Találatok a következő kifejezésre: Egy hónap lesz az (136 db)

Kutyám legutóbb több mint egy hónapig tüzelt, akkor egy injekcióval vetett véget neki az orvos. Most megint egy hónapja tart, azt hiszem mennünk kell dokihoz. Ez már mindig így lesz?

Arra gondoltam inkább legközelebb ivartalanító injekciót adatnék be hogy akkor inkább ne is tüzeljen, úgy is már id?s, 15 éves. Árban is majdnem ott tartanánk és a méhgyulladás esélye is kisebb ugye? Jól tenném?

Legjobb válasz: Az ivartalanítás egy mûtét, ez az állapot meg nem egészséges. 15 évesen szerintem már fölösleges, illetve nem is egészséges mûteni, de errõl inkább a dokit kérdezd ki õ látja a kutyád.

Az ivartalanítás egy mûtét, ez az állapot meg nem egészséges. 15 évesen szerintem már fölösleges, illetve nem is egészséges mûteni, de errõl inkább a dokit kérdezd ki õ látja a kutyád.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom van olyan injekció amit ha beadnak a következõ tüzelés elmarad. Ezt gondoltam félévente beadni.
Ez az injekció amit mondasz, nagyságrendekkel megnöveli a méhgyulladás kockázatát mivel akkora hormondózist kap. 15 évesen én nem csinálnék vele semmit.
Ez az inyekció igen veszélyes. A kutyádat ivartalanítani kéne, de mivel már nagyon öreg ez kockázatos, de nyilvánvalóan valamilyen rendellenessége van.
Sajnos várható, hogy eljön egy méhgyulladás a következõ idõkben. Akkor viszont akárhány éves, mûteni kell. Beszéld meg a dokiddal.

A feleségem egy hónapja költözött az új párjához. A lányunk még nálam van 16éves lesz az ősszel. Úgy érzem nem nagyon akar az annyához költözni. Õ fog dönteni?

Legjobb válasz: Dönthet õ is. Az lenne a normális, ha megegyeznétek errõl, õt is megkérdezve. Ha nem siukerülmegegyezni akkor sajnos gyerekelhelyezési per is lesz és ott mondhatja el a véleményét. 12 éves kor felett, ha valami szörnyû dolog nincs, akkor a bíró a gyerek véleményét ítéli meg.

Dönthet õ is. Az lenne a normális, ha megegyeznétek errõl, õt is megkérdezve. Ha nem siukerülmegegyezni akkor sajnos gyerekelhelyezési per is lesz és ott mondhatja el a véleményét. 12 éves kor felett, ha valami szörnyû dolog nincs, akkor a bíró a gyerek véleményét ítéli meg.
Ha te is szeretnéd, hogy veled maradjon és õ is szeretné, biztosan neked itélik.Amint olvasom az anyja elhagyta nem szàmit a lànya neki. Egyébként én nem biznàm a lànyomat egy idegen "mostohapàra".
A bíróság 12 éves kortól kérdezi meg a gyereket, hogy kinél akar maradni.
Nem írta, hogy elhagyta az anyja, nem fontos neki ! Sok oka lehet ami miatt még nem költözött el vele. Nem mindig azért maradnak a lányok az apjukkal, hanem pl, mert nem tetszik neki a férfi, vagy mégtöbb esetben, mivel nem az apa (legalábbis ebben a helyzetben úgy tûnik) miatt van a különmenés, a gyerek sajnálja az apát ! Mivel anyának van valakije, nem lenne egyedül, mint apa. Kérdezd meg õt, hogy miért kit választ, és a másik nem kellene megsértõdjön. Ti váltatok külön, Õ már nem kicsi, meg kell érteni, és minél símábban megy a dolog, annál kevésbé viseli meg a gyereket. Bizonyára legszivesebben azt akarta volna, hogy együttmaradnjon a család, de Õ ezt nem tudja befolyásolni. Most nyomást érezhet, és csalóldottságot, hogy választania kell, kit bánt meg vele. Ha akar dönteni, akkor hagyjátok dönteni szerintem !
A felnõtt joga a döntés, de egy 16 évesnek már lehetnek elképzelései, amit normális viszonyban lévõ elvált szülõk elfogadhatnának.
Õt is megkérdezik. Én sem bíznám olyan férfire a tini lányom, akinek az erkölcsi elveibe belefér egy férjes asszonnyal való viszony. Nehogy kedvet kapjon a lányodra is! Az anyja biztos nem védi meg, .ha neki fontosabb a szeretõje, mint a lánya! Ha veled akar maradni, akkor harcolj érte.
A kérdező hozzászólása: Kössz a válaszokat.Egyébként én sem szeretném idegen mostohára bízni a lányomat.
A kérdező hozzászólása: A feleségem szerint én vagyok az oka hogy másik férfit keresett, szavait idézve "te nem foglalkoztál velem eleget". Amúgy kapott egy komplett családot egy 6éves fiúval és egy anyóssal. Szóval se én se a lányom nem nagyon érti ezt az egész dolgot.

A párommal (F) ezen a héten leszünk fél éve együtt. Mivel tudnám meglepni, illetve szerintetek egy kabalaplüssnek örülne? Nehéz hónapjai lesznek az egyetemen, vizsgák, felvételi és hasonlók.

Plüsst leszámítva nincs más ötletem.Sütés-f?zés annyira nem nyer?,az a kapcsolatunk eleje óta folyamatosan "zajlik".:)

Legjobb válasz: Bocsi,elírtam,nem ezen a héten,hanem a jövõ héten.:)

A kérdező hozzászólása: Bocsi, elírtam, nem ezen a héten, hanem a jövõ héten.:)
Szerintem nem túl nyerõ a kabala! Inkámb egy közöskép egy szép képkeretben vagy süss neki egy szív alakú tortát!Azt csak nem csinál az ember minden nap! :)
Neharagudj de egyetemistakent en is böven kinöttem mar a plüssöket!Söt szerintem a pasid is! Marhara felejtsd ezt el..megis mennyi vagy 15?

Csinálom a 90 naposat már egy hónapja és az első két hétben ment is lesz szépen (lement 7 kg) de kb másfél hete megállt és azóta isugyanúgy csinálok mindent nem hajlandó lemenni egy dkg sem. Most mit csináljak?

Legjobb válasz: Folytasd tovább. Az elsõ pár kiló mindig könnyebben csúszik le, utána lelassul, de kitartással menni fog. Jaj és a mozgást se hagyd ki.

Folytasd tovább. Az elsõ pár kiló mindig könnyebben csúszik le, utána lelassul, de kitartással menni fog. Jaj és a mozgást se hagyd ki.
A kérdező hozzászólása: mozgok én csak ebben a melegben nem sokat... nem lehet csinálni valamit hogy felgyorsuljon ez az egést folyamat??
Kicsit unalmas már, de olvasd el. Tényleg. Ha utána is úgy érzed, akkor meg folytasd tovább. http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blog=3&c=1&more=1&pb=..
hagyd abba a 90napos dietat, mer ertelmetlen, és válts életmododt! semmi lisztes zsíros cukros kaja, sok fehérje és zoldség, víz..sport és tuti a fogyas..ilyen melegbe meg sok dinnyét egyél, víztelenít, az is fogyás valamilyen szinten!!
De igen - a halál után a bomlással jelentõs a súlyveszteség.
Sok mozgás, sok folyadék, mindent egyél, ami jól esik (kivéve a nasikat), de soha ne tömd tele magad. És kerüld a cukros löttyöket. Helyette gyógyteákkal próbálkozz, és magas rosttartalmú ételekkel ill. lassú felszívódású szénhidrátokkal. Nekem bevált.
20:37-nek van igaza. A 90 napos baromság teljesen értelmetlen, mûködésképtelen, csúcsidiotizmus. Ha fogyni akarsz, akkor koplalj és mozogj sokat. Ez a módszer az elmúlt évezredek alatt semmit se változott.

17 hónap lesz az első bébink és a kis tesó közt, szerintetek meg lehet oldani a közlekedést egy babakocsival?

nyáron fog érkezni a kicsi, kertvárosban élünk, kb.4-500 métert kell sétálni a bevásárló központig...

Legjobb válasz: A nagy másfél évesen szerintem még nem fog bírni annyi sétát.

A nagy másfél évesen szerintem még nem fog bírni annyi sétát.
Testvérkocsi elkél majd! Na meg jobb beültetni a babakocsiba mint hogy szaladgáljon pakoljon a boltban!
Szia, nálunk 18 hó lesz köztük, a nagy most 14 hós. A fiam már 11 hós kora óta jár, de hatékonyan nem tudok haladni. Én testvérfellépõt szeretnék, láttam mûködésben hasonló korkülönbségnél és mûködött.
Szia! Nálunk 21 hó a különbség, pont emiatt mi hamar kiszoktattuk a nagyobbat a babakocsiból. Másfél éves korától már egyáltalán nem használtuk vele a babakocsit, szépen sétálgattunk, persze sosem mentünk túl messze otthontól. Az én fiam jól bírta, õ inkább a babakocsiban ülést viselte nehezen, de persze minden gyerek más. (hiszen van, aki még alig jár ebben a korban) Nyárig majd meglátod, õ hogy szeret sétálni. JÓ dolog a testvérfellépõ, ha olyan a kocsitok, hogy rá lehet szerelni. A miénken nem volt ugyan, de néha ráállt a fiam a lábtartójára, amíg pici volt a másik elfért, ez majdnem ugyanaz.
szia! nálunk 15 hónap a korkülönbség. a testvérkocsi és a testvérfellépõ nagyon jó dolog, ha teheted, vegyél valamelyiket használtan. nálunk nem volt megoldás, mert autózni is kell, így a kicsit zipzáras hordozókendõben vittem, majd kenguruban, de a nagy nagyon gyorsan leszokott a babakocsiról. kb. 18-20 hónapos kora körültõl úgy megyünk, hogy õ a babakocsi mellett jön, fogja fél kézzel a rajta lévõ táskámat, vagy a babakocsit, a kistesó meg a kocsiban ül. sokáig tartalékban a kocsi csomagtartójában vittünk a kendõt, mert ha a nagy elfáradt, a kicsit magamra raktam, õ meg beülhetett. ne siesd el a dolgot, a gyerekektõl sokminden függ majd! fõleg, hogy a nagy akar-e még kocsizni, a kicsi bírja-e a hordozást, vagy a babakocsit.
Nekem 14 hó a különbség a gyerekek között, és nemsokára fog születni a kistestvérük, így a középsõ és a legkisebb között 18 hónap lesz. Én úgy csináltam, hogy vettem egy használt testvérfellépõt és mint ahogy azt elõttem írták tudatosan kineveltem a babakocsiból a kislányomat. Így mire megérkezett a kistesó szépen sétált a babakocsi mellett, ha elfáradt fellépet a tesófellépõre. Most sokkal kényelmesebb vagyok, pedig a kisfiam még hamarabb is megtanult két héttel járni, mint a nõvére, még mindig leginkább babakocsival közlekedünk, nincs igazán kedvem utána futkosni. De tudom, hogy legkésõbb januárban el kell kezdenem leszoktatni a babakocsizásról, mert áprilisban jön a tesó. Én örülök, hogy nem vettem testvérbabakocsit, kár lett volna annyi pénzt kiadni érte. A kislányom nagyon szépen jön mellettünk, elképzelni sem tudnám egy babakocsiban.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mindenkinek a hozzászólást:)

Ha egy hónapja lejárt a gyógyszerem szavatossága, akkor azt még beszedhetem? Lesz valami bajom tőle? Vagy csak ilyenkor már nem olyan a hatása?

Legjobb válasz: Én is szakember vagyok, egy hónapja lejárt tablettától még semmi bajod nem lesz, évenként akár többször vizsgálnak stabilitást a minõségellenõrzésen, színváltozás, töredezés, minimális hatóanyagtartalom-csökkenés fordulhat elõ, hosszabb idõ (évek)után esetleg káros bomlástermékek keletkezhetnek. Ez a gyári készítményekre vonatkozik, a patikában kevert magisztrális gyógyszereknél viszont már szigorúbban kell venni a lejárati idõt.

Én is szakember vagyok, egy hónapja lejárt tablettától még semmi bajod nem lesz, évenként akár többször vizsgálnak stabilitást a minõségellenõrzésen, színváltozás, töredezés, minimális hatóanyagtartalom-csökkenés fordulhat elõ, hosszabb idõ (évek)után esetleg káros bomlástermékek keletkezhetnek. Ez a gyári készítményekre vonatkozik, a patikában kevert magisztrális gyógyszereknél viszont már szigorúbban kell venni a lejárati idõt.
Az még fogyasztható.
Lejárt gyógyszert SEMMIKÉPPEN nem szabad beszedni, mert gond lehet-akár súlyos reakciókat is okozhat.NE vedd be!Egy szakember.

Netbank átutaláskor az értéknapot meg kell adni. Ha nincs most a számlámon pénz, de tudom hogy egy hónapon belül lesz akkor fizethetek a mai napon úgy hogy 1 hónappal előre mutató értéknapot adok meg amikor már tutti lesz rajta?

Vagy van erre valami maximális nap amennyivel előre lehet állitani?

Legjobb válasz: Csak azzal a pénzzel tudsz gazdálkodni, ami már jelen van a számládon.

Csak azzal a pénzzel tudsz gazdálkodni, ami már jelen van a számládon.
csinálhatod így, de a kifizetés csak a megjelölt értéknapon történik meg. Tehát, ha így teszel, akkor most nem fizetsz, csak majd a jövõben, az általad meghatározott napon.
Így van, ahogy a második válaszoló írta. Ez értéknapos megbízás azt jelenti, hogy a megbízás bekerül a rendszerbe, de csak az értéknapon teljesül vagy ugyanaz, mintha az értéknapon utalnál. Van olyan bank, ahol fedezetet már a megbízás megadásakor elkülönítik, van ahol nem, illetve van, ahol be lehet állítani lehetõségként.

Számíthatunk az elkövetkező egy hónapokban ilyen jellegű időjárásra mint ami most volt (árvíz, ennyi csapadék, stb. ) Milyen lesz a hőmérséglet szerintetek?

Legjobb válasz: Hõmérséklet, és jósolni csak pár napra lehet elõre, arról, hogy pár hónap múlva milyen idõ lesz senki nem tudhatja...

Hõmérséklet, és jósolni csak pár napra lehet elõre, arról, hogy pár hónap múlva milyen idõ lesz senki nem tudhatja...

Baj lesz abbaol, ha az egyik honapban diane-t szedek es a masik honapban yasminelle-t? Baj lenne abbol ha valtogatva szednem ezeket a gyogyszereket? Mondjuk ket honapig az egyiket, aztan meg a masikat?

Legjobb válasz: Szerintem nem igazán ajánlatos, de ha ki akarod próbálni mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét. Amúgy mi a jó ebbe? :)

Szerintem nem igazán ajánlatos, de ha ki akarod próbálni mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét. Amúgy mi a jó ebbe? :)
nem, egyáltalán nem ajánlott így váltogatni a gyógyszereket. csak egy fajtát szedjél. ha átakarsz térni egy másikra, akkor áttérhetsz, de ezt nem lehet 2 havonta csinálni, mert nagy károkat okozol magadak
így ezt nem lehet csinálni. 3-4 hónap kell mire egy gyógyszerhez hozzászokik a szervezeted és meg bír békélni az összetételével te pedig kéthavonta kitennéd ennek. vagy az egyik vagy a másik, vesd fel az ötletet egy nõgyógyásznak aztán figyeld a reakcióját...
nem, ugyanmár, mért lenne baj? nyílván csak szerettek neveket kitalálni a gyógyszergyártók, de egyébként tökéletesen ugyanaz a 2 tabletta...
Baj. És nem ugyanolyan a hormonerõsségük sem.

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom, de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés elő

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom,de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés előtti hónapokra is ez az eset volt jellemző,sőt a terhesség 21.hetéig voltak kisebb nagyobb vérzések is. Szeretném megkérdezni,hogy a Premens szedése segítene-e a probléma leküzdésében.Még szoptatom a gyermekemet,és szeretnénk kistestvért is a közel jövőben!Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban … Olvass tovább »

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!