Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapja szedek fogamzásgátlót. A (96 db)

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szedek fogamzásgátlót, és holnap szedem be a 21. tablettát. Kérdésem az lenne, hogy a 7 tablettamentes napon is nyújt-e védelmet a terhesség ellen a fogamzásgátló? Válaszát előre köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szedek fogamzásgátlót, és holnap szedem be a 21. tablettát. Kérdésem az lenne, hogy a 7 tablettamentes napon is nyújt-e védelmet a terhesség ellen a fogamzásgátló? Válaszát előre köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Egy hónapja szedek fogamzásgátlót és a menstruációm első napján kezdtem el. A múlt hónapban 1-2 napig jött pár csepp menstruáció, de ebben a hónapban még semmmi. Elvileg a fogamzásgátlószerint tegnap vagy ma kéne megjönnie. Normális az 1-2 csepp?

És mit csináljak ha nem jön meg? ÖA Velgyn nevezetűt szedem. )

Legjobb válasz: ha pecsételõ vérzést észlel forduljon orvoshoz és hagyja abba a tabletta szedését minden útmutatón rajta van talán ha elolvastad volna nem tennéd fel ezt a kérdést..

ha pecsételõ vérzést észlel forduljon orvoshoz és hagyja abba a tabletta szedését minden útmutatón rajta van talán ha elolvastad volna nem tennéd fel ezt a kérdést..
A kérdező hozzászólása: Többször is elolvastam, de nem találtam rajta ilyet
Talán nem hat rád a vérzést elõidézõ komponense. Szerintem érdemes lenne a nõgyógyászodat felkeresned.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!
az elsõ szemtõl véd..
Tabletta se véd 100% osan :)
ha rendesen szedi, akkor 100..
"A teherbe esési arány kisebb, mint 0, 2% évente" forrás: vital.hu Szóval nem 100% os, amúgy a gyógyszer tájékoztatójára is rá van írva :)
A kérdező hozzászólása: Akkor elmehet bennem nem lesz gond biztos?
A kérdező hozzászólása: értem ksszi
A gyógyszer tájékoztatóját olvasd el, ott benne van, hogy mennyi idõ kell a gyógyszernek, hogy mikortól fog hatni. Ilyen egyszerû, amit én szedtem a Mercilon az már egy hét után teljes védelmet biztosított. 24/N
Terhességnél szokott sötétebb lenni ugy tudom.
Fogamzásgátlótól is lehet! Hormonális okai vannak, amibe nem cska a terhesség tartozik bele, hanem akár menstruáció, fogamzásgátló, egyénileg változo h kiknél milyen tünetei vannak ezeknek
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de nem hiszem, h terhes vagyok, mert szedek tabletát.

Egy hónapja szedek fogamzásgátlót, eddig alkalmaztunk kiegészítő védekezést biztos ami biztos alapon!Hogyan győzzem le a félelmem?

Egy hónap alatt már biztos a védetség! Mindezt tudom de mégis félek egy kcsit és tudom hogy nem fogok tudni szex közben kikapcsolni mert arra fogok gondolni mi lesz ha....! Id? kérdése és megszokom vagy van valami más ötletetek?

Legjobb válasz: citromos tea

citromos tea
Én már 1 hét szedés után gumi nélkül szeretkeztem és semmi baj nem volt. A tájékoztatón az volt, hogy már a szedés elsõ napján lehet. De ez olyan hihetetlen volt, hogy inkább vártam egy kicsit. Ne aggódj, nem lesz gond. Petranova
Idõ-idõ-idõ. De tényleg. Én már jó ideje szedek tabit, több mint fél éve, de az elején én se nagyon bíztam benne, ezért aztán a biztonság kedvéért, szinte minden levél végén volt teszt is...:/ Tök hülyeség tudom, de nah, így legalább megnyugtattam magam. Meg ami nekem még sokat segített: elolvasgattam a tájékoztató füzetecskét, hogy milyen módon hat a tabi. Mármint hogy mennyi dolog mûködését megváltoztatja, plusz beszéltem párommal is, hogy ha neadj' mégis összehoznánk egy babát, akkor hogyan is legyen az a hogyantovább... Szóval csak az tudom neked tanácsolni hogy türelem, türelem...és szedd rendesen, odafigyelve, akkor nem lehet semmi baj...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A tabit szedem rendszeresen csak elsõ héten kellett csúsztatnom egy kicsit mert csak éjszaka tudtam bevenni az elsõ szemet és elõre akartam hozni délutánra a szedés idõpontját! Ez kb egy hét volt mikor minden nap kicsit hamarabb vettem be! Itt tanácsolták hogy így csináljam, elvileg nem gond! Szerintetek ez okozhat gondot?
Nem fog gondot okozni, hogy mindig kicsit hamarabb vetted be. Csináljátok gumi nélkül, és ha nem leszel terhes az elsõ hónapban (ami 100%), akkor a másodiktól már bízni fogsz benne.
lehetsz terhes, de reménykedjunk, h nem leszel az. a levél végéig ovszer!
Sajnos terhes lehetsz, 6 hónapja szeded és még nem olvastad el azt a részt h mi van akkor ha kihagysz egyet?Ez a legnagyobb felelõtlenség!Meg h 2t vettél be..tényleg menj el dokihoz, mert sajnos van rá esély h terhes vagy, igaz h a 7 nap szünetben gondtalanul véd, de ha kihagysz így egyet nem biztonságos!
Meny el ez nõgyogyászhoz !
Annyira jó, hogy manapság mindenki fogamzásgátlót szed, de arra már nem sok embernek van esze, hogy elolvassa a tájékoztatót, vagy megkérdezze az orvost. Egyrészt nem szabadott volna egyszerre kettõt bevenned. Másrészt egy hétig kiegészítõ védekezést kellett volna alkalmaznod. Nyilván ez azért van, mert ha kihagysz egy szemet, akkor már nem olyan lesz a hatása. Ergo, igen teherbe eshetsz. De azért nyugodj meg, nincs rá olyan nagy esély. %-ban nem tudom, de kevés. Két hét múlva mindenféleképpen csinálj egy tesztet. De azt azért tényleg megírhatnád, hogy miért nem olvastad el a tájékoztatót, mert tényleg érdekel.
Ha fogamzásgátlót akarsz szedni és ilyen feledékeny vagy vegyél mellé esemény utánit is.
Hát neked tényleg nem való a fogamzásgátló... Lehetsz terhes. Amúgy minek vettél be azonnal kettõt? Gondolom azt hitted, hogy visszafele megszakítja az esetleges terhességet...?? pff. gyökér
A kérdező hozzászólása: De hány % kb h teherbe eshettem? :( -sír-
Te nem olvasol tájékoztatót? Ha kimarad nem szabad 1-et bevenni, ha eltelt 12 óra, és gondolom eltelt, mi a fenéért nem lehet a betegtájékoztatót elõtte elolvasni, szted miért van? :S az meg elég tré h egyszerre 2t vettél be....
Ügyes vagy. Gratulálok. Téged se lopnak el az eszedért.
Semmi bajod nem lesz, nem leszel terhes. Egy szem még nem a világ vége.

Belara fogamzásgátlót szedek több mint egy hónapja. Vártunk egy hónapot, hogy kifejtse a hatását, addig gumival védekeztünk. Már elhagytuk a gumit, de bennem mégis van egy kis félsz, hogy esetleg teherbe esek. Van okom aggódni?

Legjobb válasz: A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)

A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)
Egy hó. után már biztos hogy védve vagy a terhessétõl, ha rendesen szeded nem fogsz teherbe esni.
én is ezt szedem!a papírom az áll, hogy 1 hét után védettséget add!nekem semmi bajom nem volt, nem lettem terhes se!
Ha már elkezdted a második levelet, és az elõírásoknak megfelelõen használod, nem lesz baj. Én 10 éve megbízhatóan gyógyszert szedtem , most vagyok 6 hetes kismama hogy abbahagytam. Szerintem a legbiztonságosabb módszer a gyógyszer, nyugodj meg és önfeledten szeretkezzetek csak:-) De ha annyira aggaszt, az beárnyékolhatja az életed, úgyhogy nyugdoj meg, vagy konzultálj addig másokkal, orvossal, míg teljesen nyugodt nem leszel:-)

Fogamzásgátlót szedek több mint két éve folyamatosan. Most azonban egy hónap kimaradt és a párommal ezt elfelejtetük és belémélvezett de ez a 7 napos szünet után kb egy hét után történt. Lehetek így terhes vagy meddig véd a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Sajnos az már kívül esett a védett idõn. A 7 napos szünetután megszünt a védettség. Mivel ahogy sok hozzászó esetébõl látod, sokaknak hónapok kellenek amíg beindul a peteérésük, elvileg lehetsz szerencsés és megúszod. De 100 %-os védettséged akkor már nem volt. Szerintem vegyél óvszert és egy terhes tesztet. Ha késik, teszteljetek.

Sajnos az már kívül esett a védett idõn. A 7 napos szünetután megszünt a védettség. Mivel ahogy sok hozzászó esetébõl látod, sokaknak hónapok kellenek amíg beindul a peteérésük, elvileg lehetsz szerencsés és megúszod. De 100 %-os védettséged akkor már nem volt. Szerintem vegyél óvszert és egy terhes tesztet. Ha késik, teszteljetek.
Ha még belefész, mindenképp vegyél be 72 órást, ha nem akarsz babát. Mert védett már nem voltál, így 50-50% esély, hogy terhes vagy, vagy nem. Használjatok gumit, és igen, vegyél egy tesztet és a menses idejében csináld meg, fõleg ha késik, és akkor menj dokihoz is. Most meg 72 órás..

5 hónapja szedek fogamzásgátlót (Tri-regol és pontosan szedem) és lefeküdtem a barátommal először, kb. Félidőben, de elötte egy nappal fehér nyák szerű folyást észleltem. Ilyenkor lehetek terhes?

Azt szokták mondani, hogy ilyenkor van peteérés, de a gyógyszernek ezt meg kellene akadályoznia. 8 nap múlva várom a menstruációm, de az együttlét óta elég furán érzem magam(hasszúrka)ma pedig pisilni járok egész nap, de nem hiszem hogy felfáztam, mert nem csak pár csepp.)De lehet hogy az idegt?l produkálom ezeket.Még nem szeretnék babát!

Legjobb válasz: Ha rendesen szeded, akkor kizárt, hogy terhes legyél! Nem kell aggódnid. A terhességi tünetek sem jelentkeznek pár nappal az aktus után!

Ha rendesen szeded, akkor kizárt, hogy terhes legyél! Nem kell aggódnid. A terhességi tünetek sem jelentkeznek pár nappal az aktus után!
A kérdező hozzászólása: 8 nap telt el az együttlét óta.
8 nap alatt sem jelentkeznek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!