Találatok a következő kifejezésre: Egy fejés mennyi ideig (5 db)

Aki csak lefejt tejed ad a babájának, mert a pici nem hajlandó szopizni, az hányszor fej egy nap? Kb. mennyit sikerül lefejnie naponta? és egy fejés mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Szia! 5-ször, 6-szor fejek egy nap, a legnagyobb mennyiség 400 ml/nap volt. Átlagban 340-350 ml körül sikerül fejni. Az én kisfiam azonban már 4 hónapos, így a fenti mennyiség sajnos csak 2-3 étkezésre elegendõ. Üdv.A.

Szia! 5-ször, 6-szor fejek egy nap, a legnagyobb mennyiség 400 ml/nap volt. Átlagban 340-350 ml körül sikerül fejni. Az én kisfiam azonban már 4 hónapos, így a fenti mennyiség sajnos csak 2-3 étkezésre elegendõ. Üdv.A.
avent kézivel fejtem s azzal jó volt, 8 hónapig fejtem mindig legalább egy fejéssel elõbb jártam mint ahogy evett volna. Éjjel nappal fejtem majdnem...
ui ja nekem csak anyatejes volt, rengeteg tejem lett, 1000ml is egy nap összesen vagy még több, sose kapott tápszert.elsõ voltam
Nekem a legelején 30 g jött le a két mellembõl 1-1 alkalommal :) , aztán beindult, és most napi kb. 700 g. Ahhoz, hogy ezt fenntartsam, napi 5-ször kell fejni, nagyjából 4 óránként (reggel dupla adag jön, mert már nem kelek fel fejni hajnalban). Most 8 hónapos a baba, és a hozzátáplálással együtt még mindig elég neki ennyi tej. Ha úgy érzem, kevesebb tejem van, akkor átállok a 3 óránkénti fejésre ideiglenesen, és 1-2 nap alatt megnõ a mennyiség. Egy fejés általában 20-25 percig tart összesen, reggel egy kicsit tovább. Jobban örülnék, ha a baba megtanult volna szopizni, de ez van :)

Akinek alig volt teje, annak serkentőleg hatott-e a fejés akkor is, ha pl csak napi egy etetés után marad vm a mellemben, hogy leszívjam? Mennyi idő kell, hogy a fejés serkentőleg hasson?

Legjobb válasz: Nekem nem sokat segített akármennyit fejtem. Azonban lehet változó szerintem mindenkinél. Próbáld naponta többször jó pár hétig és meglátod lesz-e eredménye.

Nekem nem sokat segített akármennyit fejtem. Azonban lehet változó szerintem mindenkinél. Próbáld naponta többször jó pár hétig és meglátod lesz-e eredménye.
Ha etetés után nem jön semmi akkor is fejj! Kb sztem 1 hét folyamatos szopi utáni fejés(még ha nem jön semmi akkor is lehet 5-10 percet fejni) megfogja hozni a gyümölcsét:)

Egy fejés kb mennyi ideig tartson?

Csak szopi után fejjek?

Legjobb válasz: Én akkor fejtem, mikor "beállt" a tejem, szülés után egy héttel. Akkorák voltak a melleim, hogy na... Akkor minden szopi után fejtem, addig, amíg spriccelt a tej, érdemleges mennyiésg jött le. Ha csak csöpög, és csak 10 ml jön, akkor nem szórakozok vele. Most is így vagoyk, 6 hetes a kicsi, néha nagyon feltelik a mellem,(fõleg reggelre) csak akkor fejem, ugyanezzel a taktikával, hogy ha nem jön, nem erõltetem. (van, hogy 2 perc alatt 100 mlt fejek, azért megéri, de 10 mlt nem rakosgatok el..)

Én akkor fejtem, mikor "beállt" a tejem, szülés után egy héttel. Akkorák voltak a melleim, hogy na... Akkor minden szopi után fejtem, addig, amíg spriccelt a tej, érdemleges mennyiésg jött le. Ha csak csöpög, és csak 10 ml jön, akkor nem szórakozok vele. Most is így vagoyk, 6 hetes a kicsi, néha nagyon feltelik a mellem, (fõleg reggelre) csak akkor fejem, ugyanezzel a taktikával, hogy ha nem jön, nem erõltetem. (van, hogy 2 perc alatt 100 mlt fejek, azért megéri, de 10 mlt nem rakosgatok el..)
Szoptatás után fejjél, elõtte ne. Én a nagyobbik lányomat 3 éves koráig szoptattam, a kicsi most 2 éves, és még mindig szopik. Nem tudom, neked milyen idõs a babád, de én mindkettõnél úgy 2 hónapos koráig fejtem, addigra szépen beállt, és leálltam a fejéssel, és így csak annyi termelõdött, amennyi a babának elég. Ha fogy a tej, akkor persze újra el kell kezdeni fejni. Egy fejés, ha amúgy elég a tejed a babának, addig tartson, míg meg nem "könnyebbül" a melled, és nem érzel csomókat benne. Ha kevés a tej, akkor próbálj minél tovább fejni, nem baj, ha csak 1-2 csepp jön.
Én néha evés elõtt is fejek egy kicsit, mert annyira kemény a mellem a sok tejtõl, hogy a babám nem is tudja bekapni a mellbimbómat, meg szinte ömlik a tej a szájába és fulldokol tõle. Utána szinte mindig fejek, mert félek, hogy begyulladnak a melleim, de így lehet, hogy nem fog beállni a termelés az igénynek megfelelõen. Most 6 hetes a babám, de inkább több tejem legyen mint kevés. Egy fejés kb. 10-15 perc, mert a masszírozás sok idõt elvesz. Sok sikert!


Elfelejtettem, hogy a bab puffaszto es ettem egy egesz konzervvel? Mennyi ido alatt urul ki a tejcsibol? Hany szoptatas/fejes utan?

Legjobb válasz: Nem biztos hogy bajt fog okozni a babádnak. Én mindent megettem,amit megkívántam,és soha nem fájt a hasa a babámnak.19hónapig szoptattam.

Nem biztos hogy bajt fog okozni a babádnak. Én mindent megettem, amit megkívántam, és soha nem fájt a hasa a babámnak.19hónapig szoptattam.
Én nem ettem sose kevesebb babot, és még sose zavarta a fiam. Szerintem ne aggódj. Sõt, több 10 embert ismerek, akik ugyanezt elmondhatják magukról.
Azért ez eléggé késõ bánat. Beverek egy egész konzerv babot aztán jut eszembe hogy szoptatok és h a bab puffaszt. Na mindegy a lényeg hogy lehet h semmi bajt nem okoz a babánál. Bár nem írtad mennyi idõs. Egy egész konzerv azért mondjuk elég sok!
nekem azt mondta a védõnõ, hogy 5-8 óra mire bekerül a tejbe.

Ha majd elkezdi a babám a főzelékevést, mennyi tejcsi kell egy-egy adaghoz? Naponta kb. 1 órás fejéssel csak olyan30-40 ml tejcsi jön össze, érdemes ennyiért fejni, fagyasztgatni, vagy töltsem inkább ezt az időt a babával? !

Legjobb válasz: szerintem hagyd a fejést :) simán a fõzõvizével összekutyulod a fõzött zöldségeket és annyi. Az szokott tejet tenni bele, aki korábban is fejt és mindig eltette, tehát már van egy jó adag lefagyasztva és erre elhasználja.

szerintem hagyd a fejést :) simán a fõzõvizével összekutyulod a fõzött zöldségeket és annyi. Az szokott tejet tenni bele, aki korábban is fejt és mindig eltette, tehát már van egy jó adag lefagyasztva és erre elhasználja.
Attól függ mennyi idõsek vagytok. Ha még kicsik (kb:1-2 hónap) vagytok akkor mindenképp fej mert lehet, hogy késõbb még szükséged lehet a tejre ha megnõ a tejigénye a babádnak. Nem csak fõzelék hígítására jó a fagyasztott tej. Ha kevés lesz a tejed vagy apadni kezd akkor nagyon jó, hogy lesz mihez nyúlnod, nem kellesz röktön tápszerezni.Meg esetleg ha megbetegedsz akkor is jó szolgálatot tesz.Fõleg, hogy most jön az infulenzás idõszak. Szerintem ne sajnáld rá az idõt. Meg legalább nem lesz annyira elkényesztetve sem (nem mintha ellenne) megtanulja majd lekötni magát.Egy órát egy nap minden babának ki kell tudni bírnia anya nélkül.Amúgy én úgy csináltam, hogy oda raktam magam mellé a bébihordóba az asztalra és addig énekeltem neki míg fejtem. De lehet, hogy a mellszívód nem olyan jó azért jön olyan lassan a tejed.Én az Aventeset használtam és nagyon jó, hamar le lehet szívni vele a tejet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!