Találatok a következő kifejezésre: Egy evben nosteny kutya (2 db)

Egy evben a nosteny kutya melyik honapban tuzel, es mennnyi ideig?

Legjobb válasz: Ezt sajnos nem lehet így megmondani, mert egyedenként változó. Az elsõ tüzeléstõl számított hat hónap múlva esedékes a következõ és így tovább fél évenként. Nagy testû kutyák viszont gyakran kihagynak egy évet az elsõ után, esteleg nyolc hónapra tüzelnek be. A tülezés átlagosan három hétig szokott tartani, de a kant csak a nyolcadik, tizedik naptól "veszik fel".

Ezt sajnos nem lehet így megmondani, mert egyedenként változó. Az elsõ tüzeléstõl számított hat hónap múlva esedékes a következõ és így tovább fél évenként. Nagy testû kutyák viszont gyakran kihagynak egy évet az elsõ után, esteleg nyolc hónapra tüzelnek be. A tülezés átlagosan három hétig szokott tartani, de a kant csak a nyolcadik, tizedik naptól "veszik fel".
Én egy kutyás könyvben azt olvastam hogy a kutyák általában tavasszal és õsszel tüzelnek

Van egy hihetetlenül eleven, egészséges 14 éves nőstény kis korcs kutyám. Kb.1 éve van egy csomó a mellkasán de eddig nem tudtam orvoshoz vinni mert nem voltam itthon. Mit tegyek?

Semmi panasza sincsen,ugyanolyan eleven,energikus mint 5 évesen.Ugyanúgy harap,meg nem mondaná senki sem róla, hogy 14 éves.Viszont aggaszt a dolog.Szeretném minél tovább életben tartani.Mi lehet az a csomó a mellkasán?Ez normális?Panaszt nem okoz neki.

Legjobb válasz: Az a csomó bármi lehet, úgyhogy vidd el az orvoshoz. Vagy hajlandó vagy megvárni, hogy rosszindulatú-e, aztán már áttétei is lesznek és kínok között hal meg?

Az a csomó bármi lehet, úgyhogy vidd el az orvoshoz. Vagy hajlandó vagy megvárni, hogy rosszindulatú-e, aztán már áttétei is lesznek és kínok között hal meg?
Nem tüzel már? Ez nem tudom, mennyire jó. Ahogy tudom kutyáknál nincs klimax, életük végéig kellene, hogy tüzeljenek. Legalább ezért elvihetnéd egy állatorvoshoz, nézzék csak meg, mi a helyzet a méhével. A méhgyulladást jó lenne elkerülni, mert iszonyú fájdalmas a kutyának, és végzetes is lehet. És ha már ott vagytok, a puklit is megmutathatod.
Pontozzátok le nyogodtan. Ismertem olyan felelõtlen "gazdit", aki addig hagyta nõni a daganatot a kutya lábán, míg már inoperábilis lett és csak szenvedett szegény élete végéig. Nem fiatal már az a kutya és náluk is egyre gyakoribbak a daganatos megbetegedések. Nem mondom, hogy biztos rosszindulatú, de most õszintén: nem jobb egy dokinak megmutatni, aztán ha jóindulatú, akkor megnyugodni?
A kérdező hozzászólása: Igen, kistestû :D Habár már nem tüzel, éppen emiatt ijedtem meg, hogy talán már a halálán van.
Ha kistestû, akkor még bõven van ideje:) Például tacskóból ismertem 20-on fölülit:)
A kérdező hozzászólása: A korcs szót szeretetbõl használtam mert kedvelem a korcs kutyákat.Szerintetek élhet még 5-6 évet?Épp a napokban gondolkodtam el azon, hogy milyen üres lesz az élet majd nélküle.
Ennyi idõs korban az a csomó már bármi lehet, egyszerû zsírcsomótól a rákig. Vidd el orvoshoz és kiderül.
tudom hogy csak poénból korcsoztad le, de lehet hogy majd valaki emiatt be szól Neked. kistestû vagy nagytestû amúgy?
Egy bõr alatti kis csomó valószínûleg nem nagy gond, bármennyire is szeretnek egybõl a legrosszabbra gondolni, de persze soha nem árt ha az orvos is vet rá egy pillantást. A miénk 10 éves és egy ártalmatlan zsírcsomó van az oldalán. Sóval nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de 14 évesen amúgy sem árt évente egyszer kivizsgáltatni, éppen a megelõzés érdekében. :)
A kérdező hozzászólása: Hihetetlen, hogy a felelõtlen faterom meg anyám leszarta szegény kutyát pedig állítólag szeretik.Tényleg nem tudtam mit tenni ellene, 1 évig nem is jártam itthon.Elfogom vinni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!