Találatok a következő kifejezésre: Egy fél élek a (853 db)

nem
Nemet még nem hallottam, de olyan esküvõn már voltam, ahol a menyasszonytól 3-szor kérdezték meg, hogy akarod-e férjedül. Csak a harmadik kérdésre mondta ki az igent.
Nem épp ez a szitu, de én ezen is meglepõdtem, egyik ismerõsöm esküvõn volt és a feleség kapott egy kicsit... a võlegény barátjától... Egy hétre rá elváltak. :D
Nemet még nem mondtak, olyanon nem voltam, de olyanon már igen, hogy a võlegény nagyon halkan, és csak második kérdésre, mondta hogy igen! Mi hátúl voltunk, nem is hallottuk, hogy válaszolt-e, késõbb kiderült, hogy a menyasszonynak rosszul mondták a nevét, és azért filózott, hogy most mit mondjon...


Miért van az, hogy gyakran az egyik orrom egyik fele el van dugulva, de a másik meg jó?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, ilyenkor szokták megnézni az orrmandulák állapotát, az orr-fül-gége rendelésen. Valamiért csak az egyik van begyulladva. Nézesd meg, ne kínlódj vele.

Ha jól tudom, ilyenkor szokták megnézni az orrmandulák állapotát, az orr-fül-gége rendelésen. Valamiért csak az egyik van begyulladva. Nézesd meg, ne kínlódj vele.
A kérdező hozzászólása: Orrmandulát már kivették régen, de osztálytársam beszélt valami orrpolipról is. Ez tulajdonképpen micsoda?
Az orrpolip jóindulatú daganat az orrban. Az állandóra dugítja el, nem alkalmanként. Vagy ott van, vagy nincs. Olyan nincs, hogy ott van, tehát eldugítja, aztán meg kidugul. Addig nem szûnik meg a dugulás, amíg mûtéttel el nem távolítják.
A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam, egy orrom van, de a két orrlyukról beszélek :D
Ezzel én is így vagyok. Orr-fül-gégész szerint orrsövényferdülésem van, az egyik járat szûkebb, így ott a nyálkahártya duzzanata (akár fertõzés, akár allergia miatt) könnyebben eltömíti az egészet. Lehet mûteni, nekem annyi panaszt nem okoz, hogy bevállaljam, csak feltûnt, hogy ha néhanapján elkapom a takonykórt, az egyik felem hamarabb dugul, és nehezebben is gyógyul.
Nekem már 25 éve bevan dugulva.Hol az egyik hol a másik!De ismerek több embert akiknek ugyan így bevan dugulva.
rakoncátlan..? Irigy az iker tesójára..

Az elõny vagy hátrány párkapcsolatban, ha az egyik fél bányász, a másik viszont légi utaskísérõ?

Indokokat kérek! Meg egy szelet pizzát!

Legjobb válasz: Ég és föld.

Ég és föld.
Elõny, ha a gép a földbe fúródik akkor a bányász megkeresi.
elsõ attól függ, hogy a felszíni vagy föld alatti fejtésnél dolgozik, így lehet a költség sokkal nagyobb is mint pl. ( ég és gödör, ég és pince , ég és alagút, ég és pokol, ég és Kína :P ) - na de a viccet félre téve, szerintem ha szeretitek egymást nincsenek gondok.... ha csak nem jelent gondot, hogy szinte állandóan utazik a csaj
Háát... amíg mindenki képben van a szakmájával, addig nincs gond... csak a bányász ne kezdje el bontani menet közben a repülõgép utasfedélzetét, mert az úgy nem túl biztonságos :)
HighFiveHigh, két mondatod tömör képet ad rólad
szén van és urán ébredj fel!
ez a HighFiveHigh világa.. nálam a sztyui repül haza, és fõz a bányásznak egy jó gulyást, mert nehéz a munka a föld alatt..de megéri ott a sötétben dolgozni, mert van ott rubint, meg zafír és néha a hófehérkéhez is átugranak..
A világról. Bányász csóró, nyomorult alkoholista. A nõ addig van vele amíg kifog egy jobbat.
Elõnyös. sztyúit ápolják a pilóták, bányász otthon iszik.
a 4es cuki
Szerintem hátrány, mivel egyrészt tutira távkapcsolat, másrészt nagyon eltérõek a hétköznapok amiket megélnek. A bányász bányászik, egész nap a dzsuvában, a stewardess meg csiniben mosolyog, meló után meg a duty-freeben csillogó szemmel nézegeti a megfizethetetlen parfümöket meg ékszereket. Ettõl még mûködhet simán, de elõny tutira nem származik belõle.
különbség
költség = külömnség
Mûködni mûködhet, de itt pénz, távolság ami elrontaná ami hátrány

Akinek egyedül aludt el a babája a kiságyban, nem borult ez fel, mikor elkezdett felállni? Hogy oldottátok meg?

Legjobb válasz: Én hagytam, had álldogáljon. Neki ez új volt, gyakorolta. Úgy voltam vele, hogy majd megunja. És így is lett.

Én hagytam, had álldogáljon. Neki ez új volt, gyakorolta. Úgy voltam vele, hogy majd megunja. És így is lett.
De! Sajnos borult. :-((((( Azóta csak az ölemben alszik el, már ha a kiságy felé emelem, egybõl ordít. :D
Nálunk már azóta felborult, hogy elkezdett forogni mindkét irányba, 6 hónaposan. Azóta cicin alszik el és utána tudom csak letenni. Én is tanácstalan vagyok :(
Én bébim is fölugrált -ilyenkor mindig kivettem, megölelgettem, amikor éreztem, hogy ellazult, vissza az ágyába. Ilyenkor maximum halkan suttogok a fülébe, kap pár korty vizet és leteszem. Én voltam a kitartóbb, néha sokszor kellett! Hamar megtanulta mi az esti rituálé és hogy utána alszunk. Ha hív, sír, nyöszörög, én rögtön ugrok éjszaka is. Bízik bennem, az ágyát sem utálta meg. Altatni nem kell, csak letenni. De azért ehhez jó idõ kell, mire kialakul, és persze "minden baba, más".
Én hálózsákban altattam a nagy fiamat is mindig és most a kicsit is.Soha nem volt gond így a felállással forgolódással. Azoknak akik éjszakáznak illetve kézben alszik el a gyerek csak jó tanácsként merem mondani:mindez szoktatás kérdése.Nem tesztek jót velük sem.
07.21-esnek. A lányomat egy kicsit sem zavarja a hálózsák, ugyanúgy fel tud benne állni és jönni menni a kiságyban. Visszatérve a kérdésre, nálunk kb. 2 hét volt pokol, egyszerûen nem engedte magát visszafektetni, ordított, pattant fel újra. Végkimerültségig csinálta. Igazság szerint, még most is gyakran elõfordul, pedig már 5 hónapja állt fel elõszõr ha jól emlékszem. Most már futkos, és nem okoz neki akkora örömet, hogy álldogáljon az ágyban. Mostanában inkább az a gond, hogy szaladgálna tovább alvás helyett. :(
Akkor ügyes kislány:) ) szerintem adj neki egy kis idõt, valószínû ez a mozgásbeli fejlõdés kibillentette.majd visszaáll a helyzet

Váláskor ha az egyik fél tartozik x-öszegel, de a másik fél nem adostárs, ha nem válunk el az 3 vagy 5 év után engem is terhelni fog, vagy nem?

Legjobb válasz: Nagyon egyszerû. Bármi, ami házasságkötés elõtt keletkezett (akár tulajdon akár tartozás) marad azé akié eredetileg volt. Nincs 3 év, 5 év, sem 10 év, ami a tiéd volt a tiéd marad. Ha az életközösség fennállása alatt keletkezik az minden közös. A jog úgy értelmezi, hogy a másik fél tudtával és beleegyezésével történt. Ez az alap. Az már egy másik dolog, hogy ha bizonyíthatóan a másik elõl eltitkolta, az rosszhiszemûség. Mi a baj konkrétan?

Nagyon egyszerû. Bármi, ami házasságkötés elõtt keletkezett (akár tulajdon akár tartozás) marad azé akié eredetileg volt. Nincs 3 év, 5 év, sem 10 év, ami a tiéd volt a tiéd marad. Ha az életközösség fennállása alatt keletkezik az minden közös. A jog úgy értelmezi, hogy a másik fél tudtával és beleegyezésével történt. Ez az alap. Az már egy másik dolog, hogy ha bizonyíthatóan a másik elõl eltitkolta, az rosszhiszemûség. Mi a baj konkrétan?
Ezt kifejtenéd bõvebben? Milyen jellegû tartozás? A vagyonközösség miatt egyébként valószínû.
"Váláskor (...) ha nem válunk el" Mivaaaan???
Attól függ mire és mikor. Ha házasság alatt közös használatra vettétek, akkor valszeg téged is terhel. Ha elõtte van, vagy bizonyítani tudod, hogy te sose élvezted a hasznát, akkor nyilván nem kell fizetni.
Még annyit, hogy a házasság alatt visszatörlesztett összeg fele viszont a házastársat illeti. Pl. van egy háza a párodnak amire hitelt vett fel esküvõ elõtt. Az ház marad az övé a fennálló hitellel együtt, de amennyit a házasság alatt törlesztettetek annak az összegnek a fele megillet téged.
Elõször döntsd el, hogy lesz válás vagy nem. Utána ismét tedd fel a kérdést.
ha borból van, biztosan jó még, nyugodtan fogyaszd el.
az tényleg finom, kedves egészségedre! :) )
A bor „baja” mindig rossz ízzel együtt jelenik meg, szóval nyugodtan ihatod. Mondjuk igazán jó bor nem létezik 3 hete bontott palackban, de ihatatlanná nem szokta tenni.
A kérdező hozzászólása: De még milyen jó bor :P meggybor, és nagyon finom :) ) Köszönöm szépen a gyors választ! ^^
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm :) )
Elsõ csók, szerelembe esés idõpontja (bár ez utóbbi általában pontosan nehezen meghatározható), elsõ szex. :)
- hogyan (milyen körülmények között) vallottatok szerelmet a másiknak, - mikor mutattátok be egymást a szüleiteknek - elsõ ajándék (mi volt, milyen alkalomra) - elsõ randi - elsõ szerelmes sms hirtelen ennyi jut eszembe, remélem segítettem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!