Találatok a következő kifejezésre: Egy anya a lányán ha (23 db)

"akkor ti is csak vizzel mossátok? boccs, de akkor ha orálra kerül a sor nem tudom.. vagy azt nem szoktátok?" Szerinted aki csak vízzel mossa az büdös vagy mi??Én is csak vízzel mosom, és van nemi életem.Ebbe beletartozik az orál is, de ott sincs semmi gond...Ha valaki tiszta, ápolt annak nincsen szaga ott lent..Mivel a flórák egészségesek, nincs nõgyógyászati probléma így nem okoz gondot a szag sem, mert nincs.. El kéne gondolkodnod, hogy régen (és nem megyek olyan vissza az idõbe) 20-30 évvel ezelõtt nem volt csak szappan és tiszta víz..Mégsem volt ennyi nõi problémákkal küszködõ nõ..
Azért, mert vízzel a legjobb! Olvass csak utána! http://www.korutiorvosicentrum.hu/nogyogyaszat/noi-intim-hig..
Nem feltétlenül okoz problémát, de ha valaki érzékenyebb, vagy a tusfürdõ-szappan olyan, akkor bizony gondot okozhat odalenn, mert "kimossa" a hüvely és a nemi szerv természetes flóráját a vegyszereivel. A hüvely flórája valóban "öntisztuló", értsd: saját egyensúlyát fenntartja. Ezt külsõ behatásra elveszítheti. Szóval nem minden esetben baj, ha tusfürdõvel-szappannal mosod, de erre van feltalálva a káros vegyi anyagokat nélkülözõ intimmosó, ami nem ugyanaz, mint a tusfürdõ. És valóban elég a tiszta víz is. 25/N
Tusfürdõ meg intimmosó azért van mert van aki megveszi és elhiszi, hogy ezek mennyivel jobbak a víznél. Nem tudom ki hogy van vele, de én is csak tiszta vízzel mosom, nem nagyon merem mással kenegetni magam. Az intim részeken elég érzékeny a bõr, nincs szükségem egy gyulladásra vagy allergiás reakcióra. Értelmét se látom, hogy ilyenért pénzt adjak.
A tusfürdõ és egyéb hasonló dolgok az egészséges flórákat elpusztítják, és ezért van egyre több nõgyógyászati probléma vagy egyre többen vannak akiknek erõs folyásuk van. Én tusfürdõvel zuhanyzom, a puncim felületét természetesen megmosom, de belül nem..alaposabban csakis tiszta vízzel mosom.39 éves nõ vagy. 3 gyermek anyja, és soha még gombás fertõzésem sem volt..Fehérfolyásom sincs..Nõgyógyászhoz rendszeresen járok, akárcsak rákszûrésre..Eddig még semmi panaszom nem volt..
Azért tanítja a lányának ezt, mert így a legegészségesebb. Én sem használok évek óta intim mosakodót és a tusfürdõt is csak ténylegesen kívülre használom ( a szemérem domboknál), a többit pedig tiszta vízzel mosom. Eredmény: semmi bajom nincs. Régebben meg volt. Az intim lemosók gyártói nagyon rosszul járnának, ha nem lennének olyanok, akik elhiszik, hogy az az egészséges.
Azért tanítja, mert ez az igazság. Csak annak a nõi nemiszervnek van szüksége szappanos sikálásra orál elõtt, aminél az egyensúly már nincs meg. Amúgy elég a víz.
Ez egy nagyon értelmes kérdés.... Amúgy tényleg csak és kizárólag a tiszta víz a jó. Öreganyáink sem használtak Lactacyd Feminát.
... MI?XDDDDDD
Nálad tényleg valami nem stimmel?? Fel tettél egy kérdést.Hogy miért tanítja az anya a lányát arra, hogy INTIM helyen csak vizet használjon.Többen megpróbálták neked elmagyarázni, hogy miért nem jó ha szappant, tusfürdõt vagy egyéb vegyszeres dolgot használ az ember INTIM helyen..Ezt megértetted? Felfogtad? Nem arról van szó hogy elfogadott, hanem hogy így egészséges. A többi testrész nem intim hely.Semmi köze a hónaljadnak vagy a nyakadnak a puncidhoz.Azoknak nincs flórájuk, nincs öntisztuló hatásuk, így nem árt a szappan és tusfürdõ használata.. De tovább megyek. Nem árt tudnod, hogy milyen típusú a bõröd.Mert ha túl zsíros akkor nagyon jó egy sima mezei 100 forintos szappan is.HA túl száraz akkor a szappant nem árt ha lecseréled egy megfelelõ tusfürdõre.. Egy normális ember már rég rájött, hogy teljesen felesleges ezreket kidobni egy tusfürdõre, mert semmivel sem jobb egy babaszappannál például..
jesszus, kérdezõ.... hány éves vagy?
..és hogy spórolsz 700at ha nem tusolsz, csak vízzel? :D Lehet velem van a baj, hogy nem nyomom rá az egész flakont a testemre egy-egy tusolásnál, de nálam egy flakon tusfürdõ (400Ft) kb két hónapig is kibírja.. és pedig naponta mindenképp, de megesik, hogy naponta kétszer is tusolok, ha edzek.. :) Arra én is kíváncsi lennék mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: 32
pedig olyanokat kérdezel, mint egy 13 éves....
Nem hiszem el, hogy 32 éves vagy..A kérdéseid egy gyerek szintnek felel meg.. Ha meg 32 éves vagy, akkor hol éltél eddig??Barlangban??
700at nem fogsz spórolni, de az tény, hogy vagy kéthavonta 2-300 forintot megtakaríthatsz, ha nem a guaranás, ilyen-olyan színezett és illatosított gányokat kened magadra, hanem igazi, esetleg természetes alapú szappant használsz. Én intim mosakodásra csak vizet használok, és borotválom magam, de nem csupaszra. Nem vagyok se koszos, se büdös. Vegyszerek és kenõcsök nélkül is tökéletesen tisztán és egészségesen tartható odalenn minden. Testre azért ajánlatos valami jobb szappant használni, mert a víz nem oldja a szennyezõdések egy részét... De valóban semmi szükség ezer-ezerötszáz forintokat költeni ilyesmire. Ha pisiszagú vagy, akkor az pedig vese- vagy húgyhólyagprobléma, azzal orvoshoz kell menni. Egészséges ember, ha pisiliés után kitörli, megtisztítja magát, nem pisiszagú. Ha menstruálsz, akkor pedig odalenn még sûrûbben kell tisztítanod magad, hogya vér ne legyen ott megszáradva, de erre is elég a melegvíz. Csodálkozom, hogy van, aki ezzel nem volt eddig tisztában. Sajnos azok a vckok, amiket súlyos pénzekért árulnak testápolási termék címén, zömmel elég káros vegyi anyagok, amikre semmi szükség nincs, csak kultúránk részévé váltak.
És most beavatok mindenkit, aki eddig nem volt tisztéban, hogy a SAMPONok 90%-a is átverés. Amiben ilyen-olyan gyümölcskivonatot, tejet, mézet, vitamint, ásványi anyagot ígérnek, szintén felesleges megvenni, mert a haj HALOTT anyag, szaru, nem szív fel semmit, nem vesz fel tápanyagot! Esetleg a fejbõr, de ezekben a samponokban több a káros anyag, mint a jó - már ha kerül bele egyáltalán méz és tej, amin õszintén csodálkoznék. Gyógynövényboltokban gyógysampont megéri venni, nem mutatós a doboza, nem reklámozzák modellek, de igazi dolgok vannak benne. A hajat max a fejbõrön keresztül, vagy étkezéssel lehet táplálni, így a samponnál jobb a hajszeszkúra. A divatos samponok tehát szintén felejtõsek. Ez csak érdekesség, mindenki beosztja magának.
A kérdező hozzászólása: és a hajbalzsamok? mert én miota használok egyet nem törik nem száraz a hajam akkor ez hogy lehet? elseve
Az olyan termékek javarészt szíros, olajos cuccok, amiktõl sikamlósabb lesz a hajad. Nem mondom, hogy mindegyik sz*r, de majdnem. Elárulom, hogy ha megfelelõen étkezel, egészségesen, kiegyensúlyozottan, akkor az ilyenek, hogy nem elég fényes/lágy/stb a hajad, maguktól megoldódnak. És szintén spóroltál... :)
Mondjuk a haj szerkezete öröklött tényezõ is. Tehát, hogy ha genetikailag vékonyabb szálú kenheted amivel akarod nem lesz vastagabb. Ami a legdurvább, hogy a haj is öntisztító, semmilyen samponra nem lenne szükség a tisztán tartásához, sõt a zsírosodását is a túl gyakori samponhasználat okozza. Tudom, mert miután láttam a tv-ben kipróbáltuk és tényleg mûködik. Csak az a legnagyobb baj, hogy az elsõ fél év, amíg a fejbõröd visszaszokik a természetes mennyiségû zsírtermelésre nagyon gáz, tehát élethelyzettõl függ mennyire megvalósítható.
A kisajkakon belül én sem szoktam szappanozni, de a nagyajkaknál igen. Az a lényeg, hogy a hüvelyt nem szabad mosni, mert öntisztuló.
Teljesen megértem a 21:03-as válaszolóval.. Sajnos hozzá hasonlóan vagyok én is nagyon érzékeny, és nekem sem mindegy, hogy milyen tusfürdõvel tusolok, fõleg, hogy ebbõl mennyi jut az intim területekre... de ugyanúgy egy illatosabb öblítõ miatt jártam a nõdokinál, aki megerõsítette, hogy attól lehet bajom, mert a bugyim vonalában voltam irritált, plusz a gombásodás belül.. pedig csak a bugyin keresztül érintkezett a bõröm az öblítõvel. :P Persze máshol nem kezdte ki a bõröm az öblítõ amúgy. Se melltartónál, se felsõk vagy nadrágon keresztül.. Szóval azért nem olyan mindegy, hogy mit és mennyit kensz az érzékenyebb területekre!! Azaz lehet sokaknál mindegy, de vannak, akiknél nem.
Kedves 21/L neked még nem volt bajod, de hidd el, hogy vannak olyan érzékeny emberek. Pl én. Egy évben kb 5-6 hüvelygombám van, mind mosószertõl (a bugyin, ugye), vagy gyógyszertõl, mielõtt leálltam vele, azelõtt a fürdõcuccoktól is volt. Elég sokszor megyek nõgyógyászhoz is, és rengeteg hasonló nõvel találkoztam már. Gyakorlatilag minden alkalommal összeismerkedem valakivel a váróban, aki mélyen egyetért :) Sajnos elég nagy csapás ez. Jó, én extrém eset vagyok, nyilván ez ritka, de sajnos a tusfürõk, egyes szappanok, stb elég agresszív anyagokat tartalmaznak és sokaknak okoznak gondot.
Uramisten! Kívül teljesen mindegy, hogy mivel mosod, moshatod akár sósavval is, ha neked az jó. Na jó, azzal nem. De szappannal, tusfürdõvel, akármivel kívül! Teljesen mindegy, olyan mint a tested többi bõrfelülete. A különbség az, hogy közel van a hüvely, ami valóban öntisztuló, és nem kell neki plusz mosószer ahhoz, hogy tisztán tudja magát tartani. Sõt, ha netalántán belekerül valami szappan, tusfürdõ, az érzékenyebb fajtáknak felborulhat ez a természetes öntisztuló rendszere, aminek következtében nagyobb lenne a veszélye annak, hogy elkap valami gombát, fertõzést. És ezt az öntisztuló-rendszert nehéz lehet visszaállítani a normál kerékvágásba. Ház ezért tanácsolja nagyon sok anyuka, hogy ott lent ha lehet, ne használjunk semmit, mert fennáll ennek a veszélye. De szerény véleményem szerint annyi tusfürdõtõl, amennyi oda kell esetleg borotválkozás közben, vagy amúgy is, annyitól senkinek nem lesz semmi baja. 21/L
az az érdekes, hogy nekem anno (vagy 10 évvel ezelõtt) pont a nõgyógyász ajánlotta az intim mosakodót....
33 éves vagyok, mindig csak babaszappant használtam.Semmi szir-szar, ilyen-olyan pancsokat.
Az intim lemosó nem tudja visszaállítani a flórát. Segít megtartani, de ha felborult az egyensúly, nem tudja visszaállítani. Sajnos tapasztalat.
Ha már baj van akkor jo az intim lemoso estleg besegít visszaállitani a florát, de a nogyogyászok nagy része is a tiszta vizet javasolja.
Nem, az nem elfogadott, mert nem oldja fel a sima víz a bõrön lévõ szennyezõdéseket, zsírt.
A kérdező hozzászólása: és van olyan aki csak simán vizzel tusol minden testrészén?akkor az is elfogadott? spórolnék havi 700at
Akinek genetikailag kilóg a kisajka azzal sincs gond.Egyszerûen vizzel megmossa és kész..Miért kell ezt túl bonyolítani? Amit használsz a testedre tusfürdõt az úgyis a lábad között folyik le, és bizony nem árt a tiszta vízzel való zuhanyzás..
errõl még én sem hallottam, de ha ez ennyivel jobb, ahogy mondjátok, utána fogok nézni, mert érdemes lehet akkor leállni az intim mosakodóval
Én kivül mindig alaposan intimmosót használok, de a hüvelybemenetnél csak tiszta vizet, és nem büdös:) túl vagyok a harmincon és soha nem volt folyásom, vagy bármilyen nõi bajom! Normál a hüvely ph-ja ellentétben több ismerõssel akik vakaróznak, állandóan hüvelyfolyásuk van stb.Barátnõm is átállt arra, hogy a hüvelynél csak tiszta vizet használ, két hónapon belül elmúlt a viszketése, folyása.Szóval a tiszta vízre szavazok, de a kell az intimlemosó és tusfürdõ a külsõ részekre a konfort érzetem jobb akkor.
Ha már viszketsz, akkor már az egészséges egyensúly felbomlott, és több, mint valószínû, hogy a gombák kerültek többségbe. Keress fel egy nõdokit, aki kikezel, és ezek után tusfürdõt pláne ne kenj oda, és tényleg lehetõség szerint csak vízzel mosd, miután helyrejöttél. Anno krónikusan mindig volt valami bajom, és az utóbbi hónapokban kezdtem ráérezni, hogy milyen jó is, ha nincs semmi gond. Azóta én is csak óvatosan mosom, sõt leginkább csak vízzel az érzékenyebb részeknél.
Belül valóban öntisztuló. De kívül csak megmossa, nem?
Nézesd meg orvossal, ha õ nem talál gondot én a helyedben vennék egy Genia92 kúpot, ez helyre állítja a hüvely flórádat és utána már felejteném a tusfürdõket, lemosókat.
Tudomásom szerint nektek nem kell tusfürdõt meg szappant odanyomni. Elég az ha végigfolyik a habfürdõ és ott is érni fogja az elég neki. Nekünk srácoknak kell mondjuk.
Most offolok, de ez komolyan így van? Nekem ezt miért nem tanították meg? Basszus, akkor ezért viszkethet már egy jó ideje ott lent? Mindig sokat teszek rá tusfürdõbõl, mert azt hiszem, attól majd elmúlik a viszketõ érzés. Sosem mostam csak sima vízzel.. És helyre lehet még hozni valahogy?
Kedves 13:33, ha már viszketsz, akkor ott fertõzés, vagy gomba van. Ovisan elmagyarázva ez úgy néz ki, hogy vannak jó bacik és rossz bacik, ezek békében, egyensúlyban élnek és ezek alkotják a hüvely flóráját (de ugyanez van pl a belekben, gyomorban, szájban...). Ha kimosod a bacikat, az egyensúly megbomolhat (egyéni érzékenységtõl függ, hogy mennyi után történik ez), és akkor kezelés kell. Menj el a dokihoz, ír neked valami kenõcsöt, tablettát. És legközelebb ne sikáld magad tusfürdõvel, mert az a legrosszabb, még színezék és illatanyag is van benne. A természetes szappanok még elmennek, de feleslegesek azok is. Az intim lemosó oké, de felesleges, azoknak van, akik nem bíznak atestükben, és kenni aranak magukra vmit... Valóban elég a víz.
NEM SZABAD INTIMLEMOSÓT HASZNÁLNI! A hüvelybe pedig SEMMIT sem szabad önteni!
Amúgy meg inkább veled lehet a baj, ha pisiszaga van..
Képzeld. Én csak vízzel mosom, és láss csodát! Nincs pisiszaga, nincs büdös véres szaga (bár már tampont használok), szõrtelenítek - és a barátom imád kényeztetni, és egyáltalán nincs rossz szagom. És jó lenne ha nem néznél mindenkit ápolatlannak csak azért, mert te a sok eszeddel szappannal és különbözõ vegyszerekkel mosod..
A kérdező hozzászólása: értem de pisiszaga lehet szerintem csak vizzel. és akkor nem is szörtelenitetek ti ott lenn?mert arra gondoltam hogy beleragad pl a vér a szörbe stb meg a pisiszsgot beveszi Amikor ilyen kérdést tesz fel valaki nekem az jön le, hogy "istenem, vannak még ilyen buta emberek??" Nem tudom te hogy csinálod, de ha én pisilni megyek akkor szépen kitörlöm a puncimat és láss csodát..nincs pisiszag. Attól hogy te szappannal vagy egyéb vegyszerrel mosod magad alul még ugyanúgy lehetsz pisiszagú is.. A szõrtelenítésrõl is adok egy kis felvilágosítást.Sokan azt hiszik, és gondolom te is, hogy csak azok ápoltak, és higiénikusak akik csupaszra borotválják a szõrzetet.Pedig a szõrzetnek van védelmi alapja is..De nem attól leszel ápolt, higiénikus, hogy szõrõs vagy vagy csupasz, hanem a megfelelõ tisztán tartástól.Attól hogy valakinek alul dzsungel van még tökéletesen tisztán tudja tartani magát. Vannak lányok akik csupaszok, és mégis büdösek, ápolatlanok..A pisiszag (bár nekem ilyen sosem volt, pedig csakis vízzel mosom) szintén hiányos ápolás következménye és nem a szõrzet eredménye..
A kérdező hozzászólása: és akinek eléggé konkrétan kilógnak a kis ajkai a nagy ajkai alol mert olyan genetikailag az mit csináljon?
A kérdező hozzászólása: értem de pisiszaga lehet szerintem csak vizzel. és akkor nem is szörtelenitetek ti ott lenn?mert arra gondoltam hogy beleragad pl a vér a szörbe stb meg a pisiszsgot beveszi
Mindenféle vegyszer csak tönkre teszi a hüvely Ph.-ját, ezért jobb a sima meleg víz.
A külsõt lehet szappannal, de belül, a kisajkaknál már nem szabad szappanozni. Én kiskoromban mindig szappanoztam belül is, folyamatosan húgycsõgyulladásom volt..
Basszus! Ez most komoly? Gyerekkorom óta mindig szappan mosakszom ott lent. És tényleg elég csak a sima víz? Nagyon köszönöm ezt a topikot. És bocs, hogy ultra hülyének tûnök, de akkor tisztázzuk már. A külsõ szeméremajkakat lehet szappanozni, de a kisajkakon belül, a hüvely bejáratához már ne jusson szappan? Jól értem? Belenyúlni természetesen én sem szoktam. De akkor ezek szerint a kisajkak között sem szabad szappanozni?
A kérdező hozzászólása: akkor ti is csak vizzel mossátok? boccs, de akkor ha orálra kerül a sor nem tudom.. vagy azt nem szoktátok?

Egy anya látja a lányán ha már nem szűz?

Ezért azért kérdezem mert van egy 19 éves barátom, akivel még csak pettingelünk. Anyu azt mondta hogy hiába akarom majd eltitkolni ha már nem vagyok sz?z, mert ? ezt úgyis észreveszi! Nah de mib?l...? 15 éves lány.

Legjobb válasz: " Ezt azért kérdezem..." *bocsi félreírtam*

A kérdező hozzászólása: " Ezt azért kérdezem..." *bocsi félreírtam*
A kérdező hozzászólása: Pfff nem hireszteltem semmit. Itt segítséget kérek KEDVES emberektõl. A beszológatástól kímélj meg...thanks.
Nem mind1 neked h mit hiszünk róla, szûz-e vagy sem? Mit kell ezt nagy felháborodva reklámozni? Ettõl nem leszel menõ.. Max az isiben..
A kérdező hozzászólása: NEM SZÛZ!
Csak figyelmeztetni szeretnélek!Itt az egyik hozzászóló irta a hüvelykúpot.nos:azt neked még elég nehézkes használni, mert eddig nem éltél folytonos nemi életet. magyarul:kell hozzá pár hónap aktív nemi élet, hogy azt te normálisan fel tudd helyezni!Egyébként nagyon rendes barátod lehet, hogy õ már 19 és eggyüttvagytok régota, de megvan szex nélkül is--sztem szûz--
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget :) amúgy 8 hónapja vagyunk együtt.
KAMU!!! :D Dehogy veszik észre, szerintem még a legfigyelmesebb anyuka sem lehet benne biztos. Más miatt is változhat egy ember viselkedése. Szerintem is, csak azért mondja, hogy ne tedd meg. Nálam 2, 5 éve nem vette észre.
jajj bocsi félre néztem:S:$ hát ha 15 vagy...még1szer bocsi:D akko van mondjuk beleszolása de akko se naon..., me már a mai gyerekek már naon korán kezdik, és ha télleg naon szereitek egymást és megbiztok egymásba akkor meg hajrá;)anyud nem evszi észre mondom, ha el nem fog vinni nõgyógyászhoz....!és bocsi...
Mióta vagytok együtt???? ha azért már régebb óta akko anyud már ne naon szoljon bele ebbe, meg h fõleg 19 éves vagy?!?! azé ez már mein:D de vannak féltõ anyukák, enyém is az! És már lefeküdtem a barátomal és mégse vette észre rajtam, max h naon boldog voltam és tök jó volt a kedvem, de fizikailag tuti h nem veszi észre, ha nem visz el egy nõgyógyászhoz:S
szeritnem ezzel csak fenyeget, hogy megtudja ugy is, nem pedig azért mondta mert megtudná agy látszana rajtad. hisz az emebrnek sokszor van amugy is ingerült kedve sokszor boldog sokszor szomoru, igy hangulatálltozásbol nem hiszem h feltünne neki. csak épp attol fog feltünni hogy ha egyszer megtörténik és hazamész és miközben anyáddal beszélsz folyton arra gondolsz h most akkor észre vette e vagy nem. és ettöl állsz majd furcsává és aggodová, és abbol emg lekövetkezteti h épp a barátodnl voltál mi történhetett h ilyen zaart vagy. ha nem akarod h anyám megtudja akkor viselkedj ugy mintha nem történt volna semmi mert ugy nem fogja megtudni csak ha elkezdesz paázni h jaj jaj biztos észreveszi. mindig a para buktatja le az embert. de elöbb utobb ugy is ráfog jönni ha mosdjuk már 3 éve jártok h a gyerek azért 18 évesen három é alatt már csak nem szüz....na de ki tudja mi lezs 3 év mulva. a lényeg h nem parázz ha leakarsz ele feküdni ugy érzed itt az ideje ne az anyád miatt ne tedd meg.
így van. ha megértõ és gondos anyuka akkor biztosan észreveszi a viselkedésedbõl. (kicsit ingerültebb leszel) mellesleg beszéld meg vele, h ezt szeretnéd meg tenni. szerintem nem fog bele szólni, de ha le szeretnél majd feküdni a barátoddal feltétlenül menj el nõdokihoz elötte és kérdezd meg tõle milyen védekezési módszert ajánl egy 15 éves lánynak. sztem csak a gumit fogja ajánlani, de ha abban nem bízol mond meg neki és kérhetsz még vmit (pl hüvelykúpot).
Konkért fizikális tünetei nincsenek, de a hangulatod, kedved megváltoztatja, amit észrevesz egy jó szemü anyuka. Az anyák sokszor sokmindent megéreznek, nem kell nekik szóval elmondani. Ez nálam is így volt, útólag jöttem rá, hgoy anyám mi mindent tudott, amirõl nem beszéltem neki. De ha ilyen anyukád, hogy így figyel rád, akkor beszélgethetnétek is róla:-)
Nem, nem veszi észre, nem lesznek külsõ jelei...(most tudnék idétlenkedni azzal, hogy hacsak nem terpeszállásban fogsz járkálni s közben vigyorogni:D) komolyra forditva a szót kicsit azokban a napokban "más" lehet a kedved, de nem lehet ezt észrevenni csak úgy ránézésre
megérzi egy anya szerintem
Nekem ne püffögj kicsi csíra, elõttem "hiresztelted"! Legalább tudnád mit tagadsz le: A kérdező hozzászólása: NEM SZÛZ!

Normális az ha egy anya azt mondja a lányának, hogy ha szül akkor mehet a háztól?

felmerült, hogy abbahagyom a fogamzásgátló tablettát, mert nincs rám jó hatással. Erre anyám kiborult, hogy biztos gyereket akarok, és ha úgy van mehetek a barátomékhoz, pedig ez nem igaz. 20 éves vagyok

Legjobb válasz: Aki az utcára teszi az állapotos lányát az a szemembe nem anya. Egy anya támogatja és segíti a gyerekét ha annak szüksége van rá, egy anya vigaszt nyújt a bajban, egy anya nem kér nem ítélkezik és nem dob el soha magától. Azért mert ez egy igazi anya dolga. Ráadásul a saját unokáját is az utcára dobja, mégis hogy van szive az ilyen nõknek.

Aki az utcára teszi az állapotos lányát az a szemembe nem anya. Egy anya támogatja és segíti a gyerekét ha annak szüksége van rá, egy anya vigaszt nyújt a bajban, egy anya nem kér nem ítélkezik és nem dob el soha magától. Azért mert ez egy igazi anya dolga. Ráadásul a saját unokáját is az utcára dobja, mégis hogy van szive az ilyen nõknek.
Azért erõs megfogalmazás, de az érthetõ, ha valaki nem szeretné, hogy utána rálõcsöljenek egy gyereket. Hangsúlyozd ki, hogy tényleg egészségügyi oka van, és gondoskodtok a felelõsségteljes másfajta védekezésrõl.
Minek szülsz anyád nyakára , hogy képzelsz ilyet? Jönnek a felháborodásukkal. Mintha régen nem így lett volna sok helyen, hogy több generáció élt együtt. Sõt most is elõ fordul. Attól mert egy lány otthon lakik és babát vár nem jelenti azt hogy az anyjának szül és nem gondoskodik majd a gyerekrõl. Csak a mai világban nem olyan könnyû ám megéli, házat fennt tartani. A családoknak szülõknek pedig pontosan az a dolga hogy össze tartsanak segítség egymást. Vagy az anyukáknak csak addig a gyerekük a gyerekük amíg minden oké, ha már nem akkor viszlát mehettek ahová akartok?
Beszélj vele, hogy nem akarsz még gyereket és védekezni fogtok másképp. Egyébként nem mondom azt hogy normális, ha egy anya ilyet mond, DE gondolj bele a helyzetébe: még te is gyerek vagy, gondolom õk tartanak el, persze hogy megfordul a fejében, hogy "biztos azért hagyod abba, mert babát szeretnél". Egyébként meg miért ne beszélhetné meg egy 20 éves lány az anyjával ezeket a dolgokat. Szerintem ha jó a kapcsolatuk, simán meg lehet ezt beszélni, én is kikértem anno az anyukám véleményét.
Nem értem, 20 éves felnõtt nõként miért kötöd édesanyád orrára, hogyan védekezel? Miért kell róla tudnia, ha te másfajta fogamzásgátlóra váltasz?
Persze, nyilván jó kapcsolatuk lehet, ha az anyja ilyet feltételez róla, meg ilyen kedvességeket vágott a lánya fejéhez. Ez valóban azt bizonyítja, hogy remek a kapcsolatuk. :S Én tartom magam ahhoz, hogy az anyának ehhez semmi köze. Meglátszik, hogy a kérdezõéknél is egyoldalú egy jó kapcsolat, mert az anyuka bizalmatlan és bunkó a lányával.
Én anyám hasonlót mondott, hasonló helyzetben. "magadnak szülj kisanyám" ezt mondta. Azt elvárta, hogy a lakásunkat fentartsam, felújítsam, szépítsem. 32 évesen alapítottam családot, el is mentünk albérletbe. Most várjuk a 3. babát, de most sem érdekli õt az unokái. nagyritkán idejön, de a 1, 5 éves kislányomat "a kislánynak' nevezi, nem a nevén..... Röviden, szerintem lehetsz te majd 30 éves is, akkor is ilyen marad nálatok is a helyzet. Soha nem lesz jó nagymama.
Én ugyanezt kaptam 21 évesen, ki is tett. Ennek 9 éve és azóta nem is rendezõdött a viszonyunk. Nehéz volt de már a 3.- ik babám lesz és õk kárpótolnak. Nekem szerencsére jó házasságom lett, megvan mindenünk, máig nem értem hogy bírja ki, hogy kimarad az életünkbõl .
Annyiban igaza lehet anyudnak hogy ha már szülsz akkor illik saját magadat és a babát is eltartani önállóan.

Kiben van a hiba, ha egy 13 éves lány teherbe esik? A szülôben (anyában) vagy a lányában?

Tegyük fel, van egy 13 éves lány, aki nem jár discozni, tanul rendesen, otthon is besegít, mert az anyjának szüksége van a segítségére, egy óvodáskorú gyermeket felügyel reggeltôl estig, mert az anya 'lepasszolja' neki... Aztán megismer egy nála jóval idôsebb férfit, akitôl 'szeretet' kap, figyelmet... De ennek kõkemény ára van: a férfi elvárja a szexuális együtt létet. A lány teherbe esik, nem mer/nem akar szólni az anyjának... És 9 hónap múlva születik egy gyermeke... Tehát gyermekként gyermeke születik... Kiben van a hiba ebben az esetben?

Legjobb válasz: Ez egy szép költõi kérdés. Anya és a férfi.

Ezt a kérdést most találtam, a legfõbb hibás anyukád és a pasas. Valahol te is, de te a legkevésbé, ilyen gyerekkorral. A hülye pasasnak mi3rt gyerek kellett? Õ mennyi idõs volt akkor?
Értem. Sajnálom h. ilyen gyerekkorod volt!De tisztellek amiért mindent meg teszel és arra törekszel h. a te gyereked ne élhesse át amit te! Sok sikert az életben! Remélem hejre jönnek a dolgaid. (24-es)
"Hibás pedig abban vagyok, leírom mégegyszer, hogy a saját anyám életét így elrontottam... " Nem. Õ rontotta el a tiedet. Õ felelõs érted és nem fordítva. Az, hogy õ ezzel nincs tisztában, más tészta.
Egy gyerek sose kéri, hogy megszülethessen, azt a szülõk akarják! Miért lennél azért rossz, mert arra vágysz, amire minden ember? Szeretetre? Minden tettünknek az a mozgatórugója. Egész életünket, tetteinket, látásmódunkat, gondolkodásunkat az anyához való viszony határozza meg. Ebbõl tovább lehet fejlõdni, de ez az alapja mindennek. Te csak egyszerûen szeretetre vágytál, mint mindannyian, de sajnos nem kaptad meg. Az, hogy anyád azokat vágta a fejedhez, amiket, NEM a te hibád. Próbáld ezt elfogadni és a kislányoddal szemben ugyanezt a hibát ne kövesd el. Kívánom, hogy találd meg azt a férfit, aki igazi párod lehet és rengeteg szeretetet kaphatsz tõle.
Nincs annak semmi értelme, hogy valaki beolvasson neked. Eleget hallgattad már azt. Attól semmi se lesz jobb. Attól lesz jobb, ha elõre nézel és vigyázol a gyerekedre és szereted és normálissá neveled õt. Mindent megtanulhatsz még, túllépni a múlton, kapcsolatokat építeni, mindent.
A kérdező hozzászólása: Anyám volt a gyámja 18 éves koromig. 4 Éven át. Ô vigyázott rá, amíg suliban voltam... Bâr közben a lány késsel játszott, forró kávéval arcon öntötte magát, volt, hogy leesett az ágyról, ráesett a szétszerelt kiságy egyik része, az asztal sarkába beverte a fejét, ahogy leesett az ágyról... mindezt anyám mellett... ez az ô 'nevelése', vigyázása volt... sôt... a kezét is megégette, meg társai... sorolhatnám... de a gyámügyesek nem akartak minket elválasztani, ezért nála maradhattunk... mert egy 14-16 éves és egy 2 éves gyerek nem kell ugyan oda...
A kérdező hozzászólása: Én tényleg nem azt várom, hogy bárki is jókat mondjon nekem... Én egy fillért sem kértem és nem kaptam... Még innivalót sem fogadtam el, még ha szomjas is voltam... Sôt...Egyszer kaptam egy csokit, nem tôle..., másnap vettem egy ugyan olyant én is annak, akitôl kaptam. ... Engem sosem motivált a pénz vagy hogy kapom valamit... A szeret igen, de az más... Az az a dolog, amit nem kaptam meg, pedig igyekeztem otthon elérni... És nem tudta anyám, kivel barátkozom. Ô elvolt az alkohollal, apámmal meg közben az új párjával is... Nem a legpéldamutatóbb... De én nem akarok olyan lenni, mint ô. Nincs senkim... Sosem sikerült egy normális emberi kapcsolatot kialakítanom... Barátit sem... Igyekszem bízni, de nem igazán megy... Hibás pedig abban vagyok, leírom mégegyszer, hogy a saját anyám életét így elrontottam... Megmondta... Tönkretettem az életét... Ezzel, hogy ilyen elfuserált vagyok... Tehát csak erre van szükségem... Hogy valaki jól beolvasson talán... vagy nem is tudom... megerôsítésre, milyen ... rossz vagyok. mert tudom, de nem elég, ha csak én szidom magam, amiért így elbántam anyámmal.
Az elejétõl fogva te neveled a gyereket? Egyedül? Szerintem elsõsorban a szülõ jobban oda kellet volna figyeljen rád de ne rágd magad ezen bele fogsz õrûlni!
Legfokeppen az anyukad es a pasi ( nem neveznem amugy embernek az ilyet) hibaja.. 1. anyukade azert mert nem figyelt rad kellokeppen.. 2. a pasije ha allt a himbilimbije akkor elegitse ki magat ne egy 13 eves lany eletet tegye tonkre... 3. valamilyen szinten a te hibad is de a tied legkevesbe.. hogy miert? nagyon befojasolhato egy 13 eves lany, es nem mondtad neki eleg hatarozottan hogy NEM...... amugy ki ez a csavo?... es fejet hajtok elotted azert mert nevelsz egy gyermeket egyedul szinte minden segitseg nelkul
Azért van szükséged arra, hogy valaki beolvasson neked, mert ezt kaptad egész gyerekkorodban! Mindenért hibáztatva voltál, ahogy anyukád mondta, az õ életéért is. Gyerekként ezt megszoktad, és most is szükséged van rá... de ezen felül kell majd kerekedned!! Anyaként szerintem tudhatod, hogy nem a gyerek felelõs azért, hogy tönkreteszi, vagy épp boldoggá teszi az anyja életét! Ez a te hozzáállásodon múlik. Sajnos vannak ilyen szülõk, akik a gyereket hibáztatják azért, amit õk maguk nem tudtak megoldani, anyud is ilyen. Ez az õ hibája, és az õ baja. Egyáltalán nem volt jó anya. A saját hibáit nem látja be, ezért rávetíti másra. Esetleg keress rá hasonló pszichológiai témájú írásokra, van ahol kérdést is lehet ingyen feltenni pszichológusnak. Megértheted, hogy anyukád miért viselkedett veled így, és megoldhatod azokat a problémákat, amikkel te küzdesz: önostorozás, önhibáztatás, és a magány. Hidd el, senki sem tökéletes, biztos volt, amit te is rosszul csináltál, de más gyerek sem tökéletes, anyud viszont a legrosszabb szülõk közé tartozik! Próbálj meg ismerkedni, barátkozni! Ezekre, amiket írtál, hogy rosszul érzed magad miattuk, próbálj úgy gondolni, hogy fel tudod dolgozni, és amit tanulsz belõle a hasznodra fog válni, jobb ember leszel tõle, és fõként jó anya lehetsz!!! Hogy a te kislányodnak ne úgy kelljen felnõnie, mint neked! Egyébként nagyon ügyes vagy, nagyon jól csinálod a dolgaid! Ne add fel soha, gondolj arra, hogy csak a lányod a cél, az õ boldogsága, és persze a sajátod is!! Úgy érzi majd õ is jól magát, ha te is jól érzed magad!
Nagyon sajnálom Kérdezõ, hogy magadat hibáztatod anyád elrontott élete miatt. Nem nagyon tudom mit mondjak, mert annyira nyilvánvaló, hogy nem a te hibád, hogy anyád élete olyan, amilyen. Ha õ sosem szeretett téged, akkor mit várt tõled? Te tudnál olyan lenni a saját gyerekeddel, amilyen õ volt veled? Vagy feltételeznéd, hogy a gyereked majd bármi olyat tesz, amiért azt gondolod, hogy elrontotta az életed? Ha jól sejtem a leírásod alapján, a válaszod nem. Aztán gondold végig a saját életed, és úgy tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban te tetted-e tönkre anyád életét, és nem õ saját magának?
Kedves Kerdezo, foglaljuk ossze mit tudunk: anyad alkoholista volt, apadat csalta, es annyira sem torodott a lanyaval hogy eszrevegye: terhes lett 13 evesen. Most oszinten: ebbol az kovetkezik hogy te tetted tonkre az eleted? Hat a nagy lofuttyot, kedves. Anyad tette tonkre a sajatjat, es gozerovel dolgozott azon hogy a tiedet, sot a gyerekedet is tonkretegye. Ha valaki szemrehanyast tehet ebben a viszonylatban, akkor az te vagy. Remelem azert a fickot a gyamugy hivatalbol megrangatta, es birosag ele kerult az ugy.
A kérdező hozzászólása: Miért? Ott teljesen más a történet!!! A kedvenc sorozatom amúgy. :D Abban 16 évesem, egy vele egykorútól esik teherbe Lorelai, aztán tény, hogy egyedül megy szülni, megromlik az anyja kapcsolata a lányával, de mégsem olyan ez, mint az enyém! És Lorelai igazán jó anya, annyi, .hogy nem.tud fôzni :D :D húh, .de imádom ôket! :D
csak engem kezd egyre jobban a szívek szállodájára emlékesztetni a sztori
Én tisztellek azért, hogy egyedül segítség nélkül képes vagy nevelni a lányodat! Itt a pasi volt a legjobban a hibás!!!! Hogy lehet ilyet csinálni egy fiatalkorú lánnyal??? Nem semmi mik vannak! Ne törõdj anyukáddal sem! Eddig is meg voltál nélküle ezentúl se kérj tõle semmit! Nem anya az ilyen!!! Remélem jórafordul az életed, találsz egy olyan férfit, aki nagyon fog benneteket szeretni!!!!
A kérdező hozzászólása: Tavaly elköltöztünk már. ... Azóta nekem esett az utcán, és ütött ahol ért... meg ilyenek...
Anyád egy proli r*banc, kérdezõ. Undorító, aki egy pali kedvéért tojik a gyereke fejére, és még le is passzolja neki a saját gyerekét! Amint lehetõséged lesz, lépj le otthonról és többet anyád felé se nézz! Lecsuknám, de úgy, hogy rárohadjon a lakat, azt a pasit meg, aki téged teherbe ejtett, kasztrálnám.
A kérdező hozzászólása: Tanulni természetesen muszáj, mert 8 általánossal mit tudnék kezdeni? Azzal manapság takarítani sem kellenék, pedig a takarítók nem valami nagy becsben tartott emberek... Közmunkán is voltam... ott is volt pár friss érettségis meg ilyenek... Tehát az érettségink sem ér sokat... A közmunka meg... életcél? Nem! Abból megélni sem lehet normálisan... Tehát tanulnom kell, aníg lehet. 30-40 Évesen késô lesz.
Örömmel olvasom, hogy próbálsz tanulni, hogy mindkettõtöknek jobb legyen. Most abban a helyzetben vagy, hogy nem szabad sokat töprengeni, a gyermekeddel kell törõdni, ami elég nehéz lehet, hogy nincs, aki támogasson. De gondolj arra, hogy inkább férj nélkül, mint egy rossz férjjel, aki a saját gyerekével sem törõdik. A jövõ hozhat bármilyen meglepetést, ha pozitívan állsz hozzá. A múltat már nem lehet helyrehozni, de a jelenben tenni kell, hogy szebb legyen a jövõ. Boldog lehetsz egy jó párkapcsolatban, vagy találsz jó állást, igaz barátnõt/barátnõket. Ha bármi sikerül ezek közül, akkor el is felejted mi történt. Nézz elõre a szebb jövõbe! :) Hiszen, ha elégedett vagy, vagy éppen boldog, akkor a gyermeked is az lesz. Add meg neki azt a szeretetet, törõdést, ami sajnos neked nem járt. Viszont megfogja hálálni a gyermeked :) Most ott vagytok ketten egymásnak!
Kedves Kérdezõ, te semmiben nem vagy hibás. A szüleid és a gyermeked apja annál inkább.
"pénzért fekszik össze pót apucival hanem pénzért" ???
nem bántásból kérdezõ de nekem van ilyen ismerõsöm és nem pénzért fekszik össze pót apucival hanem pénzért
Naív voltál és buta . De ha így alakult, minek rágod magad ezen ennyi év után is? Anyukáddal nem tudsz kibékülni?
Ti nem emlékeztek, milyen volt 13 évesen? Én emlékszem, nem voltam olyan buta, hogy lefeküdtem volna bárkivel, védekezés nélkül pláne nem. Addigra hatmilliószor az ember szájába rágják, hogy milyen a biztonságos szex, még mielõtt elkezdené a nemi életet. De akkor is a felelõsség a férfié, mert nem igaz, hogy egy 13 éves kislánnyal kelljen kezdenie. Az édesanya elhanyagolta gyermekét, aki másnál keresett szeretetet, de ugyanúgy összejöhetett volna a lány korabeli fiúval, és ugyanúgy teherbeeshetett volna tõle.
A kérdező hozzászólása: Akár mennyit gondolkodom ezen, én a mai napig magamat érzem hibásnak. Pedig ma már 19 éves vagyok... Olyan egy... :/ De persze itt vagyok neki, egyedül élek és mindenki segítsége nélkül nevelem... De ... Azért ma még, ha eszembe jut, úgy érzem én tehetek az egészrôl... Hisz minek nekem szeretet bárkitôl? Fôleg egy idegentôl? És miért nem voltam képes határozottabban azt mondani, hogy nem?! Én tettem tönkre az anyám életét? mindig ezt mondta! Már nem is beszélünk...
Nem felétlenül a szülõben, a gyerekek is teljesen mások. Nekem 3 gyerekem van, ebbõl egy egy földreszállt angyal volt mindig is, egyszerûen nem lázadt, mehetett volna, de elvolt itthon, mindig jól tanult stb a másik kettõ kamaszkorában megõrült, bár nagy hülyeségeket nem csináltak. Vagy csak nem tudok róla, gyereket mondjuk biztosan nem. Szóval szerintem a szülõk és a gyerek felelõssége is. 13 évesen már kicsit több esze lehetne . Az már a szülõ sara, hogy engedi megszülni egy 13 éves általános iskolásnak . A jóval idõsebb férfit meg fel kell jelenteni. Mivelhogy pedofil.
Ficko megy a sittre, ugyhogy a kerdes el is van dontve. Anyuci meg kap egy felfuggesztettet, ha nem volt eleg gondos.
Ja és a pasit ezért akár le is lehetne csukatni.
Egy 13 éves gyerek még annyira nincs tudatában annak, amit csinál, így nyilván nem õt lehet hibáztatni, hanem az anyját, aki nem foglalkozott vele és a férfit, aki gátlástalanul visszaélt ezzel a helyzettel. Amúgy egy ilyen idõs gyerek még bele is halhat a szülésbe. 13 évesen még nincs felkészülve erre a szervezete. Nagyon gáz.
Mindháromban. Az anyában, mert nem nevelte megfelelõen a gyereket, nem törõdött vele eleget és nem világosította kellõképpen fel nem csak szexuális téren. A lányban, mert 13 évesen nem ezzel kell menõzni, hogy megfektetnek, inkább szégyen. És nem utolsó sorban a fickóban, hogy ennyire pedofil.
A kérdező hozzászólása: Nem 'esti kamukérdés'... komolyan itt alszik tôlem pár méterre egy majdnem 5 éves kislány, aki az enyém... De kihordtam egy kisbabát úgy, hogy észre sem vette az anyám... Aztán meg lehordtak a párjával mindennek...
Az anya és a pasi. A gyerek nem feltétlenül tudja felmérni, hol a határ és mik lehetnek a következmények. Erre az anyának kellett volna õt felkészíteni. A pasi meg undorító.
8 Azért ez nem ilyen egyszerû...elõször is, nem mindenkit világosítanak fel ilyen precízen, a másik meg az, hogy lehet, a korabeli fiúk között nem talált olyat, aki meg tudta volna adni azt, amire vágyik: a szeretet. A fiúk még olyan éretlenek és nem mindenkinek van akkora szerencséje, hogy olyasvalaki akadjon az útjába, aki nem él vissza ezzel a helyzettel.
Kedves Kérdezõ! Dehogyis Te vagy a hibás!!! Tiszteletet érdemelsz, amiért neveled a gyermekedet és tanulsz; mindezt úgy, hogy az anyád nem támogat. Õ viszont hibás, hogy lehet, hogy észre se vette? Ha észrevette, segítenie kellett volna mindenben, nem szidni, szégyellheti magát! Remélem, nem erõszakból fogant a gyermek, "elvárja a szexuális együttlétet" ez bûncselekmény volt. Ne hibáztasd magad, sokan kerülnek nehéz helyzetbe, Te helytállsz , és ez óriási dolog! Sok erõt, szép életet Neked!
Elõre nézz, ne hátra, ezt soha ne felejtsd el! Ha kell írd ki minden fordulóban az otthonodban, hogy a szemed elõtt legyen és ne tudd kikerülni a látványát. Tudatosítsd magadban! Kár bárkit is hibáztatni, hiszen nem változtat semmit. A gyereked ott van, te ott vagy, a sorsod így alakult. Attól, hogy hibást keresel, minden ugyanúgy fog maradni. Hülyeség lenne azt mondani, hogy te nem vagy érte felelõs, hiszen de... Mondhattál volna nemet és igen. Mi az a korosztály vagyunk, ahol 13-4 évesen az ember már mindent tud (pedig én idõsebb vagyok nálad), túl van számtalan felvilágosító órán. Az ember lelke máshogy mûködik, ezt megértem. A férfi hibázott, mert felelõtlen köcsög volt, aki tudta hogy szerezze meg azt, amire vágyik. Te hibás voltál, mert nem tudtál nemet mondani és anyukád is hibás volt, mert nem figyelt rád, talán észre sem vette, hogy mit mûvel veled ez a férfi. Egy anyának ne legyen természetes, hogy idõsebb férfi flangál a lánya körül és egy anyának igenis tûnjön fel, hogy a gyerekével valami gond van, pláne hogy terhes. Ezért mondom azt, hogy ne nézz hátra. Igyekezz úgy nevelni a gyerekedet, hogy vele ez ne történhessen meg és elõre nézz!
Csak így tovább! Ne add fel!
Kerdezo, ne magad ostorozd, nem a te hibad. Egy 13 eves lany nem veletlenul "vedett" a torveny altal, pontosan azert mert nem kepes arra hogy maradektalanul felmerje a cselekedeteinek a kovetkezmenyeit. Gyerek voltal, ami tortent azert semmifele felelosseggel nem tartozol. Sot inkabb legy magadra buszke, hogy a tortentek ellenere gondoskodsz a gyermekedrol. Probalj arra figyelni, hogy a gyerekednek teljes es boldog elete legyen, mert ez innentol kezdve csak rajtad mulik. Ehhez pedig csak az kell, hogy szeresd es figyelj ra.
A kérdező hozzászólása: Egyedül nevelem ôt... Az apja felé sem nézett soha... Tanultam, tavaly érettségiztem... Aztán azon vagyok közben, hogy legyen szakmám...
Miért kéne azt hallgatnod, hogy rossz ember vagy? Én rokonoknál kaptam "esti altatás", bár az nem fajult odáig, de épp elég volt ahhoz, hogy késõbb problémáim legyenek a szexualitással... Nem tudtam azt sem, mi ez, mert nem készítettek rá föl.
Igazán nem tehetsz róla, több figyelmet, törõdést, szeretetet igényeltél volna. Aztán így alakult. Megértem, mert én sem kaptam. Anyám ritkán volt otthon, sokat dolgozott, Apám gyakran kiabált velünk, segíteni kellett folyton otthon... Be is sokalltam sokszor. Én sem tudtam jó döntéseket hozni, azt éreztem nem értenek meg és csak arra vagyok jó, hogy állandóan segítsek, mint egy szolga. Megtudlak érteni! Bár a férfit nem értem, miért nem foglalkozott azzal, hogy még csak 13 voltál? Ez büntetendõ lett volna. Remélem azért a kapcsolatotok mûködik. Anyud nem valószínû, hogy valaha belátja, hogy mire vágytál volna gyerekként és szeretethiányból egy férfi karjába rohantál. Remélem tudtál tanulni a gyereked mellett valamit, hogy normális munkahelyed legyen, mert az sem utolsó egy gyerek mellett. Sajnos túl korán menekültél az otthoni gondok elõl, de már nem tudod megváltoztatni. Nézz elõre, légy gondos családanya és egyéb. Az évek elteltével, talán változnak a dolgok, ne foglalkozz a múlttal. Próbálj meg így is boldog lenni, ha egyébként az vagy a kapcsolatban! Kitartást kívánok hozzá! :)
A kérdező hozzászólása: Nem az, hogy nem tudtam...Nem kérdezte, hogy 'jajj, drága Bözsikém, akarod? ' vagy 'húzzak gumit?' ... hanem csak... csak úgy... értitek... vagy nem... áhh, .mindegy is... egy gyenge pillanatomban vágytam arra, hogy valaki belelovaljon abba, milyen rossz ember is vagyok... vagy nem tudom...
Ez egy szép költõi kérdés. Anya és a férfi.

Normális, ha egy anya veri a 16 éves lányát?

Milyen esetekben elfogadható szerintetek?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem normális, ha egy anya rendszeresen veri a gyerekét, akárhány éves. Ettõl megkülönböztetem azt, ha a gyerek élete során kapott 1-2 nevelõ célzatú pofont, indokolt esetben, de a kettõ egyáltalán nem ugyanaz.

Egyáltalán nem normális, ha egy anya rendszeresen veri a gyerekét, akárhány éves. Ettõl megkülönböztetem azt, ha a gyerek élete során kapott 1-2 nevelõ célzatú pofont, indokolt esetben, de a kettõ egyáltalán nem ugyanaz.
A fogatlan, igénytelen putrikon, a cigányoknál elfogadható, meg más országokban a gettókba de amúgy nem.
Magadtól is rájöhetnél, hogy a verés sosem normális.
A verés soha nem normális!
Ilyen idõs lánynál már nem elfogadható a verés, ami egyébként a szülõre nézve gáz ... Az erõszak csak erõszakot szül. Én elitélem a szülõt aki a testi fenyítést próbálja nevelési céllal alkalmazni...+ 16 évesen biztos nem hagynám , hogy verjenek...
A kérdező hozzászólása: Azért tettem fel, mert nem tudom más családokban hogy van.
Nyilván nem normális, de ezt szerintem te is tudod. Nem is értem, minek ilyen kérdést feltenni, amire te is tudod a választ.
Miért szerinted normális?? Semmilyen esetben!! Ezzel semmit nem ér el max hogy 2 év és búcsút mond
miért veri?amugy elé beteg dolog..
Vannak olyan kamaszok, akikre egyszerûen nem lehet szép szóval hatni. A szomszéd csajból kiindulva, el tudom képzelni, hogy néha csak veréssel lehet kordában tartani egy kamaszt.
Erõszakkal nem lehet gyereket nevelni.

Egy 14 éves lány érettebb a társainál/barátainál, ha az anyja lassan 4 éve meghalt, és az anyja halála előtt 3 évig ápolta őt?

14 éves vagyok, anyukám október 1-jén lesz 4 éve, hogy meghalt. Veserákja volt. Mivel apámmal külön éltek, és semmilyen nagyszül?m nem élt már akkor, így nekem kellett ?t 3 évig ápolnom. Az utolsó fél évben már apu is feljött Pestre, hogy segítsen, de mégis (egy akkor 10 éves lánynak), kemény dolog volt azt feldolgozni, hogy az anyja (mikor már végleg kórházban volt) nem ismerte fel a saját lányát.

Legjobb válasz: Bizonyos dolgokban biztosan érettebb vagy a korodnál, mert jó sokat tapasztaltál és felelõsséget vállaltál nem is kicsit. De azért nem mindenben, légy óvatos ! élet tapasztalatod azért még kevés van, nehogy valaki visszaéljen vele. 27/L

Bizonyos dolgokban biztosan érettebb vagy a korodnál, mert jó sokat tapasztaltál és felelõsséget vállaltál nem is kicsit. De azért nem mindenben, légy óvatos ! élet tapasztalatod azért még kevés van, nehogy valaki visszaéljen vele. 27/L
Igen, szerintem sokkal érettebb vagy.Nem csak a külsõ a kinézet, hanem a felelõsség az ami érettebbé tesz minket.Az anyukádért õszinte részvétem.:( Nagyon rossz érzés lehetett az, mikor tudod, mi fog történni, de látom, te is segítettél és gondoztad anyukádat felelõsségteljesen.Remélem sokat segíthettem és hasznos volt a válaszom!Tarts még ki nagyon ügyes és erõs lány vagy!!És érett is..:)
Igen. Szerintem éretebb vagy jónéhány dologban. Megfontoltabb lehetsz és meglátod a szépet...mármint hogy mindenkinek akkor tûnik fel vminek a léte amikor elvesztette. Õszinte részvétem.:(
Én 18 évesen csináltam ezt végig, és "csak" 1 évig, Anyu agydaganatban halt meg. Még annyi idõsen is egy tragédia, nemhogy 10 évesen :( Szegénykém, erõsnek kell lenned! Igen, érettebb vagy a többieknél, mert hamar fel kellett nõnöd, nincs meg a biztonságot nyújtó hátország, hamar ki kellett szállnod a "fészekbõl". Minden jót neked! Egy 33 éves anyuka
Biztos érettebb vagy, de azért vigyázz, mert ez nem jelent semmit. Van bõven a világban olyan dolog, ami, hiába vagy érett, butaságot hoz ki belõled, nem helyesen fogsz cselekedni. Tudom, hisz én is átéltem. Én 15 voltam, mikor anyám meghalt, elõtte betegeskedett. Apámra nem számíthattam, hisz mindig iszik, pénzt költ. Persze érettebb lettem, de mégis sikerült hülyeséget csinálnom, ami akkor nem annak tûnt.
Szia! 13 éves vagyok.Nekem is elváltak a szüleim . és anyummal éltem. Õ 3 éve meghalt. Én ápoltam egyedül. néha egy két napra jött le nagymamám segíteni . nagyon nehéz volt 10 évesen ezt megtenni nekem is , szóval tudom mit érzel . Amugy nekem is mondják hogy érettebb vagyok a kortáraimnál. Ugyhogy szerintem te is érettebb vagy.
õszinte részvétem:( én is csak azokat tudnám leírni mint az elöttem szólóak:)
Nagyon sajnálom anyukádat!!! :( Egyik nagyon jó barátnõmnek is meghalt az édesanyja rákban , még mikor kicsi volt, és õ nagyon is tudja milyen nehéz anya nélkül felnõni! Te sokkal érettebb vagy a korodnál és olyan dolgokat éltél át, amit más lehet hogy egész hátralevõ életében nem fog!!!!!!

Egy terhes 17 éves lánynak, ha megszül, akkor a z anyukájának kell a gyámjának lenni? Kell egyáltalán gyám? Az anyja, az anyja. Nem?

Legjobb válasz: Amíg a 18. életévedet nem töltötted be addig valóban a gyerek gyámság alatt áll, ez lehet az anyukád de más személy is. Elsõsorban ez a hivatalos ügyekben való eljárást érinti így pl a törvényes képviseletet vagy vagyonkezelést. Ha a 18. életévedet betöltötted ez megszûnik.

Amíg a 18. életévedet nem töltötted be addig valóban a gyerek gyámság alatt áll, ez lehet az anyukád de más személy is. Elsõsorban ez a hivatalos ügyekben való eljárást érinti így pl a törvényes képviseletet vagy vagyonkezelést. Ha a 18. életévedet betöltötted ez megszûnik.
De amennyiben netán férjhez mennél, azonnal nagykorúsít a házasság és többé nem függsz a szülõdtõl!
Akkor õ nagypapád lesz... :DDDD
Minden esetben ugye a gyereked lesz és azon felül: Dédanyáddal: nagy-nagynénid Nagyanyáddal: nagynénid Anyáddal: testvéred Tesóddal: unokahugod Gyerekeddel: unokád Gyereked gyerekével: dédunokád ... Nagynénéddel: unokatestvéred Nagy-nagynénéddel: nagynénéd Unokatestvéred gyerekével: nincs rá megnevezés
Az az anyád vagy az apád testvére, ergo a nagynénéd és a lányod egyszerre, és igen, családi pótlék jár ért. Olyan szexuális pozitúrát még nem találtak ki, hogy új anyád szülessen. És nem, az ellen nem véd. De magas a lecsókolbász világpiaci ára.
. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--
"Köszönöm szépen a gyors és pontos választ. Csak papírok miatt kellett." Miféle elfajzott családban élsz te? Hová kellenek ilyen papírok? Undorító k*cs*g cigány! :S
Az anyád mégis milyen alapon lehetne, te beteg elme?
A kérdező hozzászólása: de lány születik te gyökér!!4!
szerintem terhes :SSS
Ez történik, ha valaki a poént sem érti:D
Te vagy az Géza? Jucus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és pontos választ. Csak papírok miatt kellett.
anyád testvére lesz a nagybácsid vagy nagynénid és egyben a fiad vagy lányod... és fúúúúúúj baz+
Gyere a mamához 76/L

Szerintetek normális ha egy anya megveti a lányát amiért leszbikus?

Barátnőmről van szó, és szerintem elfogadhatatlan.

Legjobb válasz: Hát nagyon szomorú lennék, de nem vetném meg, idõvel beletörõdnék.

Hát nagyon szomorú lennék, de nem vetném meg, idõvel beletörõdnék.
Szerintem nem normális. Engem sem szeret Anyu kifejezetten azért, mert a péniszt preferálom. A saját gyerekedet ilyenért megvetni... nem kéne, hogy gyereket vállalhasson az, aki olyat mond, hogy "szeretem a gyerekemet, kivéve ha..."
Hát elég gusztustalan dolog "unokában gondolkozni", mert mi van, ha hetero lesz, és csak simán nem akar gyereket? Mikor megszülted, vállaltad, hogy felneveled, és SAJÁT ÉLETET adsz neki, nem azt, amit te elképzeltél.
Így van ez eleinte egy fogyatékos gyerek születésekor is, megemészti, aztán rendezõdnek a dolgok. Ehhez idõ kell.
Az unoka dolgot én sem értem.Mi van ha hetero de nem akar gyereket?Vagy valami rendellenessége van és nem tud gyereket szülni? Én jobban elfogadnám hogy a gyermekem homoszexuális minthogy egy néger párja legyen, az ázsiait elfogadnám de a négert nem. A homoszexualitás nem egy betegség ezért nem gyógyítható hisz nincs mit gyógyítani.Az hogy melyik nemhez vonzódunk az születésünkkor eldõl , a homoszexuális hajlamért felelõs gén minden emberben megvan csak a homoszexuális emberekben erõsebb.Lehet titkolni és egy életet leélni hazugságban de attól az illetõ még leszbikus marad.
Én is teljesen antiliberális vagyok és azt hiszem igen, eléggé normális. Nem tagadnám ki a gyerekem, de az biztos, hogy nem tudnám nem rossz szemmel nézni. Egyelõre - szerencsére - még az a normális, ha egy kapcsolatban férfi és nõ van, és ha az ember erre ellenpéldát lát, az bizony visszatetszést vált ki, ami szintén normális, mert nem szeretjük a megszokottól eltérõ dolgokat. Szóval sajnálom, de szerintem tökéletesen érthetõ az illetõ anya.
Hát... Még nincs gyerekem, így nem tudom beleélni magam a helyzetbe, de az biztos, hogy hirtelen én sem ölelgetném meg a hír hallatára... Abszolút antiliberálisak vagyunk, én és a párom, így nyilván nem fogjuk úgy nevelni, hogy ez elõfordulhasson, már ha egyáltalán ilyen lehetséges... Nem fogunk tapsikolni, ha mégis megtörténne. De persze kitagadni ettõl még nem fogjuk.
nem hiszem hogy az én elképzelésem az unoka..de mint az emberek legtöbbje, idõvel szeretne gyereket!!!
Nem nagyon tudnám elviselni!!mondhatják hogy haladni kell a korral, és ma már a másságot nem szabad elítélni..de nekem abszolút nem férne bele!Van egy kislányom, ha felnõttkorában meleg lenne, megpróbálnék vele együtt élni, de szigorúan megtiltanám neki, a család elõtti olyan viselkedést!A hátamon feláll a szõr, még ha csak bele is gondolok!!!!vannak meleg barátaim, mások elõtt ezt nem mutaogatják!mindenki tudja és kész, elfogadtuk..na de nem is csókolóznak elõttünk!Más ha az ember gyerekével történik!Arról meg nem is beszélve, hogy esélytelenebb unokában gondolkozni!
Szerintem normális. Attól még, hogy nem bûncselekmény, az ilyesmi nem mindenhol fér bele a család értékrendjébe. Máshol azért is megvetik a lányt, ha nem szûzen megy férjhez. Nem ez az elfogadhatatlan, hanem az, hogy emberek tömegei éheznek Afrikában.
marha önzõ dolog csak saját magunkat nézni. van egy kislányom és ha kiderülne, hogy leszbikus csak az érdekelne, hogy boldog - e. szerintem egy szülõnek az lenne a legfontosabb, hogy a saját gyereke boldog legyen és ebben támogassa. vszinû sok ember nem támogatná mi lenne ha még én is ellene lennék??? na én ezt nem tudnám megtenni. sokkal fontosabb a gyerekem jóléte, boldogsága.
Édesapám 57 éves. Mesélte, hogy az õ gyerekkorában nem igazán voltak fogyatékos gyerekek, mert vagy nem is engedték megszületni õket vagy nem foglalkoztak velük és meghaltak még pár napos/órás korukban. Jobb volt, nem szenvedtek se a szülõk, se a testvérek, se a fogyatékos gyerek...
#39 "Amúgy meg a homoszexualitás nem új keletû meg hasonlók. Ajánlom olvasásra:....." Na, hát ha az ókori görögök is homoszexuálisok voltak, akkor az a normális! Akkor ha fogyatékos gyereked születik, dobt le egy hegyrõl, hiszen már a spártaiak is azt tették!
"Nem szeretem a nõket, és remélem, a gyerekeim sem lesznek homokosok. Akkor én rossz vagyok?" Nem vagy rossz. Remélheted, hogy nem lesz meleg, ez nem rossz dolog. Akkor dõl el, hogy jó vagy-e vagy rossz, amikor kiderül, hogy meleg, és te megutálod, elküldöd, nem szereted ugyanúgy, mint eddig.
"Legyen ek a ti gyerekeitek b..ik, aztán örüljetek a remek családotoknak." Egy család nem attól lesz jó vagy rossz, hogy ki-kivel szexel.
Minden szülõben ott van kicsit hogy nem szeretnék hogy a gyerekük homoszexuális legyen.Ez akkor nagy gond nekik ha csak 1 szem gyerekük van.És hogyha a gyermek homoszexuális akkor le kell mondaniuk az unokákról.Egy szülõ sem örül neki de el kell fogadnia.A normálisabb szülõk nem kezdenek el vitatkozni meg kitagadni és egyéb hanem elfogadják , de örülni soha nem fognak neki.
Nõ vagyok, és van férjem, aki férfi. Nem szeretem a nõket, és remélem, a gyerekeim sem lesznek homokosok. Akkor én rossz vagyok?
A beszûkült idióta választ adó 17-28-asnak. Lehet, hogy homo vagy, de inkább szövegértésre gyúrtál volna. Azt írtam, hogy amivel a nevelés hozzájárulhat-maximum: és nem azt, hogy azon múlik. És nehogy lassan ciki legyen heteronak lenni. Legyen ek a ti gyerekeitek b..ik, aztán örüljetek a remek családotoknak.
Elõzõ vagyok. További hozzáfûznivalóim: -Ismerek egy meleg srácot. Nagyon tehetséges színész, bármirõl el tudok vele beszélgetni, intelligens, tanult. -Annak aki a bátyja párját hibáztatja a család széthullásáért: ha nem lennének ilyen maradiak a szüleid, elfogadnák, hogy ember és ember van, nem homoszexuálisok és heteroszexuálisok, akkor semmi gond nem lenne... az a te/ti szegénységi bizonyítványotok, hogy kiragadtok egyetlen tulajdonságát a srácnak, és meg is vetitek miatta, pedig semmi törvénybeütközõ dolgot nem csinált. -Amúgy meg a homoszexualitás nem új keletû meg hasonlók. Ajánlom olvasásra: A vidéki kisbirtokos parasztoknak azonban nem volt pénzük hetérára, de még hárfás lányokra sem. Õket más gondok aggasztották. Mivel a görög poliszok többsége szigeten, vagy hegyek által körülvett völgyben feküdt, így ha az adott terület túlnépesedett, bizony nem tudtak új földeket mûvelés alá vonni. Eleinte ilyenkor a lakosság egy részét kihelyezték más vidékre (ezt hívjuk görög gyarmatosításnak) de mikor elfogytak a szabad földek más megoldást kellett kitalálni. Rettenetes kutyaszorítóban voltak! Ha saját feleségükkel szeretkeznek abból könnyen lehet szaporulat, akkor viszont éhezni fognak. Más feleségével veszélyes, hiszen senki nem teszi ki magát egy kis etyepetyéért az agyonverés veszélyének, a fiatal lányok ártatlanságára pedig nagyon vigyáztak. A prostituáltak messze voltak és drágák, így a kör bezárult. Az ösztönök azonban követelik a jussukat, így a szegényebb férfiak kénytelenek voltak megtalálni az egyetlen kiskaput: egymást. Ezt gazdasági homoszexualitásnak nevezzük, mikor az ember kényszerbõl fordul saját neme felé. A homoszexualitás másik fajtáját a törzsi társadalmak korából örökölték a görögök, ez az un. beavatási homoszexualitás. Ezt az aktust Krétáról ismerjük, tulajdonképpen jobb, ha pederasztiának nevezzük. Ez úgy történik, hogy egy férfi bejelenti a családnak, hogy el akarja vinni a serdülõ fiukat. A család nem rejti el, de amikor a fiúszöktetés megtörténik, úgy tesznek, mintha üldöznék, viszont arra nagyon vigyáztak, hogy ne érjék utól (ugyanis: nagyon örülnek a megtiszteltetésnek). A fiú 60 napig van a férfi társaságában, ezalatt megtanul vadászni, társaságban viselkedni, és minden olyan dolgot amire a késõbbiekben szüksége lehet. A két hónap eltelte után a férfi visszaviszi szüleihez, s egy ökröt, egy köpenyt, és egy kupát ad neki. Az ökör a vadászat, a köpeny a harc, a kupa a férfiasság jelképe, így tulajdonképpen egy férfivá avatási szertartásról van szó. A homoszexualitást tehát az összes (!) krétai férfi átéli életében legalább kétszer, egyszer mint avatott, egyszer mint avató. Ez a szokás Spártában is élt, sõt, megbüntették azt, akinek nem volt ilyen kapcsolata.(..) Az athéniak a fiúszerelmet magasabbrendû kapcsolatnak vélték a nõkkel folytatott viszonynál, hiszen a homoszexualitás csak a férfi - férfi közötti lelki kapcsolattal, barátsággal együttjáró mellékes dolog volt. Ezért szerintük a férfiszerelem az Égi Aphrodité, a heteroszexualitás a Földi Aphrodité ajándéka. (..) A homoszexualitásra pedig - szükségbõl erényt kovácsolva és filozófiával alátámasztva - még olykor büszkék is voltak. Platón szerint az a legjobb hadsereg, ahol a katonák egymás szeretõi, hiszen borzasztóan ciki a kedvesem elõtt gyávának mutatkozni. 20L
Ok, van a melegek között pár magamutogató, feltûnési viszketegségben szenvedõ egyén. De ugyan ezek megtalálhatók a heterók között is. Általában azok csinálják ezt, akik kevés szeretet. figyelmet kaptak. Otthon. "Ha rossz vagyok, akkor beszélnek rólam, figyelnek rám." Õk azok, akik verik a mellüket arra, hogy melegek, mert ha megmutatják, így beszélni fognak róluk, foglalkoznak velük. Valószínûleg ha heterók lennének, akkor meg arra vernék magukat, hogy szeretik a mákos tésztát.... Heterók is vonulnak utcára, mert hangoztatják, hogy magyarok, hogy neonácik, hogy állatvédõk, hogy katolikusok... Na és akkor mi van? Én pl. sokkal inkább ki lennék akadva, ha a fiam bejelentené, hogy anyu, imádom Hitlert, mintha azt mondaná, anyu itt a párom, Gábor. De biztos én vagyok defektes, mert inkább elfogadom, hogy a fiam egy rendes, dolgozó, állatbarát, kedves, aranyos fiút szeret, mint egy elborult elméjû gyilkológépet. 20L (nem, nincs gyerekem, de ha lesz, ezek érvényesek lesznek)
Azt tisztázzuk hogy egy szülõ sem fog ujjongani vagy örülni hogyha kiderül hogy a gyereke homoszexuális.El fogja fogadni igen , de örülni soha nem fog neki.
Leszbikusként, ezeket a válaszokat olvasva, ismét csak megerõsödik bennem, hogy milyen undorító a magyar mentalitás. Büszkék vagytok, hogy a gyermekeitek heterok. Lehet, hogy éppen fûvel-fával összefekszenek, drogosak, tiniként alkoholisták, a nemibeteg gondozó gyakori vendégei, és még sorolhatnám. De ez nem számít, csak legyen hetero, vagy éppen legyen fehér bõrû. Összehasonlítjátok a homoszexualitást azzal, ha valaki szellemileg visszamaradott, fogyatékos. Ezek a tanult, felnõtt, magyar emberek. Gratulálok. Érdekes módon, az én édesanyám nem akadt ki a másságomon. Nem tagadott ki, nem volt elkeseredve. Két kérdése volt, amikor 17 évesen elé álltam, és elmondtam neki. "Miért, nem mondtad el elõbb? Tényleg szégyelted ezt elõttem, a saját anyád elõtt?" Nem azért hibáztatta magát, mert "MÁS" lettem, hanem azért, hogy mit rontott el, hogy nem mertem neki elõbb elmondani. Nem rontott el semmit. Nem nevelt másképp, mint ahogyan õt nevelték, és õ hetero lett. Annyit kért mindig, hogy legyek õszinte, becsületes, és ne ítélkezzek senki fölött. Mégis egy leszbikus nõ lettem. Nem szexelek utcán, nem járok felvonulásra, nem csókolózom a párommal nyilvános helyen, sõt, még csak a kezét sem fogom meg, mert egy ilyen országban élek, ilyen emberek között, mint a válaszadók 95%-a. Köszönöm ezt nektek. De mielõtt elõhozakodnátok a melegek gyermekvállalásával, ne aggódjatok, nem akarok gyereket. Szüljetek csak ti, büszke heterok, aztán verjétek õket, neveljétek arra, hogy a meleg ember nem ember. Gratulálok, csak így tovább, kedves embertársaim!
Ha már vkinél ilyen reakciók jönnek, hogy pofon, ott már baj van......
Szerintem nem normális, de nem lehet rögtön elítélni. Mondjuk nem ugyanaz, ha valaki véresre veri a gyerekét, majd kidobja. Vagy mondjuk egy anya aki megtudja, hogy az egyetlen lánya meleg, és annyira dühös, és csalódott lesz, hogy megpofozza egyszer, aztán bocsánatot kér. Nagy különbség van
Szerintem az ilyen szülõnél nem az a kérdés, hogy normális-e, hanem bebizonyította, hogy nem való anyának. Sokaknak a család, gyerekek csak egy kirakat, másoknak akarnak megfeleni.Amint van egy kis furcsaság, akkor már baj van, takargatni kell a dolgokat.És ezek az emberek nevezik magukat családcentrikusnak. Az én anyám mikor megtudta, az volt az elsõ, amit mondott, hogy ha valaki ezért bántani fog kikaparom a szemét.Pedig nem szokott csak úgy embereket bántalmazni. De abban a pillanatban elõtört belõle egy anyai/védelmezõ ösztön, hogy miden áron megvédi a gyermekét. Amúgy 34-es nagyon érdekes amit mondtál és nagyon logikus is, a konzervatív emberek alapvetõen tényleg alacsonyabb IQval és EQval rendelkeznek, ezt vhogy mindig is éreztem.De ez logikus is.Mivel az egyszerûbb.Valamit, valakit elfogadni ahhoz már ész, türelem, erõ kell, amihez ami az egyszerû emberekben nincs.Általában ezeknél az embereknél még párosul a vallásosság, hisznek valamiben, mert az olyan kedvesnek tûnik, egyszerû, félnek szembesülni a valósággal. Az a baj, hogy a heteróknak csak azon része érti meg a problémáinkat, akik elég magad EQval redelkeznek. A többi ezek "az én sem vonulok fel"ezek a legbutábbak, olyan emberek, akik a saját helyzetükkel sincsenek tisztában, nemhogy mások helyzetével, esetleg jogaival.Sajnos ebbõl van a legtöbb, azt kell mondjam erre is van igény, szükség és akik irányítják a dolgokat felülrõl(politika és az azok felett állók)azt akarják, hogy minél több buta, egyszerû ember legyen, mert azokon úgy tudnak uralkodni, hogy észre sem veszik. Az értelmes, gondolkodó emberek a szemükben mindig ellenségek lesznek sajnos. Az a baj, hogy sokan tényleg nem értik meg, hogy min megy keresztûl egy ember a gyerekkorában, aki meleg vagy annak vélik.És akkor még sokan a saját családjukkal sem oszthatják meg a dolgaikat. Én már 25 éves vagyok.Sok dologban már megedzett az élet, szembesültem az embrekekkel, a természetükkel, a valósággal.De sokszor gondolok arra, hogy vannak gyerekek, aki most 10-12-14-16 stb évesek, akik most ezekben a pillanatokban élik át mindazt, amit nekem is át kellett.És tudom milyen rossz nekik.pedig nem is az én gyerekeim, rokonaim mégis együtt érzek velük. Csak sajnos az értelmes emberek tudják felfogni, hogy minden csak addig fura, amíg mi annak gondoljuk. Az én generációmnak azt a neved adnám, hogy "szabad vagy, de mégsem". A szüleim korú meleg embereknek viszont még nehezebb lehetett, mint nekem.Sokan kényszer kamuházasságokat kötöttek.Én ma már szerencsére nem kell, hogy ilyenbe belemenjek, mert akkor sem néznek rám furán.Bár én olyan típusú ember vagyok, hogy megtanultam hová rakjam más emberek véleményét és lehet ha hamarabb születek sem mentem volna bele egy ilyenbe. Visszatérve egy az eredeti kérdésre.Szerintem ilyenkor mutatkozik meg, hogy egy anya milyen! Nem abban, hogy hogyan vezeti a háztartást, vagy, hogy tud-e szuperul fõzni, hanem hogy amikor úgy érzi baj van, vagy veszély fenyegeti a gyerekét, akkor megvédi akármilyen áron.Még ha ezért el is veszít embereket. Csodálom az ilyen nõket, de akár apákat is, akik képesek erre!! Bár nem hiszem, hogy lesz valaha gyerekem, de azt most is tudom, hogy bármikor megvédeném bármitõl, mert más helyettem nem fogja soha.
Kedvelem, amikor a heterók azzal érvelnek, hogy õk nem mutogatják magukat, nem vonulnak fel. Egy heteró másról sem beszél, csak arról, hogy õ heteró. Kivel kavart a 7végén, kit szeretne megdugni stb. Kézen fogja a párját. Fényképeket mutogat a szerelmérõl. Az esküvõ is egy maga mutogatás. Nincs ez az érvelés jól átgondolva az õ részükrõl. Mert az megint más, amikor valaki a szexualitással kérkedik. De ha két férfi vagy két nõ kézen fogva megy az utcán az még koránt sem szexualitás. Lehet, én nem nézek rendesen végig az utcákon, de nem igazán látok azonos nemû párokat kézen fogva menni. Nem értem mi a gond akkor. Mert nagy ritkán mégis látni néhol. Attól még nem dõl össze az ország. Amúgy meg a környezetemben, a barátok, rokonok, szomszédok között kevés normális mûködõ párt látni. Vitatkoznak, elválnak, a gyerekkel nem foglalkoznak. De ez nyilván a melegek miatt van, mert itthon bejegyzett élettársi kapcsolatot köthetnek. Bizony, a melegség egy ragályos kórság, ami bekebelezi a világot. Ameddig az állatvilágban is vannak homoszexuálisok addig senki ne jöjjön a természetellenességgel!!! Az ember is állat, csak ruhát visel, még ha fáj bevallani is. Üdv. Meleg F
"Összehasonlítjátok a homoszexualitást azzal, ha valaki szellemileg visszamaradott, fogyatékos. Ezek a tanult, felnõtt, magyar emberek. Gratulálok." Mert te lennél a tanult, felnõtt, magyar ember? Meg sem értetted, hogy miért szerepel ott példának a fogyatékosság!Ebbõl is látszik, hogy a támadás az egyetlen fegyveretek, mert a természet ellen nem tudtok meggyözõen érvelni. A homoszexualitás nem természetes dolog és attól sem válik azzá, hogy egy homo pár öszzeházasodik, gyereket fogad örökbe, vagy hogy az emberek 95%-át tanulatlannak és undorító mentalitásúnak tituláljátok.
Én leszbikus vagyok és annyira félek a szüleim reakciójától, hogy nem merem elmondani nekik, pedig elváltak és nem tökéletes a család. Meg tudom érteni õket és el tudnám fogadni, ha nem úgy tekintenének rám, mint eddig, de nem tartom helyesnek. Egy anyának akkor is a lánya marad a lánya és bármit is tesz, ez nem változik. Szóval szerintem a legrosszabb, amit egy anya egy ilyen helyzetben tehet, ha elfordul a lánytól, mert így is kap eleget a környezettõl. Az unokákról meg...hát nem tudom, nekem nem feltétlenül kell gyerek, ha találok egy olyan nõt, akit szeretek, de elõbb-utóbb biztos elõjönne ez a kérdés is. Az örökbefogadás(ha engedélyezik) nem feltétlenül rossz, csak a nagyszülõknek, de nekik ezzel együtt kell tudni élni. Persze ez mind csak a személyes véleményem a témáról :)
Utolsó elõtti. Végülis te is ezt csinálod. Rá próbálod erõltetni mindnekire, hogy a homokosokat el kell ítélni és csak a heterók a normálisok. Semmivel sem vagy különb.
Aki nem fogad el valakit azért, mert neki nem tetszik, hogy kibe szerelmes, az szerintem nem náci meg egyebek. Szimplán csak nagyon egyszerû és ostoba ember.
Szokásos homokos védekezés, ami azon alapul, hogy ha valaki nem hajlandó elfogadni, jó szemmel nézni õket, akkor az csak beszûkült, gyûlölködõ szemétláda lehet. Na nem. Inkább csak egy olyan ember, akinek megvan a saját véleménye, és azt ki is meri mondani annak ellenére is, hogy mások rá akarják kényszeríteni az elfogadást. Mert én inkább azt látom, hogy a melegpártolók olyanok, mint az állatvédõk: ha nem egyezik meg a véleményem velük, akkor elkezdenek pocskondiázni, gyõzködni, gúnyolódni. Csak meg kell mondani egy állatvédõnek pl, hogy nem szereted a kutyákat, máris elkezd téríteni. Ha elmondod, hogy szerinted a melegség természetellenes, és lesújtana, ha a gyereked meleg lenne, akkor azt kapod, amit itt. Az fáj a legjobban nekik, hogy nem tudják rákényszeríteni mindenkire a véleményüket és elfogadásukat. Azt hiszik, hogy akkor lesz minden jó, ha mindenki mindenre rábólint, pedig egyértelmû, hogy sokan nem igazi elfogadásból helyeselnek, csak azért, mert szinte már ciki azt mondani, hogy ellenzed a homoszexualitást, mert visszakézbõl rád sütnek valami még rosszabb bélyeget(gyerekverõ, asszonyverõ, náci, fasiszta stb stb...).
Szerintem nem normális, ha bárki is elítéli emiatt a gyerekét, vagy épp bárki mást. A homoszexualitást nem választani szokták (gondolom), hisz, hogy ki mihez vonzódik nem kontrollálható. Az ismerõsi körömben, ha valaki felvállalná, hogy a saját neméhez vonzódik, nem ítélném el, pedig semmi extra - modern nevelést nem kaptam. Ostobaságnak tartom, ha valaki azzal érvel "nem erre van a lábad köze", "nem véletlenül vannak a dolgok úgy ahogy", "a természet adta így, szaporodás miatt". Ezek szerint, ha valaki, akinek nem lehet gyereke már természetellenes? Vagy heteroszexuális és nem akar gyereket? Az ember gondolkodása már rég nem ösztönök, a fajfenntartás körül forog. A melegek felvonulnak, nem pedig mutogatják magukat. Úgy gondolom, majd, ha a heteroszexuálisokat terrorizálják az iskolában, a mindennapi életben azért, mert az ellenkezõ nemhez vonzódnak, nyugodtan vonuljanak fel, avagy "mutogasság magukat". Majd, ha a kérdés az lesz, hogy "Szerintetek normális, ha egy anya megveti a lányát - teszem azt örökbefogadott - amiért hetero?" és a válaszok pedig, hogy remélhetõleg a gyermeketek nem fog ilyesféle visszataszító dolgot elkövetni, mint a heteroszexualitás, vonuljatok. Mindenkinek jogában állhatna, hogy megfogja a párja kezét. Ez nem szégyellni való dolog, az én szememben legalábbis nem. Remélem, hogy a világ egyszer képes lesz elfogadni egymást, és nem arra fog gondolni, hogy férfi és nõ, hanem ember és párja. 14/L - a válaszomban valószínûleg néhol T/2-ben beszéltem a heteroszexuális, majd a homoszexuális emberekrõl, mivel nem sorolnám magam egyikhez sem.
"Hogyan? Ami a neveléssel elérhetõ maximum: család, szülõk szeretik egymást, megbecsülik, megvannak a férfi és nõi szerepek, vallás... Nálad ilyen komolyan sosem volt?" És szerinted a melegeknél és leszbikusoknál ez nem volt meg? Õket nem heteró szülõk nevelték, hanem vademberek, akik azt tanították nekik, hogy szexeljenek a saját nemükkel? NEM A NEVELÉS MIATT LESZ VALAKI HOMOSZEXUÁLIS! Beszûkült, idióta vélemény!
Egyébként írjátok be a keresõbe, hogy conservative low IQ, és kiadja a cikket, ami nemrég jött ki, hogy akinek alacsonyabb az IQ-ja, az hajlamosabb konzervatív eszmékben hinni, mert azok "egyszerûek".
A kérdező hozzászólása: 17:12 A kérdésben a barátnõm konkrétan a barátnõm, és bár gondolom ezek szerint nem volt egyértelmû, de én is az vagyok és be is jelentettem, tehát kedves válaszoló ne spannold fel magad.
Nem, nem normális. Akkor is a gyereke marad az ember. Meg sem érdemlik azok, akik elítélnék a lányukat/fiukat, hogy gyermekük legyen. Szégyelljék magukat! Én nem is bánnám, ha meleg gyerekem születne, mert nálam jó kezekben lenne. Nem tudom, mit kell az unokákkal jönni... Ha meddõ a gyermekük, akkor azt is kitagadnák, mert nem alapít családot? Vagy szimplán mert nem akar gyereket? Szülõk vagytok ti? Remélem, nem lesztek, ilyen hozzáállással...
akármit is mondtok, egyfajta trend lett a buzaság. sokan egyszer csak "rájönnek", hogy azok...mások 2-3 rendes kapcsolat után "jönnek rá". és nyugati fejlett országokba máshogy állnak hozzá...persze, álljunk mi is úgy hozzá, mert nincs elég igénytelen, erkölcstelen szenny a torkunkon letolva minden egyes nap. a divat, a reklámok, a mûsorok, minden a ratyiságot majmolja. elegem van abból is, hogy nyikhaj 40 kg-os "pasik" rózsaszín cuccokba, seggdekoltázzsal vonaglanak sállal a nyakukba, egyszerûen undorító ami van. mindenki aki meleg, tartsa meg magának ezt a "büszkeséget"...de azok a szennyek, akik a kaionokon férfi létükre tangában, kirúzsozva, bibliával a kezükbe táncolnak...azt a természetes szelekcióval megkellene oldani.
Nem örülnék, ha kiderülne a gyerekemrõl, meg is mondom miért. Mivel a férjem is, én is heteroszexuálisak vagyunk, nyilván taszít minket a gondolat, hogy egy azonos nemûvel éljünk nemi életet. Mint ahogy gondolom a melegeket meg az taszítja, amit mi csinálunk... ez egy dolog. Nem ítélem, el a melegeket feltétlenül, inkább azt, ahogy ezzel még kérkednek is (tisztelet a kivételnek persze) Én sem vonulok fel az utcán, hogy nézd már hetero vagyok, házasságban élek) senkit nem érdekel, hogy mit csinál a másik a hálószobában, és hogy azt kivel teszi. Miért kell ezt nap, mint nap, az arcunkba tolni. Ez eleve visszatetszést kelt sokakban. Viszont: ha mégis az lenne, hogy meleg a gyerekem, beletörõdnék. Nem örülnék, de elfogadnám.
Ha csak "divatleszbi" lenne és a [email protected]ókon lájkolná a többi csaj csöcseit, akkor kiverném belõle !! Ha viszont valós lenne a dolog, akkor nyilván kénytelen lenne beletörõdni az ember...
elfogadóbbak
Látom le kell pontozni mindenkit, aki a kérdésre válaszol. Nem egyet kell vagy nem kell érteni a válasszal, fogalomzavarban vannak sokan. Tehát a mai világban az a helyes, sõt mindenkinek egyet kell érteni azzal, hogy a homoszexualitás nem elítélendõ, SÕT már majdnem ott tartunk, hogy NORMÁLIS? Na, ne emberek. Az ember nem így lett "tervezve", hogy azonos nemûek egymással, senki se mondja, hogy ez normális, mert nem az. A normális az a férfi-nõ felállás, nem véletlenül a nemi szervek anatómiája, amilyen. Ezek a száraz tények. Elõfordul, az is tény, de ezért valakit leszólni, beszólni neki, MERT Õ EZT NEM TARTJA NORMÁLISNAK.... Mindenkinek az a véleménye, ami. De már ne szóljuk (pontozzuk) le azt, aki a nemi szervét rendeltetésnek megfelelõen használja.
Ebben a dologban is látszik az alacsony magyar színvonal, a sok retardált.Egy normális fejlett országban jóval elfogadóbban az emberek.
Nem a nevelésen múlik.Cejzer Endre gyereke is meleg pedig az apja orvos tuti nem nevelték rosszul.Több jómódú , vallásos család sarja is lehet homoszexuális.Semmi köze a neveléshez , anyagi helyzethez és a valláshoz. A könyékünkön lakott 1 fiatal férfi , aki megnõsült majd született 2 gyereke de hamar elvált mivel õ valójában meleg és nem tudott tovább hazugságban élni.
szíve joga kifejezni a rosszallását. nekem is nagyon nehezen venné be a gyomrom ha a gyerekemrõl kiderülne ilyesmi. ha a nevelésen múlik, akkor a gyerekem tuti nem lesz "más".
Nem normális. Attól még ugyanúgy a gyerekem, legyen meleg, leszbikus, legyen néger/arab/kínai bármilyen nemzetiségû párja. Örülök annak, hogy õ boldog. Az õ boldogságától én is boldog lennék. Mert nem ez egy szülõ "feladata"? Örülni a gyermeke boldogságának.. Az például teljesen normális lenne, ha a a gyerekem gyilkolt, utána kitagadnám, nem keresném többet, megvetném. De aki a saját neméhez vonzódik, nem követ el törvényellenes cselekedetet... És természetesen nem a neveltetésen múlik.. A szüleim "rendesen" neveltek, nem buliztam, nem züllöttem, nem öltöztettek fiús ruhákba (kifejezetten csinosan öltöztettek) mégis érdekelnek a lányok meg a fiúk is. 20L
Jajj, látom mindjárt lepontozzuk azt, aki nem tapsikol örömében, ha meleg a gyereke. :) Akkor ezt magyarázd már el te a gyerekemnek jó! Kb 4 éves körül lehetett, rokonlátogatóban voltunk, és pont ott laknak a rokonaink, ahol a melegfelvonulás útvonala van. Hangos zene, persze, hogy a gyereket érdekli, én barom állat naív, meg gondoltam mit láthat, max azt hogy sokan sétálnak, táncolnak az utcán. Hát erre mit látunk: Két férfi szeretkezik egy kamion tetején premierplánban.... Kisfiam kérdezte mit csinálnak... mit kellett volna mondanom, hogy ez a normális??? [email protected] az utcán mint a kutyák??? Hát nem. Engem nem érdekel, ha valaki meleg, legyen az, az õ élete, de ne kelljen már néznem, könyörgöm. ÉN SEM SZEXSZELEK AZ UTCÁN A FÉRJEMMEL! Engem csak ez a része taszít. Aki teljesen normálisan éli az életét azzal semmi bajom. De kövezzetek meg érte, [email protected], akkor sem örülnék neki, ha a kisfiam homoszexuális lenne. De nem vetném meg érte. És a kérdés ez volt, ha ezért lepontoztok, hát akkor hajrá, aztán kefélgessétek egymást az utca közepén.
Az én barátnõm is a saját neméhez vonzódik. Az édesanyja nehezen fogadta el, pláne mikor rányitott a 2 lányra. Aztán a barátnõmnek volt egy futó kalandja férfivel, és terhes lett. Így az anyja is örülhet, hogy van unokája és könnyebb elfogadnia a gyereke másságát. Egyébként 4 leszbikus ismerõsömbõl 3 már anyuka. Valahogy pár év alatt "megváltoztak", volt egy aki férjhez is ment és már 2 gyereke van.
Férfi és nõi szerepek... a legviccesebb mítosz. Nem, nálunk ilyen soha nem volt. Ateista vagyok, az apám lelépett, a nevelõapám egész nap aludt meg tévét nézett. Anyu dolgozott, tanult velünk, játszott velünk, eltartott minket - a te logikád szerint leszbikusnak kellene lennem, mégis hetero vagyok.
Kérdezõ, jelentsd be anyukádnak hogy meleg vagy, és rájössz majd, hogyan reagálna éles helyzetben!aztán persze mondd el hogy csak vicc volt...lehet te sem azt kapnád amit elképzelsz a fejedben.Mindenki azt gondolja a szüleirõl, hogy nem hatná meg a dolog...
A kérdező hozzászólása: Hihetetlen mennyire szûk látókörû emberek vannak, hogy lehet olyat gondolni hogy mindez nevelésen múlik? És nagyon gáznak tartom hogy a szülõk amiatt összetörnek hogy a gyerekük meleg, nem dõlt össze a világ. Nem az a lényeg hogy agyerek olyan legyen mint amilyennek a szülõk eltervezték.
Kíváncsi lennék, hogy lehet egy kislányt arra nevelni, hogy késõbb majd a péniszt kívánja. Hogyan? Ami a neveléssel elérhetõ maximum: család, szülõk szeretik egymást, megbecsülik, megvannak a férfi és nõi szerepek, vallás... Nálad ilyen komolyan sosem volt?
Jó, akkor biztos rosszul láttam. Én, meg az összes többi mind. Tudod semmi bajom a melegekkel. Tényleg nincs. Van olyan ismerõsöm, aki meleg, nem is egy. Nem a legjobb barátaim, de nem amiatt, hogy melegek, hanem más az érdeklõdési körünk, ennyi. De!!!! ÕK tudnak viselkedni. Nem kérkednek a nemi identitásukkal. Mint ahogy én sem. A melegek megítélése pont attól ilyen rossz, hogy egyrészt kérkednek vele, másrészt hogy visszaélnek vele. Ezért most tudom, megint le leszek pontozva, de ez tipikusan az a helyzet, hogy ha egy meleget ér valamilyen atrocitás, akkor azt ország-világ elé kell tárni, hogy nézzétek ez a szemét társadalom, stb. stb. (erre csak annyit, hogy engem is támadtak már meg, mindenféle ok nélkül, velem is volt bunkó a fõnököm, rúgtak már ki igazságtalanul, és még sorolhatnám, csak ezeket nem közli le a média), de, ha esetleg a melegek tesznek valami olyat, ami esetleg társadalmilag nem elfogadható, vagy visszatetszést kelt, akkor azt rosszul láttuk. Na nekem ez a nem szimpatikus, de nagyon! :)
Kíváncsi lennék, hogy lehet egy kislányt arra nevelni, hogy késõbb majd a péniszt kívánja.
Az anyuka beszámolóját én személy szerint nem hiszem el a felvonuláson szexelõ melegekrõl. Évek óta szolid és visszafogott a felvonulás, semmi maskara, utcai ruhában sétálnak. Ha korábban látta ezt, nyilván rosszul látta, felnagyította a szemével a látottakat, hisz nyilván nem állt le bámészkodni az általa oly gyûlölt melegeket. Egyszerûen így jobban hangzik elõadva, mert lehet õket szidni, egy kalap alá venni mindet, ezért tart itt ez az ország. Utolsó: az a te szégyened, ha nem tudtad elfogadni a bátyád. Én speciel nem kívülállóként okoskodom. Két nagyon jó barátomról is kiderült, hogy a fiúkat szereti. Mondhatom nyugodtan, testvéri viszonyban voltunk/vagyunk, ennek ellenére is. Nem változtatnék a szemléletemen akkor sem, ha a tulajdon bátyám vagy húgom vallana be ilyesmit. Rám számíthatna, én nem csak papolok errõl. Nem egy kollégámmal vitáztam errõl már, idõsebbel, fiatalabbal, vállalva, hogy a hátam mögött rám is mutogatnak, ahogy a primitív ember szokott: "Hú, ha védi a b*zikat, biztos õ is az!"
majd elmondom én a nagy igazságot. mindenki élje a saját kis semmitmondó életét ebben a semmitmondó világban. értékek, meg erkölcs már rég nem ismert, vagy megvetett fogalmak. aki meleg az is próbáljon meg rendesen emberhez méltón élni, nem kell büszke melegnek lenni, mert nincs mire és nem kell mellet verni, mert szintén nincs mire. én sem verem a mellem, hogy nézzétek én egy rohadt nagy büszke heteró vagyok. aki meg nem tud normálisan viselkedni, csak ratyizni, annak úgyis beverik az orrát és megis érdemli
Én azt hittem, hogy elfogadó ember vagyok, aki képes túltenni magát az ilyesmin. Sokszor hangoztattam azt, hogy én elfogadnám a homoszexualitást a családban, sõt, örülnék, hogy végre vállalja. Aztán az elméletbõl valóság lett, a bátyám bevallotta, hogy kb 10 éve már mindenféle homokos kapcsolatokban él, és van egy komoly kapcsolata. Puff. Próbálgattam emésztgetni a dolgot, és eleinte elég jól ment. Még abba is belementem, hogy megismerem az illetõt, lássam, milyen ember. A találkozón egyszerûen nem tudtam feloldódni, és nem értettem miért. A szüleimre gondoltam, hogy õk még nem tudják és ha megtudják, belerokkannak. Nem volt unszimpatikus az illetõ, mégis ellenségesen viseltettem iránta mert legbelül utáltam mindent, amit képviselt és amit megosztott a testvéremmel. Úgy tekintettem rá, mint aki szétveri a családunkat. Végül így is lett. A szüleim látszólag elfogadták a helyzetet, hogy ne bántsák meg a bátyám, de legbelül szenvedtek, és el is mondták. A bemutatás után rosszabb lett minden, és hamarosan szétszakadt a család, mert túl kínossá váltak a családi összejövetelek, ahová mindenki a párjával ment. Végül a szüleim kifakadtak a bátyámnak, sértõdés lett és azóta nem beszélnek. Én pedig megértem õket. Soha nem erre neveltek minket, a szüleim pedig végtelenül szomorúak, mert nem tudják, hol rontották el. Beszélni róla és ténylegesen átélni egészen más. Mindenki elfogadóbb, ha nincsen kész tények elé kényszerítve.
Nem. Nekem van egy lányom már és ha úgy alakulna a dolog, hogy leszbikus lesz, akkor sem vetném meg. Õ az én lányom jóban-rosszban, bármit tesz, vagy mond akkor is szeretem és szeretni fogom. Nekem is volt kamaszkoromban leszbikus románcom, nem tartott sokáig (mint ahogy a szüleim ezt meg is mondták) Általában a kamaszokat a kíváncsiság hajtja. 1-2szer belefér szó nélkül, ha meg így választ, akkor is csak az számít, hogy boldog legyen.

Mit tehet egy anya, ha a huszonéves lánya túlzottan karrierista?

A féltés a lány miatt onnan alakult ki, hogy tényleg túlzottan karrierista.

Legjobb válasz: Õ már valószínûleg felnõtt, és túlvagyotok azon az idõszakon, amikor még Te nevelted õt.

A szülõk gyakran elfelejtik, hogy csak "kölcsönbe kapják a gyerekeiket". Nem tehetsz semmit, az õ élete az az õ élete, hagyd, hogy azt csináljon vele, amit akar.Szerintem egyébként nem olyan nagy baj az, ha valaki szereti a munkáját, mert vannak olyan emberek, akiknek nem olyan fontos a család vagy bármi más mint a munka. Ha neki ez így jó akkor örülj neki.
Õ már valószínûleg felnõtt, és túlvagyotok azon az idõszakon, amikor még Te nevelted õt.
Tenni nem tehetsz semmit, adj neki idõt. Bizz benne, hogy idõvel megváltozik, és addig is nézd a jó oldalát, legalább dolgozik és nem veled tartatja el magát, megalapozza a saját életét.
Nem írtad hány éves a lányod. Én például, egyáltalán nem akartam szülni, még 27 évesen. De most 30 vagyok és van egy fiam, akire nagyon vágytam. Szóval õ is változhat.
Szia! Szerintem várj, hátha csak az a célja hogy megalapozza a jövõjét. Huszonévesen még nem késett le semmirõl. Egyébként hány éves???
Én is az voltam, munkamániás, maximalista, mind a munkahelyen, mind az iskolákban. Eszembe sem volt gyereket vállalni, családot alapítani. Amikor 30 éves lettem, megismertem a páromat, szerelem, azonnal és mindennél jobban babát, családot szerettem volna vele. Változik az ember. Azóta is a gyerek az elsõ, visszamehettem volna jó pénzért a munkahelyemre, de inkább ezeket az éveket a fiammal töltöm. Mit tehetsz? Segíted, támogatod, elfogadod a lányodat. Nekem anyukám semmiben nem segített, nem támogatott, a mai napig fáj.
Szia! Nem probléma az, ha karrierista. Ha munkaalkoholista, az már más, ez egy szenvedélybetegség. Én például karrierista vagyok, nem vágyom gyerekre, én a munkát szeretem, ez tesz boldoggá. Ez még nem ad aggodalomra okot.
Beletörõdik.
ezt rakd a problémás felnõttek kategóriába:D
25 évesen tök normális, hogy még csak a munka és a karrierje, az anyagi haszon gyarapítása a célja. Szerintem örülj neki, legalább megalapozza a jövõjét. Manapság már nem olyan világot élünk, mint régen. Manapság már 30 évesen szülnek a nõk, legalábbis a többség és a megfontoltabbak. Persze ez is viszonyítás kérdése. Az én anyukám is kétségbe van esve, mert még nem tervezünk gyereket. 26 éves vagyok. Nem bírják megérteni, hogy még nem tudunk anyagilag bevállalni egy babát és az is nagy akadály, hogy nem biztos, hogy a mostani munkahelyem hajlandó lenne e visszavenni Gyed után, viszont akkor jó lenne találni egy másik és lehetõleg jólfizetõ állást, viszont ott is el kell tölteni egy kis idõt, hogy bátran tudjunk babát vállalni. Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy még saját házunk sincs. Kérdem én, akkor mire vállaljunk gyereket?
Huszonévesen mindenem volt a munka. S hogy minél feljebb tudjak kerülni. Szinte csak az érdekelt. Gyerekrõl és hasonlókról hallani sem akartam. Aztán jött a párom, s fordult minden 180 fokot. Azóta van egy babánk is és nem hiányzik az elõzõ életem. (Na jó egy kicsit igen :) )) ) De szerencsére a gyerek az elsõ mindkettõnknek, aztán jöhet a meló. Szüleim akkor is támogattak és most is támogatnak. Ha majd nála is jön egy megfelelõ "alany", akkor szerintem õ is változni fog.
25 évesen szerintem nem tragédia, hiszen sokan alig ennyi idõsek amikor befejezik az egyetemet, vagy alig egy-két éve dolgoznak, nem akarnak még szülni. Sokan meg sem találják még ilyenkorra az igazit. Ma már eléggé kitolódik a családalapítás, gyerekvállalás, fõleg azoknál akik továbbtanultak érettségi után. 30 fölött kezd el igazán ketyegni a biológiai óra, akkor sok mindent átértékel egy nõ. Nálam legalábbis így volt és anyagi szempontból megérte késõn szülni. Addigra be tudtam pótolni ami a gyerekkoromból és a fiatalságomból anyagi okok miatt kimaradt és most a kicsivel sok mindent megengedhetünk magunknak, amit nem tudtunk volna, ha 25 évesen szülök. Persze áldozattal is jár, mert pl. jóval kisebb az esélyem rá hogy megérjem az unokáimat, amitõl már most elszorul a torkom, de 25 évesen még abszolút nem motivált.
Valamivel jobb, hogy karrierista, mintha munkakerülõ lenne. Próbál elõrejutni az életben, és ez nem baj. Késõbb biztosan megváltozik.
Nem minden nõ akar gyereket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, sok sikert Nektek! :)
A kérdező hozzászólása: "A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:31" Megkérdezhetném, hogy a maximalizmusoddal meg tudtad-e teremteni azokat a dolgokat, amiket elképzeltél régebben? Köszönöm szépen az összes választ! 25 éves lányról van szó.
semmit nem tehetsz. esetleg adsz neki könyveket, filmeket néztek együtt, ami más világot is felvillanthat elõtte, mint amiben most él, és hátha feldereng neki, hogy másképp is lehet. de csak ha õ is akarja. már túlvagytok azon, hogy direkt módszerekkel "megneveld". sztem legfontosabb, hogy ezt a témát szõrmentén kezeld, ne akarj beleszólni az életébe, úgyse tudsz, ha erõszakodkosdsz, csak elmérgesíted a viszonyotokat. fogadd el, hogy õ (most) ilyen, és talán majd megváltozik. ha meg nem...õ ilyen, a te lányod. :) 30/L, egy 21 hónapos kislány anyukája
azért, mert valaki karrierista, miért kell rögtön úgy gondolkodni, hogy nem lesz családja/gyermeke? Ha mondjuk "csak" olyan szinten csinálja, hogy nem ismerkedik pasikkal, PEDIG TUDNA, mindenkinek csak azt mondja, hogy nincs idõm, nem veszi az energiát, hogy megismerje a másikat, felületes, na akkor a rossz. Tapasztalat, énis ilyen 25L ba botlottam :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!