Találatok a következő kifejezésre: Egy héttel vasárnap (37 db)

Ez mitől van? Kisfiam egy hete vasárnap elesett. Rettenetesen megüttöte a térdét. Nekem kellett felvinnem a harmadikra, mert nem tudott ráállni. Borogattam neki, majd egy óra múlva ráállt.

Azóta már kétszer el?fordult, hogy normál séta közben annyira megfájdult neki, hogy sírva fakadt, és sántított kb fél órát. Maradandó sérülése lehet?

Legjobb válasz: Én elvinném dokihoz, egy röntgen nem ártana.Hátha porcleválása van.

Én elvinném dokihoz, egy röntgen nem ártana.Hátha porcleválása van.
Miért nem vitted orvoshoz???? Hát te is írod, hogy nagyon megütötte.Nem bírt ráállni.... Ebböl komolyabb baj is lehet... Ne lény felelötlen.Vidd rötgenre.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem megírni, hogy 9 éves. Hátha befolyásol valamit a válaszokon.
A kérdező hozzászólása: Annak mik a tünetei?
"annak mi a tünete" ???? Te csak meg akarod tudni, hogy mi a baja a gyereknek, vagy azért azt sem bánod, ha meggyógyítják?? Mi tippelgetünk neked szívesen! VIDD ORVOSHOZ, AHELYETT, HOGY TÕLÜNK ÉRDEKLÕDSZ!!
Szia! Nézd, nem feltétlen kell lennie duzzanatnak, lilás elszinezõdésnek ha esetleg törése van. A gyerekeknél nagyon gyakori a zöldgally törés ami ugye a csont megrepedését jelenti, de van olyan fájdalmas, mint egy igazi törés. Lehet még rándulás, ficam, porcleválás. Mindegy melyik a belsõ fertõzés veszély nagy, csontszilánkok kerülhetnek a véráramba, nyirokrendszerbe. Súlyosabb esetben egy levált vérrög is elindulhat a szív felé a vérárammal, trombózist, embóliát okozhat bárhol ahol megakad! Abban a pillanatban el kellett volna vinni orvoshoz, ahogy történt az eset, nem ilyen sokat várni vele. Oké a gyerekek nem porcelánbabák, sokszor csak picit sérülnek játék közben, de azért ahogy írtad, fájdalmai lehetnek és nem véletlenül csuklik össze! Nem bántásból írom, de a végén még Te leszel felelõsségre vonva az orvosnál, hogy miért vártál ilyen sokáig? Amúgy jogosan... Ne akard, hogy szülõi gondatlansággal, mulasztással "vádoljanak" egy eü-s, két gyermekes anyuka.
A porcleválás tünete erõs fájdalom, mégis, mit vártál? Azt se felejtsd el, hogy ízületrõl van szó, ami egyrészt pokolian tud fájni, másrészt gondolom, szeretné még használni a lábát pár évig! A felelõtlenség teteje, hogy nem mutattad meg dokinak. Lehet, hogy gyulladásban van az egész, az se fog magától elmúlni. Ha gyulladás, ennyi idõ alatt betokosodhat, ami nem tud magától felszívódni, aztán majd szurkálhatják a térdét, remek, holott az elején sokkal könnyebb rajta segíteni!
Szegény kisgyerek! A gyerekek nem szeretnek sokáig szimulálni. Egy-két percig sirdogálnak, keseregnek, hogy vígasztald, simogasd õket, aztán futnak is tovább. Ha szegénykém nem tudott ráállni a lábára, nyilván nagy fájdalmai voltak, mindenképpen orvoshoz kellett volna vinni. Most mielõbb vidd kérlek orvoshoz (sebészet, nem kell beutaló!) és õszintén mondd el, mikor és mi történt és hogy azóta is ennyire fáj a lába. Megröntgenezik és kiderül, mi okozza a kicsi fájdalmait. Komoly szövõdményei lehetnek egy elbagatelizált, elhanyagolt sérülésnek!
Szia kérdezõ! Mi újság?Ugye semmi komolyabb? Izgulok ám a kisfiadért... az eü-s két gyerkõcös anyuka.

Egy hete vasárnap volt peteérésem, az ovuteszt péntek, szombat volt +, és ma egész nap nagyon görcsölök, lehet ez a beágyazódás?

Legjobb válasz: Nem! Mivel most volt csak a peteérésed, min. 7-12 nap kell a beágyazódáshoz. Szerintem a pé-det érzed.

Nem! Mivel most volt csak a peteérésed, min. 7-12 nap kell a beágyazódáshoz. Szerintem a pé-det érzed.
El kellene olvasni a kérdést, és úgy válaszolni!MÚLT HÉT VASÁRNAP VOLT!!!!!! Igen, akár beágyazódás is lehet, de mensi is.A beágyazódás (ha az) még csak most kezdõdött el!
OFF: Jézus, neked meg mi a fene bajod van?! Bocsánat miss TÖKÉLETES, te biztos soha nem olvastál semmit félre... Legyél kö**** máshol, de ne itt!
Jujj, rosszul esett, hogy rávilágítottam, hogy nem tudsz olvasni?Ugyan már :DDDDDD

A barátnőmnek 2 hete volt meg! Rá egy hétre pontosan vasárnap szeretkeztünk vagyis 5 napja. Mindjárt másnap suliból haza hozztam mert hányt és szédült! Rendesen óvszerrel védekeztünk, nem szakadt ki nem volt semmi probléma! Lehetséges hogy baj van?

Legjobb válasz: A terhesség elsõ napján soha nincs ilyen tünet. Akkor még annyira pici az embrió, hogy gyakorlatilag semmi hatása sincs. Még hetekig - és utána sem ekkora. Inkább valami betegség.

A terhesség elsõ napján soha nincs ilyen tünet. Akkor még annyira pici az embrió, hogy gyakorlatilag semmi hatása sincs. Még hetekig - és utána sem ekkora. Inkább valami betegség.
Egyetértek az elõttem szólóval, de azért terhességi-tesztet majd vegyen.
Hát ennyi idõ alatt tényleg nem jelentkezik még tünet...
Terhességi tünetek nem jeletkeznek 1 nap alatt!Márcsak azért sem, mert még meg sem történt a beágyazódás! Ha védekeztetek és nem szakadt ki a gumi, akkor meg pláne nem!
Kicsit nem ártana átolvasgatni a 8-os bioszkönyv hátulját. Akkor nem paráznátok. Meg alapból nem árt némi ismeretet begyûjteni a megtermékenyítésrõl.

Kb. egy hete volt peteérésem. Egy pár napja szúrkál a petefészkem környékén, és ma volt egy pár csepp barnázás. Lehet baba? (jövő vasárnapra nem várom! )

Legjobb válasz: a barnázásnak semmi jelentõsége.amúgy lehet baba de várd meg a jövõ hét vasárnapját.ha nem jön meg pár nap múlva tesztelj és ha babás lennél akkor gratula de...addig még ne éld bele magad.sok szerencsét és türelem.

a barnázásnak semmi jelentõsége.amúgy lehet baba de várd meg a jövõ hét vasárnapját.ha nem jön meg pár nap múlva tesztelj és ha babás lennél akkor gratula de...addig még ne éld bele magad.sok szerencsét és türelem.

Ot eves kislanyom csutortokon volt egy hete hogy baranyhimlos. A holyagok mar szepen szaradnak. Vasarnap ha szep az ido lehet vele menni kirandulni?

Legjobb válasz: Persze. Nekünk bent sem kellett tartózkodni csak annyit mondott a doki, hogy esõ ne érje. Jó idõ van, mehetett pöttyösen is ki. Egyébként is 1 hét után utcára is vihetõ.

Persze. Nekünk bent sem kellett tartózkodni csak annyit mondott a doki, hogy esõ ne érje. Jó idõ van, mehetett pöttyösen is ki. Egyébként is 1 hét után utcára is vihetõ.
én nem vinném. nagyon meleget mond hétvégére, egyrészt nem érheti nap ( a pörköknek nagyon nem jó, ráadásul ha megkapja akkor 1 évig látható lesz a helye) és a meleg sem, izzadni nem szabad (amiért esõ sem érheti amit az elsõ írt). rövidke sétára menjetek inkább, ráadásul legyengült az immunrendszere, fáradékonyabb most, nem biztos, hogy jó, ha túlterhelitek egy kirándulással.
Szia! Én felnõtt létemre ma egy hete hogy bárányhimlõs vagyok. Még van pár fehér tetejû hólyagom, és szárazak is. Délután kint játszottam a gyerekekkel, kimelegedtem. Nagyon kellemetlen volt, elkezdett viszketni és szúrni mindenhol. Még fáradékonyabb is vagyok. Szóval szerintem kell a két hét pihenõ ennél a betegségnél, korai még a kirándulás vagy több órás strapa.

Jó napot doktor úr! Az lenne a problémám, hogy fogamzásgátlót szedek és mivel nem akartam, hogy nyaralás közben menstruáljak, kihagytam a szünetet. A nyaralást kibírta. De múlt hét vasárnap megjött és már egy hete megvan. Nemsokára elfogy a gyógyszerem új

Jó napot doktor úr! Az lenne a problémám, hogy fogamzásgátlót szedek és mivel nem akartam, hogy nyaralás közben menstruáljak, kihagytam a szünetet. A nyaralást kibírta. De múlt hét vasárnap megjött és már egy hete megvan. Nemsokára elfogy a gyógyszerem újból (egész végig meglesz?). Forduljak az orvosomhoz? Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszert ezt követően a szokványos módon kell szedni. A vérzés idővel meg fog szűnni, ám lehetséges, hogy így hosszabb ideig fog tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszert ezt követően a szokványos módon kell szedni. A vérzés idővel meg fog szűnni, ám lehetséges, hogy így hosszabb ideig fog tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jó napot doktor úr! Az lenne a problémám, hogy fogamzásgátlót szedek és mivel nem akartam, hogy nyaralás közben menstruáljak, kihagytam a szünetet. A nyaralást kibírta. De múlt hét vasárnap megjött és már egy hete megvan. Nemsokára elfogy a gyógyszerem új

Jó napot doktor úr! Az lenne a problémám, hogy fogamzásgátlót szedek és mivel nem akartam, hogy nyaralás közben menstruáljak, kihagytam a szünetet. A nyaralást kibírta. De múlt hét vasárnap megjött és már egy hete megvan. Nemsokára elfogy a gyógyszerem újból (egész végig meglesz?). Forduljak az orvosomhoz? Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszert ezt követően a szokványos módon kell szedni. A vérzés idővel meg fog szűnni, ám lehetséges, hogy így hosszabb ideig fog tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszert ezt követően a szokványos módon kell szedni. A vérzés idővel meg fog szűnni, ám lehetséges, hogy így hosszabb ideig fog tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mekibe mennék dolgozni suli mellet. Ugye heti 20 órát kell dolgozni minimum egy héten? és azt beoszthatom ugy pl h szombat 8 óra vasárnap 6 óra, péntek 6óra? Vagy mindennap menni kell?

Legjobb válasz: Miért nem kérdezed meg a Mekiben, ahova menni szeretnél? Gondolom ha rugalmasak, akkor meg tudják úgy oldani, hogy neked is jó legyen. Szerintem személyes megbeszélés után tudni fogod a választ.

Miért nem kérdezed meg a Mekiben, ahova menni szeretnél? Gondolom ha rugalmasak, akkor meg tudják úgy oldani, hogy neked is jó legyen. Szerintem személyes megbeszélés után tudni fogod a választ.
be lehet osztani úgy ahogy akarod, csak az óraszámnak kell meglennie

Van köztetek olyan, akinek a méhpempő meghosszabbította a ciklusát? Egy hónapja eszem, vasárnap kellett volna megjönnie. Egy hete már megjön érzésem van, de sehol semmi. Szerdán teszteltem, negatív.

Legjobb válasz: Bocsi a méhpempõrõl nem tudok mit mondani, de mikor nekem volt mindjárt megjön érzésem és vérzés nem volt, akkor vártam babát. csinálj holnap reggel még egy tesztet és drukkolok.

Bocsi a méhpempõrõl nem tudok mit mondani, de mikor nekem volt mindjárt megjön érzésem és vérzés nem volt, akkor vártam babát. csinálj holnap reggel még egy tesztet és drukkolok.

Hüvelyultrahang alapján szombat vagy vasárnap kellett volna, hogy tüszőrepedés legyen. A ovuteszt (fertinet) egy hete negativ. Miért?

Cuklusaim 26-27 naposak. A teszt eddig mindig mutatta, hogy mikor volt ovulációm (igaz One step tesztet használtam).

Legjobb válasz: Én egyre több helyrõl hallom, hogy az ovulációs tesztek nem túl megbízhatók szükséges mellette valami egyéb módszert is alkalmazni.

Én egyre több helyrõl hallom, hogy az ovulációs tesztek nem túl megbízhatók szükséges mellette valami egyéb módszert is alkalmazni.
Mért nem a dokit kérdezted meg? Nem tudom, hogy van ez pontosan, de lehet kiszabadult a pete csak nem érett meg és esetlege miatt nem jelzi a teszt. Vagy ez a fajta teszt nem megfelelõ számodra.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az orvosomtól 70 km-re vagyok (ultrahang lenne a legjobb tudom....) de mivel eddig nem történt ilyen, ezért érdekel-t volna, hogy ki volt hasonló szituban. Az ovu mikroszkóp tegnap eset páfrányos volt... nyálból néztem. Cervix-mintával messze elkerülte a páfrány alakzatot :-( Más ötlet, hogyan tudom meg az ovumat? :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!