Találatok a következő kifejezésre: Egy fél szedek (141 db)

Kb.2 éve szedek rivotrilt 2-3 szemet egész nap! Le akarok szokni, egy hete 3x egy felet szedek nem a legjobb de ki lehet bírni. Mi a következő lépés? Mikortól szedjek kevesebbet és mennyivel?

2mg-os nem orvos írta fel ezért akarok magam leszokni

Legjobb válasz: Nagyon lassan csökkentsd az adagodat. Elvileg annyi idõ a leszokás is, amíg rászoktál. De orvos nélkül, egyáltalán miért kezdted el? Nekem a terápiás adagom a 0,5 mg-os fele volt, napi egy alkalommal. A napi 6 mg már kábítószerezés inkább, mint gyógyszerszedés.

Nagyon lassan csökkentsd az adagodat. Elvileg annyi idõ a leszokás is, amíg rászoktál. De orvos nélkül, egyáltalán miért kezdted el? Nekem a terápiás adagom a 0, 5 mg-os fele volt, napi egy alkalommal. A napi 6 mg már kábítószerezés inkább, mint gyógyszerszedés.
A kérdező hozzászólása: Az mire jó?sok eszed van...
Ha a fiam ( lányom ) lennél, elvernélek.
A kérdező hozzászólása: sokat segítettél...
Szedd ahogy jónak látod.
A kérdező hozzászólása: utolsó!ez szerintem nem a témához tartozik!
Hadd kérdjem meg: a rivotrilra hogyan találtál rá, ha nem orvos írta?
A kérdező hozzászólása: nagyon ritkán iszok max egy hónapba egyszer de van amikor 3hónapig semmi!csak ha van valami születésnap vagy akármi
Ja, ezt elfelejtettem: Nem tudom, mennyire vagy ivós, szóval milyen sûrûn szoktál bármi alkoholt inni, mert az is bezavarhat. Lényeg a lényeg, amit az elõzõben is írtam, szerintem 1-2 hónap múlva próbálj csökkenteni, addig csak kínoznád magad.
Ne ijedj meg. Ez emberfüggõ, ki mennyire "borul fel", ha változtatni akar az adagoláson. Én valószínû olyan fajta vagyok, akinek mindenrõl könnyû leszokni. Ciginél is ez van, napi 2 doboz elmegy, de ha pár napig nincs rá pénzem, nincs semmi bajom tõle ha nem szívok. Szóval ha nehezen megy, ne erõltesd, rosszul leszel különben! Azt csináld, hogy a napi 3 alkalomból az egyiket elfelezed, bármelyiket. Ne felejtsd el, hogy ha ezt orvos állította volna be, és neki mondanád, hogy le akarsz szokni, õ is azt mondaná, hogy egyfajta adagolást 1-2 hónapig úgy kell szedni. Aztán mondjuk a reggelit is elfelezed a déli mellett, de akkor ezt is 1-2 hónapig folytatod. Lehet, hogy ez fél évbe fog kerülni, de jobb a békesség.
A kérdező hozzászólása: Még most sem sikerült csak reggel 1mg délben 0, 5 este megint 1mg.nagyon nehéz nemtudom neked hogy nem volt elvonási tünet?
Utolsó vagyok: Jól csinálod, kitartás hozzá!:) Majd, ha úgy érzed, bírod kevesebbel is, akkor a feleket csak reggel meg este vedd, mert a délit mindig könnyebb kihagyni, reggel-este meg inkább ne kockáztass. Azt is csinálhatnád majd, hogy iratsz feleset vagy 0.25-öset erre az idõre, hogy ne kelljen szenvedni a kettétörésekkel, de ez mindegy. Következõ lépés majd az legyen, hogy nem veszel be csak azért, mert "idõ van", hanem legyen a zsebedben, és ha nagyon nem jó, akkor alkalomszerûen 1-et. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: 22 éves vagyok és nem fogok így élni le fogok állni már egy hete a fele adagot szedem.tudom hogy mostmár óvatosan kell de jövõre tuti nem fogom már szedni
A kérdező hozzászólása: ezt én nem tudtam azért akarom abbahagyni
A kérdező hozzászólása: köszönöm!nem pont délbe szoktam bevenni amit kell mindig késõbb ameddig bírom meg így van ez reggel meg este is
A kérdező hozzászólása: Már csak 3x1mg-ot szedek vagyis ketté töröm õket.próbáltam egyszer úgy ahogy te hogy eggyik napról a másikra dehát minden bajom volt most se túl jó de ki bírom.hát ha leszokok róla többet még ha megölnek akkor sem veszek be egy szemet se!köszönöm!
3 évig szedtem 3x2 mg-osat (nyilván eleinte fokozatosan, orvos állította így be). Saját vélemény (nem követendõ!!!): Lejönni róla akkor nehéz, hogyha az alap bajod nem szûnt még meg. Mert akkor leteszed, és ugyanúgy pánikbeteg maradsz. Magának a gyógyszernek a hiányától én nem éreztem elvonási tüneteket (állítólag vannak, és elég durvák), pedig egyik napról a másikra hagytam el az egészet. Neked azt ajánlom, hogy hetente hagyj el 1 szemet, azaz egyik héten 6 mg naponta, következõ héten 4 mg naponta, aztán 2 mg, stb, de ezt fõleg Te érzed. A fokozatosság mindenképp kell, mert, hogy végleteket írjak, ha olyan hajlamú vagy, sokkba vághatja magát a tested, ha egyik pillanatról a másikra hagyod el. Ja, és többet rá ne szokjál.
Idõben, mielõtt rászoksz.

A Novynette magas, közepes ill. alacsony hormontartalmú? Miért ezt írta fel a doki egy 24éves (155cm 40kg) nagyon apró és törékeny lánynak először? Rosszul van tőle nagyon, egy hete szedi. HELP PLS!

Legjobb válasz: Hasonló méretekkel rendelkezõ barátnõm is nagyon rosszul volt az elején. Õ is több, mint egy hétig. Fokozatosan szokott hozzá, most már nem panaszkodik (Õ Belara-t szed) Lehet, hogy egy pár nap múlva már jobban lesz (hétvégét most már úgyis végig kell várni) ha nem javul, hétfõn doki. Gyógyszer után esetleg jó lehet enni kicsit.

Hasonló méretekkel rendelkezõ barátnõm is nagyon rosszul volt az elején. Õ is több, mint egy hétig. Fokozatosan szokott hozzá, most már nem panaszkodik (Õ Belara-t szed) Lehet, hogy egy pár nap múlva már jobban lesz (hétvégét most már úgyis végig kell várni) ha nem javul, hétfõn doki. Gyógyszer után esetleg jó lehet enni kicsit.
A Novynette nem épp egy legújabb szer, kb 10 éve van forgalomban. emlékszem, amikor 12-13 éve stini voltam ennek a fog-gátlónak a reklámjával voltak tele a tinimagazinok. (23 vagyok most). szóval sztem közepes hormontartalmúnak mondható. amúgy meg azért írta fel a lánynak épp ezt, mert minden bizonnyal ennek a fog.gátlót gyártó gyógyszercéggel áll szponzori viszonyban a dokid. ez így megy sajnos. érdemes lenne egy másik orvoshoz fordulnia, és elmondani neki a panaszait.
A kérdező hozzászólása: nagyon jó dokinak tünik a jelenlegi orvos, nemtudjuk elképzelni róla h csak ugy vagtában irt volna fel bármit, viszont nagyon kikészül a tabitól, lehet a termete miatt? lehet vhogy enyhiteni a tüneteken? ha jol tudom fájdalomcsillapitót nem ajánlatos mellette szedni, fáj így látni :(
rendbe jött azóta a leányzó vagy váltott? én is picike vagyok, 161cm, 43 kg, már 5 éve szedem a novynettet. nekem soha semmi problémám nem volt vele.

Meddig lehet szedni az Elevitet, ha nem akaródzna összejönni a baba? Tehát mi van olyankor, ha mondjuk már egy fél éve "üresjáratba" szedem, mert nem jön a bébi?

Most kezdem szedni,és ugye el?fordulhat hogy nem esek teherbe olyan könnyen!Ezért kérdezném.

Legjobb válasz: Felesleges szedni!Fõleg ha még nem is vagy babás? minek szeded?

Felesleges szedni!Fõleg ha még nem is vagy babás? minek szeded?
Szedjed nyugodtan, ha tervezitek a babát! Szerintem nem lesz semmi bajod tõle, hiszen vitamin!
Szia. Én ezt megkérdeztem az orvostól is meg a gyógyszertárban is, és azt mondták, hogy nem baj ha akár egy félévig is szedem "üresjáratban", mert tulajdonképpen ez is csak vitamin. Nagyon ritka az aki elsõre terhes lesz. (mert ugye úgy reklámozzák, hogy szedje a terhesség elõtt 1 hónappal) Szedd nyugodtan, de ha sokáig nem esel teherbe, akkor abba is hagyhatod, mert tényleg nem olcsó, a terhesség alatt meg úgyis újra kezded a szedését. Üdv, 4 hónapos kislány anyukája
Felesleges pénz kidobás, kipisiled. Ha megfogant a baba, akkor már van kis értelme, mert amit elvesz a baba magának azt pótolja Neked az Elevit. Egyébként csak étvágyat csinál.
Szia.Én már lassan 1 éve szedem, és sajnos még nem vagyok terhes.Ez is csak egy vitamin, úgyhogy nyugodtan szedhetõ akármeddig!
Én még nem is akartam babát, amikor már az Elevitet szedtem. Sima multivitamin, nem muszáj terhesnek lenni hozzá.

Mennyit tojik egy felnõtt nagytestû kutya egy héten? Sokan ennyire igénytelenek, hogy nem szedik fel, vagy ennyire sokat termel a kutya?

Sok kertesházban áll a sok akna, és tele vele a fû, néha a járda is. És sok ismerõsömnél van egy nagytestû kutya, és lépegetnem kell óvatosan a járdán is, mert tele van szarva a járda is, de a fû is.

Legjobb válasz: Nyers koszton napi egy öklömnyi csomag, tápon 2-4 nagyobb, tehát heti 7-28 csomag aktivitástól, anyagcserétõl, táplálástól függõen. Igen, az emberek ennyire igénytelenek.

Nyers koszton napi egy öklömnyi csomag, tápon 2-4 nagyobb, tehát heti 7-28 csomag aktivitástól, anyagcserétõl, táplálástól függõen. Igen, az emberek ennyire igénytelenek.
nálam 2 nagytestû kutya van. Minden nap minimum kétszer aknáznak a kertben, séta közben is ugyan ennyit kb. Mivel elég sok szemét gyûlik össze egy héten, és csak egy kukám van, amiért szerdán jönnek a kukások, ezért minden szerda reggel szedem a kakit, ami egy hét alatt tisztességesen felgyûlik. Jó, járdára meg ilyen feltûnõbb helyekre nem nyomják, többnyire mindig egy helyen van kaki, de az se szép látvány. Nem tudok mit csinálni, mivel így fér be minden cucc a kukába, anélkül, hogy zsákba kelljen pakolni, mert az itteni kukások elõszeretettel hagyják itt a zsákokat, még ha szólsz nekik sokszor akkor is...Régebben csináltam azt, hogy elástam a kakit, de azt a kutyák kiásták...szóval nem volt az se jó megoldás. Ha valaki emiatt azt mondja rám, hogy igénytelen vagyok, akkor tessék, szíve joga, ezt hinni, nekem meg jogom van letojni az ilyen embereket.
nekem panel kutyám van, de kajától függetlenül is potyogat, van hogy 3 alkalommal is mikor lent vagyok vele, úgy hogy napi egyszer kap ennit
Napi kettõ, minél jobb a kaja, annál kisebb és kevésbé büdös.Legjobb naponta szedni utánuk.
Általában egy felnõtt kutya 2-3-szor kakál naponta. Ez mérettõl függõen lehet kiscsomag, vagy nagyobb csomag. Nekem egy közepes és egy nagytestû kutyám van, szóval számolj kicsit, mondjuk napi 2-vel és máris megvan mennyit kakálnak (tojni nem szoktak) egy héten... Egyébként meg elõl, ahol járkálunk, játsszunk, sûrûbben össze szoktam szedni (kb. 2-3 naponta), de hátul, ahova ritkán megyünk, ritkábban (hetek is eltelhetnek). Nekem ez így jó, más véleménye meg nem érdekel. Tudok olyat, aki folyton lesi a kutyáját és követi, hogy lehetõleg egyenesen a lapátba ürítsen, de azért ez már kicsit sok számomra. Hozzáteszem, a kutyái a napok nagy részét a kennelben töltik. Szóval én úgy vagyok vele, hogy inkább legyenek kint az udvaron, aztán mikor van idõm, akkor összeszedem utánuk a csomagokat.
Kutyám a napi két sétán összesen olyan 5-ször ürít kb, ebbõl mondjuk 3 felszedhetõ, a többi már csak kis híg cucc, arra rúgok füvet/földet és kész. Kertben ha látok véletlen egy aknát, felszedem, de a két séta miatt nem szokott bent üríteni, csak nagy ritkán. Ha éppen vmikor maradnak el séták, akkor utána szoktam szétnézni és felszedni. Nem kerülgetném egy hétig, az tuti Két utcányira van egy ház, ridgeback-et tartanak, szegény nagyon sovány , télen-nyáron az elsõ kertben van, semmit nem foglalkoznak vele, egy szélfútta háza van...nyáron legalább 50 akna volt az elõkertben, szinte nem volt olyan rész, ahova le tudott volna feküdni :O

Egy hónapja szedem a fogamzásgátlót, ma kellett elkezdenem szedni a 2. levelet. Fél 3-kor vettem, de rá egy órára kakáltam, és csak félig volt "normális". Védett vagyok ennek ellenére?

Pedig még nem próbáltuk így a barátmmal, és ma szerettük volna de így most megint 7 napig védekezni kellene mással? Mert a tájékoztatón az van hogy ha 4 órán belül hányás hasmenés lép fel akkor igen, de végülis a hasmenés az az amikor folyamatosan a wc-re rohangálok, sztetek mit kellene tennem? Ha azt mondjátok veygek be még egy gyógyszert akkor azt kérdem honnan? NIncs tartalék levelem, csak akövetkez? havi, ha meg ebb?l bevenném a holnapit is akkor össze lenne kavarva minden. A lényeg h sztetek így szexelhetünk belélvez?sen vayg lesz valami bajom? Egyébként normálisan pontosan megjött, nem volt köztes vérzésem, csak most ez..:(:(

Legjobb válasz: Hasmenés az az, ha híg a széklet! Nem feltétlen wc-re rohangálós!

Hasmenés az az, ha híg a széklet! Nem feltétlen wc-re rohangálós!
Szia! Nem tudom, milyen gyors az anyagcseréd, de szerintem ha a gyógyszer bevétele után egy órával mentél wc-re, abban a gyógyszer még nem lehetett benne... Én 6 éve szedem a gyógyszert, és soha semmi gond nem volt abból, hogy mikor mentem wc-re.. A hányással más a helyzet, mert ugye az a gyomrodból ürül ki.. Te ismered a tested, szerintem gondold át, hogy mennyi idõ alatt szokott abból "termés" lenni, amit megeszel. Ha pedig nem érzed maga rosszul, akkor na parázz a nem normális széklet miatt. Ha nagyon parás vagy, akkor vigyázhattok, de szerintem nincs rá szükség. Még egyet pedig nem szabad bevenni, mert ahogy Te is írtad, az megzavarhatja az egész hónapot!
Az, hogy "félig volt normális" nem azt jelenti, hogy hasmenésed van!Tehát védett vagy!
Persze, védett vagy, azért nincsen olyen gyors anyagcseréd!

Tisztelt Főorvos Úr! Lassan egy éve elkaptam a barátomtól egy hüvelyi fertőzést, elmentem orvoshoz, kaptam rá gyógyszert én is és a párom is. (tinidazol-t) Szedek fogamzásgátlót, de már egy fél éve nem merünk gumi nélkül érintkezni mert nekem erős darabos

Tisztelt Főorvos Úr! Lassan egy éve elkaptam a barátomtól egy hüvelyi fertőzést, elmentem orvoshoz, kaptam rá gyógyszert én is és a párom is. (tinidazol-t) Szedek fogamzásgátlót, de már egy fél éve nem merünk gumi nélkül érintkezni mert nekem erős darabos folyásom van, és ha hanem használunk óvszert akkor a páromnak kiütései lesznek és erős, nyílaló fájdalmat érez vizelésnél. Mi lehet ennek az oka? És a darabos folyásnak? Már mindent kipróbáltam a vitagyn c-t is már második dobozzal, egy héten kétszer alkalmazom de nincsen változás. 20éves vagyok, nem túlsúlyos, gondolkoztam már hogy étrendet kellene váltanom de egészségesen táplálkozom.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos így, vizsgálat nélkül magam sem tudok semmit mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos így, vizsgálat nélkül magam sem tudok semmit mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Lassan egy éve elkaptam a barátomtól egy hüvelyi fertőzést, elmentem orvoshoz, kaptam rá gyógyszert én is és a párom is. (tinidazol-t) Szedek fogamzásgátlót, de már egy fél éve nem merünk gumi nélkül érintkezni mert nekem erős darabos

Tisztelt Főorvos Úr! Lassan egy éve elkaptam a barátomtól egy hüvelyi fertőzést, elmentem orvoshoz, kaptam rá gyógyszert én is és a párom is. (tinidazol-t) Szedek fogamzásgátlót, de már egy fél éve nem merünk gumi nélkül érintkezni mert nekem erős darabos folyásom van, és ha hanem használunk óvszert akkor a páromnak kiütései lesznek és erős, nyílaló fájdalmat érez vizelésnél. Mi lehet ennek az oka? És a darabos folyásnak? Már mindent kipróbáltam a vitagyn c-t is már második dobozzal, egy héten kétszer alkalmazom de nincsen változás. 20éves vagyok, nem túlsúlyos, gondolkoztam már hogy étrendet kellene váltanom de egészségesen táplálkozom.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos így, vizsgálat nélkül magam sem tudok semmit mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos így, vizsgálat nélkül magam sem tudok semmit mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

SOS sziasztok nem régiben rá álltam a frontin szedésére ma délután egykor be vettem 2 és egy felet és azóta is szédülõk nincs erõm semmihez és nem vagyok magamnál most mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Én este lefekvés elõtt szoktam bevenni 1-et. Ne aggódjál nem lesz semmi bajod, feküdj le aludni és reggelre kipihened magad! Boldog karácsonyt :)

Szia! Én este lefekvés elõtt szoktam bevenni 1-et. Ne aggódjál nem lesz semmi bajod, feküdj le aludni és reggelre kipihened magad! Boldog karácsonyt :)
Fogd meg a papírját és olvasd el mi a teendõ ha többet veszel be a kelleténél. És legközelebb csak a szükséges mennyiségben alkalmazd - ha többet veszel be, attól nem fog tovább hatni és a nagyobb hatás ebben nyilvánul meg, hogy be leszel "mákolva".
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat utolag boldog karácsonyt nektek is :) )
utólag?!? Szerinted hányadikán van karácsony?

Antibiotikumot szedek. Megihatok rá egy fél üveg Bacardi Breezert?

Legjobb válasz: Akár egy egészet is! Nem befolyásolja egymást a kettõ.

Akár egy egészet is! Nem befolyásolja egymást a kettõ.
Dehogynem befolyásolja, antibiotikum szedése mellett tilos alkoholt inni.
A kérdező hozzászólása: hát ez 50-50% na akkor most melyik? :D
Az antibiotikumok hatása csökken, vagy akár teljesen megszûnik alkohol hatására, szóval inkább ne igyál rá.
Bármilyen meglepõ, a nemzetközi szakértõ csoportok véleménye alapján az antibiotikumok szedése nem zárja ki kis mennyiségû alkohol fogyasztását. Ez alól kivétel a Klion és származékai, valamint a tetracyclinek. Gyomorpanaszok léphetnek fel, melyek az egyén érzékenységétõl függenek.

Egy éve szedem az Elontril nevü andidepresszánst. Abba kell hagynom mert halucinálok tőle, de nagyon félek mert van egy kis fiam! Vegyek be nyugtatót? Nem szokok rá? Valaki hasonló cipöben?

Igazság szerint ,nem érzem úgy hogy szügségem lett volna rá.. "szezonális depresszió" 4-6 hónap mondta a doki.Egy hónapig fördés közben vagy öltözéskor is csak sirtam.Ordibáltam a gyerekemmel,mintha nem én lettem volna.Aztán ez elmúlt,nem éreztem különösen semmit szedtem mostanáig.Éjszaka látomásaim vannak ,fények árnyékok,bogarak stb. Azt mondta az orvosom hogy ne szedjem tovább,nem irt mást mert mondtam hogy nem akarok arra is rászokni.. Szedhetek nyugtatót ha ugy érzem vagy 2-4naponta vegyem be az elontrilt.Nagyon rettegek hogy hogy fogom viselni,és a kis fiam ezt látni is fogja majd.

Legjobb válasz: A Rexetintõl nem halucinálnál, de azt nem tudom, hogy neked jó-e :(. Kérdezd meg a dokit!

A Rexetintõl nem halucinálnál, de azt nem tudom, hogy neked jó-e :(. Kérdezd meg a dokit!
Annak semmi értelme, hogy 2-4 naponta veszel be belõle. Az antidepresszánsok 7-10 nap alatt fejtik ki hatásukat folyamatos szedéssel. Amúgy sem volt már jó, minek kezdeni újra? Magad írod, nem akarsz rászokni egyre sem, pláne, hogy nem is érzed szükségét!, márpedig a nyugtatókban ez a csapda. Rászoksz, és egy idõ után egyre több és több kell belõle. Vannak gyógynövények, teák, amelyek nyugtató hatásúak, én ezt javasolnám neked.
Én ffi ember vagyok, 90 kiló. Minimális adagban szedtem valami antidepresszánst évekkel ezelõtt, egész addig, amíg egy éjjel a feleségem szedett le az ablakból, merthogy kívántam a repülést :) "Reszketint" is szedtem, de az egy idõ után elfáradt, nem volt hatása. Most baromi régóta Citapramot szedek és soha nem voltam ilyen jól. Megszûnt a pánikbetegségem, ami kamaszkorom óta volt és aminek a depressziót köszönhettem. Az én tapasztalatom az, hogy addig kell járni jó doki vagy pszichológus vagy pszichiáter után, amíg meg nem találod. Meg fog oldódni csak ne ülj karbatett kézzel.
Az antidepresszánsra nem lehet rászokni, a nyugtatóra igen. De ezt a kérdezõ is biztosan tudja.
Kedves kérdezõ! Az Elonril mellé nem kaptál nyugtatót? Ugyanis van, hogy az okozza a halucinációt. A xanax, és frontin ilyenek. Nekem lecserélték rivotrilra.
A kérdező hozzászólása: Szedtem egy darabig Rexetint, abba kellett hagynom mert azt is elfelejtettem mi az az orgazmus! Pár napja hagytam abba az Elontrilt, és feszûlt, hirtelen lobbanékony vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!