Találatok a következő kifejezésre: Egy cég ilyen (47 db)

Az milyen már hogy van egy cégem és nem kaptam meg a papírokat, másolatot? Szerződés meg ilyenek?

Legjobb válasz: Elgondolkoztál már azon, hogy béna vagy? Ha igen, legközelebb elõre gondolkodjál. Amúgy az alapítás egy napon belül megtörténik, bejegyzési adatokat e-mailben szokta küldeni az ügyvéd. Végeredményben a kérdésedet magadnak és annak kellene feltenned akivel a céget alapítottad.

Elgondolkoztál már azon, hogy béna vagy? Ha igen, legközelebb elõre gondolkodjál. Amúgy az alapítás egy napon belül megtörténik, bejegyzési adatokat e-mailben szokta küldeni az ügyvéd. Végeredményben a kérdésedet magadnak és annak kellene feltenned akivel a céget alapítottad.

Egy cég hirdet ilyen lehetőséget: USA rendszámmal Magyarországon. Érdemes?

Jó áron, nagyon jó állapotú komoly autókat hoz be. Kint céget alapítanak a magyar ember nevére és jogilag azé a cégé az autó. Olyanok bejegyzését várom, akik, elégedett ügyfélként és gyakorló amerikairendszámos közleked?ként vesznek részt a hazai forgalomban és vannak is tapasztalataik.

Legjobb válasz: Azért én óvatosan bánnék ezzel a lehetõséggel, hiszen a külföldi rendszám használatának lehetõsége igencsak korlátozott. Ugyanis még akkor sem használhatod hosszú távon hazánkban a külföldi rendszámos autót ha külföldi tulajdonban van. (Azt hiszem, hogy 90 nap a megengedett megszakítás nélkül) Emellett a külföldi cégnek költségei vannak. Az Amerikában forgalomba helyezett autó mûszakilag nem feltétlen felel meg a magyar mûszaki vizsgán, ha esetleg egyszer "mégis honosíttatnád". Járd körül ezt a témát...

Azért én óvatosan bánnék ezzel a lehetõséggel, hiszen a külföldi rendszám használatának lehetõsége igencsak korlátozott. Ugyanis még akkor sem használhatod hosszú távon hazánkban a külföldi rendszámos autót ha külföldi tulajdonban van. (Azt hiszem, hogy 90 nap a megengedett megszakítás nélkül) Emellett a külföldi cégnek költségei vannak. Az Amerikában forgalomba helyezett autó mûszakilag nem feltétlen felel meg a magyar mûszaki vizsgán, ha esetleg egyszer "mégis honosíttatnád". Járd körül ezt a témát...
Amerikaival is lehet járni, de inkább Unióssal próbálkoznék a helyedben. Papíron írsz egy kölcsönadásit a tulajjal és azután addig használod legálisan, amíg akarod. Kicsit egyszerûbb, mint céget nyitni valahol az USA-ban, nem? :)

Irodákban ugye az egyszerű, sima alkalmazottnak ugye nincs ilyen csapatépitő tréning (cégképviselés) heti pl.2 alkalommal? Egy egyszerű alkalmazott nem képviseli a céget ilyen helyeken, ez a felettesei dolga. (folyt. Lentebb)

Felettesei kb a köözépvezet?i rész feletti szint.. Megha van se kötelez?.Hallottam még ilyenekr?l hogy irodákban ha bejön valami külön tender, plusz megrendelés akkor ha mondjuk 16:00ig van a munkaid?, akkor akár mondjuk +3órát is bent kell lenni (ez milyen gyakran van)? Ritkán sztem, mert munkák nincsenek nemhogy túlmunkák és több emberrel beszéltem akik szintén ezt mondták. Akinek csak sima érettségije van az úgyis csak kisebb munkákat kap nem iylen nagyokat, persze bérminimumért... (akinek érettségije van az már megkapja)

Legjobb válasz: Egy ember akinek érteeségije van csak nem is tud ilyen pályázatokat kiirni meg tendereket csinálni :D

A kérdező hozzászólása: Egy ember akinek érteeségije van csak nem is tud ilyen pályázatokat kiirni meg tendereket csinálni :D
Nincs félnivalód. Olyan embert, akinek csak érettségije van, fel sem vesznek irodába olyan cégekhez (multik), akikre ez a csapatépítõsdi jellemzõ. A legutolsó asszisztenstõl is minimum közgazdasági diplomát, két nyelvvizsgát kérnek. :)
már megint kezded??????
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló! Köszönöm szépen! Második válaszoló.... Magának is jó napot! :D maga kicsoda? Milyen jogon szabja meg h mit kérdezhetek meg? Miféle provokátor maga?
A csapatépítés és a cég képviselete egy vacsorán két teljesen külön dolog. Nem is értem, mit akarsz kérdezni.
Szerintem ez az egesz csapatepito trening meg hasonlok akkora baromsagok. Tiszta idiotak. Foleg birom mikor egyik irodabol atmennek beszelgetni egy masikba es azt mondjak "meeting" en voltam. A hideg kiraz az ilyen debilektol. Meg jo, hogy nem kell ilyen helyen meloznom, inkabb a magam fonoke vagyok. (amugy se mennek ilyen helyre) Sok kis gyoker dolgozik ilyen helyen, meg treningre meg meetingre jarnak, aztan megvennem az osszeset kilora..kb.


Mi ennek a feladatnak a megoldása? Egy cég a csökkentett alkoholtartalmú sörkészítményét fél literes üvegben forgalmazza. Hány dl alkohol van egy ilyen üvegben, ha felirata szerint a benne lévõ sör 2, 8%-os alkoholtartalmú? Megoldását indokolja!

Legjobb válasz: Még mielõtt mással akarnád megcsináltatni a házidat, felteszek egy egyszerû kérdést: Hogyan fognál hozzá a feladathoz, milyen módon kezdenéd megoldani? Ezt írd le, aztán meglátjuk hol akadsz el, és segítünk a továbbiakban.

Még mielõtt mással akarnád megcsináltatni a házidat, felteszek egy egyszerû kérdést: Hogyan fognál hozzá a feladathoz, milyen módon kezdenéd megoldani? Ezt írd le, aztán meglátjuk hol akadsz el, és segítünk a továbbiakban.
Egyszerûen a kérdés: Fél liter 2, 8%-os sörben hány dl alkohol van? Ha 1 literben 2, 8 dl alkohol van (hiszen 100%-ra vonatkozik), akkor 0, 5 literben x dl alkohol van. x=0, 5x2, 8/1=1, 4 dl
Jaj elrontottam. Hahaha 1 l = 10 dl, vagyis 10 l = 100 dl 100 dl-ben lesz 2, 8 dl alkohol, akkor 5 dl-ben x dl alohol van. x=(2, 8x5)/100=0, 14 dl 0, 14 dl alkohol van. Viszont hozzátenném, hogy azért voltam figyelmetlen, mert ezek a feladatok szörnyûek. Egy kémikus, a fejét veregeti.
A kérdező hozzászólása: 53 ilyen feladatot kellett megoldjak és ennél az egynél akadtam meg, úgy, hogy el se tudtam kezdeni. Nem az volt a célom, hogy mással csináltassam meg a házim, csak megszerettem volna érteni azzal, hogy valaki nekem levezeti.

Egy cégnek kellene honlapot csinálnom, mivel ez az egyik feltétele az EU pályázatoknak . A kérdés pedig az lenne hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy ilyen honlapnak?

Legjobb válasz: túl tág a kérdésed...milyen szempontból akarsz megfelelni? mennyire vagy technikailag képzett a témában? ha tanultál webfejlesztést,tanulnod kellett h miknek kell megfelelni...google megvolt? szûkítsd kicsit a kérdést,mert errõl emberek könyveket írnak...

túl tág a kérdésed...milyen szempontból akarsz megfelelni? mennyire vagy technikailag képzett a témában? ha tanultál webfejlesztést, tanulnod kellett h miknek kell megfelelni...google megvolt? szûkítsd kicsit a kérdést, mert errõl emberek könyveket írnak...
A kérdező hozzászólása: Annyit tudok , hogy egy EU pályázatot valaki egyáltalán megpályázhasson kell egy honlap és a kérdésem az hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy honlapnak ... Az lenne a legjobb ha tudna valaki küldeni egy link-et hogy hol lehet egyáltalán megnézni az ilyet .
A kérdező hozzászólása: ez egy sima honlap , nekem Eu pályázatos kéne :S
0, 5 liter folyadék 2, 8%-a alkohol, vagyis 0, 5*2, 8/100=0, 014 liter=0, 14 deciliter alkohol van benne.

Ha a tavalyi évben kifizettem egy kintlévőségkezelőnek a vásárlási kártyám utáni összes költséget akkor hogy lehet az, hogy egy másik ilyen cég követel még rajtam 20000 ezer forintot?

Az els? cégt?l hiába kértem a nullás igazolást nem küldték ki. Ki tudna segíteni, hogy nem huzzanak le mégtöbb pénzzel?

Legjobb válasz: Van valami bizonylatod arról, hogy kifizetted az elõzõt?

Van valami bizonylatod arról, hogy kifizetted az elõzõt?
Igen a bizonylatokat kellene elfaxolni, vagy a másolatot postán elküldeni, minél hamarabb.
A kérdező hozzászólása: A második követeléskezelõ azt mondta, hogy menjek be a bankba és kérjek 0-ás igazolást.A bank azt mondta, hogy nincs már náluk az eset mert eladták nekem kell a két céggel viaskodnom.Az elsõ követeléskezelõtõl most kértem 0-ás igazolást.Azt mondták majd küldik.Megjegyzem már tavaly októberben is kértem de nem ért ide.Minden befizetésrõl megvan a csekkem.Az elsö cég azt mondja, hogy lát valami tartozást ami engem már nem érint mert náluk is le van zárva az eset.A fizetésembõl letilthat egy ilyen cég?
A kérdező hozzászólása: Bonyolódik a dolog.Az elsö cég megkérte a 0-ás igazolást a második cégtõl aki követeli rajtam a pénzt. A befizetést igazoló csekket nem kérte tõlem senki. Ma felhívott egy férfi szintén a második cégtõl.Elkezdett fenyegetõzni, hogy végrehajtás elötti utolsó figyelmeztetés és mondjam meg mikor fizetek. Ez egy ördögi kör.Mikor lesz ennek vége?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek aki válaszolt vagy válaszolni fog.
Második voltam. Kérd ki magadnak, hogy ilyen hangon beszéljen veled. Legyél határozott, kérjék faxszámot, hogy hova faxold el a csekkek másolatát. Lehet, hogy miután eladta a bank a tartozásod, még utána számoltak el kamatot. Ha így volt, akkor is csak a különbözetet kellene fizetned. Ha irásban válaszolsz nekik, akkor van nyoma. Csak telefonban, az kevés. A csekkek másolata mellé irj egy levelet, hogy te már ennek meg ennek a behajtónak már fizettél, a továbbiakban zaklatásnak veszed, ha nem hagynak békén. Ha kétszer adta el a tartozásod a bank, az már nem a te bajod. A bizonylatokat ki ne add a kezedbõl. Ne félj tõlük, legyél határozott!! Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Az újabb fejlemény az, hogy állítólag amig én 8 hónap alatt kifizettem a tartozást az idõ alatt keletkezett a 20000 forint kamat.Hiába fizettem ki a Retro Aktív Kft-nek a tartozást a követelést a Dél Pannon Zrt inditotta el és követeli a 20000 forint kamatot. A Retro Aktívnál már le van zárva az ügyem és Õk sem értik mit követelnek még tõlem.Most megpróbálják ezt kideriteni. Õrület.Valaki érti ezt?
Hogy keletkezhetett még kamattartozásod, ha egyszer eladták a behajtónak a tartozásodat? És ez már uzsorakamat, vagy ekkora nagy összeggel tartoztál, hogy ilyen sok lenne a kamat? Valami nem egyenes ebben a dologban. (nem veled)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat.A kintlévöségkezelö -aki megvette a Cib banktól a hitelemet- elengedte a 20000 forintos kamattartozásomat mert kis összeg. Hurrá Mindenkinek szép napot.

Van egy cég, programját az interneten keresztül használjuk. Állítólag interneten keresztül telepített programjaira meg tudja határozni, hogy az helyileg hol használható. Például Nyíregyháza és 10 km-es körzete. Tényleg van ilyen?

Legjobb válasz: Áhh, ez kizárt... :) IP cím lapján lehetne korlátozni, de azzal is nehézkes. Nekem amíg mobilnetem volt, akárhol jártam az országban mindig Budapestet írt ki az IP keresõben. De Gyõrben a kollégiumban is Budapestet írt a kollégiumi IP-re...

Áhh, ez kizárt... :) IP cím lapján lehetne korlátozni, de azzal is nehézkes. Nekem amíg mobilnetem volt, akárhol jártam az országban mindig Budapestet írt ki az IP keresõben. De Gyõrben a kollégiumban is Budapestet írt a kollégiumi IP-re...
Ahhoz az kellene, hogy a cég IP alapján meg tudja határozni a számítógép helyét. Ehhez extra engedélyek kellenek az internetszolgáltatónál (a szolgáltató meg tudja mondani, hogy az adott IP hol van), szóval nem hiszem. A másik lehetõség, ha valahogy a számítógép tud információt küldeni arról, hogy hol van. De ezt is nehezen tudom elképzelni. Szóval lehetségesnek lehetséges, de nem egyszerû. Nehéz kérdés... de én se tartom valószínûnek, hogy így van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!
A kérdező hozzászólása: A lényeg: a cég keveset fizettet asztali számítógépekre telepített programokért és sokat kér a laptopokra való telepítésért. Azt ki tudja szûrni az IP címbõl, hogy asztali számítógép vagy laptop??? Lehet, hogy csak kamuzik, hogy ne verjék át....
Nem, az IP független attól, hogy laptop agy PC. Ráadásul ha routerrel osztjátok meg a hálózatot a gépek között, a szolgáltató sem lát a router mögé, nem tudja, hogy mögötte hány gép milyen alhálózati IP-vel csatlakozik. Próbál szerintem blöffölni hátha beijedtek...
Mindez attól is függhet, miféle programról van szó. Mi használunk online könyvelõprogramot, egy országos szerveren keresztül. De ehhez minden használatra jogosult gépnek be kell jelentkeznie felhasználónévvel és jelszóval, egy kliens-programon keresztül. Viszont a kliens programot az üzemeltetõ cég dolgozói telepítik, így az is kizárt, hogy (akár érvényes felhasználónév és jelszó birtokában) másik, nem jogosult géprõl be lehessen lépni.
A kérdező hozzászólása: http://www.timocom.hu/ nemzetközi fuvarozás, egyszer jóváhagyja a felhasználói státuszt, utána többet nem kell semmit bepötyögni. Viszont ha valami gond van (például nem fizet egy cég) a hozzáféréseket le tudja tiltani cégre és személyre lebontva. Német cég.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!