Találatok a következő kifejezésre: Egy hónap szokott (45 db)

2 és fél éves kisfiam egy hónapja szokott le a pelusról, pisiléssel nincs gond, de bekakil. Csak állva tudja kinyomni, ha bilire, vagy WC-re ültetem visszatartsa. Hogyan szoktassam rá, mert szeptembertől oviba megy?

Legjobb válasz: Nem szabad semmilyen praktikával siettetni. Ha be van íratva, legfeljebb "ugrik" az ovi, de ez a kisebb baj, egy egészségesen fejlõdõ gyerek (vélhetõleg a tied is az) legkésõbb a 4. szülinapjára szobatiszta lesz a kakilás terén, és nappal bevizelni sem fog (a tied már utóbbit elérte, ahogy írod.) Türelemmel, odafigyeléssel, megértéssel járulj hozzá s folyamathoz, alapvetõen ezek kellenek, míg a siettetõ praktikák ártanak a gyerek pszichéjének, látszateredményt hoznak. Ha esetleg azt is leírod, hogyan szoktattad eddig, akkor részletkérdésekrõl (esetleg valamit nem jól csináltál) is tudom írni meglátásaimat, tehát a lényeget leírtam. Kedden, vagy szerdán nagy eséllyel olvasni foglak itt. Érdekel, pl. LELKILEG milyen a hozzáállásod, nem aggódod-e túl a dolgot (a kisgyerek megérzi a szülõ érzelmeit is), van-e magánéleti problémád valami (nem tartozik rám hogy konkrétan mi ,csak hogy van-e), túl szigorúan neveled-e, túl engedékenyen, stb stb... Lehet, hogy semmit nem hibázol, ilyen esetben is életkori sajátosság pl. e verzió, ami kisfiaddal 2 és fél évesen történik. (Pusztán csak javaslom, hogy zárjuk ki, hibázol-e valamit.) Azért van sokféle verzió (az egészséges esetekbõl is, pl. a tieteké is ilyen), mert a kisgyermekek az egyes képességek terén különbözõ sorrendet alkalmaznak: az egyik hamarabb beszél, de késõbb lesz szobatiszta, a másik fordítva, a harmadik 10 hósan jár, másfél évesen teljesen szobatiszta, de csak 3 évesen kezd el pár szavas ,érthetõ mondatokban beszélni... ... ezek mind mind egészségesen fejlõdõ kisgyermekek, legalábbis e tekintetben. (Adott az életkori határ, amíg még nem késõ a fejlettség elérése és addig egyetlen gyerekek sem fejletlenebb a másiknál, sem elmaradottabb; a szobatisztaságé tehát (az idõnkénti éjjeli bevizeléstõl eltekintve) a 4. szülinap).

Nem szabad semmilyen praktikával siettetni. Ha be van íratva, legfeljebb "ugrik" az ovi, de ez a kisebb baj, egy egészségesen fejlõdõ gyerek (vélhetõleg a tied is az) legkésõbb a 4. szülinapjára szobatiszta lesz a kakilás terén, és nappal bevizelni sem fog (a tied már utóbbit elérte, ahogy írod.) Türelemmel, odafigyeléssel, megértéssel járulj hozzá s folyamathoz, alapvetõen ezek kellenek, míg a siettetõ praktikák ártanak a gyerek pszichéjének, látszateredményt hoznak. Ha esetleg azt is leírod, hogyan szoktattad eddig, akkor részletkérdésekrõl (esetleg valamit nem jól csináltál) is tudom írni meglátásaimat, tehát a lényeget leírtam. Kedden, vagy szerdán nagy eséllyel olvasni foglak itt. Érdekel, pl. LELKILEG milyen a hozzáállásod, nem aggódod-e túl a dolgot (a kisgyerek megérzi a szülõ érzelmeit is), van-e magánéleti problémád valami (nem tartozik rám hogy konkrétan mi , csak hogy van-e), túl szigorúan neveled-e, túl engedékenyen, stb stb... Lehet, hogy semmit nem hibázol, ilyen esetben is életkori sajátosság pl. e verzió, ami kisfiaddal 2 és fél évesen történik. (Pusztán csak javaslom, hogy zárjuk ki, hibázol-e valamit.) Azért van sokféle verzió (az egészséges esetekbõl is, pl. a tieteké is ilyen), mert a kisgyermekek az egyes képességek terén különbözõ sorrendet alkalmaznak: az egyik hamarabb beszél, de késõbb lesz szobatiszta, a másik fordítva, a harmadik 10 hósan jár, másfél évesen teljesen szobatiszta, de csak 3 évesen kezd el pár szavas , érthetõ mondatokban beszélni... ... ezek mind mind egészségesen fejlõdõ kisgyermekek, legalábbis e tekintetben. (Adott az életkori határ, amíg még nem késõ a fejlettség elérése és addig egyetlen gyerekek sem fejletlenebb a másiknál, sem elmaradottabb; a szobatisztaságé tehát (az idõnkénti éjjeli bevizeléstõl eltekintve) a 4. szülinap).
Hiába mész munkába, siettetni se szabad a szobatisztaságot, ugyanakkor önmagában semmiféle fejlõdési rendellenességre nem utal, ha egy gyermek csak a 4. szülinapjára válik szobatisztává, tehát ha szeptemberig nem lesz szobatiszta, akkor majd idõvel azzá válik, persze oviba nem fogják addig felvenni (hacsak nem találsz idõben olyan magánovit, ahova igen). Nem tudom, mennyiféle tényezõn múlik, hogy felveszik-e bölcsibe ilyen szituban, de gondolom fel fogják venni bölcsõdébe, és amint szobatiszta lesz, mehet oviba. A bölcsi ingyenes, a magánovik nem, mérlegelj.
csak annyit tennék hozzá, hogya z ovi nem utasíthatja el azért mert pelenkába kakil. jogszabály alapján, vagyis nem feltétel a szobatisztaság!!! ezen ne aggódj, emiatt ne steresszeld se magad se a gyereket. sokszor a kakival más viszonyban vannak a gyerekek, az inkább kézzelfogható dolog, inkább érzik a testük részének, attól neheze bb megválni, vécébe bilibe pottyantani. ha nem görcsölsz rajta, ez majd magától oldódni fog.
Ugyanez volt nálunk is, csak állva tudott, mert pelusba is állva csinálta.Mindig kemény a széklete, nem maszatol, így az elején a bugyikájába nyomta.Lehet sokan elítélnek amiatt, hogy megengedtem, de ez volt a legjobb megoldás, hogy nehogy visszaszokjon pelusra. Szerintem rájött , hogy nem történt semmi gáz, és 2 hét alatt már bilibe csinálta.
A kérdező hozzászólása: Koszi a választ.Nincsenek problémáim, nem érzem hogy túl szigorú, vagy engedékeny lennék.Siettetni sem akarom, csak gondoltam valakinek hátha volt már hasonló problémája és esetleg tud valami trükköt.Sajnos az oviból nem maradhat ki, mert szeptembertõl munkába megyek.
Nálunk ugyan ez (volt) a helyzet!Õ is megy szeptemberben oviba.Én azt mondtam neki, hogy az óvónéni megkérte az anyukákat, hogy készítsenek fényképet a kakiról, hogy tényleg szobatiszták-e.:) Lehet, hogy ez nagy baromságnak tûnik, de nekünk bevált;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, néha a legnagyobb hülyeség válik be:)

Az a helyzet, hogy egy hónapig nem szedtem a fogamzásgátlót, rendesen meg is jött. Aztán ismét elkezdtem szedni és most nem úgy jött meg mint szokott, hanem csak barnázok. Ez mitől lehet?

Volt pár csepp vér is, de inkább úgy jött meg mintha már múlna el. Talán attól, hogy újra elkezdtem a gyógyszert és összezavarodtak a hormonjaim?

Legjobb válasz: Azért van, mert ez nem TicTac. Nincs ilyen, hogy egy hónapig szedem, egy hónapig nem... Ha szünetet akarsz, az minimum 6 hónap legyen, amúgy semmi értelme, csak ez történik.

Azért van, mert ez nem TicTac. Nincs ilyen, hogy egy hónapig szedem, egy hónapig nem... Ha szünetet akarsz, az minimum 6 hónap legyen, amúgy semmi értelme, csak ez történik.
Nekem a 3. napon, de van, akinek csak a 5-6. nap, úgyhogy ne aggódj. A szünet bármelyik napján megjöhet.
Én szerdán veszem be az utolsót és hétfõn jön meg, szóval az 5. napon.
vasárnap veszem be az utolsót, csütörtökön jön meg 21/L

Minden reggel mérem a hömet! a skála 36.2-töl van számozva nekem meg álltalában 35.8 körül szokott lenni és már lassan egy hónapja nem is ment feljebb36.6-nál! az gáz? az ovu sem mutat semmit

Legjobb válasz: Nem gáz, nekem is szokott 36 alatt lenni, általában pé elõtt. Egyébként a hõmérséklet emelkedése a pé-nél nem azt jelenti, h muszáj 37 körül lennie, hanem azt, hogy a tested átlaghõmérsékletéhez képest magasabb. Az ovu alatt mit értesz? Mikroszkópot vagy pisilõs tesztet?

Nem gáz, nekem is szokott 36 alatt lenni, általában pé elõtt. Egyébként a hõmérséklet emelkedése a pé-nél nem azt jelenti, h muszáj 37 körül lennie, hanem azt, hogy a tested átlaghõmérsékletéhez képest magasabb. Az ovu alatt mit értesz? Mikroszkópot vagy pisilõs tesztet?
A kérdező hozzászólása: mikroszkopot
Egyáltalán nem gáz, mindenkinek más az alaphõje.
http://www.babatervezok.ottthona.net Leo kiértékeli a görbédet!! nagyon jó oldal nézz be! és a hõnek tényleg nem muszáj 37 -nek lennie. Nekem 36.2 volt peteéréskor és 36.8 tüszõrepedéskor.

Egy hónap 2x szokott megjönni 26 és 1-én. Most nem jött meg 26-án de még most 1-én se, lehetek terhes?

Csak azért mert nincs semmi jele annak!Nincs hányinger, csak feszül a hasam.Néha szédülök.Vagy ha colát iszom hányingerem van.Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha nem védekeztetek, akkor elõfordulhat, hogy terhes vagy,vegyél tesztet és kiderül.De más is lehet az oka hogy nem jött meg, fõleg ha nem is "rendesen" szokott megjönni, ha a teszt se mutat semmit, menj orvoshoz.

Ha nem védekeztetek, akkor elõfordulhat, hogy terhes vagy, vegyél tesztet és kiderül.De más is lehet az oka hogy nem jött meg, fõleg ha nem is "rendesen" szokott megjönni, ha a teszt se mutat semmit, menj orvoshoz.
Nagyon furcsa a vérzésed. Csinálj egy tesztet és keresd fel a dokidat.

Tisztelt Doktor úr! 43 éves vagyok, kb. 3-4 hónapja vannak hőhullámaim, ilyenkor kipirosodik az arcom, pár percig tart, egy hónapban kb. 2x, a menstruációm rendszeres. Hőhullámkor a vérnyomás emelkedhet? Mert egyébként a vérnyomásom jó szokott lenni, bár

Tisztelt Doktor úr! 43 éves vagyok, kb. 3-4 hónapja vannak hőhullámaim, ilyenkor kipirosodik az arcom, pár percig tart, egy hónapban kb. 2x, a menstruációm rendszeres. Hőhullámkor a vérnyomás emelkedhet? Mert egyébként a vérnyomásom jó szokott lenni, bár amikor jön a hőhullám megijedek. Mit javasol a Doktor úr? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hőhullámok kapcsán kissé a vérnyomás is megemelkedhet. A hőhullámokat hatékonyan mérsékli a Remifemin plus tabletta, így annak szedését mindenképpen javaslom. Ettől függetlenül a vérnyomás-ingadozásokat ki kell vizsgálni, hogy nincs-e szükség egyéb gyógyszeres kezelésre. Javaslom, hogy keresse fel háziorvosát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hőhullámok kapcsán kissé a vérnyomás is megemelkedhet. A hőhullámokat hatékonyan mérsékli a Remifemin plus tabletta, így annak szedését mindenképpen javaslom. Ettől függetlenül a vérnyomás-ingadozásokat ki kell vizsgálni, hogy nincs-e szükség egyéb gyógyszeres kezelésre. Javaslom, hogy keresse fel háziorvosát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 43 éves vagyok, kb. 3-4 hónapja vannak hőhullámaim, ilyenkor kipirosodik az arcom, pár percig tart, egy hónapban kb. 2x, a menstruációm rendszeres. Hőhullámkor a vérnyomás emelkedhet? Mert egyébként a vérnyomásom jó szokott lenni, bár

Tisztelt Doktor úr! 43 éves vagyok, kb. 3-4 hónapja vannak hőhullámaim, ilyenkor kipirosodik az arcom, pár percig tart, egy hónapban kb. 2x, a menstruációm rendszeres. Hőhullámkor a vérnyomás emelkedhet? Mert egyébként a vérnyomásom jó szokott lenni, bár amikor jön a hőhullám megijedek. Mit javasol a Doktor úr? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hőhullámok kapcsán kissé a vérnyomás is megemelkedhet. A hőhullámokat hatékonyan mérsékli a Remifemin plus tabletta, így annak szedését mindenképpen javaslom. Ettől függetlenül a vérnyomás-ingadozásokat ki kell vizsgálni, hogy nincs-e szükség egyéb gyógyszeres kezelésre. Javaslom, hogy keresse fel háziorvosát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hőhullámok kapcsán kissé a vérnyomás is megemelkedhet. A hőhullámokat hatékonyan mérsékli a Remifemin plus tabletta, így annak szedését mindenképpen javaslom. Ettől függetlenül a vérnyomás-ingadozásokat ki kell vizsgálni, hogy nincs-e szükség egyéb gyógyszeres kezelésre. Javaslom, hogy keresse fel háziorvosát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mit csinálják? Teljesen kikészít! A mellem körül szokott lenni egy pár szőrszál, amit kiszoktam szedni szemöldökcsipesszel, de van egy ami vissza fele nőtt már több mint egy hónapja, lehet van már 2 is és egyszerűen nem tudom kiszedni!

Szégyellem nagyon ,bárkinek is elmondani,vagy orvosnak megmutatni,mit javasolnátok rá,ja és miután megkínzom magam mindég sebes marad,gennyel általában 1 hét alatt tölt?dik fel! nem túl nagy ,nem fáj de nagyon zavar!ja van, hogy gennyel megtelik próbálom kinyomni a gennyes cucc ki is jön de az a fránya sz?rszál egyszer?en nem!

Legjobb válasz: tegyel ra valamit ami ki szivja, a gyogyszertarban lehet kapni valami fekete zsir amit ra teszel este es reggelre ki szivja.

tegyel ra valamit ami ki szivja, a gyogyszertarban lehet kapni valami fekete zsir amit ra teszel este es reggelre ki szivja.
Hát nem lenne szabad piszkálni.Ezt hogy gondoltad? Milyen erõsségû az a szõrszál.Minden nõnek van ott egy kicsi, nem lenen szabad ezen úgy kiakadni. Ha pedig nagyon erõs szörzet van ott akkor meg doki és ne legyél szégyenlõs, látott az már rosszabbat is.
Írod, hogy sebes marad és egy hét mire begyógyúl.ezért nem volna szabad piszkálni, ez sehogy sem egészséges. szerintem menj el orvoshoz, jó?:(
ha sebes lesz akkor nem jól szeded lehet be is csiped a bõrt. szõrnövekedésnek megfelelõ irányba húzzad ki.
A kérdező hozzászólása: mit hogy gondoltam?én azt hittem, hogy majd szépen kiszedem de egyszerûen nem sikerül, elsõ válaszoló mi az a zsír?
A kérdező hozzászólása: ja másodiknak fekete szõrzetû vagyok elég erõs!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, milyen orvoshoz mennyek?számomra ez nagyon égõ!
A kérdező hozzászólása: *menjek
arra figyelj legkozelebb hogy fertotlenitsd a csipeszt... en a helyedben elmennek orvoshoz, nem nagy ugy, neki ez a munkaja, nem fog meglepodni ;)

Néhány hónap használat után a word fájl műveleti (betöltés, kilépés, mentés) egyre lelassulnak. Egy megoldás szokott segíteni, a teljes wichester törlés és windows újratelepítés. Tud-e valaki a problémának orvoslására valamilyen más megopldást?

Az a Outlook szerkesztő műveleteinél szintén ugyanez a probléma jelentkezik. Elég időigényes 3-4 havonta mindent mentei, újratelepíteni és visszaírni. Viszont a homokóra percekig való nézegetéséhez is sok idő kell.

Legjobb válasz: sztem az a gond, hogy viszonylag kicsi a vinyó, és hamar belakod. ezek után a fájlok nagyon szétszórtan helyezkednek már el, és az tart sokáig, hogy a vinyónak ezeket a részeket meg kell keresnie rövid távon segít a töredezettségmentesítés, hosszabb távon egy nagyobb és gyorsabb vinyó, vagy még inkább egy ssd beszerzése javasolt

sztem az a gond, hogy viszonylag kicsi a vinyó, és hamar belakod. ezek után a fájlok nagyon szétszórtan helyezkednek már el, és az tart sokáig, hogy a vinyónak ezeket a részeket meg kell keresnie rövid távon segít a töredezettségmentesítés, hosszabb távon egy nagyobb és gyorsabb vinyó, vagy még inkább egy ssd beszerzése javasolt
A kérdező hozzászólása: Lemezkarbantartást és töredezettség mentesítést rendszeresen végzek. 120 GB-s vinchesterem van az egyik 80 GB-s a másik gépemen. 40-45%-ban van tele. Újratelepíté után ugyan azokat a fájlokat töltöm vissza a dokumentum könyvtárba, és akkor még sem lassú Köszönöm a választ, de más lehet a probléma.

Hozzátok hányszor jár egy hónapban a védőnő és mi szokott zajlani egy-egy ilyen látogatás alkalmával?

Legjobb válasz: Az elején járt többször is,hetente,volt hogy 3 naponta,mikor nem vett a lányom 2 hetesen.Most augusztusban volt utoljára,azóta a tanácsadáson találkoztam vele.Mikor itt van,leül megnézi a babát,ha van kérdésem válaszol rá stb.

Az elején járt többször is, hetente, volt hogy 3 naponta, mikor nem vett a lányom 2 hetesen.Most augusztusban volt utoljára, azóta a tanácsadáson találkoztam vele.Mikor itt van, leül megnézi a babát, ha van kérdésem válaszol rá stb.
1hónapban hetente jött azóta havonta!beszélgetünk a hozzátáplálásról....a gyerkõcrõl...ennyi!
Szisztok! Bocs az offért! De hozzánk 16 hónap alatt a védõnõ csak egyszer jött ki, amikor mi hazajöttünk a kórházból a lányommal! Akkor neki ki kellett volna a lányomhoz járnia? Amikor voltunk az egyéves vizsgálaton, akkor sem mondta, hogy miért nem megyünk sûrûbben (elõtte 6 hónapos volt a lányom, amikor voltunk)!
igen egészen 1éves koráig minden hónapban 1szer meg kéne látogatnia vagy nektek kéne menni a védõnõi tanácsadásra!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!