Találatok a következő kifejezésre: Egy fogamzásgátló hany (14 db)

Ha beveszek egy fogamzásgátlót akkor az hány óta múlva fejti ki hatását?

Most menszeszelek 8 napos szünet van.Szerdán kell 7 órakor bevennem a fogamzásgátlót és estére szeretnék a barátommal együtt lenni lehetséges?

Legjobb válasz: A FOGAMZÁSGÁTLÓ FOLYAMATOSAN VÉD AZ ELSÕ EGY-KÉT HÉT UTÁN!!!!!!

A FOGAMZÁSGÁTLÓ FOLYAMATOSAN VÉD AZ ELSÕ EGY-KÉT HÉT UTÁN!!!!!!
Ezt komolyan nem hiszem el. Minden 5. kérdés ilyen. Csak annyit kellene tenni h elolvassátok a gyógyszerhez mellékelt tájékoztatót, vagy mikor felíratjátok megkérdezitek a nõgyógyászt. Ha már mindenképpen gumi nélkül akartok szexelni kicsit utána kellene járni a dolgoknak.
Ha fél éve szednéd már tudnád... hülye liba.
1.) elõbb keresni kellene ezen az oldalon, kismillió olyan klrdés van, hogy "a hétnapos szünetben is véd-e a fogamzásgátló". 2) a válasz ott van a gyógyszered tájékoztatójában, magyarul, te meg tudsz olvasni. 3) elõttem már öten leírták a kérdésedre, hogy a szünetben is véd. 4) ha már szexelsz, nem ártana tisztába jönni a belsõ nemi szerveid mûködõsõvel, jelesül, hogy hogyan fogan meg egy gyerek, mi kell hozzá. 5) ne sértõdj meg, ha leoltanak, ugyanis jogos.
A kérdező hozzászólása: Komolyan mi lett ezzel az oldallal h lebasznak és kioktatnak ahelyett h tanácsot adnának...(és kérlek hagy sértõdjek már meg ha hülye libának neveznek, és Isten tudja milyen kis hugyos írta....)
lol. fél éve szedsz fogamzásgátlót és nem vagy tisztában vele hogy a szünetben is véd???
A 3. hozzászóló vagyok. Barátnõm 4 éve szedi és betéve tudja mi hogy smint van. SZóval ha már hülyeséget kérdezel, mert tudatlan vagy akkor ne te sértõdj már meg.
azmár akármikor véd, ha rendesen szeded. írtad h a 8. napon este 7kor veszed be. már a 8. napon reggel 8-kor is védett vagy. ez nemígy mûködik, hogy x óra elteltével hat csak. sõt, ha a 8 napont este 9kor vennéd csak be, akkoris védett vagy. viszont ha a 8. napon elfelejtetted egész nap bevenni, akkor már nemvagy védett.
A kérdező hozzászólása: Az ilyen kis primitív, buta emberkéket le kellene törölni az oldalról nem??=)
A kérdező hozzászólása: Ha zavarnak a kérdések akkor nem kell nézegetni az oldalt!Fél éve szedem most ez a kis kérdés miatt nem fogok idõpontot kérni a dokinál.
A kérdező hozzászólása: már több mint fél éve szedem elfogyott egy levél 8 nap szünet és a 8.on veszem be 7 kor de estére szeretnék a barátommal lenni elég annyi idõ h hasson???
Most szedsz vagy nem? Elfogyott az elsõ levél és szünet van? Ha igen, lehet szeretkezni, védenie kell.
A kérdező hozzászólása: De hát a menszesz alatti 8 napban még nem szedem nem!Vagy igen???
Én írtam, hogy hülye liba vagy, és 20 vagyok, nem kis senki. Lassan egy éve szedek fogamzásgátlót, de én már elsõ levél után sem kérdeztem ilyeneket. És tényleg hülye liba vagy, ráadásul még beképzelt is. :D

Melyek a legjobb fogamzásgátlók? Hány Ft egy hónapra kb? ÉS szerintetek melyik a legjobb óvszer? Vagy melyik a kedvencetek? (:

Lécci,írjatok.Érdekelne ez a téma..:)

Legjobb válasz: Ezt csak igazi szakértõ, nõdoki tudja eldönteni. Más gyógyszer kell, ha dohányzol, ha bõrproblémáid vannak, ha idõsebb/fiatalabb vagy, vagy ha nõiesebb testalkatú. Vannak gyógyszerek, amik már 3000 ft/3hótól kaphatók, a legdrágábbak asszem 7500 ft körül mozognak 3 hóra. De soha ne az ár szerint dönts, lehet, h te pont a 7000 ftostól érzed majd nem teljesen jól magad.

Ezt csak igazi szakértõ, nõdoki tudja eldönteni. Más gyógyszer kell, ha dohányzol, ha bõrproblémáid vannak, ha idõsebb/fiatalabb vagy, vagy ha nõiesebb testalkatú. Vannak gyógyszerek, amik már 3000 ft/3hótól kaphatók, a legdrágábbak asszem 7500 ft körül mozognak 3 hóra. De soha ne az ár szerint dönts, lehet, h te pont a 7000 ftostól érzed majd nem teljesen jól magad.
Az esemény helyetti tabletta a legjobb... :)
Én Baleriát szedek 3havi 6230 ft-ot fizetem érte, én már 1év 2hónapja szedem, eddig nem volt semmi bajom vele. óvszer pedig durex vagy lifestley, bár nem szeretem a gumit, mert nem az igazi szex.:) na jó mondjunk ha idegen pasival, akkor természetesen gumival, bár nem szoktam idegennel , van párom :) )
1. LOL
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat..:) Csak érdeklõdtem, tudom, hogy elõtte dokival kell beszélni, mert õ tudja a legjobban eldönteni, meg tippeket is ad.(:
Változó, általában 3-4.

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló tabletta felszívódásához bevétel után hány óra szükséges? Azért kérdezem, mert most benne vagyok egy hasmenéses vírusban és érdeklődenék, hogy mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felszívodj

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló tabletta felszívódásához bevétel után hány óra szükséges? Azért kérdezem, mert most benne vagyok egy hasmenéses vírusban és érdeklődenék, hogy mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felszívodjon a tabletta a szervezetben? Köszönöm válaszát! Tisztelettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hasmenéses időszakban, mivel a felszívódási viszonyok kiszámíthatatlanok, más módon is javasolt védekezni! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hasmenéses időszakban, mivel a felszívódási viszonyok kiszámíthatatlanok, más módon is javasolt védekezni! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló tabletta felszívódásához bevétel után hány óra szükséges? Azért kérdezem, mert most benne vagyok egy hasmenéses vírusban és érdeklődenék, hogy mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felszívodj

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló tabletta felszívódásához bevétel után hány óra szükséges? Azért kérdezem, mert most benne vagyok egy hasmenéses vírusban és érdeklődenék, hogy mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felszívodjon a tabletta a szervezetben? Köszönöm válaszát! Tisztelettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hasmenéses időszakban, mivel a felszívódási viszonyok kiszámíthatatlanok, más módon is javasolt védekezni! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hasmenéses időszakban, mivel a felszívódási viszonyok kiszámíthatatlanok, más módon is javasolt védekezni! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Minden esetben végig kell szedni egy megkezdett levél fogamzásgátlót, ha le akarok vele állni? Tapasztalatok? Ciklus, hogy változott? Hány napos lett? Mikor jött meg először tabletta után rendesen nektek? Volt, aki nem szedte be a megkezdett hónapot?

Babát szeretnék és abba szeretném hagyni a tablettát.

Legjobb válasz: Mindenképpen szedd végig a megkezdett levelet. Én is így voltam anno, megkérdeztem a nõgyógyászomat, és õ mondta, hogy mindenképpen szedjem végig azzal a levéllel, mert megkeveri a ciklust, ha a közepén abbahagyom (megvonásos vérzés, stb.).

Mindenképpen szedd végig a megkezdett levelet. Én is így voltam anno, megkérdeztem a nõgyógyászomat, és õ mondta, hogy mindenképpen szedjem végig azzal a levéllel, mert megkeveri a ciklust, ha a közepén abbahagyom (megvonásos vérzés, stb.).
A kérdező hozzászólása: Köszi! Már van babád azóta? Ha igen mikor jött össze tabletta után?

Nektek hány év után állt be rendesen a menzeszetek? Nekem 5. év után sem akar beállni. Mitévő legyek? Adhatnak fogamzásgátlót egy 15évesnek?

Legjobb válasz: 5 év alatt már be kellett volna állnia a menstruációdnak, ezért jobb lenne ha orvoshoz mennél.

5 év alatt már be kellett volna állnia a menstruációdnak, ezért jobb lenne ha orvoshoz mennél.
15 évesnek 5 év menstruáció után?! Jesszusom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Kedves 10:42-es Válaszoló! Ma már nem olyan ritka, hogy egy 10 éves kislány menstruál.
Normális esetben 1 év alatt beáll. El kéne menni nõgyógyászhoz. Ha rendszertelen, figyelembe kell venni, hogy mennyit késik, vagy mennyivel elõbb jön meg. Úgy tudom, ha 21 napnál hamarabb, vagy 36 napnál késõbb jön meg a következõ, az kóros. És igen, felírhatnak fogamzásgátlót 15 évesnek is, csak elõtte kérhetnek vizsgálatokat, például vérkép/vizelet. Aki sokat stresszel, vagy nem megfelelõen táplálkozik, annak is lehet rendszertelen, de elképzelhetõ, hogy alaposabban kivizsgálnak, mi lehet az oka.
Menj el nõgyógyászhoz, nem ártana egy teljes vizsgálat, mert valami nem stimmel, ha még 5 év után sem rendszeres. 2 éven belül kellene beállnia a menzesznek. A második válaszolót kiegészíteném annyival, hogyha elmész nõgyógyászhoz, elõször meg kell vizsgálnia, csak utána írhat fel gyógyszert. Viszont még fiatal vagy, persze írhat fel fogamzásgátlót, de talán jobb lenne, ha más oldalról közelítené meg a problémát. Hátha megoldható gyógyszer nélkül is. Egyébként mit jelent az, hogy nem akar beállni? Mert a ciklus 21-36 nap között tekinhetõ normálisnak, az alatt és fölött számít kórosnak.
Fogamzásgátlót azért adni, mert rendszertelen vérzés... Na ez egy akkora idiótaság! Persze, hogy órára pontosan fog megjönni, ha tablettát szedsz, de ez nem természetes ciklus, nem menstruáció! Csak megvonásos vérzés, ami azért van, mert nem kapja meg a szervezet a szokásos hormonadagot. ha abbahagyod a tablettát, nagy eséllyel még gázosabb lesz a ciklusod, esetleg meg sem jön többet. Nem szabadna ezért tablettát szedni.
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál. Azt modnta , hogy vagy szedek gyógyszert asszem 3 hétig , hogy beálljon , vagy fogamzásgátló. A doki aztmondta , hogy az utóbbi jobb . :) Hála isten más problémám nincs.:)

Szerintetek hány éves kortol normális ha egy lány elkezdi szedni a fogamzásgátlót?

a kérdésem arra irányulna hogy meik az a korszak amikor ideális a fogom oszt kikapom modszer helyett, már fogamzásgátlással védekezük? 18F

Legjobb válasz: Eloszor is tisztazzunk valamit: a "fogom oszt kikapom" nem vedekezesi modszer. A kerdesre valaszolva pedig nem kortol, hanem fejlettsegtol fugg. Ha teljesen hibatlanul rendszeres a menstruacio es ha mar befezodott a novekedes (mind magassag, mind szelesseg), akkor elvileg mehet. Elvileg.

Eloszor is tisztazzunk valamit: a "fogom oszt kikapom" nem vedekezesi modszer. A kerdesre valaszolva pedig nem kortol, hanem fejlettsegtol fugg. Ha teljesen hibatlanul rendszeres a menstruacio es ha mar befezodott a novekedes (mind magassag, mind szelesseg), akkor elvileg mehet. Elvileg.
A kérdező hozzászólása: Elirtam a korom, de mindegy mindig azt hiszem hogy még 18 vagyok... :)
15évesen kezdtem el szedni .. de a tabletta melett is terhes lettem, ugyh szerintem akár szeded, akár nem, nincs jelentõssége :/
15 évesen kezdtem, nem éltem akkor még szexuális életet.Egészen majdnem 24 éves koromig szedtem, kisebb nagyobb szünetekkel.18 felett már éltem szexuális életet rendszeresen. Szerintem 17-18 év körül elkezdeni a normális.
egyik válaszolónak. de igen a migrénem a gyógyszertõl lett, nõgyógyász állapította meg.
nem értem a kérdést.... nekem 16 évesen mondta bõrgyógyász hogy miratassak fel magamnak fogamzásgátlót, mert nagyon csúnya volt a bõröm, rendszertelen a menzeszem, és erõs volt a szõrösödésem is... akkor nem mentem el... 18-19 évesen sikerült rá vennem magam hogy elmenjek és irassak magamnak (és igen, nekem is migrénem van azóta, de ideggyógyász megmondta hogy öröklött migrén hajlam, csak éppenséggel a gyógyszer fokozza -> azóta rájöttem mi fokozza még jobban és probálom elkerülni õket) van aki felezi a párjával a tabletta költségeit, nekem az exem értetlenkedett hogy miért szedem mikor nincs senkim... nem érti hogy nem a pasik miatt szedem, hanem magam miatt.... kényelmesebb így kiszámolni hogy mikor lesz mikor nem, és nem kell azon aggodnom hogy megyek nyaralni és pont akkor jön meg akárhogy választok a naptáram szerint (mert erre is volt példa 16 évesen hogy ciklus közepén megint megjött mert épp nyaralni mentünk) szóval ez ember függö ki mikor kezdi el, és az sem biztos hogy azért szedi mert pasija van...
A kérdező hozzászólása: kontrolálni az ejakuáciot?... ez most komoly? huuuha vannak itt gondok... a kérdésem nem az volt hogy HOGYAN VÉDEKEZZEK... mert azt nekem ne mondja senki hogy nem kell fogamzást gátolni, csiáljam csak gumiba , meg minden más egyéb hülyeség... hanem korra irányult a kérdésem... gondolom anyád se ugy esett teherbe hogy kiszakadt a gumi, mert õ se szed fogamzás gátlot... mégegyszer: hány éves kortol már kevésbé veszélyes, ha a barátnõmnek teljesen átlagos a fejlõdése...???
nem ertem miert kell tablettakat adni a noknek... de ti tudjatok. en soha nem szedetnek hasonlot a kedvesemmel! tanuld meg kontrolalni az ejakulaciod, vagy tanulj meg ugy orgazmust megelni hogy elelvezz. (tantrikus szeretkezes)
A megszakításos aktus elég nagy önuralmat és figyelmet igényel! És sokszor az egész aktus lényegét csapod agyon ha kikapod. #2 A migréned nem a gyógyszertõl van, hanem valószínûleg helytelen epemûködés, epekõ miatt. Ezt "kihozhatta" a gyógyszer, de csak idõ kérdése volt. Kérdezõ: Szerintem menj el a nõgyógyászhoz és állítson be valamit, ha a párodnak nem megfelelõ -ami sok esetben érhetõ- az óvszeres közösülés.
A kérdező hozzászólása: 6. kommentelõ mond valamit, de az ovszert nem szeretem, tehát nem érdekel.... a fogom és kikapom modszer, oké hogy veszélyes, de én már másfél éve csinálom hibátlanul... :) és ismerek olyat aki 6éve a mai napig ugycsinálja 24éves lánnyal...
A kérdező hozzászólása: de hallotam az óvszerrõl, és haszáltam is párszor... de akkor szerintem meg te nem probáltad még ovszer nélkül... ha nem tudod mi a ketõ között a külömbség... ( kesztyübe kezetmosni...) az jó hogy jött egy csomo válasz, és van közöttük jó, de kort senki nem irt... pl. én xy évesen kezdtem el...
"a kérdésem arra irányulna hogy meik az a korszak amikor ideális a fogom oszt kikapom modszer" EZ NEM MÓDSZER, csak hülyék hagyatkoznak erre. "már fogamzásgátlással védekezük? " A fogamzásgátlás NEM EGYENLÖ a fogamzásgátló tablettával, az csak EGY módszer. A tabletta nem olyan, hogy kortól függöen mindenki szedheti, söt sokan egyáltalán nem használhatják, mert a szervezetük nem birja. Eleve túl fiatal nöknek nem célszerü, mert nagyin meg tudja a hormonrendszert zavarni. De késöbb is elég sok mellékhatása lehet, ezért csak alapos orvosi kivizsgálás után lehet elkezdeni. HA van benned valamennyi felelöségtudat - meg ész -, akkor vegyél óvszert, attól nem lesz egyikötöknek sem baja, és még véd is a terhesség ellen, ha szabályosan használod, akkor igen megbizható fogamzásgáltó módszer. (A "kikapom" nem megbizható, a nemkivánt terhességek jó része igy indul.)
Egyebkent nalam is sok mellekhatasa volt, es en is ketfelet probaltam. 3. valaszolo voltam
én is inkább az óvszerre szavazok. én 17 évesen kezdtem el szedni a gyógyszert(kipóbáltam 2 fajtát és még a Nuvaring hüvelygyûrût is, egyik se volt jó) és azóta , pedig már nem is szedem állandóan migrénem van mikor megjön, pedig elõtte nem volt soha!!
az óvszerrõl még nem hallottál? a fogamzásgátlónak egy csomó mellékhatása van.
08:27 teljesen jó választ írt. A hormonok által befolyásolt nemi- és csontfejlõdés vége pedig átlagosan a 21-22. életévre várható. 24 éves kor után már teljesen biztonságos. A nõgyógyászok viszont már 16 éves kortól ajánlják az aktív nemi életet élõknek, mivel túl sok a "fogom oszt kikapom" felelõtlen ember, és ez kevesebb egészségügyi kockázattal jár, mint a mûvi abortuszok.
Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

Hány napig tart/tarthat a menstruáció, ha most kezdtem egy új fogamzásgátlót?

Új gyógyszert kaptam szülés után. Jelenleg 8.napja szedem és még mindig megvan a menzeszem......ezzel szemben szülés el?tt és után is max 5 napig tartott a dolog....Most már igencsak zavar! Í:(

Legjobb válasz: ne aggódj, idõvel rendben lesz ha továbbra sem múlik, fordulj szakorvoshoz!

ne aggódj, idõvel rendben lesz ha továbbra sem múlik, fordulj szakorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Igen, igen ha a hét közepéig nem múlik mindenképpen orvos lesz a vége.... Még csak a beteg tájékoztatóban sincs utalás meddig normális hogy tartson :(
Én velem is ez volt. Most kezdtem el a fogamzásgátlót szedni és egy kicsit még 9 nap után is megvolt. az orvos azt mondta, hogy a fogamzásgátlómellékhatása és írt vérzéscsillapítót valamint Ovestin tablettát. A vérzéscsillapítót most nem rég hagytam abba, mert csak a vérzés elmúlásáig kellet szedni. Az Ovestint pedig a hiányvérzésig kell majd szednem. Ettõl még a fogamzásgátló védelmet biztosít.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Hát ma éppen nekem is 9.napja van meg de ez még mindíg igencsak közepesnek mondható vérzés...Ezért is aggaszt kicsit a dolog...na de várok még pár napot hátha...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!