Találatok a következő kifejezésre: Egy csivavának venni (6 db)

Egy csivavának kell venni ruhát ilyen hideg időben?

Sajnos nem tudok dönteni hogy most kinek van igaza, hogy kell-e ruha a kutyusomra vagy pedig nem kell.

Legjobb válasz: hát mindig bennt van az én csivim is a lakásban,de ha lemegyünk kell rá a pulcsi.mindig remeg ruha nélkül.

hát mindig bennt van az én csivim is a lakásban, de ha lemegyünk kell rá a pulcsi.mindig remeg ruha nélkül.
Szerintem minden kistermetû kutyának szüksége van rá.Az enyém még ruhában is fázik.Ne mással törõdj hogy mit mond, ha látod hogy fázik, tegyél rá ruhát.Ne csicsa legyen, hanem meleg!
Nem feltétlenül kell, hiszen a kis kutyák is túlélték a régi idõket, amikor még nem öltöztették a kutyát. Ez rajtad múlik. DE ha a kutya MINDIG bent van a házban/lakásban, ás látod, hogy nagyon fázik szegényke, vagy vágatod a szõrét, feltétlenül adj rá ruhát, mert megfázhat és komolyabb baja lehet.
Nekem 1.2 kg-os fiú csivim van, és ha esik az esõ, csak akkor adok rá ruhát. NEM fázik, ha hozzá van szoktatva!Csak átázik, ha esik az esõ...:) De szerintem nem feltétlen szükséges a ruha! Edzettebb lesz!

A kisméretű kutyák pl. : máltai selyemkutya, csivava mennyit szoktak ugatni, illetve mi az általános? Ugyanis életemben előszőr szeretnék venni egy kiskutyát és lakásban tartanám.

Legjobb válasz: A máltai az kevesebbet ugat, de ha csendes kutyust szeretnél, akkor a havaneset ajánlom,ha most elõször lesz kiskutyusod akkor semmi képp ne válassz csivavát, rendes máltait meg csak külföldön kapsz!

A máltai az kevesebbet ugat, de ha csendes kutyust szeretnél, akkor a havaneset ajánlom, ha most elõször lesz kiskutyusod akkor semmi képp ne válassz csivavát, rendes máltait meg csak külföldön kapsz!
A csivava nagyon ugatós, a máltai sokkal kevésbé. Én is inkább a havaneset ajánlanám:-) Nagyon aranyos kutya, könnyen nevelhetõ, játékos, igazi kis bohóc. Elsõ kutyának kiváló:-)
A kérdező hozzászólása: És a havanesen kívûl még milyet tudtok ajánlani?
Én is a havanese-t tudnám ajánlani. Nekem is elsõ kutyám volt, így nem sok mindent tudtam még így a kutyafajtákkal kapcsolatban. Itt tapasztalatra gondolok.. De aztán megkaptam a havanese-m, és rájöttem, hogy õ a legjobb elsõ gazdis kutya :) Nagyon könnyen nevelhetõ, okos, érdeklõdõ, játékos, tényleg kis bohóc :-) Nem makacs, és nagyon aranyos amikor hozzádbújik (: Már 3 hónapos korától szobatiszta, 100 %-osan, napi háromszor megyünk le sétálni, ha nagyon kell valamit csinálni (pisi, kaki) akkor van kutyapelus, és oda végzi a dolgát, de ez csak ritkán van :) Én a havanese-t nagyon tudom ajánlani!
én viszont a mopszot ajánlanám nagyon.:D iszonyatosan aranyos kutyus!nekem is mopszom van.egyáltalán nem ugat.a szomszédomnak havanezeje van és szörnyû ahogy egyfolytában lehallani az ugatását!:/szerintem a mopsz az ideális kutyus!:D
A kérdező hozzászólása: És a német törpe spicc vagy yorki milyen lenne? A törpe spiccek nagyon édik, így képrõl. Valaki vélemény? Éjjel tudok aludni tõle ?:)
spiccrõl nem tudok nyilatkozni , nem ismerem a fajtát. yorkit viszont NEM ajánlanám...rettentõ makacs , önfejû , nehezen nevelhetõ , ugyhogy vele tudni kell bánni...személy szerint imádom õket , de elsõ kutyásnak nem hiszem hogy a legideálisabb.. persze ez a te döntésed... Énis inkább a Havanese-t ajánlom :)
Visszatérve a csivavára: a szomszédunkban van egy. Állandóan piszkálja a másik kutyájukat, és tényleg sokat ugat azon a vékony, magas hangján

Hol tudok olcsón Békés megyében Westie, Yorki, Csivava kiskutyát venni? Egyiket a három közül. Van vmiyen jó honlap ahol tudok régiónként, megyénként keresni?

Legjobb válasz: Ne akarj olcsón ilyen divatos fajtát venni. Mert biztos, hogy beteg vagy ideggyenge kutyát kapsz. Jól fog esni ha egy éves korára epilepsziás lesz a Yorkid? Vagy jól fog esni ha egy másik örökletes betegségre mûteni kell és több 10ezer forintos számlád lesz az állatorvosnál? Döntsd el vagy a kutyára adod ki a pénzt vagy az állatorvosnak. Jobb ha szenvedni látod majd a kutyádat? Vagy ha nincs pénzed és ragaszkodsz ezekhez a fajtákhoz akkor menhely, vagy fajtamentõk.

Ne akarj olcsón ilyen divatos fajtát venni. Mert biztos, hogy beteg vagy ideggyenge kutyát kapsz. Jól fog esni ha egy éves korára epilepsziás lesz a Yorkid? Vagy jól fog esni ha egy másik örökletes betegségre mûteni kell és több 10ezer forintos számlád lesz az állatorvosnál? Döntsd el vagy a kutyára adod ki a pénzt vagy az állatorvosnak. Jobb ha szenvedni látod majd a kutyádat? Vagy ha nincs pénzed és ragaszkodsz ezekhez a fajtákhoz akkor menhely, vagy fajtamentõk.
Természetesen van. De egy kutya vásárlásánál (fõleg ilyen fajtánál amit halálra szaporítanak) szerintem ne az legyen az elsõ szempont, hogy minél olcsóbban. Persze lehet venni 10ezer forintért is ami yorkinak néz ki kicsiként aztán felnõtt korára meg nem az lesz. Meg lehet venni olyan yorkit is ami felnõtt korára is hasonlóan néz ki mint a yorki csak épp egy vagy másfél kilós és reszket minden kutyától mert ideggyenge. Na ezeket meg lehet kapni olcsón az biztos. Még azok is 40 környékén vannak aminek látszólag yorkik a szüleik meg rendes emberektõl van igaz nincs a szülõknek tk-juk de látod rajtuk hogy normálisak idegrendszerileg(de ezek is lehetnek örökletes betegségekben szenvedõk vagy örökítõk így a kiskutya szívja meg.) Ezért kell nagyon oda figyelni ezeknél a divatos fajtáknál a vásárlásnál.
Rajzolj egyet, az ingyen van...
Kedves utolso, nem minden "olcso"kutya beteg és nem minden drága egészséges.Hallottam olyat aki drágán vett kityát és beteg lett és elpusztult, ne általánosits.Persze felettébb gyanus egy nagyon olcsón adott kutya, mert avva oltások, féregtelenités amit ha már megkapott pénzbe került a gazsájának és ezt már minimum meg kell tériteni neki, de azért van olyan aki nem csak hasznot látja a kutyában hanem reális áron el akarja adni, inkább mint a nyakán maradjon!
Ui:sokszor érdemes a képeket is megnézni és a helyszinen is a picit, mert elég sokat elárulhat az is.Van egy-két olyan kép amikor a kutyáknál a háttérben katasztrofa h milyen az udvar vagy ahol lakik.Tiszta kosz van körlötte és egyebek. Aok olyan ember aki csak pénzt akar belöle csinálni észre sem veszi h ilyen aproságokkal könnyen lebukik.
13:03 én rengeteg ilyen tenyésztõt tudok, most nem ezek a divatos fajták közül pl, de a saját weboldalukon is azok a képek vannak, amiken a háttérbe mocsok, putri van, és a kölyköket pedig 150ezerért árulják, a szülõk díjnyertesek is, és az ár is kb reális nincs is vele probléma amúgy ki mondta, hogy állatot csak mûtermi háttérrel lehet fotózni te észlény?
Olcsó húsnak híg a leve!!!
Nekem van eladó yorki ha érdekel:-) Békésmegyei vagyok én is


A kérdező hozzászólása: de meg sajna sporolnom kell ra eleg sokat. de azert szeretnem tudni h majd ha lesz ra penzem hol vehetnek vagy kitol
szlovákiában melyik részén laksz? melyik megye van hozzád a legközelebb?
1. vagyok itt van 1-2 kennel : http://chihuahua.kutyadepo.hu/
gyõrszentivánon vannak kennelek, ismerõsöm onnan vett, 70ért, de legtöbb kutyájukat 500 körül adják.drága
A kérdező hozzászólása: en tornaljan lakom.
Itthon 250-350 €-tól (70-100 ezer FT 285Ft-os euróval számolva) kaphatsz kutyát tenyésztõtõl, árban határ a csillagos ég.
A kérdező hozzászólása: kerlek ha valaki tud foleg szlovakiaban jo lenne tornaljan ha tudna valaki az irjon 100 eurom lenne majd ra .

Csivavát fogok venni tavasszal! Elmondanátok róla néhány fontos dolgot, személyes tapasztalatokat? Milyen egy nap vele, hányszor kell egy nap sétáltatni, mit szeret csinálni, miket eszik, szóval mindenre kíváncsi lennék!

Legjobb válasz: Ugyanolyan mint a többi kutya, és azt is szereti csinálni. Játszani a többi kutyával, a gazdival lenni. Legalább, gondolom szobakutya lesz, legalább 5x ki kell vinni egy nap mivel kistestû. A tenyésztõ el fogja mondani neked, hogy mivel etette, valószínûleg azt is meg fogja mondani, hogy milyen vérmérsékletû.

Ugyanolyan mint a többi kutya, és azt is szereti csinálni. Játszani a többi kutyával, a gazdival lenni. Legalább, gondolom szobakutya lesz, legalább 5x ki kell vinni egy nap mivel kistestû. A tenyésztõ el fogja mondani neked, hogy mivel etette, valószínûleg azt is meg fogja mondani, hogy milyen vérmérsékletû.
Idézem egy másik kérdéshez másfél órája írt válaszod: "anna2001 válasza: az utolsó írónak mondanám:van a fajtatisztának rövidítése, a fajtiszta!a kérdezõnek pedig:Én 45000-ért vettem egy gyönyörû, fajtiszta, egészséges, tündéri csivikét Ajánlom a kutyust!!! Én imádom boldogságot és szeretetet hozott az életünkbe!!!" Khhhmmm. Akkor most hogy is van ez? :D:D:D
Hazudni is tudni kell, különben borítékolva van a lebukás! ;)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó két válaszoló azért kérdeztem úgy mintaha nem lett volna már csivanám , mert nem rég halt meg az enyém és úgy éreztem hogy talán én csináltam valamit rosszul ezért kérdeztem így, de mellesleg ehhez önöknek semmi közük!A másik válaszolónak köszönöm szépen , egyébként a tavasszal érkezõ csivavámat máshogy akarom nevelni ezért kérdeztem.ne örüljön a két jó indulatú mert nem buktattak le!!lebuktatni is jól kell mert másképp csak , mint most leégetik saját magukat!!!

Kutyat szeretnek majd venni. Eloszor csivavara gondoltam de anyum nem nagyon turi a kutyakat a hazban. Igy egy amerikai koker spanielra gondoltam. Csak nemtudom h honnan szerezhetnek egyett? Aki tud az irjon. koszi.

szlovakiaban lakom tornaljan.....

Legjobb válasz: de az mindegy, hogy hol van, ha nem veletek van, nincs társasága, élete nagy részében egyedül van.

de az mindegy, hogy hol van, ha nem veletek van, nincs társasága, élete nagy részében egyedül van.
A spániel is társasági kutya, a társasági kutyákat arra tenyésztették több száz éven keresztül, hogy az embert szórakoztassa, neki elemi igénye az ember közelsége, ezért nem biztos, hogy jó ötlet lenne kertbe.
A kérdező hozzászólása: nem kertbe gondoltam tartani.szegenyt nem tennem ki az udvarra.hanem valami pincelakasban vagy valami helyisegben ahol nincs kint.
cocker?? lehet, de bentre. ha pincelakásban tartjátok gondolom ott is egyedül van. ugyanolyan mint ha kint lenne. szal vagy benti kutya vagy kinti-benti kutya bejárással
Ugyan, miért ne lehetne kint? Foglalkozni kell vele. Kérdezõ én aztajánlom várj még a kutyákkal. 1.) még a nevét se tudod leírni a válaszott fajtádnak. 2.) a Chivava és az Amerikai Cocker Spániel 2 különfajta, nagyon eltérõek, és kutyát NE küllemre válassz hanem magadnak. Csivava: Ez az aprócska mexikói kutya értelmes, éber, játékos és egy kicsit makacs természetû. Általában eléggé magabiztos, sõt néha túlságosan is vakmerõ. Rendszerint különösen erõsen kötõdik egy személyhez, de az egész családdal jól kijön, vagyis eléggé egygazdás tud lenni. A csivava annyira apró, hogy többnyire éppen eleget mozog a lakásban is; e tekintetben tehát nem számít különösebben igényesnek. Mozgásigénye: A csivava annyira apró, hogy többnyire éppen eleget mozog a lakásban is; e tekintetben tehát nem számít különösebben igényesnek, de attól sétáltatni és kutyák társaságába kell vinni/lennie. Alkalmazásai: Ez a fajta nagyszerû választás azok számára, akik kis lakásban élnek. A gazdája bárhová könnyen magával viheti, és az etetése sem fogja nagyon megviselni a pénztárcáját. Sajnos a csivavára sokszor csupán afféle furcsaságként tekintenek, és az emberek hajlamosak elfeledkezni arról, hogy igazi kutyáról van szó – kutyaszerû szükségletekkel. A CSIVAVA ÖLEB! Amerikai Cocker Spániel: Eredete: Amerikában tenyésztették ki az angol cocker spánielbõl, méghozzá alig néhány évtized alatt. Az angol cocker spánielnél kisebb, érdekes megjelenésû kutya. Alkalmazása: Amerikában mint vadászkutya is népszerû. Európában kedvtelésbõl tartják. Tulajdonságai: Élénk, fürge, kiegyensúlyozott természetû, játékos. Az Angol Cocker Spánielrõl több, mindent lehet tudni, de ezt a fajta kutyának bizony van némi nemû mozgásigénye. Kozmetikushoz se árt vele járni, meg kefélni kell. Nem tudom, ingyen szeretnél vagy egy tenyésztötõl?? Mennyi idõd lenne vele foglalkozni?? Olvastál is bármit a kutya nevelésérõl, idomitásáról, gondozásáról, eredetérõl, fajtájáról??!! Ha igen akkor nem szoltam semmit, sajnos ajánlani nem tudok tenyésztõt neked.
Pincelakásba? Mégis, hogy gondoltad, magyarán a pincében akarod tartani, ti meg fent lennétek az emeleten?... Remélem, nem értettem jól, mert ha igen... akkor ezt ugye nem gondoltad komolyan?
Spánielt ne vegyél! Az enyémek csak akkor érzik jól magukat, ha itt vannak bent velem. Kint is elvannak ketten, játszanak, de 1-2 óra után bekérezkednek. Ha nincs mellette senki sokáig, látszik rajta, hogy bánatos, szomorúan néz ki a fejébõl, és fekszik. Ha megunja rombol. Pincelakásba amúgy sem kellene kutya, de társasági kutya meg végképp. Egyébként legalább a nevét beírhattad volna google-ba, hogy tudd egyáltalán, hogy kell írni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!