Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapja a fogamzásgátlót, ma (18 db)

Egy hónapja szedek fogamzásgátlót és a menstruációm első napján kezdtem el. A múlt hónapban 1-2 napig jött pár csepp menstruáció, de ebben a hónapban még semmmi. Elvileg a fogamzásgátlószerint tegnap vagy ma kéne megjönnie. Normális az 1-2 csepp?

És mit csináljak ha nem jön meg? ÖA Velgyn nevezetűt szedem. )

Legjobb válasz: ha pecsételõ vérzést észlel forduljon orvoshoz és hagyja abba a tabletta szedését minden útmutatón rajta van talán ha elolvastad volna nem tennéd fel ezt a kérdést..

ha pecsételõ vérzést észlel forduljon orvoshoz és hagyja abba a tabletta szedését minden útmutatón rajta van talán ha elolvastad volna nem tennéd fel ezt a kérdést..
A kérdező hozzászólása: Többször is elolvastam, de nem találtam rajta ilyet
Talán nem hat rád a vérzést elõidézõ komponense. Szerintem érdemes lenne a nõgyógyászodat felkeresned.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!

Egy hónapja szedem a fogamzásgátlót, ma kellett elkezdenem szedni a 2. levelet. Fél 3-kor vettem, de rá egy órára kakáltam, és csak félig volt "normális". Védett vagyok ennek ellenére?

Pedig még nem próbáltuk így a barátmmal, és ma szerettük volna de így most megint 7 napig védekezni kellene mással? Mert a tájékoztatón az van hogy ha 4 órán belül hányás hasmenés lép fel akkor igen, de végülis a hasmenés az az amikor folyamatosan a wc-re rohangálok, sztetek mit kellene tennem? Ha azt mondjátok veygek be még egy gyógyszert akkor azt kérdem honnan? NIncs tartalék levelem, csak akövetkez? havi, ha meg ebb?l bevenném a holnapit is akkor össze lenne kavarva minden. A lényeg h sztetek így szexelhetünk belélvez?sen vayg lesz valami bajom? Egyébként normálisan pontosan megjött, nem volt köztes vérzésem, csak most ez..:(:(

Legjobb válasz: Hasmenés az az, ha híg a széklet! Nem feltétlen wc-re rohangálós!

Hasmenés az az, ha híg a széklet! Nem feltétlen wc-re rohangálós!
Szia! Nem tudom, milyen gyors az anyagcseréd, de szerintem ha a gyógyszer bevétele után egy órával mentél wc-re, abban a gyógyszer még nem lehetett benne... Én 6 éve szedem a gyógyszert, és soha semmi gond nem volt abból, hogy mikor mentem wc-re.. A hányással más a helyzet, mert ugye az a gyomrodból ürül ki.. Te ismered a tested, szerintem gondold át, hogy mennyi idõ alatt szokott abból "termés" lenni, amit megeszel. Ha pedig nem érzed maga rosszul, akkor na parázz a nem normális széklet miatt. Ha nagyon parás vagy, akkor vigyázhattok, de szerintem nincs rá szükség. Még egyet pedig nem szabad bevenni, mert ahogy Te is írtad, az megzavarhatja az egész hónapot!
Az, hogy "félig volt normális" nem azt jelenti, hogy hasmenésed van!Tehát védett vagy!
Persze, védett vagy, azért nincsen olyen gyors anyagcseréd!

Nekem 2 hónappal ezelőtt volt egy abortuszom. Azóta fogamzásgátlót szedek, de 1-szer elfelejtettem bevenni és a párommal együtt voltunk. Tegnap volt egy kis vérzésem ma halvány barnás pecsételő volt. Lehet, hogy méhen kívüli terhességem volt?

Legjobb válasz: Gratulálok! Azért nem vagy semmi. A méhen kívüli terhesség nem múlik e magától. Azt mûteni kell. Lehet hogy semmi nem volt, lehet hogy terhes vagy, és akár méhen kívüli is lehet bár nem valószínû. Azért két hónappal abortusz után megint elfelejteni agyógyszert nem piskóta. Talán a szexet kellene elfelejteni egy idõre.

Gratulálok! Azért nem vagy semmi. A méhen kívüli terhesség nem múlik e magától. Azt mûteni kell. Lehet hogy semmi nem volt, lehet hogy terhes vagy, és akár méhen kívüli is lehet bár nem valószínû. Azért két hónappal abortusz után megint elfelejteni agyógyszert nem piskóta. Talán a szexet kellene elfelejteni egy idõre.
Nem az a kérdés, hogy terhességed volt-e? Hanem hogy most az vagy-e? Amit leírtál igencsak utal arra, úgyhogy a helyedben csinálnék egy tesztet.
Gratulálok én is! Nem minõsítem az ilyen felelõtlen nõket....2 hónapja abortusz most meg elfelejti a tablettát.Szexelni mikor felejtesz el?Mert esetedben az lenne a legjobb! A barna pecsételés nem jellemzõ a méhen kívüli terhességre, viszont a méhen belülire igen.Csinálj egy tesztet.Ha pozitív, ezt a babát is megölöd?
Azt azért fontos lenne tudni, hogy most épp a mensidet várod, vagy a ciklusod valamelyik napján tartasz, illetve mikor történt az ominózus eset. Ugyanis ha már kb. 2 hete és most kellene megjönnie, akkor lehet terhesség (mivel nem igazán jött meg). Ha meg a ciklusod közepe vagy második fele, akkor lehet beágyazádás miatti vérzés, vagy esetleg más. Méhen kívüli biztosan nem lehet, mivel az erõs görcsöléssel és sok vérrel jár... Ezt így nehéz eldönteni. Ha most kellene megjönnie, a legbiztosabb, ha tesztelsz.
A pecsételõ vérzés attól volt, hogy elfelejtetted bevenni az aznapit. máskor ne felejtsd el bevenni, gondolom nem akarsz még egy abortuszt.

Tisztelt Doktor úr! Már 2 hónapja szedem a Symicia fogamzásgátlót. Volt egy erős felfázásom, amire az orvos Savulin nevű antibiotikumot írta fel. Az antibiotikumom ma fogyott el, a fogamzásgátlóm pedig 2 nap múlva fog. A kérdésem az lenne, hogy a következ

Tisztelt Doktor úr! Már 2 hónapja szedem a Symicia fogamzásgátlót. Volt egy erős felfázásom, amire az orvos Savulin nevű antibiotikumot írta fel. Az antibiotikumom ma fogyott el, a fogamzásgátlóm pedig 2 nap múlva fog. A kérdésem az lenne, hogy a következő levél Symicia szedésekor (9 nap múlva) ugyanúgy védett leszek a nem kívánt terhesség ellen? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az antibiotikumot már nem kell szednie, akkor védettség áll fenn a következő adag szedésekor. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az antibiotikumot már nem kell szednie, akkor védettség áll fenn a következő adag szedésekor. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Már 2 hónapja szedem a Symicia fogamzásgátlót. Volt egy erős felfázásom, amire az orvos Savulin nevű antibiotikumot írta fel. Az antibiotikumom ma fogyott el, a fogamzásgátlóm pedig 2 nap múlva fog. A kérdésem az lenne, hogy a következ

Tisztelt Doktor úr! Már 2 hónapja szedem a Symicia fogamzásgátlót. Volt egy erős felfázásom, amire az orvos Savulin nevű antibiotikumot írta fel. Az antibiotikumom ma fogyott el, a fogamzásgátlóm pedig 2 nap múlva fog. A kérdésem az lenne, hogy a következő levél Symicia szedésekor (9 nap múlva) ugyanúgy védett leszek a nem kívánt terhesség ellen? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az antibiotikumot már nem kell szednie, akkor védettség áll fenn a következő adag szedésekor. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az antibiotikumot már nem kell szednie, akkor védettség áll fenn a következő adag szedésekor. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Egy honapja nem szedek fogamzasgatlot es hetfon kellett volna megjojjon de maig semmi. A teszt negativ (nem reggel csinaltam) de neha fajdogal a hasam mintha meg akarna jonni viszont a melleim teltebbek. Terhes lehetek?

Iparkodtunk a parommal mert a honap minden napjan egyutt voltunk Honap reggel mar igazat mutathat a tesz?

Legjobb válasz: tehát akkor van rá esély, hogy egy hét utána legyen + a teszt? Mert nekem vasárnap óta késik, és egy csomóan azt írták, hogy már ki kellene mutatnia, de nekem még nega lett ma reggel. Én reménykedem azért még, de vasárnap, ha nem jön meg (remélem nem), akkor tesztelek! Addig ki kell bírnom!

tehát akkor van rá esély, hogy egy hét utána legyen + a teszt? Mert nekem vasárnap óta késik, és egy csomóan azt írták, hogy már ki kellene mutatnia, de nekem még nega lett ma reggel. Én reménykedem azért még, de vasárnap, ha nem jön meg (remélem nem), akkor tesztelek! Addig ki kell bírnom!
szerintem nem mindenesetben mutatják ki még ezek az állítólag háromnapos tesztek sem, az elõbb írtam már / 19hetes kismama vagyok /.szóval jól emlékszem voltak tüneteim, hát egy hétfõi napon teszteltem, ami neg.lett.a tünetek nem múltak, mensi nem jött, hát kövtkezõ héten újra teszt.ez már pozítiv volt :D
50-50% van rá, hogy babás vagy. Lehetséges csak valami miatt késik, de az is lehet, hogy babás vagy!
A kérdező hozzászólása: Gyogyszer elott is nagyon pontos volt. Orat lehetett allitani utana
a gyógyszertõl még jó, hogy pontos volt. Fájdogálhat a hasad, szúrkálhat a petefészked, érzékenyek lehetnek a melleid és stb.
A kérdező hozzászólása: bocsi honap helyett holnap. Fo a helyesiras!
A kérdező hozzászólása: Ez lenne az elso mensi a bogyok ota. Gyogyszer elott mindig nagyon pontos volt. Terhesseg eseten fajdogalhat a hasam ugy mintha meg akarna jonni csak valamivel gyengebb ez a fajdalom (mintha kicsit fel lennek fazva)
én az elsõ gyógyszermentes hónap után lettem terhes, már 19 hetes vagyok.az elsõ teszt neg. volt rá egy hétre csináltam poz.tesztet. sok sikert !
viszont lehetséges még a ciklusod sem állt be a gyógyszer kimaradás óta. Azóta mióta nem szeded mensiztél már?
hát, lehetséges, hogy terhes vagy, mert az én anyukám is már az elsõ gyógyszermentes hónapban terhes lett velem. reggeli elsõbõl tesztelj. Még holnap sem bizti, hogy kimutatja. Én hasonló cipõben járok, mert nekem vasárnap óta semmi, de én várni akarok vasárnapig. Ha nem jön meg addig (amit remélek) akkor majd tesztelek. Szorítok!
bizony lehetséges, én is iy lettem terhes, és nekem is igy fájt a hasam, a reggeli pisi tuti eredményt hoz! sok sikert!! :)

Dienille fogamzásgátlót szedek már több mint 3 hónapja, holnap (kedden) kellene abbahagynom, de egyik nap a keddit is bevettem, így mára maradt az utolsó pirula, tegnap pedig védekezés nélkül voltam együtt a szerelmemmel. Lehet belőle gondom?

Korábban (és még most is) problémáim voltak a menstruációval, nem mindig jött meg időben, stb, erre kaptam még egy gyógyszert, azt is szedem. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Annyi, hogy mához számolod a hét nap szünetet, nem lesz gond.

Annyi, hogy mához számolod a hét nap szünetet, nem lesz gond.
Betegtájékoztató?
"Ha a NuvaRing használat elsõ 7 napjában közösülésre kerül sor, ne felejtsen el óvszert is használni! Ezt a tanácsot csak az elsõ gyûrû használatakor kell követnie." Nem tudom mit nem lehet ezen érteni!? A fogamzásgátló tabbletták se egy hónap után védenek, hanem ahogy a tájékoztatóban leírják, vagy az elsõ szemtõl vagy szintén 7 nap után!
Véd, de én azért megvártam vele az elsõ hónapot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

16 napja szedem a fogamzásgátlót (nem az első menstruációs naptól, csak a harmadiktól). Lefeküdhetek ma már a barátommal vagy várjam meg az egy hónapot? Kell e kiegészítő védekezés? És mia helyzet ha kiveszi mielött elmegy?

Legjobb válasz: Nincs a tájékoztatón rajta hogy meddig várj? Én annakidején megvártam az egy hónapot az a tuti, addig övszert használtunk. A megszakításos védekezés nem a legjobb módszer, elég nagy a rizikófaktor, gondolom még nem akarsz babát, szóval azt nem ajánlanám. Csak kibírjátok még egy kicsit. Ez nem játék.

Nincs a tájékoztatón rajta hogy meddig várj? Én annakidején megvártam az egy hónapot az a tuti, addig övszert használtunk. A megszakításos védekezés nem a legjobb módszer, elég nagy a rizikófaktor, gondolom még nem akarsz babát, szóval azt nem ajánlanám. Csak kibírjátok még egy kicsit. Ez nem játék.
Ha nem az elsõ naptól szeded, akkor meg kell várnod hogy leteljen az egy hónap, addig védekezzetek gumival, mert a megszakításos módszer egyátalán nem megbízható! Egyébként meg olvasd el a tájékoztatót!
Szia! Mindenképpen várd meg az 1 hónapot, mivel nem a vérzés 1. napján kezdted el szedni a tabit. Használjatok kiegészítõ védekezést és szedd tovább a tablettát. Nem kockáztatnám meg a helyedben a megszakított közösülést, mivel az elõváladékban is van sperma.

Most kezdeném szedni a fogamzásgátlót (Belara), de nem jött meg a szokott időben. Hónap végén kellett volna, ma volt egy kis pecsételő vérzésem. Elkezdjem szedni a tabit vagy várjak? Nem szeretném márciusra halasztani.

Este csináltam tesztet és negatív lett. Jah és amúgy picit fel vagyok fázva...lehet h ez is közrejátszik...

Legjobb válasz: csak akkor kezdheted el, ha megjon, az elso napon. Ha nem rendszeres a ciklusod, akkor par nap keses belefer, foleg ha csinaltal tesztet es negativ. maskor is volt mar hogy nem jott meg idoben?

csak akkor kezdheted el, ha megjon, az elso napon. Ha nem rendszeres a ciklusod, akkor par nap keses belefer, foleg ha csinaltal tesztet es negativ. maskor is volt mar hogy nem jott meg idoben?
"Ha elõzõleg (az utolsó havi ciklusban) nem szedett semmiféle hormonális fogamzásgátlót. Az elsõ Belara filmtablettát a következõ MENSTRUÁCIÓ 1. napján vegye be. A fogamzásgátló hatás kifejlõdéséhez legalább 1 heti folyamatos adagolás szükséges és ez a hatás a 7 napos gyógyszermentes idõszakban is fennáll. Ha menstruációja már elkezdõdött vegye be az elsõ filmtablettát a menstruáció 5 napján függetlenül attól, hogy a vérzés már megszûnt vagy fennáll. Ebben az esetben azonban más fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni a filmtablettaszedés elsõ 7 napjában (7 napos szabály). Ha menstruáció kezdete több mint 5 nappal korábban volt, akkor várja meg a következõ menstruációt és csak akkor kezdje el a Belara szedését."
Szerintem várd meg a rendes vérzést, különben bekavarsz a ciklusodba. Ne légy türelmetlen. Ez nem játék!
A kérdező hozzászólása: régebben volt ilyen, hogy néha-néha kimaradt vagy késett. Mondjuk ebben a hónapban elég sokat stresszeltem és fel is vagyok fázva kicsit...meg volt nemrég hüvelygombám is... :S szal sztem ezek is befolyásolják. Jan. 15-én voltam orvosnál és akkor semmi rendellenes nem volt a vizsgálaton. Hát mindegy majd lesz vmi :)
Benne van a betegtájékoztatóban, hogy akkor is el kell kezdeni szedni az új levelet, ha nem jön meg, vagy nem múlik el a szünetben. Illetve 1-3 hónapban elõfordulnak rendellenességek és ha eztán se szûnnek meg, irány a doki. OLVASTAD??????
A kérdező hozzászólása: igen OLVASTAM de ha te is OLVASTAD volna...odaírtam hogy MOST kezdem szedni...korábban NEM szedtem...de mindegy...és ezt nem írja le...
Bocs, félreolvastam, hogy most kezdenéd szedni. A tájékoztatóban ott van, mit tegyél. Bemásoltam neked. Amit elõzõleg írtam, arra vonatkozik, ha már szednéd egy ideje.
A kérdező hozzászólása: Köszike! :) Amúgy sztem ma elkezdem...tegnap csináltam tesztet és negatív lett szóval terhes tuti nem vagyok. Itt olvastam elõbb, hogy attól is lehet pecsételõ vérzés ha lassabban válik le a méhrõl a nyálkahártya...csak féltem nehogy esetleg elrontsak vmit :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!