Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapja táppénzen, (33 db)

Egy hónapra táppénzre kell mennem betegség miatt. November 1-től 30-ig. Mi alapján számolják a táppénzemet, ha tavaly 179 bérezett napom volt? Van még lent is.

2009-ben,júliustól dolgoztam és összesen 179 bérezett napom volt. (egy hétvége kivételével, amikor egyik cégt?l pénteken kiléptem, és a másiknál kezdtem hétf?n, tehát 177-179 napom volt)

Legjobb válasz: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Egyébként az elsõ 15 napra a betegszabadságot fogod kapni, amit a munkáltatód fizet ki neked, a többit fizeti majd a TB. Ha az ügyfélszolgálatot felhívod, õk egészen pontos választ tudnak adni.

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Egyébként az elsõ 15 napra a betegszabadságot fogod kapni, amit a munkáltatód fizet ki neked, a többit fizeti majd a TB. Ha az ügyfélszolgálatot felhívod, õk egészen pontos választ tudnak adni.
A kérdező hozzászólása: Tudom, a betegszabadságot, már elhasználtam. Ezért érdekel a táppénz számítás. Nem szeretném felhívni az oepet. (egyenlõre)
Neked nem kell odaadnod semmilyen papírt, a munkáltatónál meg kell hogy legyen minden. A feltétel elméletileg az ahhoz, hogy táppénzt kapj, hogy még aktív legyen a munkaviszonyod a megelõzõ 3 napon belül még aktív legyen. 179 nap vagy 180 itt szerintem nem fog számítani.
A kérdező hozzászólása: 179 vagy 180 nap. De fog számítani. Ha 179 napom van csak, az nem 180, tehát a táppénzjogosultság kezdõnapjától visszafele számolnak 180 napot, mivel 2009-ben nm volt meg a 180 bérezett napom. Folyamatos a munkaviszonyom, tavaly július óta. Ezzel nincsen semmi baj.
Nos, a legegyszerûbb és legbiztosabb módszer az, ha felhívod az OEP-et.

Borzasztoan megbántam már. Egy honapig táppénzen voltam és most tudtam meg hogy kaptam 60 e ft fizetést, idegességembe elszivtam egy fél szál gyenge cigit, 15+5 vagyok. Ugye ezzel nem ártottam a pocaklakomnak?

13 hetesen láttam utoljára és még kb 2 hét mire ujra láthatom , remélem minden rendben ! ?

Legjobb válasz: Nyugi, mert az idegesség többet árt, mint az az egy szál cigi. Azért persze ne szívj többet, de ettõl nem lesz baja a babódnak.

Nyugi, mert az idegesség többet árt, mint az az egy szál cigi. Azért persze ne szívj többet, de ettõl nem lesz baja a babódnak.
Én is néha rágyújtottam (havi 1 Szál) terhességem alatt, nem lett semmi gond. Az idegesség jobban árt. de a cigi se használ. Nekem is volt miatta lelkiismeret furdalásom.
Ne aggódj, egy fél szál cigitõl semmi baja nem lesz a babának. Igaza van az elõttem szólónak, az idegesség többet árt mint a cigi. De ne aggódj, minden rendben van odabent! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :-) valamennyire sikerült megnyugodni.

Létezik olyan hogy meg szűnik a táppénz jogosultságom? Mosat még két hónap lenne a szülésig és azt mondta a házi orvosom hogy meg szűnik még egy hónapig kapok táppénzt

Legjobb válasz: Szia! Alapvetõen két dolog miatt szûnhet meg a táppénz: 1.) valamiért fizetést kapsz, vagyis nem vagy keresõképtelen 2.) nem áll fenn a "betegség" +1 megszûnik a munkáltató, bár ekkor átváltozik passzív táppénzzé, aminek van idõbeli határa és az 45 nap. Szerintem a dokid arra gondolt, hogy a szülés elõtt 28 nappal menj el tgyás-ra, de ez azért hülyeség, mert attól még jogosult vagy táppénzre, max. csak nem veszed igénybe. És a tgyás-ra sem kötelezõ a szülés elõtt 28 nappal elmenni, táppénzen lehetsz a szülés napjáig is akár. Én csak ezekre tudok gondolni.

Szia! Alapvetõen két dolog miatt szûnhet meg a táppénz: 1.) valamiért fizetést kapsz, vagyis nem vagy keresõképtelen 2.) nem áll fenn a "betegség" +1 megszûnik a munkáltató, bár ekkor átváltozik passzív táppénzzé, aminek van idõbeli határa és az 45 nap. Szerintem a dokid arra gondolt, hogy a szülés elõtt 28 nappal menj el tgyás-ra, de ez azért hülyeség, mert attól még jogosult vagy táppénzre, max. csak nem veszed igénybe. És a tgyás-ra sem kötelezõ a szülés elõtt 28 nappal elmenni, táppénzen lehetsz a szülés napjáig is akár. Én csak ezekre tudok gondolni.
Szia! Nem tudom mióta vagy táppénzen, de úgy tudom, max. 1 évig jár a táppénz. Lehet, hogy ez jár le neked, bár nem tudom ezt mennyire figyeli egy orvos... Hirtelen ezt találtam, itt elég részletesen leírják: http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=253&alrovat=254&cikkid..
Szia! A táppénzjogosultság akkoris megszûnhet, ha elõtte kevesebbet dolgoztál, mint amennyi idõre táppénzre mentél volna. Ha pl. 180 napot melóztál, 180 nap tp jár... De, ha még 2 hónapod van a szülésig, és csak 1 hónap tp jár neked, utána megkezdheted a tgyást/szülési szabit. De a doki honnan tudja, meddig jár neked a tp? Ezt a munkáltató szokta figyelni, és õ figyelmeztet téged és dokit is.


Ha dolgoztam egy honapot 4 orásként akkor ha mondjuk én felmondok 1 honap után, akkor az 1 honap után elmehetek táppénzre vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Már hogy mehetnél el táppénzre, miután felmondasz. Azért mondasz fel, mert nem akarsz ott dolgozni. Akkor meg ki fizetné a táppénzt, a munkáltató akinek felmondtál? Miért?

Már hogy mehetnél el táppénzre, miután felmondasz. Azért mondasz fel, mert nem akarsz ott dolgozni. Akkor meg ki fizetné a táppénzt, a munkáltató akinek felmondtál? Miért?
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem hogy csinálhatnám.Tehát akkor menjek el táppénzre és ugy mondjak fel?
Sehogy. Vagy menj el táppénzre és maradj, vagy mondjál fel, de akkor ne várj senkitõl semmit. A táppénzzel akkor lehet trükközni, ha hírét veszed, hogy ki akarnak rúgni. Ha elõtte el tudsz menni táppénzre, akkor az idõ alatt nem rúghatnak ki. Ha már akár õ kirúgott, akár te felmondtál, akkor a táppénz, mint olyan, értelmét veszti.
Azért létezik olyan is, hogy passzív táppénz. Ez a munkaviszony megszünése után 2 napon belül (de lehet, hogy 3?) lehet igénybe venni. Ilyenkor is a volt munkáltató igényli meg a táppénzt, de a munkáltatót terhelõ 1/3-ot már nem kell neki fizetnie. De ez a táppénz csak 45 nap. De ha te mondasz fel rendes felmondással, akkor munkanélkülit nem kapsz 3 hónapig. És ha esetleg az elõzõ munkaviszonyod után a táppénzkeretedet már kimerítetted, ez után a 4 órás 1 hónapod munkaviszony után elenyészõen kevés táppénzt fogsz kapni (napban és forintban is). Úgyhogy ha van munkád, inkább dolgozz szorgalmasan. Jobban jársz.

Egy honapja van munkaviszonyom, de veszelyeztetett terheskent szeretnek tappenzre menni. Megtehetem vagy tenyleg csak egy honapra mehetnek el, mert csak egy honapot dolgoztam?

Es ha elmehetek szulesig, akkor a tgyas alapja mi lesz? A szerzodesemben brutto 140 ezer ft szerepel.

Legjobb válasz: Szia. Nem írod hogy mennyi idõs terhes vagy. És az is lényeges lenne hogy a tavalyi évbe, és az azelötti évbe volt-e munka viszonyod. A tgyást 1 hónap munkaviszonyra nem kapod meg.Fõleg azért mert a tgyás alapja a szülést megelõzõ 2 évbõl számítják ki,ha van 168 napod biztosítva, de ennek nem muszály a terhesség megelõzõ évbe lenni, de az a lényeg hogy a terhesség elõtti 168 nap jõvedelmébõl fogják megállapítani. És a táppénzrõl pedig, el mehetsz táppénzre ha veszélyeztetett terhes vagy, és nem csak 1 hónapra, hanem a terhesség végéig maradhatsz.Remélem érthetõen írtam.Sok sikert 40 hetes kismama

Szia. Nem írod hogy mennyi idõs terhes vagy. És az is lényeges lenne hogy a tavalyi évbe, és az azelötti évbe volt-e munka viszonyod. A tgyást 1 hónap munkaviszonyra nem kapod meg.Fõleg azért mert a tgyás alapja a szülést megelõzõ 2 évbõl számítják ki, ha van 168 napod biztosítva, de ennek nem muszály a terhesség megelõzõ évbe lenni, de az a lényeg hogy a terhesség elõtti 168 nap jõvedelmébõl fogják megállapítani. És a táppénzrõl pedig, el mehetsz táppénzre ha veszélyeztetett terhes vagy, és nem csak 1 hónapra, hanem a terhesség végéig maradhatsz.Remélem érthetõen írtam.Sok sikert 40 hetes kismama

Ha tavaly megvan a 180 nap munkaviszonyom, idén viszont csak egy hónapot dolgoztam bejelentve, utána táppénzem voltam, akkor a GYED-emet ebből az egyhavi fizetésből számolják majd? Ennek a 70%a lesz, vagy beleveszik a táppénzt is?

Legjobb válasz: Fejtsd ki bõvebben! Szültél már? Vagy most vagy terhes? Ha szültél, akkor a táppénz ideje alatt? A táppénz aktív volt, vagy passzív? Tehát a munkáltató fizette, vagy leszámoltál és úgy mentél táppénzre? Ha a táppénz ideje alatt, akkor asszem összevonják táppénzel és annak az átlagát számolják. De az egészségpénztárban meg tudják pontosan mondani.

Fejtsd ki bõvebben! Szültél már? Vagy most vagy terhes? Ha szültél, akkor a táppénz ideje alatt? A táppénz aktív volt, vagy passzív? Tehát a munkáltató fizette, vagy leszámoltál és úgy mentél táppénzre? Ha a táppénz ideje alatt, akkor asszem összevonják táppénzel és annak az átlagát számolják. De az egészségpénztárban meg tudják pontosan mondani.
A kérdező hozzászólása: Nem szültem még, most vagyok terhes, novemberben fogok szülni, tehát novembertõl TGYÁS-on leszek, ezért a GYED-et csak 2010ben igénylem meg.Az OEP-nél már háromszor voltam, de nem akarnak segíteni, kifogtam egy nagyon bunkó nõt, aki éppen csak azt nem kérdezte, hogy minek nekem gyerek, ha nincs bruttó 200 ezres jövedelmem min. 2 éve.....úgyhogy ennyit róluk :(

Október hetedikén lesz egy hónapja, hogy munkába álltam (2 hónap a próbaidőm). Most viszont pár napja elég beteg vagyok (nem megy le a lázam, köhögök, stb). Próbaidő alatt el lehet menni táppénzre? Vagy esetleg 1-2 nap szabit lehet kivenni?

Legjobb válasz: beszéld meg a munkáltatóddal. én inkább táppénzre mennél, nehogy azt gondolja, hogy lógni akarsz. de ha nem égetõen fontos, én nem mennék el, inkább kihúznám valahogy, de ugye 3 hónapon belül elküldhet egyik napról a másikra is

beszéld meg a munkáltatóddal. én inkább táppénzre mennél, nehogy azt gondolja, hogy lógni akarsz. de ha nem égetõen fontos, én nem mennék el, inkább kihúznám valahogy, de ugye 3 hónapon belül elküldhet egyik napról a másikra is
A kérdező hozzászólása: Igen, próbálom kihúzni, csak hogy akármit veszek be a lázam nem megy le...percenként fújom az orrom, úgy köhögök mint még soha, hát nem tudom...ma megyek délutánra, majd kiderül mi lesz. Köszönöm a választ :)
El lehet menni, a szabit meg a fõnökkel beszéld meg. Egyetlen gond, hogy próbaidõ alatt indoklás nélkül azonnal fel lehet mondani, de te tudod hogyan állna hozzá a fõnök.
Nem leszek vészmadár, de amint visszamész, már más lesz a helyeden. /Tapasztalat/
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Valahogy megpróbálom kihúzni...bár elég nehéz így dolgozni...de valahogy csak kibírom... :) még egyszer köszi
Persze, hogy jár. Ne viccelj!
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak nem tudtam, hogy van. A fõnököm riogat, hogy idõarányosan jár, és nekem még nincs annyi munkaviszonyom, hogy kihúzzam táppénzzel a hónap végéig. Mondjuk az tény, hogy azon van, hogy még maradjak...
a táppénz csak a szerzõdésed végéig jár én ugyan így voltam eljöttem 12hetesen mert nehéz fizikai munkát végeztem faipari gyárban 6 hónapos volt a szerzõdésem és csak a szerzõdés lejárati napjáig fizették a táppénzem (mivel nem köteles fizetni a terhességed végéig a táppénzt mert határozott a szerzõdésed) most munkanélkülin vagyok, mire az lejár kapok tgyás-t(szülés elõtt 28 napal igénybe lehet már venni) mert a szülést megelõzõ 2 évben megvan a minimum 180 biztosított napom...aztán gyed gyes stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó, így vagyok én is, mint Te. Amúgy tudom, hogy csak addig jár tp, míg tart a szerzõdés, de utána nekem is munkanélküli, majd TGYÁS.

Vállalkozónál dolgozom egy hónapja, a próbaidő lejárt határozott időre szól a szerződésem hat hónapra és ha lejár utána hosszabítunk, szabit nem fizet és nem is vehetünk, hogy fogok tudni elmenni táppénzre gyesre?

Legjobb válasz: Táppénzre ugyanúgy, mint szabira, sehogy. Illetve gondolom elmész, de nem fizeti ki. Gyes az alanyi jogon jár, nincs munkaviszonyhoz kötve, tehát arra mehetsz. Valami 26500 ft az összege. Munkád nem lesz, mert ha lejár a határozott idõ nyilván, ha terhes vagy, esetleg már babád van, nem fogja meghosszabítani. Sajnálom, hogy ilyen fantasztikus a munkaadód!

Táppénzre ugyanúgy, mint szabira, sehogy. Illetve gondolom elmész, de nem fizeti ki. Gyes az alanyi jogon jár, nincs munkaviszonyhoz kötve, tehát arra mehetsz. Valami 26500 ft az összege. Munkád nem lesz, mert ha lejár a határozott idõ nyilván, ha terhes vagy, esetleg már babád van, nem fogja meghosszabítani. Sajnálom, hogy ilyen fantasztikus a munkaadód!
Na azért a munkaadót is meg lehet ám érteni, ki a fene akar hónapokig táppénzt fizetni?
A munkaadó 15 nap táppénzt fizet !!! Utána a TB !
Bocsi, de tévedsz. Az a 15 nap nem táppénz, hanem beteg szabadság es a munkáltatónak X százalék táppénz hozzájárulást kell fizetnie a tbnek, ha a munkavállalóra táppénzen van.
Dolgoz minél tovább ameddig bírod aztán a baba születése után megigényelheted a gyest.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ.

Folyamatos munkaviszonyom van több éve. Egy hónapja vagyok táppénzen, 17 hetes kismama. Ha a táppénz alatt megszűnik a cégem, gyedre jogosult leszek?

Legjobb válasz: Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)

Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)
Én úgy tudom, hogy a gyedhez az is kell, hogy a szülés napján meglegyen a mukaviszonyod! Nem ijeszgetni akarlak, de ha így van, jobb, ah tudod, mire számíts! Itt van egy tb-szakértõ, Horváthné Mónika, nekem is sokat segített, kérdezd õt: http//www.babafalva.hu
Bocs, még egyszer: http://www.babafalva.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!