Találatok a következő kifejezésre: Egy házasságban év után (30 db)

Vagyonmegosztás-hogy működik ebben az esetben? Házasság kötésünk után vettünk egy házat, csak a férjem nevére. Most, 23 év után válunk, és a férjem azzal fenyeget, hogy eladja a fejünk felől a házat. Megteheti?

Van egy 15 éves lányunk, és egy 21 éves fiunk. Békés megoldásként 50-50 százalékot javasoltam. Neki ez nem megfelelő. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Igazából ez ettõl bonyolultabb kérdés. Tételezzük fel, hogy a férj kapta ajándékba 23 évvel ezelõtt vagy örökölte, így a saját vagyona, nem házassági közös vagyon. DE! 23 év alatt költöttek a házra, a feleség a saját munkájával hozzájárult az ingatlan értékének növekedéséhez, megtartásához mind pénzben, mind természetben (takarítás). Mindenképp van tulajdonjoga a feleségnek, ha örökség, ajándék vagy bármi volt, akkor is, 23 év alatt nem hiszem, hogy egy felújítás ne történt volna a házon és annak az értéknek a fele már egybõl a feleségé. Ehhez egy jó ügyvéd kell már, mert nem egyszerû ügy, de csak úgy nem adhatja el a férj.

Igazából ez ettõl bonyolultabb kérdés. Tételezzük fel, hogy a férj kapta ajándékba 23 évvel ezelõtt vagy örökölte, így a saját vagyona, nem házassági közös vagyon. DE! 23 év alatt költöttek a házra, a feleség a saját munkájával hozzájárult az ingatlan értékének növekedéséhez, megtartásához mind pénzben, mind természetben (takarítás). Mindenképp van tulajdonjoga a feleségnek, ha örökség, ajándék vagy bármi volt, akkor is, 23 év alatt nem hiszem, hogy egy felújítás ne történt volna a házon és annak az értéknek a fele már egybõl a feleségé. Ehhez egy jó ügyvéd kell már, mert nem egyszerû ügy, de csak úgy nem adhatja el a férj.
Házasság után megszerzett vagyon közösnek minõsül, akárkinek a nevén is "fut". Kivétel, ha szerzõdéssel "nevesítették" azt, akinek ajándékozták, vagy szánták legyen szó akár ingatlanról, akár nagy értékû ajándékról. Akkor az saját, külön vagyon lesz, hiába a házasságkötés után szerzettnek minõsül. (Például szüleid Neked ajándékoztak egy nyaralót. Ilyen esetben hiába a házasságkötés alatt történt, ez külön vagyonodnak minõsül, mert kizárólag Neked szánták. Feljegyzésre kerül az ingatlan-nyilvántartásban. Ha nem nyilvántartott dolgot adnak ajándékba, akkor válás esetén lobogtatod az ajándékozási szerzõdést a bíróság orra elõtt.) Valamint nem lesz közös vagyon a házasságszerzés elõtt meglévõ különvagyonod sem. Még kivétel, ha házassági szerzõdés van köztetek, és abban van erre vonatkozóan kikötés.
Egy lényeges kérdés van! Az ingatlan milyen forrásból származó pénzbõl vettétek?
Nem teheti meg. (illetve az van, amit elsõ mond). Mibõl vettétek a házat? Közös pénz, vagy valaki korábbi pénze, esetleg házasság alatti örökség?
A ház közös szerzeménynek minõsül , mindegy, kinek a nevén van. (hacsak nincs házassági szerzõdés, ami másképp rendelkezik)
3-4 válaszoló! Ha házasság után vesznek valamit, nem biztos, hogy közös. pl: 1) egyik fél házasság elõtti pénzébõl veszi. Csak az övé. 2)egyik fél eladja a korábbi lakását. Itt is csak az övé lesz az új, hiába házas, amikor veszi. 3) Ha valamelyik fél akár a házasság alatt kap pénzt a szüleitõl, és abból vezs házat. 4) örököl a házasság alatt. Szóval kedves kérdezõ, lehet az is, hogy a férjed jogosan adné el, mert csak övé. A kérdés, hogy mibõl vette?
Mivel a házasságkötés után vettétek, közös vagyon. Tehát nem adhatja el a fejetek fölül a házat önhatalmúlag, mert annak 50%-a a tied, 2év után is az lenne, nemhogy 23 év után. Akkor is, ha papíron csak az õ nevén van.
Megteheti, de akkor te is megteheted, hogy vagyonkimentés és sikkasztás miatt feljelented.
"50%-a a tied, 2év után is az lenne" Na már megint ez. Soha semmi nem lesz közös ami házasság elõtt a másik félnek már megvolt, sem 2 sem 200év múlva. Hagyjuk már ezt a hülyeséget, mert semmi törvényi alapja de mindig van valaki aki ezt írja.
nem olyan bizutos az, hogy közös a ház. Hitelre vettétek? mert akkor csak a hitel fele illet meg. Ha viszont bizonyítani tudja, hogy a házasság elõtt szerzett pénzbõl vette az egészet akkor az övé teljes mértékbe.
Jah persze, ha mindent kifizet kp-ban, akkor nem jár tulajdonjog semmibõl, csak ez általában igen ritka. 23 év alatt ráköltenek a házra 4 milliót, abból 2 jár a feleségnek akkor is, ha a ház a férj magánvagyonának számít, csak 2 millát nem mindenki tud kifizetni.
"Az úgy igaz, hogy a másiké nem lesz, de idõvel ha költ rá, tulajdonjogot szerez benne. Pl. elromlik a kocsi, ami elõtte a férjé volt, és már a házasság alatt kerül bele egy új vezérmûszíj, annak a fele egybõl a feleség része. A ház is ilyen. 23 év alatt nem létezik, hogy ne költöttek volna rá közösen, szóval tökmind1, mibõl van, akkor is van tulajdona a feleségnek is benne, csak kérni kell, hogy ezt hivatalosan állapítsák meg." Ez így hülyeség és nem igaz. Ha vettek házasság alatt egy konyhabútort annak az értéke válás után jár a másik félnek, de a váláspillanati ára nem a vásárlási ára. Tulajdonjoga pedig soha nem lesz a lakásra. Az a felújítás ami pedig csak állagmegóvás miatt történt már nem is számít.
Mi is 23 éve vagyunk házasok és majdnem elváltunk. A lányunk 17 a fiunk 22. Nálunk életközépi válság van mindkettõnknél.
Bocs az offért, de elárulod, miért váltok 23 év után? Valami varázs szám lehet, mint a hírhedt 7. év... A számon akadt meg elõször a szemem, mert pont mi is a 23. évben akartunk válni (megcsalás miatt), de végül együtt maradtunk, ennek már 3 éve...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat....ezek után gyorsan cselekszem....nem gondoltam, hogy ennyi bonyodalommal jár.
Ott van, hogy el kell hozzá indítani a vagyonmegosztást, akkor követelés tartozik az ingatlanhoz. Ha a férj gyorsan cselekszik még az ügy elindítása elõtt, akkor el tudja adni hirtelen, késõbb meg lehet pereskedni.
"Nem tudja eladni" vs. "Azt megteheti szemét módon, hogy eladja gyorsan " Na, akkor most mi van? :)
Nem tudja eladni, mert a ház nem teher és követelésmentes, csak ehhez el kell indítani a vagyonmegosztást. Azt megteheti szemét módon, hogy eladja gyorsan (ha tudja) és a pénzt elkölti, utána pereskedhetsz évekig, ha nincs neki mibõl kifizetnie téged.
Utolsó, mivel a férj nevén van, így õ a feleség beleegyezése nélkül is eladhatja...nincs szükség sem a feleség belegyezésére, sem az aláírására. Viszont mivel közös vagyonról van szó, a feleségnek megtérítési igénye keletkezik az eladott közös vagyoni ingatlan értékének felére.
"Házasság kötésünk után vettünk egy házat, csak a férjem nevére." Együtt vették, házasságkötés után. Egyiküké sem volt ez a ház elõtte, szóval jelen pillanatban itt nem errõl volt szó :)
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy a házat bõvítettük 2001-ben, és fél szocpolt vettünk föl rá. Akkor már az én nevem is szerepelt a papíron. Elõször írtam erre az oldalra, és még nem tudtam mit lehet írni. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok jó tanácsot. Közös pénzbõl vettük a házat. Nincs házassági szerzõdés. A férjem már tíz éve nem dolgozik, nincs bejelentett munkahelye. De szerintem ez nem számít.
Az úgy igaz, hogy a másiké nem lesz, de idõvel ha költ rá, tulajdonjogot szerez benne. Pl. elromlik a kocsi, ami elõtte a férjé volt, és már a házasság alatt kerül bele egy új vezérmûszíj, annak a fele egybõl a feleség része. A ház is ilyen. 23 év alatt nem létezik, hogy ne költöttek volna rá közösen, szóval tökmind1, mibõl van, akkor is van tulajdona a feleségnek is benne, csak kérni kell, hogy ezt hivatalosan állapítsák meg.
Azért most már jó lenne, ha a Kérdezõ tisztázná, mibõl is vették a házat.
Ne legyetek más ostobák. Attól, hogy valaki megházasodik attól még nem lesz a másiké a saját maga által megvásárolt ingatlan, kocsi. Ha az õ nevén van a ház és saját pénzbõl, nem hitelbõl vettétek akkor megteheti, de ha még hitelbõl is vettétek fel, mondjuk az õ nevére akkor is, max akkor nem adhatja el a fejetek felõl a házat ha van használati jogod benne, vagy a gyerekeknek akiket köteles vagy felnevelni 18 éves korig abban a házban. Ajánlom, hogy menj el egy ügyvédhez, õ többet tud majd segíteni, attól, hogy itt vannak hasonló cipõben járó nõk, férfiak attól még nem ugyan az a 2 eset!
Jó 10.milliós lakás 1/5-velmit kezd? Eladni nem tudja, hisz ki az a hülye aki megveszi. Bent nem lakhat ha a túlajdonosnak van haszonélvezete, azt a hajára kenheti. Azért az sem mindennapi, hogy egy lakás felújításra 4.milliót költenek.

Meddig tart egy házasság? Mikor van az, hogy azt érzitek már nem megy tovább? ez rossz ha öt év után egy viszonylag jól működő házasságban az eszembe jut?

Legjobb válasz: Szerintem változó,hogy kinek mikor jut ilyen az eszébe,sõt van akinek az eszébe se jut.Persze szerintem az utóbbi elég ritka.Igazán nem értem,ha jól mûködik a házasság,akkor miért is jut ilyen az eszedbe?Valami csak nincsen rendben...!

Szerintem változó, hogy kinek mikor jut ilyen az eszébe, sõt van akinek az eszébe se jut.Persze szerintem az utóbbi elég ritka.Igazán nem értem, ha jól mûködik a házasság, akkor miért is jut ilyen az eszedbe?Valami csak nincsen rendben...!
Akkor igen csak bajok vannak már abban a házasságban és még magadnak sem mered bevallani. Ha jól mûködne, nem gondolnál ilyenekre.

Húgomék váln (án) ak, 2 év házasság után. Testvéremnek van egy házasság előtt szerzett lakása. A házasságkötés után férjével vettek egy kertes házat, hitelből. Válás esetén hogyan történik a vagyonmegosztás?

A hitel a férj nevén van, mivel neki volt egyedül munkahelye,keresete,de húgom a hitelszerz?désen adóstársként szerepel.Jelzálog került húgom lakására,és a közösen vásárolt családi házra is.A családi ház nem fele-fele arányban van, hanem húgom nevén van a nagyobb rész.

Legjobb válasz: jogiforum.hu kerdezzetek meg egy ugyvedet

jogiforum.hu kerdezzetek meg egy ugyvedet
Amit a házasságban szereztek, az közös vagyon, és ha nincs gyerek, akkor fele-fele arányban szokták megosztani, illetve olyan arányban, ahogyan a felek beletették a pénzt. Ha pl a feleség több pénzt tett bele, akkor hiába a férj nevén van a hitel és a ház, a belefektetett pénz akkor is kamatostul visszajár a feleségnek a válás után. Szerencsére a pénzmozgásokat a banki kimutatásokból meglehetõsen precízen vissza lehet követni. A házasság elõtt szerzett vagyon (a lakás) nem lesz megosztva.


Egy év után házasság, lagzi nélkül. Te mit szólnál hozzá, ha a családban ilyen történne?

Lassan egy éve vagyunk együtt a párommal, de gyakorlatilag az elejét?l kezdve tudjuk, hogy együtt akarjuk leélni az életünket.

Legjobb válasz: nekem errõl az a véleményem, hogy ahhoz,hogy együtt legyetek,nem kell házasság, az csak egy papír, egy jogi kötelék... attól a kapcsolat érzelmileg jottányival nem lesz erõsebb de ha meg akartok házasodni,és a rokonok ilyen faksznisak, akkor én elvonulnék a világ elõl és egy kis vidéki faluban,ahol normális a pap megesküdnék. a rokonságnak meg majd leesik,amikor meglátják a gyürüt a kezeteken...akkor meg mondjátok, hogy szükkörü volt, nem akartátok nagydobra verni...mert hülyeségnek tartjátok erre szórni a pénzt(ha ugyanis nagydobra veritek,akkor a fél várost, falut meg kell hívni,a másik fele a falunak meg besértõdik vérig, ezért inkább úgy gondoltátok, hogy senkit.Pont.Két-három hétig háborognak, akár 2-3 hónapig is, oszt jóccakát.Jónapot. El van felejtve az egész.

nekem errõl az a véleményem, hogy ahhoz, hogy együtt legyetek, nem kell házasság, az csak egy papír, egy jogi kötelék... attól a kapcsolat érzelmileg jottányival nem lesz erõsebb de ha meg akartok házasodni, és a rokonok ilyen faksznisak, akkor én elvonulnék a világ elõl és egy kis vidéki faluban, ahol normális a pap megesküdnék. a rokonságnak meg majd leesik, amikor meglátják a gyürüt a kezeteken...akkor meg mondjátok, hogy szükkörü volt, nem akartátok nagydobra verni...mert hülyeségnek tartjátok erre szórni a pénzt(ha ugyanis nagydobra veritek, akkor a fél várost, falut meg kell hívni, a másik fele a falunak meg besértõdik vérig, ezért inkább úgy gondoltátok, hogy senkit.Pont.Két-három hétig háborognak, akár 2-3 hónapig is, oszt jóccakát.Jónapot. El van felejtve az egész.
Miért lennétek felelõtlenek? Ha már úgyis együtt éltek, kinek mi köze hozzá, h élettársi v házastársi a kapcsolat? Ha a család ellenzi, csak van két megbízható barát, aki tanúskodna? Mi nyáron esküszünk, két év együttélés után, az én tanúm apósom lesz, páromé anyukám, lagzit nem tartunk. Szerintünk felesleges pénzkidobás lenne. Ja, falun élünk. De nem az emberek szemének házasodunk, hanem egymásnak... A mi családunk elfogadta. A Tiéteknek ez miért probléma? Vagy valóban ez a problémájuk?
Ne engedj beleszólni...majd átmegy rajtuk.A te életed, te eskuvod...ne is bántson a dolog, engedd el a fuled mellett.Az élet változik..valaki tud hozzá alkalmazkodni, valaki nem is akar.Lányom mikor babát várt, megkérdeztem, mikor lesz az eskuvo.Erre azt mondta:Most vizsgaidoszak van, nincs erre ido, tanulnom kell, majd nyáron.Nyáron?Nagy hassal?kérdeztem vissza.S itt a téma levolt zárva... eloszor szult, majd jott a keresztelo, s amikor ugy érezték, jottek a hírrel, h. osszeházasodnak.Sose szólnék bele..o életuk.Mindig elitéltem azokat a szuloket, akik a gyermekuk eskuvojébe bele akartak szolni...és az életukbe.
http://www.deffifilm.hu/villamtelcsi/main.htm keressétek meg: Házasság Pirivel :DDD
Valahol a családotoknak is igaza van, de én is jobban érezném magam, ha elvenne a párom, mielõtt kimegyünk külföldre. Valószínûleg nem fogja megkérni a kezem amíg nem tervezzük a gyereket, pedig mi 3 éve vagyunk együtt... 2 hónap múlva utazik ki a párom, ha lesz állása, megyek utána én is. Lehet, hogy az lenne a legegyszerûbb, hogy most 2 tanúval csendben megesküdtök úgy, hogy ne tudják meg, aztán ha lesz pénzetek és hazajöttök egy kicsit, tartotok egy nagyobb eseményt. Vagy, ha akartok egyházi esküvõt is, azt meghagyjátok a családnak a polgárit meg lezavarjátok ketten. Én személy szerint egyébként se vagyok jóban a családommal, így nem érdekelne a véleményük. Azért a szüleimet, a testvéremet és a mamámat elhívnám, aki akar eljön, aki nem, nem. 26N
Én a szûk családot (szülõk+testvérek) meghívnám. De engem õk mindig mindenben támogattak, amióta együtt vagyok a párommal elfogadják és szeretik õt. Úgy gondolom, nélkülük nem lenne igazi. De ez a Ti döntéseket :-))))
Szerintem nyugodtan házasodjatok, ez a ti döntésetek! Elég a polgári, ha ti nem szeretnétek nagy lagzit! AMúgy van 1-2 ismerõsöm, õk kevesebb mint fél év után házasodtak.
Szerintem jó ötlet :) Annyi mindent lehet ünnepelni az életben és nem kellenek hozzá 100ezrek, vagy milliók meg hatalmas puccos éttermek! Én belevágnék, összeházasodnék és mennék a párommal külföldre, ahogy írtad. Sosem vágytam nagy esküvõre, most sem vágyok.
Na én biztos nem leszek túl népszerû a véleményemmel. Abban egyetértek a többiekkel, hogy akkor és olyannak kell lennie az esküvõtöknek, amilyet ti szeretnétek. Természetesen lehet kompromisszumokat kötni, de senki nem várhatja el tõletek, hogy ti valósítsátok meg az õ álmaikat. Illetve ha anyagilag õk se tudnak titeket támogatni, akkor meg pláne nem. A házassághoz nem kell autó, nem kell ház, ahhoz csak ti kellettek. Viszont meglátásom szerint, korai még az esküvõ, nagyon rövid ideje vagytok együtt. Saját tapasztalat, hogy mi a võlegényemmel, az elsõ éveben egyszer sem veszekedtünk, álomkapcsolat volt, aztán összeköltöztünk és megértettem, hogy két dolog tehet tönkre egy kapcsolatot, az unalmas hétköznapok a robot illetve a másik véglet, a nagy változások. A hétköznapok felõrölnek, nem biztos, hogy te is olyan boldogan fogod haza várni a párod 8 óra munka+ fõzés, mosás, takarítás után. Az írásodból itélve, még nem éltek együtt, az pedig, hogy mondjuk gyakran találkoztok( bár ezt sem tudom, hogy tudjátok megoldani, ha õ külföldön dolgozik) nem egyenlõ az együttéléssel. A nagy változásokról meg annyit, hogy neked is fordulópont lesz az életedben, ha kiköltözöl külföldre, az ilyen változásoknál derül ki, hogy a párod tényleg annyira és úgy szeret illetve támogat, mint ahogy te szeretnéd. Millió bocsánat, hogy ennyit írtam. A lényeg: én várnék az esküvõvel még egy évet, de nem a család a pénz stb miatt, hanem, hogy megbizonyodjak róla, hogy tényleg õ e az igazi!
Laktatok már együtt? Vagy úgy okoskodtátok ki, hogy elvégzed a sulit, összeházasodtok, irány külföld és ott fogtok elõször együtt élni egymással? Mert ha igen, szerintem még kicsit várjatok. Nem értem, hova rohantok annyira? És ha várnátok a házassággal, csak eljegyzés lenne, aztán megnézitek, a nagy szerelem együtt élve is mûködik-e (ha igazán szeretitek egymást, úgyis menni fog, csak azért ez kemény próba) és aztán kötnétek össze hivatalosan is az életeteket? Persze a ti döntésetek, ez csak az én tanácsom nektek.
A kérdező hozzászólása: Igen, igaz, az anyai nagyszüleim "sznob" problémái a fent említettek. Habos ruha, nagy lagzi, de az se most, majd öt-tíz év múlva! Meg persze úgy, hogy addigra legyen meg a saját lakásom nõként, ne függjek senkitõl, gyereket is max harminc felett vállaljak. Ez mind-mind kifogás... Tudom, hogy azt várták, egy dúsgazdag pasi mellett kötök ki, és majd milyen könnyû életem lesz (volt róla szó rég). Hozzátenném úgy, hogy a mi családunk sem gazdag... Én nem akarok arcoskodni, nem akarok csak azért még adósságokat a nyakamra aggatni, hogy mutassak valamit a külvilágnak. Azt pedig, hogy mi lesz, ha elválunk, sem egy, sem öt év múlva nem tudom elõre, ilyen alapon soha nem kéne férjhez menjek. Tulajdonképpen ugye korainak is tartják, mert még "gyerek" vagyok. 24 éves lány egyébként...
Bocs a gépelési hibák miatt, kicsit kapkodtam.
Maximálisan egyetértek veled, nekünk sem volt lagzink, csak egy nagyon szûk körû ebéd (szülõk, testvérek, nagyszülõk, a tanúk is közülük kerültek ki). És képzeld, lagzi nélkül is már a 48. évünket tapossuk együtt. De tudod mit, aki ragaszkodik a lagzihoz, az fizesse ki a lagzit és a miatta felmerülõ összes pluszköltséget (de természetesen elõtte perkálja le azt is, amit eredetileg nektek szánt). És akkor majd elmondhatja: "így mulat egy magyar úr" (vagy úrasszony? mert ezen mindig a rokonság tõtagjai szoktak kiakadni.)
Ha ti nem akartok lakodalmat, akkor ne tartsatok, megsértõdni meg úgyis fognak. Ha szûk körû akkor azért, ha nagy lagzi akkor meg ott találnak kifogást (nem ízlik az étel, nem tetszik a zene, miért nincs ez, miért van az). Nekem olyan esküvõm lesz a nyáron, ahol csak a szüleink és a testvéreink lesznek. Sokan megsértõdtek, mert nem hívjuk meg/vissza õket. Van aki hozzám sem szól mióta tudja, persze úgy, hogy kb 1 éve nem találkoztunk...szóval úgy csináljatok mindent, ahogy nektek jó, ahogy ti boldogok vagytok.
A helyetekben én magasról tojnék mindenki véleményére. Házasodjatok úgy, ahogy szeretnétek, ezen semmi sem fog múlni a jövõben. Legyetek boldogok :)
Barátnõmék hasonló helyzetben vannak. 1 éve jöttek össze, terhes lett (tervezték), polgári esküvõ lesz õk + a két tanú + egy fotós (barát). Az egyik fél szülei lagzit és templomi esküvõt erõltetnek, ezért az majd máskor külön lesz megtartva az õ kedvükért... És így talán nem lesz sértõdés. Csináljátok úgy, hogy nektek legyen jó! Ne másoknak akarjatok megfelelni!
Ha minden a terv szerint megy, akkor mi fél év hivatalos együtt járás után fogunk összeházasodni (igaz, már jóval több ideje voltunk legjobb barátok), huszonévesen (én 21, õ 23), egyetem mellett, két tanúval :D Magatoknak feleljetek meg, ne a rokonoknak! Ha ti így érzitek megfelelõnek, hát rajta :)
Mi pont a fél éves évfordulón házasodtunk össze, nyilván azért kellett kapkodni mert terhes lettem, nem tervezetten. Mindernki szkeptikus volt, senki nem jósolt nagy jövõt, láttam a félelmet anyám emg anyós szemében is. Hát az én örömöm sem volt felhõtlen, de jó döntés volt. Sose hittem ebben de mikor megláttama férjem elsõnek tudtam h az igazi. Megmagyarázhatatlan. Azóta is egütt vagyunk, boldogon, és már van kistesó is :D. Mondjuk utólag várnunk keleltt volna a házassággal amíg jobban emgismerjük egymást, meg ilen apróságok hogy utáltam h terhes vagyok az esküvõmön, akkor még nem is békéltem meg ezzel igazán, pluszba még stresszeltem magam hogy a nagy Nap én kövérebb vagyok mint amúgy alapból...Vannak akik 10 évet várnak meg jajj elõbb össze kell költözni...mi a garancia? Semmi. Ugyanúgy lehet 1 év után is, így is úgy is rizikó és szeritnem tök szép amikor a házasságkor még dúl a vad szerelem, nem pedig már jajj 6 évet lehúztunk házasodjunk mán össze...

20, 30 év után is működhet egy házasság?

Hogy ennyi id? után sem csak az anyagiak és a gyerekek az összetartó er?, hanem van szex, kettesben eltöltött napok, ahol mindkét fél jól érzi magát..

Legjobb válasz: Aranyos a kérdésed! Én még a saját bõrömön nem tapasztaltam ugyan, de a szüleimen látom, hogy még mindig boldogok és szerelmesek! (Összebújva nézik a tévét mint a tinik...)Apa a minap meg is jegyezte, hogy õ még mindig szerelemes anyuba :) Idén volt 28 éves házassági évfordulójuk :)

Aranyos a kérdésed! Én még a saját bõrömön nem tapasztaltam ugyan, de a szüleimen látom, hogy még mindig boldogok és szerelmesek! (Összebújva nézik a tévét mint a tinik...)Apa a minap meg is jegyezte, hogy õ még mindig szerelemes anyuba :) Idén volt 28 éves házassági évfordulójuk :)
Hát, a miénk 22 éve mûködik. Azt mondta életem egyetlen példaképe, (édesanyám barátnõje, a barátnõm anyukája), amikor férjhez mentem, és ott volt az esküvõnkön, hogy: - hát Mártika, "ez olyan lesz, amilyenre csináljátok..." úgy valahogy
A legjobb infók itt vannak errõl: http://www.pszichoterapia.tenyek-tevhitek.hu/legfeljebb-elva.. Egyébiránt TILOS úgy idealizálni és elképzelni a jó házasságot, hogy többtíz évig változatlan lobognak, mint két fülig szerelmes kiskamasz. Nem. Tudomásul kell venni, hogy minden folyamatosan változik, így a párkapcsolat is. A lobogás egy odaadó szeretetté átalakul, de ez természetes. Figyelmesnek, toleránsnak kell lenni egymással és nem lesz gond. Sajnos az is sok kapcsolatot visz zsákutcába, hogy önzõ módon hajtogatják: "boldog akarok lenni", "szerelmes akarok lenni" stb. Ez elég megrekedt gondolkodás. No nem pártolom az elsivárosodást, de ahogy Lothár, frank király is mondotta: "Az idõ változik és vele együtt mi is"
szerintem még 60 év után is jól mûködhet
apuék 26, anyósomék 29éve házasok...Mindkét kapcsolatban voltak iszonyú mély hullámvölgyek, amiket sokan már rég lezártak volna egy válással.Õk nem ezt tették, tudták, hogy valamikor azért házasodtak, mert azzal az emberrel akarták leélni az életüket...Most pár éve sikerül nekik ismét valóban csak egymás társaságát élvezniük(a gyerekek kirepülése után), és ahogy rájuk nézek nagyon boldogok, nyaralnak, szeretkeznek(errõl mondjuk pont nem akarok tudni, de tudok:P), kézen fogva sétálás, minden játszik... Igaza van annak a válaszolónak, akinek azt mondták, h olyan lesz, amilyennek csinálják, ez nagyon tetszett. Szerencsésnek érzem amúgy magam, hogy ilyen példák vannak elõttem és a férjem elõtt is.Mi ugyan még csak alig két éve vagyunk csak házasok, de remélem ránk is ilyen szép jövõ vár, mint a szüleinkre...Az alapot megkaptuk végülis, csak rajtunk áll, mit hozunk ki belõle..:) sok sikert nektek is.
Igen, mûködhet, ha mind a 2 en akarják!A miénk 25 éve tart, de még fiatalok vagyunk, 43-44 évesek.A szex jobb, és gyakoribb mind huszonéves koromban...Akkor lekötött a gyereknevelés, mára felnõttek, és egymásnak élhetünk szinte... DE! Azt is tudni kell, hogy ennyi év alatt nagyon megváltozhat az ember.Jó, és rossz irányba.Én is elválhattam volna már a férjemtõl. Két alkalommal, két nyomós ok miatt. Volt italozás, és volt egy megcsalás.Szóval, nem fenékig tejföl a házasság.... De megbeszéltük, helyrehoztuk, és boldogabbak vagyunk mint valaha!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden válaszolónak! Sajnos elõttem nem volt jó példa, és nem akartam naívan azt hinni, hogy majd a miénk jó lesz, ha eddig másnak nem sikerült.. Tudjuk, hogy tenni kell érte, de a válaszok mindenképpen megerõsítenek abban, hogy nem üres szó, ha azt mondom Vele képzelem el az életemet..

Egy házasságban 18 év után is heti 4-5 alkalommal van sex normális dolog ez vagy kivételes ajándéka az Életnek?

Legjobb válasz: hmm...anyamek ket-harom honapban egyszer csinaljak. ugyhogy szerintem nagyon, de nagyon van minek orulnod. igaz az o hazassaguk 27 eves.

hmm...anyamek ket-harom honapban egyszer csinaljak. ugyhogy szerintem nagyon, de nagyon van minek orulnod. igaz az o hazassaguk 27 eves.
A volt barátom szülei is együtt vannak vagy 25 évede ök is sokszore csinálták:) Néha többször mint mi:D:D
nem ez tök normális. Legalábbis nekem az lenne, ha csak egy nõvel foglalkozom és hûséges vagyok.
Biztos nem csal meg :D
Szerintem ez nagyon jó, és elég kivételes eset.Gratulálok!Becsüld meg!:)
19 éves lány vagyok. Én most is örülnék, ha ilyen gyakran lenne ;)
Most panaszkodsz vagy dicsekszel?:D Amúgy gratulálok, becsüld ezt meg sokan irigykednek rád:)
Nalunk 25 eve nem mulik, tehat en nem mondanam, hogy el kell mulnia
21:03 - Csak nem csalódtál a szerelemben? Ez még nem jelenti azt, hogy mindenkivel az történik, ami veled.
21:03, neked csak a szõlõ savanyú, én õszintén sajnálom az irigy embereket... Én pont egy pasitól (mit tesz isten, a páromtól) hallottam épp egy hajnalig tartó szenvedélyes este után és közben, hogy azelõtt õ sem hitte, hogy létezik ez, hogy ennyi év után sem múlik, sõt...
Ha itt mindenkinek még 25 év után is tart a "rózsaszín köd", akkor itt kb mindenki 50 közelében jár. Nehéz elképzelnem, sõt, felettébb szürreálisnak tetszik ahogy ötven körüli párocskák viháncoló tinik módjára szökdécselnek a parkban kézenfogva, minden tizedik méteren leállnak és egymás szájába bújnak nyalni-falni egymást, meg a padon egymás ölébe ülnek, már-már szexuális aktust imitáló szinten, aztán jön egy féltékenységi roham, meg a hiszti... -.- Na ez a rózsaszín köd, és nem, még a harminc éves párocskákat se tudom így elképzelni... -.-
Na meg a napi 30 sms-t sem, mindent a "énszejetlekjobban!!" szócskákkal, meg ahogy ábrándozva bandukolnak a kis világukban a melóhelyükön, meg a napi 5-6-7 szexet sem, ami nálam alap a rózsaszín köd esetén... ...tekintve hogy most is tart, de még csak fél éve vagyunk együtt >:)
"Na ez a rózsaszín köd" A te világodban valószínûleg ez. Ez nem rózsaszín köd, hanem tiniszerelem. Valamit keversz. Nem kicsit.
A kérdező hozzászólása: Errõl eszembejutott hogy olyanok vagyunk mint a tinik abbol a szemponvtbol hogy óránként hivjuk egymast és igy szeretlek ugy szeretlek a téma.most is olyqn édi amig én alszom fõzi nekem az ebédet boltba ment stb remek férj.
Akkó' papucs.
7 éve vagyunk együtt, mai napig imádom, elolvadok ha ránézek. szóval nem kell elmúlnia, de persze meg kell érte dolgozni :)
ez az édibédi idétlenség nem szerelem, ez marhaság, és max 12 évesen megy. szóval kedves morgó medve, menj máshová piszkálódni, senki sem írta h ez a szerelem :)
A szerelem nem múlik el, csak akkor ha a felek sz*rnak egymásra, vagy ha rosszul választottak. Ez esetben vagy elmúlik és eléldegélnek egymás mellett azzal, hogy már nem szerelmesek, de szeretik egymást (önáltatás), vagy eléldegélnek egymás mellett egymást ölve, vagy elválnak. Ha a megfelelõ társsal vagy és törõdtök a kapcsolattal, akkor nem múlik el. Ami elmúlik az nem volt szerelem soha.
nálunk 8 éve tart, úgyhogy ez csak rajtad/rajtatok múlik....
Ez nem törvényszerû, hogy x év múlva elmúlik. Ez sokmindentõl függ. Nektek jó a kapcsolatotok, szeretitek egymást, ez így van rendjén. xy évig simán lehetsz szerelemes. Vannak párok, akik azt állítják, hogy 25 év múlva is szerelmesek, bár szerintem inkább mély szeretet.
Nem kell elmúlnia. Mint példád is bizonyítja lehet fokozni a szerelmet. Mi már 9 éve vagyunk együtt és minden egyre szebb és jobb.:) A kémiai törvények is azért vannak, hogy néha rácáfoljunk.:)
Na, tessék, itt, az elsõ válaszoló :) 25 év:)
Attól is függ mit hívsz szerelemnek....
A rózsaszín köd a kémia, amikor a realitások nem játszanak szerepet, sokan azt tartják csak szerelemnek, na az nem tart két évnél tovább. A szerelem, a tartós már nemcsak kémia, ott összekapcsolódnak a hétköznapok a kémiával. Ha ott is helytáll a kapcsoltotok, igazi szerelemrõl beszélhetünk.
A kérdező hozzászólása: Nekem meg tart a rozsaszin kod
Az nem baj. Tartson is!De azért gondolom a realitásoknak is van helye az életedben. Munka, csalad, stb. Na az a tartós szerelem kémiával ötvözve. :)
Én is szerelmes vagyok belé! Mint egy kis hülye, álmodozva nézem a karját amivel megsimogat, boldogság önt el ha ránézek...néha úgy érzem tiszta hülye vagyok, pont bennem is felmerült ez, hogy ez mennyire normális, jobban szeretem mint eleinte!
Nálunk már 24 éve tart, nem tudom, el fog-e múlni valaha is.
a napi többszöri szex is megvan-agyban-max 3 gyerek mellett már ritkán hozható össze :)

Szerintetek ez korai? A párom egyre gyakrabban utalgat a házasságra. Először fél év után mondta, akkor én nem reagáltam le valami jól, mert korainak éreztem ilyenekről beszélni.1 éve vagyunk együtt és egyre többet utalgat. Õ 31, én 19.

Legjobb válasz: Ihhhhhh...Hát nem tom gondolom ez függ attól ,h milyen viszonyba is vagy vele ,h érzel iránta , esetleg õ a nagy Õ blablabla.... Ilyen fiatalon tuti ,h nem pecsételném meg a jövõmet ..bár ez az én véleményem ,de nem hinném ,h túl sok tapasztalatod lehet kapcsok terén mert fiatal vagy ,de passz...biztos ,h ilyen fiatalon már leragadnál valakinél? de tetudod...

Ihhhhhh...Hát nem tom gondolom ez függ attól , h milyen viszonyba is vagy vele , h érzel iránta , esetleg õ a nagy Õ blablabla.... Ilyen fiatalon tuti , h nem pecsételném meg a jövõmet ..bár ez az én véleményem , de nem hinném , h túl sok tapasztalatod lehet kapcsok terén mert fiatal vagy , de passz...biztos , h ilyen fiatalon már leragadnál valakinél? de tetudod...
A korotokból ítélve szerintem az hogy, te korainak érzed teljesen normális, ugyanis még fiatal vagy de lehetséges hogy õ már úgy érzi eljött a házasság ideje. Üljetek le és beszéljétek meg, biztosan meg fogja érteni, hogy te ezt még korainak érzed.
Jaja neked ez korai neki meg már érik a házasság és gyerek szerintem ha még nem állsz készen beszéld meg vele hogy te még várni akarsz
szerinted korai. ez egyértelmû.

Létezik, hogy egy házasságban nem múlnak el az érzelmek 10-20 év után sem?

Még mindig van szerelem, szex.

Legjobb válasz: Létezik,10 éve vagyunk házasok és mindkettõ megvan ugyan úgy mint amikor összejöttünk.

Létezik, 10 éve vagyunk házasok és mindkettõ megvan ugyan úgy mint amikor összejöttünk.
17 éve vagyunk együtt, és ritka az olyan nap, hogy ne szexelnénk.Szerelmesek is vagyunk, ha nem így lenne, akkor már régen csak egy állóvíz lenne a kapcsolatunk.Kézenfogva járunk, csókolózunk.Van egy 16 éves fiunk, azt mondta a múltkor, hogy Õ nem puszilgatja, meg nem csókolgatja a barátnõjét annyiszor, mint engem az apja:) )) 35/N
Jó is néznénk ki, ha 10-20 év után minden elmúlna! Fiatalok ti csak ennyire vagytok optimisták? Mi párommal 1973-ban kötöttük össze életünket, elõtte 3 évig menyasszonyom volt, és szeretjük egymást! Na nem szerelemmel, hazudnék, de szeretem és õ is szeret igazán, megtaláltam az igaz társat! Csak a nehézségeket le kell gyõzni, akkor is volt anyagi gond bõven! Lehet elhinni, lehet kételkedni, de ez van. A sex igaz nem olyan egetverdesõ mint fiatalon 20-30 évesen, de ma is jó, még akkor is ha éppen nem a "csilláron, vagy a gyúrótáblán" csináljuk! Szép napot mindenkinek.
Lehet ilyen, de aztán egyre idõsödnek és a szexnek vége.. de még akkor is szerethetik egymást.
Lehetséges. Nem elõírás, hogy a házasság után elmuljék a nagy szerelem. Ritka dolog valóban, hogy még mindig szeressék egymást, ne csak kötõdjenek, de ha így van csak gratulálni tudok. 20/L
Nagyszüleim még 40-45 éves házasságban is szexeltek! Most már az 50. házassági évfordulójukat ünnepelték és nagyi elmondása szerint csakis azért nem szexelnek, mert nagypapám amint lefekszik az ágyba, el is alszik szegény :)

Egy napjainkban megkötött házasságnak hány % esélye van rá, hogy válás lesz a vége? És átlagosan hány év után?

Nem érint a kérdés, elméleti szempontból érdekel.

Legjobb válasz: Ezt nem tudom pontosan számolni, de itt grafikonon nézheted a házaságok és a válások számát, évekre bontva, Magyarországon: http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28hungary+divorce%29%2..

Ezt nem tudom pontosan számolni, de itt grafikonon nézheted a házaságok és a válások számát, évekre bontva, Magyarországon: http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28hungary+divorce%29%2..
Bár a kettõ hányadosa nagyjából azt fejezi ki: http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28hungary+divorce%29+%..
Szorozzuk még 100-al, hogy százalékban legyen az eredmény: http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28%28hungary+divorce%2..
Itt összehasonlítottam Magyarország, Japán, Németország, Hollandia és Románia adatait: http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28%28hungary+divorce%2..
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Tehát kb 10 éven belül kicsit több, mint 50%-a az esélye, hogy a friss házasok elválnak?
Ilyen idõre sztem nehéz következtetni. De ha találsz valami adatot, hogy a válások 80-90%-a az elsõ X évben következik be, akkor lehet mondani, hogy közelítõleg X éven belül 50% az esély.
A statisztika tökéletesen alkalmatlan a személyes lehetõségeiddel kapcsolatos esélylatolgatásra, hacsak nem tökéletesen szerencse dolga, amire készülsz (minden évben sorsolás, hogy válunk-e). Gondolom ott lesztek ti is :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!