Találatok a következő kifejezésre: Egy hónap hat (69 db)

A tabletta tájékoztatójára az van írva, hogy az első szem beszedése után azonnal hat. Máshol azt olvastam várjak egy hetet. Van aki egy hónapot mond. Mi az igazság? 18L

Cypromixet kezdtem el tegnap szedni. Úgy tudtam én is, hogy 1 hónapot kell várni. Számomra nem egyértelm? a tájékoztató:

Legjobb válasz: Mindenképp az elsõ hónapban óvszerrel védekezz. Nem mindkinél akkor hat mikor oda van írva. Ez csak egy általános dolog.

Mindenképp az elsõ hónapban óvszerrel védekezz. Nem mindkinél akkor hat mikor oda van írva. Ez csak egy általános dolog.
A kérdező hozzászólása: rendben, köszi. De ha valaki nem ennyire parázós, és már 3 nap után csak a tabit szedi, és teherbe esik?! Leírhatnák egyértelmûbben is a dolgokat. Nem játék!
Hát nem feltétlen esel teherbe, lehet hogy nálad már hatott, de én nem kockáztatnék :S
A kérdező hozzászólása: Annyi eszem azért van hogy ne hagyjam hogy belém élvezzen a barátom. De ha valakinek nincs, és bízik a tájékoztatóban...akkor ott becsúszhat egy baba.
A kérdező hozzászólása: A cataflam nem befolyásolja a fog.gátlót?
Nemhiába írják rá a tájékoztatójára, erre még nem gondoltál? Olyan nincs, hogy valakinél így hat, valakinél úgy!Ha a mensid elsõ napján kezded el, az azt jelenti, hogy már abban a hónapban meggátolja a peteérést (ami ugye kb.12-16.napján van a ciklusodnak!).
A kérdező hozzászólása: Nemhiába...sok mindent le lehet írni ami nem 100%ban fedi a valóságot. De köszönöm a válaszod!

Ha egy hónapja vettem be Postinort, akkor hat ha még egyet beveszek most?

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A Postinor egy õskövület, nem értem, hogy írhatták fel.. bár elképzelhetõ, hogy ez a régi fajta modern változata, nem tudom. Ezekrõl a tablettákról azt kell tudni, hogy úgy megkavarja a hormonrendszered, hogy örülhetsz, ha egyáltalán megjön. Én pár éve kényszerültem Rigesoftot bevenni, egy teljes évembe került, mire normálisan visszaállt a menstruációm... az enyémet úgy kellett szedni, hogy a dobozban 2 db tabletta volt, az egyiket bevettem, majd a következõ szemet 24 órával késõbb kellett bevenni, nem egy hónappal...:S nem tudom, ez miféle gyógyszer lehet, hogy van leírva a tájékoztatóban? az orvos nem magyaráta el? ami a másik, hogy ez a gyógyszer nem fogamzásgátló módszer, ahogy a nevében is benne van, vészhelyzetekre való, kb 100 évente egyszer...

A Postinor egy õskövület, nem értem, hogy írhatták fel.. bár elképzelhetõ, hogy ez a régi fajta modern változata, nem tudom. Ezekrõl a tablettákról azt kell tudni, hogy úgy megkavarja a hormonrendszered, hogy örülhetsz, ha egyáltalán megjön. Én pár éve kényszerültem Rigesoftot bevenni, egy teljes évembe került, mire normálisan visszaállt a menstruációm... az enyémet úgy kellett szedni, hogy a dobozban 2 db tabletta volt, az egyiket bevettem, majd a következõ szemet 24 órával késõbb kellett bevenni, nem egy hónappal...:S nem tudom, ez miféle gyógyszer lehet, hogy van leírva a tájékoztatóban? az orvos nem magyaráta el? ami a másik, hogy ez a gyógyszer nem fogamzásgátló módszer, ahogy a nevében is benne van, vészhelyzetekre való, kb 100 évente egyszer...
Postinort te nem tudom honnan szedtél szerintem nincs már, de tuti kinyírja a hormonrendszered, ha most beveszed, hivatalosan csak fél évente ajánlott bevenni belõlük egyet, de ha kell persze vedd be.
óó nyugodtan akár hetente is.
Jah, te fogamzásgátló helyett szeded??? A védelem 1x-i alkalomra elég. Több menetre nincs hatással. Ha ma egyet beveszel és holnap is bibi van, a holnapi teherbe eséstõl már nem véd meg, 2naponta meg nem lehet bekapkodni. 1 ciklusban 1x használható, egyébként évi 1-2 alkalomnál többször nem ajánlatos!!!
A kérdező hozzászólása: Nem használom fogamzásgátlóként, csak ez alkalommal igy jött össze.. És nem is lesz több menet, vagy mi.Igazán szükségem van egy normális válaszra.Köszönöm
Az elõttem szólók nagyon eltúlozzák. Nálunk nincs betiltva, vény nélkül kapható a gyógyszertárban (épp a múlt héten vettem), kicsit tényleg összezavarja a menzeszedet, de ez is egyénenként változó. De az igaz, hogy félévente csak egyet ajánlatos bevenni, mivel nagy adag hormon. De van aki havonta is beveszi. Érdemes lenne inkább egy orvost megkérdezned, hogy egy hónap után beveheted e még egyszer.

Meghúzódott a hátam már egy hónapja, meddig tarthat még a fájdalom?

Legjobb válasz: Biztos-e, hogy csak izomhúzódás? KIcsit sokallom az egy hónapot, és aggódom...

Biztos-e, hogy csak izomhúzódás? KIcsit sokallom az egy hónapot, és aggódom...
Addig fájhat, amíg nem jösz rá, hogy látezik ú.n. gyógymasszõr és akupunktúra.
A kérdező hozzászólása: Csak én gondolom, hogy meghúzódott, mert barom voltam és szinte be sem melegítettem, úgy tornáztam...megerõltettem. Meg állandóan cipelem a gyereket és a bal kezemben van mindig, és azon az oldalon fáj a gerincem mentén úgy kb. 30cm hosszú sávban. Masszõrhöz készülök, el is megyek a héten, köszi. Elsõ, kedveset írtál, köszi! Köszi a válaszokat.

Vállalkozónál dolgozom egy hónapja, a próbaidő lejárt határozott időre szól a szerződésem hat hónapra és ha lejár utána hosszabítunk, szabit nem fizet és nem is vehetünk, hogy fogok tudni elmenni táppénzre gyesre?

Legjobb válasz: Táppénzre ugyanúgy, mint szabira, sehogy. Illetve gondolom elmész, de nem fizeti ki. Gyes az alanyi jogon jár, nincs munkaviszonyhoz kötve, tehát arra mehetsz. Valami 26500 ft az összege. Munkád nem lesz, mert ha lejár a határozott idõ nyilván, ha terhes vagy, esetleg már babád van, nem fogja meghosszabítani. Sajnálom, hogy ilyen fantasztikus a munkaadód!

Táppénzre ugyanúgy, mint szabira, sehogy. Illetve gondolom elmész, de nem fizeti ki. Gyes az alanyi jogon jár, nincs munkaviszonyhoz kötve, tehát arra mehetsz. Valami 26500 ft az összege. Munkád nem lesz, mert ha lejár a határozott idõ nyilván, ha terhes vagy, esetleg már babád van, nem fogja meghosszabítani. Sajnálom, hogy ilyen fantasztikus a munkaadód!
Na azért a munkaadót is meg lehet ám érteni, ki a fene akar hónapokig táppénzt fizetni?
A munkaadó 15 nap táppénzt fizet !!! Utána a TB !
Bocsi, de tévedsz. Az a 15 nap nem táppénz, hanem beteg szabadság es a munkáltatónak X százalék táppénz hozzájárulást kell fizetnie a tbnek, ha a munkavállalóra táppénzen van.
Dolgoz minél tovább ameddig bírod aztán a baba születése után megigényelheted a gyest.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ.

Cerazettet szedtem hat hónapig, de minden második héten megjött a menszeszem tőle, így abba hagytam több, mint egy hónapja, azóta nem jött meg. Még szoptatom kilenc hónapos kisfiamat. A gyógyszer abbahagyása miatt nem jött még meg?

Legjobb válasz: Szerintem elképzelhetõ. Én is ezt szedem, nekem is hasonló problémáim vannak. Eddig soha nem barnáztam, de most mensi elõtt és után 4-5 napig igen. Aztán két hét múlva megint ez a barnázagtás... Szóval nem tudom. Jövõ héten megyek dokihoz, ha tudok valamit, majd megírom.

Szerintem elképzelhetõ. Én is ezt szedem, nekem is hasonló problémáim vannak. Eddig soha nem barnáztam, de most mensi elõtt és után 4-5 napig igen. Aztán két hét múlva megint ez a barnázagtás... Szóval nem tudom. Jövõ héten megyek dokihoz, ha tudok valamit, majd megírom.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem barnázgatás volt, hanem rendesen megjött, úgy hogy még a tamponon keresztül is folyt a vér egy héten keresztül, ezért hagytam abba a gyógyszert. Köszi, hogy írtál és ha többet tudsz szívesen várom a válaszod.

Szülés után hat hónappal szoptatás alatt megjött a menzim, ennek több mint egy hónapja és azóta semmi. Lehet, hogy egyszer jön aztán sokáig megint semmi?

Lehetek újból terhes? Érdemes tesztet csinálnom?

Legjobb válasz: éedemes tesztelni, mert a szoptatás nem zárja ki teljesen a peteérés lehetõséget, de az is lehet, hogy csak nem rendszerezõdött még a mensid. Megnyugtatásképpen tesztelj. Ismerõsömnek a babája csak másfél hónapos volt, mikor újra terhes lett..a baba egészséges, megtartotta, tehát ezen nem hinném hogy múlik, de ha nem szeretnél most rögtön szülni, jobb elõbb kideríteni. Remélem úgy lesz ahogy szeretnéd.

éedemes tesztelni, mert a szoptatás nem zárja ki teljesen a peteérés lehetõséget, de az is lehet, hogy csak nem rendszerezõdött még a mensid. Megnyugtatásképpen tesztelj. Ismerõsömnek a babája csak másfél hónapos volt, mikor újra terhes lett..a baba egészséges, megtartotta, tehát ezen nem hinném hogy múlik, de ha nem szeretnél most rögtön szülni, jobb elõbb kideríteni. Remélem úgy lesz ahogy szeretnéd.
Szia, nekem szülés után megjött a 10. héten és azóta semmi. Pedig lányom csaK ANYATEJES ÉS NEM VAGYOK TERHES. 5 hónapja szültem

Hát és lapocka közötti fájdalom és karzsibbadás már egy hónapja. Mitől?

Elviselhetetlen már, annyira fáj. Nem tudok úgy feküdni/ülni hogy kényelmes legyen. Egésznap zsibbad a jobb karom és fáj egy ponton a hátam. A fejemet sem tudom normálisan hátrahajtani. Segítsetek mit?l lehet.

Legjobb válasz: Nem volt valami baleseted amiben megütöted a hátad? vagy nagyon meghuzodot emeléskor?

Nem volt valami baleseted amiben megütöted a hátad? vagy nagyon meghuzodot emeléskor?
Ha éjjel jön elõ, akkor lehet rossz az ágyad, de menj el vele a háziorvoshoz.

Két hete szedek gyógyszert, de a ható ideje egy hónap lenne. Igy is teherbe eshetek?

Mert nem védekeztünk

Legjobb válasz: Fogamzásgátlótól függ, van olyan, amelyik elvileg már a szedés elkezdésének napjától véd, van amelyik 7. nap környékétõl, van amelyiknél azt javasolják, hogy az elsõ elvonásos menstruációig védekezzen a páciens. Ez a használatiból kiderül, olvasd el. Egyébként pedig nagy mértékben a te szervezetedtól függ, az tény, hogy ha két hete szeded (tehát elvileg két hete volt az utolsó mensid elsõ napja), akkor elvileg most lehet peteérésed, ha még nem hat a fogamzásgátló, akkor eshetsz teherbe. De ez olyan dolog, hogy van nõ, akkor rendszeres és hosszan tartó szedésnél is esett teherbe, én meg például elég trehány voltam ilyen szempontból, mert nem bántuk volna, ha jön a baba, így volt, hogy napokig nem szedtem, sõt, három hónapos tisztulási idõszakokat tartottam másfél évente és akkor sem védekeztünk egyéb úton. Mégsem estem teherbe. Ha bizonytalankodsz, akkor inkább még védekezzetek valahogy a mensiig, csak a saját nyugalmad miatt!

Fogamzásgátlótól függ, van olyan, amelyik elvileg már a szedés elkezdésének napjától véd, van amelyik 7. nap környékétõl, van amelyiknél azt javasolják, hogy az elsõ elvonásos menstruációig védekezzen a páciens. Ez a használatiból kiderül, olvasd el. Egyébként pedig nagy mértékben a te szervezetedtól függ, az tény, hogy ha két hete szeded (tehát elvileg két hete volt az utolsó mensid elsõ napja), akkor elvileg most lehet peteérésed, ha még nem hat a fogamzásgátló, akkor eshetsz teherbe. De ez olyan dolog, hogy van nõ, akkor rendszeres és hosszan tartó szedésnél is esett teherbe, én meg például elég trehány voltam ilyen szempontból, mert nem bántuk volna, ha jön a baba, így volt, hogy napokig nem szedtem, sõt, három hónapos tisztulási idõszakokat tartottam másfél évente és akkor sem védekeztünk egyéb úton. Mégsem estem teherbe. Ha bizonytalankodsz, akkor inkább még védekezzetek valahogy a mensiig, csak a saját nyugalmad miatt!
Szia! Ha fogamzasgatlora gondolsz (gondolom, arra:) akkor ne izgulj. A gyogyszerszedes elso napjatol vedett vagy, tehat ha szepen, szabalyosan el kezdted szedni a ciklusod elso napjatol a gyogyszert (az elso honapban tudod, a cikuls elso napjan kell kezdeni, utana 7 nap szunet, majd ismet gyogyszer, attol fuggetlenul, megjott-e vagy eppen meég megvan-e) akkor semmi gond. Es a gyogyszer a ket honap kozotti szunetben is ved.
Szedd vegig rendesen, aztan legkozelebb talan figyelj oda es vegyel be minden szemet.
Elõzõ vagyok: ...van olyan nõ, aki... Elnézést!
A kérdező hozzászólása: 14 vagy 15.-én kel megjönnie. bocs 3 tabit hagytam ki.barátnõm szerint meg mások szerint is megvan az esély rá hogy babás vagyok.
Kulonben is, ha ket hete szeded, nem ertem, miert kene megjonnie. A dobozban 21 szem van, ha a mensid elso napjatol elkezdted szedni, ahogy kell, akkor szeded 3 hetig, majd a 7 nap szunet, na az alatt jon majd meg.
Ez az egy hónapos dolog hülyeség. Ha rendesen szeded, akkor védett vagy az elejétól. Ha kihagytál, az már más tészta.
szia! Ha nem szeded elvileg megnõ az esélyed a teherbeesésre. A szervezetedtõl függ... bár szerintem azért kicsi az esély rá. Mikor kellene megjönnie?
A kérdező hozzászólása: De azóta még még nem jött meg.És 14 napja ha szedem, ebbõl két nap kiesett (véletlenül).És nem szabadott volna még ugy együtt lenni, csak egy hónap után.mert addig nem véd.tudom utólag okos az ember...
Az esélyed megvan rá. tényleg peteérés környékén vagy, de a tabi miatt meglehet, hogy nem, illetve nem is volt rendes pé-d. Tényleg a szervezetedtõl függ a leginkább. Várj türelmesen még kb két hétig, ha akkor megjön, nem kell aggódnod! Szerintem most sem nagyon...
Hát nem tudom hogy bedagadt cici mennyire természetes ....
Figyelj ne aggódj, az anyai hormonok neha a baba szervezetében is termelõdhetnek, ezért lehet a cicije bedagdva. Hallottam, hogy olyan is elõfordul, hogy az õ cicijébõl is jön tejecske és!!! van olyan baba is aki "menstruál". Hihetelen mi? Ne aggódj, nyugodj meg, minden rendben van a lányoddal. Kérdezd meg a dokidat is a biztonság kedvéért, õ mégis csak jobban ért hozzá, mint a védõnõ!!!
Igaza van az elöttem szólónak, van olyan baba amelyik "menstruál". És az is igaz, hogy bedagad a cicije! Ugyanis az én lányomnak is bedagadt, csak neki a bal. Mondjuk nem tartott ilyen sokáig. Szerintem biztos ami tuti mutatsd meg a dokinak! De mondom semmi baja. Ne nyomogatsd, ne irritálja neki semmi. Nem szabad simogatni sem. Semmit ne csinálj vele, mint ahogy a BCG oltás helyével sem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!