Találatok a következő kifejezésre: Egy hónap 14 (111 db)

Ha az elmúlt évben kiskönyvesként dolgoztam, azt hogy kell az apeh felé elszámolni? Egy hónapban 14-15 nap.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy volt-e más adóköteles jövedelmed. Ha nem volt, lehet, hogy adóbevallást sem kell csinálnod (nem tudom, most hány ezer forintig nem kell, ha csak AMKs jövedelmed volt) Ha még kiskönyvbe ragasztgattak, akkor a munkaügyitõl kapott igazolás alapján kell megcsináldod a bevallást, ha már nem a kiskönyves volt, hanem a bejelentgetõs, akkor a munkáltatótól kellett a kifizetéskor igazolást kapnod, és azok összesítése alapján kell megcsinálnod. Ráérsz vele, május 20 a határidõ.

Attól függ, hogy volt-e más adóköteles jövedelmed. Ha nem volt, lehet, hogy adóbevallást sem kell csinálnod (nem tudom, most hány ezer forintig nem kell, ha csak AMKs jövedelmed volt) Ha még kiskönyvbe ragasztgattak, akkor a munkaügyitõl kapott igazolás alapján kell megcsináldod a bevallást, ha már nem a kiskönyves volt, hanem a bejelentgetõs, akkor a munkáltatótól kellett a kifizetéskor igazolást kapnod, és azok összesítése alapján kell megcsinálnod. Ráérsz vele, május 20 a határidõ.

Egyik hónapban 14, másikban 16 a luteálisom?

én úgy tudtam, hogy az egyénenként ugyanannyi szokott lenni. mi lehet az oka?

Legjobb válasz: közben itt olvasgattam és arra jutottam, hogy ez a 2 nap ingadozás normálisnak tekinthetõ

A kérdező hozzászólása: közben itt olvasgattam és arra jutottam, hogy ez a 2 nap ingadozás normálisnak tekinthetõ
Nekem is így van. Ha rövid a mensim akkor a 12. nap van pé-m, ha hosszabb a mensim akkor csak a 15. nap van. Ettõl változik a hossza, néha 26 néha 30 napos a ciklusom. Nem tudom, hogy baj lenne-e ez? Szerinted?
A luteállis szakasznál teljesen normális az ingadozás 6 napon belül, a dpo-nál mondják, hogy nem jó és valami baj lehet, ha az ingadozik.
A kérdező hozzászólása: luteálist írtam. tehát ami az ovu és a menstruáció között van
Nekem volt 11, és 15 napos is a luteális fázisom. Az utóbbi 2-3 hónapban 13-14 naposra állt be.Átlag 28 napos ciklus esetén. 12-tõl 16 napig belefér! vELED MINDEN OKÉ, NE AGGÓDJ! Sok sikert! 14+1 h km
A kérdező hozzászólása: meglepõdtem, mert mindenki azt írja, hogy egyénenként ugyanannyi szokott lenni. de ezek szerint nem. szerdára nem vártam, (mert 16 nappal számoltam) erre hétfõn ért a kellemetlen meglepetés. :(

Két ovuláció egy hónapban? Olyankor melyiktől számoljam a 14 napot a mensire?

Ovuteszt szerint két olvulációm volt ebben a hónapban, az egyik alig egy héttel a mensi előtt. Eredetlieg szerdára nem várnám, de így akkor későbbre ne várjam? Az ovutesztem 3 napig pozitív volt, azóta megint csökken a második csík erőssége.

Legjobb válasz: Az én logikám azt diktálja, hogy a második ovutól kell számolni a 14 napot. Mégpedig azért, mert ugye az ovu után a petefészekben a petesejt helyén a sárgatest alakul ki. Az termeli a progeszteront, ami fenntartja a nyh-át. Kb. 14 nap az, ameddig olyan magas a progeszteron szint, hogy ne legyen vérzés. Így ha a második ovu is megvolt, akkor ahelyett a petesejt helyett is lett egy sárgatest, ami szintén termeli a progeszteront. De ez csak az én gondolatmenetem, nem biztos, hogy helyes.

Az én logikám azt diktálja, hogy a második ovutól kell számolni a 14 napot. Mégpedig azért, mert ugye az ovu után a petefészekben a petesejt helyén a sárgatest alakul ki. Az termeli a progeszteront, ami fenntartja a nyh-át. Kb. 14 nap az, ameddig olyan magas a progeszteron szint, hogy ne legyen vérzés. Így ha a második ovu is megvolt, akkor ahelyett a petesejt helyett is lett egy sárgatest, ami szintén termeli a progeszteront. De ez csak az én gondolatmenetem, nem biztos, hogy helyes.
A kérdező hozzászólása: Hát én is így logikáztam a dolgokat :)
A kérdező hozzászólása: viszont a kérdés akkor az, hogy mi lesz az elsõ sárgatesttel? mert annak is ki kell ürülnie...
A sárgatest az alapból egy ideig hormont termel, aztán elpusztul és szépen (hosszú idõ alatt) teljesen visszafejlõdik, és a helyén csak vmi kis heg marad.

Az lenne a kerdesem, hogy miert van az hogy egy honapba 2x menstrualok ez eddig 2x tortent meg tehat 2 honapba 4x menstrualtam volt mikor tovabb tartott volt mikor csak 4 nap volt 14 eves vagyok es csak 5 honapja menstrualok?

Legjobb válasz: Valószínûleg azért van mert fiatal vagy és még csak most kezdtél menstruálni. :) Az elején még nem feltétlenül rendszeres. Szerintem beszélj anyukáddal errõl, és ha huzamosabb ideig nem áll be viszonylag normálisra akkor érdemes megkérdezni errõl egy orvost. Most még ne izgulj, de mondd el anyukádnak (ha még nem tud róla), és várj türelmesen. :)

Valószínûleg azért van mert fiatal vagy és még csak most kezdtél menstruálni. :) Az elején még nem feltétlenül rendszeres. Szerintem beszélj anyukáddal errõl, és ha huzamosabb ideig nem áll be viszonylag normálisra akkor érdemes megkérdezni errõl egy orvost. Most még ne izgulj, de mondd el anyukádnak (ha még nem tud róla), és várj türelmesen. :)
Az elsõ 1-2 évben elõfordulhat az is, hogy sûrûbben jön meg a menstruáció.
2év alatt kell, h beáljon normálisra. Nekem is volt ilyenis, és olyanis, h 2-3hónap kimaradt..
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat :) Csak azt remelem.hogy amikor megyunk nyaralni nem pont akkor jon meg :)

Ciklus 8 napján nagyon picit véres nyálka mi lehet? 2 hónapja használok ovutesztet, egyik hónapban a 17. másikban a 14. napon volt ovum.

Egy hónapja PreMenst szedek, lehet az hozta el?re a peteérést. De most a 8. ciklusnapomon volt véres nyálka? Peteérés volt vagy mi?

Legjobb válasz: Ettõl nem kell megijedni, van olyan, hogy egyik hónapban 6 napig tart, van, amikor 8 nap. A gyógyszerek okozhatnak felborulást ebben a rendszerben, tehát nem kell nagyon megijedni, de ha még tartasz tõle, mindig a legjobb megoldás az orvost megkérdezni. Õ jobban ért ehhez :)

Ettõl nem kell megijedni, van olyan, hogy egyik hónapban 6 napig tart, van, amikor 8 nap. A gyógyszerek okozhatnak felborulást ebben a rendszerben, tehát nem kell nagyon megijedni, de ha még tartasz tõle, mindig a legjobb megoldás az orvost megkérdezni. Õ jobban ért ehhez :)

14 éves vagyok. Már lassan egy hónapja van egy nálam 2 évvel idősebb barátom és szeretnék lefeküdni vele... Hogy történjen a dolog?

Én 14 éves vagyok.Tudom kicsit korai a dolog de én nagyon szeretném. Multkor rákérdezett hogy szeretnék e vele lefeküdni,én természetesen igen mondtam, de nem volt rá lehet?ségünk mert egy parkba voltunk. Õ is sz?z még. Eddig még csókolózáson és itt ott tipi-tapin kívül semmi nem volt. Mivel védekezzünk? Szüleimmel nem szeretnék beszélni a dologról...

Legjobb válasz: Szia! picit még fiatal vagy, úgyhogy gondold át vele szeretnéd-e megtenni.elég érett vagy hozzá? ez komoly dolog és az egész életedre kihat majd, emlékezni fogsz rá. ha mégis amellett döntessz, hogy megteszed, mindenképpen védekezzetek, mert 14 évesen egy nem kívánt terhesség örökre nyomot hagyhat benned. Óvszer a legjobb nektek, de óvatosan bánjatok vele. ha késne a menstruációd azonnal szólj egy felnõttnek. közeledjetek egymáshoz elõtte pár alkalommal, így nem lesz olyan görcsös az elsõ együttlét. ne hamarkodjátok el és mindenképpen nyugodt, tiszta környezetbe történjen. hát ennyit tudtam segíteni

Szia! picit még fiatal vagy, úgyhogy gondold át vele szeretnéd-e megtenni.elég érett vagy hozzá? ez komoly dolog és az egész életedre kihat majd, emlékezni fogsz rá. ha mégis amellett döntessz, hogy megteszed, mindenképpen védekezzetek, mert 14 évesen egy nem kívánt terhesség örökre nyomot hagyhat benned. Óvszer a legjobb nektek, de óvatosan bánjatok vele. ha késne a menstruációd azonnal szólj egy felnõttnek. közeledjetek egymáshoz elõtte pár alkalommal, így nem lesz olyan görcsös az elsõ együttlét. ne hamarkodjátok el és mindenképpen nyugodt, tiszta környezetbe történjen. hát ennyit tudtam segíteni
Pár hete (lassan egy hónapja) ismeritek egymást, 14 éves vagy és le akarsz feküdni vele? Véleményem szerint ez korai még. És nem azért mondom, mert konzervatív öreglány vagyok (25), hanem azért, mert tudom (!!!), hogy az elsõ együttlét hatással van az egész szexuális életedre. Azt kívánom, sikerüljön olyan jól az elsõ Neked, mint nekem és akor nem lesz probléma. De várjatok még egy kicsit, ahogy az elõttem szóló is mndta, annyi mindent csinálhattok még az elsõ szeretkezés (mert az legyen, ne DUGÁS) elõtt... adjátok meg a módját, várjatok még egy kicsit, hogy biztos lehess abban, hogy a srác nemcsak arra hajt, hogy végre ne legyen szûz...és tényleg szerelembõl történjen. És mindenképpen óvszerrel védekezzetek, nehogy belemenj "majd vigyázok"- okba, meg "elõtte kihúzom"- okba, mert az amúgy sem biztos, de egy ilyen tapasztalatlan fiú nem tudja ezt még irányítani.
Én is 14 éves voltam , amikor elveszítettem a szüzességem.Nagyon szerettem a srácot , és õ is szeretett, így hát úgy éreztem , hogy megteszem vele.Nem fájt , és figyelmes volt , de ha most lennék ott , biztos nem tettem volna meg.Szerintem még várj 1-2 hónapot ezzel , és ha a srác addig veled marad , és türelmesen vár , akkor megérdemel téged , és hogy vele töltsd el az elsõ kalandot.
Szia! mint az elõttem szólok énis ugyan ezen a véleményen vagyok. Nagyon fiatalok vagytok még. Szerintem egy hónap nagyon kevés ahhoz hogy valakit kiismerj. Honan tudod hogy tényleg szeret és nem csak azt akarja hogy elveszítse / elvegye a szüzességed? Én a helyedben várnék még egy két évet. és ha addig kitart a kapcsolat akkor már lehet. Ha nem hidd el találsz valkit aki nem csak ezért fog szeretni hanem azért aki vagy!
14évesen sztem még várjál!a szüleiddel meg nyugodtan beszélj erõl:) én 17éves vagyok és beszélek a szüleimmel errõl.nem tudják h már nem vagyok szûz, de a fogamzásgátlótablettát h felírattam, tudnak róla!16éves voltam mikor elvesztettem a szüzességem, és iszonyatosan MEGBÁNTAM!nem volt megfelelõ a partner!még várjatok, mert ha mégis megbánod utána, már nem tudsz mit csinálni!
16 vagyok a párom 18 1 éve vagyunk 1ütt, de még nem feküdtem le vele. . . nem mondom, h nem volt szó róla.Megbeszéltük, h nem vagyok még kész rá , megértette és vár!mert:HA SZERET-tényleg-AKKOR VÁR, BÁRMEDDIG :) egyszer van elsõ alkalom :)
Szia! Hová sietsz?hajt valaki? tudod mennyi minden van még amit kipróbálhattok a szeretkezés elõtt? Elõször is élvezd a szerelmet a randikat, aztán a csókokat, aztán simogatás és nézd meg a netten mi a petting.Hihetetlenül sok öröm vár rád, az az egy alkalom meg szinte mindenkinél kellemetlen, kell az neked mikor jót is kaphatsz sõt adhatsz is anélkül? A másik a nõ attól lesz nõ hogy van tartása, és a férfinak akkor kell ha küzdhet érte.Ne akarj lépcsõ lenni, de ha szerelmesek vagytok akkor próbáljatok örömöket szerezni egymásnak, mint írtam akció nélkül, aztán majd késõbb ha úgy érzed ö az igazi, és ki is tart melletted akkor lépj tovább vele.Szívedre hallgass ne a testi szükségletre, mert azt még te magad is eltudod intézni szüzesség elvesztése nélkül, és az is teljesen természetes dolog.
Ne feküdj le vele, fiatal vagy még hozzá!
Hajrá de védekezz:D

Egyik hónapban ciklus 14. napján másik hónapban ciklus 18. napján peteérés? Hogy lehet?

Múlt hónapban néztem el?ször ovutesztel a peteérésem és a 18. napon lett pozi. Most pedig a 13.-on. Hogy változhat ennyire? Ez normális?

Legjobb válasz: igen, normális. Nem mindig van ugyanazon a napon. Lehet pár nappal korábban és pár nappal késõbb is. Nekem az elõzõ hónapban 26-28. nap között volt. Ki is tolódott a menszeszem, mert pont hogy 28 naposak általában a ciklusaim. Nekem itt késõi peteérésem volt.

igen, normális. Nem mindig van ugyanazon a napon. Lehet pár nappal korábban és pár nappal késõbb is. Nekem az elõzõ hónapban 26-28. nap között volt. Ki is tolódott a menszeszem, mert pont hogy 28 naposak általában a ciklusaim. Nekem itt késõi peteérésem volt.
A peteérés utáni idõ a menszeszig, az állandó. Luteáris szakasznak nevezik. Tehát ha változó idõpontban van a peteérésed, a mensihez számítva mindig ugyan annyi idõ telik el.
NOrmális. Az én dokim mindig mondta, hogy mert nem vagyunk robotok. Néhány nap ide oda elõfordul.

Szülők! Ti mennyi zsebpénzt adok egy 14 éves fiúnak egy hónapra?

Legjobb válasz: Én 14 éves lány vagyok, 2000Ft-ot kapok havonta, bár szüleim sokszor elfelejtik, én meg nem merek szólni, mert olyan bunkóságnak érzem. :)

Én 14 éves lány vagyok, 2000Ft-ot kapok havonta, bár szüleim sokszor elfelejtik, én meg nem merek szólni, mert olyan bunkóságnak érzem. :)
Semmit se kapok havonta. 14/F
Nem kapok x idokozonkent penzt, hanem ha megyek valahova akkor adnak.Pl mozi, fagyizo, etc... 14/L
nem kaptam 14 évesen és most sem, ha kérek valamire általában adnak
14 éves vagyok. Nem kapok. Nincs rá szükségem. Max havonta egyszer 500 forintot hogyha éhes vagyok és a büfében kell vennem arra az esetre ha nem lenne elég a kaja amit otthonról hozok (De nagyon ritkán van hogy nem elég)
Még nincs gyerekem, nemsokára lesz, de nem adnék, csak alkalmanként. Kaját kap, ruhákat kap, ha megy valahová (mozi, kajás hely) kap arra, ha marad, elköltheti másra. Mi a jó életnek kellene egy 14 éves gyereknek pénz? Nem értem. 16 évesen meg, ha akar valamit venni, gyûjteni, elmehet diákmelóra. Nem azért, mert nem telik rá, de szerintem nem kell kinyalni a fenekét a tiniknek. Aki a szüleivel él, annak majdnem mindene megvan otthon. A majdnem minden meg bõven elég ennyi idõsen.
Fogalmazás ott van Én semit se kapok csak kajapénzt. Ha kell valami szólok a szüleimnek
én 15.000Ft-ot kapok havonta 14/F
Minek kéne zsebpénz, ha van kaja-pia-szeretet nálunk? Ha kéne vmi úgyis szólok szüleimnek, õk meg vmiért cserébe megadják a kért cuccot. Egyébként meg régebben volt, hogy ötösért kaptam 500 Ft-ot, négyesért 100-at, hármasért semmit , kettesért én adtam 100-at, 1-esért meg 500-at adtam. 14/F
Én 11/F vagyok és 1000ft-ot kapok hetente.
en kb 4000 ft kapok, de kollegiumban lakok, mas varosban, es ezert neha ki kell egesziteni a napi kajat, meg ha megfazok en veszem magmnak a gyogyszert... ha elfogyik a samponom en veszem meg sajat penzbol, szoval nem csak ilyen luxuscikkekre koltom..
Nem most volt, de én megkaptam mindent amire szükségem volt - de csak azt, és kaptam 1000 Forintot havonta hogy megtanuljak spórolni arra amire nincs szükségem, de vágyom rá. Megtanultam bánni a pénzzel. :) 30/F
14 évesen sem kaptam, és most sem, de ha kérek akkor kapok...szerintem ez így is rendben van, spórolni így is tudok
Ha majd nagyobb lesz, akkor elmagyarázom neki, hogy hogyan bánjon a pénzével. Akkor megkapja majd a családi pótlékot meg kiegészítésként valamennyit. Nekem is így volt az én idõmben, plusz én vettem a tízórait, abból is maradt valamennyi, de inkább csak pár száz forint abból.
Én 17 éves vagyok 4-5ezer kapok havonta de ha még kell valamire akkor adnak.
én 1, 000000 szer 300 ft-ot heti
én 14 éves lány vagyok. nincs kötött összeg, mivel nincsen rá szükségem. Mindig van nálam valamennyi, mondjuk hogyha itthon hagyom a bérletemet akkor haza tudjak jönni vagy megkívánok valamit a sulibüfébõl(de ezek nagyon ritkák) ha kell valami a suliba vagy akármi nekem akkor arra kapok de persze mértékkel.
Én nem kapok konkrétan de ha van úgyis adnak. Amúgy meg inkább kérek ha kell valamire pl : könyv, mozi, újság...
Én anno nem kaptam zsebpénzt, de szülinapra, névnapra, búcsúra kaptam mindig X összeget a nagyszülõktõl. Szülõktõl nem, az anyám csak fõzött, mosott és takarított rám (meg most is), meg akkoriban még többnyire õ vásárolta a ruháimat. Én meg vettem egy kis édességet, pár kalózkodni való CD-t/DVD-t, vagy fejlesztettem a gépemet, festéket vettem, stb... Most már szinte mindent magamnak vásárolok, ruhától kezdve alkatrészig és könyvekig, sulis dolgokat is többnyire én fizetem, anya csak a háztartást vezeti (ami valljuk be sokkal drágább mulatság). Karácsonyra pont ezért kérek használhatatlan ajándékok helyett pénzt. Azt akarom megvenni, amire valójában szükségem van. Ha nem pénzt kapnék, nem lenne semmim, amit használni tudnék... 17/L
1000 forint havonta.
Nem adok, nem kollégista, itthonról viszi a tízóraiját. Osztálykirándulásra, vagy ha a bátyjaival elmegy túrázni, kap egy kis biztonsági összeget( elõfordult már, hogy nem is kérte el), amibõl a kosztját kipótolhatja.
20.000ft adok neki
17/f vagyok, nén nem kapok, mert dolgozok. de 14 évesen kb havi 5 ezret kaptam.
Én nem kapok zsebpénzt.
1-2 ezer forintot adnék neki, hogy érezze a súlyát, ha elkölti hülyeségre, akkor nincs több.Szerintem kell nekik valamennyi, hogy megtanuljanak bánni a pénzzel.Ha mindig csak kap amikor kér valamire nem fogja tudni mi mennyibe kerül, és természetes lesz neki, a MINDIG VAN érzés.
Én szülõként 2000 Ft-ot adnék havonta. Ezen meg lehet tanulni a pénzzel bánni. Ha mindenre kér a gyerek, azt hiszi a forrás végtelen. Ja és akkor a szülõ dönti el, hogy amire kér, azt megveheti-e. 14 évesen egy fagyinál, vagy a valakinek adandó rózsánál ne már a szülõ döntsön......
14 éves vagyok (lány) és sosem kapok zsebpénzt, megkapok mindent amire csak szükségem van(alapvetõ dolgok). Honnan fogod tudni hogy nem hülyeségekre és ártalmas dolgokra költi azt a pénzt, pl 2 kartondoboz energiaital a haverokkal? aztán majd lesheted a 2 ezer forintjaidat havonta, pláne hogyha elkényztetitek többet fog kérni, de te tudod.....
Napi 400Ft
1000000ft-ot

Mi okozhatja, ha megjön kétszer egy hónapban? Hónap elején jött meg, 14 nap múlva megint.

Eddig sose volt ilyen. 35 éves vagyok, mindig rendben megjött a menstruációm eddig. Most megint megjött 2 héttel az elõzõ óta. Ugyanúgy fájt a hasam és nem gyenge a vérzés, nem barnázás.

Legjobb válasz: Hormonzavar. Menj el dokihoz, egy egyszerû vérvétellel megállapíthatja, mi a baj.

Hormonzavar. Menj el dokihoz, egy egyszerû vérvétellel megállapíthatja, mi a baj.
A kérdező hozzászólása: Én is a hormonokra gondoltam. Pajzsmirigyhormont is szedek és járok is évente kontrollra, lehet ennek is köze van hozzá.
Igen, az is befolyásolhatja a ciklust!
HÚZZ tanulni!!
Ha összejövünk akkor 1 hónap múlva a szülinapodon megdughatlak?
Dumálhatunk.
Csak itt gyakorin :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!