Találatok a következő kifejezésre: Egy egyedülálló hogy (47 db)

Szerintetek mennyire visszatarto erő egy egyedülállo nő számára, hogy a kiszemeltje boldog házasságban él úgy, hogy gyerekek is vannak?

Legjobb válasz: Ez az adott nõtõl függ. Normális, épeszû ember (!) nem megy bele ilyen kapcsolatba. Aki hülye vagy nincs tartása, az igen. Ugyanez a másik oldalról. Hiába csábít az egyedülálló nõ, ha az adott férfinek van gerince és hûséges marad.

Ez az adott nõtõl függ. Normális, épeszû ember (!) nem megy bele ilyen kapcsolatba. Aki hülye vagy nincs tartása, az igen. Ugyanez a másik oldalról. Hiába csábít az egyedülálló nõ, ha az adott férfinek van gerince és hûséges marad.
Azt nem tudom, de ha bepróbálkozik, remélem, hogy a férfi elküldi melegebb éghajlatra. Egyébként engemet teljesen visszatart már az is, hogy valaki nõs. Ha meg boldog is, akkor meg mirõl beszélünk? Szétbarmolni egy házasságot passzióból... Annyi egyedülálló férfi rohangál, csak van még köztük egy normális, nem? 26N
Ha a kiszemeltje tényleg boldog házasságban él, akkor úgysincs semmi esélye és csak magát égeti. Egyébként sajnos van nõben és férfiban is olyan, akit nem érdekel, ha a másik foglalt, sõt nem csak az egyedülállók ilyenek, hanem ugyanúgy vannak a házasok között is.
A normális nõk számára teljes visszatartó erõ kellene hogy legyen , ha a kiszemeltje , párkapcsolatban , élet/házastársi kapcsolatban van !!! Létezik sajnos a gerinctelen fajta , akiknek semmi sem szent ... na azok nem is tudom hová sorolhatók ... gusztustalan "ember" az olyan !!!!
Sokfélék az emberek. Én sose kezdenék nõs emberrel. Egyrészt ha otthon boldog visszautasítana, ha nem boldog akkor belemenne, de nem tudnék a tudattal mit kezdeni, hogy tönkretettem egy családot. Van viszont másféle gondolkodás is. Egyik ismerõsöm kifejezetten büszke rá, ha el tud csábítani egy nõs embert. Úgy gondolja ezáltal, hogy õ jobb több kívánatosabb mint a feleség. Rengeteget szenvedett e-miatt, de ebbõl se tanul. Tehát nem minden nõ számára visszatartó erõ a házas férfi, van aki kifejezetten kihívást lát benne.
szerintem ilyen emberrel nem szabad kezdeni, max szeretõnek mehet így az ember, de az sem biztos, az meg kinek elég? Tehát a válaszom: annak aki normális kapcsolatot keres annak ez visszatartó erõ. De sajnos egyre többször tapasztalom azt nõtársaimtól hogy semmi sem tartja vissza õket...Volt kolleganõm pl 8 éve szeretõ, évekig még el is hitte h majd elválik talán egyszer a fickó..Mára gondolom nem hisz semmit.
Ha tud róla, akkor visszatartó erõ, tabu, ha értelmes a nõ. Mert értelmes egyedülálló önszántából nem megy bele ilyen kapcsolatba, de ha bele tud menni az azt jelenti, hogy annak a nõs gyerekes férfinek nem annyira boldog a házassága. Ennyi. (Ha valakinek kis esze van nõs férfivel akkor sem kezd, hiszen nagyon rizikós a kimenetele..)
"kiszemeltje boldog házasságban él úgy, hogy gyerekek is vannak" abban a nõben, akiben van egy kis jóérzés, nem akar borítani egy boldog családi életet, és nem mászik rá nõs, családos férfiakra. És persze ha a pasiban van gerinc, akkor akár rá is mászhat, felesleges, mert elutasítást kap. Nem házas férfiakat kellene "kiszemelni", hanem a szingli pasik körében szemezgetni!
Ha az en ferjemnel beprobalkozna egy no attol fuggetlenul hogy a ferjem visszautasitana ugy megtepnem hogy a sebeszeten varrnak ujra a fejet. Mocskos nonek tartom azt akinek a mas parja kell megerdemli hogy kitepjek a hajat. Szerncsere meg nem fordult elo de mar voltak akik chat uzik stb ugy ereztem nyomultak. Egyszeruen megbaratkoztam veluk es igy engem ismerve gyorsan eltuntek.Oke neha rasegitettem letiltottam oket emailt stb. es ezt nem bizalom hianyaban de ismerem ezeket a nyomulos tipusokat.
Ez a kérdés értelmetlen. Tök mindegy, hogy mit akar és mit nem egy egyedülálló nõ. Nem az egyedülállónak kell, hogy visszatartó legyen az, hogy a kiszemeltje házas, HANEM A HÁZAS FÉLNEK kell, hogy visszatartó erõ legyen az, hogy házas. Mert ha ez nem így van, az azt jelenti, hogy egy idegentõl jobban elvárod, hogy tekintettel legyen az érzéseidre, mint a saját házastársadtól.
Tudjátok mi a vicces? Hogy itt mennyi erkölcsös ember van, és osztja az észt, közben a világ meg nem errõl szól......De csak okoskodjatok nyugodtan. Szórakoztat!
A környezetemben tapasztaltak szerint semennyire. Barátnõm egyedül nevel két gyereket, a férje sokáig csalta, lebukott, majd elköltözött. Most egy nõs, kisgyerekes pasival kavar (a barátnõm). Kérdeztem tõle, hogy megcsalt feleségként nincsenek averziói a dologgal kapcsolatban? Azt válaszolta erre, hogy neki is jár a boldogság, és ha ezt egy családos pasitól kapja meg, akkor legyen.... Alig hittem a fülemnek. A negyvenes fõnöknõm pár hónapja dúlt fel egy tizenéves házasságot, ahol 3 gyerek van, majd úgy látta, mégsem jó nekik együtt, és kidobta (!) a pasit! Szóval, mi nõk is megérjük a pénzünket...... 36/N, (10 éve házas, nem volt még házasságon kívüli kapcsolatom, remélem a férjemnek sem.)
Egy normális, úgymond eddig akadálymentes pszichés fejlõdésen átment és egészséges lelki világgal rendelkezõ nõ esetében annyira visszatartó erõ lehet, hogy ilyen férfival nem is foglalkozik semmilyen téren. Se barátság, se haverság, pláne nem érzelmi kapcsolat vagy párkapcsolat. (Barátkozásnál kivéve ha a férfi feleségével együtt barátkoznak) Akkor tudom ezt elképzelni, ha valami a nõnél pszichésen vagy lelki téren nem kerek. Pl. a nõben sérelmek vannak a férfiak felé, mert õt elhagyták, vagy a nõ annyire nehezen viseli a szingli életmódot, vagy a nõ megalázónak tartja jelenlegi helyzetét.. stb, és inkább beválalja a nõs férfit, csak hogy neki is legyen valakije, mintsem inkább idõt szánna a dolgaira. Idõt arra, hogy elõször "gyógyuljon ki" a múlt sérelmeibõl, majd idõt arra, hogy tisztességes úton hozzá való párt találjon.
Érdekes , régen jobbak voltak az erkölcsök, mert pont fordítva volt. ha látták a karikagyûrût, nem közeledtek, mert azt jelentette"foglalt" az illetõ.Ezért is vette le sok nõ, és férfi is, ha éppen nyitott volt az alkalmi dolgokra. De a kérdésre is válaszolva, annyira visszatartó erõ, amennyi gerinc van a nõben....meg amennyire fogékony iránta a boldog házas, gyerek férfi...
Ó a kisgyerekes szingli anyák a legrosszabbak ilyen téren... Ez nem mentség, hogy a férje lelépett... Akkor most õ is leléptet egy másikat egy másik családból??? Ez ilyen bosszú körlánc? Szánalom...
A legaljasabb dolog, már a gondolat is, hogy megpróbálja elcsábítani. Kiszemeltem, mert véletlen megláttam és beleszerettem, na de! Ha megtudom, hogy házas, gyerekei vannak, még akkor sem adnám jelét érzelmeinek, ha mondjuk boldogtalan házasságban él! Ha meg boldogban... Kár is tovább filózni. Ha boldogban él, de kíváncsi, csapodár pacák, és titokban õ kezdeményezne nálam, még akkor SE mennék bele semmibe! Nem lenne gusztusom közremûködni egy család szétrombolásában. Ha csapodár a pasi, vagy boldogtalan, akkor is inkább azt mondogatnám neki, hogy mit tegyen, hogy boldog legyen a feleségével. Én meg max. sajnálnám, hogy nem én vagyok a párja, és remélném, hogy találok hasonlót... Egy nulla, aki ilyenbe belemegy.
A kérdező hozzászólása: Pár tényezõ lemaradt: a nõ kisgyerekes, apuka lelépett, a szoban lévõ férfival barátságféle kezd kialakulni.
"Tök mindegy, hogy mit akar és mit nem egy egyedülálló nõ. Nem az egyedülállónak kell, hogy visszatartó legyen az, hogy a kiszemeltje házas, HANEM A HÁZAS FÉLNEK kell, hogy visszatartó erõ legyen az, hogy házas. Mert ha ez nem így van, az azt jelenti, hogy egy idegentõl jobban elvárod, hogy tekintettel legyen az érzéseidre, mint a saját házastársadtól." A házas félnek valóban nagyobb a felelõssége, neki kell visszautasítani a nyomuló nõt, de ettõl én még nem mentem fel azokat a kis cafatokat, akik kb. a karikagyûrû láttán indulnak be jobban. Sosem értettem, hogy ez miért van, mert én foglalt pasira nem másztam rá, és ha õ mászott rám, de tudom, hogy foglalt, mégha tetszett is, visszautasítottam. Ne én legyek a 3. fél, aki asszisztált egy család széthullásában. A férjem mondta, hogy mióta az ujján van a gyûrû, 2x annyi nõ kezd ki vele, mint elõtte, amikor a fiúkkal beülnek 1-1 sörre néhanapján.Ugyanezt megfigyelte a barátja is, aki võlegény. Persze hiába kezdenek ki velük. De ettõl még maga a tény, hogy egy olyan pasi, aki bizonyítottan nem fél a felelõsségtõl, kötöttségektõl, sok nõnek vonzóbb, mint egy még egyedülálló pasi. Szánalmasak szerintem.
A 10-esnél a pont.
17. szegyeld magad tudod ezert majd megkapod a melto buntetesed az elettol es akkor majd gondolj arra mennyi rosszat tettel masnak. Senkit nem kerul el a karma most folenyesen meseled egyszer zokogva fogod.
Attól függ, mit akar az a nõ.
Itt a cégnél azt látom, hogy a friss diplomásan idekerült csajok eléggé rá vannak kattanva a 30-40 körüli családos férfi kollégákra, akiknek már jellemzõen kialakult a megnyerõ férfias stílusuk (megjelenés, fellépés, sikeresség). Pl. a csajok elég sokszor megnézik az ilyen férfikollégák asztalra kitett családi képeit, ha látják hogy a férfinak nõi szemmel is jó nõje van, illetve jól sikerültek a gyerekei, akkor az ettõl a ténytõl csak érdekesebbé válik számukra.
Szerintem ha valaki tiszta lelkû, és tudja, mi az a szenvedés, lelki fájdalom, akkor nem fog gátlástalanul más kapcsolatába beletiporni.Sajnos ilyen érzõ lelkû ember kevés van manapság, de azért még akadnak szerencsére. Hozzáteszem, volt egy idõszakom, amikor én is elég önzõ módon viselkedtem.Meg is fizettem érte a tanulópénzt.Azóta rádöbbntem, mit okozhattam volna illetve mit okoztam másoknak lelkileg, soha többé nem fordulna meg ilyen a fejemben!
Nekem már ott nem mûködne : "kiszemeltje". Egy párkapcsolat nem errõl szól. .. vagy tévedek?
Boldog házasság nincsen, minden házasság kikezdhetõ.
9-eske, engem nem nagyon érdekel, ki házas, vagy ki nem, általában sikerül elcsábitanom a kiszemeltet. Egy két alkalom, aztán mehet isten hirével. Ha az asszonyka meg elkezd bekavarni, törölgetni az oldalairól, az plusz jó, mert egyrészt ellene tudom forditani, másrészt meg még elszántabb leszek!
10-es nek van teljes mértékben igaza...ennyi...többet nincs is mit beszélni errõl!
Az a nõ, aki nem totál hülye, csak akkor megy bele egy ilyen kapcsolatba, ha tudatosan semmit nem akar, csak kalandot, vagy olyan kapcsolatot, ahol nem telepednek rá, csak alkalmilag találkoznak.
Ez a kérdés értelmetlen. Egy ilyen férfival csak úgy lehet kapcsolata egy nõnek, ha a férfi az, aki teper a nõ után. Innentõl csak azon múlik, mennyire találnak egymásra. A szerelem mindent legyõz, mondják, és azt is, hogy vakká tesz. Nem mindenkinek érték a család, van, akinek sokkalta többet nyom a latban a szerelem. Szerintem is ha egy férfinak van egy szerelmi és egy nem szerelmi kapcsolata, akkor a szerelmi az igazi és a családi csak hazugság.

Egy egyedülálló anya hogy tud ismerkedni, ha pici a gyereke?

Érdekelne, hogy más, akinek pici a gyereke, de már talált magának párt, az vajon hol ismerte meg az új férfét/párját. Hogyan lehet ezt megoldani, hogyan lehet gyerek mellett "randizni".

Legjobb válasz: Hát, csak nõvérembõl tudok kiindulni. Õ 2 gyerekkel volt ilyen helzetben, és õ a munkahelyén találta meg az igazit, vagyis az igazi Õt. Bolti eladóként (ruhaüzlet), és hát a srácnak az egyik biztonságiõr segített elmondani a nõvérmnek hogy hát mi is van. Szóval nemtudom milyen helyen dolgozol (már megbocsáss hogy letgezlek), de ott is próbálkozhatsz. Vagy akár baráti társaságban ahol tudod hogy van olyan ember aki szereti a gyerekeket. Saját tapasztalattal nem rendelkezm am meg fiú vagyok, de spontán ezt tudom ajánlani. Nemtudom a gyerek mekkora, és hogyan fér bele az idõdbe a "pasizás". De tuti találsz magadnak egy olyan férfit, aki hajlandó elfogadni téged, és a picit. Sok sikert;)

Hát, csak nõvérembõl tudok kiindulni. Õ 2 gyerekkel volt ilyen helzetben, és õ a munkahelyén találta meg az igazit, vagyis az igazi Õt. Bolti eladóként (ruhaüzlet), és hát a srácnak az egyik biztonságiõr segített elmondani a nõvérmnek hogy hát mi is van. Szóval nemtudom milyen helyen dolgozol (már megbocsáss hogy letgezlek), de ott is próbálkozhatsz. Vagy akár baráti társaságban ahol tudod hogy van olyan ember aki szereti a gyerekeket. Saját tapasztalattal nem rendelkezm am meg fiú vagyok, de spontán ezt tudom ajánlani. Nemtudom a gyerek mekkora, és hogyan fér bele az idõdbe a "pasizás". De tuti találsz magadnak egy olyan férfit, aki hajlandó elfogadni téged, és a picit. Sok sikert;)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az az igazság, hogy én már találtam magamnak párt, illetve alakulóban van, csak nagyon érdekelt, hogy onnantól kezdve, hogy megismerkedik a két ember, hogyan oldják meg a találkozást az emberek. Fel is tettem ezzel kapcsolatban egy kérdést, és kaptam sok kedves választ, de azért volt, aki beszólt, hogy milyen egy önzõ dög vagyok, hogy a nyolc hónapos fiamat rábízom néha anyámra. Ezért érdekelt volna, hogy mások akkor mégis hogy oldják ezt meg.

SOS! Koraszülött babával és egy három éves, elég kiálhatatlan kisfiúval hogy tud "ellenni" egy egyedülálló anyuka?

Férj már nincs, a koraszülés magáért beszél. Kicsi, vékony anyukának neki, aki ráadásul középkorú is (43 éves). Egyedül, segítség nélkül.

Legjobb válasz: Hát szerintem erre nincs egy recept,ami itt leírunk és akkor majd minden könnyebb lesz... Ha ismered,akkor fõzz neki,legalább az elején és ha tudsz menj át sûrûn játszani a naggyal! Ha nincs segítsége,akkor nagyon nehéz lesz,de bele fog jönni! Amúgy mi az hogy "3 éves,kiállhatatlan"?Az anyukája se tud mit kezdeni vele?

Hát szerintem erre nincs egy recept, ami itt leírunk és akkor majd minden könnyebb lesz... Ha ismered, akkor fõzz neki, legalább az elején és ha tudsz menj át sûrûn játszani a naggyal! Ha nincs segítsége, akkor nagyon nehéz lesz, de bele fog jönni! Amúgy mi az hogy "3 éves, kiállhatatlan"?Az anyukája se tud mit kezdeni vele?
Kórházban vagy még, vagy már kiengedtek? Mi az a gond, amit nehezen tudsz megoldani?
A kérdező hozzászólása: A férje jól megverte, de úgy, hogy a szülés is megindult nála a 33. hétre. Pedig értelmiségi házaspár, magas beosztással, erre tessék... pedig eddig apukának egy rossz mozdulata nem volt, ahogy én tudom...
A kérdező hozzászólása: És nem én vagyok, bocsi azt nem írtam!
huh de durva...nagyszülõk, tesók, valaki segítség?? és mi a baj a 3 évessel, ami miatt kiállhatatlan? 1.
Bocs, azt hittem, Rólad van szó. Én is 33 hétre szültem, itthon várt egy tündéri 2, 5 és egy ördögrossz 5 éves. Nekem hatalmas segítség volt, hogy a nagyszülõk néha elvitték a nagyokat, így a szoptatás, fejés és a kicsi ellátása után tudtam kicsit pihenni. Ilyenkor még 1/2 óra alvás is sokat jelent. Remélem a baba jól van!
Legyél vele sokat, játsz a 3 évessel, amíg õ a kicsivel van. Vigyél neki néha kaját, sütit. lényeg, hogy törõdj vele. Neki könnyebb lesz . nagy lelki teher van a vállán.
Az elõttem szólók már leírták, segíts amiben tudsz vagy szervezzétek meg ismerõsök, barátok. A nagyobb gyerkõc mehetne bölcsibe vagy oviba, családi napközibe legalább délelõttre. A picit pedig tegye az anyuka hordozó kendõbe, koraszülötteknek kimondottan jó!

Egy egyedülálló anyuka hogy tud mindent elvégeni a háztartásban és a baba körül is?

Én születése óta egyedül vagyoka fiammal, ahogy olvastam a válaszokat, nem csak én vagyok ezzel így, már több olyan válasszal is találkoztam, amiket egyedülálló kismamák írtak. Hogyan lehet a nap 24 órájában tettrekésznek lenni? Máshol gondolom azért néha az apuka is besegít. És egyáltalán, hogy lehet megélni a GYED-b?l? Nekem az havi 50 ezer forint, meg az emelt családi. Sose lesz így saját lakásunk, albérletben kell leélni az egész életünket?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 gyermekkel vagyok egyedül, albérletben. A legkisebb 3 hónapos. Drága dolgokat természetesen nem tudok nekik venni, de nem is ez a fontos. A lényeg hogy sok-sok szeretetet kapjanak, és akkor egészséges, kiegyensúlyozott ember válik belõlük, aki megbecsüli a kicsit is, és tud küzdeni azért hogy elérjen valamit az életben.

Szia! Én 3 gyermekkel vagyok egyedül, albérletben. A legkisebb 3 hónapos. Drága dolgokat természetesen nem tudok nekik venni, de nem is ez a fontos. A lényeg hogy sok-sok szeretetet kapjanak, és akkor egészséges, kiegyensúlyozott ember válik belõlük, aki megbecsüli a kicsit is, és tud küzdeni azért hogy elérjen valamit az életben.
Meg szabad kérdezni, hogy mi okból maradtál egyedül? Ha esetleg özvegy vagy, vagy elváltatok, akkor az után is jár anyagi támogatás. Nem beszélve a gyerektartásról, amit az apának kutya kötelessége fizetni! Szerintem fordulj a helyi önkormányzathoz és kérdezd ki õket, hogy milyen egyéb juttatások illetnek meg!
Ismerõs a helyzeted :( Én szintén születése óta egyedül nevelem a fiam, gyerektartást én sem kapok (most nem kezdem el magyarázni, miért, nem ide tartozik, a lényeg, hogy nem is fogok kapni.) Nekem lakásom ugyan van, de a havi helyzet nálam sem jobb, mert én ugyan nem albérletet, hanem lakáshitelt fizetek. A háztartás nálam katasztrófális állapotban van, állandóan el vagyok maradva, de én ebbe már beletörõdtem. Amikor van egy kis idõm (nagymama elviszi egy kicsit az unokáját), akkor igyekszem behozni az elmaradásaimat. De az én fiam már másfél éves, azért hat hónaposan még én sem adtam oda a nagyinak. Szóval a háztartás ügye engem nem izgat. Ami nagyon fontos (fõzni, mosni) azt meg tudom azért csinálni, a többi meg megvár. Ha szalad a lakás, engem is idegesít, de ilyenkor végigondolom, mikor tud a fiam mamázni és így én "háztartani" :D , és a tervezéstõl már jobban érzem magam. Azt Te is megtehetnéd, hogy a nagyon fontos dolgokat megcsinálod, a többivel meg akkor foglalkozol, amikor tudsz hívni valakit (barátnõ, nagymama, nagypapa, kedves szomszéd néni, stb), aki vigyáz a gyerekedre addig, amíg Te végzed a dolgod. Így nincs tõled távol, de mégis utoléred magad. Ha ezt rendszeresen meg tudod valósítani, akkor már csak azt kell megszoknod, hogy az ilyen alkalmak szüneteiben bizony szépen felgyûlik a munka... és a lakás nem éppen szép... Anyagilag meg... na erre még sajnos nem tudom a megoldást. A fiam 2 évesen bölcsibe megy, mert muszáj, de nem vagyok tõle boldog. Borzasztóan ragaszkodik hozzám. A helyedben én sem adnék még bölcsibe egy hat hós babát. Az emelt családi pótlék egy vicc. Egy ezressel jár több egy egyedülálló szülõnek? Ki volt az, aki ezt kiszámolta? Biztos viccnek szánta. Mivel nem akarod még bölcsibe adni a babádat (és jól teszed), kénytelen leszel két évet ilyen szûkös körülmények között kibírni. Ha javul a helyzet, a megoldást megírhatnád nekem is... Az önkormányzat engem is elhajtott... Lakásfenntartási támogatást igényeltem (tényleg, ezt megpróbálhatod, végülis mit veszíthetsz?) , nem kaptam. Segélyeket kérhetsz, van, amit három havonta lehet kérni (aztán vagy megadják, vagy nem). Sajnos a nevét nem tudom, de kérdezd meg! Ezen kívül kérdezd meg a védõnõdet, hogy Nálatok milyen gyermekvédelmi segélyek vannak, hátha valamelyiket igényelheted. Ha õ nem tud segíteni, keress meg egy családsegítõ központot, hátha õk tudnak. Más ötletem nincs, én egyiket sem kaphatom meg, mert az 1 fõre esõ jövedelmünk meghaladja a határokat, az meg senkit nem érdekel, hogy ez a jövedelem szinte teljes egészében elmegy a lakáshitelre és a rezsire. A maradék meg szinte semmire nem elég. Õk nem a maradékkal számolnak, hanem az egésszel, az senkit nem érdekel, mit kell belõle kifizetni. Na, ezzel nem segítek, ha én is panaszkodok, bocs! Azért remélem, segítettem valamennyit, ha más nem egy kis lelki támogatás egy hasonló helyzetben lévõ anyukától! Kitartás! És szeresd nagyon a babádat, az semmilyen pénzzel nem pótolható!
Az önkormányzat valóban tud segíteni ezzel azzal, némi anyagi hozzájárulással.Illetve az apának kutya kötelessége gyerektartást fizetni, még akkor is, ha hivatalosan semmi kapcsolat nem volt közöttetek.Ez komoly, és ha jogi útra tereled a dolgot, akkor akár apasági tesztet is megcsinálják, ha nem ismeri el, és akkor is fizettetnek vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az apával nem voltunk házasok, de vállalta a babát õ is, csak éppen a terhességem alatt lelépett. Ettõl függetlenül tett apasági nyilatkozatot, és megígérte, hogy fizet gyerektartást, ám nem teszi, elérni sem tudom, külföldön van és senki nem tudja, mi a lakcíme, ezért nem lehet beidézni tárgyalsra sem. Nem elõlegezik meg a gyerektartást, mert az apa tartózkodási helye ismeretlen. Sajnos az önkormányzaton azt mondták, hogy nem tudnak segíteni, mert "csak" egy gyerekrõl van szó, és ha nem elég a GYED, akkor adjam bölcsibe a gyereket és menjek vissza dolgozni. De hát még csak fél éves!!! Én két éves kora elõtt nem akarom bölcsibe adni! Mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon jólesett!!!

Összeköltöznél egy egyedülálló anyával, közös albérletbe, hogy könnyebb legyen?

Nem tudom mit tegyek, elképzelhető hogy költözés lesz a vége, egyedülállóként élek tovább. A saját házamat egyedül nem tudom fenntartani, itt munkám sincs. Elköltöznék messze egy nagyvárosba-ott remélhetőleg lenne munkám, de egyedül egy albérletben nem tudnék boldogulni. Szülői segítség nincs.

Legjobb válasz: Miért ne sokan költöznek össze ilyen alapon, hogy könnyebb legyen.

Miért ne sokan költöznek össze ilyen alapon, hogy könnyebb legyen.
A kérdező hozzászólása: Nem ismerek senki ilyet, de jó ezt olvasni :)
Mint mindenben van aki igen van aki nem. Ha nem zavarna a gyerek a tanulásba, mert én csak este tudok tanulni akkor igen.
ez jó ötlet, adj fel így hírdetést!
Nem. Egyedulallokent azert nem, mert nem akornam, hogy egy gyerek labatlankodjon korulottem, egyedulallo szulokent meg azert, mert csak balhe lenne a nevelesi kulonbsegek miatt.
.
A kérdező hozzászólása: a fészbúkon , ezt nem írtam

Egy egyedulallo edesanyanak mennyi minimum osszjovedelemmel kellene havonta rendelkeznie, hogy megfelelo modon nevelhesse gyermeket (eit)?

mi a meglatasotok, mennyi lenne az a jovedelem (tehat tamogatasokkal, mindennel)amely mar elég, megfelelo lenne ahhoz, hogy egy anya, egyedul el tudja tartani a gyermeket- nem luxuskorulmenyek kozott, de nem is mindenrol lemondva, szegenysegben. Szamoljunk csupan egy gyerekkel,es fovarosban vagy megyeszekhelyen. minden valaszt koszonok!

Legjobb válasz: 250-300ezer

250-300ezer
Kb. 200 ezer ft.Annyi biztos kellene. Élelmiszer+rezsi+ruhák a gyerkõcnek+gyógyszer+játék stb.. De még lehet ez is kevés lenne.
220.000 Ft a havi bevételem, egyedül nevelem a lányomat. Megyeszékhelyen lakunk. Van autó is, az sokat számít (biztosítás, szerviz, mûszaki, javítások). Így elfogy hó végére a pénz, de azért teszek félre belõle, van megtakarítási számla, arra fizetek egy fix összeget.

Mennyire általános, hogy egy egyedülálló pasinál pók is van a lakásban?

Legjobb válasz: Pók mindenkinek van a lakásban.

Pók mindenkinek van a lakásban.
Minden lakásban van pók.
Diáklány vagoyk, nálami s van. Nem azért, mert nem takarítok, direkt nem bántom õket. Legalább nincsenek bogarak a szobámban. És különben is szeretem az állatokat, pár háló simán elfér a szekrény mögött (beköltözéskor lettek mozgatva, meg szobafestéskor, mert nehezek). Szerintem egy egészséges otthon tartalmaz pókokat, meg normális flórát és faunát, nem egy hermetikusan elzárt kórterem...
Pók még a királyok palotájában is van.
Pók mindig van :)
Nekem van egy 13 centis madárpókom. Jenõ a neve! :D
A tisztaság és a pókok közt semmilyen összefüggés nincs.
Pók mindenhol van, attól hogy te nem tudsz róla, még nálad is ott vannak.
A kérdező hozzászólása: Ha lenne, csak látnám õket néha. De nem hiszem, hogy van, az egész környék le van betonozva.
Mert a pók szerinted allergiás a betonra, vagy mi? Repedésekben olyan cukin elvan, hogy csak na.
Tenyleg ez a legfontosabb szempont?
Én egy ideje nem ölök meg semmit, úgyhogy max kiviszem õket.
Én félek a pókoktól, de most van kettõ is a szobámban! Valószínûleg szerelmesek egymásba és hamarosan lesz pókbébijük.
Kb. 1 fél órája nyírtam ki egy pókot. :D A világból ki lehetne kergetni velük. :D
A kérdező hozzászólása: A pók rémisztõ, de a kukac nem. :D
Nálam is van pók :) én sem bántom mert ö sem bántott engem... ha meg összeakasztju ka bajuszt akkor ö is tudná hogy én nyernék egy papucshosszal, szóval ö sem kísérti a jó dolgát :D
én egy ilyet fogtam egy éve a konyhában- http://img1.indafoto.hu/6/3/131773_970e70f37d7856308a891c2bd.. egy nagy befõttes üvegben tartom, van neki faág, beszõtte az egészet. havonta 1x veszek neki egy sáskát, aztán bnõmmel együtt nézzük, ahogy végez vele. eddig 3 fészket épített, lett vagy 100 kicsinye, de kinyírta õket, csak 1 úszta meg, az már legalább fele olyan nagy, mint õ.
A kérdező hozzászólása: Nekem meg egyszer egy kertes házban lakó ismerõsömnél, kint ültünk a verandán (ha így mondják?), egyszer csak pont a szemem elé ereszkedett le egy pók az ereszrõl. Majd hátraestem a székkel. :D
Vezetés közben mászott a térdemen egy pók. Hát majdnem meghaltunk... xD
A kérdező hozzászólása: A turistaútvonalakon nincs pók. Elég szélesek ahhoz, hogy ott ne szõjön hálót. Csak úgy meg nem megyek be az erdõ egyéb részeire, ahol aljnövényzet van. De amúgy igen, pl. ha egy elhanyagolt ösvényrõl van szó (amin persze nem megyek végig, csak ha kellõen széles), na attól viszolygok. Az ökörnyálat is utálom, tudjátok, amibe tavasszal "bele lehet botlani." Meg a bogarakat.
na, lett egy pók. van egy 130 centi magas kaktuszom, oda bútorozott be. 3.-on lakom, gõzöm sincs, hogy talált ide. jó, hogy a párom nincs itthon, mert õ ha meglát egyet, akkor elõzmény nélkül, álló helyzetbõl felhúzza a nyakába a lábait. ekkor elkezd hatni a gravitáció, ezért legalább az egyiket visszateszi a földre. ez ismétlõdik magas "C"-vel kísérve, meredt mutatóujjal jelölve a pontot, ahol felfedezte a szörnyet. ilyenkor jövök én és ádáz küzdelem után dupla nelsonba fogva nyomorult önkéntes lakásfoglalót, kivezetem az erkélyre. ott aztán elnézést kérek tõle, majd lehajítom a szemben levõ fára, ahol be tud rendezkedni hosszú távra.
Nekem is van pókom a szobámban.Néha egymásnak szoktuk kiverni amikor nagyon kanosak vagyunk
Akkor erdõbe sem mész mert ott pók van? :D
A kérdező hozzászólása: Na, még szerencse, hogy nálunk nincsenek repedések.
A Kedves Ember Dejóóó, Nálam miért nincsenek ilyenek? :( Pedig szívesen látom õket... néha kiengedem a hörcsögöm, aztán ragyogóan elmosakszik a kaszáspók alatt. De az elég pici még. Egyébként harmadikon lakom, és a földszint is egy emelet magasan van, tehát gyakorlatilag a negyediken.
A kérdező hozzászólása: Bár igaz, attól is függ, ki hol lakik. Én panellakóként nem találkoztam velük. Aki kertes házban lakik, vagy az elsõ, második emeleten, oda biztos könnyebben bemegy, mint a 7.-re.
ez annyira közhely h szégyeled a pókot a lakásodban a csaj elõtt meg h biztos megrémülne:S...de a nagy f*szt azt megtudja fogni attól nem fél :D
Jobban röhögök, mint amikor legutóbb részeg voltam. :D
A kérdező hozzászólása: Nálatok van a lakásban? Miért nem tüntetitek el?
A kérdező hozzászólása: Hát, nem tudom, én eddig csak olyan lakásokban láttam, ami kicsit vagy jobban, de mocskos volt. Pl. Nagyapámnál meg pár ismerõsnél.
Nekem is van itt egy a sarokban. Tök jól megvagyunk egymással, én nem bántam õt, õ nem tudna engem.
nálam sincs, de kéne egy, mert elkezdtek bejönni ilyen apró, [email protected] legyek vagy mik. pont jóllakna pár pók. kéne.
11-es ez aranyos volt..:) ) Kb. én is így vagyok vele..mármint általában.:)
Én egy tarantulát tartok itthon.
A kérdező hozzászólása: De mi van, ha éjjel rád ereszkedik, beleakad a hajadba? :O Szívrohamot kapnék, az biztos.
Én félek a pókoktól, ha meglátok egyet azonnal lefújom hajlakkal! :s :s
Nincs ebben semmi kivetnivaló. Kérdés, hogy haszonállatként, kis kedvencként, vagy tenyészállatként funkcionál. :)
A kérdező hozzászólása: És ha egy lányt felhívnátok a szobátokba, lakásba, nem szégyellnétek elõtte, hogy pókok is vannak?
A kérdező hozzászólása: Szerencsétlen lány elmenekülne. Kivéve, aki nem fél a pókoktól, de az ritka. Nem merne senki ott aludni egy éjszakát sem.
Akkor ne is aludj, évente 8 pókot eszünk meg álmunkban. ;D
Mit kell szégyellni a pókon?Én nem szégyellném.Nem én teremtettem.Szégyellje az aki világra hozta!:D
Érdekes ez a pókiszony. Pedig hazánkban az összes pók fajta teljesen ártalmatlan.
Amúgy a pókok melegre mennek. És nem fizetnek albérletet? :O
Nem érdekelne, ha rám ereszkedik. Ha útban vannak, általában a tenyeremre véve tessékelem tovább õket. Nõ meg úgysem jár erre, szóval nem áll fenn a veszélye, hogy maga alá csokizna itt.
sajnos a bejárati ajtón bejön kintrõl az elõtérben hamarabb megtalálom, de onnan kitessékelem hát én voltam egyedülálló pasinál és nem volt N
A kérdező hozzászólása: Nem igaz, nálam nincs. És a korábbi lakásban, ahol laktam sem volt. Arany tisztaságot tartok.

Lányok, ha kiderülne egy fiúról, hogy körül van metélve, lefeküdnétek vele egyszer kiváncsiságból? Persze abban az esetben ha mind2en egyedülállók.

Legjobb válasz: szerintem a nõknek ugyanolyan érzés lenne, a férfiaknak más.. egyébként nem feküdnék le csak így valakivel

szerintem a nõknek ugyanolyan érzés lenne, a férfiaknak más.. egyébként nem feküdnék le csak így valakivel
nem hiszem hogy ettõl függene a dolog. de biztos akad olyan lány aki kiváncsi rá hogy milyen és csak ezért is belemenne a dologba..
nekem tökmind1 h milyen... ígyis-úgyis csak akkor fekszem le vele ha bejön, kedves, stb stb.... és nem azért mert ilyen vagy olyan a farka 18/L
Ha körül van metélve nem kapok tõle HPV-t, ha késõbb gumi nélkül csináljuk, úgyhogy igen, elõbb mint egy normállal. 30/nõ
Egy fityma nélküli fiú, nem egy csodabogár, ne ezért feküdj le vele. :)

Gyesen lévő egyedülálló, 2 gyermekes anyukát ki lehet rúgni úgy, hogy nem dolgozik csak állományban van és adnak neki egy írásos fegyelmit valamilyen alibi ügyre hivatkozva?

Legjobb válasz: Ezt nem is értem. Hogy kaphat bárki is gyesen fegyelmit? Ilyen nincs, amúgy is azt hiszem 3 írásbeli figyelmeztetés kell kirúgás elõtt, vagy hatalmas nagy galibát kell ahhoz okozni, hogy valakit rendkívüli felmondással kirúgjanak. Amúgy ez teljesen független attól, hogy hány gyereked van és, hogy egyedülálló vagy e. Ha csak ennyi az információ, akkor azt mondom, hogy ki van zárva!

Ezt nem is értem. Hogy kaphat bárki is gyesen fegyelmit? Ilyen nincs, amúgy is azt hiszem 3 írásbeli figyelmeztetés kell kirúgás elõtt, vagy hatalmas nagy galibát kell ahhoz okozni, hogy valakit rendkívüli felmondással kirúgjanak. Amúgy ez teljesen független attól, hogy hány gyereked van és, hogy egyedülálló vagy e. Ha csak ennyi az információ, akkor azt mondom, hogy ki van zárva!
Az mit jelent hogy nem dolgozol csak állományban vagy? Fizetés nélküli szabin vagy és otthon vagy GYES-en? Fizetés nélküli szabi alatt nem szüntethetõ meg a munkaviszony rendes felmondással, csak ha dolgozol. Rendkívüli felmondással (a fegyelmi pl. ilyen, de azt nem lehet alibi ügyre adni, komoly vétség kell hozzá) viszont elméletileg bármikor, bár lehet hogy meg kell vele várni a fizetés nélküli szabi végét, ebben nem vagyok biztos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!