Találatok a következő kifejezésre: Egy betegségemre egy (897 db)

A depresszió egy betegség? Nem arról szól csak hogy gyenge valaki?

Legjobb válasz: A depresszió egy olyan betegség, amibe bárki bele eshet, még a legerõsebb ember is... A depresszió igazából az agynak egy betegsége, amikor az idegpályák és agysejtek közötti kommunikáció megsérül, nem mûködik jól... Hiába mondogatod egy depressziósnak, hogy "szedje össze magát", "legyen erõs", ha az agyában zûr van, õ bármennyire is szeretné, képtelen rá!... Fontos tudni, hogy a depresszió BETEGSÉG, sokféle fajtája létezik, minél elõbb érdemes orvoshoz fordulni a betegnek, mert gyógyszerekkel manapság már elég jól kezelhetõ (orvos és gyógyszerek nélkül súlyosbodik az állapot)...

A depresszió egy olyan betegség, amibe bárki bele eshet, még a legerõsebb ember is... A depresszió igazából az agynak egy betegsége, amikor az idegpályák és agysejtek közötti kommunikáció megsérül, nem mûködik jól... Hiába mondogatod egy depressziósnak, hogy "szedje össze magát", "legyen erõs", ha az agyában zûr van, õ bármennyire is szeretné, képtelen rá!... Fontos tudni, hogy a depresszió BETEGSÉG, sokféle fajtája létezik, minél elõbb érdemes orvoshoz fordulni a betegnek, mert gyógyszerekkel manapság már elég jól kezelhetõ (orvos és gyógyszerek nélkül súlyosbodik az állapot)...
Miért van az, a mai világban, hogy ahol csak lehet, az akaraterõt tablettákkal, csodakészítményekkel csodamódszerekkel, és csodadoktorokkal akarják helyettesíteni??
Egyet értek a második és harmadik válaszolóval!!!! A depresszió semmilyen szervi károsodással nem jár. A depresszió egy lelki betegség amire nincs gyógyszer. Úgy ahogy a szerelmi bánatra sem. A depressziós embernek pihennie kell, meditálnia, hogy újra megtalálja önmagát és az élet értelmét. Meg kell tanulnia a stressz oldás lehetõségeit, és alkalmaznia kell. Ha rajtam múlna semmilyen gyógyszert nem adnék nekik. Elküldeném õket egy hónapra egy élettanácsadós táborba, ahol a nap 24 órájában foglalkoznának velük dietetikusok, pszichológusok. Be építeném a mindennapjaikba a mozgást is, mert a sport igazi jellemformáló, és kitartásra, küzdésre tanít meg. (ami a mai emberekbõl hiányzik) Ezért is van ennyi depressziós!
Valaki írt az akaraterõrõl. De a depresszióval szemben semmit sem ér még a legerõsebb akarat sem. Ha mégis, akkor az nem depresszió. A tanácsadó táborban is öngyilkos akarna lenni a mély depressziós.
Sajnos így van. Én a sportot és a barátszerzést ajánlanám. Én óriási lelki sérülés után már nem igazán akartam barátkozni vagy egyáltalán beszélni valakivel, de aztán egy ember felfigyelt rám és elkezdett beszélgetni velem és egyre jobban megnyíltam. Szóval én az igazi barátokat javaslom irtó jól kihúznak a depibõl ;) Amúgy igen, szerintem egy betegség és kemény, kell hozzá segítség, hogy leküzd, ha nem is orvosi, de családi vagy baráti legalább.
Nekem egyik jóbarátom volt depressziós, és nehéz volt látni, hogy mennyire rosszul érzi magát, látszólag minden ok nélkül. Aztán õ végülis elkerült egy pszichológushoz, és kb 1 évig járt hozzá, de nagyon sokat változott, és ezt mindenki látta, meg õ is érezte. Én is õmiatta vettem rá magam, hogy végül elmenjek szakemberhez a szorongások miatt. Õ ajánlotta nekem a pszichómat, és hát nagyon sokat segített nekem is, és nagyon hálás vagyok neki! Egy alapítványnál dolgozik, oda jártam hozzá. Szokolai Árpádnak hívják, és mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nekem tudott segíteni, meg a depressziós barátomnak is, akinek a gyógyszerek kb alig használtak!
én az ismerõseim szerint egy erõs ember vagyok, mégis depresszióval kezelnek egy jó ideje

Ellehet kapni egy másik betegséget a betegség alatt? Vagyis kezelnek egy betegségre de attól még elkaphatok egy újabbat is?

Legjobb válasz: Persze. Pl. akinek rákja van és kemoterápiát kap, az sokkal fogékonyabb lesz más betegségekre is a kezelés alatt. Ismerõsöm így halt meg tüdõgyulladásban :(

Persze. Pl. akinek rákja van és kemoterápiát kap, az sokkal fogékonyabb lesz más betegségekre is a kezelés alatt. Ismerõsöm így halt meg tüdõgyulladásban :(
Természetesen - miért ne lehetne?
Persze, miért ne lehetne?
A kérdező hozzászólása: Sajnálom:(...köszönöm az infót..

Szerintetek a derékfájás, hátfájás vagy pl a kéztörés egy betegség vagy egy állapot?

Tegnap azon "vitatkoztunk" egy beszélgetés alkalmával h vajon a derékfájás betegség e vagy egy állapot.. a társaság egy része az állapotot a másik a betegséget mondta..betegségnek inkább a megfázás,cukorprobléma,tüd?gyulladás stb mondható...

Legjobb válasz: szerintem maga a derékfájás lehet állapot, viszont ami miatt fájhat aderék az már lehet betegság, pl.gerincferdülés, vesebajok stb.az már betegség és attól is fájhat a derék.Amúgy a törés maga állapot szerintem,de ha azért törik,mert kálcium hiány van vagy vmi hasonló,akkor az más betegség.Én még a náthárta is azt mondanám h. állapot,dee ha már lázas vagy és fáj a torkod stb.akkor már betegség,de csak ha fújod az orrod és nincs rossz közérzeted,akkor állapot.

szerintem maga a derékfájás lehet állapot, viszont ami miatt fájhat aderék az már lehet betegság, pl.gerincferdülés, vesebajok stb.az már betegség és attól is fájhat a derék.Amúgy a törés maga állapot szerintem, de ha azért törik, mert kálcium hiány van vagy vmi hasonló, akkor az más betegség.Én még a náthárta is azt mondanám h. állapot, dee ha már lázas vagy és fáj a torkod stb.akkor már betegség, de csak ha fújod az orrod és nincs rossz közérzeted, akkor állapot.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:)

A párom azt mondta, nem akar tőlem gyereket, mert van egy betegségem, normális ez a dolog?

Legjobb válasz: Milyen betegség? Ha nagyon komoly, örökölhetõ, tönkreteszi az életét a gyerkõcnek, akkor a kételyét megértem a párodnak, és ilyenkor muszáj átbeszélnetek. Ha viszont nem ennyire komoly a betegség, akkor lehet még nem akar gyereket, vagy a kapcsolatotok nem stabil és amiatt nem akarja, és csak a betegségedre fogja.

Milyen betegség? Ha nagyon komoly, örökölhetõ, tönkreteszi az életét a gyerkõcnek, akkor a kételyét megértem a párodnak, és ilyenkor muszáj átbeszélnetek. Ha viszont nem ennyire komoly a betegség, akkor lehet még nem akar gyereket, vagy a kapcsolatotok nem stabil és amiatt nem akarja, és csak a betegségedre fogja.
Hát, attól függ mi a betegség. Ha a beteg is örökölheti, akkor talán jogos az aggodalma.
Nem, nem normális dolog. Te szeretnél babát? Miért vagy vele ha így áll a dolgokhoz? Megkérdezhetem hogy milyen betegséged van?
Jajj, cisztát nem lehet örökölni! Ezt mond meg a párodnak is, ha kell olvasson utána a témának. Egyébként ha nem operálnak meg, az rád nézve jelenthet veszélyt? Nem lehet hogy a párod fél hogy elveszít és ezért nem szeretne babát?
attól függ, milyen betegség. Ha fogyatékos vagy akkor megértem, de akkor nem itt lennél...
Normális. Az ember egészséges utódra vágyik és nem mindenki képes egy beteg gyermeket szeretni/nevelni.
Azért egy ilyen agyi ciszta elég komoly dolog. Arról nem beszéltetek az orvossal, hogy egy esetleges terhesség, szülés milyen hatással lehetne rá? Mert azért a terhesség bár nem betegség), de nagyon komoly megterhelés a szervezetnek, lehet, hogy esetleg provokálná a cisztát, ami növekedésnek indulhatna? Vagy a szülés következtében megrepedhet? Ilyen problémával az sem biztos, hogy pl. császározható lennél. A másik, amin el kell gondolkodni: mekkora az esélyed, hogy a késõbbiekben nem rosszabbodik az állapotod? Gyakorlatilag folyamatos életveszélyben élsz? Ha igen, akkor én nem biztos, hogy vállalnék gyereket a helyedben.
nem értem a párodat. Lehet nem a betegséged miatt mondta, lehet más az oka:/
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, de nagyon elkeserített :(
Azért ez elég komolyan hangzik...lehet a párod attól fél hogy súlyosbodik rosszabbodik az állapotod vagy megmûtenek és történik valami õ meg egyedül marad a babával. Nem azt mondom hogy a két dolog ugyanaz mert nyilván nem, de egy közeli ismerõsünknél a csajszinak aneurisma volt a fejében (érelváltozás) nem tudtak róla és kapott egy agyvérzést, pár hónapig még élt aztán meghalt 29 évesen!!!! Maga után hagyva egy 5 hónapost. Persze tudom, nem lehet így élni hiszen bármikor történhet bárkivel bármi, de lehet a párod is ismer ilyen sztorit és ez tartja vissza.
A kérdező hozzászólása: :( én mondtam neki, hogy mindent megtennék, hogy babánk legyen. Amíg nem derült ki a betegségem, mindig hajtogatta õ is a baba témát, viszont mostanában ha szóba kerül , alig hümmög ...:((
Úgy tûnik, én vagyok a kivétel. Én nem vállalnék így gyereket. Ha esetleg meghalsz, egyedül marad a gyerekkel. Megértem, hogy ezt nem szeretné. Fõleg hogy ha te vagy a nõ, akkor a terhesség alatt rosszabbodhat az állapotod az ezerféle változás miatt. Én apa nélkül nõttem, szóval lehet ezért gondolom így.
Hát akkor nem értem a párod aggályait. Beszéld meg ezt vele, mert ha nincs közös álláspontotok, akkor bizony én úgy látom hogy nincs jövõje ennek a kapcsolatnak.
A kérdező hozzászólása: Igen, fájdalom és rosszullétek mellett, de élhetek ezzel Annyit fûzött hozzá az idegsebész, hogyha folyamatosan romlik az állapotom akkor mût meg..de addig elvagyok, folyamatosan orvoshoz járok..vagyis olyan negyed-fél év gyakorisággal
Félre értetted a kérdésemet! :-) Értem hogy a doki nem mer megoperálni, de ebbõl lehet neked gondod? Szóval akár életed végéig is élhetsz cisztával a fejedben mellékhatások nélkül?
A kérdező hozzászólása: Hát, az orvos azt mondta, nem mût meg mert életveszélyes. Annyi a problémám hogy állandóan fáj a fejem, meg görcsöl..de ezt a problémát egy kettõ helyrepofozná egy babóca, legalábbis, nem lenne idõm a betegségre figyelni.
Akkor a párod esetleg attól fél, hogy súlyosbodik az állapotod, és nem tudnád ellátni a babát? Ez esetben szerintem nyugodtan vállalhatnátok babát.
Nem normális... nem értem a párod gondolkodását...
A kérdező hozzászólása: Én nagyon szeretnék egy kis babát:) Nem vagyok fogyatékos, annyi az egész hogy találtak egy cisztát az agyamban amit mûteni kellene, de nem teszik, meg mert élet veszélyes. Kétlem hogy ilyet örökölhet baba, legalábbis az orvosom azt mondta hogy nem kell aggódnom ez miatt.
elárulod a betegséged?
A kérdező hozzászólása: De ha az orvos nyugtat, hogy nem lesz ezzel probléma? :(

Ez egy betegség vagy fétis?

Ha már teljesen teli ettem magam, jó érzéssel tölt el, ha már nem bírok többet enni, mégis tömöm magamba a kaját, és tágul a gyomrom. Hozzá teszem elég vékony vagyok (még). 175 cm, 59 kg. 18 / F

Legjobb válasz: A fétisnek más a jelentése, nincs köze ehhez. Betegségnek nem mondható, de ettõl még eredményezhet betegséget. Inkább kényszercselekvésnek nevezném, amelynek nyilván valamilyen oka van, akár lelki, akár önkontrollhiány, rossz beidegzõdés stb. , de mindenestre attól, mert a genetika még a rossz szokásaid ellen dolgozik jelenleg, ettõl még ne gondold, hogy ez mindig így lesz. Ráadásul nem is az esetleges súlyproblémák képezik a fõ gondot ( bár ez is egy fontos szempont ). Eleve arról van szó, hogy ez a fajta zabálás ( mert ez már nem étkezés ) hosszútávon vércukor problémákhoz vezethet és ezenkívül számos olyan rendellenességekhez, amelyek elõbb-utóbb bekövetkeznek azoknál, akik nem táplálkoznak megfelelõen ilyen vagy olyan módon. Van, aki épp túl keveset eszik, van aki meg túl sokat vagy túl cukrosan, túl lisztesen stb. , a lényeg az, hogy elegendõ egy szélsõség ahhoz, hogy késõbb komoly problémák alakuljanak ki és te ezt a szélsõséget már megtaláltad.

A fétisnek más a jelentése, nincs köze ehhez. Betegségnek nem mondható, de ettõl még eredményezhet betegséget. Inkább kényszercselekvésnek nevezném, amelynek nyilván valamilyen oka van, akár lelki, akár önkontrollhiány, rossz beidegzõdés stb. , de mindenestre attól, mert a genetika még a rossz szokásaid ellen dolgozik jelenleg, ettõl még ne gondold, hogy ez mindig így lesz. Ráadásul nem is az esetleges súlyproblémák képezik a fõ gondot ( bár ez is egy fontos szempont ). Eleve arról van szó, hogy ez a fajta zabálás ( mert ez már nem étkezés ) hosszútávon vércukor problémákhoz vezethet és ezenkívül számos olyan rendellenességekhez, amelyek elõbb-utóbb bekövetkeznek azoknál, akik nem táplálkoznak megfelelõen ilyen vagy olyan módon. Van, aki épp túl keveset eszik, van aki meg túl sokat vagy túl cukrosan, túl lisztesen stb. , a lényeg az, hogy elegendõ egy szélsõség ahhoz, hogy késõbb komoly problémák alakuljanak ki és te ezt a szélsõséget már megtaláltad.

A szociopaták is lehetnek depressziósok? Vagy az egyik betegség kizárja a másikat?

Legjobb válasz: Szerintem semmilyen betegség nem zárja ki egy másik betegség megkapását.

Szerintem semmilyen betegség nem zárja ki egy másik betegség megkapását.
lehet, sok szociopata depis
büntudat és a depresszió nem ugyanaz. hamarabb lesz agitált depressziós egy szociopata, mint önmagát okolós.
szerintem lehet.
Nem tudom, utánaolvastam a dolognak, és most már nem tartom annyira valószínûnek. De azért remélem, influenzásak lehetnek...Bár nagyon könnyû valakire ráfogni, hogy szociopata, hisz a legtöbb fõnök az.
nekik nincs bûntudatuk, de depresszióra pedig jellemzõ, hogy magukat okolják dolgokért, de ettõl még lehet, hogy lehetnek depressziósok.
Tudom, hogy nem ugyan az, de egy tünet, ami a szociopatáknál nincs, csak erre gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Érdekes amiket írtok.

Létezik egy betegség, amikor az illető egyáltalán nem érez semmiféle fájdalmat. Akkor a beteg semmi mást sem érez? Pl érintés?

Legjobb válasz: Ja és még valamit..Ha jól emlékszem azt mondták,hogy ebben a betegségben az egész világon talán 20 ember szenved! Szóval elég ritka egy betegség(szerencsére)"bár a fogfájást szívem szerint én is elfelejteném"

Ja és még valamit..Ha jól emlékszem azt mondták, hogy ebben a betegségben az egész világon talán 20 ember szenved! Szóval elég ritka egy betegség(szerencsére)"bár a fogfájást szívem szerint én is elfelejteném"
Igen van ilyen betegség.Nemrég volt a Viasaton egy ilyen történet.Egy kislány szenvedett ebben a betegségben, és az édesanyja mesélte, hogy 24 órán keresztül figyelnie kell, mert még kicsi volt, és rágta a körmét.Ha az anyja nem figyeli éberen akár a saját ujját is lerághatja nem érzi. Mesélte, hogy bizony kell, hogy érezzünk fájdalmat, mert a fájdalom lehet egy kezdõdõ betegség hírnöke is..A kislányt rendszeresen kell vinni kivizsgálásokra egész életében, mert egy vakbélgyulladást sem venne észre, vagy fel sem tûnne a gyermeknek a gennyes fog vagy tályog.(amit ha nem kezelnek idõben akár halálos is lehet) Egyszer a népszerû sorozat is foglakozott evvel a betegséggel(Dr.House)Ebben egy lány volt akinek nem voltak semmi fájdalmai, pedig súlyos autó balesetet szenvedett az anyjával.. A lényeg, hogy a dokumentum filmeben nem volt egy szó sem arról, hogy pelenkás lenne a kislány, és hogy óránként elharapja a nyelvét..Nem a reflexei nem mûködnek hanem fájdalmai nincsenek...Amit az elsõ író írt az nem egészen igaz... (ha rájövök a betegség nevére, majd elküldöm a linket...)
igen, de ez a betegség szörnyû. óránként elharapják a nyelvüket és pelenkát kell hordaniuk.
mivel nem mûködnek az érzõidegei, ezért az agya nem érzékeli, hogy meleg van. nyáron hûteni kell az ilyen embereket, különben túlmelegednek, ez is okozhatja a halálukat.
Ez attól függ, hogy a betegség melyik típusáról van szó. Van, aki nem érez semmit, van, aki érzi a hõt és a tapintást, végül van, aki érez hõt és fájdalmat, de nem mûködik a tapintása és a végtagok helyzetérzékelése sincs meg.

Megint kiújult nálam a betegség az akváriumban, igaz az, hogy egy betegséget teljesen nagyon nehéz kikezelni? Ill hogy az vissza-vissza fog térni, amint esetlegesen megváltoznak a körülmények, vízminőség stb?

Már azok gondolkodtam,kimosom az egészet,ujra f?zöm a köveket,kifert?tlenítem a növényeket, dísztárgyakat,sz?r?t. Mit tegyek szerintetek? Sok halam van amugy,nem tul sok,de sok.Meg elég nagy az akvárium,bajos lenne kitisztítani,de ha nincs más,akkor muszáj lesz.

Legjobb válasz: Minden akvárium más, 100-szor pontosabb paraméterek kellenek, hogy erre válaszolni lehessen. Így semmit nem lehet mondani. Egyébként a kórokozók mindig jelen vannak a vízben, de egészséges halak immunrendszere le tudja gyõzni ezt a csekély mértékû "fertõzöttséget". Ha viszont a halak átestek már betegségen, akkor nagy gondot kell fordítani a tökéleteshez közeli körülményekre, minõségi kajákra, vitaminkúrára, hogy megerõsödjenek.

Minden akvárium más, 100-szor pontosabb paraméterek kellenek, hogy erre válaszolni lehessen. Így semmit nem lehet mondani. Egyébként a kórokozók mindig jelen vannak a vízben, de egészséges halak immunrendszere le tudja gyõzni ezt a csekély mértékû "fertõzöttséget". Ha viszont a halak átestek már betegségen, akkor nagy gondot kell fordítani a tökéleteshez közeli körülményekre, minõségi kajákra, vitaminkúrára, hogy megerõsödjenek.
És milyen betegség? Mert azt nem írtad, és így elég nehéz segíteni! Írd le mik a tünetek, milyen halaid vannak és mennyi, mekkora az akváriumod, milyen szûrõd, hány fokos a víz, hogy csinálsz vízcseréket, mindent!
a vízminõség romlása minden esetben betegséghez vezet.ezért kel a heti részleges vízcsere, élõ növényzet, egy megfelelõ szûrés.lehetséges hogy nem kezelted elég ideig hamarabb abbahagytad vagy nem megfelelõ gyógyszerel kezelted esetleg nem tartottad be a pontos leírást
SERA MYCOPUR vagy ectopur kelett volna dé még a parakill is jobb lett volna az mindenhol lehet venni.szerintem cseréld le a víz 50-60%-át és csinálj egy parakilles kezelést.1 tubus 50 literhez 3 nap kezelés után csinálsz egy 50%-os vízcserét és újrateszed a parakillt és még 3 nap kezelés a végén még 50%-os vízcsere, a hõfokot tekerd 28 fokra és a kezelés alatt ne etesd a halaidat és vigyáz nehogy túladagold a gyógyszert mivel nagyon erõs.100 ft 1 tubus.a halak rengetegen vannak.hetente kell 30%-ot cserélni a vízen és nem kéthetente pláné hogy túl van telepítve az akváriumod.tegyél az akváriumba 1 kanál sót 10 liter vízhez.
A kérdező hozzászólása: Sót már tettem bele. Tudom, hogy túl van telepítve, de sajna igy nem birom õket senkinek odaadni, várni akartam hogy a kissebbek is kicsit még megnõjenek, hogy elvihessem õket.Nálunk nincs parakill, csak metilkéket lehet szerezni, xantakridint, saporexet...eléggé idegesítõ...aztán mikor mondom hogy mi a baj, akkor ezeket ajánlják, mert más meg nincs. Persze azt mondják, használni fog :((. 4 halasbolt közül a városban egyenlõre kettõben voltam, egyiknek sincs parakillje. A halak meg nekik is pusztulnak, hagyják õket ugy, ahogy van, félig döglötten, a vásárlók meg jönnek, mindenki látja, nem értem mi a haszon, ha a halakat, amikért maguk is fizettek, hagyják elpusztulni, meg napokig! ott díszelegnek náluk az akváriumban..
hát ne haragudj de én biztos nem vennék olyan helyrõl itt 2 dolog lehetséges vagy annyira lusta meg buta hogy nem érdekli a hal egészsége vagy sók bolt tulajdonos csak eladás után fizet a tenyésztõnek és akkor azért szarja le mert a döglött halat nem fizeti ki a tenyésztõnek bár én nem hiszek az utóbbival mivel õk szokták ellenõrizni a boltokat és egy ilyen boltnak szerintem nem adnának úgy hogy utólag fizessen .

Nagyotthallo vagyok es azt szeretnem tudni hogy ez rendellenesseg vagy egy betegseg okozta a halloidegem seruleset?

anyukam 42 evesen hozott vilagra es 5 eves koromban phsziologushoz vittek mert nem reagaltam amit mondanak nekem. es rajottek hogy nagyotthallo vagyok es ket okot adtak ra hogy egy betegseg okozta a halloidegem seruleset mert 3 evesen be volt gyulladva minket fulem es a masik ok a szuletesi rendellesseg. es egy masik kerdes hogy nagyobb lesz a oka hogy az utodom is olyan lesz? 16/F

Legjobb válasz: Hát figyu, ezt innen senki nem fogja tudni megmondani, csak szakorvos, aki lát téged. Ha szerzett, vagyis valamilyen betegség szövõdményeként alakult ki, akkor természetesen nem öröklõdik. Ha hajlam miatt alakult ki a betegség, akkor elképzelhetõ, hogy öröklõdik. Bár én nem vagyok orvos, szerintem a gyulladástól nem alakul ki tartós halláskárodás, a kisgyerekek nagyon hajlamosak rá, nekem is sokszor volt komoly fülgyulladásom, nagybátyámnak is rendgetegszer volt gyerekkorában, mégsem alakult ki tartós károsodás. Tudtommal a legkomolyabb szövõdménye az lehet a gyulladásnak, hogy kezzelés hájján spontán kireped a dobhártya a gennytõl és emiatt hegesedés jön létre, ami okozhat kimértékû hallásromlást, de ez alig észrevehetõ, nagyothalló ettõl nem lesz senki szerintem.

Hát figyu, ezt innen senki nem fogja tudni megmondani, csak szakorvos, aki lát téged. Ha szerzett, vagyis valamilyen betegség szövõdményeként alakult ki, akkor természetesen nem öröklõdik. Ha hajlam miatt alakult ki a betegség, akkor elképzelhetõ, hogy öröklõdik. Bár én nem vagyok orvos, szerintem a gyulladástól nem alakul ki tartós halláskárodás, a kisgyerekek nagyon hajlamosak rá, nekem is sokszor volt komoly fülgyulladásom, nagybátyámnak is rendgetegszer volt gyerekkorában, mégsem alakult ki tartós károsodás. Tudtommal a legkomolyabb szövõdménye az lehet a gyulladásnak, hogy kezzelés hájján spontán kireped a dobhártya a gennytõl és emiatt hegesedés jön létre, ami okozhat kimértékû hallásromlást, de ez alig észrevehetõ, nagyothalló ettõl nem lesz senki szerintem.

Egy hete jelentkezett az akváriumban egy betegség és folyamatosan naponta 5-6 hal elpusztul. Milyen betegség lehet és mi a megoldás?

A halakon észrevehetõ tünetek: A gerinc elferdül a pikkely megváltozik (vörös,kikopott) enyhén duzzadt test és amikor elpusztulnak a farokúszó eltûnik. Az akvárium alján vannak többnyire a beteg halak. Nemrég lett cserélve az akváriumban szinte minden. Kavics - homok átmosva boltban vásárolt, növények szintén raktam bele egy uszadék fát (Duna part) illetve bazalt követ. Guppik pusztulnak fõleg abból is a hím illetve egy két xifó is elpusztult már...

Legjobb válasz: Az akvárium átrendezése nagy odairigyelést igényel, meg kell tartani az akvárium víz jelentõs részét, a szûrõt járatni kell non stop egy vödörben akvárium vízben, így megõrizhetõ a baktérium állomány, 1-2 nap koplaltatás kell az átrendezés után, külsõ szûrõnél nem kell baktérium kultúra ha bolygatva lett a talaj, belsõ szûrõnél ajánlott. Ha nem a fentiek szerint jártál el akkor 2-3 hétig mérgezõ a vized, cserélj 40%-körül minél elõbb,(még ma) szerezz be baktérium kultúrát, esetleg olyan vizelõkészítõt ami köti az ammóniát aquatan, toxivec. Segíthet még egy aktív szenes kezelés, sera karbonos 6 hétig dolgozik, 100 gramm rendez 100 liter vizet, használd 30-50% dózisban azaz 30-50 gramm/100 liter víztömeg, így kialakul mellette a megfelelõ biológia, nem csaklizza el az összes ammóniát a baciknak marad lebontani való. A karbantartásnak mindenféleképpen olvass utána.

Az akvárium átrendezése nagy odairigyelést igényel, meg kell tartani az akvárium víz jelentõs részét, a szûrõt járatni kell non stop egy vödörben akvárium vízben, így megõrizhetõ a baktérium állomány, 1-2 nap koplaltatás kell az átrendezés után, külsõ szûrõnél nem kell baktérium kultúra ha bolygatva lett a talaj, belsõ szûrõnél ajánlott. Ha nem a fentiek szerint jártál el akkor 2-3 hétig mérgezõ a vized, cserélj 40%-körül minél elõbb, (még ma) szerezz be baktérium kultúrát, esetleg olyan vizelõkészítõt ami köti az ammóniát aquatan, toxivec. Segíthet még egy aktív szenes kezelés, sera karbonos 6 hétig dolgozik, 100 gramm rendez 100 liter vizet, használd 30-50% dózisban azaz 30-50 gramm/100 liter víztömeg, így kialakul mellette a megfelelõ biológia, nem csaklizza el az összes ammóniát a baciknak marad lebontani való. A karbantartásnak mindenféleképpen olvass utána.
Hasvízkór. Rossz minõségû víztõl van. A megoldás, egészséges számú állat, megfelelõ szûrés.
Esetleg hõmérséklet?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!