Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapja a fogamzásgátlót, (194 db)

Mi torténik, ha kihagyok egy honapot a fogamzásgátlo szedésébol?

Legjobb válasz: Nõgyógyászok tényleg nem javasolják, én azt olvastam, hogy ezalatt az egy hónap szünet alatt lerombolod mindazt a védettséget, amit elõtte felépítettél! Ha nem muszáj, akkor nem hagyd ki, mert tényleg összezavarod a szervezetedet!

Nõgyógyászok tényleg nem javasolják, én azt olvastam, hogy ezalatt az egy hónap szünet alatt lerombolod mindazt a védettséget, amit elõtte felépítettél! Ha nem muszáj, akkor nem hagyd ki, mert tényleg összezavarod a szervezetedet!
Szerintem kicsit felborulhat a "rendszer"...egyéb bajod nem lesz.Leszámitva hogy akár azonnal teherbe eshetsz...De sztem mindenképp kérd nõgyógyász tanácsát mielõtt leállsz mert õ meg tudja mondani, h érdemes-e kihagyni, ha utána úgyis újra akarod szedni...sztem nem, de ez csak az én véleményem
Ennek szerintem sincs értelme, csak nagyon összzavarja a szervezeted, nõgyógyászok sem ajánlják.
Terhes leszel!
Gondolom a kérdés olyanból fakad, hogy elfelejtetted beszedni a gyógyszert mikor kellett volna, vagy valami miatt nem tudtad beszerezni. Legalábbis velem volt már ilyen. Ha az elmúlt idõben nem voltál pasival, mondjuk a mensi elõtti héten és azóta, akkor elvileg terhes nem lehetsz. A következõ hónapban úgy kell beszedned a gyógyszert, mintha az elsõ levél lenne, a védelem is olyan lesz. Számíts rá hogy pár napot késik, ha abbahagyod a gyógyszert az elég gyakori. Lehetõleg ne sokszor csinálj ilyet, de ha már ez van csak annyit tehetsz hogy amíg kell máshogy védekezel.

Van itt olyan, aki nem várt egy hónapot a fogamzásgátló elkezdése után és együtt volt a párjával? Hány nap után? Lett belőle baj?

Lindynette 20-at szedek és habár a n?gyógyászom azt mondta a 8. naptól védett vagyok ha a menstruáció els? napján vettem be, azért úgy gondoltam, várok egy hónapot. Viszont akkor pont közbe jönne valami és nem tudom, merjek-e 3 hét szedés után óvszer nélkül szeretkezni. Ezért lennék kíváncsi tapasztalatokra.

Legjobb válasz: én 14 napot vártam és nem lett belõle gond. A tájékoztatóba az volt írva, hogy 7 nap után véd, de a doki azt mondta, hogy 12-14 napot várjak inkább. 22/L

én 14 napot vártam és nem lett belõle gond. A tájékoztatóba az volt írva, hogy 7 nap után véd, de a doki azt mondta, hogy 12-14 napot várjak inkább. 22/L
Én is kb. 2 hetet vártam és nem lett gond.
én egy hónapot vártam, de mindegyis, csak azért írok, meg én sosem fogom ezeket a kérdéseket megérteni. ha nem mered, akkor nem csinálod. ennyi az egész. mitszámít már azaz 1-2 hét amit még pluszba vársz? tele van az oldal ilyen kérdésekkel, h lefeküdtem a barátommal óvszer nélkül az elsõ nap amikor bevettem a tablettám (vagy a 2. vagy a 3.) és mopst szarrá parázza magát h lehet e terhes? ha nem mered, ne tedd meg és ennyi.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Hülye nem vagyok, hogy a 2. vagy 3. tabletta után óvszer nélkül szeretkezzek, ha elolvastad a kérdésem, nem is erre vonatkozott. Én is úgy gondoltam, megvárom az egy hónapot, mert az a legbiztosabb, VISZONT közbejött egy dolog, ami miatt a 3. hét után egy hónapig nem tudunk együtt lenni. Ezért érdeklõdtem, kértem tapasztalatokat, hogy van-e olyan, aki lefeküdt a párjával egy hónap elõtt és lett belõle baj. Az a gond, hogy minden orvos mást mond, van aki a 8. napot, van aki a 15. napot és van aki azt mondja, hogy az elsõ hónapot mindenképp várjuk meg, mert addig nem biztonságos. Ezeket a környezetemben hallom. És igenis úgy gondolom, hogy ez az oldal azért van, hogy hús-vér emberek, akik ugyanilyen cipõben voltak, mint én leírhassák a tapasztalataikat. Nekik köszönöm.
Szia! Én 2 hétre rá feküdtem le a barátommal, és nem lett gond. Neked még a nõgyógyászod is azt mondta, hogy a 8. nap után védett vagy.Ne belõlem indulj ki, de ha az orvosod azt mondta, akkor nem hiszem hogy baj lenne.Szerintem van elég tapasztalata a gyógyszerekkel kapcsolatban + tudom, hogy nem mindenkinél középidõben van a peteérés, de ha azt nézzük akkor a 20. napon te már túl leszel rajta igencsak.
én jó ha az egy hetet kivártam. már nem emlékszem pontosan

Mitől lehet az hogy szedtem körülbelül egy évig a fogamzásgátlót. Most abbahagytam körülbelül 1 hónapja. és a homlokom tele van pöttyökkel. De nem pattanás hanem pöttyök. és elég ronda. Valaki valami tippet hogy mivel mulna el vagy mitől van?

Sose voltam hajlamos pattanásokra, pöttyökre.Nem akarom ujbol elkezdeni a gyogyszert csak azért hogy ne legyenek pöttyeim. Mert kicsit drága mulatság lenne azért.

Legjobb válasz: Elmúlik magától.A fogamzásgátló elhagyása okozza.De a szervezeted visszaáll és elmúlnak.

Elmúlik magától.A fogamzásgátló elhagyása okozza.De a szervezeted visszaáll és elmúlnak.
1. válaszolóval egyetértek, ha nem múlik el menj el orvoshoz!

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szedek fogamzásgátlót, és holnap szedem be a 21. tablettát. Kérdésem az lenne, hogy a 7 tablettamentes napon is nyújt-e védelmet a terhesség ellen a fogamzásgátló? Válaszát előre köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szedek fogamzásgátlót, és holnap szedem be a 21. tablettát. Kérdésem az lenne, hogy a 7 tablettamentes napon is nyújt-e védelmet a terhesség ellen a fogamzásgátló? Válaszát előre köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Egy hónapja szedek fogamzásgátlót és a menstruációm első napján kezdtem el. A múlt hónapban 1-2 napig jött pár csepp menstruáció, de ebben a hónapban még semmmi. Elvileg a fogamzásgátlószerint tegnap vagy ma kéne megjönnie. Normális az 1-2 csepp?

És mit csináljak ha nem jön meg? ÖA Velgyn nevezetűt szedem. )

Legjobb válasz: ha pecsételõ vérzést észlel forduljon orvoshoz és hagyja abba a tabletta szedését minden útmutatón rajta van talán ha elolvastad volna nem tennéd fel ezt a kérdést..

ha pecsételõ vérzést észlel forduljon orvoshoz és hagyja abba a tabletta szedését minden útmutatón rajta van talán ha elolvastad volna nem tennéd fel ezt a kérdést..
A kérdező hozzászólása: Többször is elolvastam, de nem találtam rajta ilyet
Talán nem hat rád a vérzést elõidézõ komponense. Szerintem érdemes lenne a nõgyógyászodat felkeresned.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!

Fogamzásgátlót szedek, már lassan egy hónapja. A barátommal kivártuk a 7 napot, míg védettséget ad, a barátom nem is belém élvezett. Ugye nem lehetek terhes?

mert állandóan ezen idegeskedem? 18 éves lány

Legjobb válasz: Ezt természetes,hogy ilyenkor idegeskedsz, szerintem majdnem mindenkinél ez van a gyógyszer szedésének elején. Nyugi, tuti véd, ha az volt ráírva, hogy már 7 nap után véd. Mondjuk mikor én kezdtem még 1 hónap volt :) De ha nagyon ideges vagy, akkor használjatok gumit is és ha megjön a menszid az elsõ levél után, akkor megnyugszol és nem kell gumi.

Ezt természetes, hogy ilyenkor idegeskedsz, szerintem majdnem mindenkinél ez van a gyógyszer szedésének elején. Nyugi, tuti véd, ha az volt ráírva, hogy már 7 nap után véd. Mondjuk mikor én kezdtem még 1 hónap volt :) De ha nagyon ideges vagy, akkor használjatok gumit is és ha megjön a menszid az elsõ levél után, akkor megnyugszol és nem kell gumi.
Egy nõgyógyász írta egy fórumra, hogy a fogamzásgátló már a elsõ naptól véd! Mondjuk a tájékoztatókon 7 nap van! Nyugi, nem kell idegeskedned, nem lesz baj!!!
ne aggódj, 100% h.nem lesz semmi baj, én is kivártam azt a 7napot és nem volt semmi baj!ne izgulj:)
Szedhetsz.
miért csak arra a hónapra szednél?nem szexelsz amúgy vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Nem mivel hogy õ kint lakik és félévente fog most haza járni, mással meg nem fogok szeretkezni.
Ez azért nem így mûködik, hogy egy hónapig szedsz fogamzásgátlót aztán háromig nem, aztán újra.
Szerintem a te felelõsséged, de amikor voltam felíratni tõlem kérdezte az orvos, hogy élek-e rendszeresen nemi életet. Gondolom nem véletlen kérdezte. 23N
Igazán komoly kapcsolat lehet, ha félévente látjátok egymást...
az elsõ szemtõl véd..
Tabletta se véd 100% osan :)
ha rendesen szedi, akkor 100..
"A teherbe esési arány kisebb, mint 0, 2% évente" forrás: vital.hu Szóval nem 100% os, amúgy a gyógyszer tájékoztatójára is rá van írva :)
A kérdező hozzászólása: Akkor elmehet bennem nem lesz gond biztos?
A kérdező hozzászólása: értem ksszi
A gyógyszer tájékoztatóját olvasd el, ott benne van, hogy mennyi idõ kell a gyógyszernek, hogy mikortól fog hatni. Ilyen egyszerû, amit én szedtem a Mercilon az már egy hét után teljes védelmet biztosított. 24/N

Szedem már 9 hónapja a fogamzásgátlót. Többször volt közben pecsételő vérzésem, orvos Rutascorbint írt fel rá. Most véletlenül kimaradt egy szem, és rá két napra megjött, annak ellenére, h utána ugyanúgy szedtem. Ez normális?

Két hét múlva kellett volna megjönnie:( és,ha most megvan,két hét múlva megint meg fog jönni? segítségeteket el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Rutascorbint???? Idéznék a betegtájékoztatójából: 1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ A RUTASCORBIN TABLETTA? Alsóvégtagok idült vénás elégtelenségében és aranyeres panaszok esetén a tünetek enyhítésére. Kapilláris károsodások mérséklése. Ezek közül max. a kapilláriskárosodás vonatkozhat rád, de az már régen rossz. Az a helyzet, hogy valszeg tablettát kell válts, ha 9 hónap után a tabletta nem szabadna, h bármi gondot okozzon. Persze ha más bajod volt... Szóval ha biztos vagy benne, h a doki erre írta fel, akkor k*rva gyorsan válts orvost!

Rutascorbint???? Idéznék a betegtájékoztatójából: 1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ A RUTASCORBIN TABLETTA? Alsóvégtagok idült vénás elégtelenségében és aranyeres panaszok esetén a tünetek enyhítésére. Kapilláris károsodások mérséklése. Ezek közül max. a kapilláriskárosodás vonatkozhat rád, de az már régen rossz. Az a helyzet, hogy valszeg tablettát kell válts, ha 9 hónap után a tabletta nem szabadna, h bármi gondot okozzon. Persze ha más bajod volt... Szóval ha biztos vagy benne, h a doki erre írta fel, akkor k*rva gyorsan válts orvost!
Az orvosod egy idióta. Gyógyszert kellene váltanod vagy talán egyáltalán nem szedhetnél, ha 9 hónap után ennyi bajod van még mindig a gyógyszerrel... MENJ MÁSIK ORVOSHOZ! És nem majd...most, amilyen hamar csak tudsz...
Szerintem is a legjobb, ha már holnap keresel egy új orvost !!! Nem lenne szabad ennyi idõ után bármi problémának is lennie, ha igen, lehet nem szedhetsz tablettát vmi miatt.... Rutascorbint, nekem akkor írtak fel, amikor kiment a bokám és tiszta véraláfutásos volt... persze ez nem azt jelenti, hogy a te problémádra nem jó, de 9 hónap az azért szerintem nagyon sok idõ, hogy ne álljon le a pecsételõ vérzésed ! Bár jut eszembe, nekem gyógyszer szedés alatt is volt pecsételõ vérzésem fél idõben, amikor peteérésemnek "kellett" lennie , szóval ki tudja, de én megkérdeznék egy másik orvost az már biztos !
nekem is routascorbint írt fel vérzésre = ti vagytok az idióták!!! :D:D:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!