Találatok a következő kifejezésre: Egy fél élek a (914 db)

nem
Nemet még nem hallottam, de olyan esküvõn már voltam, ahol a menyasszonytól 3-szor kérdezték meg, hogy akarod-e férjedül. Csak a harmadik kérdésre mondta ki az igent.
Nem épp ez a szitu, de én ezen is meglepõdtem, egyik ismerõsöm esküvõn volt és a feleség kapott egy kicsit... a võlegény barátjától... Egy hétre rá elváltak. :D
Nemet még nem mondtak, olyanon nem voltam, de olyanon már igen, hogy a võlegény nagyon halkan, és csak második kérdésre, mondta hogy igen! Mi hátúl voltunk, nem is hallottuk, hogy válaszolt-e, késõbb kiderült, hogy a menyasszonynak rosszul mondták a nevét, és azért filózott, hogy most mit mondjon...


Miért van az, hogy gyakran az egyik orrom egyik fele el van dugulva, de a másik meg jó?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, ilyenkor szokták megnézni az orrmandulák állapotát, az orr-fül-gége rendelésen. Valamiért csak az egyik van begyulladva. Nézesd meg, ne kínlódj vele.

Ha jól tudom, ilyenkor szokták megnézni az orrmandulák állapotát, az orr-fül-gége rendelésen. Valamiért csak az egyik van begyulladva. Nézesd meg, ne kínlódj vele.
A kérdező hozzászólása: Orrmandulát már kivették régen, de osztálytársam beszélt valami orrpolipról is. Ez tulajdonképpen micsoda?
Az orrpolip jóindulatú daganat az orrban. Az állandóra dugítja el, nem alkalmanként. Vagy ott van, vagy nincs. Olyan nincs, hogy ott van, tehát eldugítja, aztán meg kidugul. Addig nem szûnik meg a dugulás, amíg mûtéttel el nem távolítják.
A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam, egy orrom van, de a két orrlyukról beszélek :D
Ezzel én is így vagyok. Orr-fül-gégész szerint orrsövényferdülésem van, az egyik járat szûkebb, így ott a nyálkahártya duzzanata (akár fertõzés, akár allergia miatt) könnyebben eltömíti az egészet. Lehet mûteni, nekem annyi panaszt nem okoz, hogy bevállaljam, csak feltûnt, hogy ha néhanapján elkapom a takonykórt, az egyik felem hamarabb dugul, és nehezebben is gyógyul.
Nekem már 25 éve bevan dugulva.Hol az egyik hol a másik!De ismerek több embert akiknek ugyan így bevan dugulva.
rakoncátlan..? Irigy az iker tesójára..

Az elõny vagy hátrány párkapcsolatban, ha az egyik fél bányász, a másik viszont légi utaskísérõ?

Indokokat kérek! Meg egy szelet pizzát!

Legjobb válasz: Ég és föld.

Ég és föld.
Elõny, ha a gép a földbe fúródik akkor a bányász megkeresi.
elsõ attól függ, hogy a felszíni vagy föld alatti fejtésnél dolgozik, így lehet a költség sokkal nagyobb is mint pl. ( ég és gödör, ég és pince , ég és alagút, ég és pokol, ég és Kína :P ) - na de a viccet félre téve, szerintem ha szeretitek egymást nincsenek gondok.... ha csak nem jelent gondot, hogy szinte állandóan utazik a csaj
Háát... amíg mindenki képben van a szakmájával, addig nincs gond... csak a bányász ne kezdje el bontani menet közben a repülõgép utasfedélzetét, mert az úgy nem túl biztonságos :)
HighFiveHigh, két mondatod tömör képet ad rólad
szén van és urán ébredj fel!
ez a HighFiveHigh világa.. nálam a sztyui repül haza, és fõz a bányásznak egy jó gulyást, mert nehéz a munka a föld alatt..de megéri ott a sötétben dolgozni, mert van ott rubint, meg zafír és néha a hófehérkéhez is átugranak..
A világról. Bányász csóró, nyomorult alkoholista. A nõ addig van vele amíg kifog egy jobbat.
Elõnyös. sztyúit ápolják a pilóták, bányász otthon iszik.
a 4es cuki
Szerintem hátrány, mivel egyrészt tutira távkapcsolat, másrészt nagyon eltérõek a hétköznapok amiket megélnek. A bányász bányászik, egész nap a dzsuvában, a stewardess meg csiniben mosolyog, meló után meg a duty-freeben csillogó szemmel nézegeti a megfizethetetlen parfümöket meg ékszereket. Ettõl még mûködhet simán, de elõny tutira nem származik belõle.
különbség
költség = külömnség
Mûködni mûködhet, de itt pénz, távolság ami elrontaná ami hátrány

Akinek egyedül aludt el a babája a kiságyban, nem borult ez fel, mikor elkezdett felállni? Hogy oldottátok meg?

Legjobb válasz: Én hagytam, had álldogáljon. Neki ez új volt, gyakorolta. Úgy voltam vele, hogy majd megunja. És így is lett.

Én hagytam, had álldogáljon. Neki ez új volt, gyakorolta. Úgy voltam vele, hogy majd megunja. És így is lett.
De! Sajnos borult. :-((((( Azóta csak az ölemben alszik el, már ha a kiságy felé emelem, egybõl ordít. :D
Nálunk már azóta felborult, hogy elkezdett forogni mindkét irányba, 6 hónaposan. Azóta cicin alszik el és utána tudom csak letenni. Én is tanácstalan vagyok :(
Én bébim is fölugrált -ilyenkor mindig kivettem, megölelgettem, amikor éreztem, hogy ellazult, vissza az ágyába. Ilyenkor maximum halkan suttogok a fülébe, kap pár korty vizet és leteszem. Én voltam a kitartóbb, néha sokszor kellett! Hamar megtanulta mi az esti rituálé és hogy utána alszunk. Ha hív, sír, nyöszörög, én rögtön ugrok éjszaka is. Bízik bennem, az ágyát sem utálta meg. Altatni nem kell, csak letenni. De azért ehhez jó idõ kell, mire kialakul, és persze "minden baba, más".
Én hálózsákban altattam a nagy fiamat is mindig és most a kicsit is.Soha nem volt gond így a felállással forgolódással. Azoknak akik éjszakáznak illetve kézben alszik el a gyerek csak jó tanácsként merem mondani:mindez szoktatás kérdése.Nem tesztek jót velük sem.
07.21-esnek. A lányomat egy kicsit sem zavarja a hálózsák, ugyanúgy fel tud benne állni és jönni menni a kiságyban. Visszatérve a kérdésre, nálunk kb. 2 hét volt pokol, egyszerûen nem engedte magát visszafektetni, ordított, pattant fel újra. Végkimerültségig csinálta. Igazság szerint, még most is gyakran elõfordul, pedig már 5 hónapja állt fel elõszõr ha jól emlékszem. Most már futkos, és nem okoz neki akkora örömet, hogy álldogáljon az ágyban. Mostanában inkább az a gond, hogy szaladgálna tovább alvás helyett. :(
Akkor ügyes kislány:) ) szerintem adj neki egy kis idõt, valószínû ez a mozgásbeli fejlõdés kibillentette.majd visszaáll a helyzet

Milyen következményekkel jár ha egy apa megüti a 18 éves gyermekét? (aki igazából már nem kiskorúként van kezelve mert el múlt 18. ) fel jelentheti? Gondolok én itt most egy sima pofonra vagy akár egy ütésre, és tegyük fel hogy az nem látszik.

Legjobb válasz: Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.

Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.
Mondd meg neki, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert egyszer erõsebb leszel nála. De ha ilyet nem mondasz, akkor mondjál csak annyit, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert eljön még az az idõ, amikor rád lenne utalva.
A 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel nem tudnak mit tenni.. Meg kb. ha bemész evvel a rendõrségre körbe röhögnek! Apám eladta a kocsiját részletre és a csávó 50.000 adott elõször és többet nem fizette, na most evvel bement a rendrõségre és semmit nem csináltak.. És persze nem 2 forint volt az autóba ölve.. Szóval..
vannak emberek, akiket kékre zöldre ver a férjük, apjuk stb napi szinten és mégse tesz semmit a rendõrség, akkor egy pofon miatt...
Ver az apád, vagy mi? Vagy csak egy pofont kaptál? Nem lesz semmi, amíg vér nem folyik. Ha ver, akkor költözz el, vagy ne is vegyél róla tudomást. Ha kaptál EGY pofont, gondolkozz el, hogy miért.
én 18 évesen eldöntöttem, hogyha felnõtt létemre bárki hozzámnyúl(akár apa, akár anya) igenis visszaadom, hogy vegyék észre, már nem vagyok a kiskutyájuk...egyszer volt erre példa, anyám megráncigálta a hajam én meg visszaráncigáltam... le is döbbent rajta, és kajak elkezdett sírni, mint egy kislány az oviban... többet nem is nyúlt hozzám senki... érdekes...õ gyerekkoromban verhetett engem, de mikor már felnõtt létemre nem tûröm el és egyszer visszaadom, kész traumát okozok vele...meg is érdemli, ha egy felnõtt embert akart fizikai bántalmazással "nevelni"...a nevelés itt már véget ér, innentõl kezdve tanácsokat meghallgatok, de senki nem szólhat bele az életembe... 20/L
Engem apám egyszer ütött meg, elmúltam akkor már 18. Kaptam tõle egy nyaklevest. nagyon pipa lettem, de na és. Dühöngtünk egyet és kész. Ma már nagyon viccesnek tartom :) Ráadásul teljesen hülyeség miatt kaptam. ha nem rendszeres, akkor hagyd a fenébe. 31/N
A gyerekverés következménye: a gyerek rá se fog sz.rni a szülõre öregkorában. Egyéb következménye Magyarországon nincs. Költözz el mielõbb, búcsúzóul nyomj le neki te is egyet (vagy ha csaj vagy, kérd meg egy fiúbarátodat). A második válaszolót inkább nem minõsítem, szomorú, hogy még mindig ott tartunk, hogy egyesek az áldozatot állítják be hibásnak. Szégyen, hogy egy "szülõ" (bár a gyerekverõket inkább nem minõsíteném annak) büntetlenül bármit megtehet, és akármilyen sz.r ember, mindig neki adnak igazat :(
A kérdező hozzászólása: Nem tudok lépni, költözni meg végképp nem..:S ha elmennék a a semmibe, a jövõm kilátástalansága nem túl biztató, és utána valószínûleg nem mehetnék vissza, így sajnos tûrök. nem ver folyamat, de fenyegetõzik...és gondoltam hátha meg tudom fogni ezzel a a feljelentéses dologgal.de nem!!.:S
A kérdező hozzászólása: Tehát semmilyen következménye nem lesz...a rendõrség tehetetlen ilyenkor....értem:S
Ez elég nagy girnyóság, hogy elmenni nem akarsz, tartson csak el, de feljelentenéd. És utána szerinted mi van? Tudnál ott élni? Így milyen lehetõségeid vannak ilyen apa mellett! Hát én húznék a semmibe!
Nem tudjuk pontosan mi történt, mik voltak az elõzmények, amiért azt a pofont kaptad. De egy sima pofonért feljelenteni valakit? Én úgy gondolom, hogy ha annyira felnõtt vagy, hogy téged senki nem "nevelhet" akkor ahhoz is elég felnõttnek kell lenned, hogy megállj a saját lábadon. Ha rendszeresen verne az apád, úgyis arra törekednél, hogy minnél távolabb kerülj tõle. De itt nem errõl van szó. Gondoltad feljelented és utána visszamész az õ lakásába mintha mi sem történt volna? Engem gyerek koromba sose ütött meg apu, anyutól kaptam néha egy-egy nyakast. Aztán voltam már vagy 22-23 éves mikor egyszer apu lekevert egyet, és még most is azt modom, hogy tök jogosan, mert olyan stílusban beszéltem vele. Én is anya vagyok, ha a gyerekem másképp nem tudnám észhez téríteni, akár 30 éves korában is felpofoznám. De, ha nálam lakna és eszébe jutna feljelenteni, abban a pillanatban költözhetne, és nem érdekel hova megy. Felnõtt nem attól lesz valaki, hogy nagykorú hanem, hogy úgy viselkedik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

Szerintetek mikortól, ill. mennyi idõ után jut el egy pasi addig, hogy felvállal egy új kapcsolatot a külvilág felé?

felvállal, kapcsolat

Legjobb válasz: Mi amikor összejöttünk, azonnal felvállaltuk. Minek titkolózni vagy szégyenkezni? Ez egy természetes dolog.

Mi amikor összejöttünk, azonnal felvállaltuk. Minek titkolózni vagy szégyenkezni? Ez egy természetes dolog.
A kérdező hozzászólása: Szerintem már az elsõ hetekben is el tudja dönteni. Legalábbis én ahogy megismerek valakit, elég hamar tudni szeretném, mit akarok tõle. Meg hát tisztelem annyira, hogy nem titkolom. Ha titkolnom kellene, akkor magamnak sem kellene, mert nem találom elég jónak hozzám.
A kérdező hozzászólása: * tudni szoktam
Akkor a helyedben választás elé állítanám. Vagy felvállal, vagy itt a vége.
Nagyon egyetértek a 14-es válasszal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megerõsítettek abban, amit éreztem. Csak mondom, rákérdezek, mégiscsak nõ vagyok, romantikus vagyok stb, de még férfiak is azt írják, hamarabb is fel lehet vállalni egy kapcsolatot. Az egészben az a durva, hogy még csak nem is egy nagy szám, tehát nem érzem magam nála rosszabbnak semmilyen tekintetben.
Nos, akkor pláne ne bántson a dolog, lapát..
A kérdező hozzászólása: Az lesz, köszönöm. ;(
A kérdező hozzászólása: És srácok, ti mennyi idõ után beszéltek egy új nõrõl a barátaitoknak, szüleiteknek stb?
Több mint 4 hónap alatt egy értelmes ember el tudja dönteni, hogy hogyan folytatódjon egy kapcsolat. És õ tudja is! Csakhogy õ így képzeli el a folytatást. De lehet h tévedek :)
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondolok. :( Ez így szerintem nem normális. Én elhiszem, hogy idõ kell neki meg minden, hogy tudja, mit akar, de ez akkor is túlzás. Nagyon zavar ez az egész.
Gyerekes dolog rejtegetni, szégyellni. Bár ismerek egy párt, 20-21 évesek, és nem képesek felvállalni a másikat. Elég szar állapotban is van most a kapcsolatuk... Vond le a konklúziót magadnak.
Ezt nem is értem igazán. Szégyenkezne ez által? Szerintem a többség ezt egybõl felvállalja.
A kérdező hozzászólása: Számomra is az lenne természetes, hogy azonnal, max. az elsõ szex után, de inkább elõtte (nõ vagyok). Mi februárban ismerkedtünk össze, de még az anyukája sem tud rólam, és ezt megalázónak érzem, olyan, mintha egy "nõcske" lennék. Én azonnal felvállaltam õt.
hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: 20+ mindketten
ÉS senki nem tud rólatok, csak a házban vagytok aztán alválnak útjaitok, se haverok elõtt se senki elõtt sem?
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon. Ugyanabban a városban születtünk, de õ most máshol él albérletben. Abban a városban ismeretlen vagyok, így az utcán megfogja a kezem. Ha hozzám jön hétvégére, otthon nem is szól, hogy leutazik, állítólag azért, mert "velem szeretne tölteni minden percet" (kamuszagú). A családja, barátai nem tudnak rólam, legalábbis én úgy tudom.
ilyen esetben mindig 2 lehetõség van. Vagy csak szexre kellesz neki meg unalom ellen, a többit meg csak megjátssza. Vagy szégyell benned (pölö a viselkedésedben) vagy rajtad valamit.
Mi lett végül?

Váláskor ha az egyik fél tartozik x-öszegel, de a másik fél nem adostárs, ha nem válunk el az 3 vagy 5 év után engem is terhelni fog, vagy nem?

Legjobb válasz: Nagyon egyszerû. Bármi, ami házasságkötés elõtt keletkezett (akár tulajdon akár tartozás) marad azé akié eredetileg volt. Nincs 3 év, 5 év, sem 10 év, ami a tiéd volt a tiéd marad. Ha az életközösség fennállása alatt keletkezik az minden közös. A jog úgy értelmezi, hogy a másik fél tudtával és beleegyezésével történt. Ez az alap. Az már egy másik dolog, hogy ha bizonyíthatóan a másik elõl eltitkolta, az rosszhiszemûség. Mi a baj konkrétan?

Nagyon egyszerû. Bármi, ami házasságkötés elõtt keletkezett (akár tulajdon akár tartozás) marad azé akié eredetileg volt. Nincs 3 év, 5 év, sem 10 év, ami a tiéd volt a tiéd marad. Ha az életközösség fennállása alatt keletkezik az minden közös. A jog úgy értelmezi, hogy a másik fél tudtával és beleegyezésével történt. Ez az alap. Az már egy másik dolog, hogy ha bizonyíthatóan a másik elõl eltitkolta, az rosszhiszemûség. Mi a baj konkrétan?
Ezt kifejtenéd bõvebben? Milyen jellegû tartozás? A vagyonközösség miatt egyébként valószínû.
"Váláskor (...) ha nem válunk el" Mivaaaan???
Attól függ mire és mikor. Ha házasság alatt közös használatra vettétek, akkor valszeg téged is terhel. Ha elõtte van, vagy bizonyítani tudod, hogy te sose élvezted a hasznát, akkor nyilván nem kell fizetni.
Még annyit, hogy a házasság alatt visszatörlesztett összeg fele viszont a házastársat illeti. Pl. van egy háza a párodnak amire hitelt vett fel esküvõ elõtt. Az ház marad az övé a fennálló hitellel együtt, de amennyit a házasság alatt törlesztettetek annak az összegnek a fele megillet téged.
Elõször döntsd el, hogy lesz válás vagy nem. Utána ismét tedd fel a kérdést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!