Találatok a következő kifejezésre: Egy evben nosteny (8 db)

Egy nőstény macska hányszor tüzel egy évben? És hányszor ellhet egy évben? Mármint nem hányszor szabad, hanem hányszor képes rá?

Legjobb válasz: Ha nem vemhesül akkor szinte folyamatosan tüzel. Háromszor is ellhet, de gyakoribb a kettõ.

Ha nem vemhesül akkor szinte folyamatosan tüzel. Háromszor is ellhet, de gyakoribb a kettõ.
Elég gyakran tüzel, meg lehet tõlük bolondulni!! Szülni általában kettõször szokott, ajánlott kiivartalanítani :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem nincs macskám (kutyás vagyok), de a környék tele van kóbor macskákkal, vagy olyanokkal akiknek van gazdájuk, de ivartalanítani meg nem hajlandóak, és sorban szülik ide a kölyköket. Csak kíváncsi voltam 1 év múlva hány macska lesz pluszban, de akkor biztos lesz vagy 50 még. Remek...
A cicák folyamatosan ivarzanak, ellentétben a kutyusokkal. Az ivarzási "tünetek" csak akkor fejezõdnek be, ha megtörténik a megtermékenyülés, ellenben pár hét múlva újra ivarzik. Amennyiben nem avatkozunk közbe, úgy kétszer ellik egy évben.

Egy evben a nosteny kutya melyik honapban tuzel, es mennnyi ideig?

Legjobb válasz: Ezt sajnos nem lehet így megmondani, mert egyedenként változó. Az elsõ tüzeléstõl számított hat hónap múlva esedékes a következõ és így tovább fél évenként. Nagy testû kutyák viszont gyakran kihagynak egy évet az elsõ után, esteleg nyolc hónapra tüzelnek be. A tülezés átlagosan három hétig szokott tartani, de a kant csak a nyolcadik, tizedik naptól "veszik fel".

Ezt sajnos nem lehet így megmondani, mert egyedenként változó. Az elsõ tüzeléstõl számított hat hónap múlva esedékes a következõ és így tovább fél évenként. Nagy testû kutyák viszont gyakran kihagynak egy évet az elsõ után, esteleg nyolc hónapra tüzelnek be. A tülezés átlagosan három hétig szokott tartani, de a kant csak a nyolcadik, tizedik naptól "veszik fel".
Én egy kutyás könyvben azt olvastam hogy a kutyák általában tavasszal és õsszel tüzelnek

Hányszor tüzel egy évben egy nőstény vadászgörény?

Az én görényem idén 3madszor tüzel.Eddig mindkétszer volt fiúval.Bár egyszer sem lettek kicsik,a tüzelés mindkétszer elmúlt.A ti n?stény göritek hányszor tüzel egy évben?

Legjobb válasz: Jó akkor elviszem állatorvoshoz.Remélem semmi baja.

A kérdező hozzászólása: Jó akkor elviszem állatorvoshoz.Remélem semmi baja.
elvileg az õszi és a tavaszi idõszakban kellene tüzelnie, fura ha a tied 3szor tüzel, ezzel vigyázz mert lehet valamilyen betegség jele.
Szia! Tudtommal is évente csak 2-szer kéne tüzelnie és ebbõl csak 1-szer lenne ajánlatos, ha kisgörik fogannának. A fiú görikrõl olvastam olyat, hogy ha lakásban tartják õket akkor egy kicsit megzavarodhatnak ilyen téren. Ugyen az idõjárásból keveset vesznek észre. Télen fûtesz és ugye villanyt is használsz ezek mind megzavarhatják. De szerintem az lenne a legjobb ha felkeresnél valakit. Keress a neten egy vadászgörény kenelt és hívd fel õket vagy keress egy göris dokit. Én õket tudom ajánlani: http://www.frettchen.hu/elerhetosegek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!Felkeresem mindenképpen.


A nőstény degum 4 éves és nincs társa 4 éve, nem is igényli a társat mert sokat van simogatva meg futatva . Az lenne hogy jó ötlet lenne meg lepni egy kis deguval? Mert 4 év kór külömbség elég soo. A degunál

Legjobb válasz: figyu! ha szép lassan összeszoktatod öket akk szntem nem lesz baj... alapvetöen társasak szóval ha jól csinálod lehet rá esély. sõt. de vele csak egynemüvel és szntem több kiscsajszival is meglenne. :) de itt olvashatsz tippeket-> http://ilovedegu.hu/index_hu.htm ( AgathaChristie sokat tud segiteni es a forumon kérdezhetsz...)

figyu! ha szép lassan összeszoktatod öket akk szntem nem lesz baj... alapvetöen társasak szóval ha jól csinálod lehet rá esély. sõt. de vele csak egynemüvel és szntem több kiscsajszival is meglenne. :) de itt olvashatsz tippeket-> http://ilovedegu.hu/index_hu.htm ( AgathaChristie sokat tud segiteni es a forumon kérdezhetsz...)
Deguknál a korkülönbség nagyon jó dolog, olyankor nincs rangsor vita. Probléma inkább abból lehet, hogy az egykéket, szabadtartásban szokták tartani, azaz az egész lakás az õ ketrece. Bárhova teszel egy kisdegut a lakásban, az már betört a személyes territóriumába, nem találsz otthon olyan helyet, ami semleges terepnek számít. Illetve, azzal lehet még gond, ha nem beszél már degu nyelven, és ember módra próbál kommunikálni a másik deguval. Deguknál sose lehet tudni. Simán lehet hogy meglátja a picit, és megtartja, az is lehet hogy macerás lesz összeszoktatni. Érdemes tenyésztõtõl szerezni a picit. Mert ha nem kéri az öreglány, akkor a picit visszaviheted, nem lesz 2 magányos degud. Ha tõlem vennéd, akkor azt is mondanám, hogy degustól gyere át gyereket választani, mert idegenben nincs saját territórium, amit félthetne, és így tiszta fejjel tud dönteni. Sziporkám pl. a legnagyobb szájú, legpimaszabb kisunokáját választotta magának. Az édes, kedves, udvarias gyereket nem kérte...

A Budapesti Állatkertből hová tűntek az afrikai oroszlánok? /Egy öreg hím és nőstény -akik többek közt Bóbita és Bömbi szülei is- már csaknem 2 éve nem láthatók. /

Legjobb válasz: Én is voltam állatkertben, de 15éve még jó volt, most olyan tré az egész, alig vannak állatok, és az is mind elbújik hogy ne is lásd, meg olyan az egész, mintha elmennél egy építkezésre, ott flexelnek melletted.... gáz. Tudom, hogy most építik, de akkor is egy nagy szar az egész.

Én is voltam állatkertben, de 15éve még jó volt, most olyan tré az egész, alig vannak állatok, és az is mind elbújik hogy ne is lásd, meg olyan az egész, mintha elmennél egy építkezésre, ott flexelnek melletted.... gáz. Tudom, hogy most építik, de akkor is egy nagy szar az egész.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ, de bocsáss meg : én NEM szidtam az Állatkertet! Ugyanis oroszlánok is VANNAK, de a ritkaságnak számító indiai oroszlánok. Egyébként szerintem bõvül a kert, és ez azért jár kellemetlenségekkel...
Olvastam valami olyasmit, hogy Pussy (a hím), és Mirza (a nõstény) a Nagyszebeni kertbe kerülnek/kerültek. :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az infót, így már megnyugodtam!
A Pussy szó magyarra lefordítva mást is jelent... Infector

Van egy hihetetlenül eleven, egészséges 14 éves nőstény kis korcs kutyám. Kb.1 éve van egy csomó a mellkasán de eddig nem tudtam orvoshoz vinni mert nem voltam itthon. Mit tegyek?

Semmi panasza sincsen,ugyanolyan eleven,energikus mint 5 évesen.Ugyanúgy harap,meg nem mondaná senki sem róla, hogy 14 éves.Viszont aggaszt a dolog.Szeretném minél tovább életben tartani.Mi lehet az a csomó a mellkasán?Ez normális?Panaszt nem okoz neki.

Legjobb válasz: Az a csomó bármi lehet, úgyhogy vidd el az orvoshoz. Vagy hajlandó vagy megvárni, hogy rosszindulatú-e, aztán már áttétei is lesznek és kínok között hal meg?

Az a csomó bármi lehet, úgyhogy vidd el az orvoshoz. Vagy hajlandó vagy megvárni, hogy rosszindulatú-e, aztán már áttétei is lesznek és kínok között hal meg?
Nem tüzel már? Ez nem tudom, mennyire jó. Ahogy tudom kutyáknál nincs klimax, életük végéig kellene, hogy tüzeljenek. Legalább ezért elvihetnéd egy állatorvoshoz, nézzék csak meg, mi a helyzet a méhével. A méhgyulladást jó lenne elkerülni, mert iszonyú fájdalmas a kutyának, és végzetes is lehet. És ha már ott vagytok, a puklit is megmutathatod.
Pontozzátok le nyogodtan. Ismertem olyan felelõtlen "gazdit", aki addig hagyta nõni a daganatot a kutya lábán, míg már inoperábilis lett és csak szenvedett szegény élete végéig. Nem fiatal már az a kutya és náluk is egyre gyakoribbak a daganatos megbetegedések. Nem mondom, hogy biztos rosszindulatú, de most õszintén: nem jobb egy dokinak megmutatni, aztán ha jóindulatú, akkor megnyugodni?
A kérdező hozzászólása: Igen, kistestû :D Habár már nem tüzel, éppen emiatt ijedtem meg, hogy talán már a halálán van.
Ha kistestû, akkor még bõven van ideje:) Például tacskóból ismertem 20-on fölülit:)
A kérdező hozzászólása: A korcs szót szeretetbõl használtam mert kedvelem a korcs kutyákat.Szerintetek élhet még 5-6 évet?Épp a napokban gondolkodtam el azon, hogy milyen üres lesz az élet majd nélküle.
Ennyi idõs korban az a csomó már bármi lehet, egyszerû zsírcsomótól a rákig. Vidd el orvoshoz és kiderül.
tudom hogy csak poénból korcsoztad le, de lehet hogy majd valaki emiatt be szól Neked. kistestû vagy nagytestû amúgy?
Egy bõr alatti kis csomó valószínûleg nem nagy gond, bármennyire is szeretnek egybõl a legrosszabbra gondolni, de persze soha nem árt ha az orvos is vet rá egy pillantást. A miénk 10 éves és egy ártalmatlan zsírcsomó van az oldalán. Sóval nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de 14 évesen amúgy sem árt évente egyszer kivizsgáltatni, éppen a megelõzés érdekében. :)
A kérdező hozzászólása: Hihetetlen, hogy a felelõtlen faterom meg anyám leszarta szegény kutyát pedig állítólag szeretik.Tényleg nem tudtam mit tenni ellene, 1 évig nem is jártam itthon.Elfogom vinni.

Hogyan szoktassak össze egy 10 éve nálunk élő nőstény macskát egy ugyancsak idős kutyussal akit az utcáról fogadtunk be?

A macska benne lenne a barátságban de a kutya neki akar ugrani és morog.1 napja van nálam a kutya, és rendesen viselkedik ezt leszámitva. Welsh Corgi keverék.Aki találkozott hasonlóval segitsen.kösziii

Legjobb válasz: Ez nem lesz könnyû, mert valószínû a kutyus, nincs macskákhoz szokva, az elõ élete sem ismert. Mivel idõs is már, nem biztos, hogy nagy barátok lesznek...Talán idõvel elfogadja majd, de felügyelet nélkül semmiképpen ne hagyd õket együtt.

Ez nem lesz könnyû, mert valószínû a kutyus, nincs macskákhoz szokva, az elõ élete sem ismert. Mivel idõs is már, nem biztos, hogy nagy barátok lesznek...Talán idõvel elfogadja majd, de felügyelet nélkül semmiképpen ne hagyd õket együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot.A kutyust tél óta ismerem, eddig kint volt a tömbházunk mellett.Mindennap etettem, de a gonosz szomszédok elvitették menhelyre.Onnan hoztam haza, cicákat kint is kergetett.Szerintem volt már gazdija mert pórázzal nagyon ügyesen lehet vinni sétálni
Szerintem ha nem is lesznek puszi pajtások, de meg fogják szokni egymást, pláne ha a cica nyitott rá. A nehezebb az, ha a cica ellenkezik, mert õk nehezebben szoknak hozzá egy új élõlényhez. De mint írtad a cicus benne lenne, így ha odafigyelsz, hogy a kutyus ne tudja bántani, és adsz idõt nekik, akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
ivartalanítani mind a kettõt
A kérdező hozzászólása: 1 van csak de nem élné túl!
Ez így, hogy "nem élné túl", erõteljes tévedés. Valami miatt azt gondolom, hogy a szóban forgó macska kandúr - náluk fõleg kevésbé problémás az „altatás” mivel, az a mûtét jóval egyszerûbb nem kell azt a szerencsétlent „belealtatni a mélységes semmibe”. Btw, olyan állatorvoshoz kell vinni, aki ért is a dolgokhoz, nem csak hasogat a szikével. Akár hogy is, az állatorvosi dolgok fejlõdtek sokat - most már vannak eléggé biztonságos altatási módszerek is. Ha a macsek mégis nõstény lenne, ugyanez igaz rá, csak akkor még gondosabban kell választani orvost. Tanácsolhatom még a feliway párologtatót, mint lehetséges megoldást, de nem 100%-os.
A kérdező hozzászólása: a macska nõstény és az orvos mondta 2 éve hogy nem élné túl mert már túl öreg! de a feliway párologtató jó ötlet köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!