Találatok a következő kifejezésre: Egy faluban indul (5 db)

A falumba indul egy serdülőcsapat, és hívtak hogy én is mennyek. Mennyi pénzembe kerülne ez, és hogy egyébként is, hogy működik ez az egész?

fociról van szó

Legjobb válasz: hát neked csak cipõre,sípcsontvédõre meg edzéscuccra kell költened.annyi a lényege hogy van mondjuk 1 héten 3edzés,hétvégén pedig egy meccs.amúgy melyik falu?

hát neked csak cipõre, sípcsontvédõre meg edzéscuccra kell költened.annyi a lényege hogy van mondjuk 1 héten 3edzés, hétvégén pedig egy meccs.amúgy melyik falu?
A kérdező hozzászólása: És a mez amiben meccsen játszani fogok, azért mennyit kérhetnek?
Azért nem kérnek pénzt, mikor vége a meccsnek vissza kell adnod :)
A kérdező hozzászólása: de mivel most indul Új mezek lesznek elvileg
akkor sem kell fizetned, nyugi :D
a mezt a csapatnak KÖTELEZÕ biztosítani, és természetesen egységesnek kell lennie tehát nem neked kell otthonról mezt hozni és mivel a csapat állja ingyen van és nem kapod meg hanem meccsen abban játszol aztán visszaadod és kimossák majd következõ meccsen újra etc etc Neked csak cipõt, sípcsontvédõt meg esetleg sportszárat kell venni De itt nálunk a felnõttcsapatnál ha kell adnak stoplist ingyen, sípcsontvédõt meg mindent ami kell mert dögivel van, labda is van vagy 3 darab, egy haveromnak adtak is egyet mert neki nem volt otthon szóval neked egy 4000 ft-s stoplis, meg sportszár+sípcsontvédõ ~ 2500 ft, szóval 6500-7000 FT-ból meg is van de szerintem neked van otthons stoplis, gondolom fociztál eddig is, ha msá nem hobbiból haverokkal

Egy faluban újra indul a labdarugás. A pályán már sokan meghaltak a készülék nélkül. 890.000 ft-ba kerül. Az egyesületnek nincs ennyi pénze. Hova fordulhatok?

foci

Legjobb válasz: Milyen készülék kell a focizáshoz? Szerintem egy labda kellene, meg megfelelõ terület, és 2 kapu... Újraélesztõ készülékre gondolsz? ha törvényben elõ van írva. hogy kell, akkor sajnos ez van...

Milyen készülék kell a focizáshoz? Szerintem egy labda kellene, meg megfelelõ terület, és 2 kapu... Újraélesztõ készülékre gondolsz? ha törvényben elõ van írva. hogy kell, akkor sajnos ez van...
Leginkább fel!
kimaradt h mennyi A és B távolsága, nem?
ja neem
------v------s------t----- 1. 16 km/h---16x------x----- 2. 18km/h----18(x-1)--(x-1)-- 16x= 18(x-1) 16x=18x-18 / +18 16x+18=18x/ -16x 18=2x x=9 válasz: ha az elsõ 8kor indul, akkor a 2. 8+9=17 (este 5kor éri utol. az s-bõl megtudod mondani, hol találkoznak: 16x=16*9=144 18(x-1)=144 tehát 144 km-nél
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!


Fizika feladat, holnapra kéne. A és B falu távolsága 45 km. A-ból egy kerékpáros megy B-be 15 km/h sebességgel. Mennyivel később indul utána egy motoros, 35 km/h sebességgel, ha egyszerre érkeznek meg?

Legjobb válasz: 1., v= 15km/h s=45km t=? t=s/v tehát 3 óra alatt teszi meg a kerékpáros. 2., v=35km/h s=45km t=? t=s/v tehát 1,3 óra alatt teszi meg a motoros. 3 óra az 180 perc, 1,3 óra pedig 78 perc . 180-78 perc= 102 perc, azaz 1 óra és 42 perccel késõbb indul a motoros.

1., v= 15km/h s=45km t=? t=s/v tehát 3 óra alatt teszi meg a kerékpáros. 2., v=35km/h s=45km t=? t=s/v tehát 1, 3 óra alatt teszi meg a motoros. 3 óra az 180 perc, 1, 3 óra pedig 78 perc . 180-78 perc= 102 perc, azaz 1 óra és 42 perccel késõbb indul a motoros.
Nincsmit:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönööööm!

Milyen hátrányokkal indul az életben, aki mindentől messze egy kis faluban nől fel?

Legjobb válasz: Otthonról hozott mentalitás miatt sok hátránya lehet. Mert az egyszerûbb emberek hajlamosak belenevelni a gyerekükbe, hogy úgysem lehet több, mint õk, úgysem fog sikerülni nekik semmi az életben. Az én faterom (8 általánossal rendelkezõ falusi parasztember, segédmunkás), már az orvosokra és a tanárokra is azt mondta, hogy "nagy emberek", és úgy nézett rájuk mint az istenekre, magára meg úgy, mint akinek soha nem lesz esélye a közelébe jutni. Elvégeztem a közgazdasági egyetemet, nézegettem az állásokat, erre azt mondják otthon, úgysem fogom tudni egyiket sem elvégezni, menjek a McDonald'sba felszolgálónak (halál komoly, értitek, közgazdasági egyetemi diplomával!). De ezt olyan lekicsinylõen mondták, hogy azóta se tudtam elfelejteni. Az ilyen emberek teljesen elveszik a gyerekük önbizalmát, egyáltalán nem támogatják érzelmileg, mert titkon irigykednek rájuk (és igen, itt is megnyilvánul a falusiakra oly jellemzõ "d.ögöljön meg a szomszéd tehene" effektus - még a saját gyerekükkel szemben is). Rám olyan lekezelõen mondták mindig, hogy "te már pesti lány lettél", mintha kb. egy bordélyban lettem volna qurva, szerintem még azt se szégyellték volna ennyire, mint hogy kitörtem onnan. Tesómmal egyszer interjút akart készíteni egy tévé, a család teljesen kiakadt, hogy mit fognak szólni a rokonok, ha meglátják õt nyilatkozni, úristen, micsoda szégyen lesz. Ez volt a fontos nekik, hogy mit gondolnak róluk a rokonaik meg a szomszédaik, meg hogy nehogy kilógjanak bármilyen szempontból is a saját miliõjükbõl, semmi más. Egy ilyen negatív érzelmi háttérbõl nagyon nehéz kitörni, legalábbis én ezt tapasztaltam nemcsak magamnál, hanem a hozzám hasonlóknál is. A "nagy emberek"-tõl való félelmet, önmaguk lekicsinylését és a vállalkozószellem teljes hiányát hozzák magukkal ezek a gyerekek, és ezt a mentalitást sokkal de sokkal nehezebb leküzdeni, mint azt, hogy nem járhattak különórára vagy uszodába. De ezt csak az érti meg, aki hasonló helyrõl jön. Nem az anyagi hátrány a legnagyobb probléma, hanem a kulturális, szellemi. 29/n

Otthonról hozott mentalitás miatt sok hátránya lehet. Mert az egyszerûbb emberek hajlamosak belenevelni a gyerekükbe, hogy úgysem lehet több, mint õk, úgysem fog sikerülni nekik semmi az életben. Az én faterom (8 általánossal rendelkezõ falusi parasztember, segédmunkás), már az orvosokra és a tanárokra is azt mondta, hogy "nagy emberek", és úgy nézett rájuk mint az istenekre, magára meg úgy, mint akinek soha nem lesz esélye a közelébe jutni. Elvégeztem a közgazdasági egyetemet, nézegettem az állásokat, erre azt mondják otthon, úgysem fogom tudni egyiket sem elvégezni, menjek a McDonald'sba felszolgálónak (halál komoly, értitek, közgazdasági egyetemi diplomával!). De ezt olyan lekicsinylõen mondták, hogy azóta se tudtam elfelejteni. Az ilyen emberek teljesen elveszik a gyerekük önbizalmát, egyáltalán nem támogatják érzelmileg, mert titkon irigykednek rájuk (és igen, itt is megnyilvánul a falusiakra oly jellemzõ "d.ögöljön meg a szomszéd tehene" effektus - még a saját gyerekükkel szemben is). Rám olyan lekezelõen mondták mindig, hogy "te már pesti lány lettél", mintha kb. egy bordélyban lettem volna qurva, szerintem még azt se szégyellték volna ennyire, mint hogy kitörtem onnan. Tesómmal egyszer interjút akart készíteni egy tévé, a család teljesen kiakadt, hogy mit fognak szólni a rokonok, ha meglátják õt nyilatkozni, úristen, micsoda szégyen lesz. Ez volt a fontos nekik, hogy mit gondolnak róluk a rokonaik meg a szomszédaik, meg hogy nehogy kilógjanak bármilyen szempontból is a saját miliõjükbõl, semmi más. Egy ilyen negatív érzelmi háttérbõl nagyon nehéz kitörni, legalábbis én ezt tapasztaltam nemcsak magamnál, hanem a hozzám hasonlóknál is. A "nagy emberek"-tõl való félelmet, önmaguk lekicsinylését és a vállalkozószellem teljes hiányát hozzák magukkal ezek a gyerekek, és ezt a mentalitást sokkal de sokkal nehezebb leküzdeni, mint azt, hogy nem járhattak különórára vagy uszodába. De ezt csak az érti meg, aki hasonló helyrõl jön. Nem az anyagi hátrány a legnagyobb probléma, hanem a kulturális, szellemi. 29/n
13.57 folyt: Azt meg meg se merem mondani, hogy mennyit keresek, mert 100%, hogy meggyûlölnének. Mert igen, a falusi emberek nagy része a pénz alapján ítél meg. Pl. a vállalkozó keresztapámat is meggyûlölték, amikor elkezdett jól menni a vállalkozása, és el tudott menni Olaszországba nyaralni. A falusi "tiszta lélekben" szerintem csak az hisz, aki életében nem látott még falusit, meg nem tudja milyen az, hogy mindenki mindenkit kibeszél a háta mögött, meg azt lesi, hogy hova megy, mit csinál, ki jár hozzá, aztán amikor elmész mellette az utcán, direkt olyan hangosan beszél ki, hogy halljad, persze szemtõl-szembe megjátsza magát, és ha kérdõre vonod, még õ sértõdik meg, és utána bosszúból elkezd rólad olyan pletykákat terjeszteni, ami nem is igaz. Na ennyit a falusi "tiszta lélekrõl". Persze vannak kivételek, de azok egytõl-egyig elhúznak onnan, már fiatal korban.
Tisztább lélek, a család szeretete és tisztelete. De ezeket nem nevezném hátránynak.
A szülõk mentalitásától és anyagi helyzetétõl függ. Ha ismeri a számítógépet, nyelveket beszél, olvas, mûvelõdik, igyekszik színházba és hangversenyre is eljutni, kijár külföldre, akkor mégis milyen hátránya lenne? Én épp most költözöm át a fõvárostól 20 km-re található tanyára. Nem azért mert annyira földet akarnék szántani, hanem azért, mert ott végre ökoházat emelhetek. Ez a jövõ. Így a gyerekem is lényegében egy kis faluban fog felnõni, de nem oda fog iskolába járni, hanem az 5. kerületbe. Zeneiskolába a 13. kerületbe, és Budapestre járunk vissza színházba, úszodába, étterembe. Aki elhagyja magát és nincs pénze, az fog csak hátránnyal indulni, mindegy hogy faluban van a bejelentett lakcíme vagy a fõváros 8. kerületében.
Csak az elsõnek üzenem, hogy az a mondás vidéki kis faluban élõk mentalitását gúnyolja, hogy: "Dögöljön meg a szomszéd tehene is." Ennyit a falusi 'tiszta' lélekrõl.
A kérdező hozzászólása: 20 kilóméter még nem nagy távolság. Olyanokra gondoltam, hogy szerintem hátrány az oktatás színvonala, középiskolába már be kell járni valahova, órákat várni buszra, utána munkahelyet is messze talál, megint órákat utazni, mert ugye nem mindenki engedheti meg magának, hogy autója legyen, meg színházba, hangversenyre, étterembe járjon, ha nem akar utazni, akkor meg fizethet albérletet... stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én meg még azt hittem, hogy csak az én anyám ilyen rosszindulatú, ugye én se vigyem többre, mint õ, nehogy már könnyebben boldoguljak, vagy jobb életem legyen, mint neki, semmiben nem segített, se anyagilag, se érzelmileg, inkább csak elvette az önbizalmat, 18 évet betöltöttem, ismerõsöm szólt, hogy tud egy kiadó szobát, hát nem kellett sokat gondolkoznom, azóta rendbe hoztam a saját életemet, valóra váltottam az egyik álmomat, 26 évesen vettem egy motort, látnotok kellett volna az arcukat mikor hazaállítottam egy nagy intruderrel, legalább legyen mirõl beszélniük, mert egy városban nem nagy szám egy nõ motoron, de ott csodának számított, és persze a család azzal volt elfoglalva, hogy ki mit fog szólni hozzá az utcában.
Kis faluban nõttem fel, most pesten lakom. Jó lelkû, kedves, mosolygós, naturális lány voltam. Ez nagyon megváltozott. Most is jólelkû vagyok, de óvatos, tartózkodó, mogorva, és már nem is olyan natúr. Szerintem azok a lányok akik vidékrõl kerülnek a nagy életbe, elõbb utóbb megvadulnak. Ez teljesen természetes szerintem. Alkalmazkodunk a környezethez. De speciel az én régi ismerõseim rám sem ismernek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!