Találatok a következő kifejezésre: Egy hónapja és (2698 db)

Milyen pelenkát használsz? Mennyi fogy el belőle egy hónapban, és mennyi kiadás ez egy hónapra? Mekkora a babád?

Legjobb válasz: Pampers 3 (4-9kg) kb. 150 egy hónapra elegendõ, 11 hetes a kisfiam. A dm-ben (minden kedvezmény levonásával) kb. 5000ft volt legutóbb.

Pampers 3 (4-9kg) kb. 150 egy hónapra elegendõ, 11 hetes a kisfiam. A dm-ben (minden kedvezmény levonásával) kb. 5000ft volt legutóbb.
Mi Huggies-t használtunk eleinte, de folyton kifolyt a pisi. Próbáltunk már Pamperst is, különösebb gond nem volt vele, de ami abszolút befutó, az a Libero. Kb. 120 fogy havonta, 1, 5 hónapos a kisfiam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:-)
Szia! Nappalra Liberot, éjszakára meg pamperst használunk... Havonta kb. 120pelust használunk el, és mindig kuponnal veszem igy havonta kb. 6000ft-ból megvan a pelusa:) Ja, és 2éves a kisfiam.
Kedves moira! Én nem cserélem minden kaja elõtt a pelust, inkább kaja után nézek bele, általában kaja közben kakil. :) Ha pisis akkor cserélem, 3 csepp miatt nem szoktam. Nem emlékszem mondjuk, hogy 3, 5 hónapos korában mennyit cseréltem, most 7 hónapos, így fogy havi 150 kb.
Dm-est használunk a 4-es méretet.Fiam 13hós kuponnal szoktam venni kb.napi 4-5 megy el.Az egy hónapra kb.5-6000 forint.Olyan 140-150db.
Pampers midi-t használunk és havi szinten 5-6 csomaggal (78 db-os) kb. 20ezerbe kerül. (Ikreink vannak.)
Az én fiam 19hós. Liberót használunk, érdekes de az összes többire allergiás lett. 5000Ft körül van egy nagy csomag 72db-os, kettõt veszek belõle.
Az én kislányom 19 hónapos, pamperst használunk, 4-est.2 csomaggal szoktam venni 1 hónapra(abból marad következõ hó-ra is).Mindig ott veszem ahova kuponom van.Hogy mennyibe kerül az attól függ hogy milyen kuponom van.
Én nem tudom ti hogy csináljátok, de nálam 200-250 pelus fogy 1 hónap alatt. 3.5 hónapos a lányom, 3 óránként cserélem a szopik elõtt, plusz napi 1szer van kaki és akkor fogy még egy pelus. Ez majdnem 3 nagy doboz babylove pelus, ami kuponnal 9000ft.
Pamperst használok 4-9 kg. mindig Dmben veszem kuponra, igy a 150 darabos dobozos 6499 helyett 4143ft.
4 hónapos a kisfiam. Éjjelre Pamperst használunk, nappal diszkont pelust. 150 db fogy kb egy hónapban. Kb 5000Ft nálunk is a pelus.
7 hónapos a kislányom, zöld tescos 3-as pelust használ. Egy nap kb 5 db fogy el. A huggies, pampers, libero nekünk nem jött be. Kb 5-6 ezer megy el egy hónapba, attól függ, milyen akció van.
A kislányom 19 hónapos havi 100-110 pelenka megy el.Bababoltos pelust használ 45 ft/db így kb. 5000 ft megy el pelenkára egy hónapban. Míg pici volt Pamperst használtunk, de rájöttem, hogy ettõl sincs baja, ezt is bírja bõre, így kb egy éves volt mikor erre váltottunk. Sokat spóroltunk így a pelenkaváltással.
Bebish pelenkát használunk, mert 35 Ft/db áron van. (72 db) 2490 Ft egy csomaggal, 5000 Ft - amit költök egy hónapban!

Ha megjott a menstruaciom az egyik honapban es abban a honapban volt nemi kapcsolatom. Es a masik honapba mar egy hetet kesik az lehetseges h terhes vagyok?

Szokott fajni a hatam...meg valami feher fojasom van....meg egyfojtaban ennek....

Legjobb válasz: A terhességnél ilyen hamar nem jelentkeznek ezek a tünetek, csak jóval késõbb. Például nekem menstruáció elõtt mindig szokott fájni a hátam, elõtte nap meg mindent tudnék enni, olyan éhes vagyok állandóan. Ha védekeztetek, és akkor nem volt probléma, kizártnak tartom.

A terhességnél ilyen hamar nem jelentkeznek ezek a tünetek, csak jóval késõbb. Például nekem menstruáció elõtt mindig szokott fájni a hátam, elõtte nap meg mindent tudnék enni, olyan éhes vagyok állandóan. Ha védekeztetek, és akkor nem volt probléma, kizártnak tartom.
Nekem is hátfájás volt az elsõ tünetem akkor, mikor meg kellett volna jönnie. A terhességre mindig van esély, de ez nem azt jelenti, hogy terhes vagy. Vegyél tesztet, mert ha már egy hete késik, egy teszt biztos, hogy ki fogja mutatni.
Lehetsz terhes, bar a folyassal nem gondolnam, hogy osszefuggesben van. Arra egyeb magyarazatot kellene keresned. Javasolnam a nogyogyaszt!

Nő a mellem egy hónapja és érzékenyek a bimbóim, mitől lehet? 22 éves vagyok

A menzeszem másfél hete múlt el, és ezt az érzést mindig akkor éreztem miel?tt megjött volna, olyankor mindig nagyobb egy picit a mellem, nagyon érzékeny és a mellbimbóim is érzékenyek. Most viszont ez a folyamat egy hónapja nem állt le tehát már dupla akkorák mint voltak. Fogamzás gátlót nem cseréltem, 2 éve ugyan azt szedem szabályosan, az étkezésemen nem változtattam, minden a szokásos. Csináltam terhességi tesztet de negatív lett (ha csak nem tévedett) Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Szerintem csinálj még egy terhességi tesztet és ha az is negatív, menj el nõgyógyászhoz, hogy mi lehet. Az egyik barátnõm volt így 9 hónappal ezelõtt. És elvileg lehet vérzésed, akár az is elõfordulhat, hogy a terhesség alatt végig lesz vérzésed, erre is volt példa. Az hogy egy van, amikor már terhes vagy pedig nem ritkaság.

Szerintem csinálj még egy terhességi tesztet és ha az is negatív, menj el nõgyógyászhoz, hogy mi lehet. Az egyik barátnõm volt így 9 hónappal ezelõtt. És elvileg lehet vérzésed, akár az is elõfordulhat, hogy a terhesség alatt végig lesz vérzésed, erre is volt példa. Az hogy egy van, amikor már terhes vagy pedig nem ritkaság.
Szerintem menj el orvoshoz, ha nem vagy terhes, lehet egy kis hormonzavarod van(ha szedsz fog. attol is lehet amiben gestoden van), en is epp ugy vagyok, van egy kis hormonzavarom, es a melleim nagyobbak, mintha vizes is lennek, a combjaim vastagabbak, es a hasamon is eszrevettem.
A nödokim szerint a hormonok ingadoznak, ha stresszes vagy stb., ilyenkor van amelyik alacsonyabb, van amelyikböl több van, lehet nalad is ez van, ha kizart a terhesseg, ilyenkor tünetek lepnek fel amik elmulnak, de hogy megnyugodj menj el orvoshoz jol atvizsgalni magad.A teszt sem lehet meg pontos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! nagyon rendesek vagytok picit megnyugodtam! :)

Leírnátok, ki mennyi pénzből, hogy jön ki egy hónapban? És hogy érzi milyen életszínvonalon él (meg van elégedve, szűkösen, de minden kijön, stb)?

Ha nem baj azt is, hogy mennyi megy kajára, rezsire, bérleti díjra, ruhára, hitelre, stb.

Legjobb válasz: Nálunk 3 felnõtt, és 3 gyerek van. A férjem dolgozik csak, õ most úgy 190e Ft kap (a válság miatt csökkentett mûszak van), meg mellette néha van egy kis maszek munkája. Nekem most járt le a gyesem, állásom még nincs, úgyhogy ehhez még jön a két gyerek után a családi pótlék, meg a húgom (akinek szintén egy gyereke van) beszáll még 32e Ft-al a rezsibe. Így összesen kb. 240 e Ft-unk van egy hónapban. Mi ebbõl szerencsére nagyon jól kijövünk, pedig van egy hitel a házon (felújításra), személyi kölcsönünk is stb. stb., de minden nap húst eszünk, autót tartunk fent, havonta többször kirándulunk, a gyerekek játékokat kapnak, és évente egyszer 1-2 hétre külföldre is megyünk. Jó, félrerakni nem tudunk, de nem panaszkodom. Kajára kb. 70e Ft megy el, hitel: 45e, benzin: 30e, fûtés: fával fûtünk, úgyhogy ez sok, évi kb. 250e, havi szinten 20e, villany:20-22e (villanybojler), internet:5e, kábeltévé: 2900, víz: 5000, csatorna hozzájárulás: 2700, biztosítás: 5e, ruhákat használtan veszem. Gáz: kéthavonta 3500 Ft. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2 fõ: Bérletek 9400*2 telefonszámla: 2*4000 kaja: 60000 rezsi: 25000 (átlag) Hitel nincs, de váratlan kiadások vannak. (saccra: 20 000)
Nálunk 3 felnõtt, és 3 gyerek van. A férjem dolgozik csak, õ most úgy 190e Ft kap (a válság miatt csökkentett mûszak van), meg mellette néha van egy kis maszek munkája. Nekem most járt le a gyesem, állásom még nincs, úgyhogy ehhez még jön a két gyerek után a családi pótlék, meg a húgom (akinek szintén egy gyereke van) beszáll még 32e Ft-al a rezsibe. Így összesen kb. 240 e Ft-unk van egy hónapban. Mi ebbõl szerencsére nagyon jól kijövünk, pedig van egy hitel a házon (felújításra), személyi kölcsönünk is stb. stb., de minden nap húst eszünk, autót tartunk fent, havonta többször kirándulunk, a gyerekek játékokat kapnak, és évente egyszer 1-2 hétre külföldre is megyünk. Jó, félrerakni nem tudunk, de nem panaszkodom. Kajára kb. 70e Ft megy el, hitel: 45e, benzin: 30e, fûtés: fával fûtünk, úgyhogy ez sok, évi kb. 250e, havi szinten 20e, villany:20-22e (villanybojler), internet:5e, kábeltévé: 2900, víz: 5000, csatorna hozzájárulás: 2700, biztosítás: 5e, ruhákat használtan veszem. Gáz: kéthavonta 3500 Ft. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szia! Én gyeden vagyok itthon, 73.000 Ft-ot kapok családi pótlékkal együtt. Párom szabadúszó kõmûves, ha van munkája hetente 50.000.-hoz haza. Télen nincs munka, sõt õsszel se nagyon. Lakáshitel: 38.000.-Ft Rezsi havonta: 20.000.-kb (télen 35.000.-) Tankolás: havi 10.000.-kb. Gyereknek pelenka, tápszer, egyebek: 15.000.- Havonta 2x bevásárolunk: 30.000.- És van egy kölcsönünk: havi 17.500.- Hát nehéz, de mindig volt valahogy. Ennyi kb. Üdv.
én egyetemista vagyokkb 30 ezerbõl élek havonta. ebben nincs benne a lakhatás, azt a szüleim külön fizetik. Amit én állok az a kajám hétfõtõl péntekig, ruházkodás, utazás-közlekedés, telefon számla, szórakozás. A kaja kb 10 ezer, telo kb 3000, utazás 10 ezer, a maradékot magamra költöm, igaz nem sok de nem panaszkodom, megvan mindenem ami kell a minden napokra. igaz hogy szeretnék pár dolgot, dehát amig egyetemre jár az ember :)
Én édesapámmal élek együtt és havi 80ezer ft-unk van!:S Na ebböl:10e-villany, 6e víz, 5500-internet, telefonok havi 10e(2db), és még egyéb csekkek...:( Hitelünk, autónk nincs! Buszbérletem havi 5ezer ft. A többi kajára, váratlan kiadára, v.néha ruhára fogy el... Tartalékunk nincs sajnos, és nyaralni se voltunk.:(:( Életszínvonalunk szükös, de nem panaszkodhatunk! A házunk régi, de egész jó állapotban van! Ja és télen fával fütünk ami nagyon sok....:( Majd ha végzek a sulival és dolgozok talán jobb lesz... Az apukámtól többet nem várhatok!!! na kb.ennyi!
A Párommal havonta 280.000.-ból gazdálkodunk. És ez egyáltalán nem kevés pénz ha úgy vesszük, hogy albira sem kell költeni, és még gyerek sincs, de még is épp hogy kijövünk havonta.:( 22/N & 28/F Kaja:kb.35-50.000.- rezsi:kb.40-50.000.- ruha:kb. 10-40.000.- kocsihitel+tankolás:50-60.000.- telószámla: kb.10.000.-
Még egyedül vagyunk a párommal, de a hasamban már a kicsi :) A párom 110e keres, én nem dolgozom itthon kapok 60ezret. Szóval 170e ft. Ebbõl : Kocsi tankolás : 20-30e Rezsi : 20e körül Kaja : minden hónapban 2x vásárolunk be, ilyenkor ált 20e szóval Kaja olyan 40e körül van havonta ruha: hát.. 15-20e nél nem költünk többet ruhára, majd ha dolgozom, akkor, talán:) mer a picinek kell most elõre megvenni sok mindent:) naponta még kb 500ft mind kettõnk zsebébe kell h legyen, meg mindennap friss kenyér, tej... stb. hát szûkösen jövünk ki.. hónap vége felé már szoktam kérni anyutól, amit mikor kapjuk a pénzt megadom:) 21/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Férjem nettója 140, enyém 105= összesen 245. Lakáshitelünk kb. 74 ezer. Rezsi, csekkek, tankolás, egyéb kiadások, nyári programok... Mostanában nem nagyon tudunk félrerakni. A kaján amúgy sem spórolok, azon nem vagyok hajlandó, igyekszem egészségesen fõzni. Ketten vagyunk egyelõre, de ha babánk lesz, visszább kell adni az igényekbõl, pedig nem járunk külföldre nyaralni, vagy hasonlók, csak itthon próbálunk minél változatosabban élni. De nem panaszkodom, sokan örülnének annak, amink van.
Én azt hiszem teljesen elégedett vagyok: Én 145 ezret keresek + párom gyesen van + családi pótlék, ez kb 180, de van hogy fusizom és akkor havi 200 ból gazdálkodunk. Albiban lakunk rezsivel max 70 ezer, nyáron 60 ból is kijön. Kajára elég sokat költünk, min 60-70 ezret, mivel nagy zöldség és gyümölcs evõk vagyunk ;) Gyógyszerre viszont még sose költöttünk. Másban viszont spórolunk: nincs kocsink, semmilyen hitelünk. Így azért tudunk megtakarítani és elérjük a rövidtávú céljaink, friss házasként most alakítjuk ki a kezdõ háztartásunk. Szóval azt mondhatom maximálisan elégedett vagyok. :)

Belarat szedek 3 honapja es az utolso honapban nagyon rosszul vagyok tole. Erdemes kihagynom egy honapot es ujra elkezdeni a fogamzasgatlo szedeset?

Kaptam ujat, de azon gondolkodom, lehet, hogy egy honapot szuneteltetem, hatha az jot tesz, mert ebben a honapban nagyon sokat szenvedtem szedulestol es fejfajasto. Egyebkent is most nem elek szexualis eletet, mert a parom kulfoldon van majusig. Szerintetek rdemes kihagyni egy honapot, vagy attol csak osszezavarodik a szervezetem?

Legjobb válasz: Szerintem ne hagyd abba a tabi szedését, mert csak összezavarod a hormonháztartásod. Ha nagyon rosszul vagy, akkor menj vissza a dokihoz és ír fel más féle tabit.

Szerintem ne hagyd abba a tabi szedését, mert csak összezavarod a hormonháztartásod. Ha nagyon rosszul vagy, akkor menj vissza a dokihoz és ír fel más féle tabit.
Sztem se hagyj ki 1 hónapot, ha tényleg rosszul vagy nagyon írass fel másikat, de amugy meg lehet h még scak nem szokott hozzá a szervezeted.
nekem ugyanez volt a bajom én kihagytam egy hónapot, de megbántam tiszta felborult a hormonháztartásom és most megint elõjött h szédülök tõle és fáj a fejem.
Abba ne hagyd, csak rosszabb lesz, mert felborul a hormonháztartásod!
A panaszokkal fordulj a nõgyógyászodhoz. Õ megmondja, milyen másik tablettára érdemes áttérned.

Hétfõn kellene bevennem a fog. Gátlót, de most nincs pénzem rá. Ilyenkor várjak egy hónapot és akkor kezdjem el amikor megjön?

Legjobb válasz: A probléma az az, hogy nem egy hónapot kellene várnod, hanem legalább hármat, hogy ne kavard be a hormonháztartásodat. Tehát amint újra megjön, meg kell várnod, amíg legalább kétszer megjön utána, és akkor látod, visszaállt-e rendesen a ciklusod. Ha igen, akkor kezdheted újra szedni. És ha nem 3 havit íratnál fel, hanem csak egy havit? Szülõk, párod nem tudnak segíteni?

A probléma az az, hogy nem egy hónapot kellene várnod, hanem legalább hármat, hogy ne kavard be a hormonháztartásodat. Tehát amint újra megjön, meg kell várnod, amíg legalább kétszer megjön utána, és akkor látod, visszaállt-e rendesen a ciklusod. Ha igen, akkor kezdheted újra szedni. És ha nem 3 havit íratnál fel, hanem csak egy havit? Szülõk, párod nem tudnak segíteni?
Elég, ha csak egy havit íratsz föl most.. késõbb meg rendezed az anyagi problémáidat!
A kérdező hozzászólása: igazából a probléma az hogy a TB papírom ezen a héten jön meg és csak utána tudok elmenni orvoshoz, hétfõ meg necces mert ha akkor elmegyek orvoshoz oké, aztán kiváltom ha van a gyógyszertárba, mert sajnos vidéken élek, itt mindig várni kell mindenre :/ köszi a választ :)
Milyen tb papír? Magad után fizeted? A csekket várod? Már két hete meg kellett volna érkeznie. Ma van a fiz.határidõ. A gyógyszertárban pedig akár már ma is megérdeklõdhetnéd, hogy van-e, tegyék félre, vagy rendeljék meg hétfõre.
A Galaxy Ace jobb, még ha egy hónapot is kell várnod!
Attól függ, mi a fontosabb neked. Nekem Bladem van, és a kijelzõfelbontás miatt nem cserélném el, de valóban nagyon jó az Ace is, ez a két legjobb ár-érték arányú telefon a piacon ebben a szegmensben.
egy hónap után biztosan véd a gyógyszer, de rá van irva a tájékoztatora is! Nem kell figyelned, csak arra h mindig pontosan vedd be!
Bõven kivártad az idõt, most már véd a tabletta, de ugye semmi sem 100 %, ahogy azt tudjuk (mert olyan, hogy 100 %-os védelem nincs). Nyugodtan szeretkezhetsz a pároddal. Nem kell figyelni semmire, csak arra, hogy mindig idõben és mindennap bevedd a tablettát. Nincsenek termékeny napok, hiszen a tabletta úgy mûködik, hogy elhiteti a szervezeteddel, hogy terhes vagy, tehát nincs peteérésed sem, ez által ugye nem is mensturálsz. Ami a 7 napos szünetben van vérzés, az csak megvonásos vérzés. És a 7 napos szünetben is véd a tabletta. Érezzétek jól egymást!:)
nincsenek termékeny napok, tökmindegy mikor szexelsz.
Nyugodtan sexelj és élvezd.

Bocs, hogy ide írok, de nálatok biztos több a tapasztalat. Babát szeretnénk. Barátcserjét szedek egy hónapja és iszom a cickafark és palástfű teát? Kinek hozott babát?

Volt esetleg valakinek olyan tünete, hogy peteérés után nem jelentkezett a mellfeszülés (még egy hetem van nemvártig), pedig el?tte igen? Ez is jelenthet babát?

Legjobb válasz: Szia,én is cickafarkot ittam éhgyomorra a péig,utána palástfüvet.E vitamint is szedtem 10 napig egy hónapban.Én igy estem teherbe az idén már kétszer,ugyanis az elsõ baba elment sajnos-mindezektõl függetlenül.De azután 2hónapra pozitiv lett a tesztem .26hetes

Szia, én is cickafarkot ittam éhgyomorra a péig, utána palástfüvet.E vitamint is szedtem 10 napig egy hónapban.Én igy estem teherbe az idén már kétszer, ugyanis az elsõ baba elment sajnos-mindezektõl függetlenül.De azután 2hónapra pozitiv lett a tesztem .26hetes
Én csak barátcserjét szedtem, nekem az hozta meg a babát:-) 13+2 hetes

A cicám ivartalanítva lett egy hónapja és meg is kapta a szükséges védőoltásokat. Egy hónappal ezelőtt ez első adagot, tegnap pedig a másodikat. Mi a baj?

Estére már elég bágyadt volt, arra gondoltam h az injekció mellékhatása, ma reggelre vszont fel sem kel, nem engedi h hozzáérjek, csak keservesen nyávog olyankor.Mi a baj? Annyit kell még tudni, hogy Õt dec-ben fogadtuk be akkor lehetett kb. 5-6 hónapos, így nem tudjuk h akkor már volt-e véd?oltása vagy sem. Lehet az a probléma, hogy akkor volt már véd?oltása és az hogy most is kapott már sok?

Legjobb válasz: szerintem azonnal menj vele a dokihoz. nem hinném ,hogy egy injekcionak ilyen hatàsa lenne.

szerintem azonnal menj vele a dokihoz. nem hinném , hogy egy injekcionak ilyen hatàsa lenne.
A kérdező hozzászólása: A kérdés írója vagyok: most már sántít is a bal elsõre, de egy óra és visszük orvoshoz. Azért várom a válaszokat!
Nagyon gyorsan menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Azt írtam másodszorra h megyek vele, orvosunkkal egyeztettem már akkor. Egyébként a diagnózis a következõ volt: az izomba is jutott az injekcióból, ami azon a helyen kisebb gyuladást eredményezett, volt hõemelkedése is. Ettõl a gyulladástól sántított. Kapott láz és fájdalomcsillapító injekciót ill. homeopátiás gyulladáscsökkentõ injekciót is. Mostmár eleven, jól van! :) De egyébként a neten olvastam, hogy nem kellett volna ennyire megijednünk, persze vittük egybõl, csak hát jó lett volna ha a dokink szól, hogy ilyen eset elõfordulhat. (egyébként már úton a dokihoz elevenedett :) tudta h hova visszük :P )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!