Találatok a következő kifejezésre: Egy benzines autóban a (31 db)

Ha egy benzines autóra teszek egy diesel sportd dobot lessz sportos hangja? A motor nem károsodik?

Legjobb válasz: nem hozzá való. a dízelek állandó légmennyiséggel dolgoznak, a benzinesek viszont nem

nem hozzá való. a dízelek állandó légmennyiséggel dolgoznak, a benzinesek viszont nem
Ez így hülyeség. Ha csak a hangon akarsz variálni, akkor kapsz olyan csõvéget, ami öblösíti.

Egy benzines autó akkumulátorában mennyi a töltés (ha normális)?

Legjobb válasz: Valóban faramuci a kérdés,mert például a töltésnél abban nincs semmi különbség ,hogy benzines vagy dízel autóról van e szó.

Valóban faramuci a kérdés, mert például a töltésnél abban nincs semmi különbség , hogy benzines vagy dízel autóról van e szó.
Újkori kapacitásától és pillanatnyi töltöttségétõl függ, a mai átlagos autóknál : 36, 44, 55, 60Ah.. Ez teljesen töltött és új állapotúra igaz, idõvel csökken a lehetséges max. kapacitása. 3-6 év után csere...
Ha 14-14, 2V-ra szabályoz a generátor és az alapjáraton is van már 12, 8-13V. Mindezt az akkumulátoron mérheted..
Kb mint árvaházban a szülõi értekezlet. Egyébként nem gond ha szõke vagy , csak olyant/úgy kérdezzél amire értelmes választ is lehet adni.
Nem.
igen, a mérnökök meg hülyék hogy erre nem jöttek rá a gyárban... NEM!
Hát már hogyne lehetne. Még szép, hogy lehet. Magyarországon lehet mindent. Nézz csak körül, tele az ország autógyárakkal. Jaj, és az autós magazinok. Hú, azok is naon királyok. A szakújságírók vetekszenek a túlcsordult szürkeállományú magyar autófejlesztõ mérnökökkel. Világszínvonal. Világszinvonal! Ó, az a sok meg nem értett zseni. Ugye jól sejtem, Te is egyik vagy közülük. Ne add fel. Soha ne add fel! Meg tudjátok csinálni, ne hallgassatok se a japánokra se a németekre se senki alja népre, nem tudnak õk autót csinálni. Fényévekre vannak õk a zseniális nagy tudású magyar szakemberektõl.
ha egyedi motorvezérlést írnak neki, és nem bûvészkednek a teljesítménnyel, hanem az optimális mûködésre mennek és emellett egy hengerenként leömlõ sportkatalizátort és sportkipufogó rendszert szerelnek fel, akkor talán 1 literrel kevesebbet enne (persze ugyanolyan vezetési stílus mellett) ez a kettõ legalább 5-600ezer forint, szóval nem éri meg annak, akinek számít 1 liter többletfogyasztás
Tulajdonképpen a kérdezõ most tuningolni akar vagy fogyasztást csökkenteni? Ha tuningolni, akkor a bivaly üzemmódhoz etetni kell a gépet! Ha fogyasztást akar csökkenteni, akkor javaslom az OMV kúton a MaxxMotion típusú adalékos benzin tankolását. Én is azt használom már évek óta. 100km-en MÁSFÉL literrel eszik kevesebbet a kocsim. (Renault 19, injektoros, benzines) Jobban is húz. Ami a benzin árát illeti, mindössze csak 10 forinttal drágább. Tehát az 55 literes teli tank csak 550 forint többletet jelent, ami már 100 km megtétele elõtt is bõven visszahozza az árát.
10-es , de a Mustang (és más gyártók) autóiban is van olyan V8-as blokk, ami alacsony teljesitményigény esetén minden második henger szelepeit kitámasztja - igy jelentõsen csökken a fogyasztás. Persze ez csak egy kis kitérõ , nem tartozik ide szorosan.
NEM lehetséges, csak a teljesítmény drasztikus csökkentésével; pl. kiiktatod valamelyik hengert. Régen ezt alkalmazták (kis teljesítményszükségletnél nem ment mindegyik henger), ma már nem.
Nem vagyok autóguru. 4 éves SX4 szedánom van. (Benzines). Egy szívességért cserében 1 éve chiptuningolták. Jobb lett a nyomatéka; és KISEBB A FOGYASZTÁSA! Ez pont városban (BP) feltûnõ. Sikerül a "gyári érték" környékén, illetve picit alatta is menni. Országúton nem vettem észre, hogy kisebb lenne a fogyasztása, sõt néha úgy látom, picit több is.
Egy szivo benzinmotor eseteben semmi ertelme a chiptuningnak . Egyszeruen nem tudsz elegendo levegot adni neki , igy minek adnal tobb benzint ? Feltoltott motor eseteben siman realis lehet egy 10-15%-os csokkenes is , de a 2 liter meg egy nagyon nagy motor eseteben is irrealisnak tunik nekem.
IGEN. CSAK ÉPPEN TÖBBET FOG ENNI ENNYIVEL- ha nem többel -
Szerintem a sportrendszertõl csak többet enne. De van olyan chiptuning, amitõl a benzinesnek is csökken a fogyasztása. Szóval igen.
Annyival csökkenhet a fogyasztása amennyivel nõ a teljesítménye, és csak akkor ha a vezetési stílus nem változik. Tehát ha egy 100 lóerõs 8 litert fogyasztó autó kap egy chiptuningot és 10%-al erõsebb lesz, akkor 110 lóerõvel és 7, 2 literrel számolhatsz, DE csak akkor, ha továbbra is ugyanolyan stílusban használod, tehát ha kihasználod a plusz erõt, akkor csak többet fog enni, nem kevesebbet. A sportrendszer MINDEN ESETBEN javítja a HATÁSFOKOT, tehát ismét jön a szokásos mondat... CSAK azonos vezetési stílus mellett CSÖKKEN a fogyasztás.


Van egy peugeot 307, 2002 évjáratu 1, 6-os benzines autom. A következő hibával: inditáskor nem indul, megy az öninditò de nem indul el a motor?

Lemeritette az aksit pillanatok alatt. Eközben meg?rül az elektronika: magátòl nyilik a csomagtartò,elindulnak az ablaktörl? lapátok inditás nélkül,az index nem m?ködik ami amugy jó. Amugy az autò pöcre indult reggel, leálìtás után pár òrával viszont már nem indult. Mi lehet a hiba oka?

Legjobb válasz: Mérd meg az akkut nyugalmi állapotban ...12,4 tudnia kell. Tuti tápellátás baja van , Próbából bikáról kellene indítani ,és ha nem hülyéskedik akkor akksi .. Egy olvasást is megérne ..

Mérd meg az akkut nyugalmi állapotban ...12, 4 tudnia kell. Tuti tápellátás baja van , Próbából bikáról kellene indítani , és ha nem hülyéskedik akkor akksi .. Egy olvasást is megérne ..

Mi a külömbség egy dieseles és benzines autó vezetése között? Induláskor (egyesben) a benzínest is lehet csúsztatni?

eddig csak dízelest vezettem.

Legjobb válasz: Nem lehet, hanem kell! A benzinessel sokkal óvatosabban kell bánni és meg kell találni a megfelelõ csúsztatási pontot, mert könnyebben lefullad mint egy dízeles.

Nem lehet, hanem kell! A benzinessel sokkal óvatosabban kell bánni és meg kell találni a megfelelõ csúsztatási pontot, mert könnyebben lefullad mint egy dízeles.
Hát indulásnál nem tudom hogy akarod csúsztatni. Ugyanis csak a fékkel lehet csúsztatni a kocsit.

Egy 98as évjáratú benzines autónak sok a 170 000 km?

Legjobb válasz: Nem, ha itthoni, akkor -nagyon kicsit- átlagos alattinak mondható, ha külföldi behozatalú, akkor gyanúsan kevés. 15 éves kocsiról beszélünk, a zömükbe külföldön már beleraktak 3-400 000 km.-t, még ha benzinesek is, hasonló korú dízelnél pedig garantált, benne van fél miller....

Nem, ha itthoni, akkor -nagyon kicsit- átlagos alattinak mondható, ha külföldi behozatalú, akkor gyanúsan kevés. 15 éves kocsiról beszélünk, a zömükbe külföldön már beleraktak 3-400 000 km.-t, még ha benzinesek is, hasonló korú dízelnél pedig garantált, benne van fél miller....
A kérdező hozzászólása: Német behozatal.
Átlagos.
Kevés. A német nem azért vette, hogy nézegesse a ház elõtt. Minimum éves 20-30 ezer kilométert ment is vele. Ha nem ismered az elõéletét, akkor inkább 300000 a valós. De az összes 98-2000 körüli autóban ennyit fogsz látni az órán.
Átlagos a túrót. Most írta, hogy külföldi. Átlagban az ilyen korú külföldi benzines autók minimum megfutották a 300-at. Ez az esetek 99.9 %-a. (0.1% pedig, hogy kifogsz egy német öregurat, aki a "levedlett" kocsiját pisiért akarja eladni, mert pont szarik bele, hogy bukik rajta egy keveset. Na itt reális lehet a 150-200 000 km.)
"De az összes 98-2000 körüli autóban ennyit fogsz látni az órán." Az órán biztos nem, mert azt okosan visszatekerik. A motortérbe kell ilyenkor belenézni. Meg menni vele pár kilométert, mielõtt pénzt adsz érte. Ez még külföldön is megoldható majdnem minden esetben.
Én is azt mondom, hogy kizárt egy német import autónál. DE. NEM AUTÓT, ÁLLAPOTOT VESZEL! Hiába futott fele ennyit egy magyar kocsi, a magyar karbantartást, olajat, fogyó-kopó alkatrészt nem kapott, mert a magyar csóró. (Részben meg elhiszi, hogy "szuzuki-ezt-nem-kell-karbantartani". Nekem a 97-es Mondeomban volt 150.000 12 éves korára. Ismertem a tulajt, garantáltan ennyi. Csak éppen olajat, egyebet nem kapott, 14k után meghalt a motorja. :/ Hozattam németbõl egy háromszázat futottat, barátom, mint az óramû! Szétbontva is olyan! (Vezérlés, vízpumpa stb. cserék beépítés elõtt) Szóval az, hogy egy német autó lefutott 300k-t a német autópályán, semmit nem jelent. (Ó, igen, H Astra, 2011, csak pálya, évi 80.000-s futással 107.000-nél meghalt a motorja, KETTÕ évesen. Egy misi mínusz.)
Érdekes, hogy idáig 3 német behozatalú autóm volt.2 ebbõl adagolós diesel és egy benzines. Egyik diesel órájba 170 ezer km (amikor behoztam) 6 év alatt egy adagolót kellett cserélni meg kipufogót heggesztteni. Másik diesel-t 190 ezerrel hoztam 3 éve van meg semmit nem kellet cserélni. 1.6 benzin 198 ezer km 1 éve van meg idáig semmi baja. NEM MINDENKI KÍNLÓDIK AZZAL, HOGY VISSZATEKERGETI AZ ÓRÁT! Ennyierõvel csak új autót lehet venni használtat nem mert úgyis bele van tekerve.Mindenki azt fújja amit itt olvas.

Szerintetek elsö autónak jó lenne egy Opel Vectra A? Inkább benzines vagy ízeles?

Számomra ez megfizethetö lenne csak abban nem vagyok biztos, hogy ez lenne-e a jó választás. Konkrétan ezekre gondoltam:

Legjobb válasz: Ha találsz olyat, ami nincs szétrohadva, akkor jó választás. A dízelekrõl nem tudok semmit, de a benzinesek nagyon jók. Csak ne a legkisebb motorral vedd.

Ha találsz olyat, ami nincs szétrohadva, akkor jó választás. A dízelekrõl nem tudok semmit, de a benzinesek nagyon jók. Csak ne a legkisebb motorral vedd.
20000 Ft körül + munkadíj.
A kérdező hozzászólása: Drága lenne egy ilyenben szervópumpát cserélni?
Vezettem ilyen autót 1.6-os 75 lovas motorral. Nem tudom milyen a nyomatékgörbéje, de túlzás nélkül katasztrófa volt az érzet ahogy ment. Egy 1.3-as Yarissal állva hagytam volna.
Az 1.6-os motor az valóban kevéske lehet, de talán az 1.8-as (tudtommal van olyan is) lehet egy kompromisszum a fogyasztás és a menetdinamika terén is. A 2.0 benzines városban simán beszürcsölgeti minimum a maga 10 literjét ami nem kevés.
3. A 2000 lehet hogy nem valami takarékos, de az 1200 kilós autót csak ez mozgatja kellõ dinamikával.
Arra figyelj hogy ne legyen porrá rohadva az alváza.
Egy 2000 benzines nem túl takarékos. Fõleg városban nem. Dieselbõl nem tudom hogy milyenekkel szerelték még de az 1.7-es Td isuzu a legjobb választás opelben ha a dieseleket nézzük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ azért bíztam benne, hogy nem rossz autó. :D
Ha a kasztni jó állapotban van nem lehet mellényúlni. :) Nekem 1.8 van a legutolsó szériából, igazi utazóautó, jó hosszú váltóval, nem a lámpánál való gyorsulásra találták ki, de nagyon nyomatékos a motor. Jó vezetni és nagyon kényelmes. Ha elkezd rohadni, akkor sokat kell vele foglalkozni.

Szeretnék venni egy 1.6-os benzines autót? Kb.800-900 ezret szánnék rá. A sedánokat preferálom. Ilyesmire gondoltam, mint pl. Renault Megane, de várok más ötleteket is.

autó

Legjobb válasz: hasznaltauto.hu esetleg? ennyi penzert mar egeszen hasznalhato autokat lehet venni, pl. toyota corolla.

hasznaltauto.hu esetleg? ennyi penzert mar egeszen hasznalhato autokat lehet venni, pl. toyota corolla.
Ford focus 1998-2004

Hány km-t kellene megtennie egy elektromos autónak 1 feltöltéssel, hogy elgondolkozz a vételén, ha annyiba kerülne mint egy hagyományos benzines autó?

Legjobb válasz: legalább 500 km-t menjen, és a töltés csak 15 perc lehet. annyit még bárki kibír egy kúton.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ime egy link szerintem a jövõ erre fog elmozdulni.http://www.chevrolet.hu/autok/volt/ Egy hibrid ahol végre nem a villanymotor segiti a benzinest hanem fordítva.
legalább 500 km-t menjen, és a töltés csak 15 perc lehet. annyit még bárki kibír egy kúton.
Azért engem az is érdekelne, hogy vajon hány töltési periódust bír ki az akku és mennyibe kerülne a cseréje.
A hang lényegtelen, mert mesterséges hangot fognak kapni, a balesetveszély miatt is, (mert hogy nem hallani ha jön az autó.) Jaja, fontos hogy gyorstöltés legyen és legyen segéylhívó ha valaki elakad jöjjön egy mobil töltõautó vagy univerzális cserélhetõ akkus legyen mint a csereüveg régen.
De nekem akkor sem teszene egy ilyen autó, aminek nincs hangja, egyébként 300-400 km-t ha ekbirna menni, megvenném, de lehet, hogy a hangja miatt mégsem venném meg. A másik probléma, hogy nem hinném, hogy olcsóbb lesz, mint egy hagyományos benzines autó, fõleg ha egy olyan akkut tesznek bele, ami több száz km-t kibir.
istenem -.- miért függne a vezetési stíustól?nem függ a vezetési stílustól az belsõ égésû motor ott nem állítod le dugóba a motort ugyanúgy fogyasztja a benzint vagy olajat, de az elektromos motor nem használ áramot ha nem megy szval itt már nemigen a vezetési stílustól függ. Persze egy kicsit függ, de ha télleg amiatt fogyaszt sokat akkor gratula annak aki úgy tud vezetni, ink ne üljön autóba
Elég lenne 2-300km is, ha max 5 perc alatt lehetne tölteni(vagy akkucsomagot cserélni cseretelepnél) és megfelelõ töltõhálózat lenne hozzá. Ugye van az a koncepció hogy csinálnak egy akkucsomag szabványt, az aksit csak bérled és ha merül bemész egy kútra, cseréled egy már feltöltöttre és mész tovább, amit otthagytál meg feltöltik szépen.
a töltési idõtõl függ és öbbet kell vele foglalkozni minden nap felrakni ha elfelejtem holnap mehetek gyalog de olyan 3-400km-t azért mennie kéne ha meg pl fél h a töltése (ilyen nincs) akk az perfectó lenne
ha egy töltéssel elmegy 500km-ert. De inkább a baj, hogy mennyi ideig tölti. Tankolás max 5perc és újabb 500km pl, de elektromosnál? Otthagyom estére? Olyan meg nincs , hogy nem függ vezetési stílustól. Benzinesnél is számít fogyasztásban.
Hát legalább 1000 kilométert és ne függjön attól, hogy hogyan közlekedek vele. Nagypapásan, vagy épp sportosan.
Egy munkahét (5nap) átlagos városi autózás mellett, napi 50-60km-rel számolva. De egy 500km egy feltöltéssel lenne a kényelmes.

Hogy lehet megcsinálni hogy 1.6 benzines autón mit kell tuningolni h nagyobb legyen a teljesítménye? Konkrétan egy golf-ról lenne szó és menyivel enne többet?

Legjobb válasz: vegyél inkább nagyobb motorú autót jobban jársz igy csak az életartamot fogod röviditeni..

vegyél inkább nagyobb motorú autót jobban jársz igy csak az életartamot fogod röviditeni..
alaptuning: sportdob, sportgyertyák, sportgyújtáskábelek, légszûrõ, Ha jobban beleakarsz menni akkor:fõtengely centíróztatása, kovácsolt hajtókarok, dugattyúk, kompresszor vagy turbó, vezérmûtengely, nagyobb injektorok, és még egy pár módosítás és egy szaki aki megírja az ecu-t.De ha megvan jól épitve akkor hülyeség hogy az élettartam rovására menne..
75 LE-ös?
A kérdező hozzászólása: igen anyi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!