Találatok a következő kifejezésre: Egy egyedülálló hogy tud (5 db)

SOS! Koraszülött babával és egy három éves, elég kiálhatatlan kisfiúval hogy tud "ellenni" egy egyedülálló anyuka?

Férj már nincs, a koraszülés magáért beszél. Kicsi, vékony anyukának neki, aki ráadásul középkorú is (43 éves). Egyedül, segítség nélkül.

Legjobb válasz: Hát szerintem erre nincs egy recept,ami itt leírunk és akkor majd minden könnyebb lesz... Ha ismered,akkor fõzz neki,legalább az elején és ha tudsz menj át sûrûn játszani a naggyal! Ha nincs segítsége,akkor nagyon nehéz lesz,de bele fog jönni! Amúgy mi az hogy "3 éves,kiállhatatlan"?Az anyukája se tud mit kezdeni vele?

Hát szerintem erre nincs egy recept, ami itt leírunk és akkor majd minden könnyebb lesz... Ha ismered, akkor fõzz neki, legalább az elején és ha tudsz menj át sûrûn játszani a naggyal! Ha nincs segítsége, akkor nagyon nehéz lesz, de bele fog jönni! Amúgy mi az hogy "3 éves, kiállhatatlan"?Az anyukája se tud mit kezdeni vele?
Kórházban vagy még, vagy már kiengedtek? Mi az a gond, amit nehezen tudsz megoldani?
A kérdező hozzászólása: A férje jól megverte, de úgy, hogy a szülés is megindult nála a 33. hétre. Pedig értelmiségi házaspár, magas beosztással, erre tessék... pedig eddig apukának egy rossz mozdulata nem volt, ahogy én tudom...
A kérdező hozzászólása: És nem én vagyok, bocsi azt nem írtam!
huh de durva...nagyszülõk, tesók, valaki segítség?? és mi a baj a 3 évessel, ami miatt kiállhatatlan? 1.
Bocs, azt hittem, Rólad van szó. Én is 33 hétre szültem, itthon várt egy tündéri 2, 5 és egy ördögrossz 5 éves. Nekem hatalmas segítség volt, hogy a nagyszülõk néha elvitték a nagyokat, így a szoptatás, fejés és a kicsi ellátása után tudtam kicsit pihenni. Ilyenkor még 1/2 óra alvás is sokat jelent. Remélem a baba jól van!
Legyél vele sokat, játsz a 3 évessel, amíg õ a kicsivel van. Vigyél neki néha kaját, sütit. lényeg, hogy törõdj vele. Neki könnyebb lesz . nagy lelki teher van a vállán.
Az elõttem szólók már leírták, segíts amiben tudsz vagy szervezzétek meg ismerõsök, barátok. A nagyobb gyerkõc mehetne bölcsibe vagy oviba, családi napközibe legalább délelõttre. A picit pedig tegye az anyuka hordozó kendõbe, koraszülötteknek kimondottan jó!

Egy egyedülálló anyuka hogy tud mindent elvégeni a háztartásban és a baba körül is?

Én születése óta egyedül vagyoka fiammal, ahogy olvastam a válaszokat, nem csak én vagyok ezzel így, már több olyan válasszal is találkoztam, amiket egyedülálló kismamák írtak. Hogyan lehet a nap 24 órájában tettrekésznek lenni? Máshol gondolom azért néha az apuka is besegít. És egyáltalán, hogy lehet megélni a GYED-b?l? Nekem az havi 50 ezer forint, meg az emelt családi. Sose lesz így saját lakásunk, albérletben kell leélni az egész életünket?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 gyermekkel vagyok egyedül, albérletben. A legkisebb 3 hónapos. Drága dolgokat természetesen nem tudok nekik venni, de nem is ez a fontos. A lényeg hogy sok-sok szeretetet kapjanak, és akkor egészséges, kiegyensúlyozott ember válik belõlük, aki megbecsüli a kicsit is, és tud küzdeni azért hogy elérjen valamit az életben.

Szia! Én 3 gyermekkel vagyok egyedül, albérletben. A legkisebb 3 hónapos. Drága dolgokat természetesen nem tudok nekik venni, de nem is ez a fontos. A lényeg hogy sok-sok szeretetet kapjanak, és akkor egészséges, kiegyensúlyozott ember válik belõlük, aki megbecsüli a kicsit is, és tud küzdeni azért hogy elérjen valamit az életben.
Meg szabad kérdezni, hogy mi okból maradtál egyedül? Ha esetleg özvegy vagy, vagy elváltatok, akkor az után is jár anyagi támogatás. Nem beszélve a gyerektartásról, amit az apának kutya kötelessége fizetni! Szerintem fordulj a helyi önkormányzathoz és kérdezd ki õket, hogy milyen egyéb juttatások illetnek meg!
Ismerõs a helyzeted :( Én szintén születése óta egyedül nevelem a fiam, gyerektartást én sem kapok (most nem kezdem el magyarázni, miért, nem ide tartozik, a lényeg, hogy nem is fogok kapni.) Nekem lakásom ugyan van, de a havi helyzet nálam sem jobb, mert én ugyan nem albérletet, hanem lakáshitelt fizetek. A háztartás nálam katasztrófális állapotban van, állandóan el vagyok maradva, de én ebbe már beletörõdtem. Amikor van egy kis idõm (nagymama elviszi egy kicsit az unokáját), akkor igyekszem behozni az elmaradásaimat. De az én fiam már másfél éves, azért hat hónaposan még én sem adtam oda a nagyinak. Szóval a háztartás ügye engem nem izgat. Ami nagyon fontos (fõzni, mosni) azt meg tudom azért csinálni, a többi meg megvár. Ha szalad a lakás, engem is idegesít, de ilyenkor végigondolom, mikor tud a fiam mamázni és így én "háztartani" :D , és a tervezéstõl már jobban érzem magam. Azt Te is megtehetnéd, hogy a nagyon fontos dolgokat megcsinálod, a többivel meg akkor foglalkozol, amikor tudsz hívni valakit (barátnõ, nagymama, nagypapa, kedves szomszéd néni, stb), aki vigyáz a gyerekedre addig, amíg Te végzed a dolgod. Így nincs tõled távol, de mégis utoléred magad. Ha ezt rendszeresen meg tudod valósítani, akkor már csak azt kell megszoknod, hogy az ilyen alkalmak szüneteiben bizony szépen felgyûlik a munka... és a lakás nem éppen szép... Anyagilag meg... na erre még sajnos nem tudom a megoldást. A fiam 2 évesen bölcsibe megy, mert muszáj, de nem vagyok tõle boldog. Borzasztóan ragaszkodik hozzám. A helyedben én sem adnék még bölcsibe egy hat hós babát. Az emelt családi pótlék egy vicc. Egy ezressel jár több egy egyedülálló szülõnek? Ki volt az, aki ezt kiszámolta? Biztos viccnek szánta. Mivel nem akarod még bölcsibe adni a babádat (és jól teszed), kénytelen leszel két évet ilyen szûkös körülmények között kibírni. Ha javul a helyzet, a megoldást megírhatnád nekem is... Az önkormányzat engem is elhajtott... Lakásfenntartási támogatást igényeltem (tényleg, ezt megpróbálhatod, végülis mit veszíthetsz?) , nem kaptam. Segélyeket kérhetsz, van, amit három havonta lehet kérni (aztán vagy megadják, vagy nem). Sajnos a nevét nem tudom, de kérdezd meg! Ezen kívül kérdezd meg a védõnõdet, hogy Nálatok milyen gyermekvédelmi segélyek vannak, hátha valamelyiket igényelheted. Ha õ nem tud segíteni, keress meg egy családsegítõ központot, hátha õk tudnak. Más ötletem nincs, én egyiket sem kaphatom meg, mert az 1 fõre esõ jövedelmünk meghaladja a határokat, az meg senkit nem érdekel, hogy ez a jövedelem szinte teljes egészében elmegy a lakáshitelre és a rezsire. A maradék meg szinte semmire nem elég. Õk nem a maradékkal számolnak, hanem az egésszel, az senkit nem érdekel, mit kell belõle kifizetni. Na, ezzel nem segítek, ha én is panaszkodok, bocs! Azért remélem, segítettem valamennyit, ha más nem egy kis lelki támogatás egy hasonló helyzetben lévõ anyukától! Kitartás! És szeresd nagyon a babádat, az semmilyen pénzzel nem pótolható!
Az önkormányzat valóban tud segíteni ezzel azzal, némi anyagi hozzájárulással.Illetve az apának kutya kötelessége gyerektartást fizetni, még akkor is, ha hivatalosan semmi kapcsolat nem volt közöttetek.Ez komoly, és ha jogi útra tereled a dolgot, akkor akár apasági tesztet is megcsinálják, ha nem ismeri el, és akkor is fizettetnek vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az apával nem voltunk házasok, de vállalta a babát õ is, csak éppen a terhességem alatt lelépett. Ettõl függetlenül tett apasági nyilatkozatot, és megígérte, hogy fizet gyerektartást, ám nem teszi, elérni sem tudom, külföldön van és senki nem tudja, mi a lakcíme, ezért nem lehet beidézni tárgyalsra sem. Nem elõlegezik meg a gyerektartást, mert az apa tartózkodási helye ismeretlen. Sajnos az önkormányzaton azt mondták, hogy nem tudnak segíteni, mert "csak" egy gyerekrõl van szó, és ha nem elég a GYED, akkor adjam bölcsibe a gyereket és menjek vissza dolgozni. De hát még csak fél éves!!! Én két éves kora elõtt nem akarom bölcsibe adni! Mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon jólesett!!!

Egy egyedülálló anya hogy tud ismerkedni, ha pici a gyereke?

Érdekelne, hogy más, akinek pici a gyereke, de már talált magának párt, az vajon hol ismerte meg az új férfét/párját. Hogyan lehet ezt megoldani, hogyan lehet gyerek mellett "randizni".

Legjobb válasz: Hát, csak nõvérembõl tudok kiindulni. Õ 2 gyerekkel volt ilyen helzetben, és õ a munkahelyén találta meg az igazit, vagyis az igazi Õt. Bolti eladóként (ruhaüzlet), és hát a srácnak az egyik biztonságiõr segített elmondani a nõvérmnek hogy hát mi is van. Szóval nemtudom milyen helyen dolgozol (már megbocsáss hogy letgezlek), de ott is próbálkozhatsz. Vagy akár baráti társaságban ahol tudod hogy van olyan ember aki szereti a gyerekeket. Saját tapasztalattal nem rendelkezm am meg fiú vagyok, de spontán ezt tudom ajánlani. Nemtudom a gyerek mekkora, és hogyan fér bele az idõdbe a "pasizás". De tuti találsz magadnak egy olyan férfit, aki hajlandó elfogadni téged, és a picit. Sok sikert;)

Hát, csak nõvérembõl tudok kiindulni. Õ 2 gyerekkel volt ilyen helzetben, és õ a munkahelyén találta meg az igazit, vagyis az igazi Õt. Bolti eladóként (ruhaüzlet), és hát a srácnak az egyik biztonságiõr segített elmondani a nõvérmnek hogy hát mi is van. Szóval nemtudom milyen helyen dolgozol (már megbocsáss hogy letgezlek), de ott is próbálkozhatsz. Vagy akár baráti társaságban ahol tudod hogy van olyan ember aki szereti a gyerekeket. Saját tapasztalattal nem rendelkezm am meg fiú vagyok, de spontán ezt tudom ajánlani. Nemtudom a gyerek mekkora, és hogyan fér bele az idõdbe a "pasizás". De tuti találsz magadnak egy olyan férfit, aki hajlandó elfogadni téged, és a picit. Sok sikert;)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az az igazság, hogy én már találtam magamnak párt, illetve alakulóban van, csak nagyon érdekelt, hogy onnantól kezdve, hogy megismerkedik a két ember, hogyan oldják meg a találkozást az emberek. Fel is tettem ezzel kapcsolatban egy kérdést, és kaptam sok kedves választ, de azért volt, aki beszólt, hogy milyen egy önzõ dög vagyok, hogy a nyolc hónapos fiamat rábízom néha anyámra. Ezért érdekelt volna, hogy mások akkor mégis hogy oldják ezt meg.


Hogyan tudnék babámból egy kis vagány ámbár szófogadó fiút nevelni? Egyedülálló vagyok, és félek hogy apa nélkül "anyámasszonykatonája" lesz!

Legjobb válasz: Szia. http://www.szdne.hu/letoltesek/SzuloiEredmenyessegiTrening.pdf Javaslom olvasd el ezt a könyvet. Nekem hasznos volt.

Szia. http://www.szdne.hu/letoltesek/SzuloiEredmenyessegiTrening.pdf Javaslom olvasd el ezt a könyvet. Nekem hasznos volt.
Most akkor vagány legyen, vagy szófogadó? Legyen az életében férfi (nagybácsi, keresztapa, nagyapa, tanár), akire felnézhet, akirõl példát vehet. És a vagánnyá nevelését ne baba korában kezdd, kérlek. Ilyenkor mág sokások ölelés és biztonság kell a babának, amikõl késõbb el tud indulni, hogy magabiztos felnõtt legyen. Én a kötõdõ nevelést javaslom: http://www.libri.hu/konyv/olelj-at.html Így lehet leginkább magabiztos felnõttet nevelni a babából.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek a vagányság nem fér össze a szófogadósággal? Minden gúny nélkül kérdezem! Természetesen nem babaként szeretném elkezdeni igy nevelni! Amugy a vagányság nem természeti viselkedés? Ha valaki vagány akkor ugy nevélték? Mit gondoltok errõl?
Ráérsz vele késõbb is foglalkozni. Egyelõre babusgatás, szeretgetés kell neki, hogy biztonságosan kötõdjön, ami majd segíti a késõbbiekben a leválást. A vagányság függ a vérmérséklettõl is, meg tanult (másolt) minta. Ha van vki a környezetében, aki vagány, akkor hozzá tud hasonulni, de kamasz korában. Kiskorában talpraesett tud lenni, és bátor, a következetes nevelés segíthet ebben!

Nem tud­játok, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy lány egyedülálló?

Tegyük fel, hogy a megadott személy okos, kedves, kommunikatív, közvetlen és a legfontosabb (nem), hogy sok Lájk van a Facebook profilképén. Ilyen csúnyán elküldi vajon a fenébe azokat, akik a (közeli) barátságnál (jóval) többet szeretnének?

Legjobb válasz: Nem talált még olyat akivel összejönne? Nem mindenki jön össze az elsõ lehetõséggel, csak hogy legyen neki valakije...

Nem talált még olyat akivel összejönne? Nem mindenki jön össze az elsõ lehetõséggel, csak hogy legyen neki valakije...
:)
ezer oka lehet, ahhoz ismerni kellene h tudjuk pontosan miért is van egyedül
legfõbb oka az, hogy nincsen barátja.
Kiábrándultság a pasikból, ugyanakkor önmaga jobb megismerése, elfogadása miatt is lehet. Ezen elõbb-utóbb minden ember át kell menjen.
Szerintem válogatós. Nem jön össze akárkivel, barátkozni viszont szeret.
vaaaagy tetszik neki valaki, akinek viszont õ nem tetszik, vagy az a valaki nem akar járni vele. ez is elõfordulhat.
Elvei vannak :) Amíg nem kap gyürüt valanelyik pasijától addig a státusza "egyedülálló". Jó trükk mi?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!