Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapja 5 (481 db)

Bolognese kutyának hány kilós táp kell egy hónapra? 5 és fél hónapos.

Legjobb válasz: Az én 5 kilós kutyámnak 3 kilós fél évre elég :) mondjuk vacsira nem száraztápot kap, azt csak reggelire adok neki.

Az én 5 kilós kutyámnak 3 kilós fél évre elég :) mondjuk vacsira nem száraztápot kap, azt csak reggelire adok neki.
Milyen tápot adsz neki? (mert mindegyikbõl más kell) Mi Pro Plannal ettettünk régen (havanese-t) , hogy kölyök korban mennyi fogyott arra nem emlékszem, de kilehet számolni . 1 éves kora utána pedig havi 2, 5 kg fogyott el és a mi kutyánk 5 kg körüli
A kérdező hozzászólása: Még nincs nálunk.Purina tápot nézegettem neten. Még a környéken is szétnézek milyeneket árulnak. Gagyit nem veszek.
2-es vagyok gagyit ne is :D Acana, Pro Plan, Taste of the wild, Orijen, Brit care ezek nagyon jók :) és ezekbõl nem kell sok így sokáig elég lesz ;) Viszont fontos, hogy fokozatosan álljatok át az új tápra szóval amit elõzõ helyen kapott olyan vegyetek ti is még ha az netán rossz minõségû is.A hirtelen tápváltástól bélgyulladása is lehet!Ismerõsöm több kutyájával eljátszotta nem tudom az elsõbõl mért nem tanult na mind1.Szóval fontos a fokozatos átállás! Aztán meglátod 1-2 hónap eltetltével, hogy jó e a táp vagy sem. Ha nem jó akkor szintén váltani kell fokozatosan!
A kérdező hozzászólása: Pro plant nézegettem. Royal canin -t kap jelenleg. De azt olvastam hogy a túl spéci táp se jó és a közép utat kell magtalálni.
2-es vagyok amiket írtam tápok azok jók! a Royal, Eukanuba, Hills ezek nem olyan jók, tele vannak gabonával!

Barátnőm 5 hónapig szedte a simycia fogamzás gátlót és a nő gyógyásza monta neki hogy 5 hónap után hagyon ki 1 hónapot nem tudom hogy miért megtette kihagyot egy hónapot? Ez az 5 hónap alat voltunk együt gumi nélkül és nem történt baj

a tableta mentes hónapban gumival védekeztünk akor sem volt baj de most elkezte szedni ujra a simyciat 10 napja szedi és tegnap lefeküdtünk de nem élveztem bele mert nem tutuk hogy mikor hat a gyógyszer lehet e ebböl esetleg valami baj?teherbe eshet?nagyon parázom?

Legjobb válasz: Van a gyógyszer mellé leírás, ami megmondja, mikortól véd, esetleg azt kell elolvasni. Azért hagyott ki egy hónapot, mert az orvos azt mondta, és ha orvos azt mondja, akkor azt kell csinálni, mert bajod lehet belõle. Ha ne bíztok a leírásba, akkor hívjátok fel a nõgyógyászt.

Van a gyógyszer mellé leírás, ami megmondja, mikortól véd, esetleg azt kell elolvasni. Azért hagyott ki egy hónapot, mert az orvos azt mondta, és ha orvos azt mondja, akkor azt kell csinálni, mert bajod lehet belõle. Ha ne bíztok a leírásba, akkor hívjátok fel a nõgyógyászt.
Az orvos megnevezése nögyógyász - egybeirva!!!! (Bocs, nincs hosszú ö-m) Olyat nem tudok elképzelni, hogy 5 HóNAP után szünetet kellene tartani, valamit félreértett a barátnöd. Amikor valaki szünetet tart a gyógyszerszedéssel, akkor közben NINCS védettsége, ha nem lett terhes, akkor csak brozasztó nagy szerencsétek volt. (A két levél közötti 7 NAPOS szünetben viszont van védettég) Elöször menjetek el EGYÜTT a nögógyászhoz és alaposan tájékozódjatok a védekezési módokról, mert jelenleg az ismeretetek egyenlö a nullával. Másodszor nem ártana, ha megpróbálnál megtanulni helyesen irni magyarul.
A kérdező hozzászólása: azt irja a beteg tájékoztató ha a ciklus elsõ napján kezdi el szedni a tablettát akkor az elsõ naptól kezdve védve van a teherbe esés ellen ha viszont a 2-5ödik nap után kezdi el szedni akkor 7 szem után alakul ki a védettség és mi a 9edik szem után feküdtünk le. és a ciklus 5ödik napján vette be a tablettát akkor mán végül is kialakult a védettség nem?
2. Nem hiszem, hogy félreértette volna, mivel van a gyógyszernél 1 hónapos szünet.
A kérdező hozzászólása: de akkor terhes nem lehet ha 9edik szem után csináltuk és el sem mentem benne ugye? mert elvileg más a 7edik szem után hat?
Megérdemelnétek, hogy terhes legyen a barátnõd, akkor utána talán nem bäsznátok gumi nélkül ha nem akartok gyereket.
NEM lett terhes nyugi!

Sikerülhet így leadnom egy hónap alatt 5 kilót? 13L

Igazából 161 cm vagyok és 47 kiló. Ez nagyon sok, mert semmit nem sportolok és tiszta háj vagyok. Szóval azt találtam ki (meg már lassan 1 hete csinálom), hogy reggelire eszek egy barna magos zsemlét ketchuppal, sajtal és 3db szalámival, ezt megmelegítem és megeszem fél hatkor reggel. Ebédre pedig amit a suliban adnak, és kész többet nem ennék/eszek egy nap.

Legjobb válasz: Kizárólag hatékony táplálkozással lehet ZSÍRBÓL egy hónap alatt 4-5 kilót fogyni, és a továbbiakban is megtartani egy egészséges fogyást, végül egészséges testtömeget (és egészséget). Persze sosem garantált a heti 1 kiló fogyás, pláne 4 hét alatt az 5 kiló, nagyon nehéz tervet eszeltél ki. A megvalósításból egyelõre ott tartasz, hogy igen ócska minõségû hulladékokat fogyasztva teszed tönkre már igen fiatalon az anyagcserédet, emésztésedet. Ez engem azért bosszant, mert sanszos, hogy még sokáig nem halsz meg, és a 'közös kasszából' fogjuk fedezni az orvosi, egészségügyi költségeidet. Hát kenõdjön el az arcod, Kedves 13L. Mivel én úgy spórolok (és az egész ország) a legtöbbet, ha a hozzád hasonlók megtanulnak egészségesen élni, illetve egészen véletlen ez a te célod is (hiszen így fogyhatsz le) kölcsönösen tudjuk segíteni egymást.. Te edd meg a szalámidat, és mindenféle húst, zsírt (tehát zsíros húst is, szalonnát, sovány húsokat is, amit szeretsz és kívánsz) de zsömle, cukros ketchup, joghurtok és egyéb vackok, tejtermékek, szemetek nélkül, ZÖLDSÉGEKKEL! Így akár 4-5 kilót is leadhatsz zsírból egy hónap alatt, anélkül hogy késõbb azért kelljen kórházat mûködtetni hogy téged hetente fogadni tudjanak mert tönkretetted magad.. Tehát: Hús, zsír, zöldség - NEM BARNA MAGOS ZSÖMLE meg egyéb patkánytáp, egyél rendesen, többször egy nap (jelzi az éhségérzeted ha éhes vagy és enned kell) és így normalizálódni fog az anyagcseréd, emésztésed és fogyni fogsz. Ha megfigyeled, kizárod azokat a kajákat amiket a tested nem is tud igazán kezelni, és csak zsírként raktároz. Ilyenek a zsömléid, egyéb lisztes kaják, a cukor, tejtermékek (nem tudom szoktál-e enni, de nem kellene). Hajrá.

Kizárólag hatékony táplálkozással lehet ZSÍRBÓL egy hónap alatt 4-5 kilót fogyni, és a továbbiakban is megtartani egy egészséges fogyást, végül egészséges testtömeget (és egészséget). Persze sosem garantált a heti 1 kiló fogyás, pláne 4 hét alatt az 5 kiló, nagyon nehéz tervet eszeltél ki. A megvalósításból egyelõre ott tartasz, hogy igen ócska minõségû hulladékokat fogyasztva teszed tönkre már igen fiatalon az anyagcserédet, emésztésedet. Ez engem azért bosszant, mert sanszos, hogy még sokáig nem halsz meg, és a 'közös kasszából' fogjuk fedezni az orvosi, egészségügyi költségeidet. Hát kenõdjön el az arcod, Kedves 13L. Mivel én úgy spórolok (és az egész ország) a legtöbbet, ha a hozzád hasonlók megtanulnak egészségesen élni, illetve egészen véletlen ez a te célod is (hiszen így fogyhatsz le) kölcsönösen tudjuk segíteni egymást.. Te edd meg a szalámidat, és mindenféle húst, zsírt (tehát zsíros húst is, szalonnát, sovány húsokat is, amit szeretsz és kívánsz) de zsömle, cukros ketchup, joghurtok és egyéb vackok, tejtermékek, szemetek nélkül, ZÖLDSÉGEKKEL! Így akár 4-5 kilót is leadhatsz zsírból egy hónap alatt, anélkül hogy késõbb azért kelljen kórházat mûködtetni hogy téged hetente fogadni tudjanak mert tönkretetted magad.. Tehát: Hús, zsír, zöldség - NEM BARNA MAGOS ZSÖMLE meg egyéb patkánytáp, egyél rendesen, többször egy nap (jelzi az éhségérzeted ha éhes vagy és enned kell) és így normalizálódni fog az anyagcseréd, emésztésed és fogyni fogsz. Ha megfigyeled, kizárod azokat a kajákat amiket a tested nem is tud igazán kezelni, és csak zsírként raktároz. Ilyenek a zsömléid, egyéb lisztes kaják, a cukor, tejtermékek (nem tudom szoktál-e enni, de nem kellene). Hajrá.
Ha az a bajod, hogy csak hájas vagy, miért nem sportolsz? A "diéta", amit leírtál, egy nagy f*szság, nem gondolhatod komolyan. Ha csak ennyit eszel, nem is fogsz tudni sportolni, mert mindig kimerült leszel.
Inkább így csináld: reggelire sok gyümölcs, bármilyen, amit szeretsz, bármilyen mennyiségben. Ebéd: suliban. Vacsora: nagy tál zöldsaláta vagy szeletelt uborka, paradicsom, retek, stb. Plusz sport.
47 kg vagy és fogyni akarsz..?? ráadásul még növésben vagy! ezt a diétát meg most hagyd abba, mert még olvasni is rossz volt! inkább sportolj.
A kérdező hozzászólása: az sportnak számít ha az öcsém trambulinján ugrálok fél órát ?
de barom vagy, attól még hájas leszel. sõt.ha nem eszel, még hájasabb leszel, mert a maradék izmod is lemegy!!!! mozogj vmit

Találkozgatok egy férfival 5 hónapja és az együttlétekkor gyakran nem élvez el. Hogyan tudnék segíteni rajta és mi lehet ennek az oka?

Előző alkalommal kb 3 órán át szexeltünk de nem élvezett el. Már mindent megpróbáltam de eddig semmi nem vált be. A vonzalmunk és érzelmeink kölcsönösek így nem értem mi lehet a probléma.

Legjobb válasz: "találkozgattok"? elõtte 5 hónapig egy másik férfival, azelõtt 5 hónapig megint másikkal?

"találkozgattok"? elõtte 5 hónapig egy másik férfival, azelõtt 5 hónapig megint másikkal?
A kérdező hozzászólása: nem. kapcsolatot akartam, csak bizalmi problémái vannak.
Lehet, hogy fétises.
kapcsolathoz nincs bizalma, de szexelni azt van bizalma. na, ha valami, akkor ez undorító! és te belemész?

09. 04. én lesz 4 hónapos a kisfiam. Éjjel-nappal eszik, sajnos tápszert (humana babyfit+).24 óra alatt kb.1100 ml-t eszik meg, súlya 5, 5 kg.3, 3 kg-mal született. Sajnos nagyon keveseket hízik egy hónap alatt, van hogy csak 4-500 grammot. Ez baj?

3-4 órát bír ki kajcsi nélkül, éjszaka is ébred enni, max 2-x. Valamit rosszul csinálunk? Nem jó a tápszer? A gyerekorvos kórházzal ijesztget, hogy ennyit eszik és nem hízik rendesen. 4 hós anyukák, megírnátok a Ti babátok hogy és mennyit eszik? (Hozzáteszem, 3.baba, egyik gyerk?ccel sem volt semmi gond, de most tanácstalan vagyok!) Köszönöm szépen el?re is!

Legjobb válasz: A babák átlagosan fél kilót híznak az elsõ hónapokban. Féléves korukra az átlag megduplázza, egyéves korra megtriplázza a születési súlyt. Átlagosan 24 óra alatt a testsúly kg-ban *150 ml-t eszik egy baba. Ez nálatok 5,5*150=825 ml. De ez csak egy átlag, van ki többet, ki kevesebbet. 3-4 óránál többet nem is kell kibírnia, éjjel 1-2* ébredni még tök normális. Az enyémek ugyan anyatejesek voltak, de 2,5-3 óránként ettek, és míg szoptak (10, ill 11 hó) éjjel 1-2* ettek.

A babák átlagosan fél kilót híznak az elsõ hónapokban. Féléves korukra az átlag megduplázza, egyéves korra megtriplázza a születési súlyt. Átlagosan 24 óra alatt a testsúly kg-ban *150 ml-t eszik egy baba. Ez nálatok 5, 5*150=825 ml. De ez csak egy átlag, van ki többet, ki kevesebbet. 3-4 óránál többet nem is kell kibírnia, éjjel 1-2* ébredni még tök normális. Az enyémek ugyan anyatejesek voltak, de 2, 5-3 óránként ettek, és míg szoptak (10, ill 11 hó) éjjel 1-2* ettek.
Szerintem nem baj, hogy ennyit hízott, mert fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát. Az én kisfiam Milumil 1-et eszik, 4 és fél hós, 4 óránként kap 150 ml-t, 8-12-16-20-24-kor és éjjel egyszer 120-at. Emellett fontos a folyadék, kb 2-3 dl teát és vizet kap!
Az én kislányom 10-én lesz 4 hónapos, õ 3800g volt amikor született, most 5900-6000g. Az elmúlt hónapban õ is ilyen keveset hízott és a védõnõ és a gyerekorvos is kicsit kevésnek találta (én is). Milumil HA Start Optimát eszik. Viszont az én kislányom sokkal kevesebbet eszik mint a tied, kb 650-750 ml között. Ráadásul sokat bukik, most kapott másik tápszert is emiatt (eddig nem nagyon használ). Nekem a védõnõ heti 150g, a doki 100-120g hízást mondott ideálisnak. Kislányom az utóbbi hetekben egy kivételével 80-90g-ot hízott és ez kevés. Szóval szerintem (de ez tényleg csak az én véleményem, hiszen nekem elsõ baba és nem is vagyok doki), hogy ahhoz képest, hogy mennyit eszik, tényleg nagyon keveset hízik. Ja, és a kislányom éjjel nem is kel enni, már 7 hetes kora óta. Nem tudom, hogy van-e ilyen, de lehet, hogy nem elég tápláló neki ez a típusú tápszer. Nem ijesztgetni akarlak vagy ilyesmi, csak nekem is fura, amit írsz.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a gyors és megnyugtató válaszokat! :) Csak azért estem kétségbe, mert a dr.nõnk szerint, heti 200-220 gr-ot kellene hízni a kicsinek, az majdnem ott van hogy havi 1 kg. De mi csak ennyiket hízunk. Azt mondta, már minimum 6 kg-nak kellett volna lennie 3 hónaposan! Köszönöm nektek mégegyszer! :)
A kérdező hozzászólása: Azt hozzáteszem, a kórházból 3000 grammal hoztuk haza. Nem tudom én már, teljesen jól érzi magát, vidám baba, kiegyensúlyozott, nem sokat sír, csak akkor ha éhes! Ugyanazt csinálj, mint más 4 hónapos babák, sõt a dr.nõ meg is dicsérte, hogy milyen erõs baba! Amit nem írtam, hogy 11 cm-ert nyúlt 3 hónaposan 62 cm volt, 51 cm-el született! Tegnap mértük le, 5600 a súly, szóval most 4 nap alatt a héten 100 grammot hízott.

Mit egyek, hogy sport mellett egy hónap alatt 5 kilót fogyjak?

Tudom, hogy egy hónap alatt koplalás nélkül talán nehezen megy le annyi, de fontos lenne legalább 4-5 kilót leadnom! Nem update kajákra gondolok, mert az azért elég költséges..vmi ólcsóbb és hatásos étrend kellene. Előre is köszönöm a válaszokat! 18/L 156 cm- 53 kg

Legjobb válasz: 5 kiló szerintem kicsit sok, nem tudom, hogy ennyi le tud-e menni egyáltalán... Mindenesetre, ami nekem bevált az a sok alma volt, és estére már csak 2-3 fõtt tojás. Napközben bármi, de mértékkel. Én így csináltam, és sikerült fogyni, de õszintén megmondom, sosem 5 kilót egy hónapban, sõt, idõbe telt, mire egyáltalán beindult a fogyás, tehát az elsõ két hónapban mondhatni semmi le sem ment. Emiatt nem tudom, reális-e egyáltalán a célod, de - ésszel! - próbáld meg persze.

5 kiló szerintem kicsit sok, nem tudom, hogy ennyi le tud-e menni egyáltalán... Mindenesetre, ami nekem bevált az a sok alma volt, és estére már csak 2-3 fõtt tojás. Napközben bármi, de mértékkel. Én így csináltam, és sikerült fogyni, de õszintén megmondom, sosem 5 kilót egy hónapban, sõt, idõbe telt, mire egyáltalán beindult a fogyás, tehát az elsõ két hónapban mondhatni semmi le sem ment. Emiatt nem tudom, reális-e egyáltalán a célod, de - ésszel! - próbáld meg persze.
A kérdező hozzászólása: :SS igen, tudom.. sajnos lusta voltam, mindig azt mondogattam, hogy majd majd.. és erre mostmár nincs rá sok idõm, de tudom, hogy lekéne fogynom, fõleg hogy kb másfél hónap múlva irány Balcsi.. sokat futok meg edzek és úgy fogok táplálkozni is.. Remélem összejön legalább 3 kiló..
Reggel zabpehely, natúr joghurt. napközkben csirkemell+rizs+párolt zöld. Lényeg, hogy legyen szétosztva napi 4-5 kisebb étkezésre. koplalás nem igazán hatásos mert csak lelassul az anyagcsere, hiába na nem hülye a szervezet. Na és persze a mozgás! Update kaják arra jók, ahogy IHM is megénekelte, hogy norbi barátunk még 1 házat vehessen...
Sok almára inkább azt mondanám néhány alma és citrus félék, mert az alma früktróz tartalma sem épp a legkedvezõbb.
A kerdes , hogy mit ne egyel. Feher kenyer, cukor, zsiros husok, zsir, szensavas cukros lottyok...Egyel: sok salatat ( lehet bele sajtot vagy halat hust is tenni darabokban) sport mellett ne egyel tul keveset sem , mert akkor nem fogod jol erezni magad es raunsz.Szedelegve nem lehet sportolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Leszokok a tésztáról és a fehér kenyérrõl, na meg a colá-ról ja és a csokiról.. mondjuk most se eszek belõlük sokat, de biztos ami biztos..egyébként nem tudom ki hogy van vele, de én kb 7-8 kilót úgy szedtem fel 3 hónap alatt, hogy éjfél körül nasiztunk minden nap a barátommal.. persze késõbb rájöttem, hogy nem kellett volna, de mostmár mind1, azon vagyok, hogy az a pár kiló ami nem kell, lemennyen:)

Kisfiam 6, 5 hónapos. Kb.1, 5 hónapja 5-6x felkel az éjszaka, csak úgy alszik vissza, ha a cicin van egy kicsit, és ilyenkor már nem tudom visszatenni a kiságyba. Mit tegyek?

Valószín?leg jön a foga is, azért kel többet. Meg állandóan forgolódik.. Nem csoda, hogy felébred.

Legjobb válasz: Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Hogy tudnék gyorsan 5 kilót leadni egy hónap alatt?

Legjobb válasz: MÉH telepen vasból 5 perc alatt simán, de kell hozzá adószám, személyi, lakcímkártya. Az alumínium sokkal jobban fizet, abból lehet, hogy tényleg csak 1 hónap alatt tudsz összeguberálni 5 kiló sörösdobozt.

MÉH telepen vasból 5 perc alatt simán, de kell hozzá adószám, személyi, lakcímkártya. Az alumínium sokkal jobban fizet, abból lehet, hogy tényleg csak 1 hónap alatt tudsz összeguberálni 5 kiló sörösdobozt.
:) Korlátold az étvágyadat. Egyél kevesebbet. Naponta többször keveset. És sportolj is minden nap (legalabb fél óra futás). Ennyi.:)
A kérdező hozzászólása: köszi
Ha megjött, és a teszt negatív lett, nem hiszem hogy lehetnél terhes. Fõleg, ha azóta több, mint egy hónap eltelt a teszt már biztosan kimutatná.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!