban töltött nap szülésig. Hiszen ha szüléstõl kezded a tgyást, akkor 562 nap kell ahhoz, hogy a gyed 2 éves koráig járjon, de ha pl. neked csak ennyi napod van, és hamarabb kezdted a tgyást, akkor a gyed 28 nappal hamarabb lejár, mint a kicsi 2 éves kora. De ha megvolt 590 nap, akkor végig fog járni.
2éves koráig jár! nem lesz kevesebb..
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én tgyás elõtt voltam 27 napig szabadságon, elõtte gyesen és ez elõtt gyeden és tgyás:) nem dolgoztam szülés elõtt, itthon voltam az elsõ a babával.
A kérdező hozzászólása: ilyenkor mi van?
Attól, hogy nem dolgoztál, felteszem élt a munkaviszonyod. Ha igen, akkor bõven megvan a szükséges idõd, pláne, ha az elsõ babához is megvolt.
A kérdező hozzászólása: igen , még él a munkaviszonyom, köszi:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!