Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapja 5 éves (70 db)

Van egy 2, 5 éves kisfiam 2 éves korában szépen szólt hogy pisilnie kakilnia kell de most 2 hónapja egyfolytában bepisil csak kakilni ül a bilire. Nem tudom miért és hiába mondom neki hogy szóljon nem szól. Tudnátok tanácsot adni mit csináljak?

Legjobb válasz: Mivel a 2 éves gyerek többnyire nem érett a szobatisztaságra, ezért korán kezdted! Pedig hányszor elmondják, hogy felesleges biliztetni, mert ha érett, akkor 3-4!! nap alatt szobatiszta lesz a gyerek, de ha erõltetik korán, akkor úgy járnak, mint Te!

Mivel a 2 éves gyerek többnyire nem érett a szobatisztaságra, ezért korán kezdted! Pedig hányszor elmondják, hogy felesleges biliztetni, mert ha érett, akkor 3-4!! nap alatt szobatiszta lesz a gyerek, de ha erõltetik korán, akkor úgy járnak, mint Te!
A kérdező hozzászólása: Szia! Barátnõm kisfiától látta hogy bilibe pisil és õ akart saját magától bilibe pisilni egyáltalán nem erõltettem ezért nem értem most miért pisil be
Az én fiam is 25 hónaposan lett szobatiszta. Semmit sem erõltettem. Most 28 hónapos és egyedül elmegy wc-re ha pisilnie kell v. kakilni. Úgyhogy szerintem semmit sem rontott el a kérdezõ. Nálunk volt egy hasonló idõszak, amikor a Húga megszületett. Akkor néhány hétre visszaesett, de azóta megint minden ok. Nálatok nem történt valami nagyobb horderejû dolog az életében?

Van egy 1.5 éves kapcsolatom. De mostanában egy jó 5 hónapja nem foglakozik velem, csak a haverok van neki, Mit tegyek hogy velem is foglakozzon? Mert én má mindent meg tetem, azt mondja hogy szeret de mégse foglakozik velem.

Legjobb válasz: Én tuti nem elégednék meg ilyen válasszal. Ha szeret, akkor mutassa is ki! Nem kell a haveroktól tiltani, de nem ártana, ha te lennél a középpontban. Beszéljétek át mégegyszer, aztán ha nem lesz változás, akkor én tuti elhagynám. Az is lehet, hogy már annyira nem szeret, de nem igaz, hogy nem tudja megbeszélni veled az ilyesmit...

Én tuti nem elégednék meg ilyen válasszal. Ha szeret, akkor mutassa is ki! Nem kell a haveroktól tiltani, de nem ártana, ha te lennél a középpontban. Beszéljétek át mégegyszer, aztán ha nem lesz változás, akkor én tuti elhagynám. Az is lehet, hogy már annyira nem szeret, de nem igaz, hogy nem tudja megbeszélni veled az ilyesmit...
A kérdező hozzászólása: kösszönöm a álasz le ültünk meg beszélni tegnap most azt várom hogy tényleg be tudja tartani a szavát vagyn nem és ha nem akkro szüntelek vele

Mit tegyek? 3éves házasok vagyunk, van egy 2, 5 éves kislányunk.1évvel ezelőtt 2 hónapra időt kért a férjem, mert nemtudta hogy jó e ez neki így. Végül visszajött. Minden jó volt. Most 2 hete ismét fura.16 napja akarok sexelni, de ő mindig "fáradt".

Bár volt azóta 2x, de csak tényleg 5perces.Azt mondja semmi baja nincs. Nem hiszek már neki. nem gondolom, hogy megcsalna, mert semmi jel nincs rá, hiába kutakodok. én 24,? 27

Legjobb válasz: A kutakodásért meg minimum egy emberes pofon járna neked.

A kutakodásért meg minimum egy emberes pofon járna neked.
Szerintem az lehet az alap probléma, hogy nagyon fiatalon házasodtatok. Biztosan még nem élte ki magát a férjed, nem készült fel a családalapításra. Ezért is kérhetett korábban idõt, hogy "jó-e ez így neki". Minél elõbb próbáld vele megbeszélni, hogy mi a probléma, tisztázzátok a félreértéseket, mert ha már most nem hiszel neki, az késõbb csak rosszabb lesz. Remélem, semmi különös nincs a háttérben! Drukkolok!
Benn volt a szülésnél?
A kérdező hozzászólása: nekem jár még a pofon igaz?de ha õ megcsalt engem, amit õ ugyan tagad, de voltak félreérthetõ kimenõ sms-ek a telefonjában(amit állítólag nem õ írt), az nem baj ugye? gondolom azért nem jár pofon.szerintem te ne légy párkapcsolatban, ha ilyen gyorsan eljár a kezed.vagy csak a szád nagy? A NÕ IS EMBER.vagy tévedek?
A kérdező hozzászólása: 23:16 nak köszönöm a választ. talán lehet hogy igazad van.de õ azt mondja, hogy köztünk minden jó. nincs semmi baj. néha tényleg jó is, de vannak idõszakok amikor úgy érzem nem jó.lehet, hogy velem van a baj? a következõ válaszadónak a válaszom, nem volt bennt a szülésnél, mert császáros volt. de kint várt a mûtõ elõtt.és örült is a kislánynak. 1, 5 évig minden szuper volt. köszönöm mind2töknek.

Mekkorát nőhet egy 2, 5 éves gyerek pár hónap alatt? Mennyivel nagyobb overált vegyek, mint a mostani méretünk?

90 cm magas a fiam, és általában 92-es ruhákat hordunk. Kinéztem egy klassz anorákot teszvesz-en, 98-asnak írták, de szerintem kisebb. A teljes hossza 80 cm. Úgy számoltam most jó lenne, de lehet, hogy télközepére kin?jük?

Legjobb válasz: Az enyém szerintem semmit sem nõtt az elmúlt fél év alatt. Ha nõtt is keveset mert jó rá minden ami akkor is jó volt. Februárban lesz 3.

Az enyém szerintem semmit sem nõtt az elmúlt fél év alatt. Ha nõtt is keveset mert jó rá minden ami akkor is jó volt. Februárban lesz 3.
A lányom tavaly télen összesen 8 centit nõtt...és majdnem 2 számmal nagyobb cipõ is kellett neki... JAnuárban mindnebõl nagyobbat kellett vennem, remélem idén nem járunk így. 3 éves

Valamit nem jol csinalunk? 15 honapja probalkozunk a kistestverrel, mar van egy 2.5 eves lanyunk, aki termeszetesen uton elsore sikerult.

Most mar jo 10 honapja hasznalom az ovu tesztet is es egyertelmuen be tudom loni a peteeresemet. Altalaban azokon a napokon sikerult eddig egyutt lenni, amikor pozitiv volt a teszt. Az utana levo elso negativ napok alatalaban kimaradnak. Lehet ez az ok? Jokor vagyunk egyutt? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: ovu tesz és hõmérõzés meg minden nélkül elméletileg ha két naponta együtt vagytok terhesnek kell maradnod. dobj félre mindet és kétnapi szex:-)

ovu tesz és hõmérõzés meg minden nélkül elméletileg ha két naponta együtt vagytok terhesnek kell maradnod. dobj félre mindet és kétnapi szex:-)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. 2 naponta egyutt lenni egy 2.5 eves gyerek mellett?! Nem vagyok en szuperwoman! :) A szamolgatast regota nem csinalom, a peteerest megerzem teszt nelkul is, tehat nem tudok nem odafigyelni ra, de nem gorcsolok a temara. Csak kivancsi voltam ra, hogy jart mar vki hasonlo cipoben. Koszonom.
Én is szültem már 8 évvel ezelõtt. Azt gondolnám, h könnyen teherbe esek. Akkor csupán elõváladéktól eshettem teherbe tényleg könnyen. Most tervezzük a babát, szabályosan "tejben-vajban fürdök" és nem sikerül. És hát már 34 éves vagyok.
Én úgy tudom, hogy amikor a teszt elõször pozitiv lesz, utána egy két nappal várható a peteérés. Szóval szerintem a pozitiv tesztes napok UTÁN is együtt kéne lennetek. Mert lehet hogy a párod spermái addigra már nem élnek mire lenne mit megtermékenyíteni. Vagy esetleg azt is kéne vizsgálni, hogy a párod spermáival minden oké e. Persze van már egy gyerkõcötök szóval nagy baj nem lehet de lehet hogy forró vízben fürdõzik, sokat vezet vagy ilyesmi, az is rosszat tesz a kis katonáknak:) Egyébként mi is hasonló helyzetben vagyunk. A fiunk egy hónap alatt összejött most meg 7 hónapja semmi...pedig én is be tudom lõni az ovulációt..
Nos, nem tudom, hogy az elsõnél is így csináltátok-e, de valahogy az a sejtelmem, hogy õ még "spontánul" jött. A másodiknak is így kéne. Biztos te is észrevetted már, hogy akik NEM akarnak gyereket, azoknak feltûnõen gyakran besikerül mégis, akik meg akarnak, nos... Szóval megérne egy próbát, hogy elfelejted az egész számítgatást meg tervezgetést. Ne azért legyetek együtt, mert kell a gyerek, hanem mert imádjátok egymást. Essetek ágynak, amikor csak jólesik, és csak egymásra figyeljetek, felejtsétek el a gyereket, élvezzétek az élményt. És garantáltan meglesz a gyerek, "pillanatokon belül".
Elsõ válaszoló, akkor a fentebbi neked is szól. :)
Én mostmár nem számolgatom 2-3 hónapja (az elsõ vagyok) de tök mindegy, így se jön:) De már belenyugodtam, még nincs itt az ideje úgy látszik. Végülis annak is örülni kell, hogy egy gyermekünk már van. Sokaknak egy sincs.:(

Van egy kb. fél éves Királypitonom, aki 5 hónapja van nálam az állat, eddig 3x vedlett. Eddig semmi gond nem volt a vedléssel. Most 2 hete opálosodott be a szeme, de még mindig nem vedlett. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: ahogy idõsödnek egyre tovább tart a vedlés.... ha rendesen van tartva ne izgulj, nincs semmi baja... a vedlésen kívül a másik ilyen kényes téma az ürítés, erre hüllõs berkekben ez a válasz szokott jönni: "hagy békén, majd szarik ha akar" vedlésre is kb ez vonatkozik... 5 hónap alaltt a 3 vedlés teljesen normális....

ahogy idõsödnek egyre tovább tart a vedlés.... ha rendesen van tartva ne izgulj, nincs semmi baja... a vedlésen kívül a másik ilyen kényes téma az ürítés, erre hüllõs berkekben ez a válasz szokott jönni: "hagy békén, majd szarik ha akar" vedlésre is kb ez vonatkozik... 5 hónap alaltt a 3 vedlés teljesen normális....
Nekem is van 2 királypitonom. AZ ÓRIÁSI BAJ HA SOKÁIG SZÜRKE DE NEM VEDLIK , tom mert az ország legjobb állatorvosához vittük valami nõ nem tom hogy hívják meg a férje valami Zsolt ha jól emlékszem, az VITAMIN HIÁNY azért szürke és sokáig nem vedlik lehet venni / hozatni a hüllõknek ilyen vitamin port azt rá kell szórni a kajájára 1 kiskanálnyit és úgy odaadni. mert ha nem akkor darabokban fog vedleni ami nem jó a por neve : TerraVit Nagyon jó :) kicsi a doboz be nagyon sok van benne 5 év alatt se fogy el , nagyon hatásos próbáld ki nemcsak kígyóknak hanem jó ez : Kaméleon, gekkó :)
kizárt hogy vitaminhiánya legyen... a kígyók maradéktalanul pótolnak minden vitamint és nyomelemet az általuk elfogyasztott állatból, mivel minden porcikáját megemésztik... ha tojásrakás elõtt állna a nõstény akkor elképzelhetõ a kálcium hiány amit lehetne pótolni (nem szokott elõfordulni megfelelõ táplálás mellett) ha cafatokban vedlik azért a páratartalom a hibás... emeld fel 70% körülire pár napig és nem lesz semmi gond a vedléssel.... biztos jó summát fizettél az "ország legjobb állatorvosának akinek a férjének neve Zsolt" de nincs ilyen h a kígyó normális táplálás esetén vitaminhiányos legyen csak úgy.....

Ha nem változtatok sokat az evésemen, normálisan eszek, csak kenyeret nem, de egy héten 5 ször edzek kb másfél-2 órát akk 1 hónap alatt mennyit tudok kb fogyni? 170 cm vok és 67 kiló

Legjobb válasz: Próbáld ki és rájössz. Ilyen értelmetlen kérdést... Honnan a fenébõl lehetne ezt tudni ismeretlenül? Tudhatja tán a válaszoló, mennyire vagy hízékony, mennyire kötöttek a zsírszöveteid, milyen az emésztésed és mit jelent az, hogy "nem sokat változtatsz" az étkezéseden? Hogyan étkezel most? Mi az neked, hogy normális? Csak a kenyeret hagyod el? A fehércukrot, lisztet nem? Vagy azt eddig sem ettél? Mennyi folyadékot iszol? Ha azt mondják neked, ismeretlenül, hogy egy hónap alatt 2 kg-t fogsz fogyni, belevágsz? Nem? Ha azt mondják, hogy 5 kg-t, akkor? Ha azt mondják, hogy nem fogsz kilóra semmit fogyni, de átalakulsz? Álljál neki, csináld. De ne ismeretlenektõl várd már, hogymegmondják neked, mennyit fogsz fogyni valamitõl amit még el sem kezdtél!

Próbáld ki és rájössz. Ilyen értelmetlen kérdést... Honnan a fenébõl lehetne ezt tudni ismeretlenül? Tudhatja tán a válaszoló, mennyire vagy hízékony, mennyire kötöttek a zsírszöveteid, milyen az emésztésed és mit jelent az, hogy "nem sokat változtatsz" az étkezéseden? Hogyan étkezel most? Mi az neked, hogy normális? Csak a kenyeret hagyod el? A fehércukrot, lisztet nem? Vagy azt eddig sem ettél? Mennyi folyadékot iszol? Ha azt mondják neked, ismeretlenül, hogy egy hónap alatt 2 kg-t fogsz fogyni, belevágsz? Nem? Ha azt mondják, hogy 5 kg-t, akkor? Ha azt mondják, hogy nem fogsz kilóra semmit fogyni, de átalakulsz? Álljál neki, csináld. De ne ismeretlenektõl várd már, hogymegmondják neked, mennyit fogsz fogyni valamitõl amit még el sem kezdtél!
Ha sok kenyeret ettél eddig, akkor akár 5 kiló is lemehet, de ehhez az is kell hogy edzés után, illetve estefele már ne egyél szénhidrátdús kajákat. Én is próbáltam ezt hogy 'no kenyér' csak amit helyette ettem az hízlalt sajna :(
Mondjuk én azt csináltam, hogy heteken keresztül csak ropit ettem joghurttal, nem változatos és semmi hasznos sincs benne, de nem hiztam meg.A poénja ott volt, hogy nem ette édességet meg zsirt. A süti sem azért hizlal mert édes, hanem mert van benne zsir is meg szénhidrát is. Ha le akarsz fogyni vagy az egyik vagy a másik. De a legtutibb ha csak negativ kalóriás dolgokat eszel.Én vegetáriánus vagyok nekem nincs gondom ezzel. Joghurtot is ihatsz, meg lehet nasi is, de persze akkor nem lehet hamburger meg stb. A chips sem azért finom mert krumpli, hanem mert krumpli olajban. Próbátad már olaj nélkül megcsinálni sütõben.Persze, hogy nem ugyan az.Olyan mint a torta cukor nélkül.

Az lenne a kerdesem, hogy miert van az hogy egy honapba 2x menstrualok ez eddig 2x tortent meg tehat 2 honapba 4x menstrualtam volt mikor tovabb tartott volt mikor csak 4 nap volt 14 eves vagyok es csak 5 honapja menstrualok?

Legjobb válasz: Valószínûleg azért van mert fiatal vagy és még csak most kezdtél menstruálni. :) Az elején még nem feltétlenül rendszeres. Szerintem beszélj anyukáddal errõl, és ha huzamosabb ideig nem áll be viszonylag normálisra akkor érdemes megkérdezni errõl egy orvost. Most még ne izgulj, de mondd el anyukádnak (ha még nem tud róla), és várj türelmesen. :)

Valószínûleg azért van mert fiatal vagy és még csak most kezdtél menstruálni. :) Az elején még nem feltétlenül rendszeres. Szerintem beszélj anyukáddal errõl, és ha huzamosabb ideig nem áll be viszonylag normálisra akkor érdemes megkérdezni errõl egy orvost. Most még ne izgulj, de mondd el anyukádnak (ha még nem tud róla), és várj türelmesen. :)
Az elsõ 1-2 évben elõfordulhat az is, hogy sûrûbben jön meg a menstruáció.
2év alatt kell, h beáljon normálisra. Nekem is volt ilyenis, és olyanis, h 2-3hónap kimaradt..
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat :) Csak azt remelem.hogy amikor megyunk nyaralni nem pont akkor jon meg :)

A barátnőm 19 éves, és van egy barátja 5 hónapja. Viszont 4 hónap után lefeküdt vele (szűz volt a bnőm). Nekem azt mondta, hogy nagyon élvezte és hogy elment. Lehetséges ez? Nekem pár hónap kellett amig elmentem. Nem hogy egyből. Higyjek neki?

Legjobb válasz: Lehetséges.Valakinek ez könnyen megy,valakinek meg sajnos meg kell tanulni.Én 25 vagyok de még soha nem volt hüvelyi orgazmusom.Örüljetek neki hogy nektek van!

Lehetséges.Valakinek ez könnyen megy, valakinek meg sajnos meg kell tanulni.Én 25 vagyok de még soha nem volt hüvelyi orgazmusom.Örüljetek neki hogy nektek van!
Nekem is rögtön a legelsõ alkalommal volt orgazmusom, nem is egy. Ez természetes dolog, de van aki nagyon sokáig nem tud eljutni a csúcsra.
Igen, elképzelhetõ, hogy valós az állítás, akármilyen hihetetlen. Merthogy nagy általánosság, hogy rengeteg nõ nem jut el aktus során az orgazmushoz, vagy csak nagyon nehezen, nagyon sokára. De vannak olyan nõk is, akiket igen könnyû izgalmba hozni, és igen könnyen sikerül õket eljuttatni a csúcsra. Ez utóbbi a ritkább eset, sajnos. Õk talán valamilyen szinten lazábbak, azért megy könnyebben nekik.
Te szimplán peches vagy kisanyám! de lényeg hogy a spannod élvezi... Ne törd magad miatta majd lesz ez így se
A kérdező hozzászólása: én 21 leszek és én is 19évesen vesztettem el.De még sajna nekem se volt hüvelyi orgazmusom.Csak orálisan. ezért furcsálom hogy neki ilyen hamar van
Igen, szerintem lehetséges...BÁR... lehet van benne furcsaság. de lényeg, hogy neked milyen. lehet sikerült neki, de lehet, hogy nem...ÉÉÉÉS?? sajna én is oda tartozom, hogy kb4-bõl egyszer sikerül a hüvelyi, de akkor kiabálok. a csikló pedig is-is. higgyél neki, nincs okod nem hinni.

2, 5 éves a kislányom! Lassan egy hónapja szenvedünk a délutáni alvással! Van ötletetek, hogy mit tudnék csinálni?

Legjobb válasz: Szerintem ne szenvedjetek!A fiam másfél éves korától nem aludt délben,aztán mikor oviba került minden rendben lett!Õ az elsõ aki mély álomba zuhan.Lánykám augusztusban múlt 2 éves,õ még ált.alszik de van,hogy sehogy sem jön össze,ilyenkor hamarabb van fürdés és alvás!Ne stresszeld ezzel magatokat!

A kicsiknél 3-4 éves korig még úgy mûködik az agy, hogyha a szemek be vannak csukva pár percig, akkor autómatikusan álomba merül. Ezt kihasználva én azt szoktam kérni a gyerekeimtõl, hogyha nem akarnak aludni, hogy legalább a szemüket pihentesség, csendben nyugodtan feküdve, mert már nagyon sokat néztek vele és biztosan elfáradt, ha õk nem is. Nekem ez mindíg bejön. Pár nap szokot néha lenni, amikor nehezebb az alvás, de azt is átvészeljük így.
Szerintem ne szenvedjetek!A fiam másfél éves korától nem aludt délben, aztán mikor oviba került minden rendben lett!Õ az elsõ aki mély álomba zuhan.Lánykám augusztusban múlt 2 éves, õ még ált.alszik de van, hogy sehogy sem jön össze, ilyenkor hamarabb van fürdés és alvás!Ne stresszeld ezzel magatokat!
Esetleg ha játékkal lefárasztanátok?Tesómnál ezt csináltuk, és aludt mint a bunda.
Dõljetek le a kanapéra, bújjon hozzád és mesélj neki valamit, könyvbõl. Addig is pihen, még ha nem is alszik el.
Hasonló a helyzetem, délután 2-3ra annyira leeresztek hogy mesélni sincs erõm, de a csajszi nem hagy. Próbálunk ilyenkor szieszta címen csendben lenni, hogy legalább a mama aludjon. lánykám este sem alszik jól 2-3x felsír utánam, de este 10tõl reggel 9ig tart az alvás...most megyek is lefeküdni, holnap megyünk vonatokat bámulni, 1 óra séta csak az állomásig... :)
Én egyszerûen megkértem a fiam, hogy segítsen nekem elaludni. Mindketten betakaróztunk, én meg becsuktam a szemem. Kb 10 perc kellett neki. Néha nekem is :)
Nekem van egy nagyon jo otletem..NE ALTASD!!Az enyem pont 2 es fel eves volt amikor abbahagytuk mert este nem tudott elaludni..Addig aludt este 10-tol reggel 7-ig es du-an 12-tol 14-ig...Most alszik este 8-tol reggel 7-ig es nem faradt nappal sem, , este 5 perc alatt elalszik.. Jo ha alszanak du-an mert van egy kis idod..de este se rossz az a 2 ora.
Szia!Én nem vagyok hozzáértõ(18 éves lány vagyok), de édesanyám elmondása szerint egyéves koromtól nem aludtam délután.Az oviból is elhoztak ebéd után, sose értettem miért alszanak a többiek ott.Szóval így is felnõttem.Bezzeg, ha most aludhatnék suli után......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Mostmár nem görcsölök rajta! Ha alszik alszik, ha nem akkor majd este!!
A lányom miután 3 éves lett sohasem aludt. Kivéve iszonyú melegben nyáron. Neki valószínûleg elég ennyi.
Az én 22 hós fiamnak este nem meg az elalvás, amióta rossz az idõ és keveset vagyunk kint(2 hétig alig aludtunk).Ezen a héten vezettem be, hogy gyalog megyünk a boltba(kb 1- 1/2 1 óra) és így más tud aludni, mert eléggé lefárad.
A kérdező hozzászólása: Majdnem minden nap megyünk egy 1-2 órára sétálni!Nagyon nagy a mozgás igénye! Ha itthon maradunk akkor meg játszunk! Látom rajta, hogy álmos, de akkor sem alszik!
Az én nagyobbik fiam is 3 évesen hagyta abba a délutáni alvást, addig kínszenvedés volt 2 éves korától... Most már csak nagyon ritkán alszik délután (átlagban 3 hónapra esik egy alkalom), amikor mi is belassultabbak vagyunk (pl. front), és a kishúga is épp alszik. Nekünk is az segített, hogy hagytuk, hadd maradjon ébren - hiszen ha álmos, úgyis eldõl, ha meg nem dõl el, nem álmos igazán. Egyébként emlékszem, én is 4-5 évesen az ovi rettegett nemalvója voltam, de volt egy barátnõm, aki szintén ilyen volt, így lekötöttük egymást (bár kaptunk egy-két tockost az óvónénitõl, hogy maradjunk már csendben). ...Persze felnõttként már gyakrabban elõfordul, hogy úúúúúgy aludnék. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!