Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapja a havim (51 db)

Megteheti-e a Takarékszövetkezet, hogy egy hónapban két havi törlesztőt kérjen?

Sajnos késedelembe estem a törleszt? részlettel,de telefonon szóltam is emiatt.Úgy tünt nincs is gond bel?le,mert befizetéskor sem problémáztak.Egy hét múlva szólt a kezes,hogy megkapta a munkahelyére a letíltást.Nagyon meglep?dtem mert rendezve volt minden,és nem tudtam,hogy mi a baj!Telefonos megkeresésemre azt mondták,hogy a f?nökasszony úgy döntött,hogy aki késedelembe esik az mostmár így jár!Mivel rendezve volt a törlesztés kértem hogy vonják vissza a letíltást,de azt mondták,hogy fél évig letíltanak és emelett én havonta ugyanúgy fizessek.Azért alkalmaznak ilyen szankciót,hogy máskor ne legyen késés a törlesztéssel.Mit lehet tenni ilyen esetben?

Legjobb válasz: Köszi a választ.Mindenképp bemegyek mert próbáltam ismét telefonon beszélni velük,de ragaszkodnak ehhez a verzióhoz amit kitaláltak.csakhogy így fél év alatt egy évi törlesztõt kellene befizetnem.Az egyhavi 36.700ft,és úgy gondolják,hogy ebbõl havi szinten kettõt kérnek.Nem tudom,hogy mit képzelnek.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Mindenképp bemegyek mert próbáltam ismét telefonon beszélni velük, de ragaszkodnak ehhez a verzióhoz amit kitaláltak.csakhogy így fél év alatt egy évi törlesztõt kellene befizetnem.Az egyhavi 36.700ft, és úgy gondolják, hogy ebbõl havi szinten kettõt kérnek.Nem tudom, hogy mit képzelnek.
Ez jogellenes, nem a fõnökasszony dönti el, van egy szerzõdés, az alapján kell nekik eljárni és egyoldalúan nem változtathatja meg a fõnökasszony a szerzõdés feltételeit. Nemj be hozzájuk és kérd számon, esetleg a fogyasztóvédelmet megemlítheted, hátha észhez tér a hatalmaskodni vágyó fõnökasszony.

Mennyi a havi kiadásotok egy hónapra?

hitel/lakbér,stb. rezsi telefon és internet,kábel tv szolgáltatás útiköltség a munkába étkezés a hónapban,bevásárlások tanulmányi pénzek,különórák,stb. egyéb hitelek Marad pénzetek a hónap végére?

Legjobb válasz: Mennyi a havi kiadásotok egy hónapra? hitel/lakbér: nincs rezsi:60.000 telefon és internet,kábel tv szolgáltatás: 4000Ft útiköltség a munkába: 3000Ft bérlet étkezés a hónapban,bevásárlások: nagyon sok soha nem mertem összeszámolni tanulmányi pénzek,különórák,stb.: nincs egyéb hitelek : nincs Havi 30- 40. ezer marad egy jó hónapban.

Mennyi a havi kiadásotok egy hónapra? hitel/lakbér: nincs rezsi:60.000 telefon és internet, kábel tv szolgáltatás: 4000Ft útiköltség a munkába: 3000Ft bérlet étkezés a hónapban, bevásárlások: nagyon sok soha nem mertem összeszámolni tanulmányi pénzek, különórák, stb.: nincs egyéb hitelek : nincs Havi 30- 40. ezer marad egy jó hónapban.
lakbér: 50.000 rezsi: 30.000 telefon és internet, kábel tv szolgáltatás+mobil: 20.000 útiköltség a munkába: 0 étkezés a hónapban, bevásárlások: 60.000 tanulmányi pénzek, különórák, stb.: 114.500/félév egyéb hitelek - lakáselõtakarékosság: 40.000 háziállat: 10.000 Gyógyszerre, öltözködésre, ajándékokra, lakberendezésre, tisztítószerekre költjük a maradékot. Nem marad semmink.
Marad. Ketten vagyunk, 240-et keresünk összesen. Ebbõl 60 a lakbér, most télen 40 a rezsi , 12 a mobil, 6 a korlátlan net tv és vezetékes telefon egyben és kb 50-60 a kaja plusz egyéb. Havonta kb 60-70 marad, nyáron több.
Az 5000ft tüzifapénzt azért írtam a kiadásokhoz, mert télen fûtésszámla helyett tüzelõ van, szóval az nem is megtakarítás, inkább a gázszámlát helyettesítõ kiadás.
Utolsó, dehogynem marad:) A lakás-elõtakarékosság azért az én szememben megtakarításnak számít:) (és ezt most "dicséretképpen" írtam)
4000 forintból nem sok cigit veszel. Érdemesebb lenne leszokni róla. Vagy töltöd?
Miért kérdezed?
Az uti kérdésedre, nem. Nem marad. De miért érdekel? Fizetni akarod a rezsimet ? :)
3-an lakunk együtt, 36 nm szoba konyhás lakás, ebbõl én vagyok a keresõ, párom gyesen van, meg a kisbaba. Hitelem nincs közös k. 5600 ft villany 5000 ft körül gáz most a decemberi 16000 ft, januári kb 12000 ft, de most már csak kevesebb lesz, elzártam teljesen az egyik konvektort, meg jó idõben nem fûtünk, akkor az alap díj van meg ami fõzésre megy el, kb 1500 ft körül. víz havi 4-6 m3 net tv telefon csomag 5000-6000 között mobil 4000 körül kaja kb. 30-50000 ft, változó pelenka, popsitörlõk, babacuccok kb 20as/hó, változó. Közlekedés 10000 ft/hó. Meg az is változó, hogy mennyi marad, nem fix a fizetésem, de egy minimum összeg mindig megvan.
jaaaj, elküldtem véletlenül :) szóval amibõl majd nagyobbra cseréljük a lakásomat, ha babánk születik a párommal :) nekem marad egy kis pénzem, igaz a fizum nem olyan magas, de igyekszem minél többet tartalékolni belõle. a páromnak nem tudom mennyi pénze marad, de tervezgeti, h lecseréli az autóját, szóval sztem õ is be tudja osztani a fizuját :)
lakbér nincs, a rezsi nagyjából 50 (ebben fûtés, víz, áram, KK, net van) telefon nekem olyan 3500 körül mozog, a páromét nem tudom, õ fizeti, és félig-meddig külön kasszán vagyunk. :) bérletet én nem veszek, mert 10rugót nem adok ki napi 3 megállóért. tudom, galád lopós csalós szemét vagyok :) a kaját sosem számolom, mindig van mit ennünk, de azért megnézzük az árakat. szórakozásra szoktunk költeni, szeretünk bulizni, de nem ész nélkül megyünk a legdrágább helyekre, a legfontosabb a jó zene és társaság. tehát nekünk nem az a hétvége fénypontja, h bebaszcsizva fetrengünk a Blahán :) személy szerint havi 10et teszek félre a leendõ autómra, meg anyummal gondolkodunk egy közös fundamentán, amibõl késõbb majd nagyobbra
Változó hányan élünk egy háztartásban. Férjem csak hétvégén van itthon, a gyerekeim egyetemisták, heti 2-3 nap elõfordul hogy itt alszanak/esznek stb. a párjaik. Nagy átlagban számoljunk 4 fõt. Hitel, lakbér: nincs Rezsi: 60 ezer telefon, internet, tv: 10 ezer egy csomagban útikötség munkába: a két gyereknek diákbérlet 2400 forint, tankolás 2 havonta egy autóba, hónapra lebontva legyen egy 10-es, tehát összesen 12400 forint. bevásárlások: heti 1bevásárlást tartunk, kb 15 ezer forint, ebben élelmiszertõl kezdve tisztálkodó szerekig minden benne van. Olykor kicsit megszalad, de ez a nagy átlag tanulmányi pénzek: A gyerekek hetente 2-3 ezer forintot kapnak ebbõl 1-1 nap ebédjét megoldják, megveszik maguknak a suliba kellõ dolgokat, ha megéheznek esznek, stb. Ezen felül a férjem hetente visz magával 5-10 ezer forintot. A céges autóját a fõnöke fizeti. Összesen tehát olyan 200 megy el. Szerencsére nem szûkölködünk, megvagyunk, diplomások vagyunk mindketten a férjemmel, õ így is azért dolgozik tõlünk ilyen távol, hogy megtudjunk élni valahogy (helyben nem talált munkát). Amit megveszünk azt meg is esszük, el is használjuk, mi ezzel próbálunk "spórolni", illetve nyilván semmi luxus nincs, márkás ruhák, termékek és így is ennyi az annyi. Havi szinten 50-80 ezret megtudunk spórolni, de sajnos nem akármilyen áron. :(
hitel: 35ezer rezsi: 30ezer élelmiszer+ tisztálkodási szerek és hasonlók: 80ezer ruhák, szórakozás: 15ezer Ennyi...pont annyi bevételünk van, amennyi kiadásunk...félretenni sajnos nem tudunk.
168e a hitel+szamlak. 62e marad. Az kajara, pelenkara meg egyeb koltsegekre megy el. Sajnos nem marad szinte semmi.
1 hete volt az esküvõnk :D és még rettentõen szokatlan, sokszor összetévesztem.
11-es! Férjed vagy barátod? Mert egyszer azt írod, hogy férjed, egyszer meg azt hogy a barátod. Miért?
A kérdező hozzászólása: A lakáselõtakarékosság szerintem is az :)
Nem értem a kedves pontozókat. Itt mindenki a kérdésre válaszolt, mégis 30-60% között mozog a válaszok hasznossága. Kinek mi nem teszik a válaszokban? Az ha valaki megteheti és tesz félre vagy az, ha nincs sok pénze és éppen csak megél? Komolyan elgondolkodom az emberek logikáján és rájöttem, hogy nem értem õket....

Szeretnék vásárolni egy telefont .2 éve hűségnyilatkozattal szeretnék vásárolni láttam egy akciót menyi lenne a havi törlesztő részlet és hogyan ez lenne az szóval akkor 0 ft kéne kifizetni és havi 2691Ft kéne törleszteni 24 hónapon keresztül?

mert nem értem a honlapon hogy van

Legjobb válasz: Nagyon sokat kellene fizetned havonta a mozaik xxl miatt az xxl díjcsomag havi díja 20890 Ft+ a telefon 2691 Ft-os részlete. Inkább új elõfizetéssel vedd meg ami azt jelenti hogy kihozhatod a telefont 4410 Ft-ért és 2 évig minden hónapban 5031 forintot kell fizetned így még mindig jobb mint a havi 23 ezer forintos díjcsomag.

Nagyon sokat kellene fizetned havonta a mozaik xxl miatt az xxl díjcsomag havi díja 20890 Ft+ a telefon 2691 Ft-os részlete. Inkább új elõfizetéssel vedd meg ami azt jelenti hogy kihozhatod a telefont 4410 Ft-ért és 2 évig minden hónapban 5031 forintot kell fizetned így még mindig jobb mint a havi 23 ezer forintos díjcsomag.

A havi kontaklencsénél ha 6 db-os a szett az azt jelenti, hogy fél évre elegendő vagy egy hónapba mind a 6-ot úgymond el kell használni?

Legjobb válasz: Havi kontaktlencse: 1 hónapig jó. Nem fogják azzal bonyolítani az életedet, hogy megadnak egy idõtartamot meg egy darabszámot, te meg oszd el elõbbit az utúbbival. 6 db-os szett:igen, fél évre elegendõ, mivel valószínûleg 2 db szettet kell majd venned, ahogy azt szokták, két különbözõ dioptriával, mert a legtöbb embernek más értékû a két szeme.

Havi kontaktlencse: 1 hónapig jó. Nem fogják azzal bonyolítani az életedet, hogy megadnak egy idõtartamot meg egy darabszámot, te meg oszd el elõbbit az utúbbival. 6 db-os szett:igen, fél évre elegendõ, mivel valószínûleg 2 db szettet kell majd venned, ahogy azt szokták, két különbözõ dioptriával, mert a legtöbb embernek más értékû a két szeme.
Mert ket szemed van xddd Egyebkent szerintem elall tovabb is, nekem havi van de ugyanolyan mind2 szemem, szoval sose erdekelt, de tuti ra van irva a dobozra. Amugy is az hogy meddig hasznalhato( 1nap/1honap1felev ) az HASZNALAT alatt ertendo-gondolom legalabbis en- tehat nem felbontatlanul, ugy elall sokaig. Szoval a szemedben hasznalni lehet csak 1 honapig, mivel kopik, koszolodik stb, de a folyadekban bontatlanul vigan ellesz.
most már 3 db balost, 3 db jobbost adnak, mert sok embernek nem egyforma a dioptriája.
A kérdező hozzászólása: Na mindegy hát köszönöm a válaszokat!
két szemed van :D
A kérdező hozzászólása: Ja hogy már a gazdaság ott tart, hogy a 6-os szám már nem is 6 párt jelent, hanem szó szerint 6db-ot.. jézusom.. régebben azért párban adtak 6os csomagot.
Mert két szemed van napsugaram.
A kérdező hozzászólása: Ha havi lencseként árusítják, akkor miért kellene havonta kettõt berakni?
6 db-os szerintem negyed éves, hiszen havonta 2 db kell.
Mondom, azért jelent a 6 db-os 6 db-ot, a 3 db-os pedig 3-at, és így tovább, mert hiába van két szemed, a legtöbb embernek nem egyforma dioptriájú. Ezért amikor legyártanak egy pakkot, amiben van x db teljesen identikus lencse, akkor nagy valószínûséggel nem volna jó, csak az egyik szemedre. Így a recepteddel elmehetsz, és megmondhatod, hogy te milyen értékû lencsékbõl kérsz milyen darabszámú dobozból és mennyit. De vehetsz csak az egyik szemedre is, senki nem fog érte szólni.
Kaptok
A gyes idõarányos, kaptok, de csak 2 napit.
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm mindenkinek aki eddig írt.Szóval akkor tévedett anya, már egy egész havi nem jár.

Barátnőmnek olyan problémája van, hogy a havi vérzése (illetve nála nem mondanám havinak) egyik hónapban megjön, következő 2 hónapban nem jön meg, utána megint megjön neki, és így tovább. Mitől lehet ez nála?

Szexuális életet nem él. Hiába mondom neki, hogy menjen el n?gyógyászhoz, anyukájával vagy akár velem, egyszer?en hajthatatlan. Ez nem normális és ezzel nem lehet játszani. Legyetek szívesek segítsetek, mert nagyon aggódom érte. Szerintetek mit?l lehet ez nála? Hogyan tudnám jobb belátásra bírni?

Legjobb válasz: Nekem is volt 16 éves koromban egyébként nincs semmi baj még szabálytalan a menstruációja, én elmentem orvoshoz ugyan ezekkel a problémákkal és õ mondta hogy ez normális ebben a koromban. Vannak nõk akiknek soha nem lesz szabályos a menstruációja, vannak olyanok akiknek a terhesség után beáll. Ez változó és ember függõ

Nekem is volt 16 éves koromban egyébként nincs semmi baj még szabálytalan a menstruációja, én elmentem orvoshoz ugyan ezekkel a problémákkal és õ mondta hogy ez normális ebben a koromban. Vannak nõk akiknek soha nem lesz szabályos a menstruációja, vannak olyanok akiknek a terhesség után beáll. Ez változó és ember függõ
hormon zavar!!el kell meni orvoshoz
Mondd meg neki, lehet olyan betegsége amitõl a homlokán kinõ egy kopasz p.na! Tehát sûrgõsen doktor bácsi!
A kérdező hozzászólása: De egyszerûen nem lehet vele beszélni. :S
ne nõgyógyászhoz menjetek, hanem egybõl endokrinológushoz.
A kérdező hozzászólása: És hogy vegyem rá?
ha szép szó nem segít, akkor fenyegetés és zsarolás. csak az õ érdeke miatt...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, majd megpróbálom az anyukájával együtt. Talán hatásosabb lesz. :/
Hány éves a lány? Ha mostanában jött meg neki akkor ez normális... Van akinek lassan áll be. Nekem is az elején volt hogy kimaradt hónap azt megint normális kimaradt de semmi bajom nem volt. Mostanra beállt néha csúszik pár napot de ennyi.

Havi kontaktlencsém van, ha nem használom minden nap akkor is kell a folyadékot cserélni a tartóba? És használhatom tovább mint egy hónap, ha pl. egy hónapban használom 8-10napot akkor a következő hónapban már újat kell vennem vagy még használhatom?

Legjobb válasz: Nem kell cserélni a tárolófolyadékot, ha nem használod. Az egy hónapos viselési idõ alapvetõen becslésen alapul, kitolhatod pár nappal, de elõfordul, hogy elõbb kell cserélni, mert szennyezõdés vagy más ok miatt kellemetlen a szemednek, szúr, könnyeztet vagy ilyesmi.

Nem kell cserélni a tárolófolyadékot, ha nem használod. Az egy hónapos viselési idõ alapvetõen becslésen alapul, kitolhatod pár nappal, de elõfordul, hogy elõbb kell cserélni, mert szennyezõdés vagy más ok miatt kellemetlen a szemednek, szúr, könnyeztet vagy ilyesmi.
Elvileg kell cserélni a folyadékot, gyakorlatilag én sem szoktam, ha nem használom épp. Lencsét pedig akkor válts, ha már érzed, h nem tiszta, nem kényelmes, de azért ne viseld hónapokig.
Havi lencse 30 napig hordható, a lejárati idõn belül és megfelelõ tárolás mellett, folyadékban, azt pedig hetente kell cserélni ha nem használod. Ha egy hónapban 10 napot használod csak akkor egy havi lencsét te 3 hónapig használsz. Én is így csinálom.
Én nem nagyon merem túlhordani a kontaktlencséimet. Néha elõfordul pár plusz nap, de ha homályosan kezdek vele látni, vagy szúr, akkor inkább elõbb kidobom mint azt a hordási idõ indokolná. A szememmel nem szeretek játszani.
nekem azt mondták, hogy a lencse nem véletlenül 1 hónapos, ha az letelik, akkor már nem olyan jó a légateresztése stb. szal ha csak 10 napot hordod, a bontás után 30 nappal akkor is ki kell dobni.
A kérdező hozzászólása: Vagy pontosabban hogyvan?
Én Rezia-t szedek. Vérzés elsõ napján (tehát amikor megjön) kell bevenni. A rezia-ba van 4 placebo tabletta, azok jelentik a szünetet. Tehát itt nem kell szünetet tartani. Könnyebb lenne válaszolni, ha leírnád, hogy Te milyet fogsz szedni.
Betegtájékoztató? Vagy analfabéta lennél? Bár akkor nem tudtad volna kiírni a kérdést, szóval gyanítom tudsz olvasni. Akkor meg?

Tisztelt Doktor úr! A lányom jövő hónapban lesz 18 éves, sajnos a havi vérzése 2-szer van meg egy hónapba. Szeretném, ha gyógynövényes készítményt használna, legyen szíves valamit ajánlani.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban ez még normálisnak tekinthető, de nyilván célszerű lenne egy nőgyógyásszal való személyes konzultáció, esetleg hormonvizsgálatok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban ez még normálisnak tekinthető, de nyilván célszerű lenne egy nőgyógyásszal való személyes konzultáció, esetleg hormonvizsgálatok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! A lányom jövő hónapban lesz 18 éves, sajnos a havi vérzése 2-szer van meg egy hónapba. Szeretném, ha gyógynövényes készítményt használna, legyen szíves valamit ajánlani.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban ez még normálisnak tekinthető, de nyilván célszerű lenne egy nőgyógyásszal való személyes konzultáció, esetleg hormonvizsgálatok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban ez még normálisnak tekinthető, de nyilván célszerű lenne egy nőgyógyásszal való személyes konzultáció, esetleg hormonvizsgálatok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!