Találatok a következő kifejezésre: Egy fejés mennyi (8 db)

Aki csak lefejt tejed ad a babájának, mert a pici nem hajlandó szopizni, az hányszor fej egy nap? Kb. mennyit sikerül lefejnie naponta? és egy fejés mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Szia! 5-ször, 6-szor fejek egy nap, a legnagyobb mennyiség 400 ml/nap volt. Átlagban 340-350 ml körül sikerül fejni. Az én kisfiam azonban már 4 hónapos, így a fenti mennyiség sajnos csak 2-3 étkezésre elegendõ. Üdv.A.

Szia! 5-ször, 6-szor fejek egy nap, a legnagyobb mennyiség 400 ml/nap volt. Átlagban 340-350 ml körül sikerül fejni. Az én kisfiam azonban már 4 hónapos, így a fenti mennyiség sajnos csak 2-3 étkezésre elegendõ. Üdv.A.
avent kézivel fejtem s azzal jó volt, 8 hónapig fejtem mindig legalább egy fejéssel elõbb jártam mint ahogy evett volna. Éjjel nappal fejtem majdnem...
ui ja nekem csak anyatejes volt, rengeteg tejem lett, 1000ml is egy nap összesen vagy még több, sose kapott tápszert.elsõ voltam
Nekem a legelején 30 g jött le a két mellembõl 1-1 alkalommal :) , aztán beindult, és most napi kb. 700 g. Ahhoz, hogy ezt fenntartsam, napi 5-ször kell fejni, nagyjából 4 óránként (reggel dupla adag jön, mert már nem kelek fel fejni hajnalban). Most 8 hónapos a baba, és a hozzátáplálással együtt még mindig elég neki ennyi tej. Ha úgy érzem, kevesebb tejem van, akkor átállok a 3 óránkénti fejésre ideiglenesen, és 1-2 nap alatt megnõ a mennyiség. Egy fejés általában 20-25 percig tart összesen, reggel egy kicsit tovább. Jobban örülnék, ha a baba megtanult volna szopizni, de ez van :)

Egy fejés kb mennyi ideig tartson?

Csak szopi után fejjek?

Legjobb válasz: Én akkor fejtem, mikor "beállt" a tejem, szülés után egy héttel. Akkorák voltak a melleim, hogy na... Akkor minden szopi után fejtem, addig, amíg spriccelt a tej, érdemleges mennyiésg jött le. Ha csak csöpög, és csak 10 ml jön, akkor nem szórakozok vele. Most is így vagoyk, 6 hetes a kicsi, néha nagyon feltelik a mellem,(fõleg reggelre) csak akkor fejem, ugyanezzel a taktikával, hogy ha nem jön, nem erõltetem. (van, hogy 2 perc alatt 100 mlt fejek, azért megéri, de 10 mlt nem rakosgatok el..)

Én akkor fejtem, mikor "beállt" a tejem, szülés után egy héttel. Akkorák voltak a melleim, hogy na... Akkor minden szopi után fejtem, addig, amíg spriccelt a tej, érdemleges mennyiésg jött le. Ha csak csöpög, és csak 10 ml jön, akkor nem szórakozok vele. Most is így vagoyk, 6 hetes a kicsi, néha nagyon feltelik a mellem, (fõleg reggelre) csak akkor fejem, ugyanezzel a taktikával, hogy ha nem jön, nem erõltetem. (van, hogy 2 perc alatt 100 mlt fejek, azért megéri, de 10 mlt nem rakosgatok el..)
Szoptatás után fejjél, elõtte ne. Én a nagyobbik lányomat 3 éves koráig szoptattam, a kicsi most 2 éves, és még mindig szopik. Nem tudom, neked milyen idõs a babád, de én mindkettõnél úgy 2 hónapos koráig fejtem, addigra szépen beállt, és leálltam a fejéssel, és így csak annyi termelõdött, amennyi a babának elég. Ha fogy a tej, akkor persze újra el kell kezdeni fejni. Egy fejés, ha amúgy elég a tejed a babának, addig tartson, míg meg nem "könnyebbül" a melled, és nem érzel csomókat benne. Ha kevés a tej, akkor próbálj minél tovább fejni, nem baj, ha csak 1-2 csepp jön.
Én néha evés elõtt is fejek egy kicsit, mert annyira kemény a mellem a sok tejtõl, hogy a babám nem is tudja bekapni a mellbimbómat, meg szinte ömlik a tej a szájába és fulldokol tõle. Utána szinte mindig fejek, mert félek, hogy begyulladnak a melleim, de így lehet, hogy nem fog beállni a termelés az igénynek megfelelõen. Most 6 hetes a babám, de inkább több tejem legyen mint kevés. Egy fejés kb. 10-15 perc, mert a masszírozás sok idõt elvesz. Sok sikert!

Ha majd elkezdi a babám a főzelékevést, mennyi tejcsi kell egy-egy adaghoz? Naponta kb. 1 órás fejéssel csak olyan30-40 ml tejcsi jön össze, érdemes ennyiért fejni, fagyasztgatni, vagy töltsem inkább ezt az időt a babával? !

Legjobb válasz: szerintem hagyd a fejést :) simán a fõzõvizével összekutyulod a fõzött zöldségeket és annyi. Az szokott tejet tenni bele, aki korábban is fejt és mindig eltette, tehát már van egy jó adag lefagyasztva és erre elhasználja.

szerintem hagyd a fejést :) simán a fõzõvizével összekutyulod a fõzött zöldségeket és annyi. Az szokott tejet tenni bele, aki korábban is fejt és mindig eltette, tehát már van egy jó adag lefagyasztva és erre elhasználja.
Attól függ mennyi idõsek vagytok. Ha még kicsik (kb:1-2 hónap) vagytok akkor mindenképp fej mert lehet, hogy késõbb még szükséged lehet a tejre ha megnõ a tejigénye a babádnak. Nem csak fõzelék hígítására jó a fagyasztott tej. Ha kevés lesz a tejed vagy apadni kezd akkor nagyon jó, hogy lesz mihez nyúlnod, nem kellesz röktön tápszerezni.Meg esetleg ha megbetegedsz akkor is jó szolgálatot tesz.Fõleg, hogy most jön az infulenzás idõszak. Szerintem ne sajnáld rá az idõt. Meg legalább nem lesz annyira elkényesztetve sem (nem mintha ellenne) megtanulja majd lekötni magát.Egy órát egy nap minden babának ki kell tudni bírnia anya nélkül.Amúgy én úgy csináltam, hogy oda raktam magam mellé a bébihordóba az asztalra és addig énekeltem neki míg fejtem. De lehet, hogy a mellszívód nem olyan jó azért jön olyan lassan a tejed.Én az Aventeset használtam és nagyon jó, hamar le lehet szívni vele a tejet.


Akinek alig volt teje, annak serkentőleg hatott-e a fejés akkor is, ha pl csak napi egy etetés után marad vm a mellemben, hogy leszívjam? Mennyi idő kell, hogy a fejés serkentőleg hasson?

Legjobb válasz: Nekem nem sokat segített akármennyit fejtem. Azonban lehet változó szerintem mindenkinél. Próbáld naponta többször jó pár hétig és meglátod lesz-e eredménye.

Nekem nem sokat segített akármennyit fejtem. Azonban lehet változó szerintem mindenkinél. Próbáld naponta többször jó pár hétig és meglátod lesz-e eredménye.
Ha etetés után nem jön semmi akkor is fejj! Kb sztem 1 hét folyamatos szopi utáni fejés(még ha nem jön semmi akkor is lehet 5-10 percet fejni) megfogja hozni a gyümölcsét:)

Aki csak fej babájának mert nem akar szopizni az hányszor teszi egy nap és mennyit fej alkalmanként? Gyakoribb fejéssel is lehet növelni a mennyiséget?

Én is így teszek már egy hónapja. Én hatszor fejek egy nap ahogyszor a babám eszik, összesen kb. 1 liter jön össze. Utolsó fejés este fél 11-kor, az els? pedig reggel 6-kor van. 3 hónapos baba anyukája

Legjobb válasz: Igen, minél többször fejsz, annál több a tejci. Én is hasonló helyzetben vagyok. Nekem 5 fejésbõl 380 jön össze, ha 6x csináltam, akkor sem lett több...Az egy liter 8szerintem) nagyon rendben van.

Igen, minél többször fejsz, annál több a tejci. Én is hasonló helyzetben vagyok. Nekem 5 fejésbõl 380 jön össze, ha 6x csináltam, akkor sem lett több...Az egy liter 8szerintem) nagyon rendben van.
szia. én 4-5-ször fejek naponta. kb. 800 ml jön össze. elsõ fejés reggel 8 körül, utolsó este 10 körül. a babám 7 hónapos. 2 hónapja nem akar szopizni, azóta lefejem és cumisüvegbõl kapja.
még annyi, h nekem ez csak a mellem kicsavarásával, és rengeteg kínlódással jött össze, ezért nem nõtt tovább. mikor kevesebbszer fejtem, azonnal lecsökkent, de szerencsére vissza tudtam hozni.
5 hós a babám 2 hónaposan nem akart szopizni, fejtem, de azt lefagyasztottam. Kivártam, hogy elég éhes legyen ahoz, hogy ismét szopizzon. Idegjáték, de bejött. De bal cicibõl azóta se szopizik, legfeljebb 1x naponta, de azt is alig alig. Van ilyen, sok kitartás. És egyszer olvastam itt, valaki írta, hogy "bízz a babádban és magadban". Rengeteg erõt adott és kitartást, hogy a babámnak úgyis kell a cici és a tejcsi, és megtelálja.
Az nagyon jó rengeteg tejed van!!!!!!
A kérdező hozzászólása: A kitartásról annyit hogy én úgy érzem elég kitartó voltam mert 2 hónapig küszködtünk a szopizással de amikor csak az elõtejet szívta ki és sírt a mellen majd utána is mert éhes volt akkor már nem bírtam tovább. Amióta fejem neki és így kapja cumisüvegbõl szinte nem is sír és sokkal boldogabb baba lett. Az sem jött be hogy kivártuk míg nagyon éhes lesz, csak még jobban ordított.

Numizmatikai szempontból mennyit ér most egy Kossuth fejes százas?

Legjobb válasz: Ha boltban kaptad vissza, tehát keveredett a többi pénzzel, karcolódott, és forgalmi állapotban van, akkor kb. 300 Ft. Ha karcmentes, akkor kb. 800 Ft. Ha az 1802 - 1894 között HIÁNYZIK! a kötõjel, akkor értékesebb, 1500 - 2000 Ft körül is tud. Üdv.: polarbeer

Ha boltban kaptad vissza, tehát keveredett a többi pénzzel, karcolódott, és forgalmi állapotban van, akkor kb. 300 Ft. Ha karcmentes, akkor kb. 800 Ft. Ha az 1802 - 1894 között HIÁNYZIK! a kötõjel, akkor értékesebb, 1500 - 2000 Ft körül is tud. Üdv.: polarbeer
A kérdező hozzászólása: Hát, akkor többet ér ha megtartom magamnak :) Köszönöm szépen a választ!

Hogyan lehet lefagyasztani az anyatejet? 2 hónapos a babám? Ti mennyit fagyasztnátok le egyszerre? EGy fejésnyit, vagy a másik fejést is hozzáraknátok?

Most 50 ml-t fejtem ki, mert fellazítottam a cicit. Mindjárt szopni fog belőle a baba. Utána még fejjek rá? Nincs még a hűtőben. Amit már a hűtőbe raktam, arra a hideg tejre nem is lehet ráfejni még aznap? Zacsim már van.

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy nem lehet keverni a hideg tejet a frissen fejttel, és nekem azt mondták, hogy a napi adagokat, ha hûtõben lehûltek, akkor se keverjem össze lefagyasztásra. Gondolom azért, mert más az összetétele a reggeli és esti tejnek. Szóval a legbiztosabb, ha a mostani mennyiséget külön fagyasztod le. Egyébként az én kislányom nem itta meg a lefagyasztott tejet, mikor kórházban voltam 2 napot, csak akkor volt hajlandó inni, mikor már nagyon éhes volt, aztán meg a frissel lakott igazán jól. :) De akkor már a hozzátáplálás is volt, szóval nem halt éhen. :) De késõbb majd fõzelékbe lehet tenni. :) Reméljük még válaszolnak okosabbak. :)

Szia! Én úgy tudom, hogy nem lehet keverni a hideg tejet a frissen fejttel, és nekem azt mondták, hogy a napi adagokat, ha hûtõben lehûltek, akkor se keverjem össze lefagyasztásra. Gondolom azért, mert más az összetétele a reggeli és esti tejnek. Szóval a legbiztosabb, ha a mostani mennyiséget külön fagyasztod le. Egyébként az én kislányom nem itta meg a lefagyasztott tejet, mikor kórházban voltam 2 napot, csak akkor volt hajlandó inni, mikor már nagyon éhes volt, aztán meg a frissel lakott igazán jól. :) De akkor már a hozzátáplálás is volt, szóval nem halt éhen. :) De késõbb majd fõzelékbe lehet tenni. :) Reméljük még válaszolnak okosabbak. :)
Szia! Attol fugg, mennyi tejed van. Annyit fejj. Ha nem tudsz adni a babanak tobbet, csak ennyit, akkor inkabb ne fagyassz le. Mered, ugye, hogy mennyit eszik? Es irod is? En ugy csinaltam, hogy ejjel, amikor nem evett annyit kiosntam, es fejtem, mar aludni se tudtam a feszitestol. Beraktam a hutobe, reggel pedig fagyasztoba es rairtam, mennyi, melyik nap "keszult". -18 fokon elall fel evig. Van aki tovabb tartja, en nem tettem. Akkor is fejj, ha mar evett a baba es ugy erzed, meg jonne. Nekem ilyen nem volt. Uritsd ki, nehogy begyulladjon! Sztem ne fejj ra tobbet -kiveve, ha annyira keveset tudtal leszedni, hogy nincs ertelme elraknod. 5oml is jo, ha elrakod, mert van, hogy csak annyi kell. Nekem volt olyan, hogy 11O-2OO ml volt egy csomagban, s nem kellett mind, igy dobhattam ki, mert mar nem volt friss a kovetkezo felhasznalasig -en legalabbis nem kiserleteztem vele. Hogy mennyi a mennyseg, a mellszivo flakonjan mert le, a zacsiba betoltve furan adja ki a pontos szamot. Mindenkeppen gyujtsd, mert ha egy iso utan nem lesz, akkor nagyon fogsz orulni, hogy igy gyakorlatilag meg van tejcsi a babadnak a tapszer mellett! Remelem segitettem.
Én egy napig gyûjtögettem (külön hûtve az adagokat), majd összeöntöttem, és 100 ml-enként lefagyasztottam zacsiban. Sajna nem is fért be már más, tele volt tejjel a fagyasztó, és végül a régieket az állatok kapták meg a kajájukba. :)
Én is úgy tudom hogy nem lehet keverni a tejeket. Amikor kiolvasztod, akkor több zacskóval össze tudsz keverni. Én anno ráírtam azt is a zacskókra hogy a tej eleje vagy vége (hígabb vagy a zsírosabb), és persze dátumot. Az én fiam sem itta meg a fagyasztott tejet, szerencsére csak egyszer lett volna rá szükség.

Elfelejtettem, hogy a bab puffaszto es ettem egy egesz konzervvel? Mennyi ido alatt urul ki a tejcsibol? Hany szoptatas/fejes utan?

Legjobb válasz: Nem biztos hogy bajt fog okozni a babádnak. Én mindent megettem,amit megkívántam,és soha nem fájt a hasa a babámnak.19hónapig szoptattam.

Nem biztos hogy bajt fog okozni a babádnak. Én mindent megettem, amit megkívántam, és soha nem fájt a hasa a babámnak.19hónapig szoptattam.
Én nem ettem sose kevesebb babot, és még sose zavarta a fiam. Szerintem ne aggódj. Sõt, több 10 embert ismerek, akik ugyanezt elmondhatják magukról.
Azért ez eléggé késõ bánat. Beverek egy egész konzerv babot aztán jut eszembe hogy szoptatok és h a bab puffaszt. Na mindegy a lényeg hogy lehet h semmi bajt nem okoz a babánál. Bár nem írtad mennyi idõs. Egy egész konzerv azért mondjuk elég sok!
nekem azt mondta a védõnõ, hogy 5-8 óra mire bekerül a tejbe.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!