Találatok a következő kifejezésre: Egy hét kell (688 db)

Egy hétig kell adni?

4hónapos kis fiamnak elkezdtem adni az almát tényleg 1hétig kell adni aztán a másik ételt is egy hétig majd így tovább...?

Legjobb válasz: Én adtam egy hétig, de a hét végén már megevett egy egészet és adtam hozzá kekszet:) Ha 1-2 nap után nincs baja, szerintem adhatsz mást,aztán vegyítheted.

Én adtam egy hétig, de a hét végén már megevett egy egészet és adtam hozzá kekszet:) Ha 1-2 nap után nincs baja, szerintem adhatsz mást, aztán vegyítheted.
Legalább 3-4 napig, folyamatosan növelve a mennyiségét.
Ha nagykönyv szerint nevelsz, akkor add egy hétig. Bár szerintem te is megunnád igen gyorsan. Felesleges egyébként addig adni. 2-3 napig, aztán vegyítheted új ízzel is, esetleg kekszporral. Vagy ha nem akarsz új ízt, akkor tejpépet adsz helyette, vagy összekevered tejpéppel. Hülyeség, hogy napi 1 kanállal több. Mikor megkóstolja elég egy pár falat, de ha nincs tõle baja, akkor következõnek eheti ameddig jól esik neki.
A szigorú fekvés az sajnos szigorú fekvés, ne sétálj, csak a wc-re. Az ágyban viszont tornáztasd egy kicsit a lábad, karodat.
Én péntek óta fekszem. Nekünk is volt tervünk a hétvégére, mert Gyulán lesz kolbászfesztivál koncertekkel, mulatsággal, és oda mentünk volna. (csabai vagyok) Zene, napsütés, madárcsicsergés, séta...imádom. De mindegy, mert a Pici Kisbabánk a legfontosabb, úgyhogy ha kell hónapokig fekszem. Kitartás, Neked lehet hogy már hétfõn feloldják a fekvést!!
A kérdező hozzászólása: Én hétfõn megyek visza! Remélem nem itél még egy hétre az ágyba! De mesze van ám nagyon! Te miota fekszel?Kibirom ezt a hetett és reménykedek hogy mimden rendben lesz! De már most kivagyok töle mert hétvégére nagyon jó idõt mondanak! Az volt a terv hogy lóvas túrázás meg kutyázás brüm brüm!
Nagyon szuper, hogy melletted van a férjed! Én is már behordtam minden az ágyam mellé, úgy néz ki, mint egy kirakodó vásár, de muszáj. Étkezéssel nincs gondomon, szerencsére nincs hányingerem meg ilyesmi. Sõt, szinte egész nap ennék! :( Mikor mész vissza a dokihoz? Én jövõ hét csütörtökön, de olyan távolinak tûnik...
A kérdező hozzászólása: Igen mellettem van a férjem este 9 ig! Így mindent megcsinál amit tud! Megértem azt is hogy fõz rám kisebb nagyobb irányitásal ;)! Mellettem van szerencsére mindenben! De én mindent amit tudtam azt az ágyam mellé bevittem, hogy elérhetõ legyen! Igaz enni nem tudok csak gyümölcsõt meg könnyebb ételeket, de teljesen mindegy mert minden felfúj és fáj a hasam ezért is gondoltam hogy kell a séta mert ha nem mozgatom meg magam szét durranok egyszer! Ez nem okoz neked problémát? Próbáld valahogy nem megerõltetni magad!
Téged van aki "kiszolgáljon"? Párom dolgozik, a többi családtagom is, így napközben mikor egyedül vagyok, magamról kell gondoskodjak. Elég kifárasztó, most egy picit meg is fájdult a hasam, na de már ágyban vagyok. :) utolsó voltam
Éppen hasonló kérdést szerettem volna feltenni, mert hasonló cipõben járok. Én péntek óta fekszem, és hétvégére 20 fokot mondtak. Imádok sétálni, és nem tudom, hogy ezzel most árthatok-e a babánák. Arról nem beszélve, hogy nincs erkélyünk, 4. emeleten lakunk, és jó lenne egy kis friss levegõt szívni... 7 hetes vagyok
Én átérzem a problémád, csak nekem 8 hónapig kellett feküdnöm koraszülés veszélye miatt. :( Csak pisilni és mosakodni kelhettem fel. Nagyon borzasztó idõszak volt, de kibírtuk. :) 2. terhességemnél ugyanez volt, csak ott volt már mellette egy 3 éves is. Na az már kihívás, de betartottam, mert kellett. Megéri hidd el. ;) Ha megszületik utána úgysem lesz ilyen, hogy csak úgy fekhetnél, olvashatnál, tévézhetnél, próbáld kihasználni. ;)
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy ki kell bírnom, hisz nagyon akarom õt!! Csak borzasztó nehéz, aktív életvitelem egyik napról a másikra íj módon megváltozott !! De kösszönöm nagyon!!!
Bírd ki a babád érdekében! Jó babavárást! Kitartás!! Tudom nekem is nehéz lenne akár egy napig is feküdni, de muszáj a kicsi érdekében!!!
A kérdező hozzászólása: Hát az igen, egy jó kis fesztiválnál nincsen jóbb! Én is kivánok neked kitartást és sok sikert csütõrtökig! Irj hogy mi volt a dokinál!
Azért azt megnézem honnan hivsz ki házhot mobil szerelõt.
A kérdező hozzászólása: a samsung-tól!!?
Minden rendben van veled amúgy? Láttál te már házhoz jövõ mobil szerelõt?
Ha meg bírod fizetni akkor miért ne?


Elvileg 7 hetes vagyok, de az hasi uh-n azt mondta a dokim, hogy nem lát élő sejtet, ez mitől lehet? Nagyon aggodom hogy mi a baj? Jan.24. én volt utolsó menses, vissza kell mennem egy hét múlva, mire számíthatok?

Legjobb válasz: Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!

Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkolást, de addíg sajnos nem tudok megnyugodni sem.Remélem nem lesz semmi gond! Szeretnénk ezt a babaát!!!
Szia, Hasi uh-val csak a 12. hét után néznek általában pont azért mert ekkor még annyira apró a kis drága, hogy nekem anno a cisztáimat is hüvelyivel nézték ami 4*5 cm-es volt.Tehát menj el a kirendelt kórházadba és mutasd meg magad a dokinak.Kórházba tuti hüvelyit használnak és látni fog egy pici rízsszemnek tûnõ akármit ami nem tövv 12-14 mm-nél :o)Én a 12. héten hallottam elõször a szívverést mert az az uh nem mutatta.De ne izgulj sokat, mert az idegesség az ártalmas sajnos. 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! De ez az, hogy kórházban voltam és a dokim keserített el ennyire.Nem is ahová tartozom, hanem utaztam érte 200km.t!!! Csak hogy megtiszteljem azzal, hogy õ lássa, hisz nem kevés ideje járok hozzá!
Szia! Petezsákot sem látott?Mert azt nem írtad. Nézd meg a papírodon, mert ha azt látta, akkor valószínû babás vagy.Az nem lehet, hogy fiatalabb terhes lehetsz? Ne izgulj lehet, hogy 1-2 hét múlva már látni. De miért kell 200km-ert utazni egy uh-ér? A közeletekbe nincs doki akiben megbízhatsz? Sok sikert

A 12. heti dawn kór szűrés hogy működik? Azt tudom, hogy egy vérvétel, kell beutaló vagy valami? Székesfehérváron hova kell menni? Amikor megyek a 12. heti uh-ra akkor nem tudom esetleg megcsináltatni?

Legjobb válasz: Köszi a választ. A védõnõm azt mondta, hogy nem kell bejelentkeznem a 12. heti uh-ra, és hogy a hét bármelyik napján mehetek. Most akkor hogy is van ez?

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A védõnõm azt mondta, hogy nem kell bejelentkeznem a 12. heti uh-ra, és hogy a hét bármelyik napján mehetek. Most akkor hogy is van ez?
Kell beutaló és általában idõpont is de ha rugalmasak, akkor talán kapsz egyszerre.Javaslom hogy elõször UHra kérj, mert õk zsúfoltabbak, a labor tud alkalmazkodni.Általában.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Képet azért adnak a picirõl?
Elõzõ válaszoló vagyok. Még annyi, hogy nagyon gyorsan ment a dolog, bár amikor bementem sokan voltak, de nem mindenki oda várt. A vizsgálat nem tartott tovább 10-15 percnél és egy helyen volt az uh és ugyanaz az orvos vette le a vért is, rögtön az uh után. Kedvesek voltak, gördülékenyem ment minden, tényleg csak ajánlani tudom. Ráadásul egy fél éve el is költöztem Fehérvárról, de az sem volt gond, hogy a kiskönyvben másik település szerepelt lakcímként.
Szia! Az én infom is friss, néhány hete voltam. Beutaló nem kellett, a kiskönyvemet kérték el. Nem a kórházba mentem, hanem a Család és Nõvédelmi Központba, ami a Várkörúton van (talán 8 a házszám, de ebben nem vagyok biztos), a Péter Rózsával van szemben, a vasaló ház oldalán. Minden nap lehet menni, 8-12 között, ha jól emlékszem, de ezt megtalálod a neten. Csinált az orvos egy uh-t és volt egy vérvétel. A párom nem volt bent, de ez az ultrahang nem is volt annyira "mozizós", még én sem láttam rá a monitorra. Az eredményt nagyon gyorsan megkaptam, két hetet mondtak, de másfél hét volt csak. Jött egy sms egy belépési kóddal és a sejtbank oldalán meg tudtam nézni az eredményt a neten. A vizsgálat teljesen ingyenes volt és én nagyon örülök, hogy megcsináltattam.
Sajnos nem jellemzõ, nekem is ott volt a férjem, de mivel elõttem mindenki egyedül ment be, ráadásul a dokit sem ismertem, inkább nem firtattam. Amúgy elég hamar elintézik, szóval ott nincs igazán idõ nézegetni:(
A kérdező hozzászólása: Ja még annyi, hogy az apukát beengedik uh-ra velem?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! sokat segítettetek. :)
Szia! A kombinált eszt eredménye nincs meg 3hét múlva, én is így jártam, a nagy hidegbe bementem érte, azt közölték hogy nicns meg, majd ráérek menni érte a 18.heti uh-on.
Én most voltam a héten, tehát friss az infóm:) Szóval: beutaló nem kell, és úgy tudom szerdánként (legalábbis aznap biztos) csinálnak kombinált Down-tesztet (UH + vérvétel)!!! Bemész a kórházba a szülészet-nõgyógyászati ambulanciára (rögtön a sorompónál van a piros téglás épület, bent pedig jobbra a földszinten az elsõ folyosó az amb.), ott húzol egy sorszámot UH-ra és vársz, 8-tól kezdenek, de sorszámot elõbb is húzhatsz. 1. vagy 2. ajtónál bemész UH-ra, ott megkapod annak a leletét és egyben a beutalót a vérvételre, amivel egybõl hátramész és bekopogsz az 5. ajtón, ott veszik le a vért (1 kémcsõvel). Vérvétel eredménye 3 hét múlva lesz! Ha van még kérdésed, írj nyugodtan:)
Apukát nem engednek be, már próbálkoztunk.A picit tökéletesen lehet látni, a veled szemben lévõ lcd tv-n.Képet adnak, 500.- ellenében:) Én jövõhét kedden megyek uhra, 36hetesen, és kérek képet is:)

A 36. -ik hét után az Nst. -re és a Flowmetriára egy nap kell menni? Ilyenkor vizeletet is kell vinni? Ekkor méhszájvizsgálatot is végeznek?

Els? babás leszek,és fogalmam sincs ezekr?l a dolgokról.34.-ik hét felé közelítünk.

Legjobb válasz: Az nst minden héten van a kiírt idõpontig,utána naponta. Ha minden rendben az Nst-nél,csak a 38-heti ultrahangnál lesz flowmetria.Nekem szinte semmit nem mozog a pici,ezért mikor bemegyek nst-re rögtön csinálnak flowmetriát is. Méhszáj viszgálatot fognak csinálni,minden héten az fontos, pisit nem kell bevinni,mert ott is tudsz a kórházban. Remélem tudtam segíteni. 38heteske

Az nst minden héten van a kiírt idõpontig, utána naponta. Ha minden rendben az Nst-nél, csak a 38-heti ultrahangnál lesz flowmetria.Nekem szinte semmit nem mozog a pici, ezért mikor bemegyek nst-re rögtön csinálnak flowmetriát is. Méhszáj viszgálatot fognak csinálni, minden héten az fontos, pisit nem kell bevinni, mert ott is tudsz a kórházban. Remélem tudtam segíteni. 38heteske

14 hetes vagyok. Hallottam a gát masszázsrol. De ezt hogyan kell? Hanyszor kell egy heten? Mennyi ideig? Ez megkönnyiti a szülést? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia...:-) 14 hetsen az meg korai....majd a 35 het korul kell elkezdeni...ird be a keresobe, hogy gatmasszazs es kiad egy csomo oldalt...leirja reszletesen, hogy mivel kell csinalni, milyen olajjal es hogyan. En kiprpbaltam..nekem nem jott be..de lehet neked hasznal:-) Minden jot kivanok neked es boldog babavarast! Egy 5 honapos kisfiu anyukaja:-)

Szia...:-) 14 hetsen az meg korai....majd a 35 het korul kell elkezdeni...ird be a keresobe, hogy gatmasszazs es kiad egy csomo oldalt...leirja reszletesen, hogy mivel kell csinalni, milyen olajjal es hogyan. En kiprpbaltam..nekem nem jott be..de lehet neked hasznal:-) Minden jot kivanok neked es boldog babavarast! Egy 5 honapos kisfiu anyukaja:-)
Én vettem gátmasszázsolajat. A 36. héttõl kellett volna használni 2 naponta. De engem nagyon csípett, úgyhogy végül is nem használtam. Nem akartam, hogy a PH változás miatt az utolsó idõben valami gombát összeszedjek.
Felesleges idõtöltés. Ha elsõ babás vagy, úgyis vágni fognak a babád és a te egészséged érdekében. Szegeden tiltják az orvosoknak elsõ babásoknál a gátvédelmet.
Ne hidd el a sok szóbeszédet! A barátnõm is pár hete szülte, érzéstelenités nélkül az elsõ babáját és NEM volt gátmetszése. Nyilván nem metszenek mindenkinél, ez alkati kérdés.
A kérdező hozzászólása: Az egyik ismerösöm most szült külföldön es neki semmilyen metcces, vagas sem volt pedig 3600 szuletett a fia.Õ mondta hogy semmilyen varrata sincs.
A kérdező hozzászólása: Es elso szülés volt neki.
Külföldrõl ne beszéljünk, mert más tészta, itthon pedig kórházi szabályzat, és orvos merészsége válogatja.
ha találsz olyan dokit, aki támogatja, akkor egy próbát megér, miért ne, mégiscsak százszor jobb...!

Mennyit kellek mozogni egy héten, hogy megőrizzem az alakomat? Heti 5-ször 20 perc elég?

Legjobb válasz: Mi az, hogy "kellek mozogni"? Arra gondolsz, hogy "kell mozognom"? Szerintem pl. heti 3 alkalommal 1-1-1 óra az pont jó.

Mi az, hogy "kellek mozogni"? Arra gondolsz, hogy "kell mozognom"? Szerintem pl. heti 3 alkalommal 1-1-1 óra az pont jó.
a zsírégetés nagyjából 25-30 perc folyamatos testmozgás után kezdõdik, inkább ritkábban és hosszabban mozogj

Beüzemelés előtt várni kell 2-3 hetet. De mi van akkor ha egy másik akváriumomból teszek át vizet? Kb. az új akvárium 40%-át töltené ki. Tehát akkor is kell várni egy hetet legalább?

Legjobb válasz: Sok függ attól, hogy milyen halakat akarsz bele tenni. Ha nem kényes fajták akkor szerintem 1 hét bõven elég. A legfontosabb, hogy pár napot pihenjen a friss víz, hogy ne legyen annyira klóros.

Sok függ attól, hogy milyen halakat akarsz bele tenni. Ha nem kényes fajták akkor szerintem 1 hét bõven elég. A legfontosabb, hogy pár napot pihenjen a friss víz, hogy ne legyen annyira klóros.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, Sokcsíkú csigasügerek lesznek benne. Szerintem itt a víz nem klóros, mert kútból jön. :)
Legalább, a vízben nem sok lebontó baci van. Azzal csak beoltod a vizet, a szûrõbaciknak a szivacsban kell elszaporodniuk. Egy kis halkaját is szórj a vízbe bejáratás alatt.
Én csináltam már úgy új akváriumot, hogy beleraktam egybõl a halakat. Az akváriumból kiszedett fele vízbe, a többit meg feltöltöttel állott vízzel, és nem volt semmi gondjuk. De jó azért ha új szûrõt is raksz bele, az nem baj ha vársz a halakkal még pár napot.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat! :)
Nekem is így volt hogy este 9kor lett kész az akvárium feltöltéssel, tiszta csapvízzel, sera nitrivec és 11kor mentek bele a halak, semmi bajuk nem lett de vészhelyzet volt..
Érdemes kivárni az idõt. Ha vészhelyzet van, akkor pedig nagyon gyakori vízcserével segíthetsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!