Találatok a következő kifejezésre: Egy eljegyzésen Asztatarítési formák (1 db)

Egy eljegyzésen milyen Asztatarítési formák lehetségesek?

Legjobb válasz: hmm, ha nagyon hivatalos, akkor itt a pár mellett a szülök ülnek aztán nagyszülök tesó aztán a többi. ugye egy lagzinál a tanuk ülnek a pár mellett aztán csak a szülök. igazábol az eljegyzési party arra jó hogy a család tudjon találkozni elöször. nekünk kert party volt ahol tudtunk beszélgetni.

hmm, ha nagyon hivatalos, akkor itt a pár mellett a szülök ülnek aztán nagyszülök tesó aztán a többi. ugye egy lagzinál a tanuk ülnek a pár mellett aztán csak a szülök. igazábol az eljegyzési party arra jó hogy a család tudjon találkozni elöször. nekünk kert party volt ahol tudtunk beszélgetni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem "slampos" kicsit évekig eljegyzés nélkül "elleni", ha mindketten házasságot szeretnének?

Szerintem kicsit az...olyan "bénának" érzem, hogy 7-8 év elteljen, hogy együtt vagyunk és akkor jön az eljegyzés...Azt már úgy érzem, hogy hát "ha már ennyi idő eltelt, immár ideje eljegyezzelek"-olyan "muszáj" szaga van...Hangsúlyozom, számomra.
No nálunk hamarosan ez a helyzet áll elő...4,5 éve vagyunk együtt, mindketten szeretnénk házasságot kötni, de a párom "vár". Igaz, eddig nem is sürgettem (és nem is fogom, mert az már más irányba "béna"), de eddig nem éreztem, hogy kellett volna. Még gimiben jöttünk össze, egyetemet végeztünk, stb. De most összeköltözünk és a párom "még mindig várni akar", mivel ő még évekig egyetemista. Amire végez olyan 8 éve leszünk együtt...
Én meglepetést szeretnék, azt nem tudnám elviselni, hogy azért kérjen meg, mert rágom a fejét...de ő nem most érzi (vagy nagyon jól titkolja:P) hogy el kellene jegyezzen. Közben meg mindenki körülöttem 1-2 év után eljegyzett lett, és nem tagadom, rosszul esik.
Persze szeretem a páromat és nem gondolom, hogy emiatt kicsit is rosszabba a kapcsolatunk, de számomra sokat jelentene...nem a gyűrű, nem a puccparádé, a szándéka és a hite bennem, azáltal, hogy megkér...

Beszéltünk általánosságban ezekről a dolgokról, nem értünk egyet :D :(

19

Megszeretném kérni a barátnőm kezét, de hogyan?

Szeretném a barátnőm eljegyezni. Szerintetek milyen helyen,hol stb?:) Ötleteket várnék,mert a hosszú hétvégére tervezem:)

8

Tényleg ennyire függ az eljegyzés a pénztől?

22 éves lány vagyok, a párom 25, több mint egy éve vagyunk együtt és nagyon jó a kapcsolatunk.
A környezetemben egyre több eljegyzés történik, házasságok, babák születnek. Én pedig még csak egyetemre járok. Persze tudom, hogy alap kell hozzá, a semmire nem lehet jövőt alapozni.
A párom nem az a jövőről beszédes fajta, de amikor beszélgettünk róla, mondta hogy még 2 év van a hiteléből, utána tervezhetünk, mert addig nem lesz pénze, utána tud csak gyűjteni.
Hát nem is tudom... egy hitelhez köti a szerelmünket úgymond. Nekem ez rosszul esett, persze nem akarom sürgetni, csak azért egy év után már illő tisztában lenni a másik szándékával. Úgy éreztem mintha el akarna csitítani ezzel a magyarázattal, tehát még 2 évig ne is reménykedjek?
remélem megértitek...

22

Mennyi idő után "illik" tisztázni ha valaki nem akar házasodni?

Adott egy pár,lány 29,fiú 26,együtt vannak 4 éve.
A lány már nagyon házasodna,erőlteti is erősen,kinézte a gyűrűket,koszorúslányruhák megvannak régebbről,pont méret most a kislányokra,együtt is laknak.
Tudja a fiú hogy mit akar a lány,csak annyi dolga lenne hogy rábök az egyik gyűrűre,hogy az tetszik,lány megredeli,fiú felhuzza,lány intéz mindent.
De a fiú nem akar házasodni,tereli a témát,majd karácsonykor,majd valentin napon,szülinapon,mind1,csak ne most.
De a fiú a következő pár évben sem akar házasodni.

Szerintetek?

28

Mit lehet tenni akkor, ha a szüleid nem fogadják el teljes mértékben a választottadat?

Voltatok már ilyen helyzetben? És nem bizonytalanodtatok el, hogy lehet nekik van igazuk?

17

Miért gondolják sokan itt hogy törvényszerűen az eljegyzést egy vgay két éven belül esküvőnek kell követnie?

Vasárnap óta menyasszony vagyok, körülbelül jövő őszre tervezzük az esküvőt, tehát mi ebbe az időkeretbe pont beleférnénk. Viszont elborzadva olvastam itt sok választ, miszerint, nincs értelme jegyben járni, ha azt egyből nem követi esküvő. Véleményem szerint a mai világban hatalmas terhet ró egy lagzi a fiatal párra, gyakran olvasok olyan válaszokat, hogy ha nem tudják kifizetni a lagzit akkor, csak legyen polgári. Mi se szeretnénk nagy lagzit, részemről szinte alig lenne vendég, összesen lennénk 50-en, ennek ellenére szerintem ez is nagyon drága lesz. Ami miatt a kérdést kiírtam, hogy megbeszéltük a párommal, hogy megvesszük a karikagyűrűket, viszont amiket nézegettem, azok olyan 100-120 ezer forint környékén mozognak, bár van félretett pénzünk, a vőlegényem ma felvetette, hogy mi lenne ha csak később vennénk meg őket és inkább saját házra gyűjtenénk. Rossz ember vagyok, ha előbbre helyezem a saját otthont, ahol talán majd a gyerekeinket nevelhetjük, mint a karikagyűrűt és a házasságot?

33

Milyen lenne az "álomlánykérésetek"?

Hogy képzelitek el álmaitok lánykérését és az eljegyzést? Hol, milyen körülmények között, egyedül vagy társaságban?

21

Mondjak igent, ha tudom, hogy nem szívből jövő a lánykérés?

A barátommal elég sokat vitatkoztunk az utóbbi időben azon, hogy ő nem tudja, hogy mit vár a jövőtől, nem akar tervezni, és nem tudja, hogy akar-e házasodni, akar-e gyereket, de még azt sem, hogy velem akar-e lenni majd 5-10-15 év múlva.
Mivel félt mindenféle elkötelezettségtől, és azt mondta, hogy még fiatal ahhoz, hogy előre tervezzen, én inkább szakítani akartam vele.
Erre hirtelen megkérte a kezem.

Nem arra vágytam, hogy hirtelen változzon meg minden, és kérje meg a kezem, csak hogy tudja mondani biztosra, hogy én vagyok, akivel le akarja élni az életét.

Szerintem ez a lépése csak azért volt, hogy ne hagyjam el, és nem azért, mert egyik napról a másikra hirtelen elkötelezné magát mellettem, és úgy meg nem akarok belemenni, hogy lehet, hogy egy hét, vagy hónap múlva visszavonja.

Mi a megoldás?

11

Szerintetek várni kéne az eljegyzéssel?

24 éves vagyok, a párom 26, lassan 6 éve vagyunk együtt. A barátom apukája 1,5 hónapja halt meg (az enyém 1 éve). A párom pár hete felvetette az eljegyzés témát, hogy Õ április- május környékén szeretné. Erre az anyósomnak minden baja lett, hogy várjunk fél-1 évet. (amúgy nagyon irigy nő és csak egy fia van ki akarja sajátítani, főleg most és azóta nagyon bunkó velem) Mi nem szeretnénk nagy bulit, és még egy darabig tuti nem lesz esküvő. Többen azt mondták, hogy miért ne kérhetne meg, nem én vagyok özvegy, és a párom is közölte, hogy nem érdekel mit mond az anyja és, hogy mi élünk tovább. Szerintetek várni kéne?
Köszi a válaszokat

17

Az eljegyzés (lánykérés) és az esküvő között akár évek is eltelhetnek, mondjuk 2?

31

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!